- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- WhrlpoolMind: Az eredeti lemez utánozhatatlan illata
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Real Racing 3 - Freemium csoda
-
LOGOUT
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
alaves
addikt
válasz
Gaben06 #160018 üzenetére
Ahogy történt nálad, nálam is ez volt. A 70%-os etanol tökéletesen eltünteti, bármely kijelzőhöz jó. Ha már van folt, lehet hogy 2-3x is meg kell ismételni a törlést azon a helyen (etanolos, majd száraz puha mikroszálas kendővel). A Samsung display olyan tükröződésgátló réteget használ, amely optikai tulajdonsága megváltozik olajos, zsíros anyagokra (tüsszentés, ujjnyom, stb).
-
alaves
addikt
válasz
Gaben06 #159737 üzenetére
Az S90C kattan ki/be kapcsolásnál. Ha bekapcsolásnál nem kattan, akkor éppen valamin dolgozik, pl. kompenzáció. Kikapcsolásnál 10 sec múlva kattan, ha nem gyűlt még össze 4 üzemóra a kompenzációhoz, ha összegyűlt akkor a 7-8 perces komp. után kattan. Ha soha nincs kattanás, akkor vagy más relével szerelték vagy hibás az fw vagy beragadt az fw (factory reset szükséges menüből).
-
francz'70
senior tag
válasz
Gaben06 #159654 üzenetére
kikpcsol TV nézés közben. (Nem az automata kikapcsolás miatt, ...
Bár nem ez típus, de nálam az "echo" beállításon belüli kikapcsolás okozott ilyen problémát, amíg ki nem kapcsoltam.Hazaérkeztem és bekapcsolva találtam a TV. Nem volt otthon senki,
Időzítő? ..de külső eszköz vagy tv box is tud ilyen anomáliát. Lehet csak kicsit jobban át kéne nyálazni a tv/külső eszköz beállításokat -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Gaben06 #141606 üzenetére
Az AUTO MOTION PLUS-on belül elvileg kell benne lennie egy Elmosódás és egy Torzitás (talán Blur és Judder reduction angolul) csökkentés nevű opciónak. Az első mehet 10-ig, de ez változó és nem jár képi hibákkal...én pl 5-ösön szoktam használni bár volt mikor a 10-es jobban feküdt a szemnek.
A második opció felelős a te problémádért. Ha kikapcsolod akkor brutálisan szaggat ha meg koppig tolod akkor aurát ( mint a fodrózódó víz lenne a mozgó objektumok körül) és rosszabb minőségű anyagnál villogó pixeleket tud okozni. Olyan 5-ös állás fölött kezdi dobni a képi hibákat okozni így szerinte 3-4-5 körül keresd a megoldást és ha még ez után is van a fent említett villogó pixeles hiba vedd le az élességet...nekem pl 0-án van, mert egy jobb minőségű anyagot tök felesleges mesterségesen élesíteni, de ezt majd kitapasztalod. -
-
Peace
nagyúr
válasz
Gaben06 #141446 üzenetére
Arra figyelj, hogy problémás lehet a kábelek csatlakoztatása, ha nagyon kicsi a távolság. Nekem is szerencsétlenkednem kell a tv aljának a kiemelésével, de ilyenkor mindig rettegek, hogy lezuhan ez a nagy dög. Mondjuk nem sok mindent tervezek bedugni, max a PS5-öt, ha adnak hozzá valami jópofán kinéző HDMI kábelt.
-
-
-
-
törölt tag
-
dethroner
veterán
válasz
Gaben06 #107556 üzenetére
Baszki ez egy 8-as sorozatú tévé, mi az hogy sokat vársz tőle? Ha ilyen lenne nálam a falon, elnézném neki hogy a japó lány a filmből nem pippant le, de minden mást alapvetőnek tartanék ebben az árfekvésben már.
De meggyőződésem hogy rosszul van beállítva. Nekem is H6400 van, és nekem is digi kábel, és csak usa szabvány szerint rögzített műsoroknál van néha röccenés, minden más tökéletes. Ha nagyon nem boldogulsz, akkor egyeztethetünk hogy nálam hogy van beállítva a tévé, ahhoz megpróbálhatod a te kisebbiket, aztán majd ahhoz kiokoskodod ezt a drágaságot. -
dethroner
veterán
válasz
Gaben06 #107540 üzenetére
Élességet húzd le nullára, és kapcsolj ki minden képmódosító (képjavító
) opciót. Tényleg mindent.
Dehogy nézed közelről, én is ilyen távolságból nézem az 55-öst, bár az enyém FHD. Lehet tényleg nem érett még meg a világ a suhádé tévékhezH6400-as tévéd hogy van beállítva? Azon is látsz röcögést?
-
Imi1981
veterán
válasz
Gaben06 #107527 üzenetére
Nekem ugyan más tévém van (48h6400) de én nem használom a digitális képtisztaság (képzajcsökkentés) funkciót mert mozgásnál bizony mosódik tőle. Néha nem annyira látszik néha rettenetesen de sehogy se jó. A másik hatása, hogy olyan mintha ki lennének púderozva az emberek arca.
Ha közelről nézed a tévét 1.5 - 2.5 méterről akkor úgyis látni fogod a kép hibákat tévé adásoknál hd-nál is. Én 3.5 inkább 4 méterről nézem és jó a kép, ha közel megyek látszanak a szemcsék /blokkosodások(1-2 hd adásnál nem annyira látszik pl BBC Earth HD) . Jó minőségű full HD filmet jó közelről nézni de tévé adásokat nem. Ja amúgy t-home használok lehet az upc jobb vagy a mindig tv.
Viszont röcögés és néha megakadás nincs nálam tévé adásnál sem. Az mp így van beállítva 10/4 -
Bubukain
senior tag
válasz
Gaben06 #107525 üzenetére
nem lehet hogy ott valami más gond van? én műholdról nézem az RTL-HD-t de gyönyörű tiszta a kép, akár bekapcsolom a képtisztítást akár nem. Amúgy nálam ki van kapcsolva. (65KS7000)
ha szemcsés a kép akkor ott már a bejövő jel is rossz, onnantól kezdve már bármi is lehet a képpel amit a tv nem tud korrigálni. -
PuMbA
titán
válasz
Gaben06 #107525 üzenetére
" Szemcsés hangyás a kép."
Mert alapértelmezetten minden kép szemcsés valamilyen szinten
Ez így van mióta világ a világ, csak régen nem volt látható az alacsony felbontás miatt.
Ha fotóztál már bármit, akkor tudhatod, hogy az is szemcsés, ha belenagyítasz.
A választás megint csak annyi, hogy mit akarsz látni: az eredeti képet, amit a készítő akart, hogy láss vagy a megmódosított képet, amin részleteket veszítesz, ugyanis a Digitális képtisztaságnak fogalma sincs, hogy egy szemcse valódi részlet vagy csak érzékenységi zaj és mindkettőt elmossa, kiszedi a képből.
-
PuMbA
titán
válasz
Gaben06 #107515 üzenetére
Digitális tiszta megjelenítést ki is kell kapcsolni, hiszen részleteket simít el és így veszítesz a képminőségből
Ugyanígy a dinamikus kontraszt sem jó. Mit jelent az, hogy röcög a TV adás? Mindig? Kikapcsolt MP-val is?
(#107521) Pumma: Persze, de akkor is érdekes az egész, mert minden Magyarországra szánt TV fent van a magyar honlapon, de a 40 colos verzió nincs és pár napja tűnt csak fel néhány nagyobb boltban a semmiből, pedig már majdnem 1 éve megjelent ez a verzió is
-
karicsek
aktív tag
válasz
Gaben06 #107473 üzenetére
Az én véleményem az, hogy javíttatnám.
Az egyik ok, hogy nem egy, olcsó, alsó kategóriás készülékről van szó. Ennyi pénzért legyen tökéletes.
A másik, hogy úgyis piszkálni fogja a fantáziád, mivel tudod, hogy ott hibás pixel van, és akkor is látni fogod, amikor nem akarod.
Nekem is volt a 7000-en pixel hiba. Kicserélték a kijelzőt, gyári fóliával hozták vissza. Most tökéletes és azt kell mondjam, hogy a feketéje is nagyon jó.
A távirányítómról lekopott egy-két festés a gombok felett. Azt is cserélték garanciában. Szóval, de ez szigorúan az én véleményem - cseréltesd. -
mattheus
őstag
válasz
Gaben06 #107477 üzenetére
Én annak idején ugyanazt a tanácsot kaptam a Samsung ügyfélszolgálaton, amit Te hallottál,mégpedig, hogy cseréltessem ki minél hamarabb.
Elsőre csak 1 pixel hibát vettem észre, ami másnap már 6 db volt (KS7000). Nem azt akarom ezzel mondani, hogy "pixelvírust" szedett össze a tévém, ami terjeszkedett, inkább csak "figyelmetlen" voltam. Fél méterről nekem sem tűnt fel, de a tudat az zavart, ezért csere mellett döntöttem.
A cserekészüléknél legalább 10 percet töltöttem el, mire megnyugodva konstatáltam, hogy ez hibamentes, így a boltból utána boldogan távoztam és azóta megelégedve használom a tévét
-
-
bul07
nagyúr
válasz
Gaben06 #107479 üzenetére
Ha még nincs két éves gondolkozz el a +2év jótállás vásárláson(már ha regisztrálva van)
Mikkor öcsémet kellet meggyőzni azzal érveltem hogy gondoljon úgy rá hogy most fizet egy kisebb összeget (te esetbe 18e Ft-ot) egy tv-ért mert garancia lejárta után 1 nappal is úgy tönkre mehet hogy ki kell dobni -
PuMbA
titán
válasz
Gaben06 #107473 üzenetére
Van egy érzésem, hogy a felső kategóriás TV-kből keveset csinálnak és ezért nem annyira kifinomult a gyártás. A 100-150k-s Samsung TV-ken én még nem láttam pixelhibát és a bevilágítási foltok is teljesen ugyanúgy néznek ki, mint ami a tesztekben látszik, de ezekből a modellekből 20x többet gyártanak, hiszen ezt veszi mindenki
-
mfranky
őstag
válasz
Gaben06 #107350 üzenetére
Szia!
Nekem KS7000-es van, de gondolom nem sokban különböznek beállításban...
Szintén samsung házimozi van rákötve, a mai napig nem tudom megfejteni, miért kapcsol be néha a tv kapcsolóval a házimozi is és miért van az, hogy csak a tv kapcsol be néha.
De nálam is volt az, hogy nem szólalt meg és a tv hangszórója szólalt meg csak. Erre nekem az volt a probléma, hogy a menüben a HDMI UHD-nál ( a HDR-hez kell ) mindegyik HDMI-n ON-ra állítottam, KIVÉVE a házimozit... az OFF.., ha ON-on van, nem szólal meg semmi a házimoziból.
Nálam az is előfordult már, hogy házimozin jött a hang aztán egyszercsak úgy dönt, kikapcsol az egész rendszer film alatt...utána meg tv-ből szól csak. Én lecseréltem a HDMI kábeleket 2.0-ra, szóval nem az a gondja... -
válasz
Gaben06 #105021 üzenetére
Akkor a koreai bossnak kéne írni hogy jöjjön tartósan "gyárlátogatásra".
Hátha akkor mindenki összekapja magát.(#105019) Hmmm1
Dehogy védtem, csak azért el tudom képzelni a másik oldalon sem fenékig tejfel az élet... szóval mikor megnő az ünnepi kvóta pl a gyárban, mert "fel kell készülni a rohamra", és a rabszolgahajcsár ostorozza a sort. No akkor tuti, hogy nem kicsit eshet a színvonal a mennyiség oltárán. Mondjuk, ha eleve nem túl magas, akkor ez betehet neki.
Pedig amugy tényleg a koreaiak eddig jók voltak ebben, csak hát ugye a kínaiak miatt nagyobb lett a verseny már és a költségeket meg mindent meg kell fogni jobban. Már nem a hanyatló nyugattal versenyeznek. -
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Gaben06 #95155 üzenetére
Kapják be! Egyre jobban kezd elegem lenni belőlük!
Az új csoda S7 galaxis edge szarjuk, ha olyanja van, csak napi négyszer restartol.Egyre kevesebbszer van a kezemben emiatt, a 950 XL és a 650 meg teszi a dolgát, mintha mi sem lenne természetesebb. A 650 a kedvencem mostanság...
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Gaben06 #84818 üzenetére
HU8500-öst esetleg tudom ajánlani, gyors, a fekete az tényleg durván fekete, mint a fekete lyuk, szoftver okosan átgondolt gyors, illetve így a tv is gyors. Pixelhibának és felhősödésnek nyoma sincs.
Gyönyörű kép, bár mostanában egyre jobban zavar, hogy ívelt és nem tudom miért. Remélem elmúlik, mert a családban egyedül csak én akartam ilyen tv-t, párszor már "tökön rúgtak" miatta, főleg a párom.Bár nekem a 65-ös van, az 55-ösnél második komment...
[link]
-
LionX
tag
válasz
Gaben06 #84615 üzenetére
Ezzel a JU7000-essel szemezek én is, illetve a 7500-assal, 55-ös méretben.
Az ívelt kijelzőn és persze az árukon kívül van ezek között valami különbség?
A másik kérdésem az, hogy milyen előnyökkel jár a két tuneres kiképzés?
Először azt hittem, hogy arra jó hogy a PIP funkció nem csak akkor működik, ha külső eszközről nézett tartalmat nézek és az alá tehetem be egy Tv csatorna képét, hanem két tetszőlegesTv csatorna képét tudom nézni egyidejűleg. Vagy pedig arra, hogy ha rögzítek egy Tv adást, akkor közben nézhetek másik csatornát.
A kezelési utasítás viszont nem ír ilyeneket, de hát akkor mire jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PlayStation 4
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Proxmox VE
- Tudományos Pandémia Klub
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest