Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Silenzio

addikt

válasz xenia999 #10 üzenetére

Én most tolom másodszor, teljesen kiakasztó a new game plus. Leonnal az intézet tetején átvezetőben veszed fel a vadászpuskát, de újrakezdve hiába zajlik le az átvezető, a puska nem kerül hozzád, meg kell venned a melletted lévő dobozból. Szánalomhalom. A rendőrörs után Leon része bénítóan unalmas, a helyszín hiteltelen, teljesen aláássa az alászállás horrorisztikus motívumát, egy n+1-edik indie játékban ezerszer jobb, ősrégi PS1-PS2-es címekben is. Most már meg vagyok róla győződve, hogy a REq még csak nem is jó játék, és a széria egyik szégyenfoltja. A RE6 lehet, hogy félresikerült, de legalább volt benne effort. Ebben 0 szívet, 0 igyekezetet látok. Gideon meg Nemezis újrázva. A REq sajnos egy fos.

• Navaren

aktív tag

LOGOUT blog

válasz Silenzio #12 üzenetére

Térjünk vissza a kérdésedre, miután 'co-opoltatok' pár órát :).
    Nagyon sok kellemes emlékem van róla.

• Silenzio

addikt

válasz Navaren #11 üzenetére

Nekem a CV az egyik kedvenc RE-játékom, a klasszikus formula tökéletesítése, elképesztő fejtörők, elmeroggyant háttérsztori, hihetetlen atmoszféra és a két főhős viszonya, meg ahogy egymásnak adják a stafétát a játékmenetben, nos átgondoltabb, mint a REQ, ha nem is változatosabb. Oké, a RE3 a maga korában igazságtalanul volt mellőzve, nekem sem tetszett, addigra már volt PC-n egy Nocturne elképesztő grafikával, amikor kijött, aztán szépen lassan felnőtt az 1-2-höz a dicsőségcsarnokban, mert az emberek rájöttek, hogy amellett, hogy pokoli nehéz, baromi hangulatos és rohadt jó vele időt tölteni. A RE5-ben meg nem tudom, mi a jó, sosem szerettem. Co-opban kipróbálom az egyik barátommal, aki már hónapok óta kér, hogy csatlakozzak. Az biztos fain lesz, de amúgy... Meh. Szívesen venném, ha leírnád, mit csípsz benne.

Amúgy rájöttem, mit nem csípek igazán a REQ-ben. Vagy 4-5 városban játszódik a játék. Ide-oda ugrál a helyszínek között, ahol Leon megtalálja a 6. hullát, azt a városkát csak abban a cutscene-ben látjuk. Tudtad, hogy egy olajfinomító kapujában állnak? Egy YT videóból kiderül, hogy az egész finomító meg van tervezve az összes apró részletével, és meg sem mutatja a játék. Jobb' szeretem, ha egy RE sztorija kompakt, tömör, flashbackek és utazások nélkül. Sokkal jobban működik a horror atmoszféra Porsche Cayenne nélkül. :U

#10xenia999: tényleg rövid. Én aztán minden zugba benéztem, sosem nyomtam quit & loadot, hogy a tényleges játékidőt mutassa a halálokkal együtt (már, ha hozzáadja, mint a korábbi részekben), de 12,5 óra alatt vége volt. Nincs íve, mint a Village-nek (oké, az is fogyatékkal élő sztori volt, de legalább drámai végkifejlettel), nem érzed azt, hogy tud újat mutatni a játék, mint ott. Sokaknak Dimitrescu volt a csúcs, és utána hiányérzettel tébláboltak, nekem a Beneviento ház is telitalálat volt, Moreau birodalma is érdekes volt, és a gyár, no meg az előtte lévő vágóhíd is, amit simán kihagyhattál, ha nem figyeltél. Mondjuk ez most is sikerült, egyszerűen nem vettem észre a klinikán, ahol feltűnik az első blister head, hogy az írógéppel és ládával rendelkező helyiség mellett van egy ajtó, így sikerült kihagynom egy komplett épületszárnyat - így végül nem is néztem be minden zugba mégsem... A Village-ben több volt a karakter és sokkal több volt a boss. Billiárdszor változatosabb az egész a kompakt, egy falura és környékére kiterjedő lokáció ellenére.

• Navaren

aktív tag

LOGOUT blog

válasz Silenzio #9 üzenetére

Jogos, az RE2 Remake-ben Claire és Leon motivációi is nagyon képlékenyek és nagyon gyorsan exponálódnak át valami másba, illetve Ada sztorija is sokkal jobb és talán hitelesebb is az eredetiben, mint a Remake-es verzió.
    Engem az nem annyira zavart, hogy Leon "köcsög" lett (az RE4-ben is az volt, a 4 Remake-ben árnyalták picit, de közben meg rá is játszottak párszor, főleg bossfight-ok előtt), az nagyobb "baj", hogy a 2 remake-ben nem naivnak, hanem inkább egyszerűen butának tűnik.
    Az Irons-os és Berkin-ék átíratai viszont szerintem nem lettek rosszabbak.
    A játékmenet szerintem is megunhatatlan, abszolút kedvenc.

Én most inkább a Requiem kiegjét várom nagyon, ha az lesz, aminek pletykálják, a Code Veronica helyett meg inkább egy RE5 Remake-et vártam volna jobban (várom egy ideje), de így is kíváncsi vagyok :).

• xenia999

csendes tag

végig toltam, nagy csalodás volt a viilagehoz képest nem tudom miért eröltetik a leon féle akciókat a re játékokba, a horror sokkal jobban állna neki végig mint amit a csajjal toltuink. amúgy rövid volt

• Silenzio

addikt

válasz Navaren #8 üzenetére

Köszi a méltatást! A telefonkamerás tudásom részint szükségszerűség, mert szívem szerint mindenféle rendszerből vennék egy rahedli kamerát micro 4/3-tól Blackmagiceken keresztül az Arri Alexa szériáig, csak nem vagyok Lőrinc, részint szenvedély, elképesztőnek tartom, hogy ilyen apró készülékek ilyen képminőségre képesek.

A RE4 nekem érdekes kakukktojás, olyan borzalmas állapotban jött ki PC-re 2007-ben, hogy uninstall lett 10 perc után. A HD Remaster már valahogy beszippantott, a gyökeresen eltérő játékmenet ellenére ízig-vérig RE-nek tartom, tank irányítás, hangok, zenék, atmoszféra, elképzelt szagok és illatok - minden a helyén. A kukában vonagló zsák pedig peak horror, a kedvenc pillanatom mind a mai napig a szériában. A RE5-öt viszont sohasem sikerült megszeretnem, az nekem már meh, a komolykodó hangvétel és a titkos Umbrella mellékszál pedig ásításra bírt. A kiegészítőit viszont szerettem nagyon.

A RE 2 Remake nekem másért kakukktojás. Úgy vártam, mint a messiást, végigtoltam egy rahedli alkalommal, megcsináltam az S+-okat, és nem csalódtam benne, DE! A sztorit számomra tönkretették. Az volt a koncepció, hogy MINDEN más legyen, mint az alapjátékban, egyetlen sztorielem se ismétlődjön meg a harcokat leszámítva. Ebből szerintem katasztrófa lett. Itt egy szenvedélyes videó, ami zseniálisan kifejti, miért szar a RE2R sztorija. Van egy másik is ugyanilyen címmel, de az baromság, az érvei ostobák, pl. casual puzzle-öket emleget, holott az eredetiben még bénábbak voltak a rejtvények.

Ezek a változtatások fel sem tűnnek, míg bele nem gondolsz: Leon az eredetiben ki akarja szabadítani Bent, ő nem akar kijönni a cellából, itt nem akarja kiengedni, mert biztos okkal van ott. Mindenkire izomból fegyvert fog, akin nincs uniformis, Adával seggfejkedik -> Leon egy köcsög lett. Claire valóságos megszállottja lesz a kislánynak, míg az anyja nem törődik vele, holott az eredeti játékban elsősorban a lánya biztonsága számított.

Irons rendőrfőnök teljesen ok nélkül veri meg Claire-t és rabolja el Sherry-t, fölöslegesen írták egy erőszakos bunkóra a karakterét. Az eredetiben is bizarr volt, és ki akarta preparálni a polgármester lányát, de a játék nem utalt arra, hogy dühöngő őrült lenne. De a kedvencem Ada. Az eredeti játékban nyomokat keresni ment az RPD-ben, a remake-ben már mindent tud, tök fölöslegesen téblábol Leon körül, a dramaturgia teljesen öncélú, hogy ők ketten találkozzanak. A RE2R az élő példa arra, mennyit csökkent az intelligenciakvóciens a Capcomnál 20+ év alatt. Pénz van a remek voice actingre (csak a szájmozgások ócskák), forgatókönyvet viszont elfelejtettek írni.

Az sem tetszett, hogy second runok semmiféle érdemi tartalommal nem bírnak. Eredetileg Claire B küldetésében Sherry nem fertőződik meg, Ada pedig nem kém, hanem "csak egy szimpla csaj, aki szerelembe esik" Leonnal. A remake összecsapott kamulehetőségként adta elő a second runokat, amikben az egyetlen érdemi változás a kezdőpont, 1-2 puzzle nehezítése, egy új fegyver, és hogy 1-2 helyen eltérő stratégiát igényel. A játékmenet viszont 10/10 a játék elejétől a végéig. Tényleg a sorozat egyik csúcsa.

Visszatérve a REq-re, megértem a hatást és az érveid. Félig-meddig mosolyogva, félig meddig elborzadva néztem a befejezés után a Bonuses-t, mennyi feloldani való kacat van. Az Insanity módról viszont borzalmasakat hallottam, állítólag kötelező "csalni" benne, pl. nincs ott a shotgun a Chunk harcnál, a ládából kell megvásárolnod. Ha ez így van, ezt nagyon elcseszték. Ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy nekiülök még párszor, kezdve ma vagy holnap, viszont nagyon remélem, hogy most tényleg a CV van soron a remake-özönben, és igaz, amit Dusk Golem mondott a nyíltan bejárható szigetről, mert jót tenne a sorozatnak egy kis vérfrissítés. A CV pedig LENYŰGÖZŐ, már csak azért is, mert két főhős kampányát gyúrták össze a szériában először egy immanens egésszé.

• Navaren

aktív tag

LOGOUT blog

Hú, Nagyon köszönöm a részletes és korrekt hsz-t, szeretem, ha tudunk úgy nem egyetérteni valakivel, hogy közben talán maximálisan átlátom, hogy mi és miért nem tetszett Neked (szoktalak olvasni mobilos topikok alatt, ámulok a kamerákkal kapcsolatos tudásod előtt, a fene gondolta volna, hogy egyszer Veled fogok videójátékról elmélkedni).

Úgy látom, én nem vagyok azért akkora és olyan régi RE fan, mint Te, és épp a RE4 volt az első (nem a remake) amit játszottam (és azóta mindent).
    Nyilván nem véletlen, hogy olyasmi élményt keresek, mint amivel anno beleszerettem a sorozatba, miközben meg a sorozat csúcsa szerintem az RE2 remake (eddig).

Nincs vita közöttünk abban, hogy a Requiem 'gonoszai' és sztorija elég 'félkészek', egyrészt az Umbrella fedő, utód - és konkurens cégei és ezek viszonyai stb. már önmagukban katyvaszos, és tényleg csak az Elpis-es húzás adott értékelhető csavart bele (ami viszont nagyon tetszett nekem is, elég sokat 'vitáztam' róla Reddit-en), illetve Zeno és Gideon is egyszerűen csak leölni való 'semmilyen' gonoszok voltak.
    Zeno-t viszont én nagyon le akartam gyakni Leon-nal (Klón Wesker, vagy sem, azok ketten sosem találkoztak és nagy poén lett volna), és elég morc lettem, hogy nem volt opció, a másik pedig az n+1. gigatakonnyá mutálódó őrült tudós, ilyen is volt már jó pár, ráadásul végtelenül buta lett a fight is, ezt is elismerem.

Nekem a hangulat, a karakterek és a szerintem kiválóan adagolt nosztalgia adja el és helyezi kiemelt helyen a polcra, nagyon tetszik, amikor okosan ad súlyt egy jelenetnek hasonló trükk, pláne számomra nem közömbös karakterrel kapcsolatban - nem tagadom, hogy ez fan service, de itt nálam működik.
    Ada-t hiányoltam nagyon, talán érthető okokból, de ebből úgy látom lesz valami.

• Silenzio

addikt

válasz Navaren #6 üzenetére

Köszi az élménybeszámolót, meghoztad a kedvem, hogy folytassam a sorozat történetéről szóló monstre cikkeim. A második rész is túl régi már... A Requiemet ma éjjel fejeztem be.

Szinte mindenben ellenkezik a véleményem a tiéddel, ami tök érdekes, tekintve, hogy megemlíted szinte az összes dolgot, ami ebben a játékban béna, de jóindulatúan szemet hunysz fölöttük.

Sommázva: a játék szerintem nem jó. Annak fényében ez aggasztó, hogy a userek és a teszterek/kritikusok is a mennybe emelték, és hiszek az egymilliárd légy-féle tömegpszichózisban.

Magamról röviden: 1997 óra játszom a RE-vel, mindegyik, a zsánerbe tartozó részt kipörgettem, kivéve a Rev2-t, de akkora kívánnivalót hagyott a REq, hogy tüstént nekilátok. Van olyan része, amit legalább 30x végigvittem. "Long-term" fan vagyok tehát, és épp ez az a fókuszcsoport, melynek egy nagy része csalódott. A teszter és kritikus közt azért volt a perjel, mert egy játék egyszerre termék (technikai jellemzőkkel) és kulturális termék, neadjisten műalkotás, így ekként állnék hozzá. Végzettségemet tekintve filmesztéta vagyok, a kritika áll hozzám közelebb, még ha 3 évente foglalkozom ilyesmivel, tekintve, hogy nem piacképes szakma.

Elöljáróban: nem értem, miért nem tetszett a RE7, szerintem a sorozat egyik csúcsa a REMake, a CV és a RE4 mellett, mindemellett szerelmeslevél az első részhez. Tökéletesen annak az ívét követi (nagy hacienda, melléképület(ek), új elemként a hajó, utána a föld alatti rész, majd labor - csak sokkal kisebb), csak más sztorival és miliőben. Még egyes puzzle-öket is visszaemeltek, pl. a törött puskát.

Imádtam Winters sztoriját és tetszett az FPS nézet megjelenése. 1993-ban a RE-t még FPS-nek képzelték el, ráadásul multiplayer móddal. Úgy voltam vele, a 6. rész fiaskója után a RE végre felnőtt.

Valószínűleg atipikus fan vagyok, én tökre lázba jöttem attól, hogy Winters egy üres héj, valójában a játékos "van ott", az ő átélései adják az élmény lelkét, ahogy a rendező, Koshi Nakanishi is fogalmazott (aki a REq rendezője is). Tippre az átlagos fanbázissal van gond és a kötelező fan service-szel, ezért olvasom unos-untalan, mennyire rühellték Ethan Winterst és a RE7-8-at. A Village-et is kedveltem, de számomra identitásficamos, a RE4 koppintása akar lenni iszonyat elvont és blőd sztorival, vállalhatatlan fordulatokkal, egy retardált Redfielddel a középpontban. Ezektől a hibáktól a REq is szenved, csak a Village játékmenete kiválóan felépített volt, míg a REq-é, nos, bicegős, sőt sántít, ráadásul már üszkösödik is az egyik lába.

Nem listát írok, de az érveimet bekezdésekbe tagolom.

Mindenekelőtt: elég a nosztalgiából. Hidd el, nem azért mondom, mert elborzaszt a gondolat, hogy én is 28 éve, "real time" időtávolságban éltem meg, mi történt Raccoon City-ben. Egyszerűen elfogadhatatlan, hogy a RE5 óta ugyanaz megy: jön egy újabb szál, ami valahogy visszacsatolható Spencerékhez és az Umbrellához, mert az, bár "úgy vótt, de nem teljesen vótt úgy." "Nem muszáj mindig mindent újra feltalálni." Dehogynem. Ettől működik egy patinás sorozat jó esetben.

SPOILER ALERT. A játék sztorija nevetséges - ismét. Blöff, mint a Village-é. Hogy az atomtámadás célja az volt, hogy elrejtsék a legfontosabb, szupertitkos kísérleteket, hogy a zombik circa 30 év után is előmásznak a földből, hogy van egy NEST 3, az Ark és hogy ezek büntetlenül játszhatják a kisded játékaikat, nos... Arcpirítóan megúszós, a legbutább fanokat felszopó fércmunka. Umbrellás baseball sapkákban járkálok évek óta, de őszintén mondom: elég az Umbrella Corporationből egyszer és mindenkorra. Victor Gideon egy újabb túltolt, pszeudogótikus monstrum homályos monológokkal, A bárányok hallgatnakból vett okuláréval (vö. Grace - Clarice), Zénóról meg kb. semmi sem derül ki azon kívül, hogy kellett egy Wesker-klón. Szánalmas. Sőt. Megvetendő.

SPOILER ALERT. A játék végi csavar nagyon tetszett viszont, hiszen elfojtott minden szokásos intrikát, világvége szcenáriót, Elpis... Nos, nagyon logikusan és helyénvalóan az, ami, Oswell Spencer megváltása, sőt epifániája, mintha a készítők is érezték volna, hogy ezúttal ki kell véreztetni a szokásos intrikát, el kell indítani a fanokban a gyászfolyamatot, hogy ennyi volt, vége, ez már itt a múlt, el kell engednetek az Umbrellát, megráztuk az Umbrella feliratú kutyatápot, hogy elinduljon a nyálelválasztásotok, de ez csak a látszat, nincs itt semmi sötét, mély titok, Grace sem kiválasztott, fogadjátok el. Elégedetten csettintettem. Csak ez meg így beetetés és átverés.

A játék első harmada (?) a klinikán telitalálat, ha eltekintünk az ad hoc és teljesen értelmetlen zombie outbreaktől, hiszen Gideon elvileg kézben tartja a saját projektjeit, és az Ark is zavartalanul üzemel, legalábbis eleinte. A baj csak az, hogy ahogy olvastam a keményvonalas RE4 hívőkön kívül mindenki ezért a részért magasztalja az egekbe a játékot - én is megtenném, de a folytatás annyira kritikán aluli volt a számomra, hogy nem teszem.

A pozitívumok az elejéről: a sorozat történelmében először egy szál pisztoly (na jó, kettő - ha nem vagy szemfüles, beszoptad a játék egészében a gyenge csúzlival) plusz a kölcsönbe kapott címadó fegyver. A játék végre valódi taktikai lehetőségekkel kecsegtet, a zombik nem fordulnak vissza a szigorúan programozott scriptjeik "masírhatárán", mint a RE2-ben, vagy mint a padlóba olvadó moldedok a 7-ben, el lehet őket csalni, egymásnak lehet őket ugrasztani, hátba lehet támadni... fantasztikus. Többször is azért töltöttem vissza egy mentést, hogy új lehetőségeket próbáljak ki. Csillagos ötös 1-2 bosszantó megoldástól eltekintve, pl. az Emily-t cipelő rész körülményes.

Innentől tömörebben fogalmazok, nem érdemel ennél több szót a REq. 2026-ban az bámuljon szegmensenként fél percig LOADING feliratot, akinek hat anyja van - pláne, mikor azt tölti, hogy Leon felszáll a 20 méterre hagyott motorra - persze akkor tölti be a motoros üldözést is, de ez így rémesen amatőr. A korábbi részek teljesen elfedték ezeket, pedig a Village-ben is voltak nagy terek. Vagy akkor osszák szegmensekre a játékot. Egy chapter szisztéma áttekinthetővé és kevésbé bosszantóvá tenné az átmeneteket. Pl. Grace I. Leon I. de lehet csak sima számozás.

Leon részeinél még jobban előtérbe kerül a játéktér kibontakoztatásának primitivitása. Nyílt terekkel kecsegtet, de ahol megkapod, ott nem tudnak kellően lekötni, ellenfelek új és új hullámaival lassítanak le a lebombázott városban, és bár a shortcutok megnyitása mindig kielégítő élmény, ott bizony rohadtul leül a játék. A RE4 és RE4Remake-ben is voltak elcsámborgós, jutalmakat feloldós részek, mégsem unta őket az átlagos befogadó.

Leon fegyvereinek fejlesztéseit jócskán lebutították. Az alábbi párbeszédet tudom elképzelni:
    - Legutóbb volt egy rahedli fegyver részletes fejlesztésekkel, most hogy legyen?
    - Legyenek megvásárolható vagy feloldható tartozékok, max 1-2 szinten legyenek fejleszthetőek.
    - Elég primkó ez így 2023 után, nem gondolod?
    - Hülye vagy? Most ott van Grace. Érjék be ennyivel.
    - De az ő fejlődési szisztémája meg a 7-ből lett átemelve.
    - És? Ezek a hülye fanok mindent beszopnak, amit újra feltalálunk. Érjék be ennyivel. Emlékszel, amikor újra elővettük a Village-ben a gyilkos babákat a RE4 prototípusból? A hajót az 5-ben meg a Revelationsben a Hunkos, elkaszált mellékszálból? Amikor szétszedtük a Revelations II-t és eladtuk Resident Evil 4 Remake-ként? Ezeknek a memóriaterjedelme az aranyhalakéval vetekszik, mindent le fognak nyelni.

Még nagyobb probléma, hogy a RE játékoknak rendre az eleje a jobb, tisztelet a kivételnek. Az a kapudrog, a beetető szakasz, utána nagyot romlik a minőség. Ez a rész eddig a legszarabb ebből a szempontból:

- Mennyi legyen ezúttal a tényleges, backtrackinges, puzzle megoldogatós rész?
    - Úgy 40%, akinek nem tetszik, vegye elő a régi részeket, kijöttek GOG-ra, most jönnek Steamre.
    - Jézusom, és a többi csőlineáris dara legyen?
    - Nem, lesz Leonnal egy nyitottabb rész, mint a Last of Us 2-ben, de elég annyi. Áhh, meggondoltam magam, a klasszikus játékmenet elég, ha kiteszi a 30%-ot.

És hogy nem lenne jó ötlet a nyílt világú RE? 10 évvel a Dying Light után, vagy a LoU 1-2, a sztorihoz kiválóan illeszkedő, fluid sztorimesélése után? Nem minden RE játék "kevés", a RE4Make ellen nem volt egy rossz szavam sem, a Village-ben még a gyár is érdekes helyszín volt, telis-tele felfedezni valóval. De a REq egyszerűen borzasztóan kevés, és amit tud, azt is sután csinálja. Egyedül a rahedli licker hozott lázba a vége felé. Így kell felcsigázni az elnyűtt játékost.

Zárszó: Azt hiszem, a REq kicsit olyan lesz, mint az 5 meg a 6. Óriási hype és ováció, majd mind óvatosabb hangnemek, idővel a fanbázis két részre szakad, az egyik fele elhibázott alkotásnak éli meg, a másik bélelt helyet foglal a játéknak a szívében. Én már most unom, úgyhogy pártállást foglaltam. A YT-on már most rengeteg a kritikus videó, többet is találtam, ahol retardált játéknak titulálják. És még óvatosan fogalmaztak. Mert az a játék, ahol nem sétálhatsz fel egy 4 centi magas földkupacra, ahol Kendónál is csak egy szűk, 20 centi széles helyen közlekedhetsz átlósan, ami lerendezi a rendőrörsöt az anno bejárható helyszín negyedével (és annak örülsz, hogy lecsekkoltad, le lehet-e jutni a garázsba), ahol Mr. X egy kétperces üldözésben és egy rövidke bossfight-ban bukkan fel, csak hogy legyen, cserébe Wesker-klónokkal és pofátlan nyúlásokkal riogat, az KEVÉS.

• Navaren

aktív tag

LOGOUT blog

válasz PSti #5 üzenetére

Szerintem nagyon jól érzékelteti a játék Grace-en keresztül, hogy milyen a jeges, páni félelem, ami még egy Quantico-ban (még ha csak elemzőnek is) képzett szövetségi ügynököt is lebénít.

Itt ez volt a cél, nem hogy bemutassák a következő tökös csajt, aki ásítozó nyugalommal öli tucatszámra az élőhalott hordát, és nem hogy nem sikolt fel, de még csak kettőt sem pislant, mikor a három méter magas Mr. X. félkézzel eltol az útjából egy helikoptert, hogy aztán meginduljon felé letépni a fejét.
    Ilyen karakterből van már 3-4 a franchise-ban.

Nem kell minden szereplőnek rendíthetetlen, született Jill Valentine-nak meg Claire Redfield-nek lennie :).
    Nekem nem ez a bajom Grace kapcsán.

• PSti

tag

válasz Navaren #4 üzenetére

Én nem akarok egy mimóza jellegű nővel semmilyen játékban se játszani, aki még a folyosón is elesik futás közben, és végig sírós fejet vág. Az ilyenek menjenek a drámákba, mert oda valók. De értem, hogy ez a capcomot nem érdekli :N

• Navaren

aktív tag

LOGOUT blog

válasz PSti #3 üzenetére

Ne így nézd.
    A 'sebezhetőség' érzete egy horror játékban kifejezetten, hát a 'tetszetős' nem a legjobb szó, de mondjuk úgy, előnyöss megközelítés, abból a szempontból, hogy nagyobb a tétje annak, ha rejtőzködés/menekülés közben rossz döntést hozol.

A Capcom-nál már a fejlesztés indulásakor világos volt, hogy egyszere akarnak az RE7 és az RE4 rajongóinak is kedvezni a Requiem-mel, és mivell Leon-nal értelemszerűen nem nagyon lehetett lopakodós-bújkálós szegmenseket csinálni, a pasas elvégre pörgőrúgással közeledik egy tankhajó méretű, megatakonnyá mutálódott ellenhez is, így kellett valaki más.

Így egy Grace - féle karakternek mindenképp van helye (ahogy írtam, nem vagyok biztos benne, hogy ehhez egy új karaktert be kellett-e mutatni, mert lett volna másik tökéletes választás az eddigi merítésből, de ez van).
    Az meg a másik, hogy sokkal jobb döntés ez így, mint a mai trendek szerint egy új, n+1 - edik girlboss karaktert behozni, na, nekem attól forogtak volna a szemeim :U :) -

• PSti

tag

Szerintem Grace rossz választás. Tipikus gyenge nő, aki irodába rohadt jó, de egy túlélős játékban az első sarkon meghalna. Ha már életszerűségre akar törekedni a játék.

• Navaren

aktív tag

LOGOUT blog

válasz futo001 #1 üzenetére

Életemben nem játszottam FPS nézőpontban Resident Evil-t addig (és azóta sem, ha váltható a nézőpont a szokásosra), eltartott egy darabig, amíg megszoktam és megláttam a látszólag vontatott, picit új, picit fura rendszerben azt, amit az RE játékokban amúgy szerettem, és végül így sikerült befejezni.
    Más kérdés, hogy a később bemutatott RE2 remake szerintem kategóriákkal fölötte van minőségben, hangulatban, karakterekben, mindenben. IS.

Én a Witcher játékokkal nem boldogulok.
    Rengeteg a dícséret feléjük, nagyon sokan szeretik és már itt is ajánlották nekem őket, de egyszerűen nem bírnak lekötni, nem tud érdekelni annyira, hogy végig is toljam őket. Egyik se.
    Pedig bizisten próbáltam.

• futo001

senior tag

Azt hittem csak engem nem fogott meg a Biohazard. Tobbszor belekezdtem, de mindig abbahagytam par ora utan, semennyire nem kotott le, sot inkabb idegesito volt.
    Nekem a nagy kedvenc a Revelations 2 volt, akcioban megvettem es vegig lekotott.
    Viszont nem tudtam, hogy van uj, koszi. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés