Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Velem nem veszel ezen össze
ugyan mind a ketten falakba ütközünk, mert nekem a sportossag az azzal passzol össze, ha huz a verda, Neked meg a pörgessel
de azert nem adom fel 
viccet felreteve...egyszer majd felnösz a nagyokhoz es raerzel a nyomatek izere

(#42097) tboy93 1400rpm el a dizellel nem jarok

(#42095) Gergőke88 Lehet egy 1.4 essel is dinamikusan közlekedni, plane egy hondaval. Mondjuk akkor nem is 5 litert fog enni, de az pl pont jo, hogy tud vele kedvezö fogyival is jarni, de azert ha pörgeti azzal is lehet kellemesen autozni

-
7Sony7
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Érdekes ez a hamarabb bekapcsoló venti. Nem lehet, hogy többféle hőkapcsolóval is szerelték motortól függően?
-
F_Gergely
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Bakker akkor nagyon jó verda, tesóm toyotája 1.4 városban elvan 6-7 literrel de pályán 4500-at pörög 120-nál és 10 litert simán benyel, cserébe nem megy, és úgy kell imádkozni ha gyorsulni szeretnél. Szóval elismerésem te vagy az első aki ilyen motor/fogyasztás kombót tud mondani. A toyota amugy jól fogyasztana városban, de pályán elvérzik, nameg amugy sem megy, de ha a klímát rátolom még annyira se megy.
-
válasz
F_Gergely
üzenetére
90le, 130nm, jol mondod 3500 korul kezd el igazan huzni
Eddig a legdurvabb papas tempommal (diagnosztikan keresztul figyelve) atlag 1400rpm 20km-en (egyik varosbol a masikba) 5.3L/100km. Ennel egy fokkal rosszabb volt a telitank-telitank meressel Bp es kornyezo varosokbam mert 5.9L/100km, itt se nagyon rugtam neki
A 10k+ km-es atlagom (minden tankolast rogzitek amiota megvan az auto) 6.52/100km. Legdurvabb fogyasztas 7.33L, autopalyan 4-en, 460L csomi tele 140-150km/h. Visszafele ugyan igy jottunk csak fix 130-al, ugy 6.2L/100km. 160-nal benyelne a 8-at az tuti. Only BP csak nagy dugoban is tuti megenne a 8-at. -
HoaryFox
őstag
Igazából nem tudom, mi kellene nekem, majd lehet, hogy megnézünk 1-2 autót, és kicsit kitapasztalom, hogy melyik motor illik az én karakteremhez.
Klíma... sokan mondták, jó lesz az, hiányozni fog, hiszek nekik. És nézegettem, nem annyira ritka, igaz, hogyha kiveszem a klíma szűrést, akkor egy "kicsit" több találat jön be.
Nálam egyértelmű benzines jöhet szóba, nem mennék vele olyan vészesen sokat (kb. 6-7e km/év) -
gban
veterán
válasz
HoaryFox
üzenetére
Ezeket tudjuk mondani (szerintem nagyjából egyetértünk itt sokan):
Először el kell döntened, vannak-e feltétlenül betartandó preferenciáid, pl. jó-e a 60 lovas 1.4, vagy olyat semmiképp.
Nekem 12 éve elég, családdal, hosszú utakra is, nem mintha nem örülnék többnek, de valamit valamiért (jelen esetben tartósságot, a gyorsulás helyett).
De van akinem a duplája épphogy megfelel.
Kell-e klíma - F-ben elég ritka.
Benzin? Dízel?
Ha ezek megvannak, ezek, valamint az F-ek korának figyelembevételével azt kell megvenni amelyik a legjobb állapoban van.
Vagyis ne motorra menj rá ha nem muszáj, hanem állapotra. -
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Szerintem azért még szívó benzinnél is lehetnek gondok, plána turbo benzin, pláne tádéji. De ez már lehet, hogy paranoia, lehet, hogy Te kalkulálsz reálisan

necsak 1.6 -os 8 szelepes esetleg? Annál aztán nincs igénytelenebb jószág, 70 lőerő körül van asszem ami nem elfogadhatatlan a súlályhoz képest. Ha lehet választani akkor (szerintem) 1. generációs 16 szelepes ecotechet ne, ha egy mód van rá. Bár mindennel együtt rengeteg 1.4 16v F astra jár vígan mai napig.
Declare de most az a lényeg, hogy hátbarugjon majd utánna váltassz megint hátver a péklapát váltassz és így, vagy gyorsulni akarunk?
Nem akarok objektívitástól eltérni és vitázni meg összeveszni senkivel, teljesen tiszteletben tartom mindenki, Te és a többiek dízel szeretetét és őszintén megvallom, hogy kényelmesebb a dolog, de kevésbé élvezetes egyszerűen (számomra), ez van. Nekem is tetszik, és sok helyre el se fogadnék mást, mint dízelt. Na meg ha lehetne igazi smoke&charm kox brikettet fosni hátul az is poén lenne
(nem viccelek tényleg tetszik
)Szóval igen, tudom, volt már téma, világos a különbség, Te/Ti pont azért szeretitek azt, én meg pont ezért szeretem ezt

-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Oooooooo yesyes divel vs benzin

linkeltem mar Neked, de akkor ujra. Ez itt egy azonos motoros dizel vs benzin (320d vs 320i...sorry opelböl nem tudom van e ilyen egymasrahalmozott grafikon...)
Nezd meg a nyomatekot. Ez amiröl beszelünk. A dizel majd 2x akkora nyomatekkal forgatja meg a kereket, ez nyomja neki a hatad az ülesnek. Igen 4000 nel erzed, hogy megtorpan es valtanod kell, de egy benzinesnel meg ezert irtam, hogy nem erezni a "huzast" (turbo nelkül). Ugyan tovabb leadja ezert kevesebb valtassal egyenletesebben gyorsulhat ugyan ugy vagy jobban, mint egy dizel, de nem erezni egy trbos auto utan, hogy huz
jo a bmw nel pont mondjuk ronggya veri a 320d a 320i t 
(#42084) tboy93 ezek a "nekem" ennyit eszik, meg "ahogy en vezetek" ennyit eszik, ezek kb akkor lennenek mervadoak, ha mindenki ott es ugy vezetne, mint Te
nekem 6,1 az atlag fogyim a 25k+km ota. Benzinböl biztos hogy 8-9 legalabb lenne. Ja es ugye itt 40-60ft/l el dragabb is a benya
nincs kerdes az en esetemben 
-
HoaryFox
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egyszer én is Opel tulaj lenni (mondjuk addig més sok víz fog lefolyni a Dunán
)
Astra F-et szeretnék venni, csak nem tudom, milyen motorral. Az 1.4-est sokan ajánlották, de sokan vannak úgy, hogy "az kevés lesz". Az 1.6 16V-ről meg az a hír járja, hogy eszi az olajat.Foglaljatok állást, melyik legyen?

-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Ha megnezed, en azt irtam, hogy 15 eves tádé audi vagy 1-2 eves szivo 1.2 es corsa. Egy ilyen corsaban ami el tud romlani az kb a lambdaszonda 10 ezerert
Amik itt problemas autok azok 10-15+eves autok, low budget aron megveve. A Te 1.6 szivo astradon is ha megvetelkor rendbenlevönek tünt, az elmult xezer km alatt rendben volt es karbantartod, a következö 10 evben max akku mehet tönkre kis tulzassal 
AZ meg hogy eszi az olajat az benne van. Ez van. Raadasul nyuzod a motort, szoval plane normalis. Ha finomabban hasznalnad kevesebbet enne az is biztos, de szerintem ez nem veszes, csak figyelj ra

-
haddent
addikt
válasz
F_Gergely
üzenetére
Azért ne túlozzunk
Ültem már 2 literes TDI -ben, így 1500-2000 körül tudja amit a benzin mondjuk 3000 körül. 4 ezer és felette már a nyomatékcsúcs és nagy a fordulatszám is, ott már van erő bőséggel 
Egyébként még előzőre: jó, hát ez is egy ízlés, meg preferencia. Én szeretem, hogy van elegendő nyomaték induláshoz, de nem túl sok, át tudja adni, nem csak kipörög. Utánna meg fokozatosan, de gyorsan, felpörög, felépül a nyomaték és hozzá megy a fordulatszám az egekbe, er erő görbe meg mintha viagrát kapott volna be úgy 4-5 -öt. Szerintem ez a szép, de persze nem térítő vagyok
Egyébként benzinből szernitem 1.8 elég lenne neked a 2.0 dízel helyett. De megértem, ha tehetném én is 3-4 literes szívókkal járnék
tboy93 azt mondjuk nem tudom hogy csinálod, mert ha vigyázok 8 liter, ha nem vigyázok 9 liter 1.6 -al

-
F_Gergely
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
2,0 alatt nem vennék kocsit inkább felfele, és benzinest meg pörgetni kell. Nem tudom nálad milyen a kocsi, én amit vezettem benzinesek 3-4 ezernél kezdtem el érezni azt amit a dízel 1700-2000 körül már lead.
Szerk.
Meg kérdés, nálad hogy eszik ennyit? Nálam pályán és városban is ennyi, 1.4 160-al is ennyit fogyaszt?
-
tibee77
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Na az f@sza....Idäig abba voltam, hogy mivel az enyem nem 6 sebesseges, igy nincs is benne.Most nezem a bärdinäl, csak az alkatresz 160k.A mäsik ket dolog (hidrotökek,vezermütengely) meg együtt 160.Nem lesz ez egyszerü mutatväny mär lätom.Mondjuk nem csak az äruk a durva, hanem a munkadij majd mennyi lesz.

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
7Sony7
üzenetére
Most,hogy jobban megbambultam valóban csak egy cucc,de két fokozaton kapcsol,köszi.Többünknek volt télen olyan gondja,hogy akár 100km után se ment fel a vízhőfok 85 C fok fölé.Nekem se. Kicseréltem a vízhőfok jeladó vízhőmérő órához egycsatis mütyürt,a helyzet nem változott.Az óra szerint a vízhőfok épp hogy eléri a 90 C-t a hűtőventi bekapcsol.(10 C fokkal hamarabb)Azért gondoltam elsőre,hogy lehet hogy van több is különböző hőértékkel.Ki kéne kapni,és megnézni,nincs e esetleg elkoszolódva némi vízkőtől.
Az a baj,hogy vízhűtőnél van oldalt kulccsal hozzáférhetetlen helyen kanyarba,
be kell áldozni egy villáskulcsot,ha nem akarok sokat bontani.Egyenlőre így marad.Inkább kapcsoljon hamarább mint később.
-
F_Gergely
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Nem feltétlenül csak a megtérülés miatt vesz valaki dízelt.
Pl: én nem szeretem a benzinest, dízelt nem kell pörgetni, 1200-as fordulaton eljárkálok,2 ezer fölé ritkán pörgetem, és ott a nyomaték. Nyilván egy mostani benzinesnek valszeg nagyobb nyomatéka van mint a 15 éves vectrának, de bármennyire is szivás egy dízel nem valószínű hogy a következő kocsim benzines.
Plusz ha nagyon pörgetem akkor 6,7-6,8 az átlag fogyim, ezt benzinessel szerintem nem úsznám meg 10 liter alatt de lehet meglenne a 12-15 liter is. Dizelnél meg tudom hogy nyomhatom neki nem lesz számottevő különbség a fogyasztásban.
Viszont aki dízelt vesz legyen tisztában annak, használatával, szervizköltségével, alkatrészáraival, stb. -
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Azért ez így kicsit meg van szépítve. Egy sima szívó benzinnel is tud baj lenni, itt volt talán 2 példa is az utóbbi 1 hétben, itt kérdezgettek a srácok, szenvedtek mindennel.
Na most egy turbo dízelnél ezek pont ugyanúgy megvannak + még a turbo + még a kettőstömegű + még kismillió ilyen-olyan mikro makro szűrő tököm nem tudom nem értek hozzá. Igazából nagyon, nagyon nagyon sokat kell menni ahhoz, hogy a dízel valóban jobban érje meg (félreértés ne essék, a benzin nem jobban éri meg, csak kb ugyanolyan, ha úgy álkalkulálunk, hogy benzinre megy el ami szervizre menne el és fordítva).
Az jár itt baromi jól, aki "gyakran" tud cserélni, vesz egy dízelt majd mielőtt kezdene nyűgösködni de még szépen egyben van elpasszolja
Más, kérdés: 2 dolog is, egyik, hogy ma klímával mentem és megállás után motortérben az egyik hideg cső alatt és rajta víz. Jogosan gondolom, hogy ez csak lecsapodott a klíma hideg csövére a motortérben, nem ereszt, semmi extra/baj?
Másik, hogy hogy a fenébe van az, hogy 5000 km ezelőtt feltöltöttem gyári előírt 4.5 literrel a motort. Utánna jó 4800km -ig semmi nem fogyott, vagy nem láttam, ugyanis hát a max fölé ér a 4.5 liter, de még a "rácsozott" részre, nem túl azon. Utánna most fogyott látszólag fél csík hetek illetve csak száz km -ek leforgása alatt, majd tulajdonképpen tegnapról mára, max 50-100km alatt már szinte a min-max közötti felező fölött van, tehát én azt mondanám megint egy minimális látható adag elment.
Továbbra is feltépi az aszfaltot ha kell klímával is, hátul semmi csak rózsaszín oxigén patyolat reggel is (ráadásul sport dobbal tehát -1 hely, hogy "megfogja" a szart mielőtt kijön).
Kezdek belenyugodni, csak mindig a kis öreg F -hez hasonlítom ami 2 év alatt se csámcsogott egy egy mililitert se. Bár hozzá kell tegyem hogy 8 szelepes, az életben nem volt úgy megforgatva mint ez napi szinten (már csak 8 szelepességéből adódóan sem), illetve rövid távokon megy tehát akkor fel is vizeződhet benne az olaj, ebben nem igazán.
-
7Sony7
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Értem én, hogy jó ha van, csak az árával és a tartósságával nem vagyok kibékülve. Bár lehet, hogy ez csak azért van, mert túlságosan árérzékeny vagyok. ( a mostani autóm értéke alig több, mint neked a kettőstömegű csere munkadíjjal.) 7 féle autóval jártam eddig, ebből 6 ban hagyományos lendkerék volt. Így sem hiányzik. Klíma és villanyablak jó, ha van, bár, hogy csak gyújtással megy az ablak, az kikészít.

-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
egyik haver vett annó egy kocka ladát, első autó. oda volt érte meg vissza mondta úú neki nem is kell másik autó, szervó baromság minek az, elektromos ablak tök felesleges minek az, bőr ülés undorító minek az. Klíma minek, lehúzom az ablakot elég az.
Aztán lett egy 92-es F astrája a lada mellé, oké hogy az opel is fapad volt, de volt benne rádió, kényelmesebb volt, stb. Érdekes mód akkor már az opellal járt, a lada mindig "szerelem de jövőhéten kész lesz". Ez ment kb két évig.
Az opel mellé szervált egy marha régi 89-es 750-es volvót, igazi bontószökevény, szakadt bőr ülés, semmi nem működött rajta, csörgött zörgött, szóval bezúzni való. Na itt már jött a nagyzolás "nekem luxus autóm van" itt már érdekes mód "hallod elöl hátul elektromos ablak, ez igen!" meg "ez már automata klímás figyeled", "szervókormányos bazzeg" valamint " minden full elektromos, érted, még a tükör is".
És itt már hirtelen minden szar volt ami nem szervós, amiben nincs elektromos ablak, stb,
És több ilyen ismerősöm van, mindig az a jó és tuti ami van neki. Ha nincsen csak egy talicska szarjam megmagyarázza mennyire jó tologatni egy talicska szart.
De ha kap egy 5-ös bömbit amit elötte leköpött meg elhordott minden szarnak, amint az övé hirtelen az lesz a legjobb autó a világon, és nem is érti emberek hogy vehetnek mást, mikor ez a legjobb. -
Declare
őstag
válasz
7Sony7
üzenetére
Tipus specifikus. Egy japan kocsiba biztos lehet 600k is
Az en kocsimba 100-150k maga a kettöstömegü es a kuplung szett. Ehhez jön a munkadij, ami azert nem keves ennel a müveletnel.Hogy milyen lenne nelküle nem tudom.
Valamiert beepitik, biztos ad a komforterzetnek, de biztosan lehet letezni nelküle is. Mondjuk erre mondom azt, hogy mindig az hianyzik amit megszoksz, majd elveszik. 20 eve az emberek többsegenek se klima, se szervo nem volt a kocsiban. Senkinek nem hianyzott. Aztan amiota benne van ma mar az autokba, azt gondolom a többseg nem venne autot ezek nelkül 
-
7Sony7
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Valaki mintha nemrég írta volna, hogy két fokotatú a hűtőventilátor. Ha igaz, akkor ez ahhoz való, és hőmérséklet függvényében kapcsolja őket. ?
-
7Sony7
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Nézőpont kérdése. Klíma és rádió ha elromlik, még megy az autó, viszont kellemetlen a hiányuk. Kettőstömegű helyett sima lendkerék viszont nekem lehet, hogy fel sem tűnne. Lehet úgy jár ez is, mint a PDTDI. Leálltak vele, mert túl drága volt a javítás, és nem tudták jobban megcsinálni. A cikkben 600.000 ft is volt írva. Lehet, hogy az opelbe olcsóbb, de akkor is.
-
mohabá 007
aktív tag
Urak.Itt van ez a B vekimbe való hűtővíz jeladó (hűtőventillátor kapcsoló)

Ezek szerint 2 féle van belőle?
van olyan,amelyik 100-95 C fokon kapcsol ki-be,és a másik pedig 105-100 C-on.
Jól értelmezem?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
honda 1993
üzenetére
Mondtam én,hogy nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.
Kap egy hűtőventillátor kapcsolót,(hűtővíz jeladó),és a gond megoldva.De a hűtővíz tartály lamellái közül a trutymót pucold ki.A vezérlés,és vízszivattyú cserét mihamarabb csináltasd meg. -
Declare
őstag
válasz
7Sony7
üzenetére
Persze, de ha igy nezzük, lehet elni klima, radio, elektromos ablak, abs...nelkül is

Pont ez az amiröl nemreg beszelgettünk. En is vehettem volna ezert a penzert egy 15eves légrugos, automata A6 audit is mondjuk, meg egy 1.2 es szivo benzines 1-2 eves corsat. Viszont tudtam, hogy mire van szüksegem, mit tudok fenntartani es hiaba lehet baromi jo a legrugos automata A6 audi, nem er nekem annyit, amennyibe annak a fenntartasa kerülhet
ellenben a corsa kicsi, a szivo 1.2 motor meg hiaba faek egyszerü es sose romlik el, sokat eszik palyan es gyenge. Igy lett a dizel, kettöstömegüvel, ami keveset eszik, eleg erös, de benne van, hogy elromlik valami es akkor az 100ezres tetel...viszont nem 4-500ezer tetel, mint egy legrugos audinal mondjuk 
(#42070) Kickass en azt gondolom, nagyjabol ugyan ezt irtam le
"Rossz esetben 150k, jo esetben 200-250k km is lemegy egy ilyen kettöstömegü. " -
7Sony7
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Jó, persze értelek, csak az átlag magyar mire meg tud venni egy autót, pont ott van a km, hogy vserélheti is ezt a vacakot. Ami, lássuk be, azért nem létfontosságú. Úgy értem, ha meg lehetne venni ugyanazt az autót kettőstömegűvel, vagy nélküle, akkor ennyiért kéne a francnak. A 18 éves dízelemben sincs, mégsem zsibbadok a rázkódástól.
Az automata váltóval egyetértek. Főleg dugókban lehet nagyon hasznos. -
Declare
őstag
válasz
7Sony7
üzenetére
Ez ilyen
de ha igy nezzük egy insignia is csak egy kis vas, müanyag, meg alu...azt'megis 8 milla? 
Rossz esetben 150k, jo esetben 200-250k km is lemegy egy ilyen kettöstömegü. Igazabol max egy taxist erint rosszul, egy atlag felhasznalot egy dizel autonal max egyszer erinti. 150-300k huf ezt bele kell kalkulalni.
Ma mar mondjuk a benzinesekbe is beleteszik, de ott gondolom sokkal többet kibir, mint egy dizelben.
Vagy automatat kell venni es ott nincs ilyen gond
en pl nagyon kezdek szimpatizalni az automata valtokkal. Azert az elmult 4-5 evben mar tenyleg olyan rendszerek vannak, amikkel manual modban gyorsabban valthatsz, mint kezzel, ha csak attolod D be, akkor meg komfortosabb es kevesebbet eszik vele a kocsi. -
mohabá 007
aktív tag
válasz
zolikaDB
üzenetére
(Múltkor töltettem a klímát, mondta a fickó, h menjek vissza vagy 2 hét múlva és ellenőrzi, h szivárog-e.Igen, szökik a gáz..)

Azért hívott vissza,hogy ellenőrizze,az elvégzett munka jó e,vagy nem.(garancia) Leellenőrizte,kiderült,hogy nem jó,mert ereszt,szivárog.Azaz: az elvégzett munka fos minőség,nem megfelelő.Ő volt figyelmetlen,trehány, de veled fizetteti meg. Te pedig fizetsz.
Az,hogy rossz az O gyűrű,miért nem derült ki az első alkalommal,Te semmihez nem nyúltál. 
-
-
7Sony7
addikt
Kickass, Declare: Köszi a válaszokat. Azt gondoltam, valami komolyabb cucc ennyi pénzért... Égy kis vasanyg egy rugóval, ennyiért?!
-
F_Gergely
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Igen pont ez a gondom, tegnap pályán jöttem haza, rövidnadrágban és pólóban, és melegem volt a kocsiban 21 fokra beállított klímánál....
Csak én sem akarok arcoskodni ha nem nekem van igazam, de szerintem ez így nincsen rendjén. És 2 hetet volt ott a kocsi, én azt kértem tegye rendbe a klímát. Kifizettem, szerintem tök jogos a reklamációm... -
F_Gergely
őstag
Srácok, klímánál nálatok mi a leghidegebb amit tud fújni a kocsi? Ki lett cserélve a kompresszor (én úgy adtam oda a klímásnak a kocsit hogy a klíma ereszt oldja meg takarítsa ki, rakja rendbe tehát full szerviz) meg fel lett töltve a rendszer de tegnap néztem hőmérővel 17-18 fokot fúj leghidegebb fokozaton álló helyzetben.
Tavaly mikor szarakodtunk a klímával és fel lett töltve akkor 7 fokot fújt és tényleg olyan volt hogy odaraktam a kezem és el kellett rántsam mert annyira hideg volt. Ma viszem vissza a kocsit reklamálni, de szerintetek is rossz ez a 17-18 fok?
Szerelő asszondja hogy kint van 30 fok nem is fog hidegebbet fújni, szerintem meg ez hülyeség... Vélemény?Generátor nagyon faja lett, első pár napban valamiért elég szarul töltött, 13,9 volt üresen de klímával, már 13,5 világítás, zene már 13,3,. Tegnap viszont szépen beállt 14,4-re, terhelésnél 14,1. De nem tudom mi változott

-
7Sony7
addikt
Áruljátok már el, mire jó ez a kettőstömegű lendkerék vagy mi?
-
-
AMD Power
titán
Mi ez az Állat!???

-
trassher
addikt
Lehet hülyeség de megkérdezem, most pattant ki a fejemből az ötlet.

A beltér világítás mintájára szerintetek villamossági szempontból nehéz lenne megcsinálni a kilincsek fészkét világítósra? Úgy értem hogy amikor nyitom az autót távval akkor bekapcsol a beltér világítás majd fokozatosan kialszik. Ilyenre gondoltam a kilincsek "alá". A beltér világítását mi vezérli? Lehet nem is megoldható a dolog ha nincs hely a ledeknek a kilincsek mögött. Nem discoverdát akarok csak a kilépőfény mintájára egy kis pluszt diszkréten. -
tibee77
őstag
válasz
Declare
üzenetére
Most lett olaj cserelve benne, Eneos 5w40est raktak bele.Igen erre gyanakszok en is, hogy marha trehänyok voltak az elözö tulajok...
Amugy tudtommal az en szeriämba (2004es) meg nem raktak kettös tömegüt.Remenykedek benne, hogy nem kell majd az összes hidrotöket kicserelni, lehet csak pär van elcseszödve. -
deicide
veterán
Ma teljesült fiatalkori álmom, hogy egész gyorsan hajtsak át a Lágymányosi hídon. Pont első voltam a Budai oldalon a lámpánál és aztán jöhetett az ereszd el a hajam, egész a Lurdyig.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
100-200-at nem mértem azért, mielőtt lehuligánoztok.
-
gerisz23
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
AZ a baj hogy nagy a sorban állás kpmnél,holnapra kiderül mikor tudják műszakiztatni.
Tanácsokat amúgy köszönöm,ha még nem tettem volna meg
Remélem nem tűnik el az olaj a gépből,habár a szerelőm nem látott rajta folyást. -
AMD Power
titán
válasz
haddent
üzenetére
Jött most hozzám egy régi barátom. Régen nagy Opelos volt. Mondja nekem ,hogy te.... a tiéd parkolóban az fehér F Astra? Mondom az enyém. Huh bazd ki de jó állapotban van , mennyiért vettem , hány km van benne stb.... úgy dagadt a májam.

gerisz23 Ez egy gyönyörű szép történet.

-
gerisz23
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Vettem egy behozott C-s corsát,ami még nincs honosítva,kereskedőtől,szóbeni garanciával.
Elhoztuk lábon kb 85km-ert.Másnap a szerelőnél akihez vittem már nem indult el-az ő állítása szerint.
Rádugta gépre gyújtótrafó hiba,hozatott bele gyújtótrafót azzal se lett jó.Nevezzük a szerelőt mondjuk Tibornak,csak az egyszerűség kedvéért.Szóval nem lett jó a trafóval a 4.henger hibát dobott,azt mondta akkor szét kell szedni a motort.
Közben beszéltem azzal a szerelővel akivel eddig javíttattam,-nevezzük Zsoltnak-azt mondta ilyen nincs,hogy egyik napról a másikra elmegy a kompresszió egy hengerből,meg hogy dadog a motor.
Közben beszéltem a kereskedőkkel is akiktől vettem,elképedve álltak a dolog előtt.Azt mondták hogy a motort ne szedessem szét mert akkor garancia ugrik.beszéltem zsoltival,aki hidrotőke fennakadásra tippelt helyből (telitalálat) azt hiszem itt is kaptam hasonló tippeket,azt mondta mondjam meg hogy nincs pénzem kifizetni a javítást,és hozassam el trailerrel.Pár telefon elhoztuk az autót,Tibor nem örült neki,és a fejemhez vágta hogy nem érti az embereket akik ilyen autót vesznek,miért nem akarnak költeni rá(nem 10-20 ezrekre gondolt hanem 100 feletti összegekre).
Mindez tegnap délelőtt történt,este hívott Zsolti,hogy alszom-e már,kicsit kéretve magát elárulta hogy az volt a hiba amire ő gondolt,nem volt olaj az autóba,illetve ami volt is régi volt.fennakadt az a fránya hidrotőke(amire mellesleg Tibor azt mondta hogy hülyeség,biztos motorhiba,mert olyan nincs hogy egy 2003-as autóba csak 67000km van-igazolva előző osztrák műszakikkal).Tibornak kifizettem a kipufogó cserét,a középső részben talált kivetni valót,meg a munkadíját,számlát azt nem adott.
Zsolti este 9-kor derítette ki,illetve mérte fel a helyzetet,Tibornak volt rá vagy 2-3 napja.Beszéltem közben róla a kereskedőkkel,ők is hasonló tippeket mondtak mint a Zsolti,körbekérdeztek ismerős Opelos szervizeknél is,teljesen készségesek voltak.
Ma megtörtént az olajcsere,gyertya csere stb,szép hangja van a motornak.
A történethez tartozik,hogy Tibornak van egy kereskedése is,ahol volt egy 3 ajtós c-s 1000-es corsa,amit nem vettem meg,de gondoltam az ismerettség végett majd bizonyos összeg fejében elintézik a papírokat az autón,ehelyett majdnem másik motort vetetett, úgy nézett ki hogy arra kíváncsi mennyire vastag a pénztárcám,csak tippelek de arra hajthatott hogy majd otthagyom neki az 5 ajtóst "motorhibásan",cserébe a másikért. -
gerisz23
őstag
Halottam duruzsolni ma a kis C-s corsámat,olajcsere után valahogy helyrejöttek a hengerek 
Már csak a papírmunkát kell elintézni,remélem 1 hónapon belül azért lesz autóm. -
Phobion
addikt
válasz
horvathkrisz
üzenetére
ó, ez igen, ezt egy kicsit részletesebben kifejtenéd számomra? laikus vagyok a témában, amint az kiderült, de érdekelnek az ilyen dolgok

-
horvathkrisz
addikt
válasz
Phobion
üzenetére
Annyit hogy jól elb@ssza, oszt' még annyira se megy mint eddig, de legalább majd többet fogyaszt.
szerk.:
Tisztítsd ki a pillangószelepet+a légtömegmérőt, meg dugózd le az agr-t, ezzel jobb lesz a teljesítmény. a tuning gyertyákat meg a sport légszűrőket pedig felejtsd el. -
Phobion
addikt
75 lovas motornál egy sportlégszűrő mennyit dob teljesítményben?

-
haddent
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Hát igen.. van ízlésünk, Audival én is elfurikáznék. De szerencsére nem érzem hiányát semminek, inkább csak luxusból, presztizsből jöhetne, mert miért ne. De nem "kell".
Közben voltam Obiban és le volt árazva egy ilyen Bosch gép 19 -re, gyorsan megbeszéltem, hogy jóaz otthonra ház körülre mosogatni is nem csk autóra kell ám migiri migiri
Hát brutális már ez a kis gép is. Egyébként ott az üzletben megfogdosva nagyon szarok a Kärcherek a leggagyibb puha hajlékony törékeny retek kis műanyag az egész
Mármint így 50 ezer Huf -ig bezárólag, onnantól nem is néztem.
A Bosch -ból már ez is baromi stabil kis jószág, pumpa belül nem tudom milyen és meddig bírja, egyelőre nem érzem, hogy melegedne bármi baja volna, úgyhogy akár jó is lehet. De ha nem, akkor is, fele annyi mint a többi. Kettőt veszek egy olyan árán.. Jár hozzá fúvóka (olyan élesen és erősen tolja, hogy odaraktam az ujjam mint egy hülyegyerek jól el is vágta szó szoros értelmében baromira fáj, kb égési sérülés), illetve a végére egy kis tartály amibe mehet a szappanos víz és azt felviszi. Kiváló jószág, ennyit megér. Többet nem biztos, ez bőven sok szerintem. Már ezt sem szabad közelről a fényezésre tolni mert kilyukasztja mint az ujjamat
-
zolikaDB
veterán
-
Kickass
őstag
Ez de komoly bár kicsi a felni alá, pláne hátul látszik
-
mephi666
nagyúr
válasz
honda 1993
üzenetére
...fújjátok ki kompresszorral belőle a ganét, a ventit meg hozzátok működésbe... ha sokat mozogtok városban, nem egészséges ha elkezdi forralni a vizet, hacsak nem tojást akartok főzni útközben

-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Asszem nekünk ami most van a kärcher utan az bosch es szerintem ez a 30 ezres kategoria. Jobb az egesz gep valahogy es eddig jobban is birja.
Slagnal 1000 szer jobb
kevesebb vizet hasznalsz, a nagy nyomas szepen leviszi a koszt es az alvazat/kerekjaratokat is szepen lehet vele pucolni. Slaggal max megvizezed a koszt, annyit ersz el
Az igazan tuti az a meleg magasnyomasu, de az azert komoly cucc, komoly arral, komolyabb felhasznalasra, mint 1-2 auto lemosasa 1-2havonta atlagban 
Ezt a göz cuccot nem tudom, biztos jo a konyhaban, leviszi a peneszt, de kocsimosasra valami brutal teljesitmenyü kellhet. Raadasul mi van a gumi es müanyag alkatreszekkel....nekem ez nem szimpatikus.
Haz körül is jo tud lenni
Kärcherböl is lehet k3 at mar jo aron kapni, asszem arra mondta a szervizes srac, hogy az mar jo. A K2 az felejtös. -
honda 1993
senior tag
válasz
mephi666
üzenetére
Igy van, igy nez ki.
Azzal a kulomseggel, hogy van meg egy ilyen racs, ( bar lehet hogy rosszul mondtam es az nem is a klimahoz tartozik ) de a lenyeg hogy van egy ilyen amit te is kuldtel es van egy masik is amin nincs kulon venti ( ez a 2 db venti egymas mogott helyezkedik el)
Namost ezek el vannak dugulva a kosztol.
Mivel el vannak dugulva, meg ha be is lenne kotve a venti az sem tudna kifujni rendesen a meleg levegot, illetve menet kozben sem aramlik be rendesen a hidegebb levego. -
haddent
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Aha.. hát gondoltam..
Nem ragaszkodnék a márkához, baromira nem érdekel milyen. A kérdés az, hogy magasnyomású (de víz!) mosó mit tud egy sima slaghoz képest, érdemes-e, jó-e autót mosni (meg mást is a ház körül)?
A gőz ehhez képest klasszisokkal jobb-e vagy csak annyi, hogy nem leszek csupa szar én magam mire körbemosok valamit
Illetve, hogy akkor pl Bosch -ból vajon ahol indul, 20-25 ezer Forint, max. 30- ból érdemes-e beruházni.Ha ezekről tudsz valamit akkor írd le légyszi, jöhet ide/privátba is

-
mephi666
nagyúr
válasz
honda 1993
üzenetére
így néz ki, ugye? ha felnyitod a motorháztetőt, akkor látod is elvileg a ventilátort... múltkor úgy teszteltem, hogy kapcsol-e ki-be, hogy üresben járattam, a benti kapcsolóval lenyomtam a hűtést... pörgettem pár percig kis gázzal (kb 1500as fordulaton), közben a venti állt, szépen emelkedett szemmel láthatóan a vízhőfok mutatója, aztán 95fok környékén "wrrrrrrrrrrr" beindult a venti... (láthatóan-hallhatóan) feltekertem a hűtést és szemmel láthatóan elindult visszafelé a mutató, majd lekapcsolt idővel újra a venti
menetközben elég az ellenszél, az bőven jól hűt, de kisebb szakaszok megtételekor, sok üresben járatásnál érthetően ez elmarad és melegedik a motor... be kell segíteni a hűtésében, azért van a ventilátor
-
honda 1993
senior tag
Hat akkor megprobalok pontosabban fogalmazni, bar nem igazan ertek hozza.
Szoval. a motorhazteto alatt , a motor elott van 2 db rÁcs ( talan alubol vannak)
Na most ez a 2 db racs el van tomodve a sok kosztol, es ezert azokon a lamellakon egyszeruen nem tud athaladni a levego.Az a 70 fok pedig lehet hogy nem 70 volt hanem 85, nem tudom mar ( mar annyira osze vagyok zavarodva ) folyton azt a mutatot nezegetem, nehez felidezni a dolgokat pontosan.
De az egeszen biztos, hogy amig ugymond lenduletben vagyok es normal tempoban haladok, addig egeszen korrekt a homerseklet.
(Bar ettol fuggtlenul lehet hogy a vizpumpa is meghibasodott) ami ugyebar szinten okozhat tulmelegedest."Van klíma az autóban?" - Igen, de jelenleg nem mukodik. ( bar igazabol ez most csak azert volt fontos, mert ahoz tartozik egy racsos kis lemez, ami el van tomodve) ebbol adodoan pedig a levego nem tud athaladni rajta.
-
Declare
őstag
válasz
haddent
üzenetére
Felejsd el! Csaladban 3 db ilyen low cost kärcher ment tönke es a szervizben is megmondtak, hogy ja ez ilyen, javitatasa annyi, mintha ujat vennel. Hengerfejesek lettek.
Makita asszem az jo, meg bosch talan, ilyen also kategoriaban. Amit igazan erdemes es jo megvenni az a kärchernel asszem a K3 tol indul.
-
Declare
őstag
válasz
Findzs
üzenetére
Nem igazan ertem ezeket a hsz-eiteket
Nyilvan van egy opel arculat, amihez illeszkedni kell, van egy meret korlat, amibe bele kell ferni. Megis mit vartatok, hogy az uj astra K majd terepjaro lesz? 
Kapott egy szebb hatarozottabb formavilagot, nem ilyen gömbölyded idomokat, amik kisse bargyuva tettek az elejet is, meg a hatuljat is. Szep kis töreseket. A hatulja klasszisokkal lett jobb szvsz (jo ezek mondjuk szvsz ek erösen
). Atdolgoztak az alvazat, karosszeriat, vegre könnyitettek rajta 150-200kg al, megkapja a LED matrix lampat, uj belsöt kap, ami sokkal modernebb, uj fedelzeti kommunikacios rendszert, közlekedesi rendszerekkel es okostelefonnal fog kommunikalni, uj motorokat is kap stb...Szerintem tuti
Most olvastam az autobilden, hogy a Golf alatt, a mostani helyen akarjak tartani az arat maj. 16-17 000 euro. Mondjuk ez nyilvan egy fapad, legkisebb benzinmotorral, szoval egy 2,0 dizel, par extraval nyilvan nem ennyi lesz 
-
gban
veterán
válasz
honda 1993
üzenetére
Az volt gyanús, hogy nem folyik el, csak nem volt rendesen feltöltve.
De azt írtad, elmegy a víz, ezért nem foglalkoztam a megérzésemmel.Pillanatok alatt nem érhetné el dugóban sem a 100 fokot, ennek okát nem tudom.
De lehet hogy itt megint fogalomzavar, téves leírás van.
Van klíma az autóban?
Klímahűtő alatt nem a rendes hűtőt érted? Az ha eltömődik, valóban romlik a hatásfoka (mint amikor télen direkt kitakarjuk hogy hamarabb, jobban melegedjen a motor), de nehezen tudom elképzelni hogy úgy eltömődik hogy nem hűt. Bár semmi sem kizárható.
Klímahűtő nem a motort hűti
Még valami, a régi kettes az nem autóút, az a "régi" kettes ami ugye a városokon keresztülmegy.
Az autóút az M2-es, melyiken volt 70 fok? (az meg túl kevés
) -
honda 1993
senior tag
Illetve meg annyit elfelejtettem hogy a vizpumpara is gyanakodtam, amire azt mondtak hogy az meg lehet hogy csinalhat ilyen gebaszt.
Azt mondtak, hogy eleg hogyha csak 2 db kis lapat letorik rola es maris konnyen elofurdulhat az ilyen problema.Nos, ugy figyeltem meg hogy az egyhelyben allaskor szeret felmelegedni, mert menet kozben az autouton (regi 2-es) mar mondtam is a mellettem ulo ocsemnek hogy mintha most jobban nezne ki ( mert akkor kb 70 fok korul volt)
Aztan a varosban amikor tobbszor is meg kellett allnom vgy a piros lampa, vagy egy kisebb dugo miatt ( kb 4-szer volt ilyen) akkor pillanatok alatt elerte azt a 100 fok feletti homersekletet.
Nem mellesleg ott van az is hogy a klimahuto racsa olyan szinten el van dugulva, hogy a levego szinte nem is tud atmeni rajta, tehat menet kozben sem huti semmi a motort."Vízszint: ez is gyanús volt nekem, hogy csak hiányzott" ezt a reszet nem ertem. Pontosan akkor mi a gyanus ?
-
gban
veterán
válasz
honda 1993
üzenetére
Vízszint: ez is gyanús volt nekem, hogy csak hiányzott - az enyémnél is előfordult, hogy a tartályban volt, igaz, bőven a szint alatt, de csak fél liter hiányzott ránézésre.
Nem töltöttem fel vízzel, mondván megy majd bele fagyálló, az meg majd később lesz "elérhető"
Aztán elérhető lett, kértem fél litert. Betöltöttem, de hiányzott egy kicsi a szintig.
Egy hét múlva megint kaptam fél litert, mert szóltam, kellene még. Ugyanez.
Összesen belement több mint másfél liter, de minden melegedés, egyéb jel nélkül!
Még jól is jött hogy kevés volt, legalább hamarabb melegedett.Viszont a venti nem bekötött állapota nem okozhat ilyet, csak ha dugóban állsz - a venti nem kapcsol be, csak ha már forr a víz, normál üzemben nincs rá szükség.
Hőgomba szintén gyanús...
Vagyis vagy nem ez a megoldás, vagy nem írtad le részletesen, pontosan hogy mikor, milyen használat mellett forrt fel a víz.
Annyit írtál, 30 km után - erre szerintem mindenki országutat gondolt. Ott meg nem forr, pláne nem ha van elég víz.Összefoglalva, elég vízzel is forrt? Hol, milyen tempónál, közlekedési viszonynál?
Emellett lehet valóban hogy rossz a gomba, ezért kötötték ki a ventit, de az normál használat mellett (nem dugóban állás) ettől független dolog.
-
haddent
addikt
válasz
Findzs
üzenetére
Kinek mi. Amíg az Opel gyárt ilyen minőségű autókat és folyamatosan, exponenciálisan növeli a mértéket felnőve/lehagyva másokat, addig biztos nem kéne semmi ilyen távolkelet rizsrakéta szar

Nem szokásom az alaptalan, elvakult fanboykodás meg márkahűség, de érdekes módon autó téren valami jobbat és olcsóbban kéne mutatni hosszú távon, hogy érdekeljen más. Most nem arról beszélek, hogy itt egy E39 tessék és mondom, hogy köszi tedd a kukák mellé kutyaháznak
De ilyen kijja biztos nem kéne. A Hyundai érdekesebb, de.. minek..Vannak a Tecskóban 20 ezerért magasnyomású Kärcher gépek. Előbb utóbb mindenképp szeretnék valami hasonlót, de nyilván a gőz érdekelne jobban. Csak az 70 -nél kezdődik. Egy ilyen 20 ezres gép mit tudhat? Érdemes megvenni, sokkal többet tud mint (nem röhögni) egy kerti slag?

És a belépőszintű Kärcher gőzös cuccok? Megéri? Azért 70 ezerért elvárná az ember, hogy min. heti szinten mókolhasson vele a ház körül és bírja évekig.. -
honda 1993
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Hmm.
Köszi a választ.Na most vannak új fejlemények az ügyben.
Elvittem egy szervízbe, kértem egy állapotfelmérést.Ha minden igaz, akkor a melegedés problémát meg is fejtették, egy hőgomba csere fog kelleni (nem mellesleg a hűtő venti be sem volt kötve , legalább is ezt mondták)
Szóval a hőgombát cserélik és bekötík a ventit.Kíváncsi lennék mondjuk hogy ez a hiányosság, mármint hogy jóformán nem volt hűtőventim, vajon kapásból meg is magyarázza e a problémát.
Jut eszembe... A klímahűtő úgy el van tömődve, hogy a levegő amúgy sem tud átmenni rajta, így tehát még a menet szél sem tudta hűteni.
A cicergő hang amit említettem, az pedig elméletileg a szíjfeszítő görgő miatt van. (ez is cserélve lesz, bár lehet hogy ezzel még várok egy hónapot pénz híján)
Visszatérve a vízre. Amióta egyszer újratöltöttem, mintha egy mili litert sem csökkent volna a vízszint.
Létezik hogy csak egyszerűen nem töltötték fel rég óta és ez volt a baja?
Naponta többször is ellenőriztem.
A kocsi alatt és a motorban sem találtam vizet. (de hát végül is most már 2 napja semmit nem csökkent a szint)Azért kíváncsi vagyok a véleményedre (mindenki más véleményére is)
, szóval ha van valami okosság amit megosztanátok, akkor ne tartsátok vissza.
Köszi előre is. -
PeeterssoN
őstag
Egy állpotfelmérésen pontosan mit néznek meg az autón? Tudtommal 5000 ft teljes átvizsgálás ?!

A -
Findzs
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
ha szembe jönne nem mondanám meg hogy ez most a j astra vagy a k
persze egymás mellett egyértelmű lennenem mondom, hogy rossz mert a j is tetszik de többet vártam
úgy látszik úgy vannak vele opelék mint a vw, hogy a 6 meg a 7 es golf között is alig van különbség
elértek egy szintet egyenlőre nem tudnak változtatni, vagy nem mernek mert a piacon elég nagy a versengés, főleg mióta a kia meg a hyundai elég jó kocsikat csinálháziorvosomnak mindig opeljei voltak kiskoromtól kezdve, cserélgette pár évenként a legújabb modellekre
mígnem legutóbb kiá ceed -re cserélt
jó viszonyba vagyok vele, (egyébként nő) és kérdeztem tőle miért nem opel? azt mondta mert jobb a kia
inkább nem mondtam semmit mert még én nem tapasztaltam milyen egy kia sosem ültem még benne utasként senekem is sok opelem volt már mind több évig, f astra, g astra, h astra, g astra, sorrendbe
kíváncsivá tett a doki tényleg jobb lenne egy kia?
-
gban
veterán
-
gban
veterán
Az ilyen istenbarmaitól tudok agyhugykövet kapni:

A fenti a féklámpa, nem elég hogy nem a megfelelő izzó van benne, bónuszként a jobb alig látszik, de a lényeg hogy a rendes lámpa meg világít ezerrel, a féklámpa-izzókkal.

Amúgy ez egy A Vectra, abból is a csinosabb, ráncfeelvarrás utáni verzió - menet közben nem sikerült jobb fotót lőnöm.
-
Declare
őstag
válasz
tibee77
üzenetére
Ez a vezermütengely dolog nekem fura. En ilyet nem is olvastam meg, ennyi idösen, ez tul komolynak tünik. A hidrotökek csattogasa, siman lehet a helytelen olajcserek miatt, sajnos. Milyen olaj van benne, mikor cserelted?
Kerdeztem multkor is, de most is megteszem. Kettöstömegü volt cserelve? Az nem lehet?
En nyomnek olajcsere elött bele egy motormoso adalekot, minden szüröt utanna szepen kicserelni es friss finom top tec 4600 as Molly olajat bele. Utanna megneznem mi van.
Ezeknek a dolgoknak a csereje szerintem eleg brutal lehet.
-
mephi666
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
kb 1 hétre tudnak időpontot adni, kertszomszédok itt melóhelyen és mindig tele az udvar náluk
volt, hogy kiállni is alig bírtam, miután kész lett a kocsi
...meg kényelmes: 7re jövök dolgozni, 3kor végzek, ezidőben meg dolgozhatnak rajta... szüleim falujában lett volna 110%ig megbízható ember, aki f astra-guru és talán olcsóbb lett volna, de körülményesebb 20km-re hordani a gépet... ha meg nincs alkatrész, esetleg nélkülözni és tömegközlekedni... így meg beszereznek mindent, ha meg úgy alakulna akár gyalog hazamennék (ilyen eddig nem volt: minden nap lábán vittem a gépet) -
mephi666
nagyúr
válasz
AMD Power
üzenetére
nekem 14ért csinálták... fix ár a szomszéd szervizben vezérműszíjcserére
4000 amúgy az óradíjuk, az első toronyszilentek cseréje bele is fért 1órába... a váltószimering/kulissza-csere pedig anyagköltséggel együtt 7200 volt, itt is 1 órát számíthattak fel melóra ...amikor meg 3 napig hordtam a gépet a gyújtáskimaradást vizsgálni, kitesztelték, kiderítették, hogy gyújtásmodul rossz, cserélték ugyanolyan rossz bontottra ideiglenes megoldásnak, aztán következő nap rakták bele a jót, majd géppel a gyújtást is belőtték: itt is 4000 lett a munkadíj... nagyon korrektek, nem lehúzósak -
mohabá 007
aktív tag
válasz
honda 1993
üzenetére
Azt akartam mondani,hogy nem kell egyből a legrosszabbra gondolni.A hengerfej pakolás átégése is tudja ua a tüneteket produkálni, mint a repedt,rossz hengerfej.Többen erre tippeltek:.(.A haver azt mondja hogy sok minden okozhatja, akár a hengerfej is.....Ha fogy a víz az hengerfej......EEgyre biztosabb a hengerfej csere...stb)
Nálad szerintem nem ez lesz a gond,mivel a tágulási tartályban a víz tiszta.(azt írtad)
Jut eszembe: olajszint normális,nem túl magas?
Akkor abban már ne is reménykedjek hogy valami kisebb baja lesz csak ugye?
DE,de.Nagy az esély rá.
" A lepényhal megy előre,a reményhal meg utóljára"
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Csak azt tudom mondani,amit gban is írt: Elsőre a vízfogyást kellene megfejteni. 2 nap alatt 2 liter víz az látható kell hogy legyen, bármerre is távozik. (mert ugye az anyag nem vész el,csak....)

Ütemes fordulatszám függő ciripelő hang az én gépemben is volt.Idegesítő volt,már a szememmel is füleltem, mire rájöttem,hogy a kipufogó leömlő sortömítésétől jön a ciripelő hang.A leömlő leszedése után a pakoláson lehetett látni egy hajszál vékony átégést,ott fújt ki,adta a ciripelő ütemes hangot.(Amikor az ott lévő kipuff szelep nyitott)
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Filmvilág
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Sorozatok
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3732
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
ugyan mind a ketten falakba ütközünk, mert nekem a sportossag az azzal passzol össze, ha huz a verda, Neked meg a pörgessel
de azert nem adom fel 

Eddig a legdurvabb papas tempommal (diagnosztikan keresztul figyelve) atlag 1400rpm 20km-en (egyik varosbol a masikba) 5.3L/100km. Ennel egy fokkal rosszabb volt a telitank-telitank meressel Bp es kornyezo varosokbam mert 5.9L/100km, itt se nagyon rugtam neki

az en kocsimon az elözö tulaj csinaltatta meg 150k km nel, de a 6 sebesseges H astraban ez szeriahiba sajnos.

Az,hogy rossz az O gyűrű,miért nem derült ki az első alkalommal,Te semmihez nem nyúltál.

Mármint így 50 ezer Huf -ig bezárólag, onnantól nem is néztem.