Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
db jelzés a keréken?

Ha nem trollkodsz, mutass képet, hogy hol keressem
Még mindig kerékcsere, TPMS érzékelő.
Mennyi idő után kéne az autónak anyázni, hogy valami nem stimmel? Mentem kb 11-12 kilométert, és egy szót nem szólt, hogy nem változik a nyomás/nem tud szóbaállni az érzékelővel.
Végül nyomtam neki egy betanítást, de na! Vagy csak akkor jelez, ha nincs olyan érzékelő a keréken, amit már korábban megtanítottak neki?
Merthogy az értékesítő figura valami olyat mondott, hogy kell drága kütyü ahhoz, hogy az autóban eltároljunk akár 8 érzékelőt is (4 nyári, 4 téli), a kerékcsere után meg az olcsó kütyüvel is be lehet állítani, hogy melyik kerék hol van. Ez utóbbi tutira működik
-
Petyyyyy
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Persze.
Idő kell míg "bekopik" és különben is, a télid puhább keverék. És nézd meg a db jelzést is a címkén.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Lajos1966
tag
válasz
athomi
üzenetére
A lényeg a Dexos2.Ezen belül használhatsz 0W30,0W40,5W30 és 5W40 viszkozítású olajokat.
Valamiért sok ember fejébe beégett a bűvös 5W30,pedig azon kívül is van világ .Ráadásul nem árt néha tanulmányozni az autóhoz adott használati utasítást.Vannak benne hasznos leírások.
-
-
-=RelakS=-
veterán
Új nyári gumi jóval hangosabb, mint a kb 1500km-t használt téli. Ez normális?

Pontos típusokat később tudok írni, ha számít (mondjuk miért is ne számítana?
) -
athomi
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Akkor gondolom csak arra kell figyelnem, hogy 5W-30 dexos 2 motorolajat használjak?!
-
Tikakukac
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem tudom mennyire bonyolult, nyilván ez is kijön előbb-utóbb, már előre remélem. Most épp jobb hátul ment szét a kp zár vezetéke tippre, úgyhogy holnaptól szerelhetek ismét eleget.
Más: lenne bakker komplett Webasto piszok olcsón. De Istenem mennyivel bonyolultabb a villanyosnál
Szívem szerint bevállalnám, de basszus minimum hatszor több vezeték meg cső kell bele. -
-
ArthurShelby
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Zafira C-nél van pop-up műszer csoport kijelzőnél, szokott szólni.
-
Tikakukac
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Mármint a csatlakozás? Passzolom, ezt így nehéz, guglizz rá és lesznek képek
Behr rendszereknél típushiba G-nél, C Corsa is elvben elég sok dologban egyezik ezzel. -
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Pöccre indult szépen járt, aztán leállt. Tárolt hiba nincs. Check engine nem világított vagy ilyesmi. Attól tartok, hogy az adagoló kezdni beadni a kulcsot. Az előző tulaj mondta, hogy mielőtt tönkre ment neki (már volt felújítva 100.000km-rel ez előtt), egyre nehezebben indult, aztán egyszer csak menet közben leállt, aztán annyi.
A héten cseréltem a résolajcsöveket, utána az első indításkor ugyan ez volt a jelenség, sok tekerés, aztán elindult. Szóval valami köze van a levegősödéshez. 2000-es évjárat. -
Tikakukac
titán
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Itt kettős keverés van. Ne mossuk össze őket. Nálunk halmozati fogyatákolás van, ellenben bőven van ilyen motoros tapasztalat kint és itthon is, akik pályáztak hasonló blokkal és ugyanígy szopó volt az olajnyomás és láncfeszítés, mert kirakodta a kormot a blokkra a csoda.
-
Sukta 95
aktív tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
2015-os j astra nalunk jelzi, ha fogy az ablakmoso

-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Hát igen, ezért nem szabad félni a "sokat futott" autóktól, sem a gyári gm olajtól. "Anyu" aki a gyerkeket viszi oviba, bölcsibe, stb, napi 2x3km-re, aztán a 8 éves 50 ezer km-t futott autója után kap a tipikus használtautó vásárló.
Egyébként nekem is termosztátot kell cserélni, nem melegszik a vizem, biztos savasodik az olaj.Sanki #81879: mennyi van benne?
-
BaKeSZ87
őstag
Y20DTH 1 nap állás után elindul, majd kb. 5mp után leáll. Sok tekertetés után újra elindul, és megy is szépen. Mi lehet az ok? Valahol lelevegősödhet a rendszer, de hol? Résolajcsöveket kicseréltem, de ezek szerint nem azért csinálja.
-
Tikakukac
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Asszem az G Astra legtöbb elemében. Ott mikor így ázik az fűtéscsap javító készletet szokott kérni

Sza_Sa: Mondjuk az is 100%, hogy ez a blokk nem 300m-eket szokott menni egész nap 2 óránként

-
Petyyyyy
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Pedig azt írják a srácok, hogy nincs ilyen. [link]
Fura. -
C Corsa esetében a pedáloknál víz van , ahogy néztem nem az ajtótól jön. Esetlegesen van valakinek ötlete?
Ugyan ez a helyzet a csomagtérnél is.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
A fura, hogy a gépkönyvben sem találom, hogy tudna ilyet az autó.
A műszercsoport rajzán konkrétan semmi nincs, ami szélvédőre emlékeztetne, az utána következő áttekintés sem említi
Legalább egy pop-up-ot elvárnék, ha reggelente azért tud rinyálni, hogy csatlakozott a telefon, jegesedés várható, és kioldotta a kéziféket
-
Petyyyyy
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Illő lenne neki.

-
Tikakukac
titán
Szóval nem mondtam, hogy máshol ne lenne
A fizika tanárok az autós kártyák Lola T-163-asai, mindig ők nyernek.Viszont az adalékolással épp az lenne a lényeg, hogy megfelelő egyensúlyban legyenek a lényeges paraméterei az olajnak. Márpedig itt ezek szerint nem csak nekem vannak fenntartásaim a gyári cuccal kapcsolatban. Főleg ha a retard szerviz még a viszkozitást sem tudja betartani.
-
-=RelakS=-
veterán
Kifogyott az ablakmosó folyadékom. Megesik az ilyen, ha az ember használja.
DE!
Opeléknél nem divat, hogy ilyenkor valamit brekegjen az autó? A Fábiám is tudott picsogni, mikor már csak a tartály alján lötyögött valamennyi.
Új Astra K -
Tikakukac
titán
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Az mákos. Eddig egy mosással vagyunk meg. Idén megy a másik, kösz GM

De azóta már találtam tribológiában jártas embert, aki azt mondta, hogy rosszul viseli a GM olaj a sok alacsonyan hőmérsékleten menést és nem tudja lebegtetni kellően a kormot. Azért szenved annyi motor a sártól. -
-
athomi
veterán
Z16XER-be melyik motorolaj a legjobb?
-
BaKeSZ87
őstag
válasz
BaKeSZ87
üzenetére
Body/Central Door Lock/Programming/Programming Remote Car Key/Gombnyomkodás/Kiírta, hogy sikerült.
Mint ebben a videóban: [link]. Csak mivel én nem aliexpress-es utángyártottat próbáltam programozni hanem egy másik gyári távirányítót, így nekem működött. Semmilyen kódot nem kért. -
BaKeSZ87
őstag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
A leírásban az van, hogy az "Anti Theft Warning"-ba kell belépni, Programming/Security Code/beírod a kódot aztán jutsz oda, hogy Programming Remote Car Key de mivel nincs riasztó az autóban így másik menüben volt a távirányító programozás és semmit nem kellett tennem, csak nyomkodni a távirányítón a gombokat, és kiírta, hogy kész.
-
BaKeSZ87
őstag
Ma megjött az OP-COM interfész, így be tudtam programozni az "új" kulcsomat. Még kulcskódot sem kért.
Használt kulcsház elektronikával postával - 7.250 Ft
Nyers kulcs postával - 1.500 Ft
Kulcsmásolás - 2.000 Ft
OP-COM - 5.200 Ft
Szóval cirka 16.000-ből meg is lett. -
-
diegho
nagyúr
A Denckermann féktárcsa milyen? Kovács Autónál 4 csillagos és kb fele annyi, mint a Zimmermann. Nem hosszú távra tervezek az autóval, jövőre legkésőbb csere, de a tárcsákat+betéteket le kell dobnom, mert elkoptak. Alapvetően valamilyen olcsó, de jót kerestem és ezt dobta be. Ez vehető?
-
_seth_
veterán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Linket tudsz adni a valeoshoz?
-
_seth_
veterán
Régi kék dobozos F8R... kezdetű 2 pólusú pl X20XEV-be való gyertyát lehet még kapni valahol? Unixnál, cromaxnál már csak a fehér dobozos gm-champion feliratú van gyári GM-ként.

Szinte ugyanilyen volt.----------
Ismer valaki olyan rejtett parkolóradart ami megbízhatóan működik? Van egy ritka lökhárítóm amit nem szeretnék kifúrni viszont már hozzászoktam a parkolóradar használatához, természetesen után gyártott megoldásokra gondolok.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
mrx1212
üzenetére
Nekem most jelenleg a nyáriak Pirelli Cinturato P7, ezzel nincs baj, bár összehasonlítási tapasztalatom sincs, viszont év vége körül egy városi mászkálós kocsira lecserélem a mostanit, ahhoz ha majd nem kapok gumikat 100% 4 évszakosat fogok venni. Feleslegesnek tartom ezeket a cserélgetéseket, főleg ha városba lesz használva, és valószínű Michelin CrossClimate lesz a befutó, mindenhol megállja a helyét.
-
mrx1212
tag
Ti melyik gumit javasolnátok :
Michelin Primacy 3
Bridgestone Turanza T001 Evo
Continental ContiPremiumContact 5Természetesen a méret : 205/55 R16 lenne.
-
Tikakukac
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Talán ja.
Nyáron dobbetétek ki és móka lesz otthon is, lakatos helyett megelőzés

-
-
Tikakukac
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha van nagyon tuti lakatosa, akkor talán festés, egyébként makulátlan bontottra szavaznék, belül mindenképpen valamilyen rozsdagátlóval megtolva, cinkelve, bármizve.
Szinte tökéletes munkának tűnő fényezés után 2 évvel láttam olyan csodákat, hogy ezt már az Úr tudhatja maximum.
-
Fandango
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Tulajdonképpen semmi, de nem hiszem, hogy egy hibátlan darab hirtelen elkezdene rozsdásodni csak úgy.
Az enyém se azért kezdett el mert az idő megette, hanem mert sérült volt a fényezés amikor vettem, és ott az évek során jobban kezd látszani, de az is inkább felületi rozsdának tűnik, nem annak ami átette magát az egészen.
-
-
Fandango
veterán
Adott egy H Astra, a bal első sárvédő ív peremén hosszan rozsdásodik.
Melyik lenne a jobb ötlet, elvinni fényezőhöz és megcsináltatni, vagy keresni színben egy bontott elemet, és azt felrakatni?
Ahogy néztem pár perc keresgélés után, 15 ezerből már megvan a bontott elem, de lehet, hogy találnék olcsóbban is. -
F_Zolee
nagyúr
Látom megy a nagy felni keresés. Ismerősnek van gts 16os felni felújítva alig használt potenza gumikkal asszem. Nem vált senki?

-
senzaj
senior tag
Jobb kormányos VXR-ből való IDS+ hátsó lengéscsillapító csereszabatos a balkormányos GTC-vel?

-
Sza_Sa
senior tag
Astra h 1.8 fagyálló gyári feltöltési minősége milyen? Rózsaszín vagy lila?
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem veszes meg. Sot egy kis csiszolassal, festessel korrigalhato. Kordaban tarthato.
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Ivek foleg meg az ajto alja, es a csomagtarto ajto alja. De az ivek annyira nem gazosak. Inkabb a csomagtarto ajto, jah meg a tank beomlonel.
-
AMD Power
titán
Kivancsisagbol irtam es csatoltam egy kepet az autorol egy kereskedesnek ahol nem reg vettunk egy kocsit. Vajon mennyiert szamitanak be az Astrat. 200e ha rozsdamentes (nem az) de max ha tipp-top akkor 230e.
-
Tikakukac
titán
Elkezdtem volna összerakni az újabb alkatrész rendelést Cromaxból. Erre reccs, a cuccok fele eltűnt, nincs.
Remélem rendszerhiba nem rözsóék kezdtek mókázni.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
trassher
üzenetére
Na igen, dehát ilyen ez a bicikli. A sors fintora hogy vidéki gyerek lévén nincs időm elvinni (haza) vidékre megcsináltatni.

Bátyámnak mákja lesz. Idefent 200-at mondtak a lakatolás, fényezésre, otthon 130 körül megáll.Én is meghúztam a vonalat - szintén időn túl, de legalább megvan. Felkerül még egy szett pedálgumi, egy gázolajhűtő és egy elektromos fűtés előmelegítő és kész passz, bezár a bazár.
-
trassher
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Nálam most lett meghúzva a határ autó ügyben, csak ez épp a normális határon jóval túl van.

t1: A gm olaj nem a legélesebb kés a fiókban de jobb mintha 10w40-el használták volna. Rozsdásodni a hátsó kerékjárati ívek elején tud és a tankbetöltő nyílás körüli lemeznél. Más kifejezetten rozsdásodásra hajlamos helyről nem tudok.
-
Tikakukac
titán
válasz
trassher
üzenetére
Ezen átestem, csak ugye én főleg laptopban utazom. Totál csontra újrakasztniztam a gépemet. Minden elem cserés lett. gyári állapotra felhúzva.
Amikor meglátod a karcot és az egész megy a lecsóba, aki ráejted a tollat és pont a heggyel esik rá, amikor meglátod, hogy fényesedik a keret, mert hát használod, mert arra van... azóta nem. Amit lehet minden cuccomért megteszek, de meg kell húzni a határt sajnos valahol. Ha a Trabi OT-s lesz sem tudom mi a csutak lesz vele. Jó dolog használni azt is, de a használat olyan szinten degradálja a patika állapotot, hogy vérverejtékes küzdelem a szintet tartani

-
trassher
addikt
válasz
MunezXBK
üzenetére
Itt se csinálja senki már csak az ára miatt sem. Tavasszal polír, ősszel kemény wax és jó idő. Mikor mutat olyan képeket, hogy más kozmetikák műhelyében tapéta van mert nem mosnak, ha mosnak is akkor vízzel meg ülve políroznak.
Hívták egy tanfolyamra ahová kérnek önéletrajzot tőle és az alkalmazottjától + a műhelyről egy bemutatás. 1 nap fejenként 100K + el kell hozzanak 250K értékben anyagot. Annyit mondott, hogy megköszönte de nem tart rá igényt. 
Tikakukac: Van az a kategória és állapot ami meghálálja. Én hiába vinném az akril szaromat évente, semmi értelme nem úgy mint Petyyyyy autójának amin látszik, hogy vigyáztak rá az előző tulajok is.
t1: Ha az átírás árát le tudod alkudni akkor már nem rossz lehetőség. Az olajfogyasztás változó, ha nagyon beleszartak és nem jó olajat kapott akkor lehet 1 l/1000 km is.
-
Tikakukac
titán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Clear bra kéne az egész kocsira sajna. 1-2 elem kapni fog. A küszöb meg a tető és a bepakoló perem. Mert az tényleg félelmetes lassan.
-
t1
veterán
Sziasztok.
Ez megér ennyit? [link]
Ismerősé elejével volt egy pici kocc. Mennyire zabálják ezek az olajat? Érdemes ilyet venni még vagy inkább 1.4 lenne a jobb? -
Tikakukac
titán
válasz
trassher
üzenetére
Első lökös kapott sok karcot az élettől, ugye elég sokat jár az autó olyan terepen ahova mások SUV-val sem mernek menni. Héten találtam egy hibátlant, színben egyezőt, mosósat mindennel 40k-ért. Szinte utángyártot és fényezés árban van.
Hiába rakom fel, ha 2 éven belül megint bekap egy rakat horzsolást. Ugyanez igaz a polírra meg azokra a cuccokra amiből 5ml 100k pénz. Már ezeket elengedtem, ami alapozót bánt, azt szépen javítom ecsetes javítóval, rozsda ne legyen és csókolom. A buzuláshoz tényleg kéne valami olyan, amit csak akkor vesz elő az ember, ha ünnepelni akarja az életét
-
Petyyyyy
addikt
Álljon itt arcoskodásom és büszkeségem jeléül az alábbi
[link]
-
< DominuS >
csendes tag
-Opel Zafira 1.8 benzin, random leállás menetközben-
Már több mint 200km -t mentem leállás nélkül amióta a szerelő betette próbára a bontott trafót.
Úgyhogy holnap megrendelem az új trafót.Hibajelenség :
Az autó teljesen random leáll menet közben ,índításnál a motor visszajelző lámpa villog és nem indúl csak teker az öninditó ,akksi saru le majd fel és pöcc röff indúl.
Utoljára 19km-en 2x állt le ...Mint kiderült a trafó volt a hibás , ha másnak is lenne hasonló hiba jelenség akkor ez a megoldás.
-
Poiro7
senior tag
Ma olyan hibával találkoztam az Opelemnél (1.7cdti), hogy nem akart elindulni, csak önindítózott. Észre vettem, hogy nem ég az izzítás visszajelző ezért ránéztem a relére. Kivettem majd vissza raktam. A visszajelző továbbra sem éget de beindult pöcre a gép. Haldoklik a relém (is) vagy még milyen hibára utalhat, hogy nem ég a visszajelző?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- LEGO klub
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung kuponkunyeráló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MIUI / HyperOS topik
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A2000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 15 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 17 Pro 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Samsung 50" 4K smart Wifi-s okos tv UE50NU7022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)
Szívem szerint bevállalnám, de basszus minimum hatszor több vezeték meg cső kell bele.

Hívták egy tanfolyamra ahová kérnek önéletrajzot tőle és az alkalmazottjától + a műhelyről egy bemutatás. 1 nap fejenként 100K + el kell hozzanak 250K értékben anyagot. Annyit mondott, hogy megköszönte de nem tart rá igényt.