Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Traction Control aka kipörgésgátló.
-
Szada85
aktív tag
válasz
athomi
üzenetére
Ahogy most megnéztem az akkori (pl. 2008.09.29-ei) brosúrát ([link]), ott alapfelszereltségnek írja az IDS ( tehát nem IDS Sport, az csak bizonyos szinthez volt rendelhetö ) futómüvet (IDS Fahrwerk), ami magában foglalja az ESP és a TC funkciókat is.
A Sport gombos, futómükeménységállítós, kormányszervót befolyásolós opciót pedig az IDS Sportfutómüvel (IDS Sportfahrwerk) lehetett elérni, ez utólagos extra volt valóban (kivéve bizonyos felszereltségi szinteket, amiknél alap volt.)

-
Szada85
aktív tag
válasz
athomi
üzenetére
Az ESP szinte minden újabb autóban benne van (menetstabilizáló - Electronic Stability Program) az ABS-szel együtt, ezért írják bele a hírdetésbe.

Az, hogy ez a rendszer kikapcsolható ( mint pl. a Sport gombos trükk, vagy pl. a C Vectrámban is a dedikált gomb), vagy nem, az már sok mindentöl függö dolog. -
athomi
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Egy csomó hirdetést láttam, amiben ESP-vel hirdetik a kocsit, de sport feliratú gombot nem láttam a középkonzolon.
Úgy látom abszolút nem lehet semmit adni a leírásokra. -
válasz
Luck Dragon
üzenetére
UI:
Mire jó a sport gomb?Ha csak simán megnyomjuk a gombot 20-25%-al érzékenyebbé válik a gázpedál, ergo kicsit dinamikusabbnak tűnik az autó.
Ha hosszan nyomjuk (4-5 mp) az IPC (km óra egység) kis km számláló kijelzőn kiírja, hogy ESP OFF illetve égve marad az ESP visszajelző lámpája, ilyenkor kikapcsolja a kipörgés gátlót. A sport gomb újbóli megnyomására pedig kiírja, hogy ESP ON, visszakapcsolja az ESP-t és kikapcsol a sport gomb.
Az IDS+ futóművel szerelt autóknál keményebbre veszi a rugózást.
És végül de nem utolsó sorban ha az autót Elektrohidraulik szervókormánnyal (EHPS) szerelték akkor beleszól a kormányszervó hatásfokába is (kivéve 1.3 és 1.4 motorral szerelt autók). -
-
amargo
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Megnéztem a képeket is, a váltószoknyán láttam valami védőt érdemes alánézni, kérdezd le a km-t és persze nézesd meg szervizben. Az első ülés állítható, ami egy plusz pont

A hátsó ablakok sötétítettek kérdés, hogy gyári vagy utólag lett-e felrakva, mert különben kell a műbizonylat. Nehéz innen megítélni, de lesz egy gumicseréd is vélhetően.szerk:
Dízelt meg már 2M környékén árulnak tömegével.. -
athomi
veterán
Ezekben a H Astra-kban ESP ki-be kapcsoló gomb van?
-
kentucky
őstag
Szisztok! Testvéremmel beruháztunk életünk első autójára. Opel astra G 1.6 16V. Annyi lenne a gondom vele, hogy a műszerfalon a hőmérséklet szabályzó kapcsolók háttérvilágírása nem működik, hol kellene kezdenem a hiba diagnosztizálását?

-
MunezXBK
nagyúr
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
OBD.

-
-
amargo
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Holnap jobban megnézem a képeket. Nekem az ára fura, mert az én autóm jóval jobban felszerelt, turbós és kombi, igaz egy évvel öregebb, de 84e km vettem kb ugyan ennyiért. Mondjuk a mai árakat nem ismerem én pont 1 éve vettem.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
senzaj
üzenetére
Nem tudom milyen csati van neked hogy ODB2-es vagy valami más. De ha nem is ODB2-es akkor is szerintem van valami ilyesmi kütyü. [link]
Ennek lényege hogy bedugod aztán elmész vele kocsikázni és mikor végeztél akkor pl számítógépre rákötve kijelzi mikor dátum és idő szerint miket mért és milyen hibákat talált. Ezzel egyszerűbb kiszűrni mi lehet a baja.

-
senzaj
senior tag
Jó estét!
Még mindig nem sikerült rájönnöm a hibám okára (GTC Z19DTH).
Hiba: kevésbé erős, mint eddig, mintha valai fojtaná (dpf off). Ma ismét próbáltam vele menni, 6-ikban 3500-as fordulatig lassan elmászik, ez 190 km/h, de ott megáll és nem forog tovább. Ekkor kidobja a check enginet, majd amikor állnék félre, hogy pedálteszttel megnézzem eltűnik a piktogram... Így elég nehéz lesz. Van esetleg olyan, amit folyamatosan ráköthetnék és ilyen esetben eltárolná vagy kiírná nekem a hibát?
Az, hogy a jobb hátsó IDS lengéscsillapítóm meghalt (mágnesszelep hiba), már csak hab a tortán.

-
Tothgera30
veterán
Erre valaki rá tudna lesni véleményezés szempontjából?
-
#TOTTI
őstag
Elvitték a GTC-m, pont annyiért, mint közel 3 éve vettem.
Nagyon megvisel. 
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Azt elfelejtettem hogy itt az 1.6-os variánsok esetében értendő.
-
-
HoaryFox
őstag
válasz
midnightstar
üzenetére
Ha elektromos gázpedálod van (Z motorkód és felfelé), akkor igen, valóban csak ennyi.
Én velük fogom megcsináltatni, ha majd egyszer Pestre esz a fene
: [link] -
ArthurShelby
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Még nem várom el, hogy jó legyen, és foglalkozni sem volt időm vele.
Mostanában nem osztom be túl jól az időmet...
-
athomi
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Eredetileg arra szerettem volna vadászni, de baromi sovány a választék belőle.
Gondolom idehaza is főleg az 1.4, 1.6-ot vették, és külföldről is azokat hozzák főleg befele, mert gondolom erre van főleg igény.Szerencsére nem sürgős a dolog, így rá érek, nem kombiba már találtam volna korrekt darabot 1.6 XER-rel, de inkább kombit szeretnék.
-
KrAt
veterán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
C20NE-n minek akarsz szelephézagot állítatni?
(hidrotőkés) -
válasz
mohabá 007
üzenetére
Egy szervízben?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
"...Még nem cseréltem ki a termosztátot...."
Leellenőrizted,kiderült,hogy nem jó, még nem cserélted ki. Miért várod el,hogy a fűtés jó legyen?

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
A szervíztől csak olyat kérjél,amit meg tudnak csinálni.Szelephézagot nem tudnak állítani.(szerintem)
-
válasz
athomi
üzenetére
Van még a piacon H Astra, nem szabad elkapkodni. Én és Black közel egy évig keresgéltűk autóinkat.
Ha kombi a cél én inkább az 1.8-as motorral szerelt változatot keresem z18xer vagy a18xer motor kóddal ezek könnyen felismerhetőek.
2007-től kezdték el gyártani és 140 lóerősek. -
athomi
veterán
válasz
Lajos1966
üzenetére
Végül is eleresztettem a kocsit, jött egy megérzés hogy hagyjam.
A hirdetés se igazán korrekt. Minek írja bele hogy rendszeresen karbantartott, a címbe meg hogy szervizkönyves, ha a szervizkönyve nincs is vezetve? Egyáltalán ki jegyeztet be egyetlen egy bejegyzést 150.000 km után egy magánszervizzel? A szakadt kédergumit nem is figyeltem. A kopás és szakadásmentes belső tér sem teljesen igaz, A oszlopon vezető felől van egy kis szakadás, bár nem vészes, a csomagtérben szintén van egy kis szakadás, valamint a gőrgő tényleg eléggé le volt kopva a kormányon. A kocsi előéletéről tulajdonképp semmit nem tudott az eladó, a vezérléscserére is annyit mondott, hogy nem kell neki túl nagy jelentőséget tulajdonítani, mert neki már az új is adta meg magát.

-
midnightstar
tag
sziasztok!
Meriva B-be szeretnék tempomatot szerelni. A kormányon van hely a kapcsolónak, a gép 1.4 turbo NET Enjoy 140 ló.
Próbáltam utánanézni, annyit találtam, hogy kell venni egy kapcsolót, bekötni és felprogramozni a kocsit.
Tényleg csak ennyi? Ez a procedúra kb- mennyibe fog nekem kerülni?Újpesten vagy Rákospalotán tudnátok ajánlani valakit, aki meg tudja csinálni jól?
Köszi, Szabi
-
.zSoLTi.
senior tag
Sziasztok!
3 hete lettem boldog tulaja egy 2004-es g astra caravan 1,6 twinport-nak. Olyan problèmát vettem èszre, hogy kis állandó fordulaton (1500-1750) körül berángat a motor. Gyorsításkor, vagy magasabb fordulaton nem csinálja. Szervíz lámpa nem jelez. Lehet twinport szelep hibája?
-
AMD Power
titán
Valaki hasznal ilyet az Opeljen?
Egyik szomszedom egy regi papir Swift hasznalja valami "fekete" dobozt kotott ra a kocsira es a teloja mutatt ezzel z alkalmzassal szinte mindent.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
DJosef
üzenetére
Az a baj hogy ha egy ilyesfajta tömítés lenne a gond akkor szerintem kéne látni hogy hova megy el a víz.

Tehát hogy ha ott folydogálna ki akkor látnánk.
Mind1 úgy is mostanság fog szépen sorba kapni mindent. Jövőhónapban olajcsere kompletten meg a szelepfedél tömítést is megkapja meg ha már meg van bontva akkor a szelephézagot is beállíttatom. Aztán komplett vezérléscsere. Ha netán a pumpánál menne ki a víz akkor ez megoldódna.
Aztán ha ezek után is lesz víz elcsöpögés (mert amennyi víz elmegy ez inkább csöpögés, azaz nem sok víz megy el, tehát nem egyszerre elmegy a fele, stb...) akkor meg jönnek a csövek átnézése szépen sorba. Ahoz úgy így jó idő kell.
-
DJosef
őstag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Olvastam multkor valahol egy ilyen vizvesztos sztorit. Ott a vizpumpa es a motor kozotti resz tomitese ment szet es igy vandorolt szepen at. (Lehet nem pontos a megfogalmazas🙂) Meriva volt a szoban forgo tipus.
-
Wiz Khalifa
veterán
Voltam ma az Opel Sajó-ban átvizsgálni a vasat.
A víz nem valami cső repedésbe, stb.. megy el mert nem találtunk rá utaló nyomot. Nyomás próbázták is mint ha járna a motor de nem csöpögött sehol sem a víz...

Viszont az olajos témának meg van a ludasa. A szelepfedél tömítés engedett el. Mert mikor megvettem a kocsit szép tiszta volt a szelepfedél és az alatta lévő dolgok. Most meg olajfoltos már. Tehát ez legalább "megkönnyebbülés".

Illetve a bal féltengely gumiharangom kiszakadt, így az cserés.
Egyébként nagyon megdicsérték a gépet hogy kora ellenére nagyon patika. Az első féktárcsákra mondtak még kivetni valót hogy csere érett erősen mert a szélei el vannak nagyon kopva de mikor a féktesztet és a teleszkóp tesztet csinálták meglepődtek hogy minden szempontból jól fog a fék is tehát megfelelt.
Az ABS nem működésére is meg van a hiba, nem a jeladó tört le a jobb hátsó keréknél hanem az a fogaskerék szerű hiányzik kompletten mert valszeg annak a felfogatását törte bele valszeg valaki. Tehát azt kell pótolni és működni fog még az ABS is.
Tehát összegezve azt mondták hogy semmi szégyenkezni valója nincs a gépnek mert kora ellenére patika. Azt mondták nem is tudják mikor láttak utoljára ilyen Calibra-t.

Már csak a víz dolog idegesít...

-
farkas-j
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Még egyszer leírom, hogy az olajok hideg ill. meleg oldali viszkozitása csak egy paraméter a sok közül. Itt egy rövid alap összefoglaló az olajok tulajdonságairól. (Ez csak a téma felületének vakargatása!).
Az olajflakonon szereplő Dexos2 minősítés egy szép hangzatos, az olajgyártók által felcímkézett "megfelelőségi nyilatkozat" amit senki sem ellenőrzött rajtuk kívül. Itt olvasható egy ragyogó szösszenet (38549-es hozzászólás) Beidézem, hogy ne keljen keresgélni:1. Mannol O.E.M. címkézés
Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy - a Mannol állítása szerint - az adott termék megfelel az autógyár által első betöltésűként használt olajnak, rendelkezik annak fő tulajdonságaival, az kiváltható vele. Hogy az adott gyártónak konkrétan melyik első töltésű olaja váltható ki az adott termékkel, az kiderül a flakonról, hiszen szerepel rajta SAE-viszkozitási osztály és jóváhagyások-minősítések is.
Ezt persze a Mannol állítja, arról igazolást nem mutat be - de ez teljesen hétköznapi dolog az olajpiacon, hiszen a Castrol Magnatec vagy az Edge (és ezt behelyettesíthetjük bármely neves vagy névtelen gyártóval és termékkel) sem mutat be igazolást mondjuk a Ford besorolásról, hiszen ilyen nem létezik. Csak a Castrol (vagy más olajgyártó) állítja, hogy az ahhoz a besoroláshoz tartozó értékeknek megfelel a termék.
Ettől kezdve viszont ne kezeljük már mindenféle áltudományos varázsvesszőzéssel ezeket az állításokat - hiszen csupán arról van szó, hogy az adott gyártót hitelesnek tartjuk vagy sem.
2. ACEA A3/B4 és C3, vagy C2 és C3 egy címkén
Elsőként szögezzük le, hogy ezek a besorolások csak azért nem szerepelhetnek egy címkén, mert az ACEA azt mondta, és kész.
Az ACEA egy, az európai autógyártók által létrehozott szövetség (elsősorban a beszállítók fenyegetésére és azok kartell-törekvéseinek ellenkartellezéssel való letörésére jött létre egyébként), amelynek vannak ázsiai tagjai is, nem tagja azonban például a GM és így az Opel sem, és nem tagja a Suzuki sem. Sok más nagy gyártó persze igen, de hogy ők maguk mennyire veszik komolyan az ACEA olaj-ajánlásait, azt leírja, hogy a legtöbbjüknek saját jóváhagyási (VW, MB, Renault) vagy besorolási (Fiat, Ford, PSA,BMW) rendszere van, megint mások meg részben vagy egészben inkább API-jóváhagyásokat írnak elő az autóikhoz (Honda, Toyota, Hyundai).
Nos, nem meglepő, hiszen míg a felsorolt gyári jóváhagyások és minősítések vasbetonba öntött Maginot-vonalként dacolnak a szelekkel és a változó piaci igényekkel, addig az ACEA kategória-határiaból egy defektes ugrálóvár rajzolódik ki. Egy elméleti motorolaj, amely valami csoda folytán nem öregszik az idővel, és 1998 óta ál a garázs polcán, úgy járt, mint az egyszeri mohácsi bácsi, aki ki sem mozdult még a városból, mégis volt már magyar, csehszlovák, cseh, szovjet és ukrán állampolgár is. Ez az elméleti olaj ugyanis az évek alatt A3/B3-ból A3/B4-be, aztán C3-ba került úgy, hogy a flakon tartalma közben egy molekulányit sem változott.
Szerencsére az ACEA nem hatóság, az előírásainak nagyjából akkora súlya van, mint annak, ha én megtiltom SLX-350-nek, hogy Castrol olajat töltsön az autójába. Továbbra is tehet ajánlásokat, flik-flakkolhat a kategória-határokkal, de ezeknek - szerencsére - semmilyen kényszerítő ereje nincs az ACEA-n magán kívül senkire.
És ez így jó, hiszen ha az egységsugarú autótulajdonosnak van egy 2000-es évjáratú autója, amihez ACEA A3/B4-et írt elő a gyártó, nagyon nagy valószínűséggel nyugodtan beletöltheti a C3 olajakat is - a bizonytalanság csupán abból fakad, hogy az autógyártóknak saját bevallásuk szerint nincs elég tapasztalatuk ilyen konfigurációkkal. Igaz, azt nagyjából lehet tudni, hogy a C3 kategóriához szükséges csökkentett szulfáthamu-kibocsájtás valószínűleg együtt jár a TBN csökkenésével és így az olaj hamarabb öregedhet a motorban, de egy átlagos 15e csereperiódusú motorban ennek valószínűleg nem nagyon lesz gyakorlati jelentősége. Pláne akkor, ha a tulaj szuperképessége, hogy jobb tribológus a legjobb tribológusoknál és emellett széles körben elismert motorkonsktruktőr is, és ezért már 7500km után olajat cserél, mert az autógyártók úgyis hülyék, csak át akarnak verni.
A valóság az, hogy semmilyen műszaki oka nincs annak, hogy egy adott olajtermék egyszerre legyen A3/B4 és C3, vagy C2 és C3 besorolású, ez egy önkényes és erőltetett szétválasztása a gumikategóriáknak.
3. Nem lehet a félművelt fórumozóknak címkézni!
Ha egy Igazmondó Lubricants nevű olajgyártó az Index fórumozóinak ízlésére címkéznének, akkor egy elméleti elképzelt olajon ezt olvasnánk:
- a termék gyártója igazolással rendelkezik arról, hogy a terméket bevizsgálta a VAG által megbízott laboratórium, és az úgy találta, hogy megfelel a VW 502.00 VW 505.00 jóváhagyásoknak;
- a termék gyártója igazolással rendelkezik arról, hogy a terméket bevizsgálta a Daimler által megbízott laboratórium, és az úgy találta, hogy megfelel az MB 229.3 és MB 226.5 jóváhagyásoknak;
- a termék gyártója igazolással rendelkezik arról, hogy a terméket bevizsgálta a Renault által megbízott laboratórium, és az úgy találta, hogy megfelel az RN0700 és RN0710jóváhagyásoknak;
- a termék gyártója befizette a General Motorsnak a dexos2 logo használatának liszenszdíját, így feltüntetheti azt a címkén anélkül, hogy bárki ellenőrizné, mi van a flakonban;
- a termék a gyártója állítása szerint megfelel a Ford WSS-M2C913-C jóváhagyásnak, de ezt soha senki nem ellenőrizte rajta kívül;
- ebből fakadóan a gyártó állítása szerint a termék használható ott, ahol a gyártó Ford WSS-M2C913-A és/vagy Ford WSS-M2C913-B besorolású motorolaj használatát írta elő, de ezt sem ellenőrizte soha senki;
- a termék a gyártója állítása szerint megfelel a Porsche A30 jóváhagyásnak, de ezt soha senki nem ellenőrizte rajta kívül;
- ebből fakadóan a gyártó állítása szerint a termék használható ott, ahol a gyártó Porsche A40 besorolású motorolaj használatát írta elő, de ezt sem ellenőrizte soha senki;
- a termék a gyártója állítása szerint megfelel a Porsche A30 besorolásnak, de ezt soha senki nem ellenőrizte rajta kívül;
- ebből fakadóan a gyártó állítása szerint a termék használható ott, ahol a gyártó Porsche A40 besorolású motorolaj használatát írta elő, de ezt sem ellenőrizte soha senki;
- a termék gyártója határozottan állítja, hogy ez a termék minden olyan alkalmazásnak megfelel, ahol a gyártó PSA B71 2290 besorolású motorolaj használatát írta elő, de erre sajnos semmilyen bizonyítékot nem tárt elő;
- a gyártó törvényes képviselője az anyja életére esküszik, hogy a jelen termék mindenben megfelel a BMW Longlife-04-re vonatkozó előírásoknak, és nekünk nincs okunk rá, hogy egy ilyen állításában kételkedjünk;
- ebből fakadóan muszáj elhinnünk azt is, hogy a BMW LL-98 és LL-01 (vagy ahogy sokan ismerik, a Longlife-01) előírásainak is megfelel, hiszen ha kételkednénk, akkor a Longlife-04-ben sem lehetnénk biztosak;
- a gyártó nagyon határozottan állítja, hogy a terméke az ACEA éppen érvényes határértékei alapján a C2 kategóriába sorolható, és hát nézzetek rá, tudna egy ilyen arc hazudni?
- mi tényleg nem hiszünk el mindent bemondásra, de a gyártó szerint olyan motorokba is beletölthetitek ezt az olajat, amire húsz éve még A3/B4-et írtak elő, és minden fasza lesz, meglátjátok.
- a gyártó állítja, hogy ez az olaj megfelel az API SL kategóriának, és hát az nem egy olyan nagy valami, amit értelme volna bekamuzni, hát nincs miért kételkedjünk benne.
- végezetül pedig azt is állítja a gyártó, hogy a termék a SAE 5W-30 viszkozitási osztályba tartozik, de ehhez legalább adott konkrét adatokat is a termékadatlapon, és aszerint stimmel.Egy átlagos, ehhez a topikhoz képest motorolajból átlagon alul kvalifikált felhasználó ettől azonnal agyfaszt kapna - hát megértem, hogy az olajgyártók jelentősen egyszerűsítik a címkéket. Aki rosszhiszeműen közelít egy adott termékhez, azt úgyis közel lehetetlen meggyőzni. Aki jóhiszemű, az
a. elhiszi, amit a gyártó állít, vagy
b. maga utánajár és tárgyilagosan mérlegel - nekik pont megfelelő a jelenlegi címkézési gyakorlat.Ha meg a Nissan GTR-edet épp most cserélted Bentleyre, akkor úgyis mindegy, nem szórakozol ilyen evilági hívságokkal, hanem a droiddal elküldöd a szervizbe az autódat.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
A totalcar általában lehúzza az opelt. Egyszer volt egy tctv, ahol winkler kivételesen dicsérte az insignia 1.6T, de aztán bazsó egyből lehúzta, hogy nem lehet kilátni. Viszont az új volvokat nagyon nyomják (100% hogy van oda valami kapcsolatuk)
Egyébként mostanában kezd rosszul menni az üzlet a tc-nek. Látszik, hogy nincs pénz, és próbálnak mindenféle bevételt szerezni (viasat, joautok, sponzorált cikkek...)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Crosslandot a Totalcar is lehúzta, hogy fura egy elképzelés

Amúgy meg egyszer volt szerencsém vezetni Ford C-Max-ot, az nagyon tetszett. Akkor is, ha az ilyen duci egyterűekért amúgy én sem vagyok annyira oda.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Igaz-igaz kihagytam (mentségemre szóljon, hogy nem kedvelem a suv-okat, bár ott is azt vallom, hogy ha már lúd legyen kövér, tehát a Grandland jön be legjobban)
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Mokka-Crossland-Grandland?
Ha minden igaz, ugyanarra a kaptafára készültek, mint az Astra/Insignia, csak nagyobbak.Már úgy értem, hogy szemre, a külső belső látvány alapján

-
ArthurShelby
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
Most egy ideig ne várjunk semmi jót/újat/fejlesztést az opeltől, szerintem egyelőre a franciák csak vegetáltatják. Másrészt gondolom szintben a renault/citroen alatt kell majd lennie (mint a skodának a volkswagennél).
Az új astra k, insignia b jól sikerült, azt kell venni (sajnos az új zafiránál nem volt tömegcsökkentés
)
Félek az opel már nem lesz olyan mint régen.
-
Szada85
aktív tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Kíváncsi leszek, mikorra lépik meg.
Tavaly még elég bizonytalan volt az egész OPC jövö belöle, az IAA kiállításon is csak körvonalazták, hogy "az OPC nem halott", de semmi konkrétum, azóta is a legtöbb cikk csak találgat.Most megnéztem az opel.de-n 45 ezer €-tól indul a GSi a dízel mocival, innen benzinessel, ha hozzá választom a 20"-os kereket (gyárilag 18"-al adják), fényezés, bör, és pár extra (vezetéstámogatók pl. nem), akkor máris 55 ezer €-nál kolbászolunk. Mindennel olyan 60+ ezer €-nál áll meg a vége.
És az OPC ennél még kicsit nyilván drágább lesz... bár értem persze, csúcsmodell, stb. -
MunezXBK
nagyúr
válasz
molnarpeter
üzenetére
Létezik kimondottan üvegről leszedő cucc, kb. 150 forint.
-
Lajos1966
tag
válasz
athomi
üzenetére
Ez a járgány egy kb.Essentia felszereltség (fényezetlen kilincsek,visszapillantó).Ami érdekes,hogy a kédergumi szakadt a vezető oldalon,a kiegyenlítő tartály vajon miért olyan csúnyán szürke?Német importhoz képest nagyon "fapad" (alap kijelző,manuális klíma,nincs kartámasz,nincs első ködlámpa,a műszerfal óráin nincs króm keret).A multikormányon az egyik görgő simára kopott.
-
athomi
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Sajnos ezek közül több dolgot sem ellenőriztem, későn olvastam el a hsz-ed. Sajnos 4 gumi és egy vezérléscsere egyből kellene a kocsihoz, ami be van jegyezve a szervizkönyvbe 150 ezeres szervizre vagy igaz vagy nem. Amúgy az eladó engedi hogy szakszervizbe vigyük a kocsit átnézni, de 5k-t kérne a trailerezésért.
A német matricát le lehet vakarni a szélvédőről?
-
MunezXBK
nagyúr
-
athomi
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Próbaút nem volt, de amúgy okésnak tűnt a teljes kasztni, amennyire tudtam aláfekdtem, nem rozsdált, motor hideg volt, indításra nem traktorozott, szép egyenletesen járt. Beltér megkímélt (itt-ott azért látszik hogy használták), 170.000 km-hez képest meglepetten nem kopott a beltér (bőrkormány, gombok, stb.), a Focusunkban sokkal fényesebb a bőrkormány 150.000 km után.
Vezetett szervizkönyve viszont nincs, mindössze egy bejegyzés van benne lepecsételve, kitöltve, 152.000 km-nél van benne egy pecsét, vezérléscsere, olajcsere, stb.
-
Declare
őstag
válasz
Szada85
üzenetére
+(#81233) lsebestyen
persze ezt ertem....de miert nem gyorsul jobban 210 lo val meg 290 el ez is, azt nem ertem....allsz a piros lampanal a feldiszkozott GSI insigniaddal, aztan melletted egy HILTI s ceges 1,8 tsi kombi passat meg kb legyorsul a maga 180 pacijaval
A 2.0 TSI Passat 280 loval meg 5,5 s alatt van 100 on a 
(
-
válasz
athomi
üzenetére
Megtekintéskor ezeket tessék odafigyelni.
-Hátsó ajtó kábelköteg szakadás-(Hátsó hangszórók pattognak vagy épp központi zár nem fog működni, vagy nem lehet kinyitni. ) Ugyan ez vonatkozik az elsőkre is.
-Antennatalp , ha a szigetelés szakadt ,akkor a víz befolyik és a tetőkárpitot tönkreteszi.
- Kesztyűtartó gázrugó ( ha ellenállás nélkül lesik az ajtó nyitáskor. )
-Első lengéscsillapító és rugó ( Elsődlegesen a torony csapágyak berohadását) ..> Torony sapkát leveszed és belekukkantasz.)
-CIM modul..> Indításgátló, kormánykerék-távirányító, transzponder-antenna, gyújtászár, irányjelző kar, fényszóró/tompított fényszóró kar, Sebességszabályozó kar, információs kijelző kapcsolók, ablaktörlő kar, rádióvevő a kulcs-távvezérléshez, kormányszög-érzékelő, kürtkapcsoló, PEPS (kulcs nélküli hozzájutási és indítórendszer) indítógomb és ESCL (elektromos kormányzár). A CIM a kormányoszlop huzalozás költségeiknek és súlyának csökkentése érdekében került kifejlesztésre.
Ha ezeknél valami nem működik rendeltetése szerint, akkor már gyanús hogy az a tettes.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Declare
üzenetére
Gondolom az Insignia OPC-nél bedobott "agyarak" folytatása lett, de a régin szerintem is jobban mutat. Meg ugye a 2.8V6 Turbó is a múlté, pedig az mennyeien szólt. Csak ne lenne ilyen sárnehéz szerencsétlen elsö széria.
Erre írtam, hogy müszakilag nem ülsz seggre töle. Nagyon olyan érzés, mintha tényleg meghagyták volna a helyet az OPC-nek, mert csúcsmodellnek tényleg hiányzik a "plusz" belöle.
-
Declare
őstag
válasz
Szada85
üzenetére
Azokat az ezüst legbeömlöket valahogy nem erzem tul jol sikerültnek
kicsit olyan komolytalan...de a többi az kafa 
7,2 0-100 as gyorsulas a 260 lovas verziotol es a 7,9 es gyorsulas a 210 lovastol, nem csiiira egy kisse???
A Passat az 1,8 tsi vel hozza kb a 8 masodperces gyorsulast 
-
diegho
nagyúr
Mindenki nyugodjon le!
Kauffer cseréli másik olajra az Elite-et. Küldtek is képet róla, hogy van náluk 3 féle Elit, egyiken nincs semmi GM, egyiken GM LLA másikon GM LLB van és a legfrissebben nincs semmi. Írtam a gyártónak, azt mondták nyugodtan használhatom az autómban, az ő olajkeresőjük is hozza egyébként, mivel ez az Elite jobb mint az általam korábban használt másik Mannol. Mindenesetre a Kauffer-el egyeztettünk és kicseréljük 5W30-ra, az dexos2-es.
-
Markizmark
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Itt most azon volt a hangsúly, hogy a gyártó saját oldala mennyire van összhangban a valósággal. Világosan látszik, hogy nincs. Innentől el lehet dönteni ki mit hisz el és vesz-e bármit is.
Például a Mannol Elite és az Extreme flakonja is volt a kezemben, mindkettőt használtam és a flakonra írt dolgok összhangban vannak a gyártói honlapon leírtakkal (konkrétan arra gondolok, hogy az Elite-nek nincs GM minősítése, ami nem újdonság mert már tavaly tavasszal sem volt ráírva a flakonra)
Az igaz, hogy nincs laborom az állítások igazolására, de elhiszem, hogy jó olajakról beszélünk, mert nem kevesen állítják. Tapasztalatból.Nem tudom miből látszik világosan, hogy nincsenek összhangban a dolgok.
-
Declare
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Olvasd mar el, amiröl megy a story pls!
Leirtal 6 oldalt teljesen feleslegesen. Összefoglalom:
Van egy termek, a Mannol Elite, ahol a gyarto honlapjan NEM szerepel, hogy Dexos 2. Erre be van linkelve 1-2 ilyen olyan netes bolt, meg honlap, ahol az van irva, hogy de IGEN Dexos 2.
Erre en is (meg masok is) beirtak, hogy valszeg a gyarto honlapja a hiteles forras a netes ilyen olyan websopokkal szembe.
Kapito?

-
Szada85
aktív tag
Nyam-nyam, tényleg dögös a kiállása, meg kell hagyni, bár müszakilag nem tettem le a hajam töle:
[Insignia Gsi]Mondjuk ezért a bekezdésért kár, nem értem, ha nem ismeri a hátteret, akkor minek ír ilyen flegma hülyeséget:
"Nem tudom, hogy mi az oka – mármint annak, hogy az Opel elengedte a GSI jelzést, és az OPC lett a csúcsváltozat. Magyarországról nehéz is megérteni, de lehet, hogy a németeknél túl sok hülyegyerek járt már GSI-vel, és ciki lett, ahogy a Mantával is történt, amit ugye a végén már csak paraszt-Porscheként emlegettek." -
HoaryFox
őstag
Uraim, olaj témát hanyagoljuk, mielőtt átmegy a dolog hitharcba! Megvan erre a megfelelő topik! Köszönöm!
-
Tikakukac
titán
válasz
Declare
üzenetére
Na cincáljuk meg a bajszát akkor a kérdésnek, igyekszem rendesen kifejteni:
Van egy termek, aminel a leginkabb biztos info a gyarto honlapjan kell szerepelni.
Ez sosem volt így, szerencsére a gyártók imádnak füllenteni ha az eladást jelent nekik. Esetünkben itt a licensz díjának nem megfizetése, esetlegesen valamilyen paraméter nem stimmelése lehet az ok.
Ha ott az van, hogy Dexos 2, akkor en azt elhiszem. Ha meg nincs, akkor azt is.
Rosszul teszed. Az internet sok dolgot elbír sajnos.
Ha nem lenne igaz amit kiir, valszeg meg lenne repazva a ceg, hogy kamubol ilyet kirak (az meg, hogy amugy van dexos 2 minösitese de nem irja ki, hat az meg LOL lenne
).MO is nonstop szét van szívatva és büntetve, mert nem tartunk be előírásokat. Ugyanez igaz cégekre is és termékekre is. Egészen addig amíg a bünti kisebb, mint a plusz bevétel, addig marad is minden, ahogy. Egyszerű matek.
Nekem nem feladatom, hogy ezt eldöntsem, vagy nyomozzam....de nem hiszem, hogy barki ki merne irni kamu infokat/minösiteseket a sajat termekeröl a sajat honlapjara

Adatlapokkal és infólapokkal meg számok bűvöletében lebegek, csak alapból másik szakmai részen vagy 15 éve. Ha te azt el bírnád képzelni milyen irgalmatlan sok baromság van kint gyártói oldalakon is néha, amit elér a köznép, döbbennél. Ezért vannak elég kemény szigorral kiállított típusengedélyek, bizonyítványok és minősítések, amiket nem házon belül osztanak ki a gyártók és itt van elásva a lényeg. Nekik az az érdekük, hogy valóban megfeleljen adott cucc, különben lecsóba menne az egész hitelük. Ezért vagyunk okosak és nézzük vissza a számunkra fontos ajánlásokat az azt kiadó helyén, nem a gyártó oldalán.
Ez olyan, mint ha megveszed a bio tejet, akkor feltetelezed, hogy nem csak ugy rairtak, hanem valaki azt vizsgalja, ellenörzi, jovahagyja.
Tökéletes a példa. Élelmiszerekre kicsit erősebb is a szabályozás, de pölö ha az említett Mannol cuccokat leveszed a polcról szerintem nem lesz rajtuk a Dexos2 minősítés. A web elbírja, a bolt polca már nem, mert repülne a kuki. Ugye-ugye, internet.
Vagy akkor szerinted is inkabb keressünk az interneten valami "BOMBA-ÀR" as webshopot, ahol az van, hogy dexos 2 es akkor inkabb azt tekintsük hiteles infonak?

Azt te tudod milyen webshopot keresel, de kezdjük szerintem itt a hiteles infókat. Csak tudja az a rohadt intézet mire adja ki a pecsétet és mire nem. Talán jobban tudja, mint a random webshop.
De most komolyan nem is ertem, miröl megy itt a szajtepes

Szerinted csak nem akarod megérteni, egyébként már rég átment volna. Adott egy infó a gyártó oldalán, ami nem igaz. Slussz és passz. Nem több ennél.
Van egy olaj, ami a gyarto honlapja szerint nem dexos 2....es most probaljuk kideriteni, meg bebizonyitani, hogy deeee amugy igen is dexos 2 -es?

Pont fordítva

-
Petyyyyy
addikt
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
& beg - Köszi urak. Egyszerűbb lett volna megnéznem, de nincs itthon a szekér.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Még nem cseréltem ki a termosztátot.
Viszont használtam az autót, és azt vettem észre, hogy ha beindítom a levegőkeringestést az első fuvallat meleg, utána csak hideg jön. -
Declare
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Tovabbra sem ertem, miröl van szo

Van egy termek, aminel a leginkabb biztos info a gyarto honlapjan kell szerepelni. Ha ott az van, hogy Dexos 2, akkor en azt elhiszem. Ha meg nincs, akkor azt is. Ha nem lenne igaz amit kiir, valszeg meg lenne repazva a ceg, hogy kamubol ilyet kirak (az meg, hogy amugy van dexos 2 minösitese de nem irja ki, hat az meg LOL lenne
). Nekem nem feladatom, hogy ezt eldöntsem, vagy nyomozzam....de nem hiszem, hogy barki ki merne irni kamu infokat/minösiteseket a sajat termekeröl a sajat honlapjara 
Ez olyan, mint ha megveszed a bio tejet, akkor feltetelezed, hogy nem csak ugy rairtak, hanem valaki azt vizsgalja, ellenörzi, jovahagyja.
Vagy akkor szerinted is inkabb keressünk az interneten valami "BOMBA-ÀR" as webshopot, ahol az van, hogy dexos 2 es akkor inkabb azt tekintsük hiteles infonak?

De most komolyan nem is ertem, miröl megy itt a szajtepes
Van egy olaj, ami a gyarto honlapja szerint nem dexos 2....es most probaljuk kideriteni, meg bebizonyitani, hogy deeee amugy igen is dexos 2 -es? 
-
Tikakukac
titán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Itt most azon volt a hangsúly, hogy a gyártó saját oldala mennyire van összhangban a valósággal. Világosan látszik, hogy nincs. Innentől el lehet dönteni ki mit hisz el és vesz-e bármit is

Declare: Szerinted az olajgyártók ezeket a plecsniket maguknak osztogatják vagy van egy intézet és egy keretszerződés amin belül ezt osztják? Utóbbi a helyes. Szóval amikor azt írod, hogy dexos2 és csókolom, akkor egyet kell értenem. De akkor tényleg olyan legyen és legyen megnézve és kifizetve az a pénz a licenszért.
-
Petyyyyy
addikt
Ave nép!
G Astra Caravan hátsó irányjelző izzója milyen foglalatú?
-
diegho
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Volt neki, de levették. Most kaptam az infót.
-
Declare
őstag
válasz
athomi
üzenetére
Teljesen korrektnek tünik. Egy dolog talan...mivel nemet ezert erdemes az aljat atnezetni a rozsda miatt. A kinti agresszivabb sozas meg tudja viselni az auto aljat, ha nincs odafigyelve ra....en pl most nyomattam ra egy 6 ezres alvazvedös mosast, meg itt a kemeny minuszokban is kuton ilyen melegvizes magasnyomasuval 1-2 naponta, amikor tudtam atverettem az aljat....
Azon kivül elkernem a Nemet papirjait. A regi TÜV es "Zulassungsbescheinigung Teil I" és "Teil II" doksikat. Ezeken latszanak az elözö tulajok, forgalombahelyezsek, stb...ha korrekt ezt siman megkapod.
Plussz arra figyelj, hogy ha nem maganszemelytöl vette kint, hanem cegtöl, akkor megvehette netto aron (afa nelkül) is az autot. Ilyenkor Magyarorszagon be kell fizetni az AFA t termeszetesen. Na ezt sokan "elfelejtik"....ha igy veszed meg az autot, akkor asszem a NAV kesöbb, ha ezt kideriti, le is foglalhatja töled. Ennek nezz egy picit utanna a neten, most nem tudom pontosan hogy, de azert ez is kivedhetö, relative egyszerüen (ha pl mint maganszemely adja el Neked az autot, meg a kinti elado is maganszemely volt, asszem akkor szinte be is van ez az opcio biztositva, h nem afa csalt)
Nevre irva, 1,5 millioert nem rossz....pici alku talan beleferhet....(manual kliman rugozhatsz, hogy haaat huuu, azert ez igy fapad
) -
Declare
őstag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Ezt nem igazan ertem
Milyen minösitö?(#81205) mohabá 007 marmint ezzel most arra szeretnel utalni, hogy valami BOMBA AR-as webshop leirasaban szereplö infok hitelesebbek, mint a gyarto oldalon közölt adatok?

(#81201) Wiz Khalifa olyat kell venni, ami dexos 2 es.....nem fog jo esellyel a masiktol sem kikönyökölni a hajtokar, de en nem is ertem, mit megy itt ezen a pörges
Ha a gyarto elöirasa a dexos 2 es olaj, akkor azt kell bele venni o´szt kesz. 
-
Markizmark
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
A gyártó oldalát hitelesebb forrásnak tartom, ott nincs az ELITE-nek GM minősítése.
-
BaKeSZ87
őstag
Ilyet szerelt már be valaki?

-
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
-
athomi
veterán
Ezen a H Astra-n láttok bármi kivetnivalót?
Mondjuk ha jól gondolom ez sem Cosmo felszereltség, nem tudom mi alapján írják oda egy csomó hirdetésnél. Focus II-nél is ez megy.
-
Markizmark
addikt
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Az Extreme jó cucc.
SAE 5W-40
API SN/CF
ACEA A3/B4
MB 229.3/226.5
OPEL GM LL-A/B-025
PORSCHE A40
RENAULT RN0700/0710
VW 502.00/505.00"A GM Dexos 2 szabvány visszafelé kompatibilis a korábbi GM-LL-A-025 és GM-LL-B-025 szabványokkal, tehát mindenütt használható, ahol ezeknek a korábbi szabányoknak megfelelő olajok vannak előírva."
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Pebble - az átgondolt okosóra
- Vezetékes FEJhallgatók
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- LG 34WR50QK-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync / sRGB 99%
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- ASUS TUF Gaming F16 Laptop! i7-14650HX / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Samsung PCIe NVMe 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Úgy látom abszolút nem lehet semmit adni a leírásokra.

:

)
)

Akkora ha tehetem ma ránézek.