Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
Itt a mannol elite a kezemben, sehol nem ír GM minősítést, akkor hogy is van ez?
-
AMD Power
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Felhivtam! Rakerdeztem,hogy kiadhatom-e az elerhetoseget! Mondta,hogy igen. Privatban atkuldom nektek!
lsebestyen

-
MunezXBK
nagyúr
válasz
mohabá 007
üzenetére
Egyelőre Kauflandig + vissza, olyan 5km.

Nem annyira sürgős, most lesz nagyszerviz.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Az 5W - os hidegoldali viszkozitású olaj hidegen vékonyabb,hígfolyósabb mint a 10W - os,tehát amíg hideg a motor, addig a vékonyabb olajjal gyorsabban felépül a kenés (hamarább megszűnik az esetleges csörgés) A Az esetleges zörgés max 20mp ig is eltarthat..Ha neked 5 percig is eltart,ott nem az olajjal lesz gond.
-
MunezXBK
nagyúr
Ha már olaj, X25XE-be mit kéne rakni?
Szívem szerint 10W-40, szerelő 5W-30-at rakott bele. Volt itt is hideg, pár mpercig hallottam a tőkéket.

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Gondoltam hogy nem nekem szánod.

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
"...Sajna ma meg mindig rettentöen le vannak maradva a szolgaltatasok arai otthon.."
Ha majd kishazánkban is olyan bérek lesznek mint nyugateurópában, (álmodik a nyomor
) itt is el fogják kérni a szolgátatások ugyan olyan árát,mint ahol jelenleg dolgozol.Azt áruld el nekem,hogy az "öntudatos" külföldön jól kereső magyarok túlnyomó többsége miért nem az adott országban szervizelteti drága pénzen autóját,(megtehetné,hisz jól keres)
úgy,és addig csűri,csavarja, míg haza nem ér,mert itthon "olcsóé" megcsinálják. -
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Szerintem is barati. Az,hogy masnak mennyi lenne az engem nem mozgat!

Ez igy van.
De ott mindig meg kellett varnom a szerelest mert 20km volt tolem. Itt oda viszem a kocsit. 10 perc busszal es itthon vagyok. -
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Mit szólsz a 15.000Ft-s munkadíjhoz?

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Ezer bocs,és egy anyamedve.
A hozzászólást neked írtam,de w333-nak szántam. 
-
AMD Power
titán
válasz
lsebestyen
üzenetére

Rakerdezek nala,hogy kiadhatom-e az elerhetoseget.
-
AMD Power
titán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Kicsit fura de majd megszokom.

Viszont ez a szereles 15e Ft vicc.

-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Jaja. Jobb is lett. Kuplung most kicsit fura mert feljebb fog. Tudod mennyit kert vegul is? 15.000Ft az egeszre!

-
Declare
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Lasd a
-t a mondatom vegen
fogalmam sincs, hogy olcso vagy sem, vagy jo szerelö vagy sem...csak poenbol dobtam be, mert magas labda volt, h 50 evesen nem lehet kezdö 
Mondjuk az is igaz, h en azert ovatosan allnek (föleg a jelenlegei helyzetet tekintve, amikor nincs sehol elegendö szakember) egy olcso szerelöhöz. Ha valaki jo, erti a dolgat es igy sok ügyfele van, ezert miert ne kerjen el normalis penzt? Nem lehuzas ez, csak siman piaci kereslet/kinalat. Sajna ma meg mindig rettentöen le vannak maradva a szolgaltatasok arai otthon
Egy jo szaki is kerjen el jo penzt a jo minösegü munkajaert es eljen meg belöle jol....szvsz ez a cel, ha nyugateuropa fele szeretne tartani az orszag 
-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Pontosan. Amit utana a vitt uj termosztat dobozaban meg is kaptam tole. Most is hivott,hogy szerinte nem annyira gazos a lengojar szilent mint mondtak. O meg nem mondott volna ra cseret. Kerdezte mi legyen. Mondom ha mar ott vagyunk akkor csere.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Mivel már ez az adat is hamis,hiteltelen,

miért kellene elhinnem,hogy minden többi adata "hiteles - igaz"?

-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
55-60 körüli szerelő. Nem hinném,hogy kezdő!
Mi lenne a teszt lényege? -
Declare
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ennek utannanezek, mert jo ötletnek tünik! Köszönöm!
-
Szada85
aktív tag
Csak, hogy én is beleba***ak egy téglát a kedvenc feszített víztükrü témakörbe.

Vectra 3.2 5W40-el megy, elsöre Mobil1 Super3000-et kapott, azzal sem volt rossz, azóta Liqui Moly TopTec4600 (dexos2 minösítéses) ment/megy bele, és hallhatóan sokkal finomabban jár vele, engem meggyözött a LM.
A GSi is Liqui Molyval megy, mióta megvan - 9 éve -, és zokszó nélkül teszi a dolgát, pedig kapja az ívet is.Csak, hogy könnyebb legyen a választás.

-
farkas-j
őstag
Olaj: Bizony az olajnak van még számtalan nagyon fontos tulajdonsága a viszkózításon kívül! Ezeknek mind szinkronban kell lennie a motor igényeivel. Ebben a fórumban pont erről megy a diskurzus. Akit igazán érdekel, az olvasson utána szakmai oldalakon és meg fog lepődni milyen sok egyéb fontos tulajdonságra kell odafigyelni. Azon is meg fog lepődni, hogy sok olajnál megvan jelölve az autótípusokhoz való megfelelés, amit az autógyártók tulajdonképpen sosem ellenőriztek. Csak az olaj gyártója állítja, hogy az adott olaja teljesíti az autógyártó előírásait. Csak példának, a Dexos2 minősítést nem a GM adja az olajnak, hanem az olaj gyártója fizet a GM-nek, hogy rárakhassa a minősítést. Az olajat a GM nem is vizsgálja! Sok sok érdekes információt lehet kideríteni némi utánolvasással.
1,6-os motorok olajfogyasztása: Valamelyik fórumon (talán ebben is) volt már erről szó. Bizonyos 1,6-os motoroknál van a szelepfedélnél valami gumimembrán ami el szokott repedni, emiatt nő meg az olajfogyasztás. Ennek a cseréje sok esetben orvosolja az olajfogyást. Akit érint keressen rá és olvasson utána. Az Ebay-on, de magyar aukciós oldalon is lehet ilyen membránt vásárolni. Állítólag (nem ellenőriztem) itthon csak komplett szelepfedéllel együtt cserélik a szervizek.
-
Tikakukac
titán
Mire gondolsz ? motorolajnak az a dolga hogy jó viszkozitása legyen és minél kisebb súrlódása az alkatrészeknek, ezt teljesíti !

Hujujujuj. Akkor kalandra fel, a tribológia témakörében még akkor rengeteg tudást kell felhúzni

Biztos amúgy ez is jó olaj, de egyetlen ilyen mérésre és paraméterre mindent felrakni nagyon vagány dolog. Klasszikus méhkas és vallási téma az olajozgatás, de az biztos, hogy még mielőtt ilyen nagy kijelentéseket mernék tenni én tutira nekiesnék valamelyik könyvnek ami azért megnyitja a világot és hirtelen lesz még vagy egy tucat baromira fontos paramétere annak az olajnak

-
-
w333
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Mire gondolsz ? motorolajnak az a dolga hogy jó viszkozitása legyen és minél kisebb súrlódása az alkatrészeknek, ezt teljesíti !

Sok helyen olvastam róla teszteket stb. ... és kimagaslóan jó !

Link és Link hirtelen ezeket találtam !
Ismerős VW szakértő is nagyon ajánlotta, pedig előtte a Motul -ra esküdött !
-
w333
félisten
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Bátran ajánlom a Defender -t ... Vectra C20NE ez az olaj volt a legjobb !

Szintén kicsi a súrlódás, ha 5W40 akkor Elite, ha pedig 10W akkor Defender !
(#81150) mohabá 007
Igen hiszek neki ... Elite teszt vs Mobil Super 3000 a teszt magáért beszél !

Jól látszik melyiknek milyen a súrlódása !

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Rendben.

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Igen,nekem is az van benne.
Volt egy láncos olajszűrő kiszedőm,de nem igazán boldogultam vele,vettem egy másfajtát,kemény ezer pézé,ez nagyon bevált.
Nem árt,ha rendelsz az olajleeresztő csavarhoz alátétet,hátha kell. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Más autóra gondoltam a családban pl.

Amúgy ez nem lesz cserélve egy hamar ne aggódj, a Thalia-t se adtam volna el ha nem próbálok meg egy külföldi munkát...

mohabá 007:
Akkor megy bele a Mannol majd.
Olajszűrő akkor meg mehet szintén Mann?
-
diegho
nagyúr
Be is rendeltem, végül Hengst lég és olajszűrő lett, Sct pollenszűrő és Mannol elite olaj. Kemény 10817 pénz.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
"....Szerintetek ha 10W40-et teszek bele kevesebbet ehet belőle? Vagy maradjak az 5W40-nél csak másat rakjak bele?..."
Ez évek óta gyakran visszatérő téma...

Mivel az [5W40 ugyan olyan sűrűségű mint a 10W40] ugyan melyikből fog többet enni?

5W40 nek van GM-LL-A025 minősítése, 10W-40 nek nincs. De azt teszel bele amit te jónak látsz.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Vagy úgy.

-
-
Tikakukac
titán
Arra értem, hogy erre a paraméterre vetítve azt mondod, hogy kevesebbet eszik a kocsi. Mekkora számokról beszélünk itt? Én századokra tippelek literben maximum.
Ha nem lenne az olajnak még legalább 30 fontos paramétere, még akár mondanám is, hogy hanyatt-homlok Mannoloznék, de ez így nagyon sovány

-
Petyyyyy
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
5w40 a benzinesbe
Félreértés ne essék, nem vagyok szakértő, csak épp most cseréltünk olajat (pénteken) és úgy emlékszem 5w40 került a dízelembe. -
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Azt mondtad nem tudod, hogy milyen 5w40-es van benne, akkor honnan tudod milyen a hangja 10w40-el! Ha kopott a motor, akkr inkáb hagyd úgy és töltsd bele az olajat, olcsóbban kijössz -főleg ahogy eddig tendencia volt nálad- 1 éven belül úgyis eladod! Csinálj inkább egy olaj és szűrőcserét 5w40-es olajjal, majd legközelebb 10w40-el! Most abban sem lehetsz biztos, hogy mikor volt benne olajcsere utoljára és akkor mit raktak bele!
-
Wiz Khalifa
veterán
Ezeket találtam:
Mannol 7903-5 Elite 5W-40 motorolaj 5l. - 6.370Ft
GM (Opel) 10W-40 motorolaj, 5l. - 5.280FtMannolba csak Defender-t találtam 10W40-ben azt meg nem szeretném. Szerintem megpróbálom a 10W40-et GM-ből. Úgy is nyáron sokat tervezek menni vele ezért a tél előtt cserélni akarom megint. És ha nem jött be akkor megy az 5W40 max.
Szerintetek?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Értem.
És amúgy ez az olaj evés hogy lehetne kiküszöbölni? Motorgenerállal elvileg? Amúgy nekem picit soknak tűnik az 1 liter/2000km de mondjuk sok a kilométer is benne.
Egyébként lehet azért megpróbálom a 10W40-et mert nem tetszik az 5W40-el a motor hangja. Tehát én azt vettem észre hogy 5W40-el kicsit hangosabb hidegen a motor hangja mint a 10W40-el.
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
5w40 mehet bele, a 10w40-es is akár jó lehet bele, de ha már eszi az olajat, akkor mindet fogja!
A mannol teljesen vállalható, de a GM-os olaj sem drága. -
Wiz Khalifa
veterán
Nekem is mehetne ez a Mannol Elite 5W40? Most nem tudom milyen 5W40 van benne de amióta megvettem és mentem vele 2000km-t azóta 1 liter Eneos PremiumHyper 5W40-et töltöttem hozzá mert a minimum alá lement.
A srác nyáron 10W40-el hajtotta. Szerintetek ha 10W40-et teszek bele kevesebbet ehet belőle? Vagy maradjak az 5W40-nél csak másat rakjak bele? Azt mondták a SzakálMetálba nekem hogy lehet hogy a 10W40-et jobban enné mint az 5W40-et.
303.000km van benne kb és C20NE motor.
-
Na ha ez ennyire jó olaj, akkor én is ezt fogom a Z12XE motorhoz megvenni.
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni adott egy G caravan cdr 500 gyári rádió hangerő potméter haldoklik. Ha kiveszem ezt lehet orvosolni egy műszerész kíséretében? Én laikus fejjel gondolom lehet hiszen csak egy potméter de nem tudom bontható e a rádió.
Más: A kodlampa jelenleg úgy van hogy egyszerre kapcsolható elől hátul 1gomb van (gondolom gyárilag nem volt elől utólagos lehet) hogyan tudnám megoldani hogy külön kapcsolható legyen? Elég egy 2kapcsolos villanykapcsolot vennem vagy van egyéb trükk? És miért csak tompított mellett lehet bekapcsolni? Helyzetjelzore nem lehetne?
Üdv
-
w333
félisten
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ezt most nem értem ?

Nem drága ... Kauffer (5L) 6370 Huf

Nekem most a Leon -ban Mannol Extreme van, de én is Elite -re váltok !
Szerk.
Mannol oldala is ezt ajánlja !
-
w333
félisten
válasz
diegho
üzenetére
Mannol Elite 5W40 ennek a legkisebb a súrlódása = kevesebbet eszik !

Olajszűrőből egyértelműen MANN !

Itt egy Google Docs ... a kisebb érték a jobb (kevesebb súrlódás)
1. oszlop normás hőmérséklet, 2. oszlop 100C hőmérsékleten !
-
diegho
nagyúr
800km-em van az olajcseréig, de nem tudom milyen olajat öntsek bele. Z16XE 170k km.
Amit eddig próbáltam:
Mobil Super 3000 5W30 - evett belőle 2l-t 10k alatt
Shell Helix Ultra ect c3 5W30 - evett belőle 3l-t 10k alatt
Mannol 5W40 már kétszer is - evett belőle 1,2-1,5 litert 10k alatt (most töltöttem rá az utolsó 3-4 decit, mert jelzett - érdekes módon már a nívó intervallum felénél jelez - pedig még olajszint mérő kis úszót, vagy mi a rák is cseréltem)Na szóval három opció.
Bepróbálom a GM 5W30-at és ignorálom, ha többet eszik belőle, mint a Mannol-ból.
Marad a Mannol.
Váltok nagyobb brand 5W40-es olajára, pl Total, Castrol, ValvolineOlajszűrő most Mann lesz, előtte Hengst volt mindig, de most a Mann-t is bepróbálom.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Igen.

-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nalam sajnos igaz. A mernokok lotek vele melle,de nagyon!!

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
A C20NE az egyetlen kivétel amúgy?
Fasza, akkor jó motort vettem.

-
lsebestyen
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Szerintem csak haragszik a mérnökökre, akik így tervezték meg.

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Amit leírtam igaz,ennyi hiányzik a végéről: kivétel C20NE.
-
DJosef
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem nekem lenne es csak kozremukodok az ugyben. ☺️
-
DJosef
őstag
Estet!
1.2 benzines B Corsaba 360 mAh akku keveske!?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
baleys15
üzenetére
Nálam amúgy a Calibra-ba se működik 100-ason a rádió még. Abba is Car 300 a gyári és itt meg a mostani fejegység az úgy van hogy csak akkor kapcsol be meg ki ha én megnyomom. Amúgy nem. Tehát ha ráadom a gyújtást akkor nem kapcsol be ha bekapcsolom kézileg akkor meg nem kapcsol ki ha kiveszem a kulcsot. Tehát majd nekem is fel kellesz cserélni a két darab 12V-ot.

-
baleys15
újonc
Hát, ha lehúzom a rádiót, akkor a központi zár mükszik rendesen.
Amit találtam, hogy a car 300-nál elvileg a gyujtáskapcsolótól jövő 12 v és az akuumlátorról jövő 12 v fel van cserélve az iso csatlakozóban, azt holnap ki tudom mérni elvileg, ha igen, azt felcserélem.
Azon kívül túl sok választási lehetőségem egyelőre nem tűnik, a rásióba csak a 4 hangszóró, 1 gnd, 2x12 v megy be, meg van valami narancs sárga, ami elvileg az eredeti rádió rajzán valami Y szerű jelölés, az újon meg ott valami motoros antenna lenne, de mivel az nincs, azt kikötöm, azt meglátom.
-
baleys15
újonc
Szervusztok!
Segítség kellene, nem nagyon értek a témához, és furcsa jelenségekkel találkoztam az Opel Astra G-mben.
Fejegységet akartam cserélni, mert a régi gyári (Car 300) azért mégis csak egy technikai őskövület, kiszereltem, beraktam az újat, be is kapcsol, igaz kell keresnem valami átalakító csatlakozót az antenna részhez, mert persze semmi köze nincs a régi antenna csatlakozónak az újhoz. De a lényeg, hogy azóta ha lekapcsolom a lámpát, és lehúzom a kulcsot, folyamatosan sípol a kocsi, + a központi zár a kulcsal csak nyitható, de nem zárható. Mi köze a rádiónak a központi zárhoz?
-
diegho
nagyúr
Sziasztok!
Barátom Z18XE Zafirájában azt mondják megkotlott a vezérlés és az injektorok. Nem láttam az autót, ezt mondta barátom, ő annyit ért hozzá, mint egy zacskós tej. Ha netán valóban ez a probléma, akkor bontott alkatrésszel érdemes foglalkozni?
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nekem nem Ecotec motorom van és mégis könnyen hozzáférhető a termosztát. És nem kell bontani vezérlést sem.

-
AMD Power
titán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Elhoztam ma a cuccokat. Fizettem kemeny 22500Ft durvan az egeszert!

-
AMD Power
titán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Jo nagy blama!

-
bexinho23
őstag
válasz
Lajos1966
üzenetére
Igen, lányos/hűvös levegőt fúj. C corsanal könnyen hozzáférhető helyen van a termosztát? B corsanal nagyon rossz helyen volt. Pollen szűrő októberben volt cserélve.
Amúgy amikor vettem az autót (orvos család, céges autóként használta), említették, hogy cseréltek termosztátot. Tavaly nem tűnt fel, hogy langyos levegőt fújna. De akkor megnézem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- AKCIÓ! Honor 200 Lite 8GB 256GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

es legalabb nem szennyez, mint ezek a szemet dizelek
csak valami normalis bodeban, teljesitmennyel tul dragak 

(ismerősnek 15) idegennek számlával 30
Ha belegondolok,azért a pénzért meg is dolgozott
)
A hozzászólást neked írtam,de w333-nak szántam. 
-t a mondatom vegen 

![[link] [link]](https://www.kephost.com/images/2018/03/04/Kepkivagas40b2c5e8f02b8836.png)