- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mohabá 007
aktív tag
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
sziku69 #84773 üzenetére
Annyit tudok mondani, hogy a az a bajod amit leírtál: "...A jelenség az, hogy ha kinyitom az ajtót, sípol. Mintha pl a világítást rajta felejtettem volna. Ha adok rá gyujtást akkor elhallgat..."
Ez normális, és akkor is elhallgat, ha kihúzod a kulcsot,majd visszadugod.
Ha kiveszed a kulcsot, ajtó kinyit,és akkor is sípol, az gubanc."...Az egyébként megállja a helyét, hogy ha rajta hagyom az autón a világítást, nem tudom távirányítóval bezárni, kinyitni az autót?.."
Erről sec-perc alatt meggyőződhetsz magad is.
(vekimnél nem igaz)
-
sziku69
őstag
válasz
sziku69 #84764 üzenetére
Erre tudtok valamit mondani? Vagy irány az autóvillamosságis?
-
pvt.peter
őstag
-
-
_seth_
veterán
válasz
sziku69 #82584 üzenetére
Ennél kicsit pontosabban kellene leírnod, hogy pontosan hol folyt el az a víz.
Amiket nézz meg:
-Hűtő alja, ha valahol repedt a hűtő ami nem ritka akkor ott látható
-Vízcsöveket amiket lehet látni az elejétől a végéig vizsgáld meg, hogy nem ereszt-e valahol, nem vizes-e
-Beltérben a sofőr és utas oldali ülésnél nem vizes a kárpit? Bár gondolom, hogy nem fűtesz most már az autóban, de ha a fűtőradiátor ereszt akkor ott is megjelenhet a víz, valamint akkor a fűtőradiátorból szivárgó víz a tűzfalnál a klíma kondenzvíz kivezetőnél is folyhat.
-És persze ezeken kívül még 1000 másik helyen is ereszthet, zseblámpát és munkás ruhát elő, autót beindítani és hagyni minél jobban felmelegedni, akkor nő a nyomás és jobban észrevehető a szivárgás eredete. -
diablo1984
veterán
válasz
sziku69 #78028 üzenetére
Gyertyák mikoriak? Gyújtótrafó èp?
Az AAA autót ha lehet kerülni kell, nepper szöveg megvan, de mindent fèláron vesznek meg, aki meg annyièrt is ott hagyja, az tudja az okát.... Ez a hírdetès szöveg, hogy magasan felszerelt -mikor 2 villanyablak van benne- kissè túlzó, ahogy az ár is....
-
Szada85
aktív tag
válasz
sziku69 #77467 üzenetére
Barátnömnek kettö helyen voltak biztik az Ö z10xe-s Corsájában, az egyik a motortérben, szemböl állva jobb oldalt egy elég termetes doboz, a másik pakk pedig az utastérben a kormány alatt balra lent, ahol az a kis tároló van, elvileg mögötte is találtam.
Hogy pontosan ez motortól, felszereltségtöl függ-e, azt nem tudom, de ezt a két helyet érdemes meglesni, és utána megnézni neten, hogy pontosan melyik biztihez tartozik a szivargyújtó. -
AMD Power
titán
válasz
sziku69 #60245 üzenetére
Nagyon agyalok rajta én is. Szerintem a következő Opelra ilyen lesz véve. Évi 8-9000km futás mellé..... szerintem bőven jó lenne. Arról nem is beszélve ,hogy egy G Astra 185/65 R15 60.000Ft-ból megvan a 4db gumi. Most azzal szerintem ha normálisan mész és ilyen kevés a futásod mint nekem 5 évet elmész.
-
F_Gergely
őstag
válasz
sziku69 #60245 üzenetére
Csak fuvet vagni megyek, aztan jovok is haza, jovohetem nagyon suru lesz. Szelvedot neztem elvileg 13 ezer lesz cserevel, mindennel egyutt, azt nem tudom mennyi ido alatt csinaljak meg, hetfon hivom oket. Tobb opeles ment mar oda eddig rosszat nem mondtak rajuk.
Szelvedo miatt meg csak a 7esen megyek, palyan nem, jobb a bekesseg... -
AMD Power
titán
válasz
sziku69 #60181 üzenetére
Jó a kérdés. Nekem is pörög már rajta az agyam egy ideje.... A telek enyhék nagyon. Igy akkor szerintem ha nincs valami extrém hó akkor szerintem nálunk teljesen vállalható. De nyáron? Mikor itt 40 fok van!? Akkor mennyire lehet jó választás. Én inkább a nyáról félnék.
-
szkury
aktív tag
válasz
sziku69 #59734 üzenetére
2006/11. havi 1.8-as benzines Enjoy 1,8 milla volt, 146e km, a költségeket állta az "árus".
Opel Gymes-nél vettem Győrben. Nem hazai kocsi, a szervizmúltat megnéztük, de az állapot döntött.
Utána vezérműszíj, szűrők, olaj, gyertyák a helyi márkaszervízban 4+ akcióval..
Extrák (amiket már én költöttem plusszban):kárpittisztítás, gyári üléshuzat, acélfelni+téli gumik -
mohabá 007
aktív tag
válasz
sziku69 #59650 üzenetére
Várjál már!
Az 57mm teljesen jó!
Nincsen 0,5 diferencia.
Rosszul kérdeztél,(mekkora átmérője van a vectrára való felni tehermentesítőjének) erre írtam a méretét,mely 56,5mm.Egyszerűbb lett volna azt kérdezni,hogy mekkora a felni furatának a mérete,amelyik a tehermentesítő csapra megy. Ez 57mm.
Ami sokkal lényegesebb,hogy azt mérjék meg pontosan,hogy az osztókör biztosan 100mm e.(a 4db kerékcsavar furatközepe),mert ez a lényeg,mert már pl:98mm sem jó. -
F_Gergely
őstag
válasz
sziku69 #59678 üzenetére
van egy autószerelő srác és ő bont vectrákat
(#59680) Mikulásbá:
Megkérdezem de szerintem csak B vectrát bont(#59679) tboy93
nekem is elektromos gázpedálom van de ahogy rálépek már megy is, semmi reakció idő nincsen.
Tesom toyotája olyan, hogy lenyomom a pedált gondolkodik a verda majd hirtelen felpörög. -
-
-
RocknRoller
aktív tag
válasz
sziku69 #59241 üzenetére
50k? Igaz nem corsan és nem is 1.7, de tegnap este néztem új adagolót2.0 dízel G astraba, 1millió HUF!!! felujitott 500.000-ert ugyan itt unixnal. ez normális?
#59224) AMD Power
Hat én spiritmonitoron megneztem, 1.4 16v (7,36l/100km) és 1.6 16v (7,43). Akkor lehet benne valami. Nem.lehet h télen v városban többet kajál?
-
-
-
F_Gergely
őstag
válasz
sziku69 #59159 üzenetére
köszi, ma mindenképp el akarom hozni az autót mert fosok hogy szétlopják, szétszedik, vagy holnap már 200 k lesz mert csináltak még valami pluszt amit én nem kértem.
Ha tudtál beszélni a nav-os emberkével ird meg pls priviben hogy mit tanácsolt, mik a lehetőségek, köszi -
-
F_Gergely
őstag
válasz
sziku69 #58637 üzenetére
én kiírtam hogy ilyen megszólítással ne is hívjon senki. Üzemanyag költség meg hasonlók, marhára nem érdekel, elmegy a tesco-ba ő sem kapja olcsóbban a cuccot mert oda kellett utazzon. Pofátlanság határtalan komolyan...
Egyenlőre nem sürgős, aztán meglátom hogyan tovább.
Nameg ugye kiírtam hogy 350 ezer km van benne (mondjuk azt is hogy motorcserés volt és au új motorban csak 250 ezer van).
Aki elfogja vinni az opeles lesz és kifejezetten dízel B vectrát keres nem valaki aki csak keres egy autót, mert az nem fogja megfizetni. -
sziku69
őstag
-
F_Gergely
őstag
válasz
sziku69 #58420 üzenetére
az a gáz még mindig hogy szart adnak marha drágán.
Lehet hogy venne valaki 500-600 ezret futt autót (mert nem mindenki teheti meg hogy 1 millát vagy többet fizessen), de akkor a nyomorultja árulja is ennek megfleleő összegért. De nálunk csak keveset futott autó van ennek megfelelően beárazva. Mert az egy dolog hogy visszatekeri, mert a vevő ezt nézi, de az árát is felnyomja.
Lásd, megveszi a kereskedő 300-ért a verdát (vagy annyiért se) visszapörgeti az órát és azt mondja, keveset futott női tulajtól 1,3 milla. Tetszik érteni? ez a rohadt nagy gond! -
F_Gergely
őstag
válasz
sziku69 #58189 üzenetére
Forgolodom miatta ejjel, miota felraktam hogy biztos jo otlet-e eladni, de nem tudom... meg nezelodok mit vennek helyette, de unom hogy mindig van vele gond, es a kasztnira is kene kolteni... meg 200 ezret nevetve lehetne ra kolteni en meg nem akarok. Inkabb akkor mar atulnek masba. Viszont az is teny hogy minden ki lett rajta cserelve, tehat muszakilag, motorikusan hibatlan. De az hogy zorog a belseje kiidegel, utalom. Inkabb ulnek egy passatban, egy audiban, vagy bomosben. Oke hogy az is lehet szoporoller de ha a kasztni rendben van, mar jobb a helyzet, plusz nem zorog, csorog a belseje. Csak nemtudom mi a fenet keressek helyette...
-
-
sziku69
őstag
válasz
sziku69 #58170 üzenetére
Szóval.
B Vectra '97-es. Bal oldali elektromos ablakemelő beépítés.
Belső nézetből, szemben az ajtóval. Ahogy én csináltam.
Az ablakemelő szerkezeten nem volt menetes rögzítési pont a négy csavarnál. Csak szegecselni lehetett volna. (lehet is) Én 5-ös metrikus anyákat hegesztettem fel a furatok mögé. Így már csavarozható. Én csak úgy tudtam betenni az emelőt, ha alsó holtpontra volt állítva.
Beraktam, és felcsavaroztam a négy csavarral. Elég passzentos az ajtó furata.
Rádugtam a dugót az aljzatra. Felemeltem az emelőt addig a pontig kb. ahol a fix (baloldali emelőrúd) emelőrúdon a műanyagot már látni lehet a baloldali nagy nyílásnál.
Leengedtem "manuálisan" az ablaküveget. A jobb oldali nagy nyílásnál legalul, ha teljesen lent van az üveg, a rajta levő sín közepénél van egy gumi ütköző. Ezt jobbra eltolva ki lehet csúsztatni, majd hátrafelé ki lehet venni.
Ha kivetted, keresd meg a jobb oldali emelőt, a végén a műanyag papuccsal. Az üvegetfel kell emelni (kézzel) és meg kell billenteni oldalra. (jobbra lefele a sarkát) ki fog jönni a vezetősínből, de nem baj mert vissza lehet tenni.
A sín közepén levő nyílásba ekkor be lehet csúsztatni a jobb oldali műanyag papucsot.
Ezután meg kell nézni, hogy a bal oldali papucs tengelye párhuzamos legyen a sínnel, (meg persze síkba is legyen vele) Ha ez is megvan, akkor már lehet látni a tolás irányát. (balra, kicsit felfele kell tolni az üveglapot. Így már benne van mindkét papucs a sínben.
Ha ez megvan, a bal oldalon lévő függőleges horony mögött már látni lehet a menetes rögzítési pontot. Ha nem, akkor picit meg kell billenteni balra felfele az üveget. Közben be lehet csúsztatni a vezető sínekbe az ablaküveget. (én ezt nem csináltam, mert nem vettem észre, és a jobb oldalon nem csúszott bele)
Ha ez megvan, akkor bele kell hajtani a csavart a bal oldali horony mögötti anyába. Elvileg meg is lehet húzni, ha az üveg jó helyzetben van.
Már le lehet motorral engedni alsó holtpontra, ahol vissza lehet pattintani a gumi ütközőt.
Párszor meg kell járatni. Ha kotyogást észlelsz, akkor valószínű, hogy rossz helyzetben van még a horonynál a csavar.(minél lejjebb van annál feszesebb az üveg)Fontos! A sínbe nem árt ha nyomunk gépzsírt a kenés miatt.
Ennyi. Nálam így jött össze.
Köszönet Gergelynek, az előzetes instrukciókért!
-
-
F_Gergely
őstag
válasz
sziku69 #58162 üzenetére
Jokat kerdezel....
Az ablak ha kint van, az emelo szerkezetet leviszed a legalso allasba, utana lassan feltolod kb negyedet es utana kezded el bejatszani bele az uveget. Elvileg csak egyfele keppen tudod betenni, nem tudod elrontani. Ha egy muanyagot mar beilesztettel, picit feljebb nyomod az emeloszerkezetet, es ugy jatszod bele a masikat is. Ha belulrol szemben vagy az ajtoval, akkor eloszor a bal oldalit rakod be (ami a B oszlopnal van) es utana jatszod be a jobb oldalit (A oszlop).
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- Fotók, videók mobillal
- E-roller topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Automata kávégépek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!