Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75001) radi8tor válasza VágniValó (#74999) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Elege volt már belőle, na!

⭐ Stella

(#75002) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Silo (2023-)

Ez nem is lassú, csak ha úgy nézed, hogy namivanmákint?! Ugye könyvből készült, a világépítés nagyon jól zajlik, ez az évad az alapvető válaszok kereséséről szól, a végén kapunk is egyet, ami szerintem nem egy túl nagy cliff-hanger, legalábbis nekem nem az volt a reakció, hogy anyátok!, hanem az, hogy hmmm. :D

Színészek terén jó a felhozatal, pár számomra ismert kedvcsinálónak:

Tim Robbins <3
Rebecca Ferguson (az új Dune filmben ő Lady Jessica Atreides)
Iain Glen (a Game of Thronesban ő Jorah Mormont)
Rick Gomez (a Band of Brothersben ő George Luz)

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#75003) gbors válasza lezso6 (#75002) üzenetére


gbors
nagyúr

Alapvetően az a bajom ezekkel, hogy már nem bízom az Apple-ös sorozatokban, szinte mindegyiknél azt érzem (amelyik nem limited), hogy belógatták elém a mézesmadzagot jó (sokszor kiváló) kezdéssel, aztán a szezonzáró epizódban jól átb***tak, hogy biztosan megnézzem a következő szezont is. 6-10 órás játékidejű cuccokkal ez nekem szimplán nem fér bele.

Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

(#75004) la_cc válasza grizlisandor (#74986) üzenetére


la_cc
addikt

Próbáltam értelmezni ezt a Erin Moriarty-s cikket, de nem értem. Tehát eleve ilyen szétplasztikázott az arca csak a The Boys-ban "emberire" sminkelték? Vagy pont fordítva a 2. "plasztikás" képen csinálták olyanra? :F

[ Szerkesztve ]

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#75005) Ellia válasza lezso6 (#75002) üzenetére


Ellia
addikt

Silo úgy indul, hogy az elején már tudod mi lesz a vége (nem kitalálod, maga az első rész lövi le) - sokaknak ezért tűnhet unalmasnak és a továbbiakban lassúnak.

(#75006) bobalazs válasza la_cc (#75004) üzenetére


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Dehogy is. Ez egy régi kép amin fáradt és ki volt sminkelve és elégedett volt ahogy megcsinálták a sminkjét anno.
Erre jött a hatásvadász nyomi aki kitalálta hogy nézzétek hogy lefogyott igy néz ki, meg milyen már.. Jól belelépett a sok nép a szarba, a szinésznőnek meg elege is lett a rajongóiból is.

(#75007) la_cc válasza bobalazs (#75006) üzenetére


la_cc
addikt

Így értem, köszi, de valahogy a hölgyike szövegéből nem erre következtettem... :DDD

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#75008) dokee78 válasza lezso6 (#74990) üzenetére


dokee78
félisten

Rosszra reagáltam.

Teherán sorozatos hozzászólásra akartam reagálni.

Teharan vs Fauda

(#75009) Đusty válasza dokee78 (#75008) üzenetére


Đusty
addikt

Mind a kettő nagyon jó, a Fauda úgy jó ahogy van a Teheránon meg meglepő, hogy olyan kevés költségből milyen izgalmasat, fordulatosat lehetett összehozni.

(#75010) dethroner


dethroner
veterán

Hali!
A Beforeigners sorozat lezárt, nem lesz már több évad?

A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

(#75011) basaharc502


basaharc502
aktív tag

Így egy résszel a true detective vége előtt azt kell mondjam, hogy teljesen szétesett az egész...pedig adott lett volna minden (szokás szerint), de kb. semmi sem sikerült. Az ügy érdekes és bizar lett volna, de alig foglalkoztak vele valamit. A helyszín és az állandó éjaszaka jól hangzott, de a megvalósítás valahogy túl műnek hat. A szereplők ígéretesnek tüntek, de 2 "nyomozónk" már az első résztől kezdve béna/unszimaptikus/felejthető. A misztikus-horror elemek teljesen feleslegesek ide...ez szerintem nem ebbe a sorozatba való. Nem tudom tartogat-e még valamit az utolsó rész, ami kicsit menti a helyzetet, mert a történet úgy fest végre csak kikerekedik a 6. részre - bár azt hiszem szinte már mindegy, hogy megtudjuk mi is történt a kutatódokikkal, mert 10/3-4-nél nem nagyon lesz ez több.

(#75012) dokee78 válasza Đusty (#75009) üzenetére


dokee78
félisten

Melyik az izgalmasabb?

Más:
True Detective
Nem tudom,tud-e még az utolsó részben valamit elő hozni,mert ez így elég gyenge.

(#75013) Tasunkó válasza lezso6 (#75002) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Annyit mondok, ventillátorlapát. Nem olvastam a könyvet, de rosszul vitték filmre nagyon. A film formátumát megöli, amikor gépet javítanak benne, ugyanaz az mint a visszaemlékezés társalgások. Chubakka 1 morgással, meg egy kulcsdobással megjavította az űrhajót, itt meg lényegében úgy építették fel a Rebeccát, hogy az lett a film fő vonala hogy megalapozzák, megtudja javítani a ventillátorlapátot, amit mellesleg a film elején 1 perc alatt meg lehetett jósolni. A különböző földalatti mozgalmak, a végére még csak úgy teremtek, azoknak a könyvben lehetett hátterük, csak inkompetenciából a rendező a ventillátorlapátot szúrta ki, hogy abból fog majd nagyot menni.

Kérek egy számot a jútútú

(#75014) lezso6 válasza Tasunkó (#75013) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Az nem ventillátor, hanem gőzturbina. :D Hát leegyszerűsítve kb girl power, de szerintem ott a lényege az egésznek az volt, hogy már rég meg kell volna javítani, csak addig nem volt rá lehetőség. Most meg olyan helyzetbe került, ahol egyrészt muszáj volt, másrészt végre kapott is rá lehetőséget. Ugyanis jól megmutatta, hogy mennyire izolálva van az legalsó szint, s eközben mégis mennyire függnek tőlük a felső szintek, de azokban ez nem igazán tudatosul, lenézik a "munkásosztályt".

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#75015) Tasunkó válasza lezso6 (#75014) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Nekem úgy jött le, időhúzás jelleggel meg akarják alapozni a különlegességét, ami miatt seriffé választják, holott szerelőnek kiváló, és képzett. Az alsó felső szintek eltérése is újdonság, a filmben hasonló nyomasztóan éltek fent, mint lent. Ha az lenne a kulcs hogy a serifflét jobb élet mint szerelgetés, azt keresztbe húzták azzal hogy lelőtték a 60+ éves megbecsült seriffet, akivel 40 éve ilyen nem történt, meghal az elnök asszony, tehát halmozottan különleges események, de a reakció rá az hogy a nyomozóiknak bármelyik tetszőleges NPC keresztbe tesz.

Kérek egy számot a jútútú

(#75016) lezso6 válasza Tasunkó (#75015) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

De hát megvan a különlegesség. A csaj felső szintekről menekült le, gyászból. Eleve egy teljesen más kulturális közegből ment oda. És végre fel tudta dolgozni a gyászt, mert kiderültek az okok, "megbocsájtott" az apjának (aki el se követte a vélt bűnt), ezért jött vissza a felső szintre, szerintem ez jól megvan írva, a sorozatból nekem átjött. Egyébként rohadt idegesítő tudott lenni seriffként (amit maga sorozat se állította be pozitív módon), de abszolút érthetők voltak a motivációi.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#75017) OgreImre


OgreImre
senior tag

Akinek lassú a Silo, az bele se kezdjen az Outlander-be.
Az tényleg olyan, mintha egy könyvet olvasnék, még nekem is lassú pedig inkább boomer vagyok mint zoomer.

[ Szerkesztve ]

"And you think you're so clever and classless and free, But you're still fucking peasants as far as I can see" / “Two possibilities exist: either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.” Arthur C. Clarke

(#75018) abridabri válasza OgreImre (#75017) üzenetére


abridabri
veterán

Akinek a Silo lassú az Tiktokon nevelkedett fiatal ,akinek 10másodpercenként új inger kell ,hogy le tudja kötni a figyelmét
No offense ;]

(#75019) Pro Koryak válasza OgreImre (#75017) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Az Outlander 1-3. évad jó, pontosabban amíg a skót felföldön játszódik, utána átmegy érdektelen baromságba = nézhetetlen.

#75018 abridabri
Baromság! A Silo-ban felesleges időhúzások vannak, pl. a lapátszerelés 1 teljes részen keresztül...

(#75020) la_cc válasza Pro Koryak (#75019) üzenetére


la_cc
addikt

Melyik soriban nincs """felesleges""" rész / részletek manapság? :D Összességében elég remek darab és abszolút nézhető a Silo.

Btw a kolléga csak trollkodott. ;] ;)

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#75021) Pro Koryak válasza la_cc (#75020) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Más egy részlet, ami pár perc és egy teljes rész...
Nézd az FBI sorit, na ott nem lesz.

(#75022) la_cc válasza Pro Koryak (#75021) üzenetére


la_cc
addikt

Melyik FBI sorira gondolsz?

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#75023) Pro Koryak válasza la_cc (#75022) üzenetére


Pro Koryak
addikt

FBI

(#75024) Tasunkó válasza lezso6 (#75016) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Nem értettem mi baja van vele mindenkinek, kicsit mogorva volt mint 5-ból 4 ember, egyébként is közhely a világon mindenhol hogy a jó szerelő kiállhatatlan. Na meg a merengések amit az elnöknő meg az öreg zsaru lezavartak, a régmúlton meg a fiatalságukon, utalgatások, ez nem a tiktoknak ingerhiányos, de komplette nem érdekelt amit általában összesóhajtoztak, csak Tim Robbins karakterének voltak jellemzően informatív közlései, a többiek általában csak traktáltak valamivel. A lassú építkezés része jó lett a néger zsarunál, meg több karakternél tényleg jellemző vonása a sorozatnak, csak az a probléma hogy az utolsó részig azzal kell beérni, mert más nincs. Nem szólnám le mert végülis nézhető, egy jó második sorozattal értelmet nyerhet az első pilot stílusa, részemről elég várós, remélem nem kaszálják.

Kérek egy számot a jútútú

(#75025) radi8tor válasza OgreImre (#75017) üzenetére


radi8tor
MODERÁTOR

Meg az inkább a női nézőknek készült (ha a Skót sorozatra gondoltál).

⭐ Stella

(#75026) la_cc válasza Pro Koryak (#75023) üzenetére


la_cc
addikt

Trailer alapján elég komoly! Köszi az ajánlást, elmentettem! :R

~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~

(#75027) WayneGace válasza Pro Koryak (#75023) üzenetére


WayneGace
őstag

Abban totál gagyin van megcsinálva, azoonal megvan a válasz. Ki lehet az az ember? Asztalról felnyitja az ablakot az adott aszisztens és már mondja is. Kellene a kamera képe X sarokról. 5 másodperccel később az is megvan és tűéles képen már be is azonosítják az elkövetőt.

[ Szerkesztve ]

BestSecret invitációt privátban adok.

(#75028) Pro Koryak válasza WayneGace (#75027) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Így jön le, csak azt nem veszed észre, hogy előtte már az irodában többször is több szálon ment a keresés...csak ezt nem igazán mutatják, nem ezen van a hangsúly. Persze nem egy Mindhunter, de darálni bőven jó, pörgős, nem alszol el, mint a 4. évad trú detektív közben, ami nemes egyszerűséggel ordenáré lett, a ripacs, kivénhedt rendőrt játszó csuti foszterrel. Szégyen ez az évad!

[ Szerkesztve ]

(#75029) dellfanboy


dellfanboy
senior tag

elkezdtem a tokyo vice S2-t de közben rájöttem már az 1 is kínszenvedés volt számomra, szóval 2 epizód után kaszáltam.
viszont.
elkezdtem a slow horses-t igy az első epizód után eléggé bejövős nemtudom hogy maradhatott ki nálam, szerencsére van belőle 3évad

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#75030) Đusty válasza dokee78 (#75012) üzenetére


Đusty
addikt

Más kategória de mindkettő izgalmas, a faudának van 4 évada, azzal kezdd, el leszel egy darabig :-), a teheránnak csak 1 de lehet lesz második.

[ Szerkesztve ]

(#75031) grizlisandor válasza Đusty (#75030) üzenetére


grizlisandor
addikt

Két évad van kint a Teheránból.

(#75032) Đusty válasza grizlisandor (#75031) üzenetére


Đusty
addikt

Köszi, valóban, elnézést.

(#75033) fecaga21


fecaga21
aktív tag

Ezen besírtam :DD

(#75034) k-adi válasza dokee78 (#74980) üzenetére


k-adi
nagyúr

T sorozat esetén egy női ügynök bevetéseit követi a sorozat és azon keresztül látod a konfliktust

(#75035) junkhead válasza lezso6 (#74990) üzenetére


junkhead
aktív tag

A Fauda mese kisfiúknak, a True Detective pedig érett férfiaknak, ennyi a különbség.

(#75036) dellfanboy válasza junkhead (#75035) üzenetére


dellfanboy
senior tag

sztem a true detective legutolso evada demencia-ban szenvedo elohalottoknak szol, mert vmi botrany szr az egesz

eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei

(#75037) Bad Pritt válasza dellfanboy (#75036) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Az egész True Detective szar, ugyanez a diskurzus zajlott le a második és harmadik évadoknál is, az első lett csak épkézláb a két jó színésznek hála.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#75038) Pro Koryak válasza Bad Pritt (#75037) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Az 1.évad is nevetséges, hiába 2 jó színész.
#75035 junkhead
a trú detektív pedig mese kislányoknak, egynagyhatár ....

[ Szerkesztve ]

(#75039) Bad Pritt válasza Pro Koryak (#75038) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Az első évad jó volt.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#75040) Pro Koryak válasza Bad Pritt (#75039) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Nem :N

(#75041) Tasunkó válasza Pro Koryak (#75038) üzenetére


Tasunkó
senior tag

Amit megértettél belőle, az lehetett mese kislányoknak. Valójában a nyomozós sorozatok általában mese kislányoknak, kivéve True Detective, a 3-as már kicsit vontatott volt, 4. et még nemtom.

[ Szerkesztve ]

Kérek egy számot a jútútú

(#75042) Bad Pritt válasza Pro Koryak (#75040) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

De. :K

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#75043) -FreaK-


-FreaK-
veterán

(#75044) Pro Koryak válasza Tasunkó (#75041) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Lehet, amiket te láttál nyomozós sorik mesék voltak, én láttam felnőtteknek valókat is, és nem a trú detektív volt az!

#75042 Bad Pritt
sajnos nem jó, főleg a sztori miatt! Az meg, hogy két volt nyomozó magánéleti problémái vannak előtérben egy bűnügyi sorozatnál, nókomment!
Én a címe miatt, azt vártam volna, bemutatja mennyire komoly, gyomorforgató, mentálisan megterhelő ügyekkel találkoznak esetleg ez milyen hatással van pl. a magánéletükre, emiatt lenne Valódi nyomozó, és nem egymás "ba..ogatása" kerekedik ki belőle.

#75045
szerintem nem annak volt beharangozva... :U

Neked tetszett, nekem nem. Lapoztam tovább, és néztem jobbakat.

[ Szerkesztve ]

(#75045) Bad Pritt válasza Pro Koryak (#75044) üzenetére


Bad Pritt
nagyúr

Karakterdráma, nem bűnügyi sorozat.

Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

(#75046) Janaboy válasza -FreaK- (#75043) üzenetére


Janaboy
Topikgazda

woohoooo

Janaboy

(#75047) Major Lion válasza Pro Koryak (#75044) üzenetére


Major Lion
senior tag

en ugy emlekszem a maganeletuk elegge rament :U

On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero

(#75048) lezso6 válasza junkhead (#75035) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Mondják a kisfiúk, akik azt hiszik hogy attól férfiak lettek, hogy cigirágóval imitálják a dohányzást. :DDD

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#75049) dokee78 válasza junkhead (#75035) üzenetére


dokee78
félisten

Kicsit olvass vissza.

(#75050) S e t h válasza Bad Pritt (#75042) üzenetére


S e t h
nagyúr

A semmit jól eltakarta a két főszereplő.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.