- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Tonnara di Scopello
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varázslóó
őstag
Én elvagyok 1.5éve a 9800X3D-vel. Majd ha jön az új széria úgy néz ki ez megy a kis gépbe. És új gépbe jön talán a 10800X3D
vagy 12 magos chipp inkább 10900X3D
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
Cyberboy42
üzenetére
Miért ne lehetne? Ha az 1 chipletes 120W tdp-s megoldásokat le lehet, akkor ezt még könnyebb is.
-
Cyberboy42
senior tag
aztarohadt, 200 watt TDP az nem semmi. meg lehet ezt hűteni?
-
Chiller
őstag
válasz
tranceplanet
üzenetére
Túl nagy a csend ezzel kapcsolatban. Még nincs törölve, de a legutolsó infó, hogy csak szerverek kapják meg, (gaming) consumer procik nem. Még HEDT sem. Persze ez még (vissza)változhat, de nem valószínű. Valószínűleg vissza kell hozni az irdatlan R&D költséget.
Valószínűleg nem véletlen a csend. Alsó hangon is legalább 2gen, de inkább 3 lemaradásban van már most ezzel kapcsolatban szegény intel.
#40 rxmiss
Ha jó lesz a kihozatal (és miért ne lenne, ezért chiplet), akkor lesz consumer részre is dögivel. Már így is el van aprózva az egész. És ha a notik megkapják a 2 CCX-es procikat, fura lenne, ha az asztali nem kapná meg. Kénytelen is, mert ha az egyszeri user csak azt látja, hogy az intelbe több dinnyemag van, akkor azt venné.
-
32 es 12 magos ccd-k lesznek a Zen6 roadmap alapjan, szoval a 12 magos top asztali az siman lehet, de a 24 mag sem kizart (vagy alatta barmennyi, magok tiltasaval). gondolom 32 magos ccd a szerverprocik sajatja lesz (epyc), esetleg workstation (threadripper) bar az orajelek altalaban a workstation-nel a magasabbak, szoval ott nagyobb esellyel lesz pl 8db 12 magos ccd 4 db 32magossal szemben (3x 32-es nem valoszinu, asszimetrikus dizajn felesleges bonyolitas lenne)
szerk: most epp az amd is az AI lazat igyexik kielegiteni, a 12 magos ccd-ket inkabb eladja sokkal tobb penzert szerverekbe, mint nekunk deszktopra. szoval ugy saccolnek, hogy az asztali zen6 vagy tolodik vagy limitalt peldanyszam lesz eleinte. vagy mindketto

-
fejesprf
csendes tag
Igen köszönöm a linket, de ez sajnos még odébb van – nagy eséllyel a 2027-es CES-re időzítik. Aztán ki tudja, mikor lesz ténylegesen kapható (+2–3 hónap? simán lehet).
Az is kérdés, mennyire lesz kiforrott még további 3–6 hónap után… így már simán másfél év távlatáról beszélünk.
Szóval lehet várni, csak az árakat elnézve könnyen az lesz a vége, hogy teljesen elérhetetlen marad az átlag felhasználóknak.
És jó lenne, ha az Intel is előhúzna végre valamit a kalapból, mert ez így siralmas.
Már az INTEL fanok is csak zokognak a sarokba, hogy mi is történik a patinás céggel. -
dongettó
tag
Ekkor a 8 hurkapálcás inteleknek meghasadt az egyik pálcája.
-
fukasza
kezdő
A 2. CCD-re eddig azért nem került 3D, mert túl lassú az összeköttetés a CCD-k között, elviszi az értelmét az egésznek. Most már nem? Valamint a játékok se nagyon használnak 8 magnál többet.
-
Alogonomus
őstag
válasz
tranceplanet
üzenetére
Időnként előkerül az érkező Intel processzorokkal kapcsolatos spekulációkban a valamilyen extra cache alkalmazása, de általános vélekedés, hogy rettentő drágán tudna csak az Intel további cache-t illeszteni a processzoraira, míg az AMD féle 3D V-Cache előnye pont a nagyon olcsó alkalmazhatósága.
Az idén év végére várt Nova Lake kapcsán is előkerültek spekulációk egy extra 288 MB L4 cache-t is tartalmazó csúcsmodellről, ami állítólag fogyasztásban is elborult lehet majd, de a drága Intel Foveros technológia miatt valószínűleg inkább csak egy Threadripper árszintű, korábbi KS modellekhez hasonlóan erősen limitált darabszámú csúcsmodell lesz, amivel az Intel a grafikonokban feljebb tud zárkózni a Zen 4-5-6 X3D modellekhez.
-
Dragon3000
nagyúr
Annyi különbség van az intel és amd közt, hogy az intel hivatalosan nem jelentette be a 290k-t csak utólag ismerte el, hogy lett volna, míg itt hivatalosan lett bejelentve, így nem kell attól félni, hogy törlik, inkább attól kell, hogy az amd milyen árcédulát dob rá ás a mocskos kereskedők mennyi plusz hasznot fognak rádobni...
-
tranceplanet
addikt
-
iamdtms
újonc
ma még overkill: https://technical.city/en/cpu/Ryzen-9-9950X3D-vs-Ryzen-7-7445HS
-
Carlos Padre
veterán
Igy mar ertheto, hogy miert torolte az Intel a 290K Plus-t
-
Chiller
őstag
válasz
wolfpapa72
üzenetére
Vigyázz az ilyen képernyőfotókkal, a mélcímed is látszik.. esetleg töröltesd /szerkesztesd valami modival.
-
KROK640
nagyúr
válasz
wolfpapa72
üzenetére
Ráadásul RTX 3060-al, pont amivel az enyém van

Hm, már a Fritzbox árulkodó volt, de a Stark bewölkt tovább erősítette a gynaúmat, miszerint te Németországból fórumozol
Ott azért másképp lehet spórolni (tudom, mert én is éltem kint, és manapság is évi 2-3 hónapot kint töltötk). -
KROK640
nagyúr
válasz
wolfpapa72
üzenetére
1. Én egy 7800X3D-vel is beérnm, mert nem vagyok telhetetlen
(10400F-ről az is bitang nagy ugrás lenne)
2. Watt/performance tekintetében kicsit jobb mint a 9800X3D ... -
Nem, mert folyamatosan követtem a híreket és egyértelmű volt, hogy jönni fog. Aztán az utolsó egy hónapban törölték. Mindegy, most megnézzük akkor ezt az oldalt. Jah, de ha jön egy hír, hogy törlik ezt is, akkor tudjátok, hogy azért mert kinéztem magamnak

Köszi, előre terveztem és nagyon jó árban húztam be őket
De most már mindegy
-
Akkor örülök, hogy raptor vonalon nem én vagyok az egyetlen. Az a helyzet, hogy én nagyon vártam a 290 Arrow lake procit, de intel beszántotta, még mielőtt még megszületett volna. (Megvettem hozzá a ramokat, megvettem az alaplapot és a thermalright keretet is
)Kétségtelen, hogy nagyot mennek most a Ryzen procik.
Most megint lehet várni a Nova lake-re időtlen időkig, meg lehet még tovább raptorozni és közben csorgatom a nyálamat, hogy negyedévente jönnek itt a jobbnál-jobb procik. Jól megfogalmaztam, de ez a helyzet.Most körbenézek piros oldalon milyen lapok vannak, megvárom ennek a procinak megjelenését, 8000-es cudimm ramokat visszafogjuk 6000/C28-30-ra
, a 1851 keretet meg felrakom apróra. Úgyhogy ez van ez a helyzet 
-
Hmm. Lehet, hogy ki kellene nekem is próbálni a piros oldalt?
-
tibaimp
nagyúr
válasz
Acélfarkas
üzenetére
Annyi nem lesz, szerintem! A "sima" 9950X3D ~270.000 Ft-tól már megvehető, ez olyan 350-400e Ft körül lesz, kb. mint RobbyJr írja!
-
Csandi
addikt
válasz
elfelejtette
üzenetére
De az ár érték egyre kevésbé számít ahogy megyünk felfele. Az utolsó pár % teljesítmény mindig jóval drágább mint az előtte levő 90. Nem egyenesen arányos.
-
elfelejtette
veterán
válasz
Alogonomus
üzenetére
Akkor mondjuk úgy, hogy ha a 9950X3D olyan 260 ezer, akkor ár/érték arányban a 300 ezer is csak akkor érné meg ezért az X3D2-ért, ha mindenben hozná a +13%-ot...
-
Alogonomus
őstag
A 9950X3D olyan 260 ezer most. 350 ezernél ez sem lehet majd drágább, mert az a 7-13% javulás is inkább csak cherry picking lehet. Lehetőleg még a Zen6 Q4-es érkezése előtt túl kell adniuk ezeken a felspécizett golden sample példányokon.
-
flexxx2
őstag
jó lesz AI-ra
-
válasz
Acélfarkas
üzenetére
400-ba megáll szerintem.
-
-
tibaimp
nagyúr
Biztos jó olcsó lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Házimozi belépő szinten
- Diablo IV
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- Milyen légtisztítót vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7800X3D +ASRock X870 PRO RS WIFI +32GB 6000MHz DDR5 kit! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)
- Intel Core i7 9700 12mb 8core 4,7Ghz processzor
- Intel Core I7 14700K - 20mag/28szál - Új, bontatlan - Gari 2029.02.05. -ig - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Precision 7810 TOWER,E5-2670 v3 (12/24) 16GB DDR4,256GB SSD,QUADRO M4000 8GB VGA,WIN11
- HP ProDesk 600 G5 DM i5-9500T / 16GB DDR4 / 512GB NVME SSD
- Samsung Galaxy S23+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- MICROSOFT Surface Book 2,13.5", i5-7200U,8GB RAM,256GB SSD,WIN11
- ASUS Zenbook 14 - 14" 2.8K OLED 90Hz - i5-1240P - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
vagy 12 magos chipp inkább 10900X3D