- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Quadro NVS 450 videókártya teszt (4 Dp port, passzív)
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- petipetya: Nagy chili topic. :)
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt19900
őstag
válasz
zsolt19900 #99596 üzenetére
U basszus, most jutott eszembe..... Mágus2 említetted pár hsz-szel feljebb, hogy a komfortmodul vesz fel áramot leállítás után is.
No az az ötletem támadt, hogy annak a vezetékére rákötni a menetfény jelét és így biztosítva azt, hogy legyen még pluszban "hazakísérő fényem is" az nagy hülyeség?
Mert ugye írtad, hogy 10-15secig még vesz fel áramot, az meg azt jelentené, hogy indításkor ugye kapna áramot és felkapcsolja a menetfényt, és leállítás (bezárás) után pedig még addig felkapcsolva tartja? Vaaagy ez azért nem jó ötlet, mert akkor is meg-meg villantaná a menetfényt, amikor kinyitom az ajtókat? Mert ugye akkor is kap elektromosságot a modul?
-
Morris
veterán
válasz
Mágus2 #99598 üzenetére
Fasza!
A Balcsira menet, megpályáztatom a passatost (M5/M7), ott kiderül, hogy ereszt (ha egyáltalán ereszt).
Szerintem ez még a gyári töltése. A golfot már tölttettem egyszer, azóta is remekül üzemel, így nagyon reménykedem benne, hogy amiatt ment el a gáz, mert nem volt használva. (ha jól tudom ebben az esetben a elszivárog könnyen).Na majd két hét múlva meglássuk!
-
Morris
veterán
No, megjártam a klímás szakikat. Nagyon kevés gáz volt a csövekben. Emiatt gyenge volt a hűtés. Most csináltak egy töltést és megfestették kontrasztanyaggal. 2 hét múlva kontroll. Javasoltak egy hűtő tisztítást is. Szerintetek kell ez, vagy kihagyhatom?
Ha ereszt valahol a gáz, akkor a sérült tömítést természetesen kicseréltetem. -
zsolt19900
őstag
tettem a passziba menetfényt, annyi lenne a kérdésem, hogy szüksége van olyan jelre, amit akkor érzékel amikor ráadom a gyújtást.
Kérdésem az lenne, hogy honnan adjak neki ilyesmit? Van esetleg a motortérben valami olyan dolog, ami mindig bekapcsol ilyenkor és tudok róla jelet szedni? Amennyiben igen, merre? Vagy legvégső esetben a biztitábláról melyik biztosítékról vegyem a jelet hozzá?
Köszi előre is
-
-
Ck.
addikt
2003-as A4 Cabrioletnek akarunk izzót cserélni a bal hátsó lámpájában. De csak akarunk, a kocsi nem akarja.
A csavar egy műanyag perselybe megy bele, viszont az meg el van törve és nem tudjuk meghajtani a csavart, mert az egész persely elforog azonnal, ahogy tekerni próbáljuk. Roncsolásos maradandó lámpatest kivétel és új lámpa behelyez variáción kívül van-e más lehetőség?Amúgy Ő az:
-
-
Ck.
addikt
válasz
Mágus2 #99585 üzenetére
Nem semmi, ha ilyen dolgok előfordulhatnak, akkor nem is nagyon mernék a jövőben sem olyan márkát venni, amit nem tudunk teljeskörűen diagolni.
Diag híján simán eljárkálhat a júzer hibás alkatrésszel akár évekig is, egy kellően erős motornál akár fel sem tűnik. DurvaTudom a felvételek elég gagyik, de amikor írtad, hogy talán megszorulhatott a turbó, annak ilyesmi hangja lenne? Vagy másfelé kellene nézelődni?
A fenének vagyok ennyire maximalista.bitpork:
Azért a 163 lóerős sem annyira főnyeremény a 150-hez képest, haverom nemrég vett A4-ében már a 163 lóerős változat van, biztos 230 ezer km-el, és már nála is van némi csík a bütykökön.
Ettől függetlenül ki se bír szállni a kormány mögül ő sem. -
Ck.
addikt
válasz
Mágus2 #99527 üzenetére
Aham, az is sokkal okosabban vált. Örülök ezeknek az általad hozott nyúlmókusoknak nagyon.
Ma végig hazafele jövet le sem lehetett törölni a képemről a vigyort.
Ezúton is köszönöm!
Az viszont rejtély, hogy ha rossz volt a légtömegmérő, miért nem dobott hibakódot.Na viszont van egy béna videó és egy még bénább hangfelvétel arról a rejtélyes 3000-es fordulaton jelentkező cingogásról.
Videó : 2 mp.-nél kell fülelni
Hangfelvétel Itt pedig 8 mp.-től érdekes.Tudom, nagyon bénák, de hátha kihallasz belőle vmi okosságot.
-
Lacess
tag
Persze, egyértelmű hogy ki lehet használni. Főleg ha valami tabletet vagy PowerBankot akarsz feltölteni.
A példa szélsőséges volt egy kicsit. Egy ár azért jöhet PÜ-ben ha még bizniszelsz vele.focvis: Köszi, tudok a dologról. Lehet innen is rendelem a Nokia-t mert a kedves TÉÉ küldött a napokban egy sms-t, hogy tizenx év után milyen hűséges ügyfél vagyok blabla... és ezért kapok egy kemény 2000 azaz kétezer forintos kupont. A webshopban tartozékra vásárolhatom le, akkor már lehet nem hagyom veszni...
-
-
-
Kiskokó
veterán
Mágus Ha már komfort elektronika. -ról jut eszembe
Semmilyen módon nem oldható meghogy a gyárilag keyless Go-s autóm járó motorral (kulcs nélküli inditással persze) letudjam zárni ?
Sokszor hasznos lenne, hogy nem kellene 2-3 percekre leállítani a kocsit hanem csak otthagyom járva és lezárom.
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Tesóm vett egy 2004-es kombi I-es Octaviat.
Új akksit vett bele és akkor derült ki, hogy van benne gyári riasztó.
Most akkor a kulcson lévő gombokkal a riasztót is működteti vagy csak a kpzárt? -
-
válasz
Firestormhun #99569 üzenetére
A helyzet az hogy nem értesz hozzá. Mindenkinek utána dobálják a kereskedés előtt sétálva, mi több fizetnek csak vidd el, de Te bebizonyítottad , hogy nem tud a magyar.
(#99570) g4bb3r: ÉS 2ALL: Mágus2 nem összekeverendő Gyurcsókkal! Attól hogy olyat írtok hogy csingilingi , meg humm-humm, dubb-dubb, nem tudja kitalálni hogy Ti mit hallottatok. Legalább egy mobilos felvételt mellékeljetek már, mert erre így nem lehet válaszolni komolyan. Uff, szóltam.
-
g4bb3r
tag
Hali.
Megnéztük az 1.8t Oktávot amit korábban linkeltem. Belseje tök OK nincs lelakva, lengéscsillapítók kicsit odavannak de fél évet még simán elmegy, nyári gumik szintén. Itt ott kis rozsda nem vészes. Viszont ami fura volt hogy alapjárat felett volt egy kis "csilingelő hang" amit nem tudunk hova tenni. Felnyitott motorháztetőnél lehetett hallani. Olaj nem folyt sehol egyébként , szépen húzott amugy motorikusan OK-nak tünt. Skoda Octavia 1.8T 20v.Mi lehetett az a hang? Mágus?
Ha meglesz még akkor elvinném szervizbe is átnézetni némi alkuval vállalható a gép.
Tréfás volt a "megnézés" , a tulajnak épp el kellett mennie majd a felesége megmutatja. Feleség még úton leküldte a babysittert a kulcsal. A próbakörre is a babysittert vittük
. Meg mondta a srác telefonban , hogy jönnek 1 órával utánam is megnézni és azt mondták ha tetszik le is foglalózza. Ügyes próbálkozás
vagy holjnap kereshetek újat
-
Firestormhun
senior tag
válasz
LuckyL #96773 üzenetére
ja egyébként aki esetleg új vw ban gondolkozik, nekem egy passatnál is 20% fölött engedtek a netes konfigurátoros listaárból!
alkudni keményen!Megjártam 2 VW kereskedést Budapesten ahol árajánlatot kértem egy viszonylag jól felxtrázott(vezető asszisztens cuccok+nagy navi+ LED napplali fény,DLA) Golf Sportsvan Highline-ra magánszemélyes kp-s vásárlóként. Az eddigi rekordom 9% a listaárból.
Még alkudnom kell pár szász ezret, hogy magánban ugyanannyiért eltudjam vinni a hasonlóan felszerelt, de méretre 3/4 akkora autót a céges Passatodhoz képest.
-
Lacess
tag
Köszönöm a választ Mindenkinek!
A lényeges kérdésre, miszerint maradhat-e bedugva -akár hosszabb időre- már Mágus megadta a választ. Azaz nem maradhat a komfortelektronika miatt.
Szerintem én megveszem az általam linkelt Nokiát, amire nekem kell arra elég. TaaT töltője azért nem semmi, ilyen teljesítménnyel majdnem egy Plug-In Hybridet is fel lehet tölteni menet közben. Nekem ilyen combosra azért nincs szükségem. -
TaaT
nagyúr
válasz
bajnokpityu #99563 üzenetére
nekem ilyen Belkin van [link] igaz, én nem szoktam bedugva tartani mert elég ritkán használom a gépet.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Lacess #99552 üzenetére
nekem belkin töltőim vannak mindkét kocsiban, és soha egyiket se húztuk ki. skoda volt, hogy 3 hetet álltak így, és pöccre indult mindkettő. nekem is az votl a logikus, hogy ha jéghideg, akkor nem vesz fel áramot, 1 ledtől meg, ha lemerül, akkor az régen rossz.
hozzátenném, azért kihúznám következő 3 hetes állás előtt, de, amikor pár naponta legalább 1x be van indítva,akkor nem húzom ki.
-
Mágus2
Közösségépítő
Ez egy 4x4 octavia, ami jóval nehezebb a G4-nél. Csak a 4 kerék hajtás + 100kg, a kombiság +60. 190-el megy gyárilag. Kis em tudod használni otthon.
Qru Az a csávó felel a külső-belső világításért, zárakért, tükrökért. tetőablakért. Ebben a vezérlőben lehet ki be kapcsolgatni bzonyos extrákat, személyre szabni a gépet. Miután bezárod az autót és nem vesz fel semmi más áramot, csak a távkapcsoló jelvevő és a riasztó, ez az elektronika még kb 20 másodpercig vesz fel áramot, majd készenléti módba kapcsol. Ha nem tenné, 1,5 nap alatt az akksi már nem forgatja meg az önindítót.
-
Morris
veterán
Idézlek!
Rokonságban eladó lesz egy patika állapotú 1.9PDTDI Golf IV. Nagyon jó vétel de kicsit keveslem a ménest. Erről a motorról mit lehet tudni, tuning terén? Mennyiben tér el az erősebb PD társaitól? 90-100kw elég lenne, kérdés hogy ezt milyen -pénzügyi- áldozatok után tudná megbízhatóan, ~füstmentesen?
Ha erősebb autó kell, akkor nem szabad mókolni. Ez csak személyes vélemény. Olyat kell venni ami megfelel a kívánalmaidnak. Ha megvagy vele elégedve akkor egy optimalizálás még beleférhet, de nem létszükséglet.
De az, hogy veszel egy olyan autót, ami adott pillanatban bestbuy majd ráköltesz (chips, esetleg nagyobb porlasztók, nagyobb turbó stb) egy valag pénzt (mert rá fogsz költeni), sztem nem jó ötlet.
Én elkövettem ezt a hibát egy 1.4 16V golffal.De inkább mondom úgy, hogy olyan autót nem szabad venni, ami nem felel meg az elvárásaidnak. Vegyél olyat amibe beleszeretsz. Ami számodra "tökéletes"!
---------
Mágus2: Te vagy a varázsló! -
Mágus2
Közösségépítő
válasz
Lacess #99552 üzenetére
Nem maradhat, mert nem hagyja aludni a komfort vezérlőt, ami már leszívja az akksit a maga kis 2,5 amperes áramfelvételével. Vagy teszel rá kapcsolót, vagy gyorsan lemész a kocsmába, és adig iszol, míg el nem felejted ezt a butaságot.
Qru pedig de.
Morris a G4 1.9TDI PDminimum 74kw és 250Nm.
Zewa A fent említett teljesítmény mire nem elég a szabályokat betartva? Vagy le van harcolva benne valami, és nincs meg a 74kw és 250Nm? Talán ki kéne próbálni, utána egy másikat azzal a motorral.
-
Lacess
tag
Letérdelt a szivargyújtós telefontöltőm illetve már összekarcoltam kicsit a középkozolt a szivargyujtónál a GPS meg a telefontöltő ki-be rángatásával.
Ezért a következő ötletem támadt:Veszek egy minőségi dupla USB-s szivargyujtó-töltőt (mondjuk ezt) amit beteszek a szivargyujtóba és ott is hagyom. Két aljzata miatt akár egyszerre is tudom tölteni a navit meg a telefont, vagy két telefont. Vagy hurkát meg kolbászt.
A kérdés ezzel kapcsolatban hogy gond lehet-e az ha ez a töltő folymatosan ott marad a szivargyujtóban bedugva? Lehúzhatja-e az akksit, esetleg kigyullad a verda? Lehet láma kérdésnek tűnik de azt is szeretném ezzel megoldani hogy ki-be kelljen huzogatni valamit a szivargyujtóból. Ugye a szivargyujtó a Boraban gyujtás nélkül is ad áramot, viszont a töltőn ha nincs fogyasztó akkor áramfelvétele sincs. (Gondolom Én...) Bár a navi töltőjén van egy led és ez mindig világít ha bent van a szivargyujtóban ami ugye így vesz is fel áramot ebből pedig következhetnek a korábban leírt aggályok.
Szóval maradhatna vagy nem?Esetleg szívesen olvasnám/olvasnánk hogy Ti hogy oldjátok meg ezt a dolgot...
Új hozzászólás Aktív témák
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Zalman Z9 Zalman 500W
- Xbox Ultimate előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS!Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest