Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
stickermajom
addikt
-
stickermajom
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
JanR-rel ketten is vagyunk így. Nekem csak a cserélt, új cikkszámos párás.
-
stickermajom
addikt
Már másodszor sugallod, hogy a vezetési tudás hiánya miatt mondom, hogy a kis szívók vérszegények. Szerintem meglepődnél.
Az öreg Trabival kezdtem a pályafutásom, onnan még a kocka Swift is hiperűrugrás volt. Most is egy 125 lovas autót hajtok, mert hétköznapra bőven elég, pedig belefért volna több is a keretbe. Írtam is: a nyomaték kevés az 1.6-ban, illetve ahogy említették az EuroV-VI miatt ez a 110-120 lóerő már nem az a lóerő.. -
stickermajom
addikt
Azért a "lemaradok 20-30 métert, megnézem, hogy a következő egyenesben nem akar-e egy A320 leszállni, visszaszúrok kettőt, padló, szélárnyék, kivágódás" nálam kimeríti az "előzést is meg kell gondolni erősen" fogalmát ahogy korábban írtam, de semmiképpen nem lesz "mint az állat" művelet.
És én tényleg el tudom képzelni, mert itt áll a 60 lovas F a parkolóban, amit asszony használt amíg nem lett a J neki. -
stickermajom
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Bármi lehetséges, de a konfigurátor semmit nem ér. Mikor én raktam össze az autót, simán össze tudtam rakni olyat, ami a valóságban nem létezett. Valahol kell lennie egy aktuális árlistának pdf formátumban, az a valós.
-
stickermajom
addikt
Nem vagyok benne biztos, hogy a korábbi szériákban tapasztalt csatlakozó korrodációt nem plusz szellőzéssel oldották meg, aminek ez lett a mellékhatása. Gyanús, hogy a rossz szériás nálam nem párás, az új pedig igen.
Az a baj, hogy természetesen a kezelésiben is le van írva, hogy a párásodás normális. Nem lesz egyszerű fogást találni rajtuk. -
stickermajom
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
AA nekem eddig is működött gond nélkül a K-n. Mondjuk az én telefonomon alapból rajta volt, de az az előttin is ment androidapk-ról letöltött AA-val.
-
stickermajom
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nálunk asszonynak melóba járni tökéletes, de magamat nem szivatnám vele.
Mindig várom 2000-nél, hogy csoda történik, de sajnos nem. -
stickermajom
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
"Első-hátsó lökös színárnyalatbal eltér a kasztnitól"
Azon azért ne lepődj majd meg, hogy mindegyik ilyen lesz.
-
stickermajom
addikt
Ide is berakom: [kép]
Ma cserélték a fényszórót, az új már párásodik.
-
stickermajom
addikt
válasz
pityaa23
üzenetére
A J-ben nincs valami titkos szervízmenü, mint a H-ban volt ami írja a pontos vízhőfokot?
Nekem a K is sokat pörgeti a ventilátort még ezekben a tizenpár fokokban is. Mire kinyitom a kaput és tolatnék be a helyemre általában már kapcsol is. Közvetlen befecskendezés, magasabb hőfokú égés..
-
stickermajom
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Egészen konkrétan 1850-nél.

Az élhetőt pedig úgy mondom, hogy a turbósból ülök át abba és túlélem. Átlag embernek, A-ból B-be pont elég sebességhatárokon belüli autózásra, megpakolva, klímázva is. Nem te leszel a leggyorsabb a pirosnál, de a leveleket gyűjtögető Priusost azzal is lenyomod.

-
stickermajom
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Tudom, hogy kötelező, de a kérdés nem erre vonatkozott. :) Inkább arra, hogy ha nem a jogszabályban leírtak alapján működik, akkor hogyan kaphat típusengedélye.
-
-
stickermajom
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Na visszakerestem, 65k/darabot mondtak az acélre decemberben, Hankook W452-vel, TMPS-sel, mint kihagyhatatlan ajánlat. És még ingyen fel is szerelték volna!

-
stickermajom
addikt
Amúgy a hóviharon én nem paráznék. Van rá 0,1% esély, akkor egy napra otthagyod az autót a parkolóban, vagy később veszed át.
Másnapra általában le van takarítva minden, úgy meg simán át tudsz gurulni egy gumishoz.Az a baj nem emlékszem pontos összegekre decemberből, mikor a J-t vettük át, de nehezemre esett nem kiröhögni az értékesítőt az akciós kerekeivel együtt.
-
stickermajom
addikt
Még az akciós is 30%-kal drágább volt kereskedésben, mintha magam venném.
16-os acélfelnit tizenpár ezerért lehet venni, hozzá Schrader TPMS is megáll 15-ből, egy Conti TS860 is 25 körül megkapható. Ez így 50-55 max/kerék.Aztán persze lehet finomkodni olyasmikell, hogy GM-hez Aliról 12k a 4 darab TPMS, vagy olcsóbb gumit veszel. Az biztos, hogy fél óra utánajárással sokat tudsz fogni a kereskedéses árakon.
-
stickermajom
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Én is úgy gondolom, hogy melegedni biztosan nem fog tőle a motor, inkább a hidegindítás után segít be egy kicsit a visszasugárzott hővel. Önmagában nem csodatévő, de a sok apró ilyen megoldás (alsó burkolat, elzárható lamellák, szekunderlevegő rendszer) együttesen számít.
-
stickermajom
addikt
Egy (valós) 87 ezret futott 101 lovas 1,7CDTI kombi Astráért szerintetek mennyit lehet elkérni? 2005-ös, 2006 óta egy itthoni tulajos. Hahun nem látok ennyit futottat, 150-ig szűrve 12 darab dízel kombi van, 900 és 2m között, de utóbbiak ilyen 2009-10 körüliek inkább.
-
stickermajom
addikt
válasz
Neil Watts
üzenetére
Igen, az összes közvetlen befecskendezéses turbóbenzines Dexos 1 Gen 2-t kap 2018 tavasza óta. Ha új autó lesz, akkor úgyis viszed a szervizbe, ahol megkapja a jó kis hordós GM-et. Én a legutóbbi cserekor vittem magammal 5 liter gyári olajat, de fontos, hogy garanciális autónál származásigazolást kérnek ilyenkor.
Ha nem jó a GM, akkor a Liqui Moly-nak is van ilyen olaja pl: [link]
-
stickermajom
addikt
Sok országút 90? Asszony BP-Biatorbágy között jár az M0-n minden nap egy manuális 1,6 szívóval, a 7,5 liter a minimum érték.
8-8,4 a jellemző nála, dugókkal, klímával megtűzdelve.tibbike01 Lomhának lomha, de élhető. Az előzést én azért kétszer meggondolom vele, főleg, ha a klíma is megy.
-
stickermajom
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi a tippet! Jó lenne, ha csak ennyi lenne, mert gondolom filléres tétel.
-
-
stickermajom
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Akkor úgy mondom a merítés alja.
-
stickermajom
addikt
válasz
adalbert1
üzenetére
A csodás Opelnek fél évébe telt átírni a forgalombahelyezés dátumát a saját rendszerülben, amit elírt a márkakereskedés egy évvel. Még én voltan hülyének nézve, hogy miért sürgetem őket.
Gombos szervizügyileg már tavaly leszerepelt nálam, most a Gyulai sem volt sokkal jobb. Tényleg már csak a slepp maradt itthon. Nulla ügyfélközpontúság, nulla szakértelem. -
stickermajom
addikt
H Astrában a hátsó ajtó kábelkötegének javítása mekkora szívás? Zárni még zár, de az ablak nem működik.
-
stickermajom
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Nézd meg bármelyik alsó-középkategóriás autót, nagyrészt el fog ütni a műanyag lökhárító a karosszéria színétől. Megsúgom a 2018-as Astrámon is látszik, hogy melyik elem műanyag, melyik nem. Kis pénz, kis foci.
Ez kb. olyan mintha a vétel utáni olajcserét vennéd alkualapnak, vagy beleszámolnád, hogy ha 5 év múlva összetöri, akkor annak bizony költsége lesz. -
stickermajom
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
"A színe is alkualap"
Ne már basszus.
Ha gond van a színnel, nem kell elmenni megvenni. Nelem ilyet beközölnél, hogy a színe miatt alkudsz , kiröhögnélek. -
stickermajom
addikt
válasz
hdanesz
üzenetére
Mondjuk amit linkeltél, ha jól látom még FL előtti. Abban, ha nem nyúltak hozzá, akkor időzített bomba az M32 váltó.
@-=RelakS=- Én napközben használnék valami napellenzőt, hogy ne süsse a nap. A klímának is könnyebb dolga lesz lehűteni az autót, az infotainment is menni fog.
-
stickermajom
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
~2700-nál leadja a maximum nyomatékát az 1,4T, az 1,6 pedig sok-sok ezernél és ezt fogod igazán megérezni, nem a lovakat. Nálunk pont hasonló 1,4T vs. 1,6 szívó felállás van, és azért öröm visszaülni a turbósba.
Szerintem próbáld ki egymás után a kettőt a kereskedésben, ha lehet.@-=RelakS=-, mi a gond vele? Nálam semmi gond nem jelentkezett. Mondjuk nem áll napon az autó huzamosabb ideig.
-
stickermajom
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Szerintem ez mindegyik kis szívóbenzinesre igaz, nem Opel "betegség". 36-37 fokban (ami ugye az aszfalton még több) meghajtani a kompresszort és a ventilátort, hogy benn megfelelően hűvös idő legyen igényli a teljesítményt.
A J ráadásul még hízott is a H-hoz képest, a motor viszont nem lett különösebben nyomatékosabb. -
stickermajom
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Asszony Sedanja lomha érzésem szerint. Mostanában ezekben a nagy melegekben klímázva nehézkesen lehet elindulni, a sávváltást is kétszer meg kell gondolni, ha esetleg ül más is benne. Múltkor a reptérről hazafele négyen azért volt pár olyan helyzet, amit az enyémmel meg tudtam volna oldani gázadással, de a J-vel inkább maradtam a seggemen a külsőben és megvártam amíg tuti, hogy nem jön senki. Ezen kívül jó kis autó, autópályaán 7,5 körül eljár vele, félig városban félig az M0-n körben pedig 8,5 körül. Traktorozó hangról nem tudok, 8000 km van benne mindössze.
-
stickermajom
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nekem az 1,7 CDTI H is reszponzívnak tűnik mellette.

-
stickermajom
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Látnád a K milyen az Euro 6 miatt.

-
-
stickermajom
addikt
válasz
albiosz
üzenetére
Ez ismerős, nálunk is így lenne a szülőkkel. Csak a gyanúsan olcsóra reagáltam.

Ha az átírást bele tudjátok esetleg alkudni, akkor azért nem lenne rossz üzlet. Vagy körbe kell nézni az Opeleknél, hátha van elfekvőben még valami szívómotoros. Mi 4,1 + forgalombahelyezésért kicsit jobban felszerelt J Astrát vettünk asszonynak novemberben, szóval nem lehetetlen tartani a 4 milliós határt.
-
stickermajom
addikt
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
-
stickermajom
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
EU-n kívül nem véletlenül 15000-et adnak meg.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szerintem viszont nem várható el az emberektől, hogy mindenből kiképezzék magukat, a szakemberek és a gyártók feladata lenne a megfelelő tájékoztatás. Érdekelnek az autók, ezért messze a hazai átlag fölötti állapotú az összes autó a családban, illetve a szakmámból adódóan az IT eszközök is rendben vannak itthon, de pl. a biciklim csak addig érdekel, hogy felülök rá és hajtom, néha pedig elviszem szervizbe. Nem érdekel, hogy a teleszkópba vagy a fékbe milyen olaj megy, guruljon és kész. Nagyon sokan az autójukkal vannak így.
-
-
stickermajom
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Én tudom, hogy az.. Egy átlag felhasználónak viszont erről fingja nincs, mindenhol a 30000-et nyomatják. Se a kereskedésben, se a szervizben, se a myOpelben, se a kezelésiben nem hívják fel a figyelmet az esetleges rövidebb periódusra szóval nyugodtan kimondhatjuk, hogy az Opel 30000-es csereperiódussal adja el az autóit.
-
stickermajom
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
"Ha a szervizkijelző másképp nem jelzi, gépkocsijának átvizsgálása legkésőbb 30,000 km-enként vagy egy évente esedékes, attól függően, hogy melyik következik be hamarabb. Rövidebb átvizsgálási intervallum lehet érvényes kemény vezetési magatartásnál, pl. taxiknál és rendőr gépjárműveknél."
Ja, nem írnak csak ennyit, hogy 30000.. Ebből egy átlag felhasználó milyen következtetést von le? Mert nem a boltba járást írják kemény felhasználásnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen autót vegyek?
- Interactive Brokers társalgó
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Óvodások homokozója
- LEGO klub
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Égkék - HUN - mc7a4mg/a 3 év gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- SteelSeries Apex Gaming billentyűzet, német, RGB
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Városban A-B, vagy országúton teljesen használható. Persze az előzést meg kell fontolni, főleg ha a klíma is megy és/vagy többen ülnek az autóban.
El tudom képzelni azt a "mint az állat" előzést.