Hirdetés

2024. május 7., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#103018) kacagomikula


kacagomikula
csendes tag

Sziasztok!

A segítségetek szeretném kérni, hátha van valakinek ötlete, hogyan tovább.

Van egy viszonylag régi le32r88bd típusszámú TV-m, amin 3 napja "elállítódtak" a színek. Pontosabban ez a következőt jelenti:

A set-up a következő: Telekom set-top box --> HDMI --> TV

A hiba, hogy olyan a kép, mintha a fehéregyensúly el lenne állítva vagy az egyik színnel lenne hiba. Főleg az emberi bőrszínek sokkal világosabbak és a magentából is világos rózsaszín lett :)

A set-top box-ot kicseréltem a lakásban lévő másikra, illetve két különböző HDMI kábelt is próbáltam és ugyanez lett a hibajelenség, így elég valószínű, hogy a TV a ludas.
A szervízmenüben próbáltam gyári visszaállítást csinálni többször, de ez sem hozott eredményt, a kalibrálás résznél viszont most a HDMI calibration failure felirat fogad és nem tudja magát úja bekalibrálni.

Az egyetlen furcsa dolog, ami miatt azt gondolom, hogy a TV menthető, hogy amikor a set-top box menüjébe lépek és előjön a Telekomos menü, a színek megjavulnak (bár persze ekkor eltakajra a menü nagyrésze a képet :) )

Igazából, ami a kérdésem, hogy szerintetek javítható-e ez a hiba viszonylag olcsón vagy egy 9 éves TV-ről lévén szó, megérett a cserére?

Üdv,

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.