Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A bal oldalit ki tudtam venni, a jobbost (rossz) még nem. Azt is ugyan úgy balra kéne tudnom kicsavarni, vagy mivel túl oldali és szimmetrikus, ezért jobbra kéne csavarnom?
Szerk: ugyanarra kellett, vannak még csodák. Egyébként az eredeti Philips xenon.
-
HoppMaster
aktív tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Igen most lett cserélve benne.
Fuchs 10w40
-
Declare
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Párban csereld.

En Philipset vettem es nagyon jo, csak ajanlani tudom.
Amugy ugye vehetsz sargasabb es kekesebb fenyü xenont. A Sargassal jobban fogsz latni esöben / nedves uton, a kekessel meg tiszta szaraz idöben. Szerintem az arany közeput a jo megoldas. Nem annyira menö, ha nem a legvadabb keket veszed, de csereben telen es esöben is jobban latsz vele

-
Petyyyyy
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ne várd meg, fent említett rizikó miatt sem, meg egyébként is párban illik cserélni.
Nézd meg a mostanit. Ha kékesebb, akkor 6000K felé orientálódj. Ha viszont fehérebb, netán zöldes/sárgás árnyalatot is meglátsz, akkor 4000K környékén tapogatózz(4300)
AFL hiba rosszabb esetben a törött első érzékelő miatt is lehet és akkor nem szintez.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
amargo
üzenetére
Op-commal még nem néztem rá. A központi információs kijelzőn kiírja, hogy afl hiba, vigyem szerelőhöz, aztán kiírja azt is hogy kiégett a jobb első fényszóró. A műszerfalon is ég egy sárga fényszórós lámpa.
Az elején egyébként még világított az a lámpa, csak kékesebb színnel, most már nem, illetve volt olyan is, hogy nem írta ki indítás után (pl mikor világos van, és nem kapcsol föl automatán).
A másik égő még tök oké. Egyébként most hogy 1 világít így is elég jól látni vele este, mert a bal oldali valahogy most máshogy világítja meg az utat, közepebbre vetít). -
amargo
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Mit ír ki az autó? Nálam beázás után a trafóra is írta a hibát. Op-com al néztem meg.
Párban kell cserélni, szerintem műszakin is bukta, ha nem úgy van. -
stickermajom
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Én párban cserélném, mert a xenon menet közben "beég", látványosan változik a színe, illetve csökken a fényereje.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Köszi szépen!
Ahogy kinéztem, nekem D1S-es kell (gm szám: 93169040). Ezt párban érdemes cserélni (remélem nem), vagy várjam meg, míg a másik is kiég?
Sok félét hirdet a lumenet, fogalmam sincs, hogy milyen az enyém (normál, vagy emelt fényű, magas színhőmérsékletű...), de én most ezt néztem ki. Kíváncsi vagyok, mi lesz a márkaszerviz ár, bár kétlem, hogy élnék vele.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Egyszerűen kiderítheted - működő égő bepattint és van fény/nincs fény.
Mindenképp minőségi darabot vegyél bele, már csak azért is mert ha az olcsó égő elpukkan, az okozhat gondokat a lámpatesten belül. Az meg ugye nem két filér.Lumenet.hu-n nézz körbe, egy Osram égővel nem igazán foghatsz mellé, plusz rákérdezhetsz telefonon akár a gyári ajánlásra is.
-
ArthurShelby
addikt
Kiégett a jobb egyes xenonom (kiírja a kocsi), de úgy is most viszem olajcserére.
Csak a xenon égő égett ki valószínűleg? (Pl trafó... jó?)
Ez mennyire drága tétel? Érdemes eredetit, vagy jó valami univerzális égő is? Mennyire éri meg/drága ez a márkaszerviznél? -
Szada85
aktív tag
válasz
HoppMaster
üzenetére
Illetve még kérdés, hogy mikor volt utoljára cserélve az olaj az autóban?
(Mind dátumilag mikor, illetve azóta hány Km-t mentél az autóval?) -
lsebestyen
addikt
válasz
HoppMaster
üzenetére
Motorolaj lett cserélve? Ha igen, mi lett belerakva?
-
HoppMaster
aktív tag
Sziasztok
Nekem olyan problémám van, hogy adott egy Z13DTJ motor és állandóan azt irja ki, hibának, hogy a motorolaj elhasználódott. Sehol nem találtam még megoldást sőt utalást se erre a hibára.
Valaki találkozott már ilyennel?
-
Sanki
addikt
Na a kocsi kívül-belül letakarítva, illetve bekevertem a műanyag-/gumiápolót is. Még csak próbaképp kentem fel, de szépen vissza adja a kiszívott fekete részek színeit.
Plusz ezek mellé kiszedtem a gyújtáskapcsolót is és kapott egy kis grafitos zsírt. Remélem holnap beindul.
A visszaszerelés persze egy pokol volt, semmi se akart a helyére menni.. Nem is lett olyan, mint volt. 
-
Gyick
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Igen ez a gyári csavarnak a méretei.Ilyen van nekem is de az új felnin ebből a 22mm-ből 15mm látszik ki ami kevés ,túl vastag a felni anyaga.Azon tűnödőm hogyha veszek 30mm-set az meg nem-e túl sok...Van erre esetleg vmi iránymutatás/szabály hogy milyen hosszúnak kell lennie a menetnek(nettó) .
-
-
acel786
tag
Sziasztok
Astra J Tourerben nem működik a szivargyújtó csatlakozó sem a vezetőnél, sem a hátsó sorban.
A kézikönyv alapját nem tudtam megállapítani melyik biztosítékot kell cserélni.
A kormány alatti 16-osra "csatlakozó" van írva, de nincs benne biztosíték, Ha teszek bele akkor se működik a szivargyújtó. Üres még a 20,23,24-es biztosíték aljzat.
Az akku lehet rossz, de hibakódot nem ír ki az autó, az akku alapfeszültsége 12.19V. ventilátort, nappalifényt, rádiót használva 11.91V (álló motor) (Néha reseteli indításkor a rádiót).
Miért nincs fesz alatt a szivargyújtó? Nincs bekötve vagy akku miatt lehet akkor is ha nincs hibakód? -
Sanki
addikt
Valaki talált már esetleg jó áron dudagombot (akár külföld)? A bal oldali kicsit fel van szakadva már (így vettem).
Itthoni boltokban 5-8 ezer Ft között mozog. -
Tikakukac
titán
Volt kis bulika, de holnap darálom az életemet tovább, szóval kocsikáztam és no ital üzemmód.
Új fényszórókkal és szanaszét lakkozott gyári ködlámpákkal menni élvezet. Olyan fényokádás van a kocsi előtt, hogy tényleg abszolút le a kalappal, bármilyen vad is került elő nagyon lazán átértem fékkészenlétre még időben. Szóval hajrá mindenkinek, rendes izzókra és fényszórókra érdemes költeni. Ha jól számolom 45k ment bele a projektbe. Ha még 10 évet kibírnak, meghajolok a technika előtt

-
Elvileg:
Hossz [mm]: 47,5
Külső átmérő [mm]: 22,3
Külső menet [mm]: M12 x 1,5
Menethossz [mm]: 22
Beépítési oldal: elsőtengely
Beépítési oldal: hátsótengely
Csavarfej/anya profil: Külső hatlapfej
Kulcsnyílás: 17
Anyag: Acél
Minőség/osztály: 10.9
Kerékrögzítés: Kúpos felfekvés F
Felület: ónozott -
Gyick
őstag
Hali!
H Astra-nál a gyári kerékagyba max milyen menethosszú kerékcsavar mehet bele nem tudja vki véletlenül?
-
-
törölt tag
Mi a B Vectra osztóköre ?
-
stickermajom
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem találtam még a K Astrához neten keresgélve, ezért gondoltam az újra.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
stickermajom
üzenetére
Miért vennél újat? Bontóból próbálkoznék, sokszor egy-egy pótkerékből jön össze a szett, szinte újak.
-
-
válasz
stickermajom
üzenetére
Gyertyák nem tudom mikor voltak cserélve de most lesznek

Áprilisban 2 éve vettem 60-nal, most 96 van benne, szervizkönyves volt, akkor meg is néztem de már nem tudom
Viszont újabb, még fontosabb felfedezés: biztos mindenki ismeri amikor egy új, jóval erősebb autóba ül, és főként leváltásnál nehéz eltalálni az adagolandó gázt, vagy túl sok, azért ránt az autó, vagy túl kevés azért.
Na ez nálam 2 év után is fennállt, arra fogtam, kellene ebbe is kettőstömegű.
Most akkucsere után viszont úgy váltok vele ahogy kell, odafigyelés nélkül is, próbáltam 'elrontani' de akkor is lágy lett. Mindezt úgy hogy napi szinten használom, és 31 éve vezetek. Lent sem rángat sosem, érzésre jobban is gyorsul, és (bár még csak mutató alapján) a fogyasztás is észrevehetően jobb lett.
6,5-re csk úgy tudtam levinni hogy nagyon hosszú tempomatos utat kapott, akkor se ment 7,5 alá ha 500 km pálya, tempomattal, 120, mellette 100-150 km város, annak is nagy része bevezető út - ez alatt is sok volt a gyorsítás, amikor ugye nem viselkedett rendesen.
Szóval akár pszichológia akár nem, én úgy érzem az akku rossz állapota okozta a motor furcsaságait. -
Opel Astra G 1,2 (2002) reális a 18 ezer forintos vízpumpa ára?
-
Tikakukac
titán
Alvázszámból az Opel megoldja neked bármikor enélkül is. Csak az lesz 50-60k. Így meg itthon némi babrával megvolt a második kulcs távval is 10k-ból. Ebből 4k az opcom volt

Petyyyyy: Olyan helyre betenni ami mögött nincs meg a két kis slot elég móka. De meglátjuk. Jött 3 darab, egyet csak felrakok már

-
Tikakukac
titán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Megvan a kártyája, persze. Első tulajos a kocsi, minden vacka megvan, plusz le is digitalizáltam
Inkább az a kérdés 1 kulcsot hogyan lehet törölni. Vagy mindet lehet vagy egyet sem. Nálunk ugye 1 kulcs eltűnt. No mindegy.Gyáriba befűzni elég nehéz lenne, sőt. Ugye G Astra CII, ehhez jön a 2 Omega B kapcsoló, majd ezekhez a B Vectra ülések. Lehet legózni, de mindegy. A gyári köteggel most megint hibát mutat a légzsákra, ülés alatt jött szét megint, ki fogom vágni a bánatos francba és szépen felkerül a saját csatlakozóm. Abban meg el fog férni a lábtér világítás meg az ülésfűtés is
Meg nem ilyen hurka 0,25-ös vackokkal fogom behúzni ezt sem. Nevetséges tényleg.Plusz mehetne fel a napszemüveg tartó, a sötétedős tükör, a fejtér tároló stb stb. Az angol csomagom 2/3-a Opel cucc volt. A maradék meg laptop alkatrész

-
Tikakukac
titán
No, van móka itthon ezerrel. Megjött az angol csomagom. A két szép njoy hátsó lámpa összetörve ofc
Istenem. Mindegy, kifizetik.Most berepült a hátsó szonda helyére a cseredarab meg szerelőbácsi helyett feldobtam a féltengely gumira a bilincset.
Plusz az új immo chip is hozzá lett lőve a kocsihoz, ezy as fck.
Holnap meg kezdődik az új ülések összerakása, jól átgőzöljük, bőrápolózás aztán bekötjük a fűtést és mehet a helyére

Ja és igen. Akinek ilyen XEP-es 1.4-es G Astrája van annak a hátsó szondához elég lekapni a jobbos kereket. Én alá sem feküdtem, garázsba sem álltban be. Sima ügy volt. A csati volt egyedül amihez kellett a csipesz-fogó, mert az betonra tartja magát mindig a helyén.
-
A kapcsoló 2 állású, 1. állásban auto végállásig megy, 2. állásban addig míg húzod / nyomod.
Akku ki - be után nem tudta az 1. funkciót, csak addig ment míg húztam / nyomtam a kapcsolót.
Erre írta a hibakódot, amit ha elolvas az ember, azt írja, húzd le és föl az ablakot teljesen.
Miután megtetted, ismét mindkét funkció rendben működik. -
-
acel786
tag
-
PETEE78
senior tag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Maszatol. Nem néztem még, de nyár végén vettem a lapátot azóta csak nem ment szét. Az a gyanúm, hogy kicserélték ott ahol anno parkoltam
Szerencsére már saját kertben van a gk beállóm így, ha így is történt ilyen gondom nem lesz többé. Egy rugó ellenőrzést akkor beiktatok. -
PETEE78
senior tag
A baj csőstül jön...
Opel Zafira 1.6 Comfort 2003
1, pár hete 11-es úton egy leszakadt faág kocsi alá beakadt, amint tudtam félreálltam, kiszedtem. Sajnos kikerülni esélyem se volt..
Egy hét múlva kipufogó megadta magát, rally autó hangja lett

2. Ezzel párhuzamosan egy ideje elkezdte zabálni az olajat, vizet, indításkor füstölt.... konkrétan megette az olajat a kocsi.
Irány a szerelő...
szelepszár szimeringezés, termosztát sapkánál műanyag cső megadta magát így csere, kipufogó hegesztés, gyertya csere stb...
100-as ba állt meg a kocsi.
Most viszont gyönyörű a hangja mint anno, van húzása, nem füstöl és nem eszi se a vizet se az olajat

Kérdés:
Hátsó ablaktörlővel mit lehet kezdeni, ha csak szétkeni a vizet és nem törli le? Lapát csere oké, azon kívül?
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Értem, akkor várjuk a további rángatásokat.

Amúgy az lehet hogy a fesz ingadozás akkora hogy ez kicsit bezavar és kell idő míg magához tér?
Ugyanis leggyakrabban akkor érezni ha megyek pályán, aztán gurulok a kihajtónál, vagyis nem pörög a motor, akár sok 10 mp-ig, utána amikor gyorsítanék akkor a leggyakoribb.
Illetve amikor egyik napról a másikra teljesen megadta magát, sokkal erősebben lehetett érezni. -
Markizmark
addikt
A motorvezérlést és minden más szenzort stabilizált feszültség működtet. Még az F astra műszercsoportjában is van stabilizátor IC, ami szinte (ésszerű határok között) bármilyen Input esetén fix feszültséggel látja el a műszereket. Különben másmilyen hőmérsékletet és üzemanyag szintet látnál álló és járó motornál is, feszültség függvényében. Ez így van az ECU-nál is, ott pedig még stabilabb lehet a rendszer.
-
válasz
acel786
üzenetére
Én is most cseréltem a 8,5 éves J-ben akkut.
Gyári volt, ki tudja hány évvel öregebb mint az autó.
De nekem nem nullázott semmi, pedig épphogy 10 volt fölött volt az akku - és így is indított még, igaz, nem mindig.
De nekem egyik napról a másikra jött elő - vagy nem.
Amióta megvettem, 2 éve, a dátum késett, néha 1-1 nappal többet, pár hónap alatt összejött pár nap.
Valamint szintén kezdetektől, néha gyorsításkor darabos volt, leginkább lent. Nem akarom elkiabálni de lehet ez jobb lett akkucsere óta, meg mintha jobban gyorsulna lent.
Létezik hogy a rossz akku volt az oka? Levegőmennyiség, ECU, EGR, gyújtás, és ki tudja még mi, mind áramal megy ugye.
Lehet, gyenge volt az akku már vásárlás óta, cxsak folyamatosan használom az autót.Ami érdekes volt, neked is elő fog jönni talán akku kivétnél: írja, Code 59.
Pont úton voltunk, mert röptében cseréltem az akkut a Kauffernél, mondom a családnak, nézzenek utána gyorsba.
Jött is a válasz, valami hátsó nyomáskiegyenlítő izé. Jólvan, mondom, keress tovább.
Meg is lett, a levegő szabályzó nemtudommi feszültség túl magas.
Rángatás + már normális akku, logikus is volt.
És az ablakok se mentek automatán föl-le csak tartva a gombot.Megérkeztünk, volt kis időm, megnéztem én is azért a kódot.
59: vezető ablak, húzd föl-le. Megcsinál, megy automatán, hiba nem jön, csak a 60-as.
Utas ablak föl le

-
acel786
tag
Sziasztok
Használt Astra J Active-ot vettünk és észrevettem hogy indőnként az információs menü visszaáll alapbeállításokra, (angol menü rds-be stb) Ez mitől lehet? Elektronikai hiba vagy van valami kapcsoló ami visszaállítja induláskor, leálláskor stb?
-
Úgy néz ki sikerült megoldani a gyújtáskapcsoló hibát.
Az elektromos része volt a lúdas ami a betéthez tartozik. Az ki lett cserélve és egyből elfordítható a kulcs.
Egy autó zár szakértőhőz került , így az lett szinte amit Amargo kolléga írt. -
válasz
ArthurShelby
üzenetére
ránézek, köszi

-
Astra J - gyári rádiót szeretném valami okosabbra kicserélni (valami egészen alap van most benne), Android előny de nem feltétlen. Ilyesmire gondoltam, ezek mennyire lehetnek tartós darabok? Tudnátok tanácsolni valamit légyszi?
Köszi!

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
stumpjumper
üzenetére
Jobb+
-
stumpjumper
csendes tag
Sziasztok!
1.4 es F Astraba milyen akku való?
Bal+ vagy Jobb+? -
diablo1984
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Lejàrat előtt küldi a mailt, hogy ingyenes hosszabbítás 2 hètre.....
-
ArthurShelby
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
"Érdekes, hogy ezt az autót 2 naponta leveszik a haha-ról és vissza, nem tudom ennek mi értelme...."
Szerintem azt hiszi, hogy ettől előrébb kerül, mint új hirdetés (ez alapján sürgős lehet neki), vagy ha lejár a hirdetés, utána már csak pénzért lehet megújítani. Nincs más ötletem. (az elsőt tartom valószínűbbnek) -
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Érdekes, hogy ezt az autót 2 naponta leveszik a haha-ról és vissza, nem tudom ennek mi értelme.....
Valahol legmélyén a lelkem autómegmentő bugyrában még kívánnám is ezt az autót, mert jó kiállású fotókat lehet róla csinálni(távolról), de a lelkem anyagi dolgokért felelős énje azt mondja, hogy egy "raklap lóvét beleölni, hogy egy gyári állapotra fel tudjam hozni az autó állapotát, de miaf@sznak, mert akkor is lehet, hogy a motor kuka, ilyen őszinte eladótól úgysem tudok meg semmit"!
Most jelenleg az asszony astráján egy olajcsere lenne esedékes, de amennyit használja, az ráér még kategória, a skodának égadta világon semmi baja, abban is majd nyáron egy tisztasági olajcsere kell, mert most körül van 1 éves az olaj benne 6000km-rel, majd jövő hónapban nyaralás előtt lecserélem!
Valahogy hobbit keresnék és szopatnám magam, vagy mifene.... -
Szada85
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Sebaj, ez nem autós szépségverseny, szóval ne zavarjon a hibája sem.

Viszont akkor próbáljunk meg körvonalazni a megjelölt napok közül egyet, amelyik nektek is jó, hogy feldobjam a lasztit, azt mondom, hogy 07.04 szerda. Jöhet az ellenvélemény.

-
Fandango
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Don't worry, az enyémen is lenne mit csinálni.

-
Szada85
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ne aggódj, a zsürit akkor lemondom.

Egyébként pedig a Vectrán is vannak még eddig ki nem javított esztétikai zöttyenések, de majd úgy állok, hogy ne lássátok.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Fandango
üzenetére
A helyszínben én abszolút alkalmazkodok, mivel nyár van, ezért egy szabadtéri parkoló lehet a legideálisabb, mellé egy B (fedett) helyszínnel - a közelben - arra az esetre, ha épp aznap lenne zokoghatnékja a fentieknek.
Korábbi talik alkalmával [itt] volt a helyszín, mert szabadtéri, és a közeli Savoya Park mélygarázsa tökéletes B helyszín is tud lenni, elötte egyszer pedig az Aréna Pláza mélygarázsa volt ( ez egy téli idöpont volt, így mindenképp zárt tér jött szóba).
De Bp.-en belül alapvetöen nekem bárhol jó, én minden du 6-negyed7 között tudok indulni a Kútvölgyi útról, ez fix.

-
Szada85
aktív tag
Sziasztok,
Mivel egy ideje nem volt, ezért felmerült, hogy tarthatnánk Topiktalálkozót, hogy ne csak a bitek mögé bújva osszuk az észt, hanem személyes varázsunkat bevetve gyözködhessük egymást a tökéletes olajról, adalékról, bármiröl.

Idöpontnak mondjuk:
július 2-vel kezdöd hét egyik hétköznapja lehetne, kedd-szerda-csütörtök ( 07.03/ 07.04/ 07.05) közül valamelyik,
mivel pénteken délután már nagy eséllyel sokan a hétvégi kiruccanásra készülnek, mennek.Lenne igény ilyenre, vagy menjek, vegyek inkább egy Tutti-Fruttit, ha már ennyire ráérek?

-
betyar1974
senior tag
Sziasztok!
Kédésem: c16nz motorra, lehet c16se befecskendezést szerelni? Kevesebb fogyasztás és jobb teljesítmény reményében!
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Várhatóan ez a négy iPhone már nem telepítheti az iOS 27-et
- LEGO klub
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Sorozatok
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- BESZÁMÍTÁS! nVidia RTX 3090 24GB Founders Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- ÚJ Apple Airpods Pro 3 - www.stylebolt.hu - 1 Év Apple garancia - 27 százalékos Áfá-s száma !!!!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A visszaszerelés persze egy pokol volt, semmi se akart a helyére menni.. Nem is lett olyan, mint volt. 

Istenem. Mindegy, kifizetik.