Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- SzDavid99: Barangolás egy ünnepi Nintendo-mekkává változott szöuli bevásárlóközpontban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem nem, reálisan kell azért gondolkodni, pl Insin nekem volt 18-as, nem is kelett volna nagyobb, kivéve a gumi méret nem folt a legjobb mert az gyári 245/45 volt, egy 225-ös 18-asba is bőven elég rá. A Mostani kis old BMW-men 17-es van, arra se raknék nagyobbat, mert így is jól néz ki vele. Viszont pl egy Insignián egy 16-os elég hülyén nézne ki, de még a 17-es is.
-
B-L-A-C-K
titán
Mivel azt hittem Opel-t fogok venni megint, így berendeltem 3x4 ilyen fém szelepsapkát. Végül nem Opel-t vettem, szétosztottam kettőt már, 1 még van amire így nem tartok igényt, szóval ha kell valakinek szóljon (természetesen ingyen adom).
-
B-L-A-C-K
titán
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Laraxior
üzenetére
Mindenből lehet sz@r-t venni, és jót. Insikkel a turbó csövekkel volt baj az elején, de ezt már az összesbe cserélték. Illetve ha elvolt hanyagolva, csapágy gondok lehetnek. Más nem nagyon, futóművük az egyik legjobb, nem egy rohadósak. Én majdnem 2 évig használtam az enyém, kötelező dolgokon kívül egy hátsó csomagtérajtó kapcsoló gomb volt ami elromlott, más semmi.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Na megvolt az állapotfelmérés...
Opelbe vittem, előre lebeszéltem, be is mehettem nézni.
A rétegvastagság mérővel kezdték, törve nem volt sehol, nem rohad, futómű jó, első gumik cserések, de ezt ugye bele is kalkuláltam hogy mind a 4-et lecserélem majd amúgy is. A motor viszont nem volt okés, 3 ottani szerelő is mondta tuti lánc cserés hangjából ítélve, illetve valahonnan folyt belőle az olaj...:/ Km-re viszont tényleg 56 ezer volt benne, valami gépre rádugták és ott is minden stimmelt, csak ugye érdekes volt hogy 56 ezer volt benne és a motor miért ilyen? Hibakódmentes volt amúgy minden más. Illetve úgy hirdették van benne fedélzeti computer, és tempómat is, ezek nem voltak benne. Motorral kapcsolatos javításokra elég sokat írtak árban, de ha még okosba megcsináltatom olyan 200 ezer lett volna a költség mindennel. Így úgy voltam vele, ha 150 ezret engednek megveszem. Visszamentünk a kereskedésbe, mondtam mi van, de 150 ezret nem engedtek, max 30-at akartak, így mondtam akkor köszönöm...50 ezret visszakaptam (normálisak voltak, veszekedhettek volna ezen visszajár e, de nem volt semmi vita).
Éppen lehet megvehettem volna mert egy komplett olajcserét szűrökkel amúgy is rászántam volna, de a motor kaphatott valamit mert nem így kellene kinéznie egy 56 ezer km-esnek, így hogy nem volt alku amennyit akartam nem mentem bele.Szóval keresek tovább...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
16-17-re cseréltem volna max, de ha nem 15-ös hanem 16-os, és 17-es nem is jó rá, így akkor nagyobb sem lehet meg cserélni sem kell...
Viszont a 4 gumi az ~120 ezer, hátha lesz majd akcióba... -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ez is jó hír...

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
15-ös van rajta, vagyis a méretét elfelejtettem megnézni mikor nézegettem, de hirdetésben úgy írták. A tegnap linkelt facebookos képekből meg nem állapítom meg az mekkora...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Én azt hittem mindig az vezérlés része...

De jó mert akkor majd nem cseréltetek benne ilyen szíjas vezérlést ha nincs is...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Pedig ez tuti szíjas, vagyis a motor oldalon ott volt a szíj...
De rákeresve gondolom nem árulnak hozzá ha nem az lenne...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
+ Declare: Kipróbáltam, úgy ültem bele hogy természetesen tudtam mire kell számítani, de még kicsit csalódás is volt, mert jobban ment mint vártam, persze nem egy Insignia, de mondom városba ahol ugye eleve nem megy az ember 70-nél többel, illetve ugye dugókban is kell araszolgatni arra nekem ez is elég, cserébe nem sok gondom lesz vele remélhetőleg.
Amúgy ebbe nem lánc van, azt hittem olyan mint a Corsa 1.4, mert ugye abba elvileg láncos a motor.
A másik meg még ugye nem vettem meg, csütörtökön lehet állapotfelmérésen nem felel meg...
Bár úgy érzettem tényleg egyben van a kocsi. -
B-L-A-C-K
titán
Na voltam megnézni ezt a kocsit.
Kintről hozták, most rakták fel pár napja. Mivel ugye 56 ezerrel hirdetik nem hittem el ennyi lenne benne, kipróbáltam nem kopog, nem zörög, minden okés vele ránézésre. Alvázszámát elkértem, Opelbe elmenem, lekérdeztem, 2011-ig látják csak (addig vitték opelba), de itt is kevés km volt benne. Viszont kint 2016-ban volt műszakin, ott 40 ezer valamennyi volt benne akkor, szóval a km valós lehet.
Tetszett a kocsi amúgy, csütörtökre kaptam időpontot állapotelmésre, lefoglaltam addig, úgy hogy adtam 50 ezer előleget, és ha állapotfelmerésen 100 ezret meghaladó költsége van a kocsinak (kopó alkatrészekre nem vonatkozik), akkor visszakapom a foglaló összegét, vagy az árból engednek. Ha nem lesz ezt meghaladó költsége akkor annyi lesz az ára amennyiért hirdetik (nem engedtek 40 ezret se, mondták most jött be ennyibe elfog menni ha kell ha nem).
Szóval csütörtökön folyt. köv.
-
B-L-A-C-K
titán
- Tegnap felhívom megvan e még: Igen (rég hirdetik)
- Opelba elmegyek lekérdezem valós e ~100e km: Meglepő de igen, végig vezetett szervizkönyves, minden stimmel.
- Mivel tőlem ~130km-re van, így előre időpontot foglaltam az ottani Opelbe hogy állapotfelmérésre vigyem hétfőn.
- Hétfőre utazás leszervezve
- Ma már nem látom a hirdetést, hívom a kereskedőt: eladta
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi, de már mind1, elmegyek hétfőn megnézem.
Nem akciós Opeléknál ennyibe kerül.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Declare
üzenetére
4-5 millióért?
Insi vásárláskor is vehettem volna sokkal komolyabbat, de minek? Igényeim meg most annyi sincs mint Insigniálál, itt csak annyi hogy sokáig elbohóckodjak vele a városba. Arra a napi elmegyek meg visszajövök melóba, meg max egy bolt szitura tényleg nem adok ki 4-5 millát, de még 2-t se.Tikakukac: Opelnél 5 az egység ár, Insit is normálisan átnézték (bent voltam), kaptam egy több oldalas lapot is mellé, szóval nem volt gond. Persze nem ezen a +12 ezren fog múlni a dolog, csak ha egységes 5 mindenhol, mi a pics@ért kérnek majd el tőlem 17-et?
-
B-L-A-C-K
titán
Még el se mentem megnézni a Corsát, de már állapotfelmérésen át akarnak b@szni...
Felhívtam az ottani Opel márkakereskedést, 17 ezer egy állapotfelmérés, máshol mindenhol 5e.. 
-
B-L-A-C-K
titán
Ha végig csontolod neki oké hogy 25km, de pl Saint_ kolléga elvitt egy kocsit megnézni a héten, és 93km-t mentünk vele tisztán elektromosan, városba is ha szépen mész vele, 70-80km megvan. Szóval pl nekem is király lenne egy ilyen arra a napi 15-20km-re amiért most kicsit keresek. Csak nincs garázsom, és egy 4-5 millás kocsit felesleges nekem.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Declare
üzenetére

Lehet vele menni oké, de ha pályáznék is vele biztos felejtő, főleg Insi után, pedig az se volt egy iszonyat, de bőven elég volt. Ez meg hogy városba elbohóckodjak napi 15-20km-re magamba, úgy hogy emelkedőn nem is megyek szinte soha, arra elég lenne.
Ma elmegyek egy Opelbe lekérem az alvázszámát, és ha jó hétfőn elugrok megnézem (Győrbe van).
-
B-L-A-C-K
titán
Ha jövőhéten meglesz az az 1.4-es D Corsa lehet elmegyek megnézni...
Erről a motorról mit kell tudni, azt eltekintve hogy nem 5 litert eszik, és nem megy sehová?
Megbízható? -
B-L-A-C-K
titán

Lehet elfogok menni megsasolni...
-
B-L-A-C-K
titán
Ez láncos vagy szíjas?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Mondtam neki nyugi, alap hogy kell bele...

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
amargo
üzenetére
Vannak, de az azért olcsó mert nem annyi km van benne amennyit írnak, vagy sok van már benne, vagy van valami vele. Jól tudom hogy megy ez, mikor én kerestem tényleg 10ből 10 kereskedő akart átb@szni. Viszont az én 2 éves keresgélésemhez képest tényleg estek az árak, de ez érthető, mert ugye kintről olcsóbbal lettek a dízelek, megjelent egy új széria ami miatt a régebbiek ára csökken lassan. Vagy ugye szerencse is kell hozzá, én akkor jót vettem, jó áron, szépen sikerült alkudnom, de ez azért ritka (szerintem).
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Neked 1.7be oda adtam volna az Insit, de már mind1...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére

-
B-L-A-C-K
titán
Búcsúzok a topikból, elment az Insi (sajnálom azért), de nem olyan messze, mert egy PH-s kolléga vette meg, szóval majd biztos jön ide vele.

Topik összefoglalóba lehet törölni a képem.
-
B-L-A-C-K
titán
Én az Insivel mióta nálam van ~17 ezret mentem, 2 olajcserém volt, de egy deci se hiányzott belőle egyik cserénél sem. Amúgy a kocsi útmutatójába az van hogy 1000km-enkénk 0.6l olajfogyasztás lehetséges:
Ezt én értem amúgy rosszul, vagyis a gyártói adatt szerint az nomrális hogy 5 ezer km után hiányozhat 3 liter...?

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Coccolino_O
üzenetére
C vagy D passz, sose néztem ezeknek utána, olaj témában meg én annak a híve vagyok hogy 10 ezrenként cserélem, vagy 1 év utána ha nem is mentem 10 ezret akkor is.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
stumpjumper
üzenetére
Jobb+
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
littlejohnny
üzenetére
Tessék, annyi hogy logót nem tudom adnak e hozzá (elvileg írják hogy igen), de az eredetiről át rakod ha nem lesz benne, és kész.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
littlejohnny
üzenetére
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
littlejohnny
üzenetére
Ebay és társairól lehet rendelni hozzá, minőségben vannak eltérések, de enyémhez találtam 100% megegyezőt, minőségben és kinézetre is ugyan az volt, még az embléma is full olyan, és volt kőkemény ~5 dollár . Átszerelése 5 perc (puskászni tudsz youtube videók alapján).
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Sorry telóról írok...
Nem, ez Gombosék.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Igen, és klímát nem nagyon láttam ott...
Amúgy korrekt volt a márkaszerviz most is, ugye bemehettem eleve, mindent szépen kicseréltek, átnéztek, akkor megmaradt az olajból egy ~0,7 liter nem nyúlták le, hanem ideadták külön, fékfolyadékból is egy pár deci azt is. Ezek ilyen korrekt benyomást keltenek. Persze ha nem megyek be, meg lehet ki se cserélik azt amit ki kellene...

Declare: Igen ezek nem olyan hamar avulnak kinézetben tényleg, mondjuk azért egy új Insigniától már le van maradva.
Kérdeztem másik topikban tiéd helyett mi lesz, gondolom nem láttad, így itt megírhatod.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Nem lámpa kell oda, hanem radar...

-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Vgabor92
üzenetére
Korrekt.
Én is mielőtt megvettem a kocsit sokszor voltam bent lekérdezni pár kocsit, hivatalosan csak tulaj jelenlétében adhatnák ki, de nekem is mindig megmutatták amit tudnak róla. Illetve ha vettél egy kocsit, utána se láthatod az előéletét elvileg hivatalosan, csak azokat amiket te csináltattál rajta. Na nekem az enyémnél beállították azt hogy végig láthassam, azaz a MyOpel felületemen látom a kocsi egész előéletét.
-
B-L-A-C-K
titán
Amúgy márkakereskedésekbe lehet kérni hogy te is bemehess szervizelésnél, vagyis én mindig kérem, és mindig az a válasz hogy természetesen persze. Ha meg ott vagyok nem lehet sunyiskodni, mert ugye én is hallottam már pár helyen, hogy kifizette az illetővel ezt meg azt, és bele se került. Elég egy 10 ezres pollenszűrő csere, sose tudod meg hogy valóban berakták e vagy nem, és ez csak egy kis apróság ugye.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Fandango
üzenetére
De miért gondolod hogy jól döntöttèl? Ha garis a kocsi oké, de nàlad ez már nem állt fent. Most egy alap szervíz oké hogy 40 helyett 25ből megvan máshol, ez nem is nagy tétel 1-2x ha elviszed márkakereskedésbe oké. De ha 8 évet nézzük ott gondolom volt nagyobb szerviz is, és összeadva a sok kicsivel sporolhattál volna több százezret ha nem oda viszed...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
stickermajom
üzenetére
Miért viszed márkakereskedésbe? Én csak azért viszem mert 1-2 évre volt tervezve a kocsi, és már úgy vettem hogy végig oda hordták, így nem akartam megszakítani. Ha nem úgy lett volna biztos nem oda viszem, mert ugye jóval olcsóbban megúszom máshol, és ugyan azt kapom.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
stickermajom
üzenetére
Igen, de szerintem máshol is ennyi, nem hiszem hogy nagy difik vannak márkakereskedésekben.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem, az már benne van az árban.
-
B-L-A-C-K
titán
Na voltam Opeléknál, és lefixáltam a kötelezőt szervizt jövőhétre, ezek lesznek végül elvégezve:
- Fékfolyadék csere 6990 Ft
- Olaj és szűrő csere 20 991 Ft
- Légszűrő csere 9 990 Ft
- (belső pollenszűrőt mikor tisztítottam a légkondit én kicseréltem, így ez kimarad)
----------------------
37 970 Ft. -
B-L-A-C-K
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Akkor kockáztatok, nincs mese...:/
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Declare
üzenetére
Érdekes csak azok írják ezt akik tavaly is, így felesleges volt megint leírnod ugyan azt. Viszont tavaly is leírtam, és most is mondhatom, hogy lehet semmi pozitív hatása sincs, de hogy ártani nem árt az is biztos. Én csak azért rakom bele, mert az előző tulaj is rakott, és nem akarom megszakítani a folyamatot ha semmi negatívumot nem tapasztaltam, és hallottam róla. De lehet éppen ettől van az hogy semennyire sem füstül a kocsi akárhogy rálépek a gázra, egy deci olajat se evett 10e km alatt, a motor szépen megy, szépen jár akkor miért ne, függetlenül attól hogy persze lehet nem emiatt van.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Én meg azokat az embereket imádom akik azt hiszek mindig mindenhez értenek. Pont ilyen vagy te is, alátámasztani nem tudod ezt sem, nem is ezzel foglalkozol, de mondod a magadét mert szerinted az úgy van. Én is mérnök vagyok amúgy, de ebben eszembe se jut okoskodni, viszont tények azok tények, azaz ha valami működik, nincs róla negatív visszajelzés, csillói ideje forgalmazzák, nem fogom megmagyarázni csak azért is hogy az sz@r, azért mert én úgy gondolom.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Igen sajnos nem értem meg mert olyan hülye vagyok, csak azt látom mióta van piacon, semmi ellenérv, több vizsgálaton átment ès megfelelt, csak ezt látom, én barom...:/
Meg azt se értem a sok nagy multi miért nem nyert màr pert ellene ha ezt a sz@rt hozzá öntik az olajukhoz, pedig idejük lett volna rá a több mint 10 év alatt valami kis perecskét nyerni hogy betiltsák, de nem jött össze. Cica rugja meg.
A többi kormot meg elvitte a cica.
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Lexus, Toyota topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Hardcore café
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Projektor topic
- LEGO klub
- Warhammer 40.000
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- magyar billentyűzet - 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - i9-14900HX, RTX 4080 - 4 ÉV GARANCIA!
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ilyet nem hivatalos szervizbe kell cseréltetni csillárdokiért.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De persze ha csak emiatt volt az, akkor lehet én is kicseréltettem volna.