Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Intel Optane M10: mire lehet használni?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lalikiraly
üzenetére
Királyom. Hajrá. Az nyilvánvaló, hogy a Mercikkel amit veszel lesznek gondok.
De te megoldod. Bízok benned.
PS:
Ha csak néhány, jelentéktelen funkció működik csak az autóban, nem a világ vége. Gyakran apró hibák állnak mögötte. -
Na sziasztok! Egy kis spoiler. Beütött a szar
Nem kicsit nagyon.
Majd Pénteken jövök a zaftos részletekkel.
Nem tört ilyesmi, csak kb semmi sem működik. Csak a klíma és a rádió. Meg megy persze. De azon kívül lehalt minden is. -
Vesa
veterán
Az nem a gyártó hibája, hogy kikényszerítik tőlük a környezetvédelmi szabványokat, vagy hogy az alapanyagok drágák. Pont a Mercedes is megmondta, hogy azért nincs már "vényóc" és V12, mert ilyen környezetben nem éri meg legyártani. Nem azért, mert nem képesek gyártani.
Mindenki jön itt azzal, hogy "régenmindenjobbvóóót", pedig egy 30 éves Mercedest összehasonlítani egy maival, kb. annyi értelme van, mint egy fekete-fehér katódsugárcsöves TV-t hasonlítgatni a 8k Top OLED akármihez. Az új bonyolultabb, mivel fejlődik a világ, és változnak az igények és a szabályozások, amihez a gyártónak alkalmazkodni kell. Szutyok konstrukció a régieknél is volt. Ott van mindjárt a W220, ami úgy volt katasztrófa ahogy volt. Vagy a konstrukciós hibás W211, hogy az ML szériáról, vagy a korai A-Classról ne is beszéljünk. Bármelyik mai modell körökkel jobb ezeknél.
Abba meg bele se menjünk, mennyire megszépíti az idő a régi autókat, mert baromira nem volt jobb régen se. Anno a 4 éves E34 BMW 535i-m klímája egyszercsak füstöt kezdett fújni az utastérbe... komplett klímakompresszor csere, horror összegért. Az E32 730i 5 évesen elkezdett rángatni, 2 hetente jártam vele szervizbe, már a fél autót kicserélték, horror összegért, és még mindig nem volt jó. Az E38 728i-ben az óracsoport kijelző pixelhibás, típushibás volt, amit a BMW soha nem ismert el, pedig minden harmadik autónak eltűntek a pixelek 3-4 éves korára. Ma meg olvasom a fórumokon, hogy bezzeg az E38, az volt az utolsó csoda BMW. Ja persze, aki csak képről látta, annak biztosan.
Az meg nem tudom mitől marketing duma, hogy jók az új autók. Én hajtom egy ideje ezt a Mercedest, és meg vagyok vele elégedve. Ilyen jó HUD-om még nem volt egyetlen autóban sem, és a fedélzeti rendszere is kiváló. Sok szolgáltatásról már nem mondanék le ha lehet. Nem ritkán megyek 2-3000km-t egyben, de még nem szálltam ki elzsibbadva és a Level 2.5-ös önvezetője autópályán a kényelem csúcsa. De tény, hogy a szerviz horror. Pont most volt egy garis problémám, és morcos lettem volna, ha nekem kell kifizetni azt a számlát.
-
csibe1
veterán
Nem a gyártó hibája?

Akkor ki a fene hibája?
Most már tényleg kíváncsi lennék rá...
Biztos a helyi kisjézus engedte gyártásba a szutyok konstrukciót, vagy mégsem?
Aztán még tapsoljak is az elcseszett megoldáshoz, amit a márkaszervíz sem tud megjavítani?!"Az autók viszont jók, csak ha gond van, akkor könnyen GTK. "
Nézd meg, tollas a hátam?

Szóval ezt a marketingrizsát, nekem nem tudod eladni.
-
Vesa
veterán
Oké, de ez nem a gyártó hibája.
Nekem egy 2 éves w206 PHEV van, nyilván ez még garis, de én is látom a számokat és horror. Közben nézegettem BMW-t is mert lassan majd cserés lesz a merci, és én is dobtam egy hátast amikor megtudtam, hogy a Laser Light fényszórónak darabja a márkaszervizben 1,5-1,7M, és bontottan is 600k körül. Beteg. Valójában, nem teljesen értem, mi a fene kerül ezeken ennyibe? A lézert még talán megértem, de egy sima LED fényszórón mi kerül többszáz ezerbe?
Az autók viszont jók, csak ha gond van, akkor könnyen GTK. És sajnos ehhez már E, vagy S-Classnak sem kell lennie. -
A másik autó meg minden hónapban 3 hetet volt márkaszervízben.
Ugye ez nem az autó hibája.
Abban igazad van, hogy egy viszonylag éles határ van az új és régi konstrukciók között. A korosabb járműveket a régebbi szakikhoz érdemes vinni.
Az újabbakat olyan helyre, ahol igénybe tudják venni a gyártók szerelő támogatási rendszerét. Angol (szak) nyelv mélyebb ismerete nélkül nehéz használni. Talán a német is elég több gyártónál.
Ha nem tudják használni, akkor lottózás alapú javítás jön. Ha nem jön be tovább cserélik az alkatrész láncot. -
-
csibe1
veterán
Garanciális autónál 400 ezer az AdBlue tartály.

Ez szerinted normális?
A másik autó meg minden hónapban 3 hetet volt márkaszervízben.
Nem tudták mi a baj.
Szóval persze, nagyon szuperek az új autók.
Kérdés kinek.
Csere kocsi nincs, mert majd azzal dolgozol amivel akarsz, meg tudsz.
Tényleg nagy buli, legyél vállalkozó az új szutykokkal.
Haszongépjármű, max a gyártónak, mert lassan az árát kifizeted szervízre.
Hogyne...Régen minden jobb volt, mert simán ki lehetett cserélni az izzókat, nem spéci szerszám kellett hozzá, nem papírvékony volt a festés, a műanyagok tartósabbak voltak,
és még lehetne sorolni. -
Szerintem nem volt régen minden jobb. De ezeknél a merciknél elképesztő módon gazda függő, hogy mi merre. Anyámék vették meg a kocsit, de pl én már biztos nem vettem volna meg. Gondolhaotja az ember, ha már arra nem képesek, hogy égőket kicseréljenek, akkor a komolyabb dolgokra már nem futja, Valami csoda folytan raktak rá négy új nyári gumit. Bár a DOT számujat sem néztem még meg, de sem normális centrírozás, futómúbeállítás meg pláne nem volt. Így ezek is rám várnak. Pláne hogy nem is a jó méretet rakták rá. Ebből következik, hogy kukáztak 4 gumit és fosd rá komám címmel.
-
Már ez is egy olyan vacak, ami a gari végéig húzza.
Lassan a garancia duplájánál tart. Most kerül kerül sor a kopó - fogyó alkatrészek és segédanyagok cseréjére és pótlására.A távlati cél átállni az elektromos hajtásra. Céges EV-t használtam több mint félévig. Nekem bejött.
-
csibe1
veterán
válasz
Hieronymus
üzenetére
Aztán mi lesz helyette?
Egy új, agyonelektronikázott vacak ami a garit ha kihúzza? -
laed
senior tag
"Az új autó:" - és a képen 5db autó látható, még ha nem is mind teljes egészében.....

Biztos rögtön vettél 1 flottát.
-
válasz
Hieronymus
üzenetére
Iázvédö. Amúgy hajrá

-
Tudtam, nagyon tudtam. Visszatérsz a Merci világába. A korosodó kategória javítgatásába.
Ha neked jó, nekem is, mert lesz olvasnivaló.Most lesz kilencedik éves az autóm. Elöl komplett fék felújítás, fékfolyadék cserével, kuplung javítás. Gyújtógyertya csere, olaj cserék várnak rám. A bordás-szíj sem tuti már. Friss műszakival, felújítva keres majd új gazdát az autó.
Neked túl fiatal és nem Mercedes.
-
KissG90
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Legújabb Thinkpad T14 gen6 - Bontatlan + magyar! - Core Ultra 7 255U - 16/32GB - 512GB - Gyártói gar
- 96GB DDR5 ECC RDIMM 5600MHz szerver RAM
- Eladó AMD Ryzen 7 9700X, RTX 3070, 32GB 6000MHz DDR5, 1TB M.2, 850W +80 Gold Gamer PC!
- Dell Latitude 5411,14",FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,2GB VGA,WIN11
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- 271 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U9 285H, RTX 5070 (multitouch) (ELKELT)
- Wanbo Vali 1 Pro projektor
- HP ZBook Fury 17 G8 i7-11800H 32 GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A3000 Garancia
- iPhone Xr 64GB 100% (3hónap Garancia)-ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR Gyűjtői darab (3hónap Garancia) - AKCIÓ
- Playstation / Nintendo / Xbox konzolok Okosítása és Javítása - PS4 "okosító" lemez kapható!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem kicsit nagyon.