Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-11-20 07:55:08

LOGOUT.hu

Samsung LCD és LED TV-k

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#103951) Rp526 válasza GeneraL_XTX (#103949) üzenetére


Rp526
aktív tag

Máshogy nem nagyon tud :D 24 fps a film. Értem mit akarsz am =)

[ Szerkesztve ]

(#103952) Celtis válasza Tommy525 (#103936) üzenetére


Celtis
veterán

Figyu, én ezt a 10/10 auto motion plusz beállítást nem ajánlom semmilyen műsorforrás esetére sem. A javaslat csak arra vonatkozott, hogy ha te elmosódást és vibrálást látsz, akkor ezzel tudod csökkenteni.

Amit privátban írtál válaszidőt, annak semmi köze az elmosódáshoz. Az az input lag, ami azt mutatja, hogy mennyi késleltetéssel dolgozza fel a TV a képet, mielőtt a képernyőn megjeleníti.

Szerintem sok minden rosszat el lehet mondani a KS7000-ről, de hogy vibrálna, meg rossz lenne a mozgásfelbontása, azt nagyon nem. Hogy pont egy régi Philips lenne ebben jobb, az elég meghökkentő számomra. Mindenesetre ha neked nem tetszik a KS7000, vidd vissza.

(#103953) bigdigit


bigdigit
addikt

Ismerősnek kellene 150 körül valami készülék. Elvárásai nem tudom ennyiért mennyire reálisak de íme:
Smart,sík,wifi és ha lehet 3D.

Van valami ami még kapható ilyen paraméterekkel?

[ Szerkesztve ]

(#103954) Flashget válasza torma1981 (#103946) üzenetére


Flashget
félisten

40K5500

Realme GT Master Edition

(#103955) Flashget válasza bigdigit (#103953) üzenetére


Flashget
félisten

Panasonic DS630e

samsung száműzte a felső kategóriába a 3D-t, gyakorlatilag a FHD középkategóriából a sík tv-t is.

Realme GT Master Edition

(#103956) Celtis válasza GeneraL_XTX (#103949) üzenetére


Celtis
veterán

A 24p-s filmet szerintem úgy kell nézni, hogy az ember másodpercenként 24 darab különböző képkockát lát. Mindegyiket pontosan azonos ideig.

1. A probléma ott kezdődik, hogy ha a TV bemenetére nem 24 kocka érkezik hanem mondjuk 25, vagy 60 attól függően, hogy a lejátszó mit és hogy csesz el. Ebből lesz az akadozás és hasonlók.

2. A második probléma ha a TV nem tudja fogadni a 24p-s bemenő jelet. Az elmúlt 5 évben talán már nem is gyártottak olyan TV-t ami ezt ne tudná.

3. A harmadik probléma ha a TV 24 különböző képkockát vetít, de nem pontosan azonos ideig. Ez a judder. Nem tudom ezt hányan veszik észre. Bevallom én nem. De biztos ami biztos a KS7000 eben a hibában sem szenved.

Sajnos a kolléga akadás paranoiában szenved. Nem hiszem, hogy valaha is fog TV-t venni. A fenti 1-2 hibákat is a TV számlájára írja.
Most épp az a gond, hogy a TV felszorozza a 24p filmet a panel natív 120Hz-es képfrissítésére, minden képet 5-ször mutatva. Vajon Mit szólna hozzá ha megtudná, hogy a mozikban is minden képkockát kétszer vagy háromszor vetítenek le, azaz a moziban is 48 vagy 72Hz-es a vetítés elkerülendő a zavaró villódzást?

(#103957) bigdigit válasza Flashget (#103955) üzenetére


bigdigit
addikt

Ha kivesszük a 3D de marad a többi paraméter?

(#103958) Flashget válasza Celtis (#103956) üzenetére


Flashget
félisten

Az elmúlt 5 évben talán már nem is gyártottak olyan TV-t ami ezt ne tudná.

2-3 éve még nem tudták belépő kategóriánál.ill. volt valami ezzel a 24p dologgal a kísérleti modellnél is a HU6900-nál.
- "lack of native 24p playback"
- "motion resolution 300 lines"
[link]

Realme GT Master Edition

(#103959) benceeeee válasza Tommy525 (#103932) üzenetére


benceeeee
újonc

Volt szerencsém nekem is 2db 55-ös KS 7000-es csoda televízióhoz
..
Kivételesen nem tapasztaltam akadást...
Viszont az elsőnek nem volt hangja..
A 2. màr kvázi jó volt. Csak...ha nem pont középről néztem, és egész kicsit oldalról néztem, gyatrán invertálódtak a színek..
TV-s HD adások kifejezetten gyengék voltak. Blu Ray lemeznél is feltűnő volt, hogy nem színhelyes, állíthattam bárhogy...
Visszavittem, és vettem a 47-es Philips PFS 7109 mellé egy 55 PFK 7109 , csak FullHD-s, 2014-es modellt.Használtan, outletből.
Igaz, ezek a Philipsek IPS panelt használnak...de szinte minden tekintetben jobbak a KS-nél. Csak megerősíteni tudom( sajnos) a negatív vèleményt erről a Samsung modellről.

[ Szerkesztve ]

(#103960) Hmmm1 válasza Celtis (#103956) üzenetére


Hmmm1
aktív tag

Nem, azzal pont nincs problem egyelőre, mert gondolom akkor a jó:) Ezért a 120hz-esen lehet tényleg jó a 24p film. Amúgy ehh forrás. Figy. Egy namvadt pendrive nem hibázik be, nem a müholdról jön hogyi ngadozhat a jelt vagy franc tudja. Az anyag meg minden esetben szinte végig stabil hidd el. Amelyik nem, azt törlik még virgáboltinál is. Úgyhogy ez a forrás megkülönböztetés hülyeség.
Ráadásul a ratings-en a KS7000-es tv ha jól tudom MINDEN forrásra 24p judder free. Még 4k felbontás és 60p mellett is. Szóval édes mindegy kellene hogy legyen hogy miről nézed. Ja amúgy újra néztem a vidiket, ugye pont a WalkingDeadnél kapcsoltad OFF-ra a Auto Motiont nagy úgy néznék meg tesztet, hogy úgy mit tud, csak pont ott már nem sok volt a videóból. De akár nézd meg magadnak. Dobjál pendrivera egy BDRiP-et, átlag másfél órás film 1,4GB kapcsolj ki minden kamu képjavítót, na és úgy nézd meg :D Na arra vagyok kíváncsi. És akkor még bdrip után 720p vagy 1080-as rls-t is megnézhetsz, de minden esetben legyen OFF teljesen off a rásegítés. És USB mondjuk. Na kíváncsi leszek mit látsz majd :)

(#103961) belan válasza benceeeee (#103959) üzenetére


belan
addikt

Azt kell hogy mondjam kivételesen neked jó szemed lehet keres fel egy szem szakorvost ;]

[ Szerkesztve ]

Playstation 5 slim & SS Nova 7 & LG OLED65C9.Best games Last of us. Metal Gear Solid 1,2,3,4. ELDEN RING

(#103962) PIKETON válasza Celtis (#103903) üzenetére


PIKETON
csendes tag

Szia,igazad van,a hátulja és a keret fóliázott ,elöl semmi nincs!Viesa tartóra rakásnál sikerült is megfogdosni az panel elejét,és most szenvedek vele mert nem akar semmivel eltünni teljesen a zsiros paca!Sanszos hogy a túkrödözés elnyelö réteg ilyen!!De ez nagy szivás a samutól,hogy nem lehet tisztitani a panelt,mert minden nyomot hagy!Az enyém 65 collos de nem ezt várná az ember! Amúgy a tv nagyon szuper!

(#103963) PuMbA válasza Hmmm1 (#103960) üzenetére


PuMbA
titán

"Ráadásul a ratings-en a KS7000-es tv ha jól tudom MINDEN forrásra 24p judder free. "

USB-ről nem judder free, ezért írtam múltkor, hogy csak HDMI-ről szabad megnézni :)

[ Szerkesztve ]

(#103964) Hmmm1


Hmmm1
aktív tag

Na és ma se tudtam megnézetni a KS7-est. Csak ívelt volt a drágalátos Expertbe, KS7500, de még az is jó lett volna, csak nem akarta vinni a távirányítója, a kurva demóból nem akart kilépni. Be-ki kapcsolt. Minden más, az alatta lévő tv-t vezérelte : D Szal nagyszerű. Auto Motion nélkül megnéztem volna. Viszont a Sonykra tán ott is jót mondtak még a 809C verzára pl. De mondjuk már s*artam bele és nem kapcsoltattam el azt a tv adásról, amúgy is másért mentem.

Az a baj ezzel az egész Auto Motion meg minden féle javítással, hogy kurvára túlzásba viszik és nem értem a mérnököket, gyártót, hogy hogy nem veszik észre és semmi kritikájuk nincs felé. A javítással önmagában nem lenne baj, de az hogy túlzásba viszi a tv a használatát... hát nem igaz hogy nem lehet visszafogottabban megoldani. Oké, max Egyedi beállításon ha visszább veszed, de az olyan tré már. Alap esetben miért olyan túl gyors? Nem tudom hogy müködik, csak nagyjából, meg hogy hányszorozza, de miért kell annyival növelnie a képkockákat, elég volna kevesebb is és akkor lehet nem lenne az a kamu undorító képmozgás. Egyszerűen nem is értem, hogy lehet azt nézni, egy film erejéig is. Egy gyorsított szar az egész, mert betesz frémeket vagy akármi, a lejátszási sebesség igaz hogy nem változik, de mivel ugyanazon időn belül, több képkockán kell végigmennie, így azt eredményezi mintha gyorsabban mozogna az egész kép. Teljesen valótlan az egész. A másik meg ha szakadozik, töredezik a kép, mert elméletileg ha nincs ez a kamu és totál ki van kapcsolva, akkor szenved vele a tv, legalább is a gyengébb, ami csak 50hz-es és nem tud leszabályozni rendesen (oké hogy a 24p-t nem olyannak látjuk, meg kevesebb lesz mindig, de akkor se annyira mintha a tv kínlódik vele, gondolom...) És épp az lenne a jó, hogy ha veszel egy jóval drágább tv-t, az tudja viszonylag türhető mozgásban lejátszani a filmet, akármiről is nézed. És ha kikapcsolsz minden ilyen túltolt kamu effektet, akkor is viszonylag jó legyen és csak annyira minimális legyen a törés, amennyire kell (a 24 fps miatt), de ne több. Egy sima PC monitoron (lcd) sincs semmiféle képjavítás, mégis lehet nézni rajta viszonylag jól filmet. És gondolom azért, mert ott ilyen téren más technológia akármi és dinamikusan tud változni a képfrissítés akármi. Ezzel szemben a tv-nél másabb a helyzet, de jó lenne igazán, hogy egy natív 120hz-es tv, tudja legalább olyan jól lejátszani a filmet, mint egy sima 60hz-es monitor, mert azért venne olyat az ember gondolom. Máskülönben minek? Akkor a ratyi 50hz-es tv is elég lenne mindenre, nem? Vagy valami hasonló.

[ Szerkesztve ]

(#103965) Celtis válasza Hmmm1 (#103960) üzenetére


Celtis
veterán

Abban igazad van, hogy a pendrive nem nagyon okolható ilyesmiért, csakhogy te azt írtad, hogy a haverod a PC-jéről játszott le valamit. Itt azért a lejátszó programon nagyon-nagyon sok múlik.

De visszatérve a pendrive-ra. Attól, hogy pendrive-ról játszol le valamit maga a film is lehet hibásan rippelt. Elég gyakori, tehát megint a forrásnál lyukadunk ki. A YT-os 4K-s videók egy része is ütemesen akad, de ez megint nem a TV hibája. Egyszerűen ilyen az anyag. Érdekes, hogy ezek jellemzően valami távolkeleti, igénytelen anyagok. Ami profi, az érdekes módon nem akad.

Ami a teszt videóimat illeti, csak az említett WD részlet elején volt bekapcsolva bármi "mozgásjavítás". Mivel ezt a TV beépített lejátszójával játszottam le, és csak közben vettem észre, hogy azon megmaradt a gyári beállítás. Sokat egyébként az sem csinál és ennek a töredéke mehetett át egy telefonos videóban ahogy te is megállapítottad, hogy nem látsz különbséget.

A HD mozifilmek kikapcsolt motion plusszal mentek az elejétől a végéig. Mivel ezeknél is tökéletesen meg voltál elégedve a képpel nem látom értelmét, hogy SD ripekkel szórakozzak. Ha nem hiszed el, hogy nem szaggat, az legyen a te bajod ezek után.

(#103966) Celtis válasza Hmmm1 (#103964) üzenetére


Celtis
veterán

Egy percig nem tudnál nézni egy TV-t, ami 24 képkockát mutat másodpercenként az iszonyatos villódzástól.
Ezért kell egy kockát többször vetíteni. Menj el moziba. Vagy ezt már írtam? Na ugye.

(#103967) Hmmm1 válasza Celtis (#103965) üzenetére


Hmmm1
aktív tag

Értem. Ja, bár tényleg nem Youtube lenne a forrás sosem ilyen szempontból :) Azt elhiszem, hogy ott rengeteg a gagyi anyag és maga a YT se úgy adja vissza.
Aha, először nem vettem észre, de utána többször és tegnap is megnéztem őket. A WD-snél lehet látni azt hiszem az elején eléggé, ott van szappan opera cucc, utána ki lett kapcsolva igaz, csak már utána véget ért a videó. A többinél azt hiszem nem láttam, de megnézem...
Aha ott nem nagyon látni ilyesmi problémát. Azt nézd már még meg, ha megvan még hogy pendrájvon kikapcsolva, a WD milyen? Nem tűnt rossznak, de ott már csak annyit láttam, hogy sétál az egyik szereplő, kamerával szemben. Illetve ezen a forráson milyennek véled a többit? HTPC-ről mondtad kifogástalan és ott minden képjavító offos. Ugyanez usb lejátszásról, szintén offon?:)

(#103968) Celtis válasza PuMbA (#103963) üzenetére


Celtis
veterán

"USB-ről nem judder free"
És azt meg hogy?

(#103969) Hmmm1 válasza Celtis (#103966) üzenetére


Hmmm1
aktív tag

Viszont, ha pont natív 120hz-re tudja kapcsolni, az olyan mintha 24p-be menne, csak mégse villódzik és természetesnek hat nem? : ) Mert ugye ha jól értem, ez a előnye... 50hz-es tvnél akárhogy matekozzuk, nem jön ki. 60-asra se. Tehát elméletileg 120-asnál lesz jó csak. Vagy, ha natív 120-ra felolja az anyagot, az már olyan mintha AutoMotion Soap opera effektje lenne?: d

(#103970) Celtis válasza Hmmm1 (#103969) üzenetére


Celtis
veterán

Az 50-es panel az 60-as és így teszi ki a 24 kockát:
Ugye, hogy ez is volt linkelve?

(#103971) PuMbA válasza Celtis (#103968) üzenetére


PuMbA
titán

Hát úgy, hogy 60Hz-es módban játssza le a TV médialejátszója a filmeket, mintha egy számítógépen néznéd alapból egy 60Hz-es monitoron :)

[ Szerkesztve ]

(#103972) Hmmm1 válasza Celtis (#103970) üzenetére


Hmmm1
aktív tag

Ebböl sokat nem veszik ki, de amit nézd már meg légyszi, h a lesz időd. WD-t alaposabban mondjuk, usbről és full off motionnal.

(#103973) Hmmm1 válasza PuMbA (#103971) üzenetére


Hmmm1
aktív tag

#103964 - a kérdőjeles részekre, ha gondolod és van mit, hozzáfűzhetsz nyugodtan. :) Amit levezettem különbség és hogy mi az értelme akkor a 50/50hz vs 120-nak, külön és a 24p tekintetében is.

(#103974) PuMbA válasza Hmmm1 (#103973) üzenetére


PuMbA
titán

Egy TV kikapcsolt Motion Plus-szal pont ugyanazt a képet adja, mint egy PC a 60Hz-es monitoron :) A Motion Plus pedig alig nyúl bele a képbe, ha Tiszta beállításra állítod :) A 100Hz-es TV tudnak 24p-t originál megjeleníteni, a 60Hz-es TV-k azt csinálják, mint amit (#103970) Celtis linkelt :)

[ Szerkesztve ]

(#103975) Eszti0215


Eszti0215
csendes tag

Sziasztok.
11.en vasaroltunk egy samsung ue43ku6000es tv t.
Olyan problemank van vele,hogy a youtubon nem reagal a vissza lepesre.tegnap vettem eszre,elotte mukodott.
Mindenhol mashol mukodik,ha youtubon epp videot nezunk,es vissza szeretnenk lepni,akkor viszont nem.a kis piros led villog mikor nyomkodjuk.
A samsungnal azt mondtak hivjam fel a youtubot.....aham.
Csinaltam smart hub frissitest,mert azt ajanlottak,de nem javult meg.
Ismerosek is ilyen tv t vettek tegnap,nekik sem mukodik,es nekik is csak a youtubon.viszont masik tv-n vissza leptet a tavrecsego,masik tv tavrecsegoje viszont ugyan ugy nem leptet vissza.
Szoval tuti a tv nel van a bibi.
Valaki tapasztalat mar hasonlot?eleg bosszanto jelenseg.

(#103976) Hmmm1 válasza PuMbA (#103974) üzenetére


Hmmm1
aktív tag

Mondjuk nem ezt kérdeztem, vagy vártam. Nézd meg jobbna légyszi. : ) Illetve már 100-ast említessz.
Biztos jobban érted, tudod a témát, csak direkt úgy kérdeztem, hogy arra válaszolva egyértelmüen megérthető lenne szerintem nekem is a különbség, ha azt jól leírják. Mert gyakorlatilag egyik fő különbség abban van, hogy 50/60 vs 120. Egyiknél is kikapcsolod másiknál is. Egyiknél túl rossz rossz kikapcsolva valószínűleg, a másiknál (120hz-es panel) kikapcsolva hasonló lesz min t monitoron, így van, vagy nem így van? :)

(#103977) mézespálinka válasza Tommy525 (#103934) üzenetére


mézespálinka
senior tag

Youtube és Back gomb problémához: beszéltem a support-al, azt mondták yt alkalmazás hibája, tájékoztatták a fejlesztőket akik nekiláttak a javításnak. Lesz egy (yt alkalmazás) frissítés ami megoldja hamarosan.

(#103978) KD6-3.7


KD6-3.7
őstag

Brutál ami itt folyik... :Y Van KU6400 meg KS7000 azt csókolom! Vagy, ha van pénz akkor a drágábbat. Attól, hogy beszéltek róla még nem lesz jobb vagy rosszabb egyik TV sem!

(#103979) LSAlex válasza Eszti0215 (#103975) üzenetére


LSAlex
csendes tag

Szia Eszti!

Nekem is ez a típus van csak 50-es ben. (50ku6000) Én is ma vettem észre ugyan ezt a hibát a youtubon. Teljesen kezelhetetlen lett.
Plusz mintha kicsit lassabb is lenne a tv csatorna váltások között.
Szerintem frissítettek valamit........bár nem tudom.

Üdv:

(#103980) hkari


hkari
őstag

Sziasztok!

Tudom, hogy ez Samsung TV fórum, de hátha tudtok segíteni.

Két TV-vel szemezek:

Samsung UE-55K5500
LG 55LH630V

Árban nagyon hasonlóak, ti melyiket választanátok? Nekem egy smart dolog fontos benne a Plex.

(#103981) bigdigit


bigdigit
addikt

Még mindig ismerősnek keresek készüléket és egyenlőre inkább lemond a 3D-ről csak samsung legyen. KU6400 mennyire ajánlott? Tv,mkv,konzol. Több helyen azt olvastam nem támogatja a 24p módot ez igaz?

[ Szerkesztve ]

(#103982) Manka76 válasza LSAlex (#103979) üzenetére


Manka76
senior tag

Nekem 55KU6500 van szintén Youtube gebasz és a HDMI ARC sem hajlandó rendesen működni. Minden megy csak a hangot nem viszi át. Ez másnál jelentkezett?

LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.

(#103983) BBéci válasza Hmmm1 (#103960) üzenetére


BBéci
titán

Még nem olvastam el a későbbi hozzászólásokat, lehet, hogy már mások leírták ugyanezt.
A TV-k beépített lejátszója nem képes 24 (23,976) kezelésre, az olyan filmeket 60-ra tolják fel, ami mindenféle anomáliát, például remegést okozhat.
Valamint attól elvenném a kiváló minőségű full HD tévéjét, aki képes 1,4 GB-os, hulladék minőségű ripeket nézni rajta. :P

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#103984) F e Z o


F e Z o
veterán

Van egy UE48H6400-zas tv-m, amivel egy adást szeretnék felvenni a tv-ből. Egy 16gb-os Sandisk Ultra pendrive-ot bedugtam a tv-be, leformázta, aztán próbafelvételt csináltam, amit tv-n vissza is tudtam nézni. Viszont pc-n ismeretlen formátumot ír ki. Hogy tudom tv-ből felvett anyagot pc-n lejátszani?

H2O über alles!

(#103985) BBéci válasza F e Z o (#103984) üzenetére


BBéci
titán

Alaphelyzetben sehogy, ezt minden létező helyen számtalanszor leírták. Csak azzal a bizonyos tévével lehet lejátszani, amelyik a felvételt készítette. A kezelésiben is szerepel. A TV nem csak formáz, titkosít is.
Ügyes emberkék megtalálták a megoldást, talán linuxos alapon, trükközéssel lejátszható, de erről ennél többet nem tudok.

[ Szerkesztve ]

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#103986) sityupityu válasza F e Z o (#103984) üzenetére


sityupityu
veterán

Sehogyan sem. Még egy másik H6400-en sem tudod lejátszani.

szerk: Elkéstem, de már nem törlöm.

[ Szerkesztve ]

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#103987) Goldberg03


Goldberg03
tag

Sziasztok!

Van egy Samsung UE40J5100 tv-m és egy külső HDD-t szeretnék vele összekötni. (Seagate Expansion 2.5" 500GB USB 3.0).

A vinyó teljesen jó, de hiába kötöm rá az USB-re egyszerűen nem ismeri fel. Pendrive-ot felismeri azzal nincsen gond. Azt mondják a másik topikban, hogy kevés a kakaó az USB portban (5V 0.5A) azért nem reagál rá. Csak 1db USB van a TV-n.

Van valakinek ilyen tévéje, aki tudna segíteni, vagy valamilyen megoldást javasolni?

(#103988) F e Z o válasza BBéci (#103985) üzenetére


F e Z o
veterán

Nagyon szépen köszönöm.

(#103987) Goldberg03 : Szerintem kevés lesz neki a 0,5A a külső vinyónak, meg kellene külső hálózatról táplálni 5V-tal.

[ Szerkesztve ]

H2O über alles!

(#103989) Batib válasza Goldberg03 (#103987) üzenetére


Batib
őstag

Esetleg másik , minél rövidebb kábel. Teljesen bizonytalan, hogy a fél amperes aljzat elég kraftot ad-e. Nálam volt olyan tv amelyiknél igen és volt amelyiknél nem. Természetesen az 1 amperesnél ilyen gond nincs.

Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken

(#103990) sityupityu válasza Batib (#103989) üzenetére


sityupityu
veterán

Ez tényleg bizonytalan. Nekem eddig mindegyik tévémen mindegyik 2,5"-os hdd ment a 0,5 amperes kimenetről. :) Valószínű, hogy csak mák, de tényleg így van.
De a kábelen tényleg sok múlik.

--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--

(#103991) Grampy


Grampy
aktív tag

Sziasztok!

Ma ez fogadott bekapcsolás után, zsír új, bontatlan KS7000. Nem elég hogy vártam rá egy hónapot, a szintén selejt KU6400 után, most ez. Ez komoly 350 ezer pézért? :(( :( Viszem vissza majd, de mégis mi baja lehet? Erre ráadásként, sötétben full szürke a fekete, holott tudtommal ez már elvan látva a fekete réteggel...

[ Szerkesztve ]

(#103992) PuMbA válasza Hmmm1 (#103976) üzenetére


PuMbA
titán

KS7000-nél jobb lesz kikapcsolva valamennyire, mert alapból kisebb a panel elmosódása :) Valamint sokkal nagyobb a színtere, tehát a megjeleníthető színek tartománya is :)

[ Szerkesztve ]

(#103993) Goldberg03 válasza Batib (#103989) üzenetére


Goldberg03
tag

Köszönöm az ötleteket.
Holnap majd kipróbálom egy másik vinyóval + másik kábellel is. Hátha lesz változás.

Azért ha valakinek van ilyen tévéje, akkor az is megoszthatná velem a tapasztalatait.

(#103994) Hmmm1 válasza PuMbA (#103992) üzenetére


Hmmm1
aktív tag

Az ilyen megerősítéseket szeretem: )) Pedig már azt hittem tökre válasz nélkül marad, bár ez se sok, de több mint a semmi. Celtis szerintem már megunta, bár megértem, ő mást látott benne, vagy semmit. Bár azért mondtam neki hogy most nézze meg full OFF-on a tv forrásán is, akár tv adásnál, vagy pendrájvon. Külsőről tényleg elég jónak tűnt : O

BBéci: "Ügyes emberek rájöttek..." :D Ezt így jó volt olvasni, . Meg legalább már azt is tudom, kíváncsi is voltam rá, hogy hogy olyan profin tudják megtartani az anyagot, csak arra a készülékre.
Másik, és ha natív 120hz-re tudja felszorozni, 60 helyett, akkor mégjobb gondolom?!. Ez hasonló téma lehet mint gémingbe a 30 vs 60 vs 120fps. Van amikor a 30 is már elég jó. Ha gyorsabb az action akkor nem árt a 60, de egy 120hz-es monitort és akik azt favorizálják se azért szeretik, mert felgyorsítaná a mozgást, mint ami. Ha ott se tudná a panel, és úgy kéne 120-t megjelenítenie, ott is elég gyatrán nézne ki valószínűleg.

[ Szerkesztve ]

(#103995) benceeeee válasza Grampy (#103991) üzenetére


benceeeee
újonc

Hol vártál rà 1 hónapot? 55"-os?

(#103996) Grampy válasza benceeeee (#103995) üzenetére


Grampy
aktív tag

(~3 hét) Euronics. Nem volt készleten, rendeltek, és a Samsung még csak most küldte. 49"-os

(#103997) benceeeee válasza Grampy (#103996) üzenetére


benceeeee
újonc

Szègyellhetik magukat.Azonnal vidd vissza! KS 7000-et csak úgy szabad vásárolni, hogy az üzletben veszed át.

Ezért sem szeretem ezeket az 1 db van raktáront..

KS 7000-ből legalább 3 példánynak kell lenni. Valszeg 1 elfogadható.

(#103998) Hmmm1 válasza BBéci (#103983) üzenetére


Hmmm1
aktív tag

Amúgy hidd el nem olyan vészesek azok az anyagok:d még FHD-n se. Lehet leszednie a másikat sok idő lett volna, vagy csak annyira nem érdekli az a különbség, és inkább a tv mérete miatt nézi azon. Nemrég néztem, bdrip vs 720p igaz, de ilyen 10-20%-os különbség lehetett képben. Alig volt élesebb a kép rajta.

(#103999) Imi1981 válasza Hmmm1 (#103998) üzenetére


Imi1981
veterán

Akkor nagyon rossz a látásod vagy 5 méterről nézted. Óriási különbség van köztük minden szempontból! Persze lejátszó eszközök között is különbség van mert PC-ről szebb az sd mint a tv saját lejatszójával. Nekem van egy beelink mini mx S905 lejátszó amivel az sd anyagok rettenetesek mert nem skáláz fel kicsit sem, na azon még szembetűnőbb a különbség az sd és 720p vagy 1080p között. Én amúgy kb 4 méterről nézem a 48 colos tévét és még a 720p és az 1080p között is látom a különbséget bár azt már tényleg alig ekkora távolságból, de az fos sd rippek innen is szarok.

(#104000) Manka76


Manka76
senior tag

Youtube hiba javitva. Mukodik ujra rendessen.

LG 55OLEDB7V, Onkyo TX-NR809, Wharfedale Modus Seven, JBL SCS178, Apple iPhone 15 Pro Max, Samsung Tab S7+. A gyógyulásomat felgyorsította a leépülésem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.