Hirdetés
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
MaddeNNNN
üzenetére
Nem használtam még olyat, de valószínűleg igaz
Komolyabb felhasználásra biztos nagyobb rammal vettem volna, de a terv az volt, hogy ha nem lesz jó max eladom ugyanannyiért amennyiért aliról jött és jön az eggyel nagyobb ramos (4gb) változat, de a célnak épp megfelel.
De aki nyomogatni szeretné annak tuti kell a több ram. -
_seth_
veterán
válasz
Honda567
üzenetére
Nekünk fiat 500-ban van 2gb/32gb változat, de gondolom hasonlóak ezek mindegy mibe gyártják. A kamera képe egész jó, jobb mint nekem az insignia gyárija.
A hangja is jó, a sebessége már egy másik kérdés. Nálunk a cél a tolatókamera volt, mellette csak zenehallgatás megy, arra megfelelő. -
_seth_
veterán
-
_seth_
veterán
válasz
repvez
üzenetére
Miből gondolod, hogy a 2019-es térképnél van újabb? Tudtommal a 2021-es kiadású térképen a 2019-es utak találhatóak meg, annál elvileg nincs újabb.
A kérdéseidre pedig a legbiztosabb választ egy márkaképviselet adja meg.Mióta az opel a stellantishoz került minden modul frissítése külön díjas.
-
_seth_
veterán
válasz
ncc1701
üzenetére
Én próbálom tartani a 10 ezret, jó legutóbb 12e lett belőle.
133e kmnél cseréltettem a szóban forgó tömítést DTE motorkódnál, a koszt leszámítva megegyezett az újjal, sem repedés, sem keményedés nem volt tapasztalható.
Jelenleg a piacon lévő autók közül ha nem insignia akkor én az audi a6 irányába mozdultam volna és kombi. De cél volt az 5 ajtó, ebben az esetben pedig marad a mondeo és octavia, más értelmes 5 ajtós nem nagyon van. -
_seth_
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Igen, van néhány motorkód, de a lényeg ugyanaz: A20DTx motorknál 1. olajpumpa alsó tömítés csere, 2. minden olajcserekor szűrő alapos vizsgálata, hogy van-e benne fémtörmelék, és ajánlott 10 ezrenként cserélni is. 2013 előttieknél főleg.
-
_seth_
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Tudom milyen motorokkal szerelték

Sajnos a karbantartás sem garancia, van első tulajos, 10 ezrenkénti olajcserés is ami motorcserés lett, ez a része a rulettkerék. Talán csak abban lehet bízni, hogy az FL utániakat nem (illetve csak kis %-ban) érinti.
Ettől függetlenül ha csak az A20DTH-ra rákeres minden információja meglesz, hogy döntsön
165 lovas nincs, 160-as van. Az enyém pl 140 lovas. Az alapja mindnek ugyanaz a fiat 1.9 dízel.
-
_seth_
veterán
válasz
Hachiko95
üzenetére
Annyit tennék, hozzá, hogy az alacsony fordulattal sincs gond, csak nem 1500-as fordulatnál kell padlózva előzni, hanem visszaváltani egyel és úgy. Na ennek mondjuk az én A20DTE-m egy még jobban tovább szűkített változata, szinte már buszos, kamionos fordulatszám tartománnyal és váltóval. 130km/h nincs 2000-es fordulat hatodikban.
-
_seth_
veterán
válasz
mephi666
üzenetére
Jaja, de hol volt az az akkus csavarhúzó 85-ben?!

Amúgy enyhe átalakítás után tudta szedni a lábait
-
_seth_
veterán
válasz
Hachiko95
üzenetére
Na ez az. Nem fontosabb, az a fontos, hogy az adott motor milyen váltót kap és kényelmesen kihasználható-e az a tartomány ahol "él" a motor és nem kell tiltásig forgatni. Kevesen használják az autójukat pl 5600-as fordulaton csak mert ott adja le a NM vagy LE maximumot, a többség 2000-nél szeret váltani ha dízel és 3000-nél ha benzin, a kérdés pedig az, hogy az adott motor ezeken a tartományokon mit tud, illetve ami nem elhanyagolható az az, hogy milyen súlyt kell mozgatni.
Az A20DTH 1200-as fordulaton már 200nm felett van, 2000-nél már 350 felett, hogy mit tud 3000-nél? Kb mindegy mert addigra már rég el kell váltani, nincs nyomaték fennsík, de megy. Hogy ehhez hogyan viszonyul a 175NM azt elvileg Te tudod. -
_seth_
veterán
válasz
Hachiko95
üzenetére
Mi ugrik? Z16XER van öcsémnek, igen -0,2L, de a technika ugyanaz, az sem ugrik sehova, úgy kell noszogatni, hogy menjen már. Nyomaték fennsik? Igen, csak kár, hogy kissé üres az a fennsík, a 85-ös 1.3-as kadettem is tudott ennyi nyomatékot 8 szeleppel, csak az a kocsi nem volt 1 tonna sem.
Szívó benzinből tudod melyik autóra igaz amit írsz? Az utolsó M3 szívó 4 literes benzines, na az ugrik.
Vagy pl pár kollégának van itt V6-os benzin egész jól eleresztve lökettérfogattal, nekik milyük van 2000 felett? Nyomaték galaxis?
-
_seth_
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
"viszont a súlyuk maradt..."
Nem maradt, az FL fogyott átlagosan 2-300 kg-ot. Az enyém pl 1672 minden létező extrával együtt. -
_seth_
veterán
válasz
Bandeee007
üzenetére
Elvileg már a 2014/8. havi nem érintett az olajpumpa felszívó ág/csapágy hibával, ettől függetlenül, ha ilyet vennél érdemes azt a bizonyos tömítést cserélni. Én kicseréltettem (2014/6. havi A20DTE), a kiszerelt teljesen hibátlan, rugalmas volt, szemben a korai A20DTE tulajok teljesen merev műanyag hatásúnak leírt tömítésével. A tömítés csere és a 10ekm/olajcsere sem mindenható, van aki írja ennek ellenére is, hogy megfordult a 2/3-as csapágy és kuka a motor. Lehet védeni a tipust, de sajnos a rossz hír teljesen jogos, minden héten jelentkezk egy pórul járt A20DTH tulaj az insignia fb csoportban, persze ahol a baj ott a segítség, már vannak erre szakosodott cégek akiktől jó áron lehet komplett felújított blokkot venni.
Az eredeti kérdésre visszatérve: FL insignia esetén a motor gondok töredékei az FL előttieknek, itt már lehet csak annyi motor megy tönkre mint bármelyik másik tipusból. Én mióta követem az insignia csoportot csak egy 2014 után hibás motorról tudok, de az a fórumtag sem volt túl bőbeszédű és km, szerviz adatok nem ismertek.
Amit érdemes megnézni, amit bármelyik másik autón, kifejezetten erre a tipusra jellemző hiba ennél az évjáratnál már nincs, elvben már az intercooler és szívósor közötti turbócső is tartósabb mint a korábbi modelleknél. Amennyiben van az AFL fényszóró tud rakoncátlankodni, erre van olcsó szaki aki megoldja. Csomagtérajtó kapcsolót az érdemes vásárlás után cserélni mindegyik modellnél évjárattól függetlenül. Rozsda nem jellemző 2014-es esetén, de ha dobsz egy linket akkor meg lehet nézni alaposabban.
És bár van insigniám, 10-ből 9 embert lebeszélek róla, mivel jellemzően mindenki olcsón venne korai évjáratot aminél valóban sok a hibalehetőség. A B insigniát annyira nem ismerem, de motorikus hibáról ott nem hallottam.
-
_seth_
veterán
Nem lenne már itt az ideje egy PH-s opel talinak valahol Budapesten? Akár a megszokott helyen?
Tudom, 10 fő felett meg minden, de talán 5-nél többen úgysem voltunk a legutóbbi pár alkalommal amikor kijutottam, így vélhetően beleférnénk ebbe a szűkre szabott keretbe
-
_seth_
veterán
liqui moly 4600 top tec 5w30
Használ valaki ilyen olajat újabb dízelben? Elégedett vele?
-
_seth_
veterán
Fényezett részről ragasztott matrica utáni ragacs felületet mivel lehet eltüntetni?
-
_seth_
veterán
Astra H cabrioban van hátul isofix?
-
_seth_
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Gates van több opelben is gyárilag. Sőt, ha pl sajátomhoz rendelnék gyári vezérlés készletet olyannyira gates szíj lenne benne, hogy még opel felirat sincs rajta.
Contitechet nem vennék, volvokba pl tilos eladnunk is, mivel több esetben volt szíjszakadás, ha valaki mégis contit tesz be akkor a szíjat érintő esetben ugrik a garija.Szűrők: hengst üzemanyagszűrőben is gyári több tipusban.
Fék: betétből az ate ceramic is jó alufelnihez. Insigniában TRW több méretben is a gyári fékbetét, a tárcsa kérdéses. Vízpumpa pl insignia a egyes modelljeiben pierburg.
TPMS szenzor insignia 2014-ben pl schrader 3033 100%-os megegyezőséggel.Siemens VDO alapvetően jóféle, itt az a kérdés, hogy az adott modell mennyire érzékeny a légtömegérőre, lehet egy olcsó bóvli is tenné a dolgát, fórumon utána kell olvasni.
-
_seth_
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
A gyári eredeti kissé túlzás... igazából utángyártott gyári felirattal, a pontos neve Ident Opel ezeknek az alkatrészeknek, sajnos vannak már olyan alkatrészek amikből gyári opel nem létezik, csak megbíznak egy beszállítót aki bedobja egy opel dobozba és az megy ki gyáriként. Olyan mint renaultnál a motrivo pl, vagy fordnál is van amit így tüntet fel a gyári program, hogy ford gyári - nem garanciális javításhoz, azaz már az sem gyári. Cromax alkatrészek jelentős többsége ilyen, ezért olcsók.
Ident opel vs gyári opel a csergőnél Ez ugyanaz a légtömegmérő.
Utángyártottaknál szoktak alkamazni olyat, hogy pl a cikkszáma valaminek 8085, meg lehet találni így 20e forintért, és van 8085/1 ugyanannak a márkának 15-ért, ott is minőségbeli különbség van, míg az előbbi akár gyári beszállítói alkatrész is lehet x autóhoz, utóbbi direkt gyengébb minsőgéggel, árral készül az alkatrészkereskedelmnek. Jah, az opel gyári program is így hívja az olcsóbbat, kizárólag az alkatrészkerkedelem részére, a gyári szervizek nem ezt rendelik.
-
_seth_
veterán
válasz
krisz4b70
üzenetére
Pár éve ilyet használtam, jó lett vele. Az elporladt réteget a kárpitról le kell szedni egyenletesen. Nálam egyetlen hiba volt csak, idővel összehúzódott maga a látható anyag a kárpiton, így amikor visszaraktam volt ahol 1-2 mm-en már nem fedte a kárpitot, érdemes az elejétől elkezdeni a műveletet.
-
_seth_
veterán
válasz
stickermajom
üzenetére
Írj priviben alvazszamot
-
_seth_
veterán
válasz
csabi94
üzenetére
A20DTH insignia vagy csapágyas lesz vagy már az volt. Ez olyan 90%. Főleg ha betartották a gyártó előírt 30ekm/olajcsere periódust illetve elhanyagolták az olajpumpa alsó tömítését. Annak a cseréje illetve az olaj megfelelő időnkénti (max 15e) cseréje talán mentheti a motort. A probléma pedig onnan adódik, hogy ezekben a motorkban csapnivalóan rossz minőségű csapágyat használt az opel. Minden esetben 3. henger csapágya "fordul" meg.
Ami még szintén előjön minden esetben az a bal alsó turbó levegő cső kiszakadása, szintén gyártói hiba, továbbá a homlokfalon elhelyezett turbó szabályozó vákumszelep hibája, ez utóbbi okozza a legkisebb problémát. Az AFL fényszórókkal is szoktak gondok lenni, főleg a korai darabokkal. -
_seth_
veterán
-
_seth_
veterán
Panoráma tetős B Zafira van valakinek? A tetőnek vannak beázásos bajai?
-
_seth_
veterán
A Hézag Gate-hez csak annyit írnék, hogy a toronyra nem fekszik fel, nekem B vekiben volt toronymerevito, arra viszont ráfeküdtek, de az kb fel-1 centit emelt a torony és a felső határoló tányér közötti magasságon. Cseréltem komplett futóművet, akkor is ez volt a helyzet. Amikor már nagyon kiáll a torony akkor a szilent halott és a kerek nem tapad megfelelően. Hogy ennek a távolságnak mi a helyes mérete szerintem autója válogatja.
-
_seth_
veterán
válasz
F_Zolee
üzenetére
3 hét szerintem nem rossz
Bár április elején vettem az insigniát, csak május 3-án került fel a használtautóra, azt pedig be kell látni, hogy ma mindenki 300-ért vesz B vectrát, 700-ért kevesen. Mondjuk ez jó vétel volt valóban. Igazából terményre és hízóra már hamarabb is elcserélhettem volna ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
_seth_
veterán
Kikiáltási áron délután elkelt a Vectra, így ismét csak egy opel van a tulajdonomban. Sikerült megfelelő mértékben autóbuzi új tulajt(okat) találni hozzá
A rozsdás részeket javítják és feldobják a zender hátsó lököst is 
-
_seth_
veterán
repvez: A20DTE, ecoFLEX modell, ehhez még csak oda sem kellett figyelni + benne van az összecsiszolódás időszaka is, benzinből átülve sokszor hagytam a kelleténél magasabb fordulaton + még most is van, hogy elfelejtek 6. sebességet kapcsolni. Az utóbbi 900 km a megadott távon belül már csak 5,6-os átlaggal szerepel. Mindez ülésfűtéssel és klímával. Elég baráti. Pályán 130 kmh/h, adaptív tempomat, főúton 90, stb, amennyi a megengedett. Városon belüli használat nincs, csak amíg ki nem érek a pályára, főútra, bár a 2200 kilométerben összesen 4 óra pályás araszolás is van.
Ecoflex: start stop rendszer, amit minden indításnál kikapcsolok, burkolat alváz, elektromos állítású zsalu az alsó hűtőrácsnál, elvben eco keménységet is megad a gyártó a guminak, de a 19-es kerekeket 2,7 barra nem szeretném felfújni. A motor egyébként a 140 LE változat, a váltó pedig kézi. A 130 km/h pályán kicsivel 2000-es fordulatszám alatt van.zolikaDB: a vectra rendben is van, hibátlanul üzemel, várja új gazdáját. Nekem most jött el az ideje a váltásnak.
Petyyyyy: lesz ez jobb is

Saint_: köszi!

Ui.:
Az automata ablaktörlővel is sikerült összebarátkoznunk, csak jól kellett állítani a törlés gyakoriságát, user error.
Az automata fényszóró viszont első perctől nagyon jó, tegnap este pályán szépen kapcsolgatta a refit is, jól kitalált rendszer. Este, esőben tényleg kizárólag annyi dolgom volt, hogy a kormányt tekerjem, fékezés, gázadás, ablaktörlő, fényszóró minden ment automatán. -
_seth_
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Miért nem teszed a szivosor alá vagy a generátor mellé? Pont a leomlo és vizhuto között melege lehet valóban.
-
-
_seth_
veterán
válasz
pube111
üzenetére
Radar, tartó, hűtőmaszk, kabelkoteg, működtető gomb, programozás, ez előbbiek tartoznak a könnyebbik felébe az átalakításnak, az ABS tomb, néha fékrasegito a másik felébe. Nem lehetetlen, barátom Octaviaba a fentiek cseréjével beépítette, 90%os lett, de ő ezeket fejleszti...
-
_seth_
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Nekem már rég megérkezett, jó is lett.
-
_seth_
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
"Nem azonosít senki semmit. Az alvázszám egy nagy adatbázisból kihúzza azt a fiókot, ami az autóhoz tartozó paramétereket tartalmazza. Ebben lesz a színkód is. Utána ehhez kapod meg az ecsetest is."
Hihetetlen, hogy manapság mik vannak! Megnéznék egyszer egy ilyen programot!

-
_seth_
veterán
válasz
Szada85
üzenetére
Szerintem is

ricsi8800gt: ok.
Tikakukac: Ez nem szerencsejáték, megfelelőt kell megrendelni. Minden alvázszámhoz csak 1 tartozik gyári program szerint, persze sokszor az opel márkaszervíz sem tudja beazonosítani. Profik kevertetik? Az ecsetes javítóstiftet? Ez csak kőfelverődésekre való

-
_seth_
veterán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Csergő. Alváz számnak megfelelőt kikerestem a gyari programban.
Ui.: polirpaszta maradványait mivel a legegyszerűbb eltüntetni? Kétes mosásra vittem már az autót, de nem szedte le a fehér paszta nyomait.
-
_seth_
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Jaja, sofőr ajtón van zarbetet

F Gergely: minden benne van ami létezik a kormány fűtés kivételével, amit a gyari álló fűtés miatt a megrendelő anno már nem pipalt be.
“-Minden elérhető vezetéstámogató rendszer benne van, távolságtartó tempomat, holttérfigyelő, táblafelismerő, parkolás segítő, tolatókamera, parkolóradar körben.
-Bi-Xenon intelligens fényszórók, ködlámpák, automata működéssel
-Nappa bőr belső, memóriás fűthető-hűthető elektromosan állítható első ülések állítható combtámasszal
-Mindkét kijelző nagyméretű
-Napfénytető
-Behajtható vonóhorog
-Eberspacher távirányítós állófűtés és állószellőztetés
-Kulcsnélküli indítás, riasztóval
-Fényre sötétedő belső és külső tükrök amik elektromosan be is hajlanak távirányítóval vezérelve is
-BOSE hangrendszer
-19" dual color alufelnik
-2 zónás digitális klíma
-Elektromos kézifék
-230V csatlakozó
-Esőérzékelős ablaktörlő” -
_seth_
veterán
válasz
F_Gergely
üzenetére
Így is van, új Opelt már sokb kerül fenntartani, de ez nem is új! És így sem olcsó az alkatrész. 4 karika 3 liter meg mindig állna, ahogy mondtam egy min 4 év múlva.
Ez viszont az a felszereltség amit mondtam, hogy már van lényegi előrelépés egy vectraval szemben
És igen, vannak egyéb körülmények amiket figyelembe kellett venni
-
_seth_
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az! A20DTE 2014/06-os, ezek is érintettek még ebben a hibában? Olvastam, hogy valami gond van a tömítésével az olajpumpának, ha jól értem nem is a 2-es a problémás hanem a szívó ágon a 7-es tömítés. Ha tudsz róla bővebb infót írni jöhet
Ami még talán gyenge pont az a bal oldali intercooler cső illetve a turbó nyomó oldali olajcsöve. Az olajcső már cserélt, a töltőlevegő hűtő csöve még gyári. -
_seth_
veterán
válasz
norrberth
üzenetére
Modern, na igen, egy jól felszerelet B vekiből ültem át, így is hatalmas az ugrás.
Ui.:
A hétvégén megtett közel 500 kilométer alatt sikerült sok funkciót kiismerni.
-A start-stop is ideálisnak látta ma a körülményeket és leállította a motort, az a része is működik szépen
-A flexride futómű is meglepően érezhetően dolgozik sport-normál-tour üzemmódok között.
-Budapestre visszaérve és araszolva a dugóban is végül maradt a kereken 6 literes fogyasztás, még lehet rajta javítani.
-Az állófűtés tanulmányozása sem volt hiábavaló, reggel már egész gyorsan sikerült beállítani a távirányítóján keresztül. Azt mondjuk nem lehet mondani rá, hogy észrevétlenül teszi a dolgát, mert a kis kazánja elég hangos és a kipufogó szaga is megvan, de hasznos és működik
-A behajtható vonóhorgot is ki kellett ismerni, hogy milyen módon kell úgy behajtani, hogy utána ne sípoljon folyamatosan, de ez is megvan.
-Tegnap este álló helyzetben nézegettem a lámpákat is, a bi-xenon is jó találmány, és nagyon látszik is, hogy refire állítva hogy mozognak a lencsék. Indexelve vagy kanyarodva kapcsol a fényszóróba külön izzót használó kanyarfény, mivel normál 55W izzója van, így a fényerje is kellően nagy. Majd egy esti autópályázás során az intelligens és automata fényszóró állítást is letesztelem.
-M3-ason a külső sávba beálltam, távolságtartó tempomattal 130-ra, azaz amíg a külsőben voltam felvette az előttem haladó sebességét, majd a belsőben egyből gyorsított, utána vissza a külsőbe és ismét tartotta az előttem haladó sebességét a megadott távolságban, egész pihentető így a vasárnap délutáni autópályázás is.
-A menetdinamika is bőven megfelelő, bár több mint 1,5 tonna szárazon, de a 140 lovas TD mégis könnyedén mozgatja, lehet előzni is bátran, a fordulatszámot szereti 1700 alatt tartani, erre figyelmeztet is mindig, de arra is amikor vissza kell váltani. Sport módban a gázra is sokkal gyorsabban ugrik.
-Az ülések nagyon kényelmesek, minden autóba ilyet kellene tenni, a sofőrnél a magasságon kívül még az ülőlap szöge is állítható, tényleg telejsen személyreszabható.Családi fotózás volt

-
_seth_
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Pontosan!
K Norbi: Hideg? Reggel 9-kor indultam ma autóval, 23 fok volt a kocsiban és 65 fokos volt a hűtővíz
Az ülések sem voltak melegek. Tegnap a napon álltam, mikor beszálltam meleg volt minden, de nem forró. (Éljen az álló fűtés és álló hűtés, illetve a sötétített hővédő üvegek és hővisszaverő szélvédő.) Az ülésfűtés nagyon gyorsan működik, a hűtés szinten.Danke mindenkinek

-
_seth_
veterán
válasz
Magnum_
üzenetére
Kabriokrol mindig ugyanaz jut az eszembe: mi van csira, nincs pénzed tetőre?
Köszi 
Sanki: smaragdzöld hivatalosan.
Fandango: 100% hazai, leinformalt, 4 milka volt kereken ami ezzel a felszereltséggel jó ár.
Szada85: A6?! Mondtam volna ilyet?
Változott a terv, egy kicsit
Petyyyy is mellem szegődött mint tettestárs amikor megnéztem az autót 
Utóbbi 300km, város, pálya, főút vegyesen kereken 6literes fogyasztás volt, eddig minden jó
Mar szinte mindennek ismerem a mokodeset, a futómű szuper, a motor is, a vezetés támogató rendszerek pedig teszik a dolgukat. Petyyyy: a lengéscsillapítók keménysége is állítható 
-
_seth_
veterán
SIM kártyás GPS nyomkövetőt használ valaki az autójában? Milyen SIM kártyát kell venni hozzá? Ismer valaki egy leírást a beüzemeléséhez?
-
_seth_
veterán
Lesz ma meeting a szokásos helyen?

-
_seth_
veterán
Délután találkozó a megszokott helyen, senki se felejtse el

-
_seth_
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Áh, így sokkal egyszerűbb volt. Első indításra így is ívet húztak a gyertya kábelek, a slagg után sokszor be sem indulnak az autók. Nekem mindesetetre így indult elsőre, miután a gyertyakábeleket áttöröltem már az alapjárat is jó lett, hagytam is, hogy szépen átmelegedjen a motor és mindenhonnan elpárologjon a brigeciol, elsőre jól nézett ki a füstölő motor, többen is gondolhatták a járókelők, hogy de laza.. "ég" a motor közben pedig csak telefonál a tulaj...

-
_seth_
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
trassher:

Petyyyyy:
Használtam kefét: Signal white system, bár lehet, hogy egy másik fajta is megfelel![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak néhány helyen kellett, a brigeciolt beöntöttem egy szórófejes flakonba, szépen körbefújtam mindenhol, mire a végére értem el is fogyott az egy liter. Utána letöröltem ronggyal szárazra.Még ráérsz tisztogatni, csak 24-én lesz a topiktali

-
_seth_
veterán
Kész!

Kis brigeciol csodákra képes. Megérkezett néhány új tömítés, cső, azok is kicserélve. Egy hibátlan bontott GM hűtő került be az utángyártott nissens helyére alapos tisztítás után. Tartósabb és jobb a hőleadó képessége. Kapott új hűtörtartó gumibakokat is, így most minden pontosan a helyén van ahogy kell. A vízhűtő venti egy újabb szintén gyárira lett cserélve, annak nem volt baja, de a fiatalítás sosem árt. A generátor fesszabályozója is vacakolt már így kapott egy újat:

Mármint generátort, így egyszerűbb volt megoldani, mint szaladozni felújíttatni. A vezérlés burkolata sérült volt, gondoltam veszek egy bontott hibátlant, de nem találtam, így maradt a javítása, jól sikerült már a helyén van.
A főtengely szimmering a vezérlés oldalon kicsit ereszti az olajat, megint... nincs egy éves ami benne, van, ami előtte benne volt az csak pár hónapig bírta, pedig bele való, méretpontos darab kerül bele, mindenesetre van egy tartalék darab a csomagtartóban. Cseréje meglesz előbb-utóbb, de mivel az ékszíjátrcsa egy kissé viseltes így az is cserélve lesz, majd veszek egyet és egyszerre lesznek cserélve.
Tegnap cseréltem olajat, Eneos Hyper Premium 5W40 került bele, MANN filterek, még a benzinszűrő várat magára, nincs valami jó helyen, nem sürget a berakása, tavasszal került a helyére az előző.
Előbb utóbb elkezd majd gyengülni az önindító, azt sem várom meg, legkésőbb tavasszal cserélem újra.Terv szerint idén már csak 4 db 205/55 R16 új téligumi amit mindenképp venni akarok. Bár 2 évesek a 195/65 R15-ös Goodyear UG9-es gumik, azoknál peresebbet akarok télre is, oldalirányba azok a ballonos gumik túl sokat mozognak, nekem. 16-os felni van, már csak a régi szettet kell eladni.
-
_seth_
veterán
Elkészült
nagyjából!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A vezérműtengelyek is a helyükre kerültek, kapott egy új szíjat is, a vezérlés még csak félúton jár.
Hát, mondanám, hogy milyen jó lett a tengelyektől, de ezt mondani sem kell
Ami viszont kiderült, a vezérlés pár fokkal el volt rakva, ami érdekes, hogy ennek ellenére is jól ment és nem volt gond vele, viszont lehet emiatt volt a nehezen indulás mert azóta minden indítás rendben volt és másképp is indul most be. Gyorsan utánakérdezett a szerelő, hogy ilyen tényleg létezik-e, hogy a vezérlés nincs teljesen a helyén és mégis jól üzemel és van x20xevnél.
Mindenesetre eddig is jól ment már, de most... alig várom, hogy elvigyem méretni
A vezérmű burkolat alja törött, inkább vissza sem raktuk, már keresem az újabb darabot hozzá.
Szerelő srác szerint ebből a felállásból 160-165 lőerő is kihozható, 160 nekem pont elég is lenne, az közel 20% erősödés ami egy szívó benzinesnél nem is rossz
-
_seth_
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére

Ügyeskedek én, de ez a hiba nem akar megoldódni. Lehet, hogy a végén a benzinszabályozót kell kicserélni.
Már is sokkal jobban megy mint korábban, a szívósornak hála 0-6500-ig torpanás nélkül húz folyamatosan

Kész lesz, addigra, hacsak nem a jövőhéten tartjuk
De amúgy időszerű lenne, neked is meglesnénk az új verdád 
-
_seth_
veterán
Szépen lassan haladok a projekttel:
-C18XE GSi szívósor berakva, az X20XEV Dual Track nagy ívvel repült ki a motortérből, bár nem adta olyan könnyen magát:

-Gyári papír légszűrő helyére passzoló sportlégszűrő is bekerült a helyére:

-Korábban már bekerült az X20XER leömlő.
-Jövőhéten pedig helyére kerülnek a C18XE vezérműtengelyek is
Az autó már most is sokkal jobb mint korábban volt, de a tengelyek dobnak majd rajta igazán + majd valamikor egy programozás is követi. -
_seth_
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Én pl ilyet:

Rakok majd be az egyik világítás helyére, jelenleg 4 lökhárítóba fúrt parkoló szenzor látja el ezt a feladatot, viszont a következő lökhárítót nem akarom megfúrni, így marad a kamera megoldás, a keretre szerelhetőek nekem nem tetszenek, ez még egész úgy fog kinézni mintha gyári lenne + ott annyira nem is koszolódik.
Már csak azt kell kitalálni, hogy mi legyen a monitor hozzá, tükör vagy külön emiatt rakjak be valahova egy kis monitort? Egy univerzális kijelzős tükör tűnik a legjobb megoldásnak, de abban az nem tetszik, hogy a gyárira kell ráerősíteni. Inkább átalakítanám úgy, hogy a gyári ne is legyen a helyén, csak az univerzális. És itt jön a következő probléma: akkor már lehetne benne egy kamera...
-
_seth_
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
Méresen hiányzott pár ló, ezért is cseréltem ki az injektorokat felujitottakra. Azóta meg is vannak a lovak és ez a probléma is
A lanbdaszonda egy hónapja került be kb, gyári uj. Amint hazaérek megnezem, hogy hogy indul és hogy a gyertyák milyenek. -
_seth_
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
Raktam be tartaléknak korábban elrakott keveset futott gyári GM gyertyákat a bosch gyertyák helyére. A csere során ami feltűnt, hogy a gyertyák benzin szagúak és mintha kicsit benzinesek is lennének. Miután visszaraktam a GM gyertyákat meghajtottam egy kicsit az autót, holnap majd megnézem, hogy akkor is lesz-e rajtuk benzin.
Korábban arra gyanakodtam, hogy azért nem indul mert nincs elég benzin az injektorhídban, most inkább arra, hogy valahogy túl sok is van és "beköpi" a gyertyát, emiatt nem indul szépen. Olyan lehetséges, hogy a felújított injektorok álló helyben eresztik a benzint? Vagy hol érdemes még keresni ennek a bosszantó hibának az okát?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Gumi és felni topik
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Melyik tápegységet vegyem?
- Plazma TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- LEGO klub
- További aktív témák...
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Ultimate előfizetés akár 4166 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Gamer Egér RGB!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Komolyabb felhasználásra biztos nagyobb rammal vettem volna, de a terv az volt, hogy ha nem lesz jó max eladom ugyanannyiért amennyiért aliról jött és jön az eggyel nagyobb ramos (4gb) változat, de a célnak épp megfelel.