- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
Egy kis elgondokodtató:
Mi lehet a hiba oka? (Hátha valaki már járt így korábban.)

100 kw
Pirossal és zölddel én rajzoltam be a gyári adatokat, jól látható, hogy a nyomaték görbéje még hasonlít is a gyáriéra csak épp elmarad jelentősen, a lóerők görbéje szinten hasonlít, egész jó helyről indul de ott is bukta van.A motor tavaly volt generálozva, a mester szerint is szépen jár, hibakódok nincsenek, a levegőt jó helyről szívja, a pillangószelep kinyílik teljesen gázadáskor. Szenzorok alapvetően jónak tűnnek az autó fürge, szépen jár, szépen megy, csak épp nem annyira mint kellene. 136 helyett első mérésre 115 majd második mérésre 116 pacit találtunk és 188 NM helyett 152-155-öt.
Havassy szerint üzemanyagellátási gond lehet, a szivattyú pár hetes, új, a korábbival is ugyanígy ment az autó így azt kizárnám. A benzinszűrőt kb 1,5 hónapja cseréltem. Amire tippelt: injektorokat kellene kitisztítani.A kérdés csak az, hogy milyen hiba hozza ezt a fixen nyomottabb teljesítményt? A katalizátor is csak pár éves.
Jah: B veki X20XEV 2.0i 16V, simtec 56.6. -
-
Declare
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Hat ha en most igy be tudnam Neked irni, h x, akkor rohadt boldog lennek
es akkor nem lennenek csurig a nemet forumok ezzel a ceges auto temaval 
Többfele lehetöseg is van, több fele korrekcios tenyezövel. Alapvetöen az auto erteketöl es a magan km / ceges km futastol függ.
Nagyjabol ugy nez ki a dolog, hogy az auto listaaranak 1% at papiron hozzairjak a fizudhoz es azutan adozol. Viszont mondom ez itt meg mindenfele okositasokkal csökkenthetö, meg van mas modszer is az 1% os opcion kivül
-
Szada85
aktív tag
válasz
Alias LaLee
üzenetére
Ebböl így szerintem is elég nehéz megmondani a hiba pontos okát. Van bármilyen hibakód, check engine?
A gyújtótrafó sort ki is cserélte a szerelö egy újra, vagy honnan mondta meg, hogy biztosan nem az okozza? Nekem is volt Z20LET-es autóm, annál is lehetett érezni néha egy-egy röccenést alapjáraton, én rendeltem bele egy új Bosch trafósort, a gyertyacserével együtt azt is kicseréltem, és utána nekem például elmúlt.
A kiszerelt gyertyákat láttad, milyen állapotban voltak, milyenek kerültek bele?
Azt pedig, hogy a motor kopott valóban nagyon egyszerüen lehet ellenörizni, ahogy feljebb is írták, egy kompressziómérést kell csinálni mind a 4 hengeren, és máris egyértelmüen megállapítható, hogy mi a helyzet odabent.

-
Declare
őstag
Ide is beirom, csak erdekesseg keppen. Összegeztem egy picit az eddigi autos költsegeimet:
4 eve vettem az anno 5 eves H astrat 1.7 CDTI mocival. A karbantartas az ugy gondolom elegge maxos (Liquy Moly olaj, 10-15k km enkent cserelve szürökkel, altalalaban premium dizel, Michelin meg Conti gumik (nyari/teli of kórsz
stb.)
Evi atlag kb 30k km. Semmi komoly hiba nem volt még (pár kisebb-nagyobb hiba persze). Igy evente 1,5 milla amiben az auto atlagosan kerül (mindennel együtt, amortizacio nelkül!). Azert komoly basszus.Csak gondoltam mint esetleg erdekes infokent megosztom veletek
konkret auto, vetítés, meg kamu nelkül, 4 ev hasznalat utan 
-
Declare
őstag
válasz
Alias LaLee
üzenetére
Nekem a dizelemben (1,7 cdti) az EGR szelep volt hibas, az csinalt hülyesegeket alapjaraton neha. Ilyen hengerkihagyas feeling is volt olykor. EGR szelep csere es azota minden patent...kopp,kopp,kopp
Nem tudom mennyire segitseg ez egy benzines autonal, de hatha egy kis plusz infonak jo

-
sziku69
őstag
válasz
Alias LaLee
üzenetére
Nekem írtad a választ?

-
farkas-j
őstag
válasz
Alias LaLee
üzenetére
"Elmondása szerint végeztek mindenféle mérést és minden rendben van csak a motor lehet a hibás tehát ő azt mondja hogy kopott a motor és biztosan ezért csinálja."
Gondolom végzett kompressziómérést amit dokumentált is, és ebből vonta le a következtetést.
Ha nem, akkor miből vonta le a következtetését?? 
Olvasott ki hibakódot? Én azt javaslom, hogy mielőtt szisztematikusan jobbról balra kicserél mindent majd szétborítja a motort, keress egy hozzáértő szakembert. Tudom, ez nem egyszerű dolog
-
Alias LaLee
tag
Helló mindenki!
Kicsit bajban vagyok
Van egy OPC Zafirám (a)
Fél éve vettem az autót,és kb két hónapja csinálja ezt.Elindítotm az autót kb 1-2 perc beáll az alapjárat addig semmi, vissza áll 8000re onnantól kezdve lehet hallani mintha kihagyna egy henger egy pillanatra ebbe bele is remeg a motor eléri az üzemi höfokot akkor már nem annyira de akkor is észre vehető.
Amit én csináltattam eddig volt egy generátor csere, olaj ,szűrők csere,szelep fedél tőmítés.
A múlt héten vittem el ezzel a problémával az autót szerelőhöz,mondtam neki gyertyákat cserélni és nézzük meg mit csinál... Nem változott semmit ok ott hagytam nézzék át. Két nap múlva hívott h a gyújtó trafó a hibás. Harmadnap mentem is és akkor közli hát h nem nyert.
Elmondása szerint végeztek mindenféle mérést és minden rendben van csak a motor lehet a hibás tehát ő azt mondja hogy kopott a motor és biztosan ezért csinálja.
Kb 1500 km tettem meg az autóval de olaj nem hiányzik belőle ebbe volt kb 500 km autópálya is ahol azért mentem rendesen.
Még annyi hogy egyszer reggel késésben voltam és nem vártam meg hogy a motor szépen elérje az üzemi hőfokon és kicsit nyomtam neki kb 3500-4000nál váltottam a sebességet és akkor kétszer is erejét vesztette de utána és azóta is semmi megy szépen.
Most akkor tényleg csak a motor lehet a hibás?
-
Declare
őstag
válasz
bozont
üzenetére
Jopofa kis auto, meg ezen a motoron nem tud sok minden elromlani, grat

Szepen csereld az olajat 15k km enkent es nem lesz semmi gondja

Szin az erdekes, de nem rossz....elég hálás a kosz szempontjabol, ahogy latom
ha nem nagyit ra az ember, nem is latszik, hogy full mocsok az autod 
Amugy azt nem ertem, miert irjak sokan, hogy palyan gyenge az auto? Szerintem pont, hogy közuton hatrany ha gyenge egy auto, mert nem lehet elözni vele. Palyan van hely, idö. Nyilvan az erdi emelkedön nem ugrasz ki egy M4 BMW ele, de azert ha az ember figyel, akkor egy 1,4 90 loerös autoval 130 km/h sebessegkorlatozas mellett semmi problema nincs szerintem. (vissza kell valtani, meg nyilvan egy tetöboxal, fullrapakolva 4 felnöttel megint mas lesz a kep
. Viszont egyedül vagy 2 en....) -
-
bozont
veterán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Enyém se annyira, de élőben egy fokkal jobban néz ki. Meg ez a motor már gyenge pályázáshoz az én vezetési stílusommal, de ott ritkábban van használva. Városban, falun viszont elég korrekt. De valamit valamiért, most inkább a megbízhatóság mellett döntöttem (remélem
), 3 éves 38e km-rel, ismert előélettel és még van rá 1 év garancia is. Majd a következő izmosabb lesz, vagy villany. de ezen bőven ráérek gondolkozni még. 
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
C corsánál történt, hogy nem lehet váltani 1-2-R. Csak a 3-4-5. sebességet. A váltókar oldal irányban nagyon kotyog.
Tud valaki erre a hibára megoldást? Ha a váltórúddal van gond, (vagy nem tudom) azt lehet javítani házilag?
Sajnos az szerelőaknámban áll a víz, így az felejtős. Felülről, vagy emelővel, gondolom felejtős. -
Szada85
aktív tag
válasz
zsnorbi21
üzenetére
Érdemes elmenni egy gumishoz, megnézetni nincs-e szálszakadás valamelyik gumin (leveszi, körbenézi(tek)), illetve megpörgettetni vele centrírozógépen is, hátha csak valamelyik felniröl leesett a korábbi centrírozáskor felrakott kiegyensúlyozó súlyok valamelyike, akár amiatt is csinálhatja.
Elsö körben ezeket lehet érdemes megpróbálni, ha utána is fennáll, akkor lehet tovább kutakodni.
-
-
zsnorbi21
tag
Sziasztok!
Kb. két hete rakattuk vissza a nyári gumikat (175/65 R14 Hankook, 1 nyarat futott) azóta négyszer voltam autópályán. 100-110 km/h felett eléggé dobálta az autót, először azt hittem csak nagy a szél de tegnap szélcsendben is ugyanezt produkálta. Téli gumin 130-nál se éreztem semmi ilyet csak amikor a kamiont előztem, nyílván az a szélnek volt köszönhető.
1 hete volt olajcsere is de gondolom annak semmi köze hozzá.
Van valami ötletetek mi lehet a baj, vagy mit nézessek meg rajta?
Köszi előre is a segítséget.
2002-es C Corsa, 1.2 benzin.
-
Declare
őstag
válasz
farkas-j
üzenetére
Az hogy a PSA hoz került az Opel, lehet hogy valoban be fog nekik tenni....viszont az irany az jo volt. Az mostani autoik elött (K Astra, Insignia...) pont, hogy süllyesztöben volt az opel. A J astra, meg az elöd Insignia sem egy jol sikerült darabok....mindegyik nehez es technikailag is el voltak maradva a vetelytarsaktol.
Az ert az uj motorokkal, fejlesztesekkel, szerintem jo iranyba allt a ceg, de ez a PSA felvasarlas lehet kinyirja....vagy pont ez a terv.
Azert ha belegondolunk mennyi marka, mennyi tipussal van a piacon, az eleg nonszensz.
Mindenesetre az uj Astra meg Insignia kivanatos darabok, kar erte ha valoban le akarjak huzni a markat a wc n

-
farkas-j
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Szerintem ez egy öngerjesztő folyamat. Aki eddig Opelt vett volna, az nem biztos, hogy most egy Opelre cimkézett Peugeot-ra (francia eredetű autóra) is vevő lenne, így inkább átpártol pl. egy másik német márkára. Ennek jele lehet, hogy pl. a Volkswagen a diesel botrány ellenére növelni tudta az eladásait. Az Opel ráadásul elvesztette azokat a népszerű "olcsóbb" típusait amiből jó forgalmat generálhatott volna. A meglévő kifutó szériáktól a vevők meg ódzkodnak, nem látván biztosítva a hosszútávú megbízható szervízhátteret és jó árú alkatrészellátást. Így tűnik el a sűlyesztőbe egy egykor szebb napokat látott kedvelt márka.

-
pc-user
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi.
Amúgy a 22-es foglalatban sincs bizti... -
Sza_Sa
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
4 sebesség, nem kifejezetten autópályás váltó. Nem igazán használtuk eddig pályán úgyhogy majd fel kell mennem, hogy megmondjam mennyit forog, 100 körül 2200 környékén van a fordulatszám
-
AMD Power
titán
-
-
JustG
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy 2001es Z16XE Astra, előző tulaj vezérműszíj cseréje óta, füstöl és 3 hengerezik. Bemértük, a 4. hengerben kereken 0 a kompresszió.
Kérdésem szerintetek mi lehet a hiba.
Gyűrű, szelep vagy vezérműtengely.
Utóbbi a pogácsák levétele után mintha elállna.
Vezérlés helyén van.
Ja és motor check lámpa világít.
KöszönömFg
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Youtube-on nincs videó?
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem, az enyém automata.

-
válasz
stickermajom
üzenetére
Sza_Sa kolléga a te embered.

-
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Z18XER 5-ös manuállal mennyire élhető autópályán? Sokat forog 130 körül?
-
bbmt
senior tag
Sziasztok,
Astra G Caravan Z14XE 2003 Njoy.
A térképolvasó lámpa nem működik. A hátsó ajtóknál és a csomagtartónál működnek a lámpák. Biztosítékok rendben, legalábbis kettőnél írta a könyv az utastér világítást. Lehet, hogy van még egy biztosíték? Esetleg ötlet, hogy mi lehet a gond? Természetesen próbáltam új izzókkal is és Canbus-os Ledekkel is
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Sza_Sa
üzenetére
"...Mi lehetett a baj? Hibajelzés van ilyenkor, bekerülhet a tárba?.."
Ez nem hiba, ez az ECU reset.

"...Az akkumulátor testkábelét levéve teljesen áramtalanítjuk. ( törlődnek az úgynevezett "megtanult"a motor működtetésének módja alapján automatikusan beállított motorüzemelési adatok)
Mivel ezek között az adatok között szerepel az üresjárati fordulatszám is, a reset után előfordulhat, hogy egy ideig az alapjárat egyenetlen lesz, vagy a motor kihagy gyorsításkor. A reset után megszűnhetnek a korábbi apróbb alapjárati ingadozások, egyenetlenségek.Egy ideig lehetőség szerint kerüljük a szélsőséges terheléssel járó használatot, amíg az ECU újratanulja a reset-elt motorvezérlési paramétereket..." -
realpopek
tag
Sziasztok!
Minden nap olvasom ezt a fórumot, sok minden megtalálható itt ami az Opel tulajoknak segítség lehet.
Pár héttel ezelőtt olvastam itt a DPF regenerálását visszajelző kis led beépítéséről. Gondoltam megcsinálom én is. Mindennel együtt 1-1,5 óra volt, de ez valami nagyon jó dolog! Azóta már két olyan eset volt amikor nem is gondoltam volna hogy regenerál, és simán leállítottam volna az autót. Akinek van DPF az autójába annak csak ajánlani tudom, és természetesen nagy köszönet a fórumtársnak aki közzétette.Üdv,
Jani
-
válasz
athomi
üzenetére
Lényegében ha csak simán megnyomjuk a gombot 20-25%-al érzékenyebbé válik a gázpedál, ergo kicsit dinamikusabbnak tűnik az autó. Elektronikusan kap egy jelet ami a gázpedált érzékenyebbé válik.
Plusz:
Ha hosszan nyomjuk (4-5 mp) az IPC (km óra egység) kis km számláló kijelzőn kiírja, hogy ESP OFF illetve égve marad az ESP visszajelző lámpája, ilyenkor kikapcsolja a kipörgés gátlót. A sport gomb újbóli megnyomására pedig kiírja, hogy ESP ON, visszakapcsolja az ESP-t és kikapcsol a sport gomb.
Az IDS+ futóművel szerelt autóknál keményebbre veszi a rugózást.
És végül de nem utolsó sorban ha az autót Elektrohidraulik szervókormánnyal (EHPS) szerelték akkor beleszól a kormányszervó hatásfokába is (kivéve 1.3 és 1.4 motorral szerelt autók). -
athomi
veterán
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Tulajdonképp mit is jelent az pontosan hogy érzékenyebb? Elsőre azt gondoltam kicsit gyorsabban reagál a pedálmozdulatokra a motor, de most átgondolva inkább arra gondolok, hogy csak kisebb pedálútra nagyobb gázzal reagál az autó. Utóbbiért miatt nem erőltetném a dolgot, előbbiért viszont igen.

-
Tikakukac
titán
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Tavaly kezdtem ismerkedni a motortérrel is ennyire, ott egy kicsit buta alapjárat után beállt, ahogy kell. De amilyen szutyok a szívósor is meg a fojtószelep is, meg a szelepfedél is meg tippre az alsó teknő is szerintem 2-3 napig mosogató tanfolyam lesz nyáron és pucoválás.
-
Sza_Sa
senior tag
Ma levettem a fojtószelepházat kitakarítani, nem volt vészesen koszos. Illetve nem vettem le mivel egy vizcsövet nem tudtam lehúzni, így kifordítottam a helyéről, úgy pucoltam meg.
Mikor visszatettem mindent a megtisztított map szenzorral együtt, a sarut visszatéve első-második-harmadik indítás után alalcsony alapjárat fogadott, illetve ha a gázra léptem a motor fulladt és leállt. Majd egyszercsak a valahányadik indítás után minden jó lett, vette a fordulatot.
Mi lehetett a baj? Hibajelzés van ilyenkor, bekerülhet a tárba? -
zambi
csendes tag
Sziasztok!Adott egy Opel Astra F Classic.Az utóbbi időben a kormánykerék mögül egyre erősödő súrlódó hang jön.Most leszedtem a borítást,és kiderült,hogy a kormánykerék hátoldalán lévő csúszóérintkezőhöz csatlakozik egy rugós érintkező,és mivel folyamatosan összeérnek innen jön a hang.Ha behúzom a rugós érintkezőt,akkor hangtalan a kormányzás,de így viszont nem működik a kürt.Próbáltam kenni rá grafitzsírt,ami pár tekerés után le is jött a felületről.Valamint megcsiszoltam őket 1000-es vízpapírral.Valamivel jobb, de valakinek még valami ötlete?
-
törölt tag
12.000+posta mindennel: Vezérlő, kapcsoló, es pedalkapcsolók. Ezért is csaptam le rá.
Pettyyy es a többiek: Kis munkatol meg elektronikatol nem ilyedek meg. Csak az a kérdés fizikailag lehetseges-e? Ha igen , akkor en beteszem.
Egyébként mint írtam nem elektromos pedálos hanem bowdenes. De megvan hozza a huzo elektronika is a kis szakasz bowdennel.
-
odorgg
addikt
Kérnék egy kép cserét az összefoglalóban, mert az aluval jobban mutat,+10 lóerő

Egyébként új gumit is kapott. Viszont most balra húz kicsit az autó. Érdemes lenne elmenni egy futómű beállításra? 1,5 éve voltam legutóbb, azóta megjártam pár kátyút. Igaz télivel nem tapasztaltam a balra húzást, esetleg tényleg nagyon minimálisan. Vagy esetleg a szélesebb gumi miatt lett most zavaróbb?
-
qdak
addikt
hello, zafira 2.0 dti nel behalt a generatorom, amit kaptam helyette, 2.0 dtl e volt, ez volt bontoba ami meg nyitva volt, az enyemen, 1 plusz csatlakozo van, ezen 2es csatlakozo kompatibilis lehet a 2? mmint a dupla csatlakozobol, 1ik ugyanaz lehet mint az enyemen ?
-
pc-user
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi a segítséget.
Relé véletlenül nem tartozik hozzá? -
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Szerintem nincs köze a csomagtérnyitó gombhoz, mivel az a kombi Astráknak is van, illetve a leírás alapján több, mint gyanús, hogy az Insigniánál is csak a kombi nyitható kulccsal.
Néha nem értem az Opelt. A Fábiám csomagtérajtaja nyitható volt kulcsról. Tudott szólni, hogy mindjárt kifogy az ablakmosó. Meg tudta mondani, mennyi ideje vagyok úton. Kis, fillérb@xó apróságok, amik nem igazán értem, hogy hogy hiányozhatnak egy mai autóból.
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nos tegnap elkezdtem próbálgatni minden féle formációban , de nekem nem sikerült ez a külső visszapillantó tükör behajtása.
Nagy rá az esélye annak hogy nem is tudja.
Inkább a jobban felszerelt vagy nagyobb osztályú "inszi-veki "stb ami tudja.
Sebaj, marad a joystickos megoldás.

-
ArthurShelby
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Mea culpa. Megnéztem a használatit tényleg egyértelműen csak az insigniákban van (miért?).
Most azt nézem, hogy ennek oka akkor a különleges kulcs (van csomagtér nyitó), vagy a csomagtérajtó modul (vagymind2). -
-=RelakS=-
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Az Insigniának tudtommal van fűtött szélvédője, a Corsának biztosan, az Astrának meg nincs.
Szóval nem nagyon lehet következtetni, hogy melyik mit tud.Ezen kívül az Insignia leírásában benne van, hogy ha zárást követően egy másodpercig nyomod a lakatot, akkor behajtja a tükröket.
-
athomi
veterán
válasz
adorjant
üzenetére
Ha IDS+ futóművel szerelt, akkor keményebbre veszi a rugózást. De az enyém nem tud olyat, úgyhogy azt nyilván nem fogja csinálni.

Elvileg nem lesz hibakód, legalábbis senki nem jelzett ilyen problémát. Nálam csak a gázpedál érzékenységét fogja állítani, valamint hosszan nyomva az ESP-t kikapcsolni.
Igazából az IPC Alpha kódot kellene kiolvasni, abból már talán lehet következtetni, meg érdemes mellette aktiválni a sport gombot, ha ilyenkor hibát dob, akkor azt jelenti, hogy valószínűleg tudja a funkciót. Szóval egy kódolvasást kellene valamint aktiválást. Ha tudja a funkciót az IPC-m, akkor csak egy sport gombos gombsort kell kerítenem, beszerelnem, majd felprogramozni.
Ha van annyi időd hogy megnézzük, akkor szívesen legurulnék hozzád a géppel amikor neked jó.

-
válasz
diablo1984
üzenetére
miért zsák az egyik és miért szoknya a másik
vagy túl sokat gondolkodok? 
-
ArthurShelby
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Az insi tudja, akkor valószínűleg a többiek is.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Viszont ha a J Astra tényleg tudja, ahogy írod, akkor az Opel monnyon le, mert a leírásában nem találtam

Márpedig nem szokás felszereltségek szerint külön leírást csinálniuk. -
ArthurShelby
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ez igaz

Csak reméltem, hogy jut ezzel kapcsolatban valamire, ami nekem is segíthet
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
H Astra leírásában is megnéztem, az eredmény ugyanaz, ezért nem is nyúltam a hozzászólásomhoz

Luck Dragonnak ha jól látom az összefoglalót, az van.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
De az már K astra
[link]
Arról nincs infóm. (ez is egy insigniástól származik, mert ott egyik tudja, másik nem). -
-=RelakS=-
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
És ez az a funkció, amit a leírás nem említ. Pedig benne van a 16 irányban állítható masszázsülés is.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
És ezt mondtam, hogy valamelyik kocsinál becsukja a tükröket a távirányító hatására, és én úgy tudom azokat, ahol (elektromos) memóriás az ülés.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nekem csak annyit brekeg a használati utasítás, hogy ha a nyitás gombot hosszan nyomom, lehúzza az ablakot, a a zárás gombot nyomom, felhúzza. Tükröt nem emlegeti, azt csak az ajtóban lévő gombbal lehet irányítani tudtommal.
Nekem a külső tükrök is visszapillantók, szóval értem, mire célzott

-
ArthurShelby
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
"távirányító vezérléssel az ablak fel -le engedése, meg tetszőleges állásban megállítása, már csak a visszapillantó tükör be hajtására kellene rájönn"
Egyébként a visszapillantó középen van, gondolom a külső tükörre gondol (ha nem tévedek).
Sok autónál a távirányítóval tudod nyitni/zárni a külső tükröket, sokkal kényelmesebb és menőbb
. Városi parkolásnál tényleg sokat számít, ha csukva van (jobban el lehet férni), és mint mondtam kényelmesebb 2x-szer pittyenteni és úgy bezárni. -
diablo1984
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
az octaviámnál is a bezár gombot hosszan tartva felhúzza az összes ablakot és behajtja a tükreit!
De ami nem elektromos behajtású tükör, azt nem fogja semmi sem hajtogatni, max a facserje, ha érintőre veszed!
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Őőő.... klucsos megoldás?

Ilyenről egy árva szó nincs, K Astránál legalábbis. Ha már kint vagy, amúgy is kézzel is be tudod hajtani

-
ArthurShelby
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
De ő/mi a kulccsal/távkapcsolóval szeretnénk ezt. Fordoknál ott a 2. csippantásra húzza be a füleit.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Egyébként úgy tudom ez univerzális trükk. Pl fordoknál is van ilyen.
-
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Igen-igen.

RelakS
De , van azt tudom is.
Annyira nem vagyok elveszett. 
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Tükör előválasztó középső állásában megnyomod a tükör lefelé állítást a joystickon?
K Astránál legalábbis így megy, de lehet, hogy H Astránál nem nyert
A joytick közepén lévő gombod ha nincs, akkor lehet, hogy csak kézzel lehet behajtani
-
athomi
veterán
Debrecenben kicsit OP-COM-ozni tudna nekem valaki? Sport gombot szeretnék utólag beépíteni, csak meg kellene nézni tudja-e egyáltalán az IPC-m kezelni.

-
pc-user
senior tag
Sziasztok, Opel Astra F elektromos ablakemelő gondjaim akadtak; az ablak megállt félúton és úgy maradt. A 3 db kapcsoló közül egyik sem működik. A biztosítéktáblán az elektromos ablakemelő foglalatában nincs biztosíték és a foglalatba nem is tehető. Tudnátok segíteni a hibakeresésben? Előre is köszönöm.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nyitás/zárás gomb hosszan nyomva tartva?
A tükörbehajtás elvileg azoknál működik, amiknél elektromosan állítható az ülés (mármint J astra, C zafi, insignia kocsiknál).
-
törölt tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ja hogy ilyet lehet...
Azt hiszem beleolvasok a kézikönyvbe. -
Lehet valakinél nem újdonság, de tegnap jöttem rá véletlenül hogyan működik a távirányító vezérléssel az ablak fel -le engedése, meg tetszőleges állásban megállítása, már csak a visszapillantó tükör be hajtására kellene rájönni.

-
Petyyyyy
addikt
válasz
üzenetére
Nem feltétlen felejtős, de nagyon nagy macera ha nincs meg a megelelő kábelköteg a csatlakozókkal. Szerelőm az 1.6 Astrájába épített tempomatot úgy, hogy egy szakaszon hiányzott a köteg és a csati is. Megcsinálta, de belement pár munkaóra.
A sors fintora hogy egy héttel később vittem egy köteget, amivel bátyámnak a xenont építettük be és ott volt a gyári csati a tempomathoz is.
Jobb az ha ott van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Magyar menüs Saeco Picobaristo OTC tejtartállyal
- Samsung RL55VTEBG hűtőszekrény használt
- Polycom P017-POLY-Studio-X50-TC8 - 4K Videokomferencia pult - kamera kijelzővel - Új ára 917.000Ft
- Új Xiaomi Mi Pro 2 Swiss Edition elektromos roller 300/600W
- Alkalmi vétel!Csere-Beszámítás! Csak tesztelt HP Omen 16! R9 8940HX / 32GB DDR5 / RTX 5060 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple MacBook Pro 14,2 11" i5 16GB 256GB SSD szép állapot - Leírást olvasd el!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4692, 92% AKKSI
- HP ProDesk 600 G3 Mini,i5-6500T,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11, WIFI
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

es akkor nem lennenek csurig a nemet forumok ezzel a ceges auto temaval 

Ha nem, akkor miből vonta le a következtetését??