Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Tesóméknál van már az A20DT zafi, 317ezer körül fut már. Olajpumpa tömítés csere volt 295ezer körül. Semmi hiba nem volt még a motorral. Csak izzítógyertya cserék. Lassan lehet érik az injektor felujítás, de ezt csak a km miatt mondom.
Egyelőre stabilabb, mint a 295ezres 2.0cr tdi golf motorja (ez újabb, adblue-s már, jóhírnek örvend). Ennél már turboelektronika csere is kellett. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
A 0w már túlzás lenne szerintem. Az hibridekbe, meg új motorokba való. 5w a helyes megoldás szvsz.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Múlt héten mesélte az autószerelő, hogy vittek hozzá egy dustert, mert újra hangja volt vezérlés csere után fél évvel. Conti volt benne (látta, mikor szétszedte), de a tulaj azért vitte hozzá, mert az előző szerelőben emiatt már nem bízik.
Mondta, hogy látja, hogy az alkatrész szar, es hogy márkás conti. Ő sem tud mást csinálni, összeteszi egy másik minőségi(nek mondott) alkatrésszel, és reméli, hogy jó lesz. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Zola007
üzenetére
Kovid óta minden szétesett. Az alapanyagárak az egekbe szöktek (minden területen), az energia árak is jócskán megnőttek, és az új autók/autóalkatrészek árai is. Az utángyártott alkatrészek nagyon gagyik lettek, a gyári beszállitói alkatrészek is sokkal rosszabbak (nem gyári dobozos, de ugyanaz a cég gyártja, mint a gyárit, gyengébb minőségellenőrzéssel), a gyári alkarészek a tűrhetőek (gyári dobozos) arany áron. (És a gyárinak is rosszabb a minősége magához képest [link] )
-
ArthurShelby
addikt
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Itt szerintem a felszereltséggel és a külsővel próbálják drágán eladni az autót, nem a motorral (aergo az lesz a gyenge pontja)
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Ez most mit akar jelenteni? Nem lesz visszahívás, vagy csak hátrébb vagyok sorolva?
Dear Customer, We confirm that your vehicle is equipped with Takata airbags, but it is not included in any measure already launched. We will provide further information as soon as it is time to proceed with the recall process for your vehicle.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
313313
üzenetére
Egyáltalan nincs tervezve eladás. Ha tervezve lett volna, akkor már rég meg lett volna hirdetve.
Jól szolgál, lehet gazdaságosabb lett volna eladni, de ezt ismerjük, szeretjük (kötődés, sok extrás). Kb 9 éve lehet meg az autó, 150ezerrel vettük ismert előélettel.
Időközben bejött 10% alkatrészengedmény, csak 831ezer lesz. (így már szinte ingyen van
) -
ArthurShelby
addikt
C zafira (2012), f40-es váltó, kettőstömegű+kuplung+váltóbowden+ezmegaz (váltóolajcsere pl)+munkadíj számla nélkül=892ezer
Időszerű volt, minden össze lett várva, de azért fájó ár (a kocsi érhet 2,5milllát)
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
A luxus a fönntartasa. Nyilván egy b corsa relatíve olcsó, szinte már kivétel. De minden autóra van adó, kgfb, a gumi elöregszik/cserélni kell (esetleg téli-nyár, vagy 4 évszakos), tankolni, kopófogyó, folyadékok cseréje...
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Automatáról 60ekm után olyan fekete, büdös folyadék jön le
Az olaj színe konkrétan semmit nem árul el (helyből befeketül 1-2ezer km után), a szaga már inkább. A leengedett olajat laborba szokták küldeni, ha meg akarnak belőle valamit tudni (ezt nem én találtam ki, hanem a bimmer expertesek). -
ArthurShelby
addikt
válasz
313313
üzenetére
25-30 ezer mérföldet vagy 2 évet írnak
Az kevesebb, mint 50ezer km, ez még a 60ezres periódus alá is megyÉn számomra megbízható legolcsóbb helyről (autokun) 8ezért láttam/liter+posta, az helyből 24+3=27ezer plusz munkadíj->min 35, de inkább 40 összesen, plusz oda-vissza út, plusz idő.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Itt azért elég optimálisan számolsz. Helyből az m32-be 3l megy, de én az f40-et tudom (gondolom te is) oda szintén 3l kell (nem 2). Ráadásul az emberek többsége autószerelőhöz megy, nem maga cseréli a váltóban az olajat havernál (aki autószerelő, szóval tudsz tanácsot/segítséget kérni, ha elakadsz).
Illetve nem csak a pénz itt a lényeg. Az idő, ami elmegy pluszban rá (egy több gyerekes családnál pl, zafiránál ez számít). Pl ha te veszed az olajat, utána kell nézni melyik kell bele, milyen áron, honnan veszed (ok, posta elhozza). Ha nem te veszed, hanem a szerelő az is rendelget, megy vele az ideje, ergo felszámolja munkaidőnek. Utána autószerelőhöz el (ami nyilván nincs közel, mert a műhelyek mindig kinn vannak a perem vidéken. Megvárod, vagy otthagyod az autót (akkor intézned kell fuvart, vagy tömegközlekedés, ami a perem részen nem az igazi), szóval simán elmegy vele egy délután, akár teljesen fölöslegesen is. (kíváncsi vagyok neked a legoptimálisabb esetben mennyi idő: tudod milyen olaj kell, csináltad már, szerelő havernál megcsinálod).
Ezért mondtam, hogy ez még precízen nincs tárgyalva. (És nem hinném, hogy mi fogjuk, mivel nem értünk annyira hozzá. Legtöbb adata valószínűleg a gyártónak van...)
Az átmosós váltó csere automatánál
Az átmosós csere pl vita téma még a szakértők között is, mivel nagyobb nyomást használnak, mint normálisan, ami az alkatrészeknek (pl tömítések) nem biztos, hogy jót tesz (kérdés mennyire bántja/nem bántja). Szóval ez sem ilyen egyszerű. -
ArthurShelby
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
mint a gyár spórolásra kihegyezett marketingesének
A marketinges a kézire még azt mondja, hogy élettartam olaj (mint eredetileg az automatáknál), szóval a marketingest hagyjuk.
Én azt mondom, hogy a kéziváltó olaj csere még nincs kellően kitárgyalva a szakmai fórumokon, mert lehet 120, esetleg 150ezer is elég a kézinél.A szerelőd nyilván a roncsokkal találkozik, nem azokkal, amikben 120ezrenként cserélték az olajat. Ráadásul a VW-nél a márkaszervizek az automa váltóolajcsere alkalmával a váltóolajszűrőt 90%-ban nem cserélik.
Ha 60ezret mond neked, azzal nem lőhet mellé. Ha esetleg 120 ezer is elég lenne neki mindegy, mert nem ő fizette. -
ArthurShelby
addikt
válasz
313313
üzenetére
de jéziknek se fog ártani az olajcsere
Ezt nem vitatom, de mondjuk lehet 120ezer is elég lenne (nem tudom, nem értek hozzá). Egy váltóolaj csere nem 2Ft, és nem mindegy, hogy fele annyiba kerül az autó fenntartása, vagy 2szer annyiba.
Csak azt mondom, hogy ez még nincs eléggé kitárgyalva szakmaibb körökben sem.Pl a 30ezres motorolajcsere is lehet jogos, ha a kocsit állandóan csak autópályán használják üzemmeleg körülmények között. Vegyes használatnál már 15ezer, csak városi használatnál 10ezer, esetleg 8ezer km a motorolaj csereperiódus.
Itt ebben az esetben a gyártó "csak annyit" csalt, hogy a legideálisabb körülményt vette.Néha azt látom, hogy valakinek van egy döglődő motorja (mert mondjuk 250ezer km-ig csak 30ezrenként volt olajcsere, miközben csak városban használták) és a következő gazdája azt hiszi, hogy meggyógyítja, ha 5ezrenként cserél benne olajat. Közben a kocsin ezeréves kuka gumik vannak.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
313313
üzenetére
Az olajcsere gyakoriságról volt szó.
Viszont az tényleg igaz, hogy az m32 egyik (fő) rákfenéje az olajtöltet. Az alfa topikban talán még többet is tudnak (ott is van m32, ha jól tudom még csapágy upgrade szokott lenni), de m32-ből is több generáció van (ha jól tudom idővel javult valamit). -
ArthurShelby
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Pl VW-nél a dq381-es dsg (automata) meg gyárilag 120ezer az olajcsere periódus, a példáddal sokkal előrébb nem vagyunk. Ergo gyártónként elég sok minden változik.
Inkább arra próbáltam rámutatni, hogy a kézi váltók között az olajcsere periódusban nincs még közmegegyezés/nincs még kiforrva (mint pl a 60ezres automata váltóolaj, vagy a 15ezres motorolaj cserénél). Valaki azt mondja, hogy ugyanúgy 60ezrenként kell cserélni a kéziben is, mint az automatában, valaki 120ezret mondd, valaki érzésre. A lényeg, hogy kézire szerintem még nincs kialakult, sokak által elfogadott szabály (gyári előírás meg főleg nincs).
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Teljesen más a képe egy projektoros xenonos lencsének, meg egy leddel turbózott halogénesnek. Megértem ha elégedett vagy a leddel, viszont az afl szerintem sokkal jobb (és profibb).
Sok autóban (pl fl-es 7es vw golf) a ledet is projektorozzák, és utána jön a ledmátrix felszereltség. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Tyrel
üzenetére
Panoráma szélvédőnek hívják, plusz sokszor van hozzá panoráma tető is.
Nem crdi, hanem cdti
(egyébként inkább a ford motorokkal lehetne keverni, ott tdci a dízel motor
)
Én a 2 literest ismerem, az az 1.9 cdti továbbfejlesztése (eredetileg alfa/fiat motor). Van belőlük 3 teljesítmény szint: 110, 130, 160 (és ezeknél pár lóerővel arrébb, az évjárattól függ). Az olajpumpa tömítést kell cserélni rajtuk, plusz normál karbantartás, egyébként jó motorok (nálunk valahol 305ezernél tart, probléma nélkül).
Nálunk a beltér összeszerelési minősége silány (recseg/ropog), de az illesztések sem a legszebbek (A oszlop eleje, ahol összefut pár elem...), de ezeket normál ember (nem autós) nem látja. A kocsi jó, megbizható, jön-megy
.Anno facelift előtt még volt egy biturbós dízel (170-190ló talán), de az ritka (és nem biztos, hogy megbízható).
Attól függ, hogy mikori évjáratot veszel/nézel. A koraiakban (pl navi 600/900) a bluetooth még nem tudja, csak a telefonhívást átvinni, a zenét nem (talán a navi650/950 már tudja, de ott a térképfrissítés bajos, bár ma ez már nem lényeg). -
ArthurShelby
addikt
válasz
dethroner
üzenetére
A bi-xenon azért bi, mert a távolsági és a tompított is xenon. A távolsági és a tompított ugyanarról az izzóról jön.
Régi xenonoknál (g astra, a zafira, e39) csak a tompított xenon, azok nem bi-k (btw ha kicseréled a projektorokat újabbra, ami tudja, és jól be is kötöd, az is tud bi lenni).
A lumenetnél valami elcseszés van. -
ArthurShelby
addikt
válasz
MikeWazowski
üzenetére
Alin lehet venni műanyag kampókat, amit beakasztasz a fejtámla tartójához.
Van még összecsukható rekesz, illetve azok az ötletek, amit a többiek mondtak. -
ArthurShelby
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Én az őszinteségből indulok ki. Az árról nyilván a telefonos beszélgetés legvégén van szó, a helyszínen nagy probléma elvileg már nem derülhet ki. Lehet, hogy valami lényegesre elfelejtettem rákérdezni, de akkor azt a másik fél hallgatta el.
Nyilván komplex az autó, és látni kell élőben, de az szerintem inkább ellenőrzés (jók-e amiket mondott, van e más esetleges hibája...De azt hozzáteszem (abban igazad van), hogy az autók tényleg más kategória, mint egy mondjuk jófogáson egy kalapács (más ár, más bonyolultság).
Nem tudom nézed e a becsületes nepper roadmovie-ait, de a németeknél is a legnagyobb baj az igazmondás (mondjuk ő is a helyszínen szokott alkudni)
-
ArthurShelby
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Én kisebb értékű/jófogásos dolgokra előre telefonon szoktam alkudni. Egyszerűen fölösmegesen elmenni túl sok idő/energia lenne.
Nagypapám autóját mikor eladtuk, előre lealkudták telefonon, élőben is akart, de ott már nem engedtünk (el is vitték).Az íratlan szabály az, hogy a vevő megy. Szerintem alkudni lehet telefonon, de akkor a vevő telefonban megmondja mi a vége, és jelzi előre, hogy ebből már egy fillért sem enged (próbálkozni fognak az alkubajonok, de akkor már nem szabad engedni).
Ha az ember tudja, hogy jót árul, az látszik rajta (a magabiztosság), így szerintem meg fogják venni. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Micsurin
üzenetére
Azért néha elbizonytalanodom: elég-e a 30i, ott a 40i (csak az már fenntartási költségben is jóval odébb van, meg árban a (6-os) kézivel főleg), de ha 40i, akkor már miért nem m5... szóval a végén megnyugszom, hogy jó a 30i

Aztán hogy jót/jól vettem-e vettem e, de a piacot látva/nézve ott is megnyugszom idővel, hogy max még alkudni lehetett volna, de jobb nem volt (talán egy, de akkor épphogy meglett volna a pénzem rá, (tudom is hogy kihez került, jó kezekben van, ), de az cserébe nem m-es
) . Meg ennek a hangja...
Most meg ész nélkül locsolom rá a lóvét próbálom extrázni (most kap épp hátsó rolót, i-bus-t, meg automata világítás kapcsolást, plusz sallangok). -
ArthurShelby
addikt
válasz
rumos XIII
üzenetére
Átlamellázással.
Ezt én már megszenvedtem az A zafiránál. Utángyártott zárbetét nem jó, csak a bontott/új gyári. Nálam a kulcsszáron lévő számot is kellett nézni, hogy olyan legyen a bontott. 3madszorra átlamellázni/összetenni már gyerekjáték volt
-
ArthurShelby
addikt
Nálunk meg nagykorú lett a családi zafira
-
ArthurShelby
addikt
válasz
peterattila
üzenetére
Asszem nem, de nem tenném le rá a nagyesküt.
Ez inkább az 1.9cdti/2.0cdti dízelre igaz. -
ArthurShelby
addikt
Bimmer experts-nél opel (cdti) motor, szerintem érdekes (14:56ig tart).
Röviden: cserélni kell az olajpumpa tömítést!
Hosszabban: elég drágák a tömítések, kis bizbaszok... -
ArthurShelby
addikt
válasz
tonyrulez
üzenetére
Igen.
Régebbi Bluetooth verziók csak kihangosítást tudnak (nem tudják az a2dp profilt/szabványt a zene lejátszáshoz). Ilyen 2000 környéki bmw-knél is van pl.
Valószínűleg maradt raktáron iszonyú olcsón Bluetooth modul, és azt tette bele az Opel.
A Navi 950 viszont már tudja a zene lejátszást
-
-
ArthurShelby
addikt
válasz
kocolaci
üzenetére
Köszi!
A J astra facelift-től, a C zafira egy mini facelifttől már tudja az a2dp-t (azokban már navi 650/950 van) és itt már a bluetooth modul nincs külön, hanem a fejegységbe van beépítve (elvileg).
Én csak szimplán nem bírom felfogni, hogy anno hogy lehetett a2dp nélkül bluetooth-t kiadni... -
ArthurShelby
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nálunk a 2.0cdti-ben 290ezer van és még egyszer sem írta ki, hogy regenerál és járassa tovább az autót

Az én sejtésem 250-300 esetleg 350ezer km, de ezt csak sejtem. Igaz, ez még a büdös, nem adblue-s dízel. -
ArthurShelby
addikt
válasz
espi38
üzenetére
Ha dízeles vagy, miért benzinest vettél?
A mi c zafink 1,8 tonna, ilyenhez szerintem nem való egy 1.4 turbo.A mi 2012es 2.0l 130lovas cdti-nk motorjával még semmi baj nem volt (285ezer km), csak az izzítógyártyákat kellett egyesével kicserélni (2db drágább, mert szenzoros).
Szerk: meg vezérlés csere volt, de ugye az kötelező/tervezhető -
ArthurShelby
addikt
-
ArthurShelby
addikt
válasz
CounterBoci
üzenetére
Teszek egy ezrest arra, h benzin 1.6
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Az eredeti szoftvert linkelted a kínai klónnal (elég fura, hogy az emag ilyet árul...), szóval ez így NEM jó.
A virtualgép jó ötlet, az úgy müködni fog.A kínai programból van magyar nyelvű, de az csak g vagy h astráig jó, neked már egyértelműen az angol verzió kell (az újabb, canbus-on megy nem kwp-2000-en).
A kínai klón nem tud mindent, mint az eredeti, de így is bőven több, mint ami nekünk földi halandóknak kell.Szerk: az eredeti 200ezer fölött van használtan is, plusz még a szoftver regisztráció (nem tudom, lehet havidíjas)
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Ezzel most megleptél, mert elég népszerű (nyilván nem a gyári, hanem a kínai klón), egyébként magyar fejlesztésű elvileg. Ez gyári szintű diagnosztika.
A klónnál 2 dologra kell figyelni:
- Elvileg nem szabad a hivatalos gyári (nem tört) alkalmazást telepíteni, mert tönkre teszi a klónt
- Windows 7 után a MS bevezette a driver aláírás ellenőrzést (és a klónnak nyilván nincs aláírva a drivere), így a drivert telepíteni csak egy speciális rendszerindítással lehet (gépház, frissítés és biztonság, helyreállítás, speciális rendszerindítás, majd a megfelelő F gombbal az aláírás kikapcsolása). Ezután már települni fog a driver. -
ArthurShelby
addikt
válasz
ovika
üzenetére
Szerintem először a motor állapota a kérdés, így néznék hengerenkénti kompressziót (nyomást) (van-e különbség a hengerek között pl a 3mas hengernél) (de nem vagyok szerelő, nem értek hozzá). Ha jó, akkor utána egy rendes motorvezérlős szakember után néznék (én egyet tudok: Bánhegyi Gábor, de ő Bp-n van az m3-mas kivezetője felé).
Szerintem ez az autó magas/sok a szerelődnek (nem bántásképp, de nem hinném hogy az opelnek erre a korszakára specializálódott). -
ArthurShelby
addikt
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ncc1701
üzenetére
Nálunk a C zafinál a szabadonfutóval volt probléma, bár ott kiírta a hibát, hogy letiltva, nincs töltés. De lehet, hogy így kezdődött, hogy kevesebb volt a töltés (de erre már nem merek megesküdni, annyit nem néztem a töltést). (Az op-commal be lehet kapcsolni rejtett funkciókat a középső kis kijelzőn, ott lehet nézni a töltést/akkufeszt, de sztem ezt te is ismered)
-
ArthurShelby
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
A zöld jó szín, de nem ez a zöld!
-
ArthurShelby
addikt
Reggeli indulásnál konstatáltam, hogy a kocsi szép nagy panoráma szélvédője elég durván (gondolom madár) sz*ros. Rossz fa alatt álltam meg a kocsival, ott állt 2 napig.
A probléma, hogy a benzinkúton nem bírtam lesikálni, pedig becsülettel próbálkoztam...
-
ArthurShelby
addikt
válasz
mephi666
üzenetére
Mi azért vettünk anno thule-t (kb 15éve), mert az minőségben, fogyasztásban (légellenállásban) jobb, illetve ez volt a legnagyobb (900-as). Síelésnél/nyaralásnál kell (min évente 2szer), de végül kölcsön is adjuk a családban. Szóval így utólag szerintem megérte.
A legnagyobb probléma a tetőbox tárolása (ahogy a kérdező is mondta, hogy a puha az összehajtható, az ezt a problémát próbálja csökkenteni). -
ArthurShelby
addikt
válasz
csoszogi
üzenetére
Általában tetőboxot az ember hosszú autópályás utazáshoz használ. Én nem ajánlom ezt a puha tetőboxot.
Ha az autódon nincs tetősín, akkor fixpontos a rögzítése a tetőcsomagtartónak. Én thule-t vettem anno, drága, de ajánlott márka. Használtan vettem a tetőcsomagtartót (3 részből áll: maga a sín, a lába, és a fixpontos rész, ami a kocsidhoz egyedi).
Ezenkívül kell még venned tetőbox-ot, az sem lesz olcsó (itt a thule szintén jónak mondható, de drágának), esetleg használtan ki tudsz fogni jót olcsóbbat. -
ArthurShelby
addikt
válasz
cappa72
üzenetére
Igaz, az s-max jobb (minőségibb, jobban néz ki), viszont ott ritka a panoráma tető, és nem létezik panoráma szélvédő. Ezek tényleg sokat dobnak a hangulaton vagy a térérzeten.
Vezetőként a panoráma szélvédő (ha épp nem süt szemedbe a nap, vagy épp nem pottyantotta le egy madár) iszonyat jó.
Lassan valószínűleg el fogjuk adni a paripát (2019-es golf kombi lesz), de mindenki sajnálja a családban, mert valahogy hozzánőtt a szívéhez (pedig sárnehéz, nem egy kanyarvadász, és kapta az ívet) -
ArthurShelby
addikt
Zafira A:
útközben veszem észre, hogy nem működik az elektromos ablak egyik oldalt se, bármelyik autónál próbálkozom. Megérkezek, leparkolok, leveszem a gyújtást, majd újra ráadom, és az ablak hibátlanul működik.
Más is tapasztalt már ilyet, merre kéne keresgélnem? Valamelyik kapcsoló kontaktos és letilt mindent?
Új hozzászólás Aktív témák
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 500+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- Byintek Love U14 Projektor
- Amazfit Active okosóra
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)