Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
-
LOGOUT.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Sárpac #19387 üzenetére
Típus formula kód: Samsung UExxDyyzw
UE: Európa (UN -el jelölik az amcsi piacra tervezetteket)
xx: képátló inchben/colban. 1inch=2.54cm. 32/37/40/46/50/55/60 a jellemző méretek
D: a generációra utal. D - 2011, C - 2010, B - 2009
yy: a készülék tudására és felszereltségére utaló szám.
z: a készülék külalakjára és színére utaló szám
w: még egy felszereltségbeli paraméterForrás: [link]
[ Szerkesztve ]
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Flashget
félisten
válasz Sárpac #79506 üzenetére
Miből gondolod, hogy a samsung aktív 3D-je lett bukás és nem ámblokk a 3D?
ja a neten terjedt 3D mkv féle szutykok nem az okai? Hogy még sem készűl annyi valós 3D film mint amit jósoltak, többnyire felkonvertáltak csak? Hogy azok a csatornák amik valóban 3D-ben tolták befejezték ezt az adás formát?Itt nem a samsung 3D-je bukott meg, hanem ámblokk a 3D.
Realme GT Master Edition
-
Sárpac
nagyúr
válasz Sárpac #79672 üzenetére
Szóval erre gondoltam, már minden javítót ki be kapcsoltam a helyzet nem javul totál szar! Elvileg ebben 100hz-es panel van lgben 50hz és azon 100x szebb nulla utánhúzás csak a frekiből fakadó mosás látszik a csíkokon úgy a kép alsó harmadától.
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
PuMbA
titán
válasz Sárpac #79703 üzenetére
A netes kalibrációs beállítások nem jók, hiszen minden TV-t külön kell kalibrálni. Csak az Összefoglalóban lévővel érdemes összehasonítani. A LED-es eredmény valami bug miatt lehet, firmware csere lehet, hogy megoldja. Milyen TV modellről van szó egyébként?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Sárpac #79857 üzenetére
"túl felül alul" - ezen azért elgondolkodtam.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
yvsmad
őstag
válasz Sárpac #79926 üzenetére
Pár percig néztem a boltban egymás mellett ezeket a tévéket, ennyi idő alatt nem jött ki különbség.
A színeket, a részleteket, a mozgás folyamatosságát, az elmosódásokat néztem, mindegyiken egyforma volt. Lehet, hogy a nézett műsoron éppen nem jött ki, vagy nem volt bekapcsolva valami a JU6500-ban, ami a HU6400-ban nincs is. -
yvsmad
őstag
válasz Sárpac #79928 üzenetére
A 40HU6500 is csinál ilyet?
A lányom szobájában van egy 32H6470, majd megnézek egy stáblistát rajta.Amit homogén részen észrevettem, az a moszkító zaj volt, pl. fehér háttéren a feliratok betűi körül, vagy homogén kék égen a felhők körül. Ez lehet az adás/sávszélesség hibája is, mert mindhárom tévén egyformán jelen volt.
Viszont a itthoni régi LCD tévémen (+STB) egyáltalán nincs ilyen.[ Szerkesztve ]
-
Gaben06
tag
válasz Sárpac #79928 üzenetére
Nemrég Én is beruháztam egy H6400-ra. Az úgynevezett utánhúzást tapasztaltam én is filmek végén ha gyorsan pörgetik a stáblistát. A betük szinte elfojnak.
Normál filmnézés közben ezt nem vettem észre.
Egyébként a beállításokban, lehet ezzel kezdeni valamit?
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Sárpac #79942 üzenetére
A H6400-ast "100 Hz-es panelként' viselkedik, ha valamilyen extrém utánhúzás érzékelhető akkor az akár panelhiba is lehet, esetleg valami figyelmen kívül lett hagyva a beállításoknál. Én láttam H6400-as, 48-as méretben és nem volt utánhúzás, legalábbis szemmel nem volt érzékelhető.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz Sárpac #79945 üzenetére
Akkor a készülékben van a hiba, vagy ahogy írtam, valamilyen beállítás figyelmen kívül lett hagyva. Ilyen mértélű itánhúzás nem lehet, én egyik LCD tv-n sem tapasztaltam, pedig volt pár tv-m.
-
blakey
titán
válasz Sárpac #79947 üzenetére
Alapjáraton minden LCD panel 50Hz-es.
-
blakey
titán
válasz Sárpac #79952 üzenetére
EU modellről beszélünk. Nincs 100, 120, 200, 240 Hz-es panel, de amelyik tv képes interpolálni azt nevezzük 100, 120, 200, 240 Hz-es panelnek.
[ Szerkesztve ]
-
Flashget
félisten
válasz Sárpac #79942 üzenetére
De hogy kamu az valós 100Hz csak így nem látod sehol kiírva hanem CMR 200/400/600 stb.
A CMR értékek a kamu hertzek amit az elektronika állít elő. Ebből minél többet enged az user a 100Hz-es tv esetében, akkor jönnek az opera effektek vagy utánhúzások és így tovább. A gyártók szeretnek vagdalkozni ezekkel a számokkal, hogy jól megbolondítsák a vevőket.
Samsung a J szériától áttért más értékekre, ezzel már azokat is megvadítja akik eddig tudták melyik típus milyen CMR értékkel bírt.Sőt a samsung csinált olyat D szériánál, hogy az 50Hz-es alaplapot rakta be a felső kategóriába is. A 6-os széria kapott csak 100Hz való alaplapot.
Gondolom ezen nagyon nem változtattak H szériáig.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
yvsmad
őstag
válasz Sárpac #79969 üzenetére
Köszi a videót.
Kiírtam újraírható lemezre, mert a régi Samu LCD-ben még nincs lejátszó, BD-lejátszóról ment a teszt.
Samu LE37-A552 LCD: kissé elmosódott, de nincs durva utánhúzás
Samu UE32H6470 (CMR 400 Hz): tökéletesen tiszta, elmosódás sincs, nemhogy utánhúzás.
Úgyhogy meg vagyok elégedve a tévéimmel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple notebookok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Napelem
- Gaming notebook topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest