Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Trust GXT929 HELOX egér (feat Cooler Master MM710)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pistike666
csendes tag
Hello mindenkinek!
Astra G-nél (classic II - Z14XEP) merrefelé kellene keresni a klíma kondenzvíz kivezetőcsövet?
Köszi előre is.
-
Wiz Khalifa
veterán
Hétvégi nagytakarítás is meg volt.

Igazából nem emiatt szedtem szét az utasteret hanem hogy az előző tulaj által betett piros led szalagokat amiket az ülés alá tett kiszedjem. Első képen még a vezetékkelést látni is.

De majd még nyáron szét fogom egyszer jobban bombázni a kocsi belsejét mert mint kiderült tényleg lyukas a fűtőradim. Ahogy a múlthéten bekapcsoltam a fűtést közepes fokozatra egyből előjött. A szőnyeg elöl nedves mind két oldalt. Tehát majd ha kicseréltetem a fűtő radit akkor utána minden kárpitot kiszedek hogy meglessem az alvázon kell-e valamit csinálni hogy elejét vegyem a rohadásnak.

-
toth_janika
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!

Megfogadom őket, számolgatok, és, ha lesznek konkrét tervek, számok, kiszemelt példányok, akkor jelentkezem
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
toth_janika
üzenetére
Éves km mennyi lenne? Számold ki, mennyit spórolnál rajta, és milyen hosszan tartanád meg. Ha Bp a város, akkor szmogriadó miatt csak a benzin. Dízel esetén szívósort vásárláskor érdemes felújíttatni (ha keverem, többiek kijavítanak
), kuplung szettre, befecskendező felújításra, turbóra kell pluszban tartalékolni, illetve ha részecskeszűrős a konkrét példány, annak a tisztítása szükséges lehet majd egyszer (bár lehet rá vigyázni, nagy mértékben kitolható). -
Sanki
addikt
Ezen írás alapján meghatároztam, hogy a kocsimban delphi fűtés/szellőzés van.
Rendelném a pollenszűrőt, a fenti alapján akkor vásárolnék is. Kérdésem, hogy érdemes tovább bontani vagy nyugodt lehetek és lehet rendelni a delphi-t?
[burkolat rögzítése]Ahogy nézem kauffer-en elég jók az árak.
Szerk.: kép javítva, rosszat töltöttem fel.
-
toth_janika
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Igen, hetente mennénk, mert a család igényli. Télen, a csúszás, meg a hó és latyak miatt, biztos, hogy ritkábban, de havonta akkor is járkálnánk.
Szerk.: De, ha már itt vagyunk, a szerviz költségek a dízelnél nagyobbak? Vagy ezt nem lehet ilyen egyértelműen kijelenteni? -
molnarpeter
nagyúr
válasz
toth_janika
üzenetére
Milyen gyakori hétvégi túrákkal lehet számolni? 2 hetente, vagy legalább havonta (télen is) ha van, akkor belefér a dízel is.
-
toth_janika
őstag
válasz
üzenetére
@ molnarpeter és Szada85:
Nagyon köszönöm.
Közben beszélgettünk Párommal is, és összeszedtük, hogy mire használnánk egy autót, hogy Nektek is pontosabb képetek lehessen.
Elsősorban hétvégén túrázni mennénk vele. Elsősorban Magyarországon (Visegrád, Esztergom, Eger, Szeged, stb. Nagy a család és szeretszét van
) Néha (évente 1x, 2x) Horvátország (ott élnek barátok mindig hozzájuk járunk nyaralni). Budapesten belül heti 1-2x munkába járás, 2 hetente egy-egy teszkózás.
Nagy vonalakban ez lenne a használati szokások listája. (Tudom egy kicsit más, mint ahonnan indultam).Így is 1.6, 1.8? Jól gondolkodok? Vagy mást ajánlanátok?
-
Szada85
aktív tag
válasz
toth_janika
üzenetére
A dízel akkor jó igazán, ha sokat mész vele éves szinten, és egyszerre is sokat, tehát hosszabb utakon. Városba nehezebben éri el az üzemi hőfokot, az jobban gyilkolja. A sok rövidtávozást a turbós benzines se szereti, néha azt is meg kell járatni, de a dizelnél egy fokkal jobban tűri.
Ha tényleg állandó városozásra vennéd, városon belüli rövid távos mászkálásra, gyakori indítgatásokra, akkor én is egy 1.8 szívó benzines, 140 lovast javasolnék.
Ha kell néha a boogie, és a pénztárcát se rángatja meg egy esetenkénti 5 számjegyes szerviz, akkor esetleg egy 2 literes turbós is mókás lehet, de az nyilván bonyolultabb technika, ami drágább lehet a javításoknál. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
toth_janika
üzenetére
Ha egyszerre, két indítás közt 20-30 km-t mész legalább
Lehetőleg nem városban, inkább egyenletes sebességgel. -
Feenyx
aktív tag
válasz
toth_janika
üzenetére
Hello!
1.8T nincs, 1.6T és 2.0T van csak. Az 1.8-ból csak a 140 lovas sima szívó van még (a régebbi 1.8-at nem tudom szerelték-e ebbe) Csatlakoznék az előttem szólókhoz, városba benzinest

-
toth_janika
őstag
És @Sukta, molnarpeter, Pety!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Utána fogok olvasni a nevezett kolléga kommentjeinek 
Egyébként 1.8 turbós (2006-2007) kiviteleket nézegetek.Kisebb motorral nem igazán találok hahu-n ilyen autót.
Szerk.: Csak jobban körbe kellett volna nézniEgyébként mikor lenne érdemes dízelben gondolkodnom?
@ Feenyx:
Köszönöm. Akkor 1.8-ban nincs turbós...!Akkor bővítem a kérdést: Turbós vagy szívó

-
válasz
toth_janika
üzenetére
Ha 1.6T-t (Turbo ECOTEC) szerettél volna írni, nekem olyan van, de J-ben. Hengerenkénti befecskendezős, viszonylag sokat fogyaszt (átlag kb. 8-9 l), szereti a 98+ oktánt és szerencsére nem eszi az olajat. A sima H-ban legendásan jól megy, a nehezebb TwinTopban sem rossz azért. Kabrióba benzinmotor való.

-
Petyyyyy
addikt
válasz
toth_janika
üzenetére
Szűrd ki herr Bodrik hozzászólásait, épp most írt róla beszámolót.
Nem városba való az 1.9 CDTI, oda az 1.6 benzin kell. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
toth_janika
üzenetére
Félj. Városi használatra a turbótól is.
-
Sukta 95
aktív tag
válasz
toth_janika
üzenetére
Városba dízel? Sztem te is tudod a választ.

-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Gondolkodok egy Astra H twintop vásárlásán. Elsősorban 1.8T érdekelne, de most van 1.9 cdti is "jóárasítva". Mit gondoltok a cdti-ről? Elsősorban városban mászkálnék vele, tehát nem ingáznék.
Szerk.: A kommentem lényege, hogy "féljek-e" a dízeltől vagy ne...
-
Zsolt!!
aktív tag
-
válasz
üzenetére
A MaxxMotion Diesel és a 100plus Swechatból jön. Én jelenleg a MOL EVO 100 Plus-t nyomatom bele, semmi különbséget nem érzek OMV, MOL és Auchan 98 között. Ez utóbbi nekem kellemes meglepetés volt. Az áruház oladlán elérhető az üzemanyag-ellenőrző lap, és általában 99 oktános a 98-as..

Szépeket léphet a 150LE-s CDTi, jó egészséget kívánok hozzá! Szerencsére nem J...

-
Üdv mindenki!
Aki cserélte már a gyári hangszórókat valami jobb fajtára F Karavánban hátul, hogyan passzította be? Elég kicsi a hely, a gyári ki is van emelve, nem tudom, van-e olyan hangszóró, ami szerkesztés nélkül belemenne...
Ha van, szívesen fogadok típusokat. 4x50W fejegységről hajtható kellene, erősítő nincs nekem.Köszönöm a segítséget előre is.
-
válasz
AMD Power
üzenetére
1.6 16V-től felfelé akkoriban persze.
A német importautók minősége, összeszerelése és a Classic néven forgalmazott fapadoké ég és föld volt. A hírhedt ECOTEC probléma elvileg 2000km-en belüli első olajcserével és max. 10-15.000-res periódussal nem létező dolog volt. -
-
AMD Power
titán
-
válasz
üzenetére
Szeretem az Opelt, volt F-esem is, különösebb gond nélkül. Jelenleg J GTC 1.6T-t hajtok. Ez utóbbinak a hibalistája olyan hosszú, hogy ezután tuti japán következik. A K-ről és az új Insigniáról kevés infóm van, de azok sem túl jók. Rossz összeszerelés, nyöszörgő beltér, motorcsere (1.4 SIDI), a súlycsökkentés miatt kevésbé masszív anyagok. Mindezek ellenére a teszteken nagyon jók.
Hibalistám egy 62e-t futott J GTC-vel:
- Fékjeladó (6X), vákuumcsővel (3X) cserélve (új korától - emiatt peren gondolkodtam)
- Fékcsövek kompletten
- Fékszervó csere (nagy nehezen a gyári mérnök ajánlására, most talán megszűnt a fékhiba)
- Termosztát csere (45e km-nél)
- Hibás hűtővíztartály (43e km-nél)
- Jelenleg a kettős-tömegű kezd hangokat halltani, ami abszurd.Az autó megkímélt, pl. 6-10.000 km egy olajcsere és légszűrő intervallum (félévente- 50% városi használat miatt). 50.e-nél önszorgalomból váltóolajcsere is volt. Konstans 100-as benzint kap és csak akkor hajtom, ha meleg az olaj (nem csak a hűtővíz).
Kiváló kocsi lenne, ha nem a válság közepén, egy csődközeli állapotban lévő gyártó fejlesztette volna ki.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Szerencsére ezt nem kell vágni. Eddig úgy láttam sokkal rosszabb. De ma kiderült hogy nem hanem még csak kezdetleges rozsda. Egy kis csiszolás, egy kis Korant, még egy kis igazítás, alapozás, és már festhetem is be azt a részt.

(#82961) MunezXBK:
Nálam az a jó hogy ha egy kicsit is ütközik valaki egy ilyen kocsival hogy a zárhíd pl érintetlen marad de a motorház, lámpák, lökös kap akkor az első toronynál a kasztni megreped. Ez egy típusbetegsége is ennek a kocsinak hogy ha leültetik de nem kerülik a kátyúkat meg nem tesznek be merevítőt akkor megreped az egész fala.És mivel ennek se híre se hamva ezért én nekem szent meggyőződésem hogy ez még nem kapott. Meg a szegecsen látni ami az adattáblát tartja ami pl az alvázszámom is rajta van hogy igen rég óta ott van.

-
Tikakukac
titán
-
Tikakukac
titán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Akár. Amikor olyan szinten megy a javítás, hogy szakember is kamillázik, akkor nincs vele gondom. Jellemzően azért nem ez történik. Sajnos.
-
Tikakukac
titán
válasz
MunezXBK
üzenetére
A legdurvább Sony matricákat is 2 perc alatt szedtem le fénykoromban a PS-ekről és úgy takkeroltuk a gépeket. Azt se hitte el senki.
Nincs lehetetlen, csak olyan, hogy nem elég precíz munka. Nyugodtan ki merem jelenteni, hogy kellő precizitással akármilyen kuka autót is úgy rendbe lehet hozni, hogy nagyon tudnod kell mit keress, hogy észrevedd.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Matrica nálam is sértetlen, pedig a jobb első lámpa új, a hűtő szintén + a gépháztető is volt fújva.
Fogalmam nincs, hogy csinálták.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Hosszú távon az lenne a legjobb, ha nem kellene hegeszteni, hanem ki tudnátok csiszolni fémig átlyukadás nélkül. Ha varrat van, ott már könnyebben megindul a korrózió, és nem is olyan erős szvsz

-
Wiz Khalifa
veterán
LaciCRM:
Ma bütyköltem ezt-azt a kocsin. Nem piros volt a gép régen. Ilyen ezüst.
Én néztem be. A motorháztető volt csak piros régen. Azt nem tudom mi miatt cserélte az előző tulaj/tulajok de nem törés miatt ugyanis a zárhídtól kezdve minden nyúlvány gyári nem huplis stb... és a zárhíd is gyári ezüst illetve minden gyárilag felrakott matrica (pl klímás matrica stb...) is sértetlen.És ma jobban megnéztem a két sárvédő ívet. A fotón tűnt olyan vészesnek meg akkor mert koszos volt. Ma letakarítva stb.. egyáltalán nem vészes. Én magam ki tudom javítani még. Persze jövőre egy szakival átcsapatom a két ívet hogy biztos fasza legyen.

-
_seth_
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Hungaroringen

-
-
B-L-A-C-K
titán
Na műszaki vizsga pipa, 30 perc alatt megcsinálták.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
F_Gergely
üzenetére
Csak azt mondom, hogy kauffer, stb boltban nézd meg pár fontos dolog árát. Kuplung, EGR, futómű... Hajtórúdcsapágy csere némelyik BXE motoród nak kell, nem tudom, Passat érintett-e. PD-től nem félnék, mivel kifutott technika, olcsóbb egy CR motornál, plusz VAG topikban ott van Mágus

-
Sziasztok!
Opel Corsa C 1.2twinport-nál kinek mennyit bírtak a hátsó dobok, betétek?
-
F_Gergely
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Gyengék és ahogy te is írod ezek első szériák, én 2008 körüli autót szeretnék öregebbet nem. 3 literes dízel egy betegágy, épeszű ember azt elkerüli, iszonyat módon rossz konstrukció.
#82937) molnarpeter
Néztem azt is de kicsit azért remegek a név hallatán, és drágább is javíttatni.(#82936) vebbful
Passz, Saab-okat szerelték ugyan ezzel a motorral ott nem panaszkodott senki. A szivósorról tudok mint hiba ezt irtam is, de vannak javító kit-ek házilag ki lehet cserélni.
Igazából nem ragaszkodnék az opelhoz de felszereltségben még mindig ez tudja a legtöbbet, egy japán sokkal fapadosabb a vw meg drágábban jönne ki egy normális b5.5 is 1,3 milla körül megy.... és az csak 2003-2004 nem 2008. -
molnarpeter
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Első gondolatom az volt, hogy ennyiből már van Passat B6, abban is van hely, 1.9 PD meg nem problémás, ha gyárilag DPF nélküli. VAG-nál 2008-ig csak opció volt a szűrő.
-
Markizmark
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Amiről neten olvasgattam, hogy ebben is vannak örvénykeltő csappantyúk, amiknek műanyag a rudazata és megállnak egy idő után, elkopnak. Na de ez csak az olvasott sztori...
A tapasztalat meg az, hogy kollégámék B zafirájában ugyanez a motor van és kb havonta szerelőhöz hordják. Ezért-azért letilt, folyton valamije elkormolódik, nem rég kapott új porlasztókat, legutóbb csak alapjáraton volt képes járni hiába nyomták a gázt. Csak ilyen apróságok. DPF már ki van belőle szedve, mert azzal is csak gond volt. Nem tűnnek komoly hibának, mégis viszi a 100ezreket.
Lehet csak nekik nincs szerencséjük, de eleve az, hogy egy olasz dízel az már nem sok jóval kecsegtet.
Ugye az olasz 6 sebességes váltokkal is gondok vannak... vagy csak a csapágyai olaszok, de a lényeg ugyanaz.Egy cipőfűzőt nem vennék a macskazabálóktól.
Persze tudom az elektronikus adagolós DTI sem megoldás, 1.7 CDTI isuzu motorral meg nem szereltek C vekit ...
(#82935) Petyyyyy A 3.0 V6 CDTI asszem az a hüvely berántós motor. Valamilyen idióta ötlettől vezérelve nem peremes, hanem ragasztott hüvellyel tervezték a motort. 250-300e km körül egyszerűen berántja a dugattyú a forgattyús házba a hüvelyt. És akkor sakk matt.
-
Markizmark
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Amiről neten olvasgattam, hogy ebben is vannak örvénykeltő csappantyúk, amiknek műanyag a rudazata és megállnak egy idő után, elkopnak. Na de ez csak az olvasott sztori...
A tapasztalat meg az, hogy kollégámék B zafirájában ugyanez a motor van és kb havonta szerelőhöz hordják. Ezért-azért letilt, folyton valamije elkormolódik, nem rég kapott új porlasztókat, legutóbb csak alapjáraton volt képes járni hiába nyomták a gázt. Csak ilyen apróságok. DPF már ki van belőle szedve, mert azzal is csak gond volt. Nem tűnnek komoly hibának, mégis viszi a 100ezreket.
Lehet csak nekik nincs szerencséjük, de eleve az, hogy egy olasz dízel az már nem sok jóval kecsegtet.
Ugye az olasz 6 sebességes váltokkal is gondok vannak... vagy csak a csapágyai olaszok, de a lényeg ugyanaz.Egy cipőfűzőt nem vennék a macskazabálóktól.
Persze tudom az elektronikus adagolós DTI sem megoldás, 1.7 CDTI isuzu motorral meg nem szeretlek C vekit ...
-
F_Gergely
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
az a baj hogy más dízel meg nem volt a 2,2 még szarabb mint ez.
Egyébként olyan sok hibáról nem nagyon tudok, te miért nem vennéd meg, miért problémás?
Én csak a szívósorról tudok. -
F_Gergely
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
na ezt észre se vettem, és valóban.....
Én a fényezéssel nem vagyok kibékülve olyan mintha fakó lenne.... -
F_Gergely
őstag
sziasztok,
ez szerintetek jó vétel lehet?
Elektromos csomagtérajtón kivül kb full extra. A színe nem tetszik, de amúgy jónak tűnik.
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Jó az sima homokkal is. Nekem vagy 15 éve van homokszóróm, de egy ilyen olcsó cuccal egy örökkévalóság lenne mire letisztítanád. És elég jó kompresszor kell hozzá hogy hatékony legyen
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
A tèl, a só előhozza az elfedett dolgokat, elèg csak 1 tèl!

-
Szada85
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Plusz kell hozzá kompresszor, kvarchomok, védőmotyók, stb, kérdés még így is beljebb lennél-e vele, mintha ezzel foglalkozó szakemberre bíznád.
-
bozont
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Legutoljára akkor vezettem Fiatot mikor vezetni tanultam, kb 15 évvel ezelőtt, szóval nem tudom ott milyen. De itt sem fogom túl sűrűn használni, már alapból sem túl kemény a kormányzás, city módban már rendellenesen könnyű lesz. Még parkoláshoz sem érzem szükségesnek.
-
Wiz Khalifa
veterán
Egyébként az lenne a legegyszerűbb hogy ha vennék egy ilyen gépet és jövő ilyenkor szétbontanám az egész autót atomjaira.
Ezt az atomjaira úgy értem hogy motortéren kívül mindent kibelezni (üvegeket is mindent) és akkor egy ilyen géppel full fémtisztára leveretni. Aztán ha meg van már a karosszériásnak is könnyebb dolga van azaz egy rakat pénzt tudok azzal spórolni hogy ennyire előkészíteném a kocsit neki.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Rossz az állításod.

Az előző gazdi 2016-ban vette és azért adta el mert alig használta csak nyáron és kevés volt neki ez a 115 ló erre a kevés időre. Vett helyette egy Audi TT 1.8T-t.
És azért is tudom hogy Ő nem is tudott ezekről a kis rozsdás dolgokról mert A-tól Z-ig átnéztük ott a kocsit, alámásztam, stb... és sehol nem láttam semmit akkor. Meg mikor elvittem az Opelba február elején akkor se volt semmi sehol szinte. Aztán jött a nagy hó minden és a csillaggarázs betett neki. Akkor kezdett el szépen minden előjönni. Szépen fokozatosan, hetente fedeztem fel újabbat.
És ez basz fel amúgy hogy semmi nem volt tényleg vele mikor megvettem gondolom azért mert garázsban állt méghozzá ház alatti pince garázs tehát a 15-20 fok meg volt de azóta. Akkor pl egy deka zörej nem volt a beltérbe. Erre a Miskolci utaknak köszönhetően már itt zörög meg ott... Pedig a kátyúkat mindig kikerülöm.
Ez van. Ez az az autó amin egyszer kell kijavítani mindent de utána sokáig nem lesz vele gond. Főleg hogy már most télre lesz felette tető. Igaz egyenlőre házi ponyva "garázs" lesz de az a lényeg hogy a hó meg eső ne érje.
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
igen, azért szokták ezeket a rozsdatenyészeteket eladni, mert nem éri meg megcsinálni! Valszeg ez is eladás előtt(pár hónappal, 1 évvel) lett megfújkálva és nálad mászik elő mindenfelé a rozsda, lesz ott még várd ki a végét, ez csak az előörs!Nem elég fújni, mindenfelé kasztnizni is kell, hogy a rozsda írmagja is távozzon, alváz és üregvédelemmel megtámogatni(mert a lemezt a másik oldaláról is lehet rohasztani) és akkor a telifény! Mire ezt mindet összeadod kijön, hogy a piaci árától is többe kerül és nem éri meg, az előző gazdinak sem érte meg, azért van nálad!

-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
üzenetére
Egy kecske? És azt hogy?

Amúgy ez a kocsi is gyárilag piros volt. Mint nagyon sok Cali.
Onnan tudtam meg csak hogy a motorházon mikor felnyitom a zárnál le van pattanva az ezüst fényezés. Illetve a tetején egy helyen úgy lepattant a lakk hogy az alapozóig leszedte a fényezést és ott is látom hogy alapozó, piros, aztán ez az ezüst. De amúgy ez az ezüst szín is gyári szín. [link] Ha meg újra lenne fényezve más színre akkor egy ilyet szeretnék neki. [link]Amúgy elvileg 400k körül lenne a telifény. Na most én februárba 100k-t kaptam arra a melókra amit írtam. De ahogy látom már a két hátsó íet ajánlottabb cserélni mint hogy szenvedni javítgatni. Illetve jobb oldalt a hátsó sárvédő ív és a küszöb illesztésénél is kijött a rozsda valamiért a napokba. Pluszba a bal ajtó alja is szét van rohadva ami szintén a napokba tűnt elő. Bal ajtó már van csere darab ami makulátlan. Illetve csomi ajtó is cserés mert a szélvédő körüli gumi nagyon szét van repedezve mert valszeg sokat állt napon régen. Na tehát a csomagtér ajtó is komplett fényezni kell. Azt is beszereztem már amúgy.
Tehát ha most már ezeket is nézem, sőt az első lököst is kéne fényezni mert valamiért szana szét repedezett ahogy jött a meleg, illetve a motorház is kapott valamitől annyi kavicsot hogy vagy 5-6db apró kavicsfelverődés lett rajta. Az első sárvédő íveken meg van vagy 3-3db.
Tehát ezért írtam hogy lassan ott tartunk hogy egy teli fény mehetne rá. Amúgy ha újrafényeztetem az elejét azt fogom csinálni hogy az első ajtókig beborítom a lököst, motorházat, sárvédő íveket átlátszó fóliával hogy ne legyen kavics felverődéses. Mint ami az új kocsiknál is divat. Csak itt azért borítom be annyira hogy ne legyen annyira feltűnő.
Tehát amúgy összegezve jó állapotba van de annyi a sok apró ilyen biz basz a fényezésen hogy azt egyesével nem lehet javítani.
-
Sziasztok,
Van egy Z16XER motorú Astra H, Easytronic-kal. Elég öreguras a gézpedál érzékenysége. A sport gombra már elég érzékennyé válik, de akkor meg a váltó vált magas fordulaton. Tudnátok javasolni esetleg valakit Budapesten a 18. kerület környékén, aki érzékenyebbre tudja állítani a gázpedált. Plusz jó lenne bekapcsolni a computert is.
Köszönöm.
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Nekem tavaly megrágta egy kecske a motorháztetőt
szerencsére ki lehet polírozni. Aztán bp-n valaki kulccsal vegighuzta az ajtót. Azt fényezni kell, de szerencsére csak diszlectol felfelé.Milyen szinure festenéd? Szerintem ezbaz ezüst jol áll neki, mint ahogy a vekinek is.nameg a telifeny az szerintem vagy 500nal kezdődik es jól szét kell bontani hogy az igényes is legyen. De valahogy az a sejtesem hogy ez nem a gyári színe ?
-
_seth_
veterán
válasz
_seth_
üzenetére
Úgy tűnik, hogy találtam is

C18XE lesz a befutó több okból is:
-X20XER ugyan több lovat tud, de jóval magasabb fordulaton és nem nyomatékosabb, viszont többet is fogyaszt, azzal kb 160 paci hozható könnyedén a leömlő cserét követően.
-C18XE nem hoz ugyan annyi lovat, de 150-et stabilan el lehet érni vele az X20XER leömlővel párosítva, viszont hoz plusz nyomatékot ami 200nm felett lesz várhatóan, nagyon nem lesz kihegyezve az ECU sem, inkább a mindennapi használathoz lesz programozva, több nyomaték alacsonyabb fordulaton, mint sok ló magas fordulaton a cél.
Az alábbi kombóval 160LE/218NM érhető el: X20XEV motor, X20XER leömlő, C18XE vezérműtengelyek és C20XE injektorok. Ez így szép is viszont C20XE injektorokkal nem lehet összehozni a BC-t, tehát alá fog mérni nem is keveset. Bár jobban porlaszt a C20XE injektor a 2 helyett 4 lyukkal, ugyanakkor az X20XER és X20XEV injektora azonos, tehát gyári is kiszolgál 160 lóerőt is, így az marad. A fenti összeállítás padon mérve a gyári injektorokkal 152LE/209NM-t hozott, K&N sportlégszűrő betéttel katalizátor nélkül nem túl kihegyezett programozással.
Az alap egyébként 136LE/188NM. -
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
üzenetére
Már ott tartok hogy lehet az lesz hogy magam felcsiszolom, lealapozom és lefestem így ahogy írod.
Mert kezdek besokallni a sok szartól amit mostanság kap a kocsi. Ma is a bal ajtót úgy összebaszta a kutya az udvaron hogy azt nem polírozza ki semmi...

Kezdek ott tartani anyagilag már ahogy számolgatom a sok szarságot folyamatosan hogy olcsóbb lesz egybe lefényeztetni a kocsit. És akkor már nem szarozok lefényezem olyan színűre amilyenre szeretném. Eddig 100k lett volna a munkadíj. Mire el tudom vinni hozzá ott fogok tartani hogy egybe lefényezni olcsóbb. És akkor már színt is változtathatok.
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Én az előző vectran ilyeneket simán megfújtam. Egy olcso airbrus pisztoly 5 ezer a zsarnain, erre tökéletes. Z147 festek 1deci 3e ft. 2évente belefér. Úgy, hogy a pisztoly az árához képest több mindemre is jó, nekem meg elállt a festek kb 3 évig, mivel az 1deci ilyenekre bőven sok, de itt kevesebbet nem adnak.
-
Gabika75
csendes tag
Sziasztok!
Van egy b zafira cosmom, voltam vele a risztósoknál és most vettük észre, hogy elfelejtette a kulcsról való ablak le-felengedést ill. az automata ablak leengedést, felemelést csak a szakaszos működik. Van erre otthoni megoldás vagy csak az opelnél tudják visszarakni? Köszi a választ. -
bozont
veterán
Itt a kép az összefoglalóhoz: [kép], Corsa E 1.4 benzin 90LE (B14XER), 2015-ös évjárat
-
bozont
veterán
-
Sza_Sa
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3886
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Samsung Galaxy A17 5G / 8/256GB / 12Hó Garancia / Kártyafüggetlen / Akku 100%
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3846
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) Néha (évente 1x, 2x) Horvátország (ott élnek barátok mindig hozzájuk járunk nyaralni). Budapesten belül heti 1-2x munkába járás, 2 hetente egy-egy teszkózás.

), tükör fűtés, bőrkormány (ha ez extra, alapnak gondoltam), sportülés(?). Ilyen belülről: