Hirdetés
- gerner1
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- BlackmMmDog: Téli horgásztalálkozó
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
dokar
addikt
Na aludtam rá egyet, aztán meggondoltam magam és leírom:
A két mérés ugyanazon a helyen történt fél órán belül.
Elsőnek a kisebbik, majd a nagyobbik direktszűrővel.
A km/h óra lett lekamerázva, mindkétszer merőleges irányból.
75-ről gyorsítottam 125-ig.
Videószerkesztőben a pontban 80-nál és a 120-nál lévő képkockák lettek a kezdő- illetve a záróframek. A kettő különbsége adja meg az eltelt idő ms-ban!
Akár olyat is csinálhattam volna, hogy a két videót egymásra rakom és akkor jól látszódna, hogy az egyik mutató gyorsabban halad, mint a másik.
Na erről ennyit. -
Mr X
veterán
Ez nagyon jó volt!

-
TasiA
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Aham, köszi!
Találtam egy tök jó írást:gagyi tuning
-
TasiA
senior tag
Nekem oszt mondhatod mennyire pontos a kamera időmérője, mikor magát az egészet nem tekintem hitelesnek na! Ez a megyek 9:20-kor a Jóska Pista utcában 40-el, oszt nyomok egy padlót mérem az időt mennyi idő alatt gyorsoluk 50-re, aztán hazamegyek faragok a mocin, megint elmék az említett helyre, megint gyorsulok 40-ről 50-re, de már 10:41-van, meg +4 fok, meg hátszelem is van, meg most valójában lehet, hogy 41-ről gyorsultam 49,5-re és hasonlók. EZ CSAK PÉLDA mielőtt kiforgatnád!!!
NA szal ilyen "hiteles" mérésekre nem adok és kész!

-
V.Stryker
nagyúr
A kis 1.2-es Corsámmal megjártam Erdélyországot. Csekély 1800km-ert mentem.
Hiba nélkül teljesítette.(Bakker, délben, napsütésben -17 fok.
) A Király-hágón átkelve sok dízel csodás verte a fejét a volánba, amikor három személlyel,csomagokkal lenyomtam a sort...szerpentin 2-3-4 5000-ig tolva. Átlagfogyi 6,8l. Marha jó volt...néha nem jött szembe senki, S kanyart széltől szélig kihasználva....amikor leértem, azon gondolkodtam,hogy kéne menni még egy kört. (Vagy ők nem tudnak vezetni, vagy én egy állat vagyok.
Mit művelnék egy Impreza-val.
) Ráértem az autópályára, stabil 4000RPM/130(GPS-el mérve) átlag 9 liter.
Nem szereti az autópályát... -
Tacso
aktív tag
Tegnap haveromat elvittem egy darabon és előkerült a kamera...

[link]
Majd csinálunk egy 0-100as "gyorsulást" is, kíváncsi vagyok mi igaz a gyári 15sec-ből...
-
TasiA
senior tag
Ok! Legyen! Megadom magam!
Mint előbb is írtam, nem tudom, mások mennyire sűrűn és milyen alapossággal tisztíják a dolgaikat mások. Lehet a leírtak nagy részének okát itt kellene keresni. Viszont erősen kétlem, hogy egy 1 éves autónak 10x több kartelgáza van, mint az én eddigi autóimnak, amik egyik sem volt fiatalabb még 10 évesnél és nem volt még 200 ezer km alatt. Főleg, hogy a kartelgáz, általában a pillangó szelep környékére van bevezetve, de amiket én láttam, ott légmennyiségmérő kuka, szívó cső full retek és ezek jóval a pillangó szelep előtt vannak. Viszafelé hogy megy annyi gáz?
De igazából beszélhetünk egymásnak, szerintem sokat nem fog változni sem az én, sem a te véleményed! Addig, amíg igazán konkrétan nem tudjuk bizonyítani hitelesen bármelyik állítást, addig esélytelen a dolog mindkét részről.
A stopperes mérést én nem igazán tekintem mérvadónak. Remélem nincs harag?! Egyszer olvastam egy olyat, hogy pont egy A Vectra volt az áldozat, szépen sorban levettek róla mindent és folyamatosan mérték padon a változásokat. Először gyári cucc, aztán légszűrő nélkül, aztán légszűrő vissza kipuff nélkül, majd légszűrő és kipuff nélkül. Kipuffnál leömlő maradt lambdaszondáig, onnantól lett levéve katalizátorstól a cucc. Ha jól emlékszem valami 2 lóerő volt a külömbség, akkor amikor mindent leszedtek. Kihangsúlyozom valahol olvastam nagyon régen és nem is emlékszem pontosan. Szal fene tudja mi igaz belőle.
Aúgy meg igazad van, te autód te döntesz.
Amiben én hiszek, az menetszél felhasználása. -
dokar
addikt
Sokan azt hiszik, hogy a szívócsőben lévő trutyit a dsz okozza. Én régebben szét is szedtem a kedvedért és kiderült, hogy tényleg volt ott trutyi, de azt a kartergáz csinálta oda. Közvetlenül a dsz után tisztaság volt, nem porzott át.
Más részről, ha nem egy 11 éves Astrám lenne, hanem egy A8-as Audim, akkor valószínűleg nem raknék bele dsz-t.
Az tény, hogy a motor amortizációja gyorsabb dsz-el, de nekem megér ennyit.
-
dokar
addikt
megtaláltam az ominózus hsz-eket.
szóval anno amikor a dsz-t cseréltem nagyobbra, akkor alsó tartományban enyhe nyomatéktöbblet keletkezett, magasabb fordulaton pedig nem változott semmilyen irányba az ereje.
teszt:
régi kisebb dsz: 80-120 5.-ben: 15482ms
új nagyobb dsz: 80-120 5.-ben: 14281ms -
KrAt
veterán

Ne töröljétek plz, 1 órán át játszottam vele

-
TasiA
senior tag
Tudom, hogy te máshogy gondolod!
Én is csak azóta vagyok ezen az állásponton, amióta elég sűrűn láttam félig szétszedett motorokat/motortereket, abban a műhelyben, ahol haverom melózott. Sokat a "direkt" miatt bontottak meg, mert csak úgy lehetett eltávolítani a lerakódott szutykot. Ezek közül némelyiken alapjárat motort, vagy légtömegmérőt kellett cserélni, mert az sem szerette ezt a fajta szennyeződést hosszútávon. Én elhiszem, hogy te sűrűn tisztítod, de az olajréteg, amit ráfújsz, a benne megkötött porral egyűtt szépen leis szokott válni a szűrőről sajna. Nem tudom mennyire voltak alaposak ezek a tulajok, de nagyon nem volt bizalomgerjesztő a látvány. NA meg itt vannak az internetes/szaklapos újságok. Azok sem véletlenül írták le a frankót. Én inkább bízok a szakemberek véleményében, meg a saját szememmel látottakban, mint az értékesítő reklámszövegének.
Aztán, hogy ki használja, meg ki nem az már nem rám tartozik! 
-
dokar
addikt
tudom, hogy te nagy direktszűrő ellenes vagy, én meg nem

aki nem tudja normálisan karbantartani, az ne akarjon ilyet.
4-6 havonta le kell szerelni, át kell mosni, újra lefújni, aztán kész.
télen sokkal nehezebben melegszik fel tőle a motor -> rosszabb lesz a fogyasztás.
aki nem szeret pepecselni az autóval, az még véletlenül se 'szereltesse' fel.
ez olyan dolog, mint az alufelni: ne rakd fel, mert "több vele a baj, jobban kell óvni".
számomra már a szívóhang miatt is megérte a direktszűrő.
könnyűfém felnit nem kap az astra, sőt, semmit, csak ha nagyon muszáj. ugyanis belekezdtünk egy lakásépítésbe. ha minden jól megy pont az új évre lesz kész. garázsra nem volt pénzem, de lesz külön parkolóhelyem.

-
TasiA
senior tag
válasz
Calogero
üzenetére
Ott a pont!
Arról nem is beszélve, hogy meg lehet nézni a motor szívórendszerét, a légtömegmérőn át, egészen a szelepfészkekig, mennyi trutyi rakódik le eme csodálatos tuning alkatrész használata során, amit néhol véres verítékkel lehet csak eltávolítani. Ezeket a kedves mellékhatásokat valahogy mindíg elfelejtik megemlíteni. Láttam már pár autót motordiagnosztikán, értetlenül álló tulajjal, hogy miért ingadozik az alapjárat, miért indul nehezen, mikor semmi baja a kocsinak. " a sok plussz lóerő bekavart biztos"
-
na benn van sportlégszűrő is kocsiba

jól szuszog ha magas a fordulat
és asszem ujra kell mérnem 0-100-at
rég volt mérve -
peterkeT betennél engem is 1. hsz-be kérlek? köszönöm

-
Mr X
veterán
Túl vagyok egy újabb fogyasztás mérésen. Egy hét melóba járás M0-n, plusz város és autópálya 130-as tempó jócskán. Eredmény 7.9l/100 km. Ez egész jó. A poén az, hogy üzemanyagszint jelző alapján a fogyim 11l/100 km volt.

-
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok,
95-ös gyártású A Vectrához (Coupé a drága
képek itt )keresnék pár dolgot:
-Sönt (nem tudom, hogy írják helyesen, ez az, ami a fűtést vezérli) ellenálláshoz csatlakozik a motortérben az ablak aljánál egy 5 pólusos dugasz(ilyen rágudós "izé", amiben 5 pici saru van), namost ez szét van rohadva rendesen ( és komplett kábelköteget nem vennék csak ezért, de néha elfelejt érintkezni, és akkor a levegőt nem lehet az utastérben kapcsolni)
és kellene egy ilyen 5 pólusos dugasz.
-csomagtértető alatti gumi szigetelő (ami körbefut a csomagtértető alatt) kezd pár helyen elszakadozni, ilyen is kellene;Van ötletetek, hol keressem ezeket, emberi áron?
Mr.CsiT
-
_seth_
veterán
Ha sietni kell nincs mit tenni... volt már, hogy én is úgy mentem ahogy én-autó-forgalom megengedte maxon, baj volt és siettem de megérte

Nekem 2 nap is körbe be volt fagyva minden... (hátsó ablak fűtésem azóta rossz mióta megvettem az autót
nem csináltattam meg mert, hogy úgyis lecserélem a csomagtérajtót csak még mindig nincs lecserélve 
Rádió: szerintem olyan mint az én sony-m, van hozzá 2 kis kiszedő pöcök amivel ki lehet emelni de nélküle csak barbár módon jön ki.
-
KrAt
veterán
Ami vicc, hogy soha nem toltam neki, csak tudod mikor hallottam tesóm hangját (lány, 18) a telóban, és kérte, h nagyon siessek, tudtam, h nem viccel.. Azóta ágyban feküdt.. Sajnáltam szegény kicsi kocsim, nem is toltam ki a szemét, de lendületesen közlekedtem..
Jégkaparó ulz, bár általában a hátsó ablak fagy be nekem, mert úgy állunk a ház előtt, aztmeg leszedi a hátsóablakfűtés
Elvileg holnap berakják a cd-s rádiót (bazz ki akartam szedni a kazis clarion-t, hát nem jön ki sehogy.. Szétszedtem a műszerfalat, azse jött ki
mondom akkor majd megcsinálja, aki ért hozzá
) meg majd tőlam is kap egy kis gondozást 
-
_seth_
veterán
Ne kínozd szegényt

Én ma meg akartam nézni a gyertyákat, és megtisztítani vagyis elsőnek meghallgatni milyen az opel 2 pólusúval de csak az 1-es hengerből tudtam kicsavarni a többi valami brutál módra be van csavarva... Bosch Super 2 pólusú van benne egyébként és semmi baja
Öntöttem bele egy kis olajat, vizet, ablakmosót... visszaraktam a nagy jégkaparót áááá és benne maradt a pezsgő most jut eszembe... csak nem fagy meg na már mind1 úgysem megyek le, szal jégkaparó és jégoldó spray
A kerekek látható széleit lefújtam szilikonnal így most feketébb mint az új gumi 
Ma 2 hét alatt 1870 km... szép teljesítmény

-
KrAt
veterán
Szegény Opel ma mit kapott tőlem..

-
TasiA
senior tag
Nekem már a Corsában sem tetszett ez a halovány motor, de cserébe keveset eszik. Ha nyugott tatás tempóval szoktál autózni, akkor megfelelő. Maga a H Astra szerintem jó autó. Mutteromnak az van, én szeretem vezetni, jól összerakott, nem csörög, nem zörög, nem nyikorog, nincs benne idegesítő szélzaj, mint elődeiben. Jó feszes futóműve van és nagyon merev kasztnia. Biztonságos érzést kelt.
-
nemcso
őstag
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek tapasztalata az Astra H 1.3 CDTI -vel kapcsolatban ?
Tényleg jóval szervízigényesebb mint benzines társai, illetve tényleg típusbetegsége az önindító meghibásodása ?

-
köszi

nem nincs eltörve csak viz folydogált ott.
ha törve lenne photoshop-polnám
nemsokára újra neki esek a külsö belső elemeknek szilikon spray-el, nagyon szép volt multkor is azután. ráfér a kis felújítás

most még szerelőhöz megyek a héten vagy jövő héten, mert szivárog a szeleptömítésnél az olaj
meg a hátsó munkahengereket is ki kell cserélni mert ott is folyik a fékolaj 
-
6120
tag
-
szerk: ezeket az osram izzókat hol lehet beszerezni? autosboltba? nekem is kéne egy kicsit fényesebb cucc mert alig látok ha jön valaki este velem szembe. az út jobb oldalát akkor nem is látom semennyire

-
Mr X
veterán
Megvolt az új izzók próbája. Tungsram MegaLight +60%. Betettem egymás mellé egy ilyet és egy hagyományosat. Semmi különbséget nem láttam a kettő között! De egy dekányit sem! Szívás...

-
gban
veterán
Erre az izzós kérdésre pls. válaszoljon aki tudja hogy mi is a helyzet.
Kösz. -
Calogero
addikt
Az emeltfényű halogénekenek csak 1 hátrányuk van, hogy az élettartalmuk rövidebb.
-
Mr X
veterán
Na, megvettem az új izzókat: Tungsram MegaLight +60%. Beszereltem, de mivel jelenleg verőfényes napsütés van, majd csak este, melóból hazafelé tudom kipróbálni. Utána tudok véleményt mondani.
-
helkis
veterán
a legjobb mikor elviszed egy szakihoz, aki elötted megcsinálja amit kell közben elszívsz egy cigit..
persze ez addig igaz amig nem elektromos problem van. vagy vannak fain autóvillamosságis szakik is, de lehet olyan gond amiért márkaszervízbe kell vinni. ha nem látod a verdát akármit "megjavíthatnak"! tisztelet a kivételnek, de végülis Magyarisztánban élünk.. -
Dr.Én
veterán
Már felvette velük a kapcsolatot du viszi be hozzájuk.
Fizika orám utoljára 4 éve volt, azon órákon is csak Newton törvényt tanultunk, ill. a katonaságról volt szó, másrol soha.(Látszik a Popey tartotta nekünk az órát)gban
Sokat megy vele fő utakon, de mellék utakon is mászkál vele, -
gban
veterán
Attól függ hogy normális-e a kopás, hogy hol használjátok az autót.
Pesten pl. kisebb csoda a 29.000 km.
Viszont 90% autópályánál kevés.
Tehát relatív.Az emelt teljesítményű izzókkal kapcsolatban lenne egy-két kérdésem.
- hogy keressek rá a neten pl., illetve mit mondjak az eladónak, pontosan mit keresek?
- nagyobb a teljesítménye is, vagy csak a fényereje? ha igen, nem ég szét a kapcsoló / foglalat / kábel / bármi? F Astrában már ez a 3. világításkapcsolóm, normál izzó mellett, félig égett volt a kábel, az tehette tönkre őket, most jó kábelcsere után. Az égést lehet hogy csak kontakthiba okozta, de nem akarok megint így járni. -
dokar
addikt
hali
az írásodon látszik, hogy dunántúli vagy.
esetleg lenne egy vonóhorgom eladó, hogyha érdekel. veszprémben vagyok. 
mellesleg szerelési kézikönyvből meg tudod nézni, hogy hány mm-nél kell cserélni a fékbetéteket. én szoktam spórolni a fékkel, mindig visszaváltogatok lassítás közben.
-
Dr.Én
veterán
Hali
Lenne egy kérdésem.
Tesomnak van egy Opel Astra Classic 1,4l tütüje.
A fékprofáknak mennyit kell kibirna?itt gondolok arra hoyg hány ezer km-t?Mert 29000km-nél tart és elkopot a fék rajt teljesen.Az elsö fékbetétek.
Ui.: mult héten hozta ki a szervízből
Ez normális?
elöre is köszi
-
Mr X
veterán
-
Mr X
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Mr X: Opel Vectra 1.6i GLS 1989
-
-
Mr X
veterán
Az első hsz-ben levő "képgalériába" hogy lehet bekerülni?
-
_seth_
veterán
Mutató... üres tanknál 5000 ezerért tankolok akkor azt mutatja, hogy 6-ból 5 egység
, erre még 5e-ért benya az már több mint full de még ugye nem teletank... most teletankoltam és nem jelzi telinek a tankot
Ehh...
Inkább számolom mennyiért tankolok és mennyit megyek, úgyis az a valós 
-
Mr X
veterán
Nekem sem írja ki, még a jófajta régi mutatós van, ami ezek szerint csal is.
Én is úgy számoltam fogyit, hogy full tank, mentem párszáz kilométert, aztán utántöltés, és az utántöltött mennyiségből számoltam átlagot. Ez az átlag köszönőviszonyban sem volt a mutató állásával. Mutató szerint 17l/178km, számolás szerint 11.38l/178km.
Az első ugye 9l/100km, a második (valós) 6,3l/100km.
Új hozzászólás Aktív témák
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3799
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32GS95UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Erősítő bekötve, mélynyomót holnap kötöm majd be.

NA szal ilyen "hiteles" mérésekre nem adok és kész!
) A Király-hágón átkelve sok dízel csodás verte a fejét a volánba, amikor három személlyel,csomagokkal lenyomtam a sort...szerpentin 2-3-4 5000-ig tolva. Átlagfogyi 6,8l. Marha jó volt...néha nem jött szembe senki, S kanyart széltől szélig kihasználva....amikor leértem, azon gondolkodtam,hogy kéne menni még egy kört. (Vagy ők nem tudnak vezetni, vagy én egy állat vagyok.
Nem szereti az autópályát...

A stopperes mérést én nem igazán tekintem mérvadónak. Remélem nincs harag?! Egyszer olvastam egy olyat, hogy pont egy A Vectra volt az áldozat, szépen sorban levettek róla mindent és folyamatosan mérték padon a változásokat. Először gyári cucc, aztán légszűrő nélkül, aztán légszűrő vissza kipuff nélkül, majd légszűrő és kipuff nélkül. Kipuffnál leömlő maradt lambdaszondáig, onnantól lett levéve katalizátorstól a cucc. Ha jól emlékszem valami 2 lóerő volt a külömbség, akkor amikor mindent leszedtek. Kihangsúlyozom valahol olvastam nagyon régen és nem is emlékszem pontosan. Szal fene tudja mi igaz belőle.