Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dSERiES
senior tag
válasz
Szada85
üzenetére
Igen sokszor a nagyobb motoros ugyanannyit eszik, gondolom mert könnyebben mozgatja a kasztnit talán...
Tipikus példa pár bmw erre.. volt 1 régi kollégámnak 316i és pályán 7,5-8-at evett neki, város 11, de azt én is nehezen tudtam elképzelni, lehet valami más hiba is volt ott.
Szerintem a 10l-es átlagfogyi egyáltalán nem olyan hogy be kéne szarni tőle, cserébe meg megy is rendesen.
Ismimnek meg régi A8 volt 4.2 napi használósnak (vagánykodni miért is ne), heti 15-ért tankolt bele, na az már azért komolyabb
-
Szada85
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nincs ezzel baj, a fizikát nem is nagyon lehet megb***ni, alapvetöen azért is szeretek mosolyogva hátrébb lépni a fogyasztásos téma felcsendülésekor, mert azt gondolom, hogy nagyon sok Opel is, -illetve nyilván más márkánál is-, különösen egy kisebb benzinmotoros verzió a fogyasztás/menetdinamika arányában sokkal rosszabbul teljesít a V6-nál, de valahogy az sosem röccenti meg a Zinternetet, ha pl. egy 1.6/ 1.8 szívó Zafira, Insignia, stb. tulaj ír 8-10-12 litereket, ezzel szemben ha bárhol megjelenik a 2.5/3.0/3.2-es számkombináció, máris ijedten vizionálnak minden gázadásra a kipufogón vízesésként zubogó üzemanyagfolyamot, illetve benzinkúttól benzinkútig élö autóst.

@(#82297) llwynog:
Köszöntem szépen!
-
#TOTTI
őstag
Sziasztok valaki tudja esetleg, hogy az Opeles új autó flotta kedvezmény lízingeseknek 12,5% vagy 18,5%?
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Értem. Nekem mondjuk az jön le ebből ,hogy az ár/érték aránya nagyon jó a kocsinak.

-
Szada85
aktív tag
válasz
dSERiES
üzenetére
Nagyjából igen, a BC 10,5 litert ír (de ilyen nem szabad sehova se kiírni, mert "Jajjistenem!", "Hogymeeennyiii?!", "Leesziahajad!"
) úgy, hogy azért gyakran meg vannak futtatva a lovak és a klíma is szinte mindig megy, tankolások alapján sem számolgattam vissza, mert a választáskor sem a fogyasztás volt a szempont, akkor pedig miért remegjek ezen utána. (minden nagyképüség nélkül
) 
-
diablo1984
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Az octavia egy modernebb rommászűrt dízel. A helyèn kell kezelni a dolgokat, az octi sokkal modernebb, fiatalosabb kívül belül, agyonextrázott, míg a h astra egy alap modell, kopár beltèrrel, a külseje sem friss dizájn(mai szemmel nèzve), de árra harmada a skodáènak, igaz az egyik 6, a másik 14 èves, de autó-autó, A-ból B-be elvisz, tervezhetően költsègesebb meghibásodásra nem lehet számítani ès ettől nekem favorit.
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Ez jol hangzik. Foleg ha azt vesszuk,hogy az Octaviad egy dragabb es ujabb gep es ez megis "bejon" neked.

-
athomi
veterán
válasz
athomi
üzenetére
Egy 10-esért bevállalta a szerelőm a komplett vezérléscserét, a szelepfedél tömítés cseréjét, plusz az olajcserét.
A szelepfedél tömítés cserén viszont gondolkodom, hogy magamnak csinálnám, mert magamnak biztos lelkiismeretesebben ganéznám ki. Ehhez esetleg valaki tud egy kis leírással szolgálni?

-
athomi
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Pont ma cseréltem én is ki a pollenszűrőt. Egész simán ment, nem szenvedtem vele sokat. Ha kipróbálnád milyen a Focus 2-ben a gázpedál mellett szinte hozzáférhetetlen helyen kicserélni a pollenszűrőt, akkor visszasírnád a H Astra-s cserét.

Amúgy az alábbi képen látható állapotban volt a pollenszűrőm. Úgy tűnik a német szakszervizben dolgozók sem túl lelkiismeretesen dolgoznak, mert ilyen gány módjára bepréselték a helyére a szűrőt, így nem látta el a szűrő teljes mértékben a feladatát.
Na ezért is örülök hogy magamnak csináltam, szépen, fokozatosan betoltam a helyére, majd a végén is benyúltam a szűrő mögé és rendesen megigazítottam.
-
dSERiES
senior tag
válasz
Szada85
üzenetére
Igen nekem elég jól fogyaszt viszont, meg is lepődtem ekkora bódétól átlag 6 - 6,5l

Hát, valamit valamiért
"I love mol matricát kiteheted" - ahogy szokták mondani 
Viccen kívül gondolom ~10 körül eszik átlag, az még teljesen vállalható napi szaladgálós szinten is.@#82268 Luck Dragon #82267 Petyyyyy: köszönöm-köszönöm

-
diablo1984
veterán
válasz
AMD Power
üzenetére
Meglepően jó, inkább pályán lehet kevès, mert 100nál már 3000ren pörög, városban jól gyorsul, kb mint az 1,6 cr tdi octi, bár azt sem veretem, ezt sem, de szerintem ha valaki egyszerű motoros autót akar ès nem akar gyorsulgatni, akkor szerintem elèg ez a motor! Fogyasztásra vagyok kíváncsi, de majd az is kiderül. Egyèbkènt ennyi idősem ès ennyi km után is kènyelmes, csendes(bár az ajtók felől mintha a hang jobban jönne befelè, mintha az ablak rèsnyire nyitva lenne). Határozott a fèkje, közvetlen a gáz(nem torpan, mondhatni nyomatèkos), nekem tetszik, nem kizárt, hogy a skoda megy ès egy kombi h astra jön helyette(bár annak a fara kevèsbè tetszik, de praktikusabb a nagy csomagtartó 2 gyerekhez)+ mèg egy rakat lóvèm maradna.....
Eddig pozitívum, ami gondja volt, az csak az elhanyagoltság miatt, eddig mindent meg tudtam csinálni rajta, nem halálos. Most hogy le volt vève a szelepfedèl, láttam, hogy nem lóg a lánc, nincs megkopva a vezèrműtengely bütykei sem. -
footy
addikt
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
En ezeket probaltam:
-1.6 szivo: legfeljebb az ellensegeimnek
-1.4T : korrekt de elegge kajal
-1.7CDTI@110LE: iszonyat turbolyuk, 2000-ig semmi. (allitolag ennek fix geos a csigaja es 131 lovas a valtozo geo miatt sokkal jobb)Eleg ha azt tudja mint a 1.6CR Golfom, annal is lenduletbol autozom aztan kesz...
-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Emiatt rottyant ki az olaja egy rakat embernek a télen is

-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Hogy tetszik? Milyen a Skoda "után"? Mennyire elég bele az a 90Le?
-
diablo1984
veterán
Ma megvolt az astra pollen, levegőszűrő, gyertyák cserèje, a szelepfedelet levettem ès kitakarítottam, ès rájöttem, hogy honnan volt vís a szelepfedèl alatt: a kartergáz visszavezető tele volt olajsárral( valszeg valaki sokáig nem cserèlt olajat ès bekocsonyásodott) ès az eldugította a járatot, így minden gőz ès gáz a szelepfedèlen belül csapódott le! Kiganèltam, de nem volt egyszerű, fèktisztító ès kompresszorral is betartott 1,5 órát mire nem retek jött belőle( ennek a bakelitnek a teljes teteje kartergáz csatorna) kapott szelepfedèl tömítèst is.
Most megfigyelőn van az autó, ha minden okès lesz, akkor megkapja a friss olajat ès fagyállót is!
Ami pozitívum, hogy könnyen szerelhető, de a pollenszűrőt mièrt ilyen sz@r helyre rakták, az jó kèrdès! -
farkas-j
őstag
válasz
férfiállat
üzenetére
Én vettem egy EL-50448 TPMS jeladót, amivel össze lehet rendelni a kerekeket.
-
Hachiko95
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ezek viszont régebbi kommentek, ha beleolvasol az újabbakba ott látod, hogy a tömítést muszáj cserélni a 2.0 cdti-ben. Az enyémben le lett cserélve, csapágyak épp állapotban vannak, karterben nem voltak fém darabok, de a cserélt tömítésen már "látszott a kor". Emellé persze ajánlott az a motul olaj amit említenek, de csak az nem fog segíteni a tömítésen.
"Főként csak a tömítés a problémás . Pumpa nagyon ritkán megy tönkre ." [link]A 130 lovasok is egyaránt érintettek, pont egy ilyennel történt meg pár hónapja amiről tudok. mondtam is még előtte, hogy cseréljenek tömítést mihamarabb(nem cseréltek), pár héttel utána már csapágyas lett a motor.
2012-2013 körül változtattak a motoron, másfajta csapágyak kerültek bele, de a tömítést szerintem ott is érdemes cserélni idővel.
-
-
Szada85
aktív tag
válasz
rumos XIII
üzenetére
Ahogy feljebb is írták, alapvetöen egy elég egyszerü müszaki alapokon nyugvó autó, nagyon nagy csapdákat nem szokott tartalmazni.
Így a képekröl sok mindent mi sem tudunk hozzátenni, nagy hibákat nem látni rajta, de mivel elvileg magyar autó - Opel Lukács matrica hátul -, így érdemes a rendszám alapján lekérdezni a Km állásokat a kekkh rendszerében, az is ad némi támpontot.Ami esetleg hasznos lehet, hogy az 1.2-es Twinport motor (Z12XEP) vezérlése láncos, azt hideg motorral indítva érdemes meghallgatni, hogy nincs-e hangja ( füllel is jól hallható fémes kereplö hang) így 200.000 Km-nél - ha még nem cserélték esetleg. Ha van hangja, akkor azt érdemes alkualapnak használni.
-
válasz
rumos XIII
üzenetére
Ilyen van a munkatársamnak ,
Teljesen élhető kis városi autó. Gyenge pontja hogy a váltónál valami műanyagból készült ami ha egyszer elkopik akkor a váltó kar a sebességek közé esik.
De utólagosan lehet vásárolni fémből készültett.
Most adta meg magát az ablaktörlő motor. Futómű szilent és ami ebben a korban esedékes mind cseréje, de ezzel számolni kell.
Neki 1.4 twinportos.
De az 1.2-es is ugyan olyan jó motor. Ismert, sok alkatrész van hozzá.Az autó önmagában fillérekért fenntartható , szerethető kis autó.
-
N3gro
aktív tag
Sziasztok! Van egy 14 éves Merivam A-m, kb. 1000 km-enként 1 liter olajat eszik. Szerelő anno kompresszióval megmérete, aki szerint a 4. henger sokkal gyengébb teljesítményű, mint a többi. Pénteken a dugóban elkezdett a kipufogó baromira füstölni, gondolom leállhatott az a bizonyos henger. Szerintetek hová vigyem a kocsit, ha minél olcsóbban meg szeretném úszni, és meg akarom szüntetni az olajfogyást is?
szerk: a motort is gyengébbnek éreztem, a füstölés viszont megszűnt.
-
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Akkor végül is az van amit mondtak nekem is, ha normálisan van cserélve az olaj, és normális van benne akkor elkerülhető. Persze ahogy látom vannak kivétetlek is.
Na meg az enyém 2010.07 hó végi, ez nem tudom abba a 2009-es szériába esik e.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
"Főként eddig azoknál volt amikbe 30.000km-es olajcserék voltak gyári olajjal . És sajnos a csapágyak amik benne vannak kínai gyártmány . De különösebb jele sajnos nincs . Főként 2009-es autóknál van ilyen probléma ."
"Főként a sűrű olajcsere és nem gyári olaj sokat segít neki . Főként az olajpumpa hibájából következik ez be de sokszor tőle függetlenül .
Megelőzni olajpumpa cserével és egy csapágysor ellenőrzésél vagy cserével tudod megelőzni . ""Olajpumpa hiba nagyrészt . De szerepet játszik elég sokszor a felhígult motorolaj . "
"Ja és ha kiírja, hogy nincs olajnyomás azonnal STOP ??? Azonnal olajpumpát csere, mert ilyenkor az a hiba . (150-200ezer km alatt gyakran halnak meg mostanában )"
"A legjobb a Motul annak van két fajtája egyik az csak kimondottan Opel GM Dexos 2 a másik az is tudja sok máson kívül ."
"Arányban 80% a 160as és 20 % a 130as ."
-
dSERiES
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam én is köszönök, egy '08 C Vectra tulajdonosa vagyok, első Opelem.
Egy kép róla. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Itt ahogy látom tömítést beszélnek, és hogy elfolyik az olaj, bár ilyen nem csak insigniánál lehet hanem bárminél.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nekem 2 szerelő is azt mondta, ha 10-15 ezrenként cserélem az olajat, kimennek világból, és nem lesz ezzel gond.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
110 lovasba is van J astra, többség az inkább.
Nekem 2010es 160 lovas insi van, semmi gond nem volt vele nekem a lassan 2 év alatt, turbó cső elrepedés gondok voltak ezeknél, de az összesnél cserélve lett már, vagyis enyémben is volt még az elején. Illetve főtengely csapágyakkal is gond lehet, de ha normálisan cserélik az olajat, nem 30 ezrenként, azzal se lesz gond.
-
B-L-A-C-K
titán
Így érthető a dízel. Viszont mikor én kocsi vásárlásba voltam megnéztem egy halom J Astrát is, és az 1.6-os benzines jobban ment mint az 1.7-es dízel (de egyik se egy villám), szóval ha azt akarod hogy menjen is és ne egyen sokat akkor 2 ezrest dízelt nézzél. Azok már 160-165 lovasok.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
férfiállat
üzenetére
Lehet venni ebay-en olyan kütyüt (emlékeim szerint kb 8ezer ft), amivel fel tudod tanítani a kerekeket.
Már nem emlékszem kinél lett ez a megoldás, de neki működött (pénzt és időt spórol vele). 2014-től minden autóban kötelező a keréknyomás szenzor. -
rumos XIII
aktív tag
Sziatok!
Auto vásárlás elött vagyok, első ránézésre, erről tudtok valamit? Azon kívül, hogy corsa.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
férfiállat
tag
Sziasztok! (autó opel mokka 1.4 benzin turbó 140 LE)
Tegnapi nap folyamán lecseréltem a téli gumit nyárira.
A gumikat előtte úgy raktam el, hogy megjegyeztem melyiknek, hol volt a helye, de miután elindultam pár kilóméterrel később megzavarodott a nyomás érzékelő és nem jelez most semmit a műszerfalon, pedig hibaként jelzi ki a keréknyomást.
A szervizben azt mondták ha a kerekeket ugyan oda rakom vissza akkor nem lesz gond belőle, de a kocsinak nem tetszik.
Az lenne a kérdésem van e rá szoftver, hogy én magam tudjam ezt a kalibrálást elvégezni, és egy alap dologért ne kelljen mindig a szervizbe rohangálni és fizetni nekik egy olyan szolgáltatásért amiért nem is kellene? -
Mindegyik megbízható.
Isuzu az közismert.
Fiat MultiJet 2 szériás motorja az, ami elvileg 120/320 lóerős a legközismertebb ez van a Fiat tipo-dublo-vitara és még nagyon sok autóban. Itt csak az a kérdés hogy az opel hogyan módosított. Gondolok itt a H Astra 1.9-es motorjaira.AMD Power
Jó döntés, az kell annak az autónak. Súly- fogyasztás terén jóval kedvezőbb. -
AMD Power
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha H neznek abbol 1.6 kene. ,)
-
footy
addikt
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
A ket fenti kozul kerdeses hogy melyik a megbizhatobb. Benzines nem erdekel, mert 32-35ezret megyek egy evben. A szivo az szivas foleg J astraban, mert nem megy de legalabb eszik.
Tobbiek:
Az 1.7 meg az Isuzu az 1.6 pedig a Fiat Mjet? A masodik lehet szimpatikusabb lenne. -
-
AMD Power
titán
1,2-1.4 milla kozott lehet mar venni ertelmes 2007 utani H Astrat?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Adózásilag? Ez alatt a súlyadót (teljesítmény) érted? Mert ott kb egálban vannak.
Környezetvédelmi szempontból is ugyan az egy J 1.6-os benzines meg egy 1.7CDTi, mindkettő EURO 5-ös.
Egy 1.6-osban meg nincs se turbó, se kettős tömegű, se részecskeszűrő, és még sorolhatnám, egy tök egyszerű motor, sokkal megbízhatóbb mint egy dízel.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nekem is ugye dízel van, szóval semmi szándékom nem ajánlani, mivel eddig nem is volt problémám vele, de ha már azt is beírta hogy "A megbizhatosag erdekel elsosorban.", akkor gondolom megemlítem hogy egy 1.6-os benzinessel jár ilyen szempontból a legjobban, mivel nincs annyi meghibásodási lehetőség benne mint egy turbós dízelnél.
-
-
Sza_Sa
senior tag
Na én meg frissítettem a küszöb üregvédelmét 2db dinitrol 1000 spray+ 60cm-es szórószárral a furatokon keresztül. Az biztos, majdnem olyan a cucc mint a víz, folyik mint állat, viszont a speciális szár körkörösen porlaszt és eléggé rendesen, dőlt a küszöbből a festékköd.
A semmitől biztosan többet ér, aztán majd meglátjuk. -
footy
addikt
J Astraba (kombi) melyik az ajanlottab motor? 1.6CDTi vagy 1.7 CDTI?
A megbizhatosag erdekel elsosorban.koszi
-
trassher
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére

-
-
gabi9306
csendes tag
Sziasztok,
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy egy ASTRA G előtöltés állító szelepét hogyan a legegyszerűbb kicserélni. A szelepet már megtaláltam és azt is hogy 2db csavarral van felfogatva, de nem igazán férek hozzá.
Akinek van tapasztalata kérem ossza meg.
Szép napot!
-
farkas-j
őstag
A lányom hívott telefonon, hogy az alábbi történt a Z14XEP motoros A Merivájával.
Tegnap elindította a motort, de nem indult egyből mert még a GPS-t beállította. Az autó egyszer csak leállt magától. Hiába indítózott nem indult el. Várt kb. 3 percet újra megpróbálta, ekkor elindult. Azóta nem jelentkezett a hiba.
Ilyennel találkozott már valaki? Egy egyszeri idegbaja volt az autónak, vagy ez egy meghibásodás előjele? -
KrAt
veterán
Sziasztok,
Astra G krómos első hűtő díszrácsot nem láttatok valahol eladót?

Attila
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Sukta 95
üzenetére
Nem olyan egyszerű ez, te lehetsz a legjobb, ha a felvett kollégák hanyagok, tudatlananok, stb. Azért egy pl. autójavítás nem sormunka, nem lehet a végtelenségig egyszerűsíteni, muszáj a beosztottnak is gondolkodni.
Az audinak, mercinek könnyebb dolga van, ők összeszerelőüzem, droidot lehet találni eleget (ők hívják így)
-
Szada85
aktív tag
válasz
Fandango
üzenetére
Én azt gondolom erröl, hogy ez borzasztó kettös dolog.
Biztosan van, aki kapzsiságból, más pedig a jó hírének megörzése végett..Az elsöt nem kell magyarázni, a második esetre el tudom képzelni, hogy:
Aki jó szerelö (területtöl függetlenül), annak híre megy, hogy jó, emiatt pedig szívesen járnak majd hozzá az emberek, alkalmasint pedig egyre többen szeretnének.És aztán fordul a kocka, mert a ma embere sokszor nem hajlandó várni, nincs türelme semmire. És lehet szó autószerelésröl, laptopszerelésröl, telefonszerelésröl, bármiröl, a helyzet ugyanaz. Mert ma mindenhonnan az ömlik az emberre, hogy neki rögtön, azonnal jár minden, "egyszer élsz", "ne várj, tedd meg", stb...
Különösen igaz ez pl. egy szervizre, ahová a legtöbbször akkor mész, amikor baja lesz az eszközödnek, amire szükséged van (lehet autó, laptop, bármi), ergó a lehetö legrövidebb idö alatt szeretnéd visszakapni, hogy használhasd.Emiatt pedig sokuk nem fogja elfogadni azt a választ, hogy "ne haragudj, látod tele vagyok, csak két hét múlva tudom elvállalni", mert erre rögtön az a válasza, hogy " De nekem most kell, szükségem van rá, jajj nagyon fontos, stb.."
És egy ilyen elutasításból simán kerekedik egy negatív kritikás lufi, mert ugye "a szerelö elhajtott, hogy majd két hét múlva, hát ilyen egy jó szerelö?!"...
És ugyanúgy, ahogy a pozitív vélemény, úgy a negatív is rettentö gyorsan terjed, sokszor ész nélkül, föleg, ma az online világban, ahol egy-egy kritkia fénysebességgel osztódik meg sokszor anélkül, hogy a másik félnek lenne lehetösége reagálni rá.
És, hogy ezt elkerülje, így "kénytelen" elvállani többet, mint bír.
De ez persze csak az én véleményem, illetve nem dolgozom szolgáltatóként sem, az is lehet, hogy tévedek.
-
Tikakukac
titán
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Én bent is bejelentettem, hogy ez így nem megy. Nem véletlen vannak szintidők és nem véletlen van ez kitalálva, ahogy. Nem kell bevállalni mindent. Nekem is volt korszakom amikor megdöglöttem. Most fele annyit vállalok és már az is bőőőőőőven sok, így centizve épp tudom tartani magam.
Felesleges ezen agyalni, a jó munka mikor válság volt is elvolt, most meg, hogy lassan már tényleg a nyugdíjas hentes szerel elektronikát főleg. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Egyébként már multkor elmélkedtem miért működnek így a dolgok minden szakmában, sőt szinte minden területen és azt hiszem rájöttem.
Az a legnagyobb baj, hogy mindenki túlterhelt, ebből fakadóan ideges és kapkod. Ahány normális szakinál járok, legyen az festő vagy autószerelő, hegyekben áll a munka. Ez egy darabig megnyugtatja az embert mert van rendes bevétel, de amikor a sokadik feszített nap után sem látod a végét, meg már hulla vagy és még mindig ömlik a meló, na az kicsinál.
Voltam nem egy szerelőnél, ahol hegyekben állt az autó, mondta, 0-24-ben is dolgozhatna, nem lenne elég.
Na persze mikor magadnak dolgozol az más, majdnem hobbi, én is szetszedtem akár háromszor is a burkolatot a motoron, hogy a kábelek alatta úgy legyenek a vázhoz rögzítve ahogy kell, aztán nem is látszik.
Napokat kerestem gyári kábelsarut, hogy úgy nézzen ki a cucc mint a gyári, aztán raktunk a kábelre roppantós hüvelyt, az sem néz ki rosszul. Ha ebből élnék meg, azért nem lennék ennyire maximalista mert valószínüleg nem érné meg. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ez márkaszervíz volt, mondtam majd szeretném nézni, mondták semmi akadálya.
-
Tikakukac
titán
válasz
kentucky
üzenetére
Asszem onnan koppig 10 liter, de lehet nem jól emlékszem. Valami német fórumot bogarásztam egyszer és ott is ezt firtatták.
Tothgera30: Érted, én szutykos laptopokat nem merek kiengedni hibával, mindent ellenőrzök. De egy autót, ahol tényleg potenciális gyilkológépet vezetsz... Az is igaz, hogy én vertem magam mindig a rendes munkára, ha kellett nulláról elkezdtem valamit sok-sok óra munka után is. A lényeg, hogy a kiadott melóra ha valaki megnézi akkor csettinthessen. Ez a lényeg, semmi más.
-
Tothgera30
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Rendesen bele lehet csúszni, nekünk anno a Suzukinál nem rakták fel rendesen a féknyerget, röhej hogy ennyire igénytelenek. Azóta általában Unixból megrendelem, és egy barátomék szervizében vagy közeli családtagommal megoldjuk a szervizelendő dolgokat. Ha van rá idő, egy alap szerviz nem megerőltető folyamat, és legalább tudom mi került az autóba.
#82202 B-L-A-C-K: A legtöbb márkaszerviz az ügyfelet nem engedi a munkaterületre.
-
kentucky
őstag
Opel Astra G 1.6 Benzin 2000-es évjáratú meddig bírja benzinnel miután a kis lámpa kigyulladt? Balról jobbra második piros csíknál tart.
-
Tikakukac
titán
válasz
athomi
üzenetére
Ja, igen, hát az ilyesmi az alap. A gyárit rendelt de legalját berakunk az már magasabb szint. Ilyen is van/volt. Egy teljesen új polcom lett szerszámokkal meg kenceficékkel. Plusz utazgatok a fél országon és fekszek meg csattogok az aknában. Cserébe a kocsin elkezdtek dolgok úgy működni, ahogy kéne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Crimson Desert
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- PlayStation 5
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Natural Titanium használt, karcmentes 90% akku 6 hónap garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4682
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G9 - i7-1270P I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

) úgy, hogy azért gyakran meg vannak futtatva a lovak és a klíma is szinte mindig megy, tankolások alapján sem számolgattam vissza, mert a választáskor sem a fogyasztás volt a szempont, akkor pedig miért remegjek ezen utána. (minden nagyképüség nélkül
)