Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
realpopek
tag
Sziasztok.
Esetleg tudna valaki segíteni, hogy A17dts 110LE motorral szerelt merivánál mennyinek kellene lenni az üzemanyagnyomásnak amit kiolvasok értéket a közös nyomócsőnél? Köszönöm.
-
realpopek
tag
Sziasztok,
Van egy 1.7cdti 110LE motoros B Merivám 211-es évjárat. Nemrég volt hengerfej tömítés cserélve rajta, természetesen a szokásos síkolás és egyéb járulékos dologgal együtt. Jelenleg azt produkálja, hogy beindítom és hullámzó az alapjárat, viszont ha bekapcsolok valamilyen fogyasztót pl, klímát akkor kisimul az alapjárat. Ha megyek vele alacsony fordulaton néha rángat, ha odalépek neki megy mint a meszes. Találkoztatok már ilyen jelenséggel?
Üdv,
Jani -
realpopek
tag
Szia,
Lehúzott jeladóval nem mentem mert eléggé macerás lehúzni a vezetéket. Le kell szedni a fojtószelepet, sőt az akkut is érdemes kiszedni , hogy rendesen hozzáférjen az ember. Megoldható persze csak sok meló, hogy kipróbáljam lehúzott jeladóval, de lassan nem sok választásom lesz. -
realpopek
tag
Sziasztok,
Adott egy 2010-es 1.7cdti 110le Meriva B autó. A probléma az, hogy melegen ne indul be. Volt több szerelőnél, opel szervizbe is.
Az eddigi szerelők javaslatára az autóba ki lettek cserélve a következők.
-főtengely jeladó
-vezérműtengely jeladó
-üzemanyagszűrő
-hűtővízhőmérséklet jeladó
-4 db porlasztó felújítva
- önindító
Ezeken kívül természetesen nincs hibakód, minden szerelő megnézett minden adatot-élőadatot és mindent rendben talált.
Miután felmelegszik 40-50 fokra már nem akar beindulni csak teker, de ha lehúzom a hűtővízhőmérséklet jeladó csatlakozóját rögtön beindul akármilyen meleg.
Esetleg van valamilyen ötletetek, hogy mi lehet a hiba?
Köszönöm. -
realpopek
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Szia, valóban nincs hibakód.Azért zárom ki a mechanikai hibát mert ha lehúzom a vízhőfok jeladó vezetékét rögtön beindul.
-
realpopek
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni tőletek, van egy B Merivánk, 1.7 cdti 110LE az utóbbi időben melegen már nem idul be. Fel lett újítva mind a 4 porlasztó, ugyan az a probléma. Most melegen lehúztam a vízhőfok jeladót és beindult. Kicseréltem a jeladót, ugyan az a hiba, melegen nem indul. Szóval ebben kérném a segítségeteket.
Köszönöm. -
realpopek
tag
Sziasztok,
Klíma kompresszor cserénél mit kell még megnézni, átnézni? Megszorult a kompresszor azért kell kicserélni, elég a gáz lefejtése, kompresszor csere, majd ujjra feltöltés, vagy nem ilyen egyszerű?
Köszi, -
realpopek
tag
Sziasztok!
2010-es Meriva B 1.7 cdti autómon kuplung és kettőstömegűt kellene cserélni, tudnátok ajánlani normális szervizt Pest vagy Heves megyében? Ja még annyit hogy erről az oldalról rendeletetek már, milyen tapasztalatok vannak:https://www.autoalkatreszonline24.hu/luk/15802266
Köszi,
Jani -
realpopek
tag
Sziasztok,
Van egy 1.7 CDTi 110LE Meriva B autóm. Utóbbi időben olyat csinál, hogy ha melegen leállítom, pár perc múlva indítok, nem mindig indul be elsőre. Van hogy másodikra vagy harmadik indítózásra indul csak be. Megtekeri rendesen de nem indul, hidegen mindig beindul, minden reggel gond nélkül el tudok indulni vele. Tegnap piros lámpánál üresben felengedett kuplungnál adtam gázt és lefulladt, nem tudom mitől lehet, vagy hogy merre keressem a hiba okát. Ti itt okosabbak vagytok azért teszem fel itt a kérdésemet. Gépre téve nem ír ki hibát.
Előre is köszönöm ha tudtok segíteni. -
realpopek
tag
Sziasztok!
Biztos volt már a kérdés de, megkérdezném én is. Milyen olajat kell tenni Opel Meriva 2011 1.7 cdti M32-es váltóba? Olvastam több viszkozitást is, nem akarom elrontani azzal hogy nem a megfelelőt töltöm bele.
Köszi előre is.
Jani
-
realpopek
tag
Sziasztok!
Lassan esedékes lesz a vezérműszíj és társai cseréje az autómban. Meriva B 1.7 cdti 110 LE.
Sajnos aki szerelte eddig az autóimat már nem vállal ilyen "nagyobb" melót.
Sajnos itt Gyöngyös és környékén nem ismerek senkit aki megcsinálná, Opel szalon van csak nem akarom hogy lehúzzanak.Esetleg itt a fórumon van valakinek ismerős műhely esetleg szerelő akit szívesen ajánlana?
Alkatrészeket be tudom szerezni viszonylag jó áron, de sajnos nem szeretik ha hozott anyagból kell dolgozniuk.Előre is köszönöm.
Jani -
realpopek
tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nagyon jó, fantasztikus megoldás, minden DPF-es autóba kötelezővé tenném.
Még egyszer köszi. -
realpopek
tag
Sziasztok!
Van egy 1.7cdti 110LE 2011-es Opel Meriva autóm. A problémám a következő: Hidegen elsőre indul nincs semmi problémája, viszont melegen van hogy csak másodikra vagy harmadikra indul be. Teker rendesen csak nem akar beindulni.
Esetleg valakinek volt már ilyen gondja?
Köszi előre is.
Üdv,
Jani
-
realpopek
tag
Sziasztok!
Minden nap olvasom ezt a fórumot, sok minden megtalálható itt ami az Opel tulajoknak segítség lehet.
Pár héttel ezelőtt olvastam itt a DPF regenerálását visszajelző kis led beépítéséről. Gondoltam megcsinálom én is. Mindennel együtt 1-1,5 óra volt, de ez valami nagyon jó dolog! Azóta már két olyan eset volt amikor nem is gondoltam volna hogy regenerál, és simán leállítottam volna az autót. Akinek van DPF az autójába annak csak ajánlani tudom, és természetesen nagy köszönet a fórumtársnak aki közzétette.Üdv,
Jani
-
realpopek
tag
válasz
diegho
üzenetére
Sokkal nagyobb, én úgy érzem. Az anyag használat az ami ég és föld, a csomagtartót kb egyformának mondanám. Szerettem az A merivát is, de a mostanit nagyon. Szerintem elől és hátul is több a hely. A hátsó ajtó fordított nyitási iránya miatt a beszállás sokkal könnyebb.
Jani.
-
realpopek
tag
Sziasztok!
Opcom használatában tudna valaki segítséget nyújtani?
Köszönöm.
-
realpopek
tag
válasz
_seth_
üzenetére
Szia,
Én még tavaly az A Merivába cseréltem:talpast,stabilrudat(kutyacsontot),első gátlókat, valamint toronycsapágyat.Igen rugó összehúzó kell hozzá, és egy kis kézügyesség sem árt.Nekem ez a mutatvány oldalanként 2-2 órámba került.Bilstein gátlókat tettem bele,nem tudom milyenek mert miután kicseréltem két hónap múlva lecseréltem egy B Merivára az autót.
Jani
-
realpopek
tag
Sziasztok!
Esetleg valaki tudna nekem segíteni op-com használatában?
Köszönöm előre is.
-
realpopek
tag
válasz
HoaryFox
üzenetére
Köszi a választ, a hosszabb út már meg volt,sajnos nem változott semmi.Mikor vettem Novemberben azt mondta az eladó hogy olajat kell cserélni azért jön a jelzés.Csere megvolt , nullázás is de ugyan úgy kapom a jelzéseket.Az előéletéről nemtudok semmit az autónak,kintről hozták.....
-
realpopek
tag
Sziasztok!
Van egy 2010-11-es Meriva B 1.7cdti110 LE autóm.Alapjáraton vagy ha lassan megyek vele hangjelzés mellett az autó a villáskulcs-al piktogram jelenik meg, majd pár másodperc múlva eltűnik.Ma bevittem diagnosztikára mert már zavart, azt mondták hogy a részecskeszűrő tisztítás nem lett befejezve.Nem rég van nálam az autó, November végétől, azóta nem jelzett hogy tisztítani kellene.Azt tanácsolta a "szerelő" az Opel szalonba hogy mennyek hosszú távra és tartsam 2000 felett a fordulatszámot.
Olvastam többféle tisztító adalékanyagról, ezekről mi a véleményetek?Köszönöm előre is.
Jani
-
realpopek
tag
Sziasztok!
OP-COM beüzemelésben tudna valaki segíteni?Privátban keressetek.
Köszönöm előre is.Jani
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Gaming notebook topik
- Honda topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Vezetékes FEJhallgatók
- XPEnology
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Endgame Gear gamer egerek /OP1 8K, XM2we, XM1R, XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- Dell Latitude 7330 i7-1255U 16GB 256GB 400nites legjobb kijelző! 1 év garancia
- Xiaomi 14T Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest