Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Sorozatokkal kapcsolatos gyakori kérdések és alapvető tudnivalók.

Mi az a "SPOILER", miért van szükség a spoiler jelzésre / formázásra (spoiler gombra)?
Spoilernek számít a cselekmény részleteinek vagy egészének a leírása. Különösen fontos a spoiler jelzés, ha valami váratlan, megdöbbentő fordulatot, eseményt stb. írunk/lövünk le (például: XY szereplő meghalt), mert nem szeretnénk elrontani mások szórakozását.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#24101) FireKeeper válasza k4rL^ (#24100) üzenetére


FireKeeper
nagyúr

oh fakk erre vártam egész héten :(

persze érthető a csatorna döntése és respect.

[ Szerkesztve ]

steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 V || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill

(#24102) vond válasza k4rL^ (#24100) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!
Mindemellett természetesen részvétem a hozzátartozóknak.

FireKeeper: Szintén. :(

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#24103) k4rL^ válasza FireKeeper (#24101) üzenetére


k4rL^
senior tag

Igen én is, de azt irják, hogy egy hasonló jelenet lesz az évadzáróban, ezért érthető. :(

(#24104) Enton válasza #54715584 (#24097) üzenetére


Enton
addikt

The Whispers:

Hát amíg nem tisztázódott ez az orion téma addig nekem elég hitelesen játszódott a minx-es kiscsaj hogy ő a drill. Aztán persze már nem.

"mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."

(#24105) gerii válasza #54715584 (#24097) üzenetére


gerii
addikt

The Whispers: Ez a rész lett talán a legjobb eddig, Jessicának pedig nem hiába volt eddig is gonosz feje, ezért castingolták ;]

[ Szerkesztve ]

(#24106) FoxiestFox válasza FireKeeper (#24101) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Szerintem nem érthető.
Én sosem értettem az ilyen döntéseket... egy héttel később már nem lesz olyan fontos az a néhány agyonlőtt ember?
Vágjanak be egy szöveget a sorozat elé, fejezzék ki szolidaritásukat, de ennek így értelme nincs szerintem, a nézőiknek okoznak kellemetlenséget tulajdonképpen gyakorlati indok nélkül, hisz akit tényleg megrázott az eset, és nem akar ilyesmit képernyőn sem látni, az jövő héten sem fogja megnézni, aki pedig nézné, az most szív egy torkost.

Azt sem értem, hogy 911 után egy ideig nem lehetett WTC-s vagy magas épületes robbantgatásos filmeket csinálni, csomó filmet, sorozatot átírtak, játékokat változtattak meg kiadás előtt, stb.
Magasak nekem ezek a szolidaritás-overload dolgok. :(

Az áldozatoknak természetesen RIP, ez nem is róluk szólt. :(

(#24107) gery2123 válasza k4rL^ (#24100) üzenetére


gery2123
őstag

Ó ne!
Pedig tegnap néztem meg a 9. részt, és még azon is gondolkodtam, hogy felkelek megnézni. Aztán rájöttem, hogy annyira azért nem tudok angolul csak jó lenne a felirat. :)
Na de akkor ma fear the walking dead!

-- PSN_ID: GerY2123

(#24109) zoli03


zoli03
őstag

Strike Back S02

The Last Ship-ben nagyon megtetszettek az akciójelenetek, egy csomó rész volt olyan jó, hogy simán felértek egy akciófilmmel (szerintem). Gondoltam akkor nekiállok a Strike Back-nek, mindenki azt írta róla, hogy milyen jó akciósorozat.
Az első évad elejében eléggé csalódtam, több akcióra számítottam, aztán úgy vettem észre, hogy a későbbi epizódokban már egyre több az akciójelenet, úgyhogy folytattam. A második évad ebben ebben tovább fejlődött, itt már bőven volt elég akció. Nálam ennyiben ki is merültek a pozitívumok.
Az első rész elején azt sem tudtam mi van, csak új szereplők voltak a sorozatban, persze semmilyen magyarázatot nem adtak, hogy miért, csak az derült ki, hogy John Porter meghalt. Az első évadban is sok volt a logikai hiba, ebben még annál is több. Például az utolsó részben Latif zsebrerakja a kamerát, aztán felrobbannak Eleanor Grant ezredessel. Utána meg Eleanor vallomását nézik, ami a Latif zsebében levő kamerán volt. Nem tudom, hogy miért vágták be azt a kb 1 másodperces jelenetet, mikor Latif elrakta a kamerát, meg nem hiszem el, hogy vágás után senki se nézte meg az epizódot, és nem tűnt fel neki. Amúgy nem bánom, hogy Eleanor meghalt, engem nagyon idegesített a karaktere, bár Sinclair se jobb. Bár az eddigiek alapján lehet megint teljesen új szereplők a lesznek a 20-as részlegben :) Az olyan hibák, hogy mindig mindenhova mindenki egyből odaér, a lőszer csak néhány alkalommal fogy el, néha egész gyakran cserélnek tárat (persze többet, mint ami van náluk), néha meg alig cserélnek, már nem is zavartak. Azt sem értem, hogy minek ennyi szexjelenet, Damien jóformán minden részben lefekszik valakivel (vagy sokszor több nővel is), ráadásul feleslegesen hosszúak. A családi szálat ugyanúgy nem dolgozták ki, mint az első évadban (pedig csak egy emberét kellett volna), az egész évadban max 5 pernyi jelenet volt, kár volt berakni, csak rontott a sorozaton. Ez a 20-as részleg is egy vicc, alig tudni róla valamit. Bár az első évaddal szemben itt már 3 ember szerepelt a részlegből, nem csak 2 (bár pár percet ott is szerepelt egy 3. ember). A háttérszál is nagyon lassan haladt, volt olyan epizód, ahol semmi nem derült ki, az utolsó epizódban meg nagyjából minden.
Az évad közepén abba akartam hagyni, de olvastam, hogy Budapesten is forgattak epizódokat, plusz a 3. évadban Rhona Mitra fog szerepelni, úgyhogy gondoltam, addig mindenképp nézni fogom. Összegezve: az akciójelenetek nagyon jók (szerencsére az epizódok nagy részét ezek teszik ki), minden más nagyon gyenge. Az első évadnál szerintem jobb, mert akciójeleneteken kívül az is elég gyenge volt minden másban, de a második évadban legalább jobb és több lett az akció.

[ Szerkesztve ]

(#24110) Gubek-Einste válasza zoli03 (#24109) üzenetére

Azért van ilyen nagy különbség a két évad között mert az elsőt az angolok csinálták tisztán, a másodiktól pedig a Cinemax volt a készítő és ők teljesen új alapokra helyezték az egészet, az HBO-nál ezt számolják az első évadnak és így jön majd tovább egészen a most zárult befejező negyedikkel (ami valójában az ötödik volt).
A többi évadban is ugyan ilyen lesz a történet vezetés, szépen fokozatosan fog felépülni a végső helyzet.
Turán az ezredesnél a bomba prototípusa van amit a csecsen bunkerből hoztak el a fiuk.
Hogy tetszett Árpa Attila mint miniszter?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#24111) tomiii. válasza Ragnar95 (#23920) üzenetére


tomiii.
aktív tag

Az új részben minden kiderült. Szerintem kezd izgalmas lenni a sztori. Vagy másoknak vontatott?

#suits

[ Szerkesztve ]

(#24112) Apollyon válasza k4rL^ (#24100) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Teljesen értelmetlen, csak húzzák a népet egy ilyen bullshittel. Persze sajnálom ami történt de akkor inkább legyen egy 5-10 perc black screen a csatornán azt szevasz, ez az egy hét eltolás nem fogja a halottakat visszahozni. Gondolom abban az egy órában amikor a sorozat lett volna, mindenki otthon fog ülni és néz majd egy gyertyát az asztalán. Ja, mi? Elkapcsolnak a rákba, aztán néznek valami más lövöldözést. Agyhalott média.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#24113) Yayoh válasza harylmu (#24068) üzenetére


Yayoh
aktív tag

Ballers, Scream, Fear The Walking Dead. Last Man on Earth nekem is bejött, nem kell komolyan venni a címet, tudom hogy sokan itt azért kaszálták mert nem ő az egyedüli ember, de abból amúgy se lehetett volna sokat kihozni. Második évadja meg mindjárt itt van :D

(#24114) jonnyjoker01


jonnyjoker01
veterán

Mr Robot

Sikeresen ledaráltam az eddigi részeket ... De a végén az dafuqwtf?!?! :Y
Amúgy melyik napokon jön ki új rész? Ja látom szept 2... semmi :B

[ Szerkesztve ]

Üdv. Johnny

(#24115) gtamate2 válasza jonnyjoker01 (#24114) üzenetére


gtamate2
veterán

NEM BÍROM KI ADDIG!

de komolyan

*Sn0w

(#24116) vond válasza gtamate2 (#24115) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ez a plusz egy hét engem is letaglózott... :O

jonnyjoker01: Vattafakk volt a 8. és 9. rész vége is, és akkor még a 6-ról nem is beszéltünk. Engem az is kifacsart rendesen.

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#24117) rétisün


rétisün
veterán

még jó, hogy (a hannibál dara miatt) nem kezdtem még el a mr. robotot, így legalább biztos leadják az utolsó részt is, mire sorra kerül....

war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!

(#24118) brownus


brownus
veterán

(#24119) zoli03 válasza Gubek-Einste (#24110) üzenetére


zoli03
őstag

Tudom, utánaolvastam az első rész elején, hogy mi ez a nagy változás. De pár helyen talán túl amerikai lett, kicsit túlzásba estek.
Azt is figyeltem, hogy a prototípus van az ezredesnél. De ha valaki nem figyelt volna, akkor is kiderült volna, mert itt is vágtak be ilyen visszaemlékezés szerűséget (mint ahogy jópár alkalommal az évad közben), gondolom azért, hogy minden néző megértse :) . Amúgy engem kicsit zavartak ezek, mintha hülyének nézték volna a nézőt.
Árpa Attila szerintem teljesen rendben volt, még az angol szövegével se volt semmi baj. Az meg külön tetszett, hogy néha magyarul, néha angolul beszélt. Az is nagyon furcsa volt, hogy a civilek is magyarul beszéltek, magyar transzparensek voltak, ritkán látni ilyet, főleg ilyen hosszan. Plusz nem angol színész játszotta el a magyar embert, hanem magyar. Akár még annak is érdemes megnézni ezt a két epizódot, aki nem követi a sorozatot, nagyon ritka ennyi magyar jelenlét egy külföldi filmben/sorozatban.
Gondolom a bunker is magyar volt. Az nem tudod, hogy mi volt az/hol helyezkedik el?

[ Szerkesztve ]

(#24120) S e t h válasza Apollyon (#24112) üzenetére


S e t h
nagyúr

Az oldalon olvasottak alapján inkább kegyeleti okokra gondolnék, amellett, hogy nem zárom ki a megfelelő időben elhelyezett marketinget, ami lám el is érte a célját, ha vki már azon is felhúzza magát ha egy héttel csúszik a sorozata.

[ Szerkesztve ]

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#24121) jonnyjoker01 válasza gtamate2 (#24115) üzenetére


jonnyjoker01
veterán

Én se. Most újra nézem az eddigieket. Talán az enyhíti a sebeimet :O

Üdv. Johnny

(#24122) Apollyon válasza S e t h (#24120) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nem az a baj hogy egy héttel csúszik egy sorozat, hanem amiért. Amúgy igen, marketing bullshit.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#24123) Nordic


Nordic
Közösségépítő

SoA spinoff... Kell ez? Ha már lesz, akkor én inkább néznék olyan spinoffot, amiben a klub indulása van, mint a Mayans-ról.

(#24124) dokee78 válasza Nordic (#24123) üzenetére


dokee78
félisten

Nem is a Mayansról kellett volna.
Hanem az öreg Tellerről.

(#24125) spammer válasza Nordic (#24123) üzenetére


spammer
veterán

Ez nem kell. Egyedül a prequelnek látnám értelmét, a "First 9"-nal, az hangulatos lehetne. Mayans? Francot se érdekli, ráadásul Sutter nélkül. :(

„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."

(#24126) nyogo83


nyogo83
senior tag

Narcos (Netflix)
Ha minden igaz, akkor ma kint is az egesz evad. :C

(#24127) gerii


gerii
addikt

(#24128) FoxiestFox válasza gerii (#24127) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Ez minden bizonnyal furcsa lesz. Meglátjuk. :D

(#24129) bok92 válasza gerii (#24127) üzenetére


bok92
addikt

Csak legyen olyan jó, mint az előző évad , és boldog leszek. :))

(#24130) #51177472


#51177472
törölt tag

Ma kaptam meg. :) (nagy képért katt a képre)

[ Szerkesztve ]

(#24131) spiky03 válasza #51177472 (#24130) üzenetére


spiky03
veterán

Nem rossz. :C

SuperHeRo - Eladó! Anthem MRX710 + extrák!

(#24132) gyuromoj


gyuromoj
veterán

(#24133) vond válasza gyuromoj (#24132) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Hihetetlen, hogy mit megélt a Supernatural. Annak idején nem gondoltam volna. A feleségemmel rajta vagyunk az elejétől fogva. És bár néha kicsit leül, még mindig élvezettel nézzük, rögtön amint kijön egy új rész Ámerikában. Azt hiszem, leginkább a karakterek viszik a hátukon a sorozatot. Dean, Crowley, Castiel, és még sorolhatnám. Remélem, lesz még pár évad, míg végleg lezárják.

Az új évadhoz meg csak annyit fűznék hozzá, hogy AWESOME! :D

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#24134) Ragnar95 válasza tomiii. (#24111) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

Suits S05E10
Valóban minden kiderült és elég izgalmas a sztori, bár kérdés, hogy fogják innen folytatni. Megint óriási cliffhangerrel zárták a midseasont, aztán várhat a néző egy csomót, hogy mi lesz a folytatás.
Kíváncsi leszek, mit csinálnak innentől a sztorival, bár Mike letartóztatása jól jött a folytatás szempontjából, mert így gondolom Harvey fogja őt képviselni, ergó lesz miről szólnia az évad hátralévő részének, míg ha simán felmondott volna Mike és Harvey, akkor nem igazán lett volna lehetőség a sorozat folytatására.

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#24135) gyuromoj


gyuromoj
veterán

A Hannibal - 3x13 stáblista utáni jelenetéről ne maradjon le senki.
@sorozatjunkie

Szeptember 11-től indul a darám. :C
Eddig semmi spoiler-be nem szaladtam bele, remélem ez így is marad. :B

PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.

(#24136) gerii válasza gyuromoj (#24135) üzenetére


gerii
addikt

Vacsora mellé, remélem azért jó évadzáró lesz (gondolom nem csináltak normális lezárást)

[ Szerkesztve ]

(#24137) zzeN


zzeN
aktív tag

Narcos első része már nézhető okosba.

Vagy csak engem érdekel a sorozat?:)

[ Szerkesztve ]

(#24138) Yayoh válasza zzeN (#24137) üzenetére


Yayoh
aktív tag

Engem is érdekel, majd ha lesz felirat én is neki kezdek :)

(#24139) aizen92 válasza zzeN (#24137) üzenetére


aizen92
addikt

Téma picit elcsépeltnek tűnik, de mivel netflix adok neki egy esélyt 1-2 részre.

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#24140) Ragnar95 válasza Enton (#24088) üzenetére


Ragnar95
nagyúr

The Last Ship
Én is sajnálom,h kiírták Ravit, nem is értem, miért kellett ilyen gyorsan kiírni őt, nem is olyan rég került be a sorozatba és ahogy írod, viszonylag sokat szerepelt minden részben :(

Privátot privátba, fórumtémát fórumba. Aki ezt nem képes betartani, ne csodálkozzon, ha nem kap privátra választ.

(#24141) gerii


gerii
addikt

Hannibal finálé: Jó rész lett, zárónak is teljesen megfelelt, a vége azért brutál lett, hiányozni fog.

[ Szerkesztve ]

(#24142) cyberkind válasza gerii (#24141) üzenetére


cyberkind
félisten

Akkor ennyi volt. :(

Paranormal Cocktivity

(#24143) petata


petata
őstag

Ez a Hannibal ending zsenialis lett. Mar legalabb otszor megneztem.

I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.

(#24144) aizen92 válasza petata (#24143) üzenetére


aizen92
addikt

Hétvégi program akkor eldőlt.
Köszönöm az ajánlót uraim!

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world."

(#24145) tDr1v3r válasza bok92 (#24129) üzenetére


tDr1v3r
veterán

Hát, új hely lesz új szituációval, nem az S03-as szenvedés... én nagyon reménykedem, kíváncsian várom hogy a mostani politikai-háborús helyzetet hogy szövik bele a történetbe.

disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

(#24146) Zoli1222


Zoli1222
őstag

Sziasztok!

Tudtok olyan boltot, ahonnan le bérelni lehet a Munkaügyek-et? Köszi! Jöhet privátba!

(#24147) bobalazs


bobalazs
nagyúr
LOGOUT blog

Dark matterből hogy hogy két rész jött ki ma?

[ Szerkesztve ]

(#24148) harylmu


harylmu
őstag

HBO új sorozat. The Young Pope, főszereplő: Jude Law (+ Diane Keaton). Elkezdték forgatni, jövőre jelenik meg. link

Narcos-t valaki elkezdte nézni? + kint van már az Entourage film, azt megnézte valaki?

[ Szerkesztve ]

(#24149) BITBOYS válasza harylmu (#24148) üzenetére


BITBOYS
addikt

Pár érdekes film már megjelent...felirat hiánya ami visszatart.

Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.

(#24150) harylmu válasza BITBOYS (#24149) üzenetére


harylmu
őstag

nyomd angollal :)

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Sorozatok (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.