- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Szólánc.
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli62
addikt
Csak kiegészítésként használom a mobilhetet a gigabites net mellett.
-
csaszi75
senior tag
válasz
zoli62 #20690 üzenetére
Ha a Netfone-nál volt, akkor feltehetően a Tarr Mobilnál is lesz, mivel a Tarr is One mobilhálózatot használ az új előfizetéseiken..
Mire használod a mobilnetet? Telefonban netezni, vagy pedig routerben?
Vidéken azért sok helyen van olyan, hogy 4G-re visszaváltva gyorsabb a mobilnet.. mint 5G-n. -
zoli62
addikt
Most leszek Tarr mobilos. Mi,k a tapasztalatok a One (korábban Vodafone) 5G hálózati lefedettségével kapcsolatban? Korábban a Netfone-nál beltéren a lakásban volt 5G lefedettség, ezért személy szerint pozítiv tapasztalataim voltak.
-
RockCNC
őstag
-
PuffyDog
aktív tag
Üdv.
ZTE ONT-n hol találom a PPPoE beállításait?=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
PuffyDog
aktív tag
válasz
kabelmania27 #20685 üzenetére
Köszönöm szépen.
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
PuffyDog
aktív tag
válasz
ftamas0201 #20683 üzenetére
Köszönöm.
Még egy kérdés, ha nem gond.
Az Asus routert be lehet állítani valahogy távoli eléréssel?
Ismerősnél van ez az egész galiba, én csak mint segítség csöppentem bele. És sokkal egyszerűbb lenne egy honlap, egy IP cím ahol szépen be tudom állítani neki én is.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
PuffyDog #20680 üzenetére
Sajnos ebben én sem tudok segítséget nyújtani, valóban a szolgáltatói eszközöket én amolyan kényszer eszközöknek tartom. Hétköznapi embernek otthonra szükség van a wifire, megnézni egy weboldalt, böngészgetni ilyesmi de komolyabb dolgokra nem való, maradjon csak a modem funkciójánál de azt viszont lássa el rendesen. Itthon nekem koax hálózat van,a ZTE az tudtommal már optikás, de a lényeg ugyanaz, nálam is Asus van és a modem marad bridge.
-
-
PuffyDog
aktív tag
Próbáltam. Visszahívott egy IT-s, aki elmondta hogy ez a legszuperebb, legújabb ONT, ami létezik és konkrétan év végi vagy idén év eleji gyártás, annyira új.
Rajta van a hátulján 2023 DEC, illetve olyan 14-16 ezer Ft dollárból átszámolva ebayen.
Szerintük nem létezik olyan beállítás, ami akadályozná az okos eszközök működését.
Ja és azt ajánlották, hogy az ő eszközük adja az 5 GHz -t WiFi-n, az utána kötött router pedig a 2.4-et.
Bridge módban tudtommal amit utána kötök az fogja szórni a WiFi-t, de ezek nagy IT-sek.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
PuffyDog
aktív tag
válasz
ftamas0201 #20677 üzenetére
Sikerült belépni a Tarr ONT-be reset után.
Tűzfal kikapcsolva.
NAT publikuson és priváton is próbálva.
5 GHz kikapcsolva, csak 2.4en.
Konkrétan sehogy sem sikerült egyik okos eszköz párosítása sem. Valami ZTE 6600 R az ONT.
Smart Life, Tuya app van ajánlva, ezekkel működött is ameddig nem lett új szolgáltató.Úgyhogy marad a Bridge mód és egy router utána kötve.
=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
PuffyDog #20676 üzenetére
Ha már más által is használt eszközt kaptál, könnyen elképzelhető hogy az az illető módosította a belépési adatokat, előfordul az ilyesmi. engedélyezik a belépést a modem/router kezelőfelületére egyébként, nincs tiltva. Az eszközt lehet resetelni és igazság szerint akkor a matricán szereplő adatokra tér vissza az user/pass páros, manualjában meg kell nézni vagy beszélni a tarral, hogy miként lehetséges!
[ Szerkesztve ]
-
PuffyDog
aktív tag
válasz
RockCNC #20675 üzenetére
Erre gondoltam én is.
Bár 2025ben egy cég, ami olyan ONT-t ad aminek a felületére nem lehet belépni? Miért nem adják meg a nevet és jelszót?mert ugye ami a hátulján van az ONTnek az nem jó.
-
RockCNC
őstag
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Zolee981 #20673 üzenetére
Igen, egy modem és két tévére általában elég jelerősséget biztosítanak a szolgáltatók, vannak kivételes esetek amikor az erősítőtől legmesszebbre lévő oszlopon gyengébb a jel miközben közelebb erősebb, de az esetek többségében úgy tervezik a hálózatot, hogy mindenhol megfelelő legyen a jelerősség.
-
Zolee981
csendes tag
válasz
kabelmania27 #20672 üzenetére
Köszönöm, oda van bekötve, így tökéletes. De azt javasolták, hogy jelentsem be a tarr ügyfélszolgálaton, hogy akad a tv adás és ingyen meg kéne csinálják, mert 2 tv-nek mennie kéne erősítő nélkül is.
-
Zolee981
csendes tag
válasz
kabelmania27 #20663 üzenetére
Köszönöm a segítséget, sajnos a leírt módszerek nem váltak be, ezért rendeltem egy ilyet https://www.extradigital.hu/item/342761 , ezzel tökéletes! Persze a Tarr kft nél is bent voltam és közölték, hogy 7500ft ért kijönnek....
-
PuffyDog
aktív tag
válasz
RockCNC #20667 üzenetére
Belépni se tudok az ONT-be. Mindent csak az ügyfélszolgálat tud intézni. Holnap próba.
Ismerősnél van amúgy. Én már megoldottam volna másik routerrel.
Tényleg. Gyárilag milyen módban van az ONT? Át tudják rakni, hogy mögé tudjak kötni értelmes routert?
-
RockCNC
őstag
válasz
PuffyDog #20666 üzenetére
Gree klíma 2,4 GHz-en nálam sem akar csatlakozni a tarros modem/routeren.
Kikapcsolt tűzfallal próbáltad?
Nálam a ZTE tűzfalát low-ra kellet állitanom, hogy a Nast elérjem külsőleg.
Viszont ha van egy áramszünet a tűzfal automatikusan visszaáll Midle-be.[ Szerkesztve ]
-
PuffyDog
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Akinek ilyen Tarr-os nete van és ZTE ONT.
Smart Life vagy Tuya okosotthon cuccok miért nem csatlakoznak? Kell valamit állítani az ONT-n?
A WiFi már ketté van szedve. Már nem egyben van a 2.4 és az 5 GHz, így már látja legalább, de fel se a termosz, se a kapu, se a lámpák nem csatlakoznak.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
PuffyDog
aktív tag
Üdv.
ZTE ZXHN F6600R eszközön mi a belépési név és jelszó?
Ami rá van ragasztva nem működik.=>> Ha sokáig nem írok ne haragudj, biztos oka van! K&H vagy Gránit Bank számlát nyitsz? Mindkettőnél 50 000 Ft bónusz jár! Írj még ma, és segítek! <<=
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Zolee981 #20661 üzenetére
A splitter feliratú osztók jók, mert mindkét kimenet egyforma csillapítású, a hpf szűrőre akkor van szükség ha a két kettes helyett a linkelt hármas osztót használod (ugyanazt éred el mint két kettessel), mert a -4dB kimeneten lenne a modem a másik kettő kimeneten két hpf szűrő és a tévék.
-
Zolee981
csendes tag
válasz
kabelmania27 #20660 üzenetére
ezzel a bekötéssel, jó kábellel
-
Zolee981
csendes tag
válasz
kabelmania27 #20660 üzenetére
időközben találtam megfelelő kábelt és még van pár dolog, hátha valami használható belőle.
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Zolee981 #20659 üzenetére
Elvileg Tri-shield vagy rg6-t felirat van a 3x árnyékú kábelen.
Nézd meg amikor a kék osztó után csak egy tévé van milyen a jelerősség és a minőség.
Esetleg próbáld meg 3x árnyékolású kábellel (ha egymás mellett van a két osztó akkor a hpf és a második kettes osztó között ilyet vagy készíts egy 10cm-es kábelt) a kábel tévé oldali végére is F csatlakozót tegyél, a csatlakozóra pedig egy ilyet, ha sehogy sem javul a helyzet, jelentsd be a szolgáltatónál vételi problémát. Kb milyen messze van az oszlop?[ Szerkesztve ]
-
Zolee981
csendes tag
válasz
kabelmania27 #20658 üzenetére
így néz ki a kábel amivel próbáltam, szerintem ez nem 3x árnyékolt, a képen a kábel egyik és másik fele látszik. ahogy az elosztó felkerül és még csak 1 tv van rákötve már nagyon legyengül a jel, legalábbis már nem jönnek be csatornák
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Zolee981 #20657 üzenetére
Okés, semmi gond. Rendben van a bekötés mert hpf szűrő után vannak a tévék. Egy modem és két tévére általában elég jelerősséget biztosít a szolgáltató, ezzel a bekötéssel nem lehetne gond. Amennyiben 3x árnyékolású rg6-os koaxot használsz rendben kellene lenniük a csatornáknak. Nézd meg mely frekvenciák akadnak és milyen a jelerősség és a minőség.
[ Szerkesztve ]
-
Zolee981
csendes tag
válasz
kabelmania27 #20656 üzenetére
Korábban rosszul írtam, tv és router fordítva, a tv kábelre próbáltam az első képen szereplő elosztót.
-
Zolee981
csendes tag
válasz
kabelmania27 #20653 üzenetére
a padláson nincs elosztó
-
Zolee981
csendes tag
válasz
kabelmania27 #20653 üzenetére
-
Zolee981
csendes tag
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Zolee981 #20650 üzenetére
Sajnos ez az osztó műholdvételre való szerintem ezzel rosszabb lesz a vétel, mert többet csillapít mint a kábeles, és az internet sem lesz jobb mert a modem több csillapítást fog kapni. Amennyiben hármas osztót szeretnél ilyet vagy ilyet kellene venni, de akkor a másik tévére is tegyél hpf-et vagy a szolgáltatónál jelentsd be, hogy probléma van a dvb-c csatornákkal előtte padláson nézd meg nincs-e feleslegesen bekötve osztó. Hármas osztónak nagyobb a csillapítása mint a kettesnek, ezért nem mindegy, hogy mi van a modem előtt bekötve, ha magasak lesznek a feltöltési értékek lefog esni a modem a hálózatról és nem lesz internetkapcsolat.
[ Szerkesztve ]
-
Zolee981
csendes tag
válasz
kabelmania27 #20649 üzenetére
Köszönöm, de mielőtt neki állnék , ma délután voltam a helyi boltban, és ezt adták. Jobb vagy rosszabb ez?
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Zolee981 #20648 üzenetére
Szia!
Ezek jófajta elosztók. Egy modem és két tévére elég jelerősséget biztosít a szolgáltató.
A csavaros F csatlakozónál így blankold meg a kábelt, ha jól megszorul a kábelen a csatlakozó jól fog érintkezni az árnyékolás, az alsó osztónál a hpf-es szűrőre kösd a tévés kimenetet. Amennyiben a padláson van osztó írd meg, hogy milyen tipusú, ha toldóként van bekötve akkor vedd ki. 192.168.100.1 címen nézd meg, hogy milyenek a modem jelszint értékek. Tévés kimenet elosztása nélkül milyen a tévén a jelerősség és a minőség? -
Zolee981
csendes tag
Sziasztok! Kérdésem a következő: tegnap vásároltam egy tv-t, ez lesz a második. Mi kellene és hogy kell kötni, hogy jó legyen mindkét tv-n az adás? Próbáltam egy sima kettes elosztóval, de sajnos mindkét tv-n a fele adásnál gyenge a jel és vagy nem jön be vagy szétesik a kép. Mellékelem a képeket. Köszönöm szépen
[ Szerkesztve ]
-
ZRO18
csendes tag
Sziasztok! A mobiltv működik ha nem tarr-os hálózatról használom egy LG tv-n?
Köszi! -
sumi73
csendes tag
válasz
ftamas0201 #20643 üzenetére
Igen,köszönöm megvan,csak zavaró mert két különböző frekin is jön.
-
tarr52
csendes tag
FILMBOX A 77-es CSATORNÁN JÖN!
-
csaszi75
senior tag
válasz
sumi73 #20638 üzenetére
Nézz rá a te településedre, mert úgy látom, hogy január 09. dátummal van feltöltve a legfrissebb pdf:
Csatornakiosztás
Szekszárd 2025.01.09
https://tarr.hu/csatornakiosztas[ Szerkesztve ]
-
sumi73
csendes tag
Tudja valaki hogy a Prémium csomagban 2 napja miért nem jön a Filmbox?? Levan kódolva,de sehol nincs infó hogy kivették volna belőle...
-
sumi73
csendes tag
válasz
ftamas0201 #20634 üzenetére
Köszönöm!
-
sumi73
csendes tag
Szép évet! Valaki a Mozi klub frekijét be tudná írni? Köszönöm!
-
Gyula
csendes tag
válasz
Robi1299 #20630 üzenetére
Nem olvastam végig az egészet. Csak a 466 mHz-re figyeltem fel.
Nálam hónapokig egyetlen egy, az 522 mHz volt rossz, miután lecserélték a koaxot optikára.
Próbaként kicseréltem egy igen régi másik osztóra, és megjavult.
Nem is értem hogy lehet az hogy mindent "visz" hibátlanul, kivéve 1 frekit. -
Robi1299
friss újonc
válasz
kabelmania27 #20629 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod! Ha végeztem a módosításokkal jelzem
A csatornák amik nem jók : TV Paprika, mozi+ prime 466mhz
Az oszlop kb 20 méterre van a háztól, majdnem szemben[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz
Robi1299 #20628 üzenetére
Köszi az infókat. Ha jól látom egymás mellett van a két osztó. Modemértékek elfogadhatók, letöltés lehetne kicsit több.
Az egyik megoldás, hogy a tap way osztó helyére teszel, egy 5-1000Mhz-es CE feliratú kettes splittert, egyik kimenet modem, másik kimenetre felteszed a tap way tapkimenetéről a hpf szűrőt, ennél az az előny, hogy nem kell még egy hpf szűrőt rendelni, a másik megoldás, hogy rendelsz egy ilyet, ennél kisebb csillapítású kimenetre teszed a modemet, két -7,5re a tévéket, de ehhez kell rendelned egy hpf-et, egy hpf esetén a postaköltség több mint a termék.
Mely dvb-c frekvenciákkal van gond és milyen messze van az oszlop?[ Szerkesztve ]
-
Robi1299
friss újonc
válasz
ftamas0201 #20623 üzenetére
Próbáltam de nem sikerült belépni, a matricán meg nincs feltüntetve semmi jelszó féle
-
ftamas0201
Topikgazda
válasz
farkas63 #20621 üzenetére
Ilyen az üzletpolitika. Ezt megtalálod a sarki kisboltban, az autókereskedésekben és a telekommunikációban is természetesen.
Viszont ha csak egy példát nézünk, egy Kombi kiscsomag 150M net + extra TV 9.890Ft, a Prémium kombi 150M + Extra tv pedig 10.390Ft. (Természetesen ezek az árak területenként eltérnek, én az itthoni címemhez áraztam, de nem hinném hogy arányaiban máshol is sokkal nagyobb összegek jönnének ki) Éves szinten 6.000Ft a különbség.
Nem azt mondom, hogy nem kéne beleférjenek az extra csomag kínálataiba, mert én is szívesen fizetnék kevesebbet, de ennél a plusz költségnyi havidíjnál (500ft) szinte ma már bármi jobban inflálódik majdnem, hogy havi szinten is.#20619 Robi1299
Az összefoglalóban találsz bejelentkezési lehetőségeket a különböző modem + router kombókhoz[ Szerkesztve ]
-
farkas63
aktív tag
Nesze semmi fogd meg jól.
most komolyan azt hiszik, hogy majd többen előfizetnek a premium-ra mert berakták oda a csatikat? Ezek tényleg ennyire hülyék?![ Szerkesztve ]
-
Robi1299
friss újonc
Boldog új évet kívánok mindenkinek!
Nemrég kötötték be a TV illetve a net szolgáltatást, problémám az volna hogy a TV box kevesli a jelet, néhány csatornánál, mi okozhatja ezt a jelenséget? Az el osztók azok a Tarr adta, de viszont a régi kábelekkel jön be a házba és régi kabelekkel van osztva is.
Illetve meg egy probléma hogy a router be nem tudok belépni, arris router[ Szerkesztve ]
-
vacs
veterán
válasz
eddieke666 #20617 üzenetére
Szia.
Szerintem az HBO Max csomagot jelenti: help.max.com(^)(>.<)(^)
-
eddieke666
aktív tag
Sziasztok!
Hamarosan lejár a hűségidőm a Tarr-nál, és el kellene döntenem milyen csomagot szeretnék. Azomnban arra nem találok válszt (bár lehet én nem keresek jól), hogy mi az a Max standard hozáférés. Valaki elmondaná miről van szó?
-
Bozek
nagyúr
"2025. január 10. napjától a TV ÁSZF 1. sz. mellékletében a MoziKlub, SorozatKlub, KölyökKlub, RTL OTTHON csatornák bekerülnek a Prémium csomag kínálatába."
Hát igen, akkor marad minden a régiben, új csatornákat (legalábbis részben, mert ugye ezek most is vannak) csak azok kapnak, akik pluszban fizetnek. Még a Moziverzum és a Mozi+ cserél helyet az Alap és az Extra csomagban.
Azért kicsit vicces is ez az ÁSZF, mert még mindig fel van tüntetve benne a már rég megszűnt Comedy Central Family.
-
kabelmania27
Topikgazda
Magas letöltési és SNR értékekben és alacsony feltöltési értékekben gazdag BUÉK!
-
psg5
veterán
válasz
garga01 #20613 üzenetére
Hu. Köszönöm mindenkinek! Igen velelmezem hogy nálam lehet a hiba ezért erdeklodom itt mielőtt lejelentenem. Viszont legutóbb tarr tol megjelenő kollégák nagyon jo fejek voltak es elvileg pont ilyen megfontolasbol csereltiis ki a csatikat is.
Nonatnezek mindent iranymutatasotok szerint.F.K.T.
-
garga01
őstag
válasz
ftamas0201 #20611 üzenetére
Én is épp írni akartam, mert látszólag nagyon össze-vissza mennek a dolgok.
Egy dolgot viszont célszerű tisztázni @psg5:
A frekvencia, amin jön egy csatorna nem egy random szám, hanem azon ad a szolgáltató. Célszerű azonos frekvencián összenézni a jelerősséget és minőséget, abból is a minőség a fontosabb. Az meg puszta átváltás, hogy egyik tv kHz-ben másik MHZ-ben írja ki a frekvenciát. 458 MHz=458000 kHz (kilo=10^3, mega=10^6).
Szerintem a dugó sz.r a kábel végén amit a tv-be dugsz, azt fotózd le és töltsd fel ide.
Amit írt ftamas0201, az mellett még esetleg (ha nem macerás) cseréld meg a jó tv-t a rosszal, így még könnyebben behatárolható a hiba.
A legjobb amúgy a koax kábel végén ha F csatlakozó (a tekerős) van és abba belecsavarni egy koax dugó-F aljzat átalakítót. Persze az is lehet a tv-ben van a hüvely kilazulva, normális esetben enyhén szorulnia kell mikor kihúzod/bedugod.Nincs support privátban! Írj a megfelelő topikba!
-
ftamas0201
Topikgazda
Átolvastam megint a kommentjeidet itt az utóbbi időből, és csak egy TV-re panaszkodsz. Én ebben az esetben nem szolgáltatói gondra tippelnék, mert a többi tv-nél rendben vagy, a csillapítás az osztón pedig minden ágon ugyanannyi ahogy az osztó képet nézem, ott a házon belül történhetett valami.
Kábel végig ép állapotban van az osztótól a problémás TV-ig?
Esetleg az osztóban tedd át azt a tv-t egy másik kimenete (kitekered az osztóból a rossznak vélt tv-t meg egy jó ágat és felcseréled a kettőt és jól húzd meg, akár egy fogó segítségével, ezután teszteled, hogy a jó jelű TV rossz lesz-e, a rossz jelű tv pedig jó lesz-e), hogy nem-e az osztó lehet a ludas.
Másik pedig a tv esetleges csatlakozási hibájánál.
Első körben itt keresgélnék valószínűleg.[ Szerkesztve ]
-
psg5
veterán
-
psg5
veterán
-
psg5
veterán
válasz
kabelmania27 #20606 üzenetére
Mármint ugyanez a csatorna esetleg masik frekvencian lenne?
F.K.T.
-
psg5
veterán
-
psg5
veterán
-
psg5
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
Olvasd el az összefoglalót!
Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
Jelszinteket ide írhatsz!
- EAFC 25
- Vicces képek
- Használható a Windows 11 aktiválás nélkül hosszú távon?
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- LEGO klub
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A kutatók és elemzők munkáját is átvenné már az OpenAI újdonsága
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Kedvező áron hAPax3 és cAPax egyben eladó. (gari)
- Olcsón! ThinkPad T480s 8.Gen! IPS érintőképernyős 16GB 256 nvme gyári Magyar vil-bill.
- ÚJ HP ENVY 17 Nagyképernyős "Kis Gamer" Laptop -40% 17,3" Brutál i7-13700H 32/1TB Iris Xe FHD IPS
- Z fold 4 eladó
- Dell Latitude 5300, 13,3" FULL HD IPS Touch, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, 27% áfás sz
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest