Hirdetés
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szada85
aktív tag
Természetesen ez csak a személyes véleményem, hátha más majd ír mást.

A féktárcsánál tényleg olvasni az utóbbi idöben elég gyakori vásárlói panaszt a Brembora, én mondjuk gyári hívö vagyok, így nálam 1. helyen az ATE állna, utána a Zimmermann/TRW páros. Igen, látom, hogy az ATE mennyivel drágább.

Fékbetétnél szintén gyári, vagy azzal megegyezö minöséget választanám, a Zimmermann/TRW esetleg jó kompromisszum lehet itt is, ha sokallod az ATE árát.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az Opelek gyári szervizprogramja, tele mindenféle okossággal és rajzokkal.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Oh, hogy kulcs nélküli móka van itt. No, akkor éppen lehet, hogy ez egy egész. Az nem kellemes.
Meg kéne nézni, hogy mit mond a TIS.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Na várj, elektromos betét kell vagy zárbetét? Nem mindegy.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha ilyen van akkor gondolom lesz mindenféléhez is

-
gban
veterán
J Astrához miből melyiket javasoljátok az ésszerűség határain belül (illetve melyiket nagyon nem), illetve ha van más forrás, más termék, azt is szívesen veszem.
Gyertya
Első fékbetét
Első féktárcsaGyertya Bosch, legolcsóbb, vagy NGK, legdrágább, nem tudok dönteni.
Fékbetét Meyle talán?
Tárcsa Brembo (bár gagyi lett sokan azt mondják), Delphi? Bosch ebben milyen? -
-
Tikakukac
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Mert tiltja a cica vagy miért?
Petyyyyy: 7-8 éve van ilyen bent a verdában, kíváncsi vagyok ehhez az állapothoz mit kellett csinálni vele. Picit fényes a teteje jelenleg

-
Petyyyyy
addikt
Drive album
Mai gyűjtés bátyám szekerébe. Azt hiszem ugyanolyan mint ami az enyémben van. Majd jövök a végeredménnyel is.
-
-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Ugyanez megtörtént nálunk is

Ezért érdemes tanulni mások hibájából és még mielőtt megtörténne kivenni azt a zárat, elpucolni és visszarakni, ha pedig elkopott cseréltetni a lamellákat benne

-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Nope. Zár ki és a lamellákat újra cserélik. Öröm és boldogság.
A kopás amiatt van, mert mit csináljon szerencsétlen, kopni fog. Az olaj árt. Nem olajosak ezek a zárak. Grafitos száraz kenés van. Pont azért, mert az olaj gyűjti a retket és még durvább retek lesz belőle. És ez megy egészen addig amíg tényleg beáll majd az egész. Egy görbén ez úgy nézne ki, hogy az olajjal hirtelen sokkal jobb, aztán okay-okay, és hirtelen zutty, ott áll a verda beállt kormánnyal

-
Richard!
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
& Szada85: Köszi a választ mindkettőtöknek, átadtam az infót. Komolyan mondom, annyira kis jóképű az autó, hogy még én is megkívántam

-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Isten őrizzen, hogy olajzd. Ne olajozd.
Betét ki, takarít, grafitpor és csókolom. Akkor lesz csak kopásod, ha az olajat beletolod, utána a kulccsal beviszed a mocskot és elkezdi smirglizni a belsejét.
Teljesen körbecsere lesz a verdán minden zárral, kikupáltam magam az elmúlt héten a témában

-
amargo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A 3. Verzió a kulcs kopás, de mivel a pótkulcsod se volt jó, ezt kizártam.
Neked legalább annyiban szerencséd van, hogy a betét kiszedhető, nálam ez sem volt meg, amíg az említett process-t el nem végeztem. -
-
amargo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A korábbi nyomozásom alapján ebben az esetben a zárbetétben a lamellák koptak meg. Ezt egy zár szakértő szinten megtudja csinálni, ha akarja.
-
-
amargo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Pont erről írtam nem rég, én miként oldottam meg G Astra esetében. Tuti nem cseréltetnék ezért mindent a kocsiban a zárakat is cserélned kell utána.. Magával a zárszerkezettel van a gond (ha nálad is ez a hiba jött elő).
Ha a pótkulccsal sem tudtad elfogatni, akkor a kormány zár pöcke ragadt be, ezt pedig 3 kéz segítségével kitudod szedni.
- Fordítod a kulcsot, erőből (nyilván ne törd el..)
- Ütögeted a kulcsot közben valamivel a lyuk felé
- A kormányt rángatod, erőbőlÉn nem mertem elsőnek megcsinálni ezt a lépés sorozatot félve, hogy nagyobb baj lesz, de amikor hasonló összeget közöltek velem, akkor úgy voltam vele, hogy nincs veszteni valóm. Kb a 2. rántásra kioldott a kormányzár utána kikaptam és megcsináltam rajta, amit múltkor leírtam.
Ez nekem 2,5e volt 3 éve.G astra esetében is ki kell cserélni a többi zárszerkezetet, mert új kulcsot kapsz hozzá (igaz a zárat is tudják a kulcshoz csiszolni és akkor nem kell a többit is cserélni)
Ui hétvégén bringákkal a tetőn mentem én is pályán kb 400km-t. 11L alatt nem igen volt a pillanatnyi fogyasztás, ellenben 130-al ment mint a kis angyal.
-
zseko
veterán
Üdv, milyen központizárat érdemes utólag beszerelni a kocsiba? Az autóm egy F Astra. Távirányító szerintem annyira nem lényeges, legtöbbször úgyis csak magam megyek, és ehhez kapcsolódóan, megoldható, hogy ne a vezetőoldali ajtó nyissa az összes többit?
Ja, klímát ugye nem éri meg utólag... De tetőablakot érdemes? Ha igen akkor milyet és ki megbízható?
-
diablo1984
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
De a nyomást el lehet engedni belőle, de itt ez nem működött!
-
Szada85
aktív tag
válasz
Richard!
üzenetére
Meg kell nézni mind a hármat, a 2-es versenyzö elég impresszív felszereltséggel bír ( AFL lámpa, ülésfütés is, a napfénytetö miatt világosabb a beltér is ) én is azt tenném elsö helyre, ha a próbaút alatt a müszaki része is rendben van.
@To all:
Nyilván ez csak az én felkészületlenségemet támasztja alá, de eddig ezt bevallom nem néztem meg, mígnem szembejött velem egy oldalon, így én is megvizslattam a sajátomat.
Elvileg ezek szerint hüthetö a kesztyütartó:
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
"...leállított motornál minimumon volt a víz, óvatosan le akartam tekerni a kiegyenlítő tartály kupakját és azonnal agyig lett vízzel és a túlfolyón verte volna kifelé, nem lehetett a nyomást elengedni, mert csak vízzel együtt ment volna, azonnal kupakig volt vízzel és le sem ment! Na ezt mitől csinálta?Termosztát nyitott, venti kapcsolt...."
...A hűtővíz teljesen zárt, nyomás alatt levő rendszerben kering. Így fordulhat elő, hogy nem forr föl 100°C-on, hanem elérheti akár a 125°C-t is forrás nélkül. Tilos a rendszert megnyitni, amíg a víz nem hűlt le. A túlnyomás nagyjából plusz 1,2 atmoszféra, ami a hűtősapka meglazításával azonnal kilövi a kezünkből a sapkát, és megindul a forró víz zubogása is, ami komoly égési sérülésekhez vezethet...

-
válasz
athomi
üzenetére
Szinte mindet, és családi körben is cseréltem már több autóban. Elsősorban sérülésmentes lámpatest, jó foncsor szükséges, tehát kopott, fakult lámpába felesleges betenni. Az Unlimited 110 és Ultra 120 elég tartósak (csak szürkületben, este használom, előző autóban két év után is szuper), előbbi fehérebb fénnyel, de kevesebb élettartammal bír. Az Ultra és Laser 130 drágább, fehérebb, de lényegesen nem jobb, és persze ennek is rövidebb az élettartama. Bár gyári izzó után egy Sportlight is megváltás, lényegesen jobban látni vele este. Én a távolságiba tettem a NBU-t, tompítottba a másikat.
#83763 tlala: Lehetőleg cree ledeset less vagy valami egyszerűt (minél kevesebb forrasztással a nyákon), de van itt segítség.
-
athomi
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Night Breakerből, Megalightból melyikeket próbáltad és mik a tapasztalataid velük?
-
Tegnap levezettem 200-km pályán semmilyen gondja ,baja nem volt a kis kopelnak , erre ma indulnék , kulcs betesz és nem tudom elforgatni. Mondom oké pót kulcs azzal sem.
Most a szaki elvitte , az egész gyújtás kapcsoló kuka.
Most végig nézik hogy mi lehet a baj.Én azt hittem hogy régen mint a G Astra esetében egy betét csere és ennyi.
De itt állítólag nincs, ugyanis egy nagy egység van a betét, egy vezető és egy elektronikus ház. És csak így egyben cserélhető.
Ehhez majd kell egy carpass kártya amivel az autó fej egységéhez fellépő kell majd tanítani , elfogadtatni.Ez 140-150 ezret mondták ha bekövetkezik a legrosszabb, van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?
-
tlala
addikt
W5W autóizzóra nagy fényerejeű LED-es verzióra van valakinek bevált forrása, ahonnan tényleg érdemes rendelni?
Ilyesmire gondolok, bár nem hiszem, hogy az 1000 lumen az igaz lenne.
Belső világításnak keresem. -
Szada85
aktív tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Szia.
Nekem egy FL elötti C Vectra GTS-em van, 5 ajtós, a 3.2-es benzinessel.
Van pár változás a preFL/FL között, mind motorikusan, mind egyéb területeken.
Az 1.6 benzin nem túl fickós, de kényelmes vonulásra rendben van, klímát viszont megérzi, FL után ugyanez Twinport-ként élt tovább, picit erösebben.
Az 1.8-as talán a legkedveltebb motor, az 1.6-nál combosabb, jobban türi a klímázást is, és elegendö dinamikát ad az átlagos közlekedéshez. FL elött Z18XE (125Le), FL után Z18XER (140Le) néven. Elég strapabíró motor alapvetöen, a 200 ezer Km feletti motoroknál elöfordulhat azonban megnövekedett olajfogyasztás. Az 1.8-hoz minden esetben 5 sebességes a kézi váltó. (F17-es típusú)
A 2.2-es benzinesek ismert gondja a vezérlés, emiatt nem túl népszerü motor, a FL-es 2.2-ese Z22YH pedig a totalcar-os "20 motor ezeket kerülje" cikkben is szerepelt, ettöl függetlenül én azt gondolom, hogy egy idöben cserélt vezérléssel ott is meg lehet elözni a bajt.
A 3.2-essel (csak FL elött volt) nekem nagyon pozitív a tapasztalat eddig, megbízható szívómotor böséges erövel/nyomatékkal, cserébe persze picit magasabb fogyasztással, illetve ez is - ahogy persze véleményem szerint minden motor - igényli a gyakori, jó minöségü olajcserét, valamint vannak a nagy köbcentiböl adódó apró "típusnyügök", amire figyelni kell, de nem végzetes.A dízelek közül az 1.9-esek szintén elég népszerüek, 3 féle teljesítménnyel is, Z19DTL (101Le)/ Z19DT (120Le)/ Z19DTH (150Le), ezekhez 6 sebességes kézi váltó volt, ott ha M32-essel szerelt verziót nézel érdemes a váltót vétel elött alaposan átnézni/hallgatni, a Vectra korában még fennállt a csapágy probléma, ami javítható persze, utána pedig megfelelö olajcserékkel meg is elözhetö. Illetve van még 1-2 dízel probléma ( szívósorban eltörö müanyag bizbasz ), de arra van orvoslás, néhány tíezezer Ft-ból.
A 3 literes dízel szintén nem egy nagy szám, ott is olvasni gondokról, szóval az akkor javasolt, ha dízel kell, és V6 is.
A FL-el változott az orr rész kompletten (itt ugye, kinek mi tetszik, sokan a FL elötti autók frontját csúnyának találják), ahogy Petyyyyy is írta, már volt Bixenon változat is fényszóróból, a beltér nagyrészt változatlan, az üléseket tervezték át picit (tömés, szabás), illetve az ajtódíszléceket. Valamint az " elektromos rendszer" változott, FL elött még "fél-CAN-Bus" rendszer van a Vectrában, FL után pedig már "Full-CAN-Bus" rendszer, a rádiók is sokkal fejlettebbek, jobban bövíthetöek mindenféle firlefranccal (gyári rádióhoz is lehet utólag MP3-at, BT-t, egyes modulokkal TV/ Tolatókamerát is pattintani, a klubban van, aki pl. a FL-es rádiókhoz komplett magyarítást csinált navi, menü, minden).
Kasztniból én is az 5 ajtós (GTS-ként hivatkozott) verziót javaslom, egyrészt a forma is talán sportosabb, az üveggel együtt nyíló 5. ajtó pedig hihetetlenül felturbózza a pakolhatóságot, Anyukámnak Sedan-ja van, azt macerásabb pakolni. A bör belsö ha vételkor nincs szétkopva, szakadva, akkor elég tartós, megfelelö ápolással persze.
Remélem így hétfö reggelre emészthetö mennyiségü infó lett.

-
-
-
athomi
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Az ilyet 2-3 perc után ott kell hagyni, felesleges rá az időt fecsérelni.
Csak minél tovább vizsgálod, annál több nyűgjét találod. -
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem is olyan régen írtam meg az esetemet , mikor felhívtam a kereskedést hogy az autó meg van avagy sem, mire ők azt mondták persze. Mire oda értünk az autó sehol, cserébe olyan autót mutatnak be hogy a hajam kihullik tőle.
Szóval van baj elég. -
diablo1984
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
ráérek, amíg az octavia 2-esem megvan, addig semmi sem sürgős! Csak ma voltunk a Hungaroringen és útba esett, hát megnéztük! De amúgy a fenét se érdekelte volna, hogy mekkora egy trágyadomb, csak ne lett volna kamu a csórikám minden szava, ez olyan sz@rul esett, a kofák nem tudnak ennyi hülyeséget mondani.....
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Még jó hogy ebből a típusból rengeteg van, így bőven van esélyed még találni sokkal jobb és szebb példányt.

-
diablo1984
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Láttam már furcsa dolgokat, de törésmentesnek mondani autót, aminek a motorházteteje más színű mint a kocsi, a hátsó ív úgy volt elragasztva, hogy 2mm-es válla volt a festéknek és nem volt javítva? Olajat is nem ette, hanem azzal a sérült membránnal zabálhatta, de olyan üszök fekete olajat még benzinesben nem láttam! Magyar K-s rendszámú volt a kocsi, de nagyon le volt lakva, az hogy a motorházon megcsusszant a cíca, de a c oszlop is tiszta karmolás volt(alapozóig) és erre a gazda azt mondta, hogy 16 éves az autó(pedig csak 13), előfordul, de ilyen nem fordul elő, hogy a macska körbeszántja a kocsit, mert a motorháztető ha olyan, az elmegy, de egy tenyérnyi rész sem volt a motorházon ami ne lett volna szétkarmolva! És magánember volt a fickó, vagy ha kezdő nepper, akkor még gyakorolnia kell!
Ja a cd30-as rádió 1es, 2-es gombjáról a festés le volt kopva(azt hogy miként érték el, az rejtély).
Egyébként nekem tetszik ennek a 105 lovasnak a karakterisztikája, legalább klímával nem olyan érzés, mintha futóhomokba mennék(nem fogja le a motort). -
Tikakukac
titán
Mármint úgy nyitásra értettem, hogy mekkora nyomatékot kell ráküldeni a csavarra, hogy meginduljon.
Maga a csavar sima M14x1.5mm-es megoldás van belőle raklap
-
válasz
diablo1984
üzenetére
Isten hozott téged a Magyar autó használt piac sötét egyben mélységes bugyrában.

-
diablo1984
veterán
Sziasztok! Ma néztem egy kombi h astra kombit az 1,6-os 105 lovas twinport motorral. A gazdája eléggé zöltségeket beszélt, nem eszi az olajat, de olyan membránszakadásos volt, hogy járó motornál az olajbeöntő sapkát a vákum miatt nem tudtam levenni, indulás után az alapjárat leesett 500ra, majd vissza, szépen fütyölt, azt hittem ez a szervó, de nem, ez a membránból jött. Annak ellenére, hogy nem eszi az olajat, leállított motornál levett sapkán fekete olaj volt, mint a dízeleknél, de a nívópálcán egy gramm se volt abból a fekete szarból, még jó hogy nem eszi!
Kívül-belül tiszta kosz volt az autó és macskakarmolásos alapozóig mindenhol, azt mondta a gazda, hogy nem volt festve, javítva, közben meg a motorház tető is más árnyalatú volt, a bal hátsó ív is csúnyán át volt fújva, a peremnél elég csúnyán ragasztották el, a lökös betétjéről is hámlott a festék, horpadások voltak rajta, belül tiszta szőr a csomagtartó, ülések feslettek, fékpedál közepén nem volt már rece a gumi, 195e km-nél!(miénkben 260 ezer van, jóval megkíméltebb külső-belső állapottal).
Ami furcsa volt, hogy a gazda azt mondta, hogy indításkor a furcsa alapjárat a hideg motor miatt volt, közben a bakelit szelepfedél annál a hideg motornál is sütött(ergó dehogy volt hideg a motor), valamint leállított motornál minimumon volt a víz, óvatosan le akartam tekerni a kiegyenlítő tartály kupakját és azonnal agyig lett vízzel és a túlfolyón verte volna kifelé, nem lehetett a nyomást elengedni, mert csak vízzel együtt ment volna, azonnal kupakig volt vízzel és le sem ment! Na ezt mitől csinálta?Termosztát nyitott, venti kapcsolt....
Amúgy ez az 1,6 twinport nyomatékosabb sokkal mint az 1,4-es, jobban szedi a lábát, klímát is elbírja, jánlott motor lenne, de ezzel a konkrét autóval a saját gazdája is olyan ellentmondásokba keveredett, hogy hiteltelen volt teljesen. -
Tikakukac
titán
Most már csináltam külön műhelygépet natív 32 bittel így van TIS odakint is, majd megnézem. De tömítés az mindig cserés kéne, hogy legyen csavar meg szerintem dettó, de ha nyomatékra van húzva szerintem örök élet. A gond, hogy sosem arra megy a dolog. Olajszűrő dettó. 10N azt hiszem az előírt, na hát amit leműveltem tavaly... szervizben pedig szerintem csak volt egy kulcs valahol.
-
Sanki
addikt
-
Tikakukac
titán
Sokkal fontosabb, hogy amiket most cseréltek azt írd fel

Olajból meg nyilván nem fog annyi belemenni. Az akkor lenne, ha csont üres lenne a blokk és minden cső. Ezért mondtam a hűtővizet is másik fórumon. Okés, hogy 5,5l belemenne, de 3,5 liternél többet ha meggebedsz sem bírsz leszedni belőle.
-
Sanki
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Csak a lelki békém miatt.

Amúgy megvolt a csere:
- olaj: Mobil 1 ESP Formula 5W-30 (érdekes módon a 3,5l + 0,35l nem fért bele, elég volt kb. 3,2l összesen)
- olajszűrő: FILTRON OE648
- légszűrő:HENGST FILTER E352L
- benzinszűrő: HENGST FILTER H110WK (ez az állapot alapján legutóbb elég régen volt cserélve).Z14XEP G Astra
-
Sanki
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Elm327-tel lehet?
-
-
-
tlala
addikt
Valaki használ keréknyomás szenzor resetelésére valamilyen megoldást Opelen gumicsere után?
Létezik valamilyen működő ODB-s megoldás, vagy használ valaki ilyesmi cuccot? -
Sanki
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
De, ha nem jön elő?

Elvileg tavaly 6. hóban volt olajcsere, de pontosan nem tudom, hogy mikor fog jönni a felirat. Ezért szeretném most ehhez a cseréhez igazítani. -
-
Tikakukac
titán
ilyennel van tele, meg a kocsin még sok más burkolat is, dobbetétek is ugye. Na ezt kikapni mindet begyógyulva no way.
-
gzbotii
nagyúr
Előző autóm Opel volt, nem tudom, még emlékszik-e valaki innen rám, amikor ide írogattam a nyűgjeimmel.
B Corsa 1.4 90LE X14XE
Első (saját pénzből vett) autóm volt, nagyon szerettem. Két évig hajtottam, terv az volt, hogy el se adom, otthon berakom a pajtába, aztán lassacskán amit rá tudok szánni - megmarad youngtimernek. Aztán jött egy másik autó, épp akkor nem volt pénz így ment. Mai napig sajnálom (fél év múlva lett volna lehetőség visszavásárolni, de mindegy, akkora az új tulaj már lelakta). Korához képest jó állapotban volt, rozsda is minimális, felületen az is csak utolsó tavasszal jött ki (aztán májusban ment). Merev futómű miatt jó volt hegyi kanyargós utakat járni, ez nincs meg a Golfban, hiányzik is
Itt egy kép róla.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Kiöregedő autó esetén már tényleg csak nagy elvárások lehetnek de hiaba, mert egyre gatyább állapotban lesznek csak. Én most csináltattam meg(fényezés részben) a szaros 16éves verdám de nem sok van ilyen jó állapotban már...
-
Petyyyyy
addikt
-
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Meg te is aki c-t vadász eredménytelenül.

-
-
gzbotii
nagyúr
Sziasztok,
Opel Vectra C- vel kinek van itt tapasztalat?

Ha jól tudom, benzinesből az 1.8 ami ajánlott. Dizeleknel mi a helyzet?
Következő autó valami kényelmes, megbízható, 6 kapcsolásos, klímás, tempomatos autó kellene, hogy legyen. Ár-érték arányban szerintem az egyik legjobb a C Vectra.
Bőr belső mennyire lehet problémas - ha vételekor egyben van, akkor gondolom oké.
Ezen kívül van a GS(?) kiadás, ami 5 ajtós, szóval tippre az praktikusabb. Vélemény?
Masik, hogy a FL utánni verziót hozott valami érdemei változást vagy nem érdemes kimondottan azt vadászni? -
Sanki
addikt
Valaki esetleg találkozott olyan videóval, amiben szerepel, hogy a különböző műanyag elemeket kívül hogyan lehet leszedni? Küszöbre gondolok pl. (door sill / side sill szavakra keresve nem találtam ilyet).
1.4 G Astra, ferdehátú. -
törölt tag
válasz
_seth_
üzenetére
Jól mondod! Hátsó ablak hetek kérdése, digit klíma nem vonz, se a riasztó (nyomkövető van benne) . Ulesfutes talán lesz majd.. Egyébként a kormány, ülés szett , tisztítás, 4uj gumi, klíma hűtő, tempomat, kick szetted, mind mind ehónapban került bele, ami majdnem az autó árának a fele. Más egy élet alatt nem foglalkozik ennyit az autóval. És ez csak a kezdet. Vannak tervek 😎
Az a szerencse hogy nagyon jó az alap. Könnyű fejleszteni is. Viszont némelyik opel extra abszolút nem érdekel, mint pld a kijelző fejlesztés. A CID egy túlárazott valami, a többi meg semmi extrát nem ad. Se a gyári riasztó.
Ezenkívül pár hátsó usb aljzatot akarok beszerelni, lábtér világítást, meg pár elektronikai fejlesztést.
-
Makifeju
tag
-
_seth_
veterán
válasz
üzenetére
Szép!
Micsoda csemege, még mennyi mindent lehetne szerelni rajta.... hátsó elektromos ablak, riasztó, ülésfűtés, MID, digit klíma...

Nekem sajnos alapból is sok extra volt benne és lassan már nem is marad mit berakni...

A kormány mindenesetre egész más belsőt kölcsönöz a beltérnek, nem mellesleg a félbőr belső is jól mutat

-
Makifeju
tag
Sziasztok!
Probléma: Vectra C 2.0 dti 2004-es kb három hete indításnál kiadta a kis autó jelet benne a villáskulcsal. Pár perc után eltűnik,illetve újraindításra szintén,menet közben semmi gond nem volt. E héten már úton-útfélen bedobta,főleg ha gyorsítani kellene valamiért,lámpától való indulás után stb. Ilyenkor az autó olyan lomha hogy valami borzalom,erő semmi nincs benne. Napi szinten megy mint jómagam,ezért fontos lenne a gyógyulás.
Tapasztalatok hasonló problémával esetleg valakinek?
Plusz ha valaki tudna itt Miskolcon egy normális szerelőt az külön érdekelne!
-
gban
veterán
5 óra töltés után éjjelre levettem a töltésről, 12.8 V volt benne, reggelre visszaesett 10.8-ra, önmagában állva, nulla fogyasztóval.
Meg is rendeltem az újat, Varta mellett döntöttem.
-
stickermajom
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi! Pesti lemerülés nem gond, itt meg tudom oldani.

-
farkas-j
őstag
Nekem a gyári GM akku 9 évig bírta. Azért cseréltem, mert a télnek már nem mertem nekimenni. Ugyanolyan GM-et vettem bele, ami most 4 éves.
-
Szada85
aktív tag
Szerintem ez hasonló, picit "hitvallásos" téma, mint az olajmárka. Mindenki arra esküszik, amivel épp tapasztalata van/volt.

Valószínü egy Varta is elzümmög pár évet, ahogy nagy eséllyel egy Banner is, vagy Jász akku féle cucc, akár az Exide.
Én a legutóbbi márkát használom, átlag 3-5 év között mindegyik autóban bírta eddig. -
diablo1984
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Legutóbb mikor akkut vettem, mindegyikre 1 èv garit adtak már! Mèg a bannerre is(az lett vègül).
-
banks001
újonc
Sziasztok!!
Szeretnék vásárolni 4x100 17" opel corsa D, E alufelnit!
Akinek van írjon!
KösziÜdv.: Viktor
-
gban
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Az a vicc hogy mindre 2 év járna ha jól tudom.
Amit a Cora-ban vettem még az előző Astrába (a méltán híres Winny márka egy példánya volt), az nem volt 9k de 2 év volt arra is.
És bírta 5 évig talán. -
gban
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Megerősítettetek benne, hogy legyen inkább drágább.
Bannerre 3 évet mondanak sokan, nekem régen tovább bírta, de apámnak a későbbi szériás elég hamar meghalt már.
Lehet egy Varta lesz 22-ért.
Banner lenne már 19,5-ért is.
Alszok rá egyet azt kitalálom.
Kauffernél van egy 500-as kuponom, meg a régit átveszik 1500-ért, tőlük veszem majd.
Odagurulok, ki a régi, be az új, azt hajrá.
Tuti esni fog
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Motoros topic
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
- Path of Exile 2
- Jövedelem
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest