Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hdanesz
őstag
válasz
yodamester10 #190590 üzenetére
Helló!
Ma megtörtént a DSG váltó mikrokapcsolójának a cseréje. 35821 ft volt a kapcsoló + a munkadíj egy 10-es és 716 ft segédanyag (bármi legyen az
) ...így összesen 46538 ft lett a végösszeg. Időben pedig kb. 40-45 percig tartott.
-
válasz
Primary92 #190690 üzenetére
Az EA888 3. Gen. 1.8 TSI is csipegetheti azért a motorolajat, különösen magas futásteljesítmény esetén. Ezt nem olvassa ki senki a hibatárolóból, a diagnoszta se látja. (Persze nem tragédia, egy liter normális motorolaj 3000 Ft. Ebből kellhet 2-3 liter 10 ezrenként.)
-
Egy ilyen OBD elevennel több autón is lehet aktiválgatni dolgokat? Van valami táblázat hogy mi hány pont? Pl kifejezetten ez a hátsó helyzetjelző DRL-el érdekel
Illetve ami tudom, hogy VCDSsel megy, hogy a lámpamosó késleltetve menjen, azt lehet ezzel? -
Qru
MODERÁTOR
válasz
teo77 #190693 üzenetére
Olyan motorolaj kell ami VW 504.00 és/vagy 507.00 specifikációt tud. Váltóba csak gyári olajat vegyél. Fékolajból pedig DOT 5.1-es szabványú kell. Amúgy meg érdemes benézned esetleg ide: Motorolaj és szűrő topik
-
macilaci78
nagyúr
válasz
teo77 #190693 üzenetére
Ahol a kedvezményt adják, ott nem jár segítség hozzá?
Váltóolaj csak a gyári - ez a mantra, tehát irány a márkaker. Nem lesz olcsó.
Fékfolyadék olyan, mint a motorolaj: ilyen-olyan minősítéseknek kell megfeleljen, ezen belül lesz sokféle márka több kiszerelése. Mint a motorolaj esetében: ki mire esküszik.Mivel más kenőanyagot, alkatrészt nem írtál, a fékfolyadékon tudsz spórolni, de lehet, az utánajárással együtt az üzemanyagköltségedet sem teszi ki.
-
teo77
őstag
Kedves Fórumtársak!
Szeretném én vinni a kenőanyagokat, alkatrészeket a szerelőnek, mert kedvezményesen be tudom szerezni őket (fékfolyadék, váltóolaj). Az autóm: Octavia III, 2015, 110kW, 1998 cm3, DSG 6 fokozat, ferdehátú). De sajnos nem találok egy olyan oldalt, ahonnan egyértelműen ki tudnám deríteni, hogy pontosan mik valók az én autómhoz. Nem vagyok jártas az ilyesmiben, most csinálom először.
Tudnátok nekem ebben segíteni? Előre is köszönöm!
Üdv, Teo -
válasz
T0mBd1gg3R #190688 üzenetére
Megrendeltem az OBD elvent. Weboldalon akartam fizetni TransferWise virtuális kártyával. Appban nem jött értesítés, gondoltam nyomok egy x-et hogy át tudjam kattintani hogy sms megerősítést kérek. Szépen kidobott fizetetlen státuszba. írtam a cseten nekik, félofflline üzemmódban 10 percenként írnak. Aszongya utaljam át, mondom tuti? 2-3 nap egy utalás, kifizettem 18 eurót express szállításra mert legkésőbb jövőhéten kell. másfél órán át semmi válasz, átutaltam, erre írja, hogy ő ugyan nem látja, de ha utaltam az plusz napok lesz
amint megérkezett a pénz küldik. -
Qru
MODERÁTOR
-
Primary92
senior tag
Szerintetek egy ilyen autóátvizsgálós ember kellő segítéséget tud nyújtani? (DSG, 4x4, 1.8 TSI / 2.0 CR TDI) Vagy inkább márkaszervizben nézessem át vásárlás előtt?
Ugye nem arra kell segítség, hogy megfelelő-e a gumi profilmélység, hanem, hogy megfelelően vált-e, egészséges-e a motor.
-
1stVikman
senior tag
válasz
hofilaci #190687 üzenetére
Izzókról itt találtam leírást : [link]
Tompított, távolsági H7 lesz.
Irányjelzőre hátra a normál PY21W, de előre valami speciálisabb foglalatos pwy24w - t ír.
Cserére nem találtam semmit, de tippre csak ki kell húzni a műanyag kallantyúval foglalatostól az egész izzót.
Az octavia 2-nél volt ilyen megoldás az első helyzetjelző izzókra, lehet itt is ez a helyzet.
B verzió, hogy a műanyag kallantyú meghúzása oldja a lámpát és előre kivehető lesz az egész lámpatest. Bár ilyenkor szokott még lenni kézzel oldható műanyag csavar is biztosítéknak. Szóval inkább az első verzió gyanítom.
Látni kéne pontosan, addig sajnos csak találgatni tudok. -
Van bármi különbség, hogy honnan rendelem az OBDelevent? Regeltem a .com oldalukra, erre látom van .hu meg .de is (most Németországban vagyok, remélem mire megjön is itt leszek)
-
hofilaci
tag
Sziasztok.
Cserélt már valaki 2017 skoda octavia első osztott láámpában irányjelző izzót?
A fényszóró alatt helyezkedik el.De a hátsó takarófedél levétele után oldalt belül valamiféle műanyag kalantyú látszik de nem mertem piszkálni.
Mivel a fényszóró és a tompított cserét is kezűeknek találták ki!
még valami, mivel nem találtam a fenti megoldásra és az autó izzótipusaira utaló leírást a gépkönyvéve,kivéve a fényszóró a tompított és a hátsó izzók cseréjérő .Valaki tudna segíteni mielött kiszedegetem valahogy az nizzókat milyen jelőlésű és tipusú izzók valók bele(,H7,H1 stb)
elölre is köszi a segítséget [link] -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Primary92 #190685 üzenetére
Sok rajta a műanyag - mint például olajszűrő ház és karter, termosztát (hűtés menedzsment egység) drága, lánc csere is drágább azért szerintem egy sima szíjnál (de ha nem megy sokat, legalább nem kell x évre cserélni), wastegate állító hiba előfordul (bár minden TSI-nél olvastam ilyesmit). DSG is a 6 gangos a tartósabb, olajcserét nagyon fontos betartani, szűrőt sem árt ledobni. Szerintem vállalható, ha jó állapotban van
Azt passzolom, hogy a régebbi vezérlés problémák mennyire érintik, feszítő egység már elvileg módosított alkatrész, az egyebek (görgők és társai) alatt meg lehet az EA113 vagy 888 gen 1-2 volt csak problémás, ennek még esetleg utána lehetne nézni
bár nem sok gondról olvastam ilyen téren. Fb-n TFSI, Octavia klub, és Octavia 5E csoport ajánlott.
-
Primary92
senior tag
válasz
molnarpeter #190684 üzenetére
A törődés alatt mit értesz? Kopóalkatrészek cseréje, vagy valami komolyabb operáció?
6-os DSG mennyire lutri a kéziváltóhoz képest? Sajnos csak DSG-s létezik, a wikipedia szerint.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Primary92 #190683 üzenetére
Némi törődést azért várhatóan igényel, de a korábbi szériákhoz képest nincsenek akkora aknák az O3-ba került 1.8, 2.0 TSI-k esetén
talán még dupla befecskendezős is volt belőle, ami nem kokszolódik úgy, talán a sima euro 6 idején (utána a részecskeszűrő miatt eltűnt).
-
-
-
-
Primary92
senior tag
Az Octavia 3 1.8 TSI DSG 4x4 mennyire szívás? Itt is vannak olyan problémák, mint az előzőnél (lánc, olajfogyasztás...)?
O2FL, O3 2.0 CR TDI 4x4 manuállal összevetve? -
ugforma
tag
Helló. Adott egy 2000 évj. Vw golf 4 1.8t, 5 seb manual. Nem indul az autó, csak teker folyamatosan. Akksi új kb 4 hónapos. A töltöttsegi szintje jó, 12.040-12.110V között mozog. A Saruk jól vannak rajta. Egy hibakódot ad ki rá a VCDS az pedig a 18010.
(Power Supply B+ Terminal 30: Voltage too Low) Rengeteg órája szívok vele. Valakinek valami ötlete esetleg? Ha a generátor rossz attól még kéne indulnia. Biztosítékok jók. Köszi a segítséget előre is! -
-
válasz
T0mBd1gg3R #190672 üzenetére
a kódolás ingyen is megy, nem kell hozzá kredit
a kredit arra jó, hogy egy-egy összetett, több sorból álló kódolást egy "igen" gomb megnyomásával elvégezhesd -
OBD elevenből mit javasoltok elsőre? Ha kicsit lehetne módosítani is nem lenne baj, de olyan egetverő dolgot nem tudnék mondani. Jó lenne ha menne a hátsó helyzetjelző DRL-el de asszem vcds-ből is gyak a komolyakkal elérhető.
Mi köztük a különbség? Azt nézem a 60 eurós device önmagában semmit nem ér, a 70 eurós starter pack már jobb, de ha kódolni is akarok a pro pack kell 100 euróért és ahhoz már 200 kredit jár. De hogy milyen máveletnek hány kredit az ára azt nem találom. Meg mi az az Activation ami önmagában valami 25€ lenne. -
motoflug
őstag
Sziasztok,
Kollégámnak keresünk olyan szervizt, ahol a 2002-es 1.6 benzin Audi A3-at hozzáértők átnéznék, megjavítanák, lehetőleg Budapesten vagy a környékén. Tudtok ilyesmit ajánlani? -
Gyula84
veterán
Üdv
audi a4 b6 2.5v6 TDI BDG 2004
ha szemből állok akkor hogy van a henger számozás?
bal hátul van a jeladós porlasztó az elméletileg a 2? -
csöves2
csendes tag
Sziasztok!
96-os TDI Sharan 90Le. 1Z motorkód
A tünet "csak" az izzító visszajelző lámpa ami kb 3 percenként elkezd villogni mindadig amíg nem lépek rá a fékre!
Sokáig nem hagytam még villogni,tehát nem tudom mi lenne ha pl. percekig hagynám...
Hibakódot olvastak-féklámpa kapsoló.
A pedáloknál lévőt cseréltem-tünet maradt! -
molnarpeter
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #190660 üzenetére
[link] damil
-
Gabesz87
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #190660 üzenetére
Copy-zom a FB postot, ahonnan a kép is van:
"Kárpit , marad, ha nem toltad le a csövet a csonkról. nem annyira drót, inkább vastagabb fűkasza damil. Nem kompresszor és nem levegő. Járatokat kitörölni, rovarhálót porszivózni, és gumikat ápolni, sineket zsírozni. Sosem csináltam, szerviz csinálta nekem. A rendes karbantartás 3 féle zsírt használ... A vw ben kb 15-25 között van."
Illetve ez is:
"Mindig a jobb oldali ázik, csak mert azt nehezebb kibontani. Bal oldalon az aksi mögött megy ki a cső. Azt hiszem kék vagy piros, elég feltűnő, nem nehéz eltéveszteni."Volt akinek a tároló totál elázott, töltőkábelestül, EÜ csomagostúl, mindenestül.
Van erre ha jól tudom egy gyári VW-es cucc (mondhatni csőgörény). Én még nem csináltam, és magamnak nem is csinálnám, de nemsoká fogom vinni szervizbe kitisztíttatni, épp ennek elkerülése végett. Elég redvásan néz ki a sín, úgyhogy inkább megelőzöm a bajt. -
-
Gabesz87
veterán
válasz
Intruder A 6 #190657 üzenetére
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
B7 VW Passat Variant, napfénytetőnél tuja valaki a vizelvezető nyilás hány darab van?
hiába nézem de csak elől látok 2db-ot, azt is alig találtam meg, beázik az auto az A oszlopnál! -
válasz
Mcray #190654 üzenetére
addig, amíg a teljesítménye az emelt fényerejűnek is 55w addig minden korlátozás nélkül használható. arra figyelj, hogy az emelt fényerejűek általában kevesebb ideig bírják, mint a gyáriak vagy a nem emelt fényerejű utángyártottak -> valamit valamiért, ugye
a kékített fényűek jellemzően nem adnak annyi fényt, mint a gyári, mert a "xenon" hatást úgy érik el, hogy egy kék színű bevonatot visznek fel az izzóra, és minden bevonat csökkenti a kijutó fény mennyiségét... -
Lacess
tag
válasz
Mcray #190654 üzenetére
Szia!
Jól gondolod, az ilyen esetek 99%-ban az izzó tönkremeneteléből fakadnak.
Nagy valószínűséggel a H7-es izzó a tompított fényé. Ezen az oldalon meg tudsz róla bizonyosodni, az autó pontos adatainak megadása után.
Amennyiben azt szeretnéd, hogy ne üssön el a másiktól, úgy cseréld inkább mindkettőt. Ezt azért is érdemes megtenni, mivel általában az egyik izzó elhalálozását hamar szokta követni a másik. Érdemes a csere után beállíttattni a fényszórókat is.
Az emelt fényerejű izzók legálisak, (néhány kivételtől eltekintve, ezeken általában szerepel "Off Road" vagy hasonló erre utaló felirat) nyugodtan vehetsz bele ilyet is.
-
Mcray
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Skoda Oktávia II (13Z) kocsim egyik tompított égője nem ég. Ha jól gondolom, akkor nem biztosíték hiba, mert akkor az egész fényszóró sötét lenne nem csak egy izzó, de kérlek javítsatok, ha nem jól gondolom.
Odáig eljutottam, hogy abban a fényszóró házban, ami nekem van ([link] H1 és H7-es izzó kell.
Itt vagyok elakadva, hogy most akkor a H1 vagy H7 es a tompított izzó? Milyet vegyek, ha teljesen normál, gyári fényt szeretnék ami nem üt majd el a másik működő izzó fényétől?
Más: Azók az izzók amiket úgy reklámoznak, hogy +90% meg +120% fényűek, azok legálisan beszerelhetőek?
Előre köszönöm a segítő válaszokat!
-
bim
veterán
Megtaláltam a hiba okát. Felemeltem és azonnal láthatóvá vált egy kis berágódás ahol a lengőkaron lévő fémkúp és a rugó összeér. [kép]
Parasztosan megkentem gépzsírral és megszűnt az idegesítő hang. [kép]
Nyilván nem új az autó de egyből elnémult a futómű . Még sok kilométert el kell fuvaroznia a családot míg lecserélnénk. -
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Update 05.12. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Lenovo Tab M10 HD 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest