Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
válasz hodostamas #81198 üzenetére
Igen, én is írtam, hogy nem engedi kiválasztani az 1080p-t.
Az elő stream-nél viszont valóban engedi. No most akkor hol, és mi alapján van ez korlátozva?-= Pancsermeste® =-
-
BBéci
legenda
A kb. 40 másodpercenkénti röccenés akkor jelentkezik, amikor a 23,976-ot 24-en tolja a lejátszó.
A 24p "telecine judder" az bizony folyamatos szaggatást jelent. Ezt fedi el a Motion Plus, ami szerintem egyáltalán nem kívánatos. Röcögjön, az a dolga.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Mexbacsi
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogyan lehet csatornát törölni az új Tizen szoftverben? Olvastam h műsorlista szerkesztése, kijelölni és ott a törlés opciót. Na ilyen nincs.
Aztán volt olyan, hogy smart gomb és ott a műsorlista majd törlés.
Na ilyen sincs, mert smart gombra a képernyő alján csak az alkalmazások ugranak fel, de nincs műsorlista.Más ötlet esetleg? A Tv egy J5500-as.
-
Mexbacsi
tag
válasz Mexbacsi #81210 üzenetére
Kaptam az ügyfélszolgálattól egy channel editort, amivel ha exportálom a csatornákat, akkor tudom törölni. Azért számomra felfoghaltatlan, hogy mernek egy TV-t Smart-nak nevezni 2015-ben, ahol még a csatornákat sem tudom törölni, más modellekkel ellentétben korábbról.
[ Szerkesztve ]
-
doongoo
addikt
Kicsit keresgélve találtam ezt a beállítást (7-es hozzászólás és a 9-esben a kiegészítés) az UE40H6400-ra. Az összes eddig talált közül nekem ennek a képe jön be a legjobban (TV-nézésre, DVD-nézésre és külső meghajtóról filmnézésre is)
-
PuMbA
titán
válasz doongoo #81213 üzenetére
Attól, hogy bejön neked még lehet rosszabb objektíven, mint az Összefoglalóban lévő, ahogy állítják is a hsz. elején:
"Disclaimer: The settings below are supplied for information purposes only. We make no guarantee that using the adjustments below will improve your TV's picture, they may even make it look worse. Every TV, even from the same manufacturer and model number will vary, as will the environment the TV is used in. For further information on how to set up your TV, please follow the steps in our Picture Perfect campaign."
Személy szerint hanyagolnám ezt, mert én egyszer a TV-mre beállítottam egy ilyet, de jóval rosszabb lett objektíven a képe. Ráadásul TV nézéshez kell Motion Plus, tehát ez a beállítás csak egy légből kapott valami, amit egy 6. osztályos Pistike is írhatott.
[ Szerkesztve ]
-
doongoo
addikt
Ahogy írtam, nekem bejön és nekem jobb (szubjektíven). Nem írtam, hogy objektív lenne a vélemény, mert az nem is lehet, hiszen mindenkinek más és más a jó. Ha valakit érdekel, akkor megnézheti. És ahogy írtam a 7-es hozzászólásban lévő kis yt videó a 9-esben lévő kiegészítéssel a tuti nálam (ebben van motion plus is beállítva). Nem az első hozzászólásban lévő jön be.
Tőlem bárki írhatta, ha a végeredmény tetszik.
Nem vitát szeretnék vele generálni. Mindenki dönthet saját belátása szerint.
[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
válasz Gaben06 #81197 üzenetére
A tv adás az teljesen más, de ezt már írták mások is. Nekem H6500 van, és ha egyénin állítom az MP-t akkor minden körülmények között ugrik időnként. Amint kikapcsolom, vagy beállítom TISZTÁRA, ez az időnkénti megugrás megszűnik.
(#81196) PuMbA: Akkor nekem az összes kijelzőm, amin nincs 24p kadencia helyesen jelenít meg (fizikailag nem tartom valószínűnek), mert csak folyamatos röcögés van amit Bbéci is írt, de megugrás nincs.
(#81205) BBéci: Akkor most tulajdonképpen a különbség annyi, hogy mindenféle képjavító nélkül kevésbé röcög a kadencia helyes megjelenítés, mint ami pull down-al megy végbe?
[ Szerkesztve ]
-
Mexbacsi
tag
Nem vagyok teljesen tisztában mit tudnak az új tévék manapság, mert most váltottam le a dobozost, ami már 1 éve sem működött...a lényeg, hogy megoldható valamilyen módon, hogy a számítógépen levő fájlokat lássam a tévén esetleg mindenféle vezetékelé nélkül? pl. wifivel?
-
-
PuMbA
titán
válasz doongoo #81215 üzenetére
Ok Érdekes, hogy a Motion Plus-t Custom 5/0-ra rakták, mert a Clear (Tiszta) beállítás az pont ez
apszi: Így van A BBéci-nek szánt kérdésed pedig nem igaz, egy olcsóbb LCD TV-n 24p módban a 24p film biztos röcögősebb, mint 60Hz-es PC monitoron, mert a pulldown-nak (,illetve ki tudja hogy ma már miket csinálnak, szerintem nem a mindenki által ismert egyszerű változatát) van egy kis simitó hatása
[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
Bocsánat, egy vessző kimaradt, így félreértelmezhető a kérdés, ami helyesen...
"Akkor nekem az összes kijelzőm, amin nincs 24p, kadencia helyesen jelenít meg?"Szóval akkor ha jól értem, a kadencia helyes lejátszásnál jobban darál a kép, mint a pull down-ál?
(#81222) Flashget: Értem
[ Szerkesztve ]
-
Mexbacsi
tag
Igen Serviio és Allshare-re gondoltam.
Köszönöm, kipróbálom hamarosan. -
st6969
őstag
Hajamat tépem a csatornarendezés közben. UPC mediacard, 46F6400.
Most ugye újra kell rendezni a csatornákat, amit a bevált Chansort programmal csinálok, mint legutóbb. Látszólag sikerül is, kedvencekbe bepakolom a meghatározott sorrendbe, és ennek megfelelően az eredeti sorszám is megváltozik 1, 2, 3, 4, stb., a program szerint. Viszont ha áttöltöm tv-re, akkor bár a sorrend tényleg úgy lesz, ahogy rendeztem, de a sorszám marad az eredeti UPC által meghatározott. Hogy érthető legyen: pl. ha a JimJam-re akarok kapcsolni, akkor nem a 3-as gombot kell megnyomni (pedig az lett beállítva a Chansortban harmadiknak), hanem a 307-es csatornára váltani. Agyrém.
Ezzel legutóbb is görcsöltem, akkor úgy tudtam megoldani, hogy a Chansorttal elmentett file-t megnyitottam a Samschannel editor programban, és ott is rámentettem. Na így már rendesen hozta a tv. A gond az, hogy most így se megy...
Nem akarom elhinni, hogy csak én küzdök ezzel (mióta megvan a tv, fw-t nem frissítettem). -
Batib
őstag
Na tegnap, megkaptam a 32J5270-et. Kb azt hozza amit vártam tőle. Az egész tv van vagy 3-4 kg. Nem tartalmaz power lapot, külső tápegység (19V) jár hozzá , mint egy monitorhoz.Lan, wi-fi van.DVB-T és DVB-S2 tuneres. Smart működik. Első bekapcsolás után rettenetesen lassú volt a menü, de már magához tért. Satot még nem hangoltam be, a földi adások megfelelőek.
Csatlakozó alig van, 2HDMI, 1 USB, scart, és kész. Még fülhallgató aljzat sincs. A hátsó joy is kimaradt, egy power kapcs van az alsó élén. Az USB 0,5 amperes.
A belseje: Már írtam, hogy külső tápos, emellett a fény manipuláló rétegeket is elspórolták, csak egy van benne a diffuzor. (van olyan modell amiben 3 is van)Két sor ledet tartalmaz.
Hirtelen ennyi. 1006.2 a FW verzió, tudok csatornákat törölni.
Ez a Samsung idei gazdaságos modellszériája.Van belőle több is.Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
Flashget
félisten
azért az érdekes, hogy kidobta a DVB-C tunert és a S2-t rakta be, amit eddig csak a középkategória bizonyos típusaitól volt csak.
az, hogy külső táp nem szokatlan, apósomnak Panasonic TV ilyen, bár analóg még, de az első lapos tv korszakából van. 2006-ban vette asszem.Realme GT Master Edition
-
-
_aDm
csendes tag
Sziasztok!
Esküvőre szeretnénk barátunkat meglepni egy TV-vel, amire kb. 150-190 ezret szánnánk. Leginkább tvzésre, filmezésre használná (ha lehetne usbről filmezni annak örülne). Képátló szerintem 110-120cm lenne az ideális, de ha sokkal jobb minőségűt lehetne kapni kisebb átlóval akkor szerintem a 100 is megteszi.
Köszi a segítséget -
SunMount3r
nagyúr
A címlapos cikk kapcsán feltenném itt is kérdést: egy mai "átlag" TV-nél (na jó, vegyük mondjuk a H6200-H6400-asokat), tényleg áll, hogy nem képesek mondjuk egy USB 2.0-ás 8-16GB-os átlagos pendrive-ra rögzíteni a TV adást és, hogy külső HDD-re hajlandóak csak?! És mellesleg, hogy mi lehet ennek a gyakorlati oka?
Ja és, hogy a HDD esetén jó e neki az NTFS vagy azt is FAT-ra kell formázni, esetleg a TV-vel kell külön leformázni azt is?
THX!
[ Szerkesztve ]
-
Batib
őstag
válasz SunMount3r #81235 üzenetére
HDD esetén ugy szoktuk, hogy két partíciot hozunk létre. Az egyiket a tv leformázza saját fájlrendszerre (XFS) a felvételekhez, a másikat használni lehet általános célra.
Nincs 16-os penem, de a 4-esre tudok felvételt készíteni.
(55H6400)[ Szerkesztve ]
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
raverke
tag
Sziasztok!
Most indulok MM-ba hogy megnézzem az UE48H6400-at és ha tetszik, akkor el is hozom azonnal.
Kérdés,kérés:Mivel és hogyan tudom majd úgy letesztelni, hogy minden rejtett és nem rejtett hibára fény derüljön? (pixel hibától az utánhúzásig, 3D, stb...)
Sajnos erről még nem találtam összefoglalót.
- Leírásokat, linkeket, programok nevét szeretném tőletek kérni!
Előre is köszönöm!
-
PuMbA
titán
válasz raverke #81237 üzenetére
Utánhúzást bármivel pl. focimeccs-en nézed a labdát, vagy teniszben, gyorsabban mozgó feliratok húznak-e után stb. A TV beállításaira figyelni kell, mert pont az Összefoglalóban található ellentétje van beállítva, pixel hibát ránézésre simán megmondod, ha változik párszor a kép teljes egészében, 3D-nél nincs hiba.
-
BBéci
legenda
Amit az előbb írtam, a 24p telecine judder (keress rá Google-val) az normális, természetes, nem kell digitális trükkökkel eltüntetni. Amikor 24 helyett 60 hertzen jelenik meg a film, (pulldown-nal) az másképpen receg, sokkal bántóbb, zavaróbb.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz st6969 #81226 üzenetére
Amikor a mediacardot behelyezed a tévébe, ki kell választani a szolgáltatót. Amennyiben UPC-t választod, nem fogja engedni normálisan átrendezni a csatornákat.
Egyéb-re kell állítani!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
yvsmad
őstag
válasz st6969 #81226 üzenetére
Egy másik fórumon Sharp tévé mellett tépte a haját a júzer, mert a UPC naponta küldött frissítést a műsorújságra, ami minden nap visszaállította a beállított sorrendet a UPC saját sorrendjére.
Nem tudom, hogy az "egyéb szolgáltató" kiválasztása mennyire segít ebben, de ki lehet próbálni.[ Szerkesztve ]
-
Kryklyvyy
csendes tag
nekem olyan problémám van, hogy ugye amint bekapcsolod a tv-t előjön a smarthub alapból, na az alsó sorban vannak ugye a legtöbbet nézett csatornák+ appok, és fölötte nekem idáig 4 kis ikonocska volt, de mostmár csak 3 van, eltűnt az amelyiken tudtam nézni, hogy mi megy a többi csatornán, van esetleg valami tipp hogy lehetne visszaállítani, vagy mi lehet a baj?
-
raverke
tag
Voltam a boltban, UE48H6400-at megnézni.
Probléma: Nem volt eredeti, zárt csomagolású belőle. Ha neten rendeled meg, akkor is ezt kapod. Vagy a kiállított utolsó darabot...de persze teljes áron és meg se fogják mondani hogy ez már ment jó pár órát. (ami tesztnek mondjuk nem rossz )
Akció van, ha most a helyszínen rendeled meg és viszed el, akkor a 2 éves Samsung garin felül kapsz ingyen +1 év gari hosszabbítást( kiterjesztett gari, biztosító által). Ja, csak azt felejtik el megemlíteni hogy a helyszínen 186 ezer körül van. (neten 175!!!)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest