Hirdetés
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem cseréltet semmit, ajtók üvegeit fóliázzák.
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Cserések..mire gondolsz pontosan

-
-
-
zolikaDB
veterán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Milyen ülést szeretnél?
-
-
mrx1212
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ez lenne pontosan?:
Goodyear - 205/55R16 V EfficientGrip Performance nyárigumi
Én is gumi csere előtt állok lehet oké lenne nekem is! Jónak tűnik!
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Oh, fene. Reméljük nem őszülsz meg addig.

Na, véglegesítve az előjegyzés a Llumar stúdijjóban illetve pontosítva a várható fájdalom mértéke.
Első szélvédő 20K vége -> 30K max
Első ajtók párban 18K
B oszloptól hátrafelé 40K vége -> 50K max.Ez már a munkadíjjal együtt van és a legrosszabb esetet mutatja. Előferdülhet, hogy kevesebb lesz, de korrekt volt a srác, mert mondta, hogy nem akar pofáraesést a végén rádobott "...plusz áfa, meg a munkadíj és hasonlók miatt. Lehet kevesebb munkaóra és kevesebb anyag kell majd, tehát finomodhat az ár.
Az éppen műhelyben álló 2001-es G Astra üvegei gyárilag 84-89% fényáteresztési értéket hoznak. Erre jön a 75%-os fényáteresztő képességű kerámiás fólia, amivel már csak 68% a minimum érték. Ez azt jelenti, hogy nem ragasztható a fólia alá a műbizonylatos matrica, mert nincs meg a 70% fényáteresztés, tehát a műbizonylat sem. Ettől függetlenül élek a gyanúval, hogy az én üvegeim mások, tehát rá fogunk mérni azokra is. De akármi legyen is az eredmény, megcsináltatom.
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Mit rendeltél te, 9 zenés ébresztőset?

-
-
HoaryFox
őstag
Tessenek az olaj témát OFF-ba tenni vagy nem folytatni. Nem akarom, hogy egy modi rákoppintoson az orromra! Köszi!
-
Szada85
aktív tag
Kicsit gondoltam megtöröm a visszatérö olaj topic-ot, plusz színesítsük a kommenteket ( bár erre nem a legjobb egy
szürkeezüst autó, tudom ), de szombat óta hoki van, meg szercsilávcsi.
apróbetüs részként, mivel nem szembetünö a változás, a nyári melegre "kinyíltak" a kerekek, és a 17"-ról 18"-ra változtak
-
h3lios
addikt
Ma leszerelte a szakim az önindítót, kiderült hogy leszakadt benne a mágnes és javíthatatlan lett.
Egyébként Valeo volt benne eredetileg. Ma fateromék elhozzák a szakitól a cuccot és holnap megyünk bontóba az újért. Remélhetőleg lesz majd olyan amilyen nekem kell.
Néztem netem, hogy a felfogatási pontokra kell figyelni, hogy megegyezzen a régivel + az enyém 12 V-os szóval annak is passzolnia kell. Ezen kívül más dolog amire érdemes odafigyelni ?
Nyilván szénkefékre érdemes ránézni, hogy ne 1 selejteset hozzak el tőlük.
-
WP14
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nem tehetek róla, ha nem tudod értelmezni a "visszamenőleg" szót... Úgy alkották meg a GM mérnökei a szabványt, hogy a régebbi motorokat is figyelembe vették!
Persze, mindenki olyan olajat tesz az autójába, amilyet csak akar, csupán segíteni akartam, hogy ne ásványi legyen az az olaj, mert azok kokszosodást okoznak, magasabb a párolgásuk stb.... A teljesen szintetikus olajok sokkal jobbak, a motor élettartamára is jó hatással van, csak emiatt javasoltam.
-
WP14
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Sajnos nem tudom érthetőbben elmagyarázni, hogy egy újabb olaj, sokkal több követelménynek felel meg, amit egy régebbi motorral szerelt autónál visszamenőleg még inkább jobban teljesít, mint a régebbi olajok...
-
WP14
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Itt jól látszik, hogy az SL 2001-től van, akkortól viszont már élt a GM-LL-A-025 szabvány is, mivel 1995-től kezdték bevezetni és az Opel motorokra az a mérvadó.

-
WP14
őstag
A mérnökök nem a suttyó, kontárok autóhasználatához viszonyítva adják meg az ajánlást olajokra, hanem a "normál" üzemben tartásra.
De igazad van a példáddal, bár azoknak nem adnék talicskát SE! 
A nem megfelelő olaj használatával az élettartama rövidülhet az adott motornak, a GM a specifikációjuk által garantálják a maximális élettartamot - ez a titok csupán.

(#72075) mephi666 Közben néhány szabvány megszűnt, amiket újabbak váltottak fel és, mint kétszer már írtam, a régi motorokkal visszafelé kompatibilisek az újabb olajok.
-
Hát jó, valahol igazad van, de nem tudok egyetérteni Veled, mert arról például fingjuk nem lehet a mérnököknek, hogy az én 285.000-et futott motorom milyen állapotban van, szabvány és tapasztalat ide, vagy oda. Ahogyan arról sem, hogy Kanalas Ronaldinnyú szintén ugyanennyit futott X16XEL-je mit kap reggelente a putri előtt, ahonnan hideg motorral burnoutol hősünk, hogy a purdék is lássák, nem csak a béjemvé kapar a kutyaszaron.
(bocs, ez most kijött, sajnos felénk Ők is hűséges Opelesek
).Szerintem azzal nem nyírom ki a motort, hogy egy 4.000 forint / liter árú olajat öntök bele, a gyári 2.000 forint / literes helyett. Ennyit futott egységnél, legalábbis.
Azzal pedig már nem is számolok, hogy az olaj lehet, hogy nagyon is rendben lenne, sőt, de Opelék valamiért nem tesztelik ezt a típust, mert csak.
-
WP14
őstag
Nem bukik, mert ez épp azért van, hogy ne bukjon, amit írtam: "az újabb olajok visszafelé kompatibilisek a régebbi motorokkal"

Szerkesztésedre: A mérnökök nem véletlen vannak az autógyárakban, minden paramétert, számítást tudnak minden motorról, az olajokról szintén, tehát TUDJÁK, hogy az adott olaj jó-e a régebbi motorokba, avagy nem.

-
"Minden motor más és más minőségű és ezért minősítésű olajat igényel, ami jó egyiknek, nem biztos, hogy másiknak és jó és ez oda-vissza igaz."
Oké, elviekben igazad van, de a megjegyzésem a fenti mondatodra vonatkozott, hogy ha már olyan mélységben nézzük a dolgot, hogy kifejezetten egy adott típusú motornak mi a jó, ott ez az elmélet bukik az idővel, mert a GM nem tesztel visszamenőleg TÉNYLEGESEN, csak felállít egy tézist, mely szerint az új szabvány minden olyan paramétert megkövetel, mint a régi, ezért hát régi motorba is jó, és pont. Miközben, lehet, hogy más paramétereiben változik a tényleges olaj minősége, így egy ezeréves motorba már nem is biztos, hogy az a legjobb választás.
-
WP14
őstag
"Mondjuk, én ezt is vitatnám, mert mikor fog a GM egy új fejlesztésű olajat letesztelni egy X16XEL-ben, például?"
Ha elolvasod az ajánlásokat, akkor látható bennük, hogy az újabb olajok visszafelé kompatibilisek a régebbi motorokkal - ilyen egyszerű ez.
-
HoaryFox
őstag
válasz
CsakEgySrác
üzenetére
Szia, üdv nálunk!
Amikor én kerestem a B Vectrámat, azt a kikötést kaptam, hogy min. 1.8 benzines legyen (nem az lett, 1.6 16V, bőven el vagyok vele, nem mondom, hogy nem jönne jól a plusz, de szerintem vállalható), és hogy minél kései széria, ez alatt 2001-2002-t mondtak, mert 2002-ben volt modellváltás. És természetesen a karosszériát nagyon tüzetesen átnézni.
Jellemző rozsdagócok: ajtós alsó élei, sárvédőívek. A szerkezeti elemek (pl. alváz) jól bírják. -
WP14
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Minden motor más és más minőségű és ezért minősítésű olajat igényel, ami jó egyiknek, nem biztos, hogy másiknak és jó és ez oda-vissza igaz.
(#72060) lsebestyen Igazad van, de mégis a GM nem véletlen minősíti a motorjaiba való olajokat, mert azokat tesztelés után is ajánlja, azaz felelősséget vállal rá, hogy azokkal nem lehet gond, ha a más olaj a nemzetközi szabványoknak egyébként megfelel, de a GM a sajátjaiba nem ajánlja.
-
kmarci25
veterán
Urak! 2004-es Meriva A, Y17DT motorkóddal százhuszonpárezernél volt cserélve vezérműszíj, görgők, vízpumpa. Nemrég fordult 200 ezerre. Mikor cseréltessek szíjat újra? Elég 100 ezrenként, vagy azért már 75-80-nál is ajánlott. Az első fékek lassan (1-2 héten) belül esedékesek lesznek, mert már időnként hallom, ahogy fognak és már 55 ezer van bennük. Így ha nem muszáj, akkor tolnám még a szíjat és társait.
-
-
Declare
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nemet ebay es tarsain kell körülnezni

A GTC re 339€ ert van opc line szett

Caravanhoz is biztosan van minden....a H Astra ezzel az arsavban mar ahol van, böven az a kategoria, amit fiatalok tuningolgatnak, bütykölnek....van ra igeny es igy kinalat is böven a nemet oldalakon. A kocsi aranak 2x eset költheted el felnire, body kitekre, belsö tuning elemekre, szines taviranyitos fejegysegekre....stb

(#72061) Luck Dragon Ülesek 250 talalt, csak az ebayen

-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Mondjuk egy másik ülés garnitúra is elég lenne számomra.
-
mephi666
nagyúr
...mindegy, marad egyelőre ez
eddig bevált: ismerős régi opelguru, ugyanilyen f-ébe ezt tette néhány éve, azóta pedig én is... utántölteni a legutóbbi csere óta se kellett... szabványok közt nincs átjárás? attól, hogy nem tettek rá plecsnit, nem jelentheti azt, hogy attól megfelel neki? (ha már a vw meg merci szabványainak megfelel... gyárilag a mercik is meguint kapnak) -
-
-
-
Declare
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem nem nem...az megcsalas lenne
Egy OPC line csinositas sokat dobna rajta 
(#72047) Luck Dragon csak egy kis + info: nem muszaj a radiot benyomni, anelkül is müködik a dolog, csak nem hallod nyilvan a beeeep hangot. (Kikapcsolni a rejtett menüt meg ugyan igy lehet.)
(#72051) amargo Az automada modrol tudok "csak". Allitolag vagy huzatol nagyon, vagy meleged lesz, a kettö között pedig nem igen sikerül neki eltalalni, mikor mit kellene tenni.
-
mephi666
nagyúr
megfelel ez mindennek és szintetikus cucc

-
beg
veterán
Napi szolgálati (G Astra): Akinek kb. 2 éve volt a műszakija és esedékes, az nézze meg a forgalmi D2, D3 és V9 mezőjét. A D2 módosult T98/NB értéke, átkerült a D3-ba az Astra-G és a környezetvédelmi besorolás változott (V9) 06-ra. Új forgalmi, új törzskönyv, de legalább ingyen cserébe az okmányirodai küzdésért
Régi okmányokat le kell adni.
Valaki megint unatkozott, hogy munkát lehessen adni egy 17 éves adatok változtatásért. -
WP14
őstag
válasz
mephi666
üzenetére
Az a 200-300 km pont elég arra, hogy jól átöblítse a 10W-s olaj a motort és leengedd
Én 5W-set tennék bele, ami teljesen szintetikus, nincs benne ásványi olaj, ugyanis az okozza a kokszosodást, feketedést.
Ráadásul, az említett olaj nem hiszem, hogy megfelel a gyár által támasztott GM-LL-A-025 specifikációnak. -
CsonkaImo
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszönöm! Egyébként ha magas lenne, jelezné valamelyik lámpa gondolom.
-
mephi666
nagyúr
...szíjas c14nz
ez lesz a 4. olajcsere, amikor ugyanaz a meguin kerül bele...ja és szerviz óta 200-300km ment a gépbe, nézegettem tegnap olaj+vízszintet, mindkettő teljesen rendben... olajbetöltő kupakon 1 csepp "mustár" nincs (mondjuk látszólag jó fekete a cucc, de hát csere után 10km-el is ugyanígy feketedik)
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
H-s Astrán hogy tudom ellenőrizni a hűtővíz hőmérsékletét? Gondolom a rádió feletti kijelzőn lehet előhozni, de a beállításokban nem találtam rá lehetőséget. Nekem az egyszerű változat van, ami csak dátumot/időt mutat.
-
WP14
őstag
válasz
CsakEgySrác
üzenetére
X20XEV motorral, az 2.0 benzines 16v.
-
-
Declare
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Volt ilyen terv, mert kivülröl a J GTC tetszetös

Sajnos, viszont ennyi. Az a motor ma mar elavult, semmi különösebben jo dolgot nem tud felmutatni, az egesz konstrukcio mar anno is nagyon nehez volt, ezeknek köszönhetöen sokkal jobban sem menne, kezessege se lenne valszeg sokkal jobb, de egesz biztosan hatarozottan többet enne. Plussz a belseje sem tetszik (az a km/h egyseg....
) es a klimat sem lehet normalisan beallitani (ezt ismerösöm mondta, de forumokon is, asszem itt is valahol Ph!-n is megerösitettek). -
Markizmark
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Tegnap délután megnéztem, fogyott valamennyi olaj, de ez nem csak az út alatt, hanem az elmúlt 3 hétben az 1500km alatt tűnt el. Itt-ott még mindig kiizzadja az olajat, pedig már lepasztáztam a fedelet és a gyújtás elosztót is. De még mindig csillog néhol a blokk, pedig telefújtam féktisztítóval mindenhol tömítéskor.
Víz szivárgás pedig 2 hete a hűtőventi kapcsoló csere óta megszűnt, csak ott engedte kicsit.
-
-
válasz
CsakEgySrác
üzenetére
A B2 már nem rohad. Annyira. Nekem B1 1.6 16V van, ha most venném, 2000-es benzinestől kezdenék nézelődni, pedig nem vagyok idegbeteg gyorshajtó.
-
CsakEgySrác
csendes tag
Helló elvtársak!
B vectrát melyik motorral ajánljátok? Mikre kell odafigyelni vásárlásnál? Nagyon rohadós típus?
Köszi előre is

-
Declare
őstag
válasz
SeatZola
üzenetére
Ez a hiba mennyire volt allando? Nekem is jelentkezik ilyen, de csak neha....semmihez nem tudom kapcsolni a dolgot, de akartam mondani majd a szerelömnek. En arra gondoltam, hogy az itt is sokat emlegetett alapjarati motor vagy mi. Az nem ugyan az, mint, amit linkeltel ugye?

To all:
Amugy jol teszi a dolgat a kis csühös tovabbra is
Uj melohelyem van, ami egy kis ingazassal jar. Picit korabban kel kellni (
), de cserebe szepen be fog mindig melegedni a rendszer. Egy föuton kell vegig csoszogni, minimalis varosi forgalommal a vegpontokon. Rohanni nem lehet, folyik a forgalom a megengedett 100-as es 70-es korlatozasokkal. Igy viszont ez a fogyi 
Hogy lesz igy masik autom, ha ilyen szepen teszi a dolgat ez a kis H dizli

(#72028) Petyyyyy jo dolog ez a sötetedö tükör, de amig csak a benti sötetedik azert az fel megoldas. Sajna a H ban a külsök nem sötetednek, igy az vakit
. Persze az hogy a közepsö sötetedik azert segit. Mondjuk mivel jönnek a LED rendszerek, elöbb utobb ertelmet veszti a dolog. Eleinte tök furi volt, hogy megszoktam, hogy belilul/zöldül a belsö tükör, ha mögem ernek, de ugye ez LED es autoknal nincs. Jön mögöttem, nem sötetedik a tükör es megsem vakit....allati jok ezek a LED fenyszorok
es nem csak a soförnek, mint a xenon ugye.... -
mephi666
nagyúr
válasz
mephi666
üzenetére
gyógyult a verda: tegnap 55+25km-es körök után melegen alapjáraton semmi zörgés... ma reggel hidegen, alapjáraton szintén... bemelegedve úgyszint... ennyi kellett még akkor, hogy a hidrotőkejavító adalék kifejtse hatását
nem gond, 4liter meguin 10w40 már a csomagtartóban, cromaxból meg berendeltem az olaj, levegő és pollenszűrőt... -
Petyyyyy
addikt
válasz
HoaryFox
üzenetére
Na mekkora?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Fóliázás - Ma megvolt egy majdnem teljes egyeztetés a Llumar-os kollégával telefonon, mert a levelező szerverük lehalt. Jó hővédelem és fényáteresztés mellett csak a kerámiás - legdrágább - fólia jöhetett szóba, így az árak is ahhoz mérten alakulnak a kombi esetén.
B oszloptól hátrafelé ~ 50K
Két első ajtóra ~ 18K
Első szélvédő is fóliázható ~ 30K(?) vagy valami ilyesmi.Ez bizony nem olcsó, ellenben papíron nagyon hatásos. UV védelmet ugye mind hozza, de két fent említett tulajdonságot legnagyobb százalékban ez a megoldás nyújtja - kerámiás fólia.
Ha pontosodik holnap - mert fog - majd itt hagyom az infót. Május 3-ra kerültem előjegyzésbe. -
SeatZola
őstag
Sziasztok! A kocsimban (Astra H Z17DTR 92kW - 125LE) nagyon ingadozik az alapjárat (750-880 RPM között). OP-CPM-al megnéztük, a nyomás érték alapjáraton 18 és 28 MPa között változik. Ez egyértelműen az üzemanyag nyomásszabályozó szelep hibájára utal. Cserélném és meg kellene rendelem. Nade melyiket?
1. [link]
vagy
2. [link]Én a 2.-re tippelnek! A cikkszámuk is ugyanaz, csak az egyik DCRS301110/BE, a másik DCRS301110/DEN/AF
Szerintetek?
-
h3lios
addikt
Önindító helyzetben most ott áll a dolog, hogy vagy bontott lesz 10-ért (van bontós ismerős) vagy felújítás 40 körül. Én most nagyon a bontott felé hajlok, mert ha jó akkor rengeteget spórolok rajta. 2 verzió van, a neten is ezeket láttam inkább ez pedig a Bosch és a Valeo gyártmány a kérdésem az, hogy motortől függően változik az önindító fajtája, vagy valamennyire csereszavatosak egymással ?
Nekem 1.6 -os G astrába kellene, ehhez külön csak az ilyen motorhoz gyártottat szabad megvenni ?Illetve ha már van 2 gyártó melyiket ajánlanátok a Valeo-t vagy a Bosch -t ?
-
beg
veterán
válasz
Dorian
üzenetére
Nagy öblös régi vagy literes tejesdoboz újabb kiadás dobod van? Nekem a régi volt nemrég 40 körül (tűzkarika meg egy rövidebb csőrésszel+munkadíjjal 55e együtt), gyári meg csillagos ég.
"Egyáltalán mit számít, h ki van lyukadva, nem tök mindegy?"
De. A legközelebbi műszakiig. -
-
Mi5i
aktív tag
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Másik kérdés, hátha tudsz nekem segíteni
Szövet szőnyeg is tervben van - mindjárt rendelném is
-, de nem világos ez a rögzítés dolog. Létezik patentos megoldás, de akárhogy struccozok a kocsi padlója felé, nem látom ezeket a pontokat. Létezik, csak a kárpit nincs "megkezdve" esetleg? -
Dorian
félisten
Sziasztok!
Most nézegettem, h a G Astrámon ki van lyukadva a kipufogódob. Vajon mennyibe kerül ennek a cseréje? Egyáltalán mit számít, h ki van lyukadva, nem tök mindegy? -
mephi666
nagyúr
elmúlt hónapban nem sokat voltam erre, mert szültünk
közben kész lett a gép: 90k lett munkadíjjal a hengerfejsíkolás, 1pár cserélt hidrotőke, gyújtásmodul, gyertyák, tömítések, stb... mentünk 1-2 20km-es utat és utána zörögni kezdett a hidrotőke... visszamentem, adtak bele 2ezerért valami hidrotőkejavító löttyöt és mondták, hogy egyben 50-80km-t járassam főúton, ez az esetek nagy részében segít... mentem oda-vissza 60-65km-t itt az elkerülőn, erőben magára talált a gép (sokkal szebb a hangja, ha épp nem zörög a hidrotőke... mintha kicserélték volna a motort benne), megszűnt 1 napra a zörgés, azóta meg időszakosan visszajön... de leginkább csak alacsony fordulaton: eddig a hengerfejsíkolás előtt kb 2000-es fordulat körül/fölött elkezdett kihagyni a 4es henger és rángatott, most fordítva van: 2000 környékén megszűnik a hidrotőke kopogása és szép a gép hangja... (mellesleg jobban is megy, mint eddig... már ami 60lóból kitelik)lehet, hogy magától meggyógyul, ha nem csak 5km-eket járatom, hanem beleteszünk egyhuzamban pár 100km-es utat? olajcsere van most még tervbe véve hétvégére, mert lassan eltelt megint 1 év... lehet, hogy ez is sokat segít? (meg ha mégse, akkor friss olajhoz rakjak hidrotőketisztító adalékot és azonnal járassam hosszabb távon? ha meg továbbra is kattog, akkor szerviz és cserés a többi hidrotőke is?)
-
Lokids
addikt
Sziasztok!
Holnaptól Opel tulaj leszek. Vettem egy használt de még garis Corsat.
Az lenne a kérdésem, hogyha én veszek rá fékbetétet, és ismerős szerelővel cseréltetem, az megbontja a garanciát? -
Mi5i
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hátha valaki megjárta már a hadak útját ezzel kapcsolatban

Beszereztem egy fényérzékeny H Astra belső visszapillantót, hogy bekerülhessen a már igencsak viseletes helyére a G Astrába. Addig eljutottam, hogy le bírom szedni a régit
Ezek után szeretném kinyomozni, hogy hogyan tovább, hogy működjön is? Vízionáltam, hogy a tetőkárpit alatt a középső belső világítás környékén esetleg lesz valami csatlakozó, de ez ha jól sejtem álom marad.
-
Feenyx
aktív tag
Sziasztok.
Újabb fejlemények a Check Enginemmel (szegényes ü.anyag keverék, már lassan blogot írhatnék). Mégse üzemanyagszivattyú és szűrő lett a ludas, megfelelő mennyiséget szállít. Lambda szonda lett cserélve, meg lett tisztítva a fojtószelepház és a map szenzor is (szinte majdnem tiszta volt). De semmi javulás. Ma megint megy szerelőhöz... Kicsit kezd elegem lenni már belőle... Többet áll lassan szervizbe mint nálam. Jól kezdődik a kapcsolatunk...
-
Chiftain
aktív tag
Sziasztok! Lenne egy olyan kérdésem hogy a lefalazott EGR befolyásolja-e a kocsi műszaki vizsgáját. Mert ugye műszakinál nézik hogy megfelele a környezetvédelmi besorolásának. Emiatt bukhat-e az autó?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 8GB DDR4 / LAPTOP 1
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

."
A vekiben(gondolom a többiben is)benne van csak nem elektromos.Így nem is tud elromlani.Csak azt nem értem,mitől tud elsötétedni,ha más szögből nézek bele. 

Milyen hosszú az a küszöb? Lehet enyémre is jó lenne.
Nem G astráról van szó.
).
en total meg voltam gyözödve valamiert, hogy 90k km.....jo hogy linkelted, akkor nyaron megsem kell még vezerles csere, csak olaj 

), de cserebe szepen be fog mindig melegedni a rendszer. Egy föuton kell vegig csoszogni, minimalis varosi forgalommal a vegpontokon. Rohanni nem lehet, folyik a forgalom a megengedett 100-as es 70-es korlatozasokkal. Igy viszont ez a fogyi