Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fandango
veterán
válasz
mohabá 007
üzenetére
-
Sukta 95
aktív tag
válasz
bozont
üzenetére
Köszi a választ! Igen, ez is 90 Le. Milyen felszereltségű? Ez asszem Enjoy+ lesz, elég érdekesen összerakott felszreltség: bőrkormány, meg tempomat, de tolatóradar nincs..city gomb az bezzeg van.
Na, mindegy. Igazából, az a lényeg, hogy városban jól érezze magát és ne a turbós astra legyen gyilkolva az állandó araszolásban.Igazából, nem várom, hogy kevesebbet egyen városba, mint az Astra, mert az is optimalizálva van, egész jó a fogyasztása (a korábbi autónkhoz mérve
), inkább az a lényeg, hogy nem a nagytesót kell városba kínlasztani. Ráadásul pályán, egy ekkora szívótól 4000-es fordulat még nem is durva.Meggyőztetek, remélem pozitív véleménnyel leszek róla akkor is, amikor már meglesz.

Köszi a gyakorlati tapasztalatot!

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Sk is sok minden megoldható,csak akarni kell.
-
Fandango
veterán
Nem tudom kit érdekel, de azért leírom.

Ma voltam az Opel Szigetnél éves átvizsgálás (12. évi "nagy" szervíz, Szervíz 4+ csomagban) és műszaki vizsga 70k forint volt. 2,5 órás művelet volt.
-
bozont
veterán
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Én most voltam áprilisban kötelező szervizen, átvizsgálással, és olaj+mindenféle szűrők cseréjével 60e volt. Így utólag mondjuk jobban jártam volna, ha a pollenszűrőt én cserélem otthon, 14e Ft-ot kértek a szénbetétesért. Na meg a 4l 0w30 olajért is sokallom a 15e Ft-ot. Na de mindegy, ez volt az utolsó kötelező, utána már lejár a gari, onnantól megoldom magam 20e alatt.
Pedig a kedves hölgyike már megjegyezte, hogy ha jövök a következő olajcserére, akkor már tud majd mondani nagyon jó akciós árakat. 
(#82883) Sukta 95
Nekem pont ilyen van (90LE), igaz csak április óta. Így a fogyasztásról nem tudok nyilatkozni, sajnos azt nem mutatja, a teli tank még fogy. De tisztán látszik hogy városi használatra van hangolva, elég rövid váltásokkal. Ennek ellenére autópályán is elég élhető, mondjuk én nem nagyon megyek többet 140-nél. Pont hétfőn jöttem hazafelé az M7-esen 5 fővel és teli csomagtartóval +légkondi, jobban teljesített mint gondoltam. Hosszabb távokra is használható, de fogyasztásban lehet gyengébb mint az 1.4T, 140-nél közel 4000-et pörög. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Láttam mikor fotóztam hogy kicsit furi az ív. Idén nem fogok rá költeni mert több mindent akarok javíttatni hogy ha már egyszer van munkadíj meg szín kikeverés akkor egyszerűbb ha mindent egybe.

Ez szerintetek jövő ilyen korig mennyire lesz majd rosszabb? Még most nyáron megcsinálom a ponyvás "garázst" hogy télen se a hó fedje be mindig.
-
válasz
Corsa02
üzenetére
Ezek teljesen rendben vannak, talán-talán a normál OMV benzin lehet az egyik oka, bár erre kicsi az esély és ha sokat jársz hosszabb távokon, akkor pedig pláne. Anno nekem is csattogott a régebbi F-es Astrám, pedig 104eKm-rel adtam el, 8-10.000km-ként olajcsere (5W40) és nem értettem én sem.
-
diablo1984
veterán
Igen, tipikus, hogy inkább 20-30-ért fújkálják a rozsdát, mintsem, hogy 50-60ezerért lecserélnék a 2 ívet, igaz az sem tart örökké, de 5-6 évig bejár, ha jól csinálják meg! A rozsdára gittelés az 1-2 év mire már megint a régi rozsdás képében tündököl, addig is hólyagosodik, elreped, az nem megoldás, csak kozmetika.
-
Sanki
addikt
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Nálam ilyen.
(#82886) diablo1984: kolléga nekem is jelezte, hogy az enyém is javítva volt, csak "szépen" el lett fedve.
(#82885) Tikakukac: ezért kérdeztem, hogy ezek mik lehetnek. De úgy látom nem érdemes ennyiért fizetni.
-
Clain
tag
Sziasztok!
Valakinek van esetleg tapasztalata/véleménye a 2.cdti motor 120lovas verziójával?
Pozitív/negatív tulajdonságok?
(2014 évjárat insignia)köszi
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
ezek már voltak taknyolva, gittelve, várd meg míg előmászik a karfiolmező, fog, jövő tavasszal kicsipázik a 2 hátsó íved majd!
-
Sukta 95
aktív tag
Hali!
Ha minden igaz, egész jó áron sikerül vásárolni egy új E Corsát, 1.4 szívó motorral. Városi szaladgálós autónak megfelelő lenne? Akinek ilyen motora van, városban mennyi lehet a fogyasztása? Mennyire lomha ezzel a motorral?
Másik autónk egy 1.4T J Astra, az lenne hosszabb utakra használva (párom használná, aki 50 km-re jár melózni) a Corsa pedig nekem lenne városba (Debrecen) és munkába szaladgálósnak.
Semmit nem tudok ezekről a Corsákról, egyáltalán jó konstrukciók? Így "vakon" csak annyit látok belőle, hogy kívül-belül egész pofás, és, hogy 1.4 szívónak bírnia kellene a városi strapát is. Tud valaki bővebb infót erről az autóról/motorról?
-
Sanki
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Érdekes, lehet valami hátulütője, hogy ingyen van?
Neked esetleg van tapasztalatod velük?Debrecenben lehet nincs is, most nézem.
-
Sanki
addikt
Szerintetek ezek az átvizsgálás árak megérnek ennyit? Érdemes mondjuk egyszer elvinni? (G Astra, 2005, 1.4 z14xep)
A 37 szempontra még nem kaptam választ, mik lehetnek ebben szerintetek? -
B-L-A-C-K
titán
válasz
molnarpeter
üzenetére
Ki akarom azt is, mert augusztus környékén adom el a kocsit, végig márkaszervizben szervizelt, így az új tulaj lássa, nem hanyagoltam el semmit, amúgy a fékfolyadék csere nem nagy tétel az 5-6 ezer mindennel együtt. Szóval ha nem lenne végig vezetett szervizkönyves, és megtartanám még sok évig a kocsit eszembe nem jutna márkaszervizbe vinni, mert ugye feléből meglenne.
legelek: Nem ők, és igen minden ugyan az, ami tavaly 38 volt, az most 50 extra kedvezménnyel, csak tudnám mi benne az extra...

-
-
B-L-A-C-K
titán
Lassan 10 ezret elérem 1 év alatt, így kötelező szervizre elviszem a kocsit. Pont most hívott egy Opeles csóka ahová szoktam vinni, küld egy extra ajánlatot, mondom ok. Tavaly 38 volt egy alap kötelező ugyan ott (Olaj és szűrő csere, pollenszűrő cserék, utastér légszűrő csere, fékfolyadék légtelenítés + fékfolyadék csere)...Meg is kaptam az ajánlatot email-ben, ugyan azt 50 ezerért ami tavaly 38 volt. Ennyire emelkedtek az árak hogy "extra kedvezménnyel" is +12 ezer, vagy engem akarnak átb@szni? Nem azért a 12 ezerért mert rászánok én 1 kilót is ha kell, de így ez érdekes, és utálom ha leakarnak húzni.
-
F_Gergely
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
azt hogy érted hogy vakon?
le-fel menübe be és onnan ki nem egyértelműen vezérelhető/lépkedtethető?
Azért kérdezem mert androidos fejet tennék be a gyári helyett, a navigáció az nem érdekel, ugyis használhatatlan, de pl citroennél, ha kiveszem a gyári fejet egy csomó funkciót nem tudok vezérelni pl a klímát sem. -
F_Gergely
őstag
sziasztok,
C vectránál (illetve a vele azonosos opeleknél) ha CD 70-es navis fej van és szines kijelző és kiveszem a gyári 2DIN-es fejegységet milyen funkcióktól esek el, ha egyáltalán elesek?Köszi
-
Tikakukac
titán
válasz
rumos XIII
üzenetére
Először érdemes azt is kideríteni az adott helyen az autókhoz vagy a kenyérsütéshez értenek-e jobban. Legutóbb a szegény kollégának egy olajcserét sem tudott levezényelni a márkaszerviz. Ahogy nálunk sem anno

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
rumos XIII
üzenetére
Márkaszervizek nagyon tele vannak, időpontot kérdezz mindkettőtől, mi lenne a legkorábbi.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Valószínűleg nekem is hasonló problémám lesz az A zafirával.
-
rumos XIII
aktív tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Köszi!
Filózom, hogy hozzá vigyem, vagy az opel márkaszervízbe. Ajánlásotok van valamelyikre? -
HoaryFox
őstag
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Pont azért fűtőradiátor, mert csak fűtésre kell. Hideg levegőnél nem csinál semmit.
Szerk: De hogy kifejtsem: amikor fűtést kapcsolsz, a fűtéscsap nyílik és elkezd keringeni a víz a radiátor felé. Ez egy leágazás a fő hűtővíz körről, szóval ha nincs fűtési igénye, akkor ebbe a mellékágba nem megy víz, mert a fűtéscsap zárva marad.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
A fűtőradiban csak akkor kering a víz ha meleget fújok? Ha csak simán bekapcsolom és nem melegre van állítva hanem hidegre akkor is kering benne a víz?
-
stickermajom
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
A tegnap rendelt Astrát már eleve OnStar nélkül hozzák majd a kereskedő szerint. Kár, azért kipróbáltam volna.
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Ha nem fűtesz, akkor a radiátorban sem kering a víz, nincs benne a meleg víztől nyomás, a klíma másik hűtőt használ, másik renddzer! Nem vèletlen, hogy fűtèsszezonkor fossa el megát a legtöbb radiátor, mert akkor van használva....
-
Sanki
addikt
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Nekem is a jobb oldali csúnya, a bal oldali nem ennyire gáz.
Munkahelyen van 2 kolléga, akik javítással foglalkoznak.
Festés 15k / elem, plusz a lakatos munka is kb ennyi és valószínű vágni kell (95%). -
Wiz Khalifa
veterán
Nekem a két hátsó sárvédő ívet hasonlóan kell csináltatni (a jobb oldali szarabb de nem ennyire mint neked a bal meg alig). Ezekhez hozzá számolva a tetőt amin vagy 3 apró horpadást ki kell húzni, újrafényezni mert a lakk itt-ott felpattogott, a csomiajtót is fényezni telibe mert meg van repedve a fényezés rajta valamiért, ezekkel össze vissza 100k-t mondott a fényező aki amúgy nem szar mert veteránvizsgás kocsikat is ő fényez mindig.

Tehát úgy kell számolnod hogy szerintem olyan 50k ha nem kell ívet vágni mert csak felületi. Jah és nálam azt mondta hogy 100k de minden apró cseprő szart kijavít közte mind a két ajtónál a leverődést az ajtóívbe ahol az ajtó szar beállítottsága miatt lejött a festék, a jobb C oszlopon a műanyag borítást mert valamiért olyan mint amin átmentek dörzsivel, stb...
-
Wiz Khalifa
veterán
Sziasztok!
Nem tudom mennyire emlékeztek rá de írtam hogy mikor januárba megvettem a kocsim (Calibra, C20NE) akkor kicsit eltünögetett a hűtővíz. Gyanakodtatok arra is hogy lehet a fűtőradi lyukas stb... de sose volt nedves a szőnyeg. Van egy olyan érdekes dolog hogy amióta bejött a meleg (+5 fok és felette) azóta egy decit se ment lejeb a hűtővíz szint. Azóta is maxon van. Klímát néha szoktam használni de nem mindig.
Ha a fűtőradi lenne lyukas akkor azt most is tapasztalni kéne hogy el-el tűnik belőle hiába nem fűtök nem?
Amióta a szelepfedél tömítés csere meg volt meg a gyertya csere mert a jobb oldali gyertyánál olajos volt a motor azóta az olajcsere is megtörtént és Mannol 5w40 Extreme ment bele. Azóta is maxon van úgy ahogy bele töltöttem. De a motornak van egy kicsi furcsa hangja kb 1-1.5 percig mikor a nap első indítás van szóval lehet legközelebb egy 10w40-el kipróbálom.
De ezt a hűtővizes dolgot furcsálom csak. Hogy hidegbe volt gond melegbe meg nem.
-
-=RelakS=-
veterán
Hmm... jött egy levél, hogy 2020-tól az Opel beszántja az OnStart, és ha aggódok, hogy mi lesz ezután a szolgáltatással, akkor nyugodjak meg, az előfizetés végéig működni fog.
Amúgy is, ha tetszik, akkor a próba után fizessek elő
-
bbmt
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Nálad van a pont!

Kiszedtem az elektronikát és gond nélkül zár a kp zár
Esetleg tipp valakinek honnan lehet jó áron venni távirányító elektronikát? -
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem, hátha valaki járt már így.
Van egy Z14XE (243e km)motoros C Corsa-m. Kb. 1 hete, egy a vezérlésben lévő műanyag görgő levált a csapágyról és el is törött.
Szerencsére időben észrevettem a zajokat és leállítottam a motort, a szíj még feszes tudott maradni, így nem ugrott át.
Gondoltam, ha már úgy is szét lesz szedve, veszek hozzá 16db hidrótőkét is, mivel időnként reggel, hidegen már volt hangja.
Ki is lett cserélve minden, első indítás is sikeres volt, kis idő múlva elhalkultak a hidrótőkék is. Majd próbakör, az autó bemelegedett és a hidrótőkék el kezdtek csattogni, nem túl hangosan de hallhatóan és idegesítően. Ha kihűl, majd újból hideg a motor akkor megint csendben van, ha bemelegszik, akkor újból csattognak. Nem értem…lehetséges, hogy az új hidrótőkékből rossz legyen néhány? Találkozott már valaki ilyennel?Köszi
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Sza_Sa
üzenetére
Az elektromos potméteres gázpedálosnál nincs alapjárati motor, ott a fojtószelep működteti az alapjáratot.
Miután megnyomod a potméteres gázpedált, az jelet küld a motorvezérlő elektronikához (ECU), majd onnan megy a jel a fojtószelep elektronikájához, és az állítja megfelelő szögbe magát a fojtószelepet. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi, reméltem, hogy te válaszolsz, mégiscsak vágod a dolgokat.

Viszont nekem ott nem ez van, hanem a hőmérséklet szenzor.Ami így néz ki ha belenézek a csőbe: [link]
-
_seth_
veterán
X20XER vagy C18XE vezérműtengelyt nem tud valaki eladót?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Sza_Sa
senior tag
Kérdés: z18xer-ben van map vagy maf szenzor? Ha igen, merre kell keresni?
Mert a levegő hőmérséklet eladó megvan, map vagy maf, akárhogy keresem, nem találom. De ami furcsább, alkatrészként hozza a Cromax, de még beépítve képet nem látta, róla... -
zolikaDB
veterán
Debreceni kollegak!
Valaki nem ismeri ezt a Signumot veletlen? [link] -
Tikakukac
titán
válasz
trassher
üzenetére
Gyári csatit én is most le fogom cserélni olyanra, amit a PC-ben is használunk. Nevetséges amúgy, a rövidebbre hagyott kábellel együtt.
Jah amúgy, van pár cuccom mentve kedvencekbe amiknek figyelem az árát. Hát jól állunk, a klasszikus fogyóeszköz fűtés ellenállás 1 hónappal ezelőtthöz képest 45%-al lett drágább. Kezdődik a buli.
-
trassher
addikt
Mikor kitakarítod az autót másfél óra alatt és indítás után nem alszik el a légzsák visszajelző: megfizethetetlen. Még jó, hogy fixre vannak forrasztva a vezetékek, az átok nem ereszt.

-
törölt tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Tökéletesen fut. Közben beugrott hogy a gombbal felfelé végállás után még nyomom tovább akkor ez is megtanulja a végállást? Mintha régen hallottam volna ilyet. Gombbal teljesen jó.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Mohabá, van z18xer-ben alapjárati motor?
-
törölt tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Arra nincs ötleted (vagy bárkinek) hogy miért megy vissza le félig az egyik ablakom ha kulccsal zárvatartva húzom fel? Szépen megy fel, aztán pont félig vissza.
-
mohabá 007
aktív tag
"...Ameddig nem adom rá a gyújtást, vagy indítom el a kocsit, addig akár százszor is tökéletesen zár mindent.."
Ebben az esetben szerintem a riasztó szaraxik.
Ki kellene kötni a rendszerből.( így kiderül, hogy ő e a bűnös ) mivel a gyárilag bekötött riasztó, és a gyujtáskapcsoló azonos biztin van.21 - Gyujtáskapcsoló, riasztó, rádió. 7,5A
-
ArthurShelby
addikt
A pótkulcs sem jó?
Szerintem mindenképpen vedd ki akkor az elemet, ha rossz az elektronika (sőt esetleg az elektronikát is), mert az okozhatja a galibát.
Ha szétszeded a kulcsot, láthatod, hogy több részből áll:
-kulcs maga
-elektronika
-elem
-kis apró mágnes (immobiliser) (a kulcs részében van)Pl mikor párosítod a távirányítót (elektronikát) a kocsihoz, azt az immobilizer miatt tudod megtenni (az önindítónál van a mágnes párja a műanyag mögött).
Láthatóan az immobilier használatakor őrül meg a kp-i zár (de remélhetőleg nem azt kell cserélni, hanem az elektronikát a kulcsban). -
bbmt
senior tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Távirányító nem jó, még lusta voltam cserélni az alaplapot benne

Ezért kulcsal zártuk. Szóval hatodik kulcselfordításra nem löki vissza a zárakat, hanem zár minden ajtót.
Ameddig nem adom rá a gyújtást, vagy indítom el a kocsit, addig akár százszor is tökéletesen zár mindent.
Ha csak annyira is ráadom a gyújtást, hogy megnézzem pl a km óra állást, lehet kezdeni előröl a 6 kulcselfordítást. -
ArthurShelby
addikt
Mindent nyit, mindent zár? Lehet hogy egy motor zárt állásban ragadt, esetleg csak kézzel meg kell mozgatni.
Mondjuk ha gyújtáskor is csinálja, szerintem ott inkább immobilizer vagy kulcs párosítás probléma lesz.
Kulcs párosítani úgy kell, hogy gyújtáskor meg kell nyomni egy gombot a kulcson, és akkor a kp-i zár visszajelzésként csinál egy le-fölt.
Szerk: "hatodik kupcselforditasra"
Várj, a távirányító nem jó? Nem lehet hogy az zavar be?
Próbáld ki úgy, hogy kiveszed a távirányítóból az elemet. -
bbmt
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi, igen én is erre gondoltam először, hogy egy motor hibás és figyelmen kívül hagyja a hatodik próbánál. Azonban a hatodik alkalommal minden ajtó még a csomagtartó ( kombi ) ajtó is tökéletesen lezárul, tehát minden motor működik.
-
farkas-j
őstag
Csak hogy legyen egy kis zsongás :-)
696 km/h-val kapta el a traffipax az Opel Astrát -
válasz
Tothgera30
üzenetére
Letaposott, jegesedett havon még egy téli sem brillírozik. Nyilván az első generációs Hankook négyévszakosok nem lehettek túl acélosak, de már a 720-szal is hazajöttem A Bükkön keresztül 10-15cm-es hóban (viszonylag friss hó, alig volt jeges). Igaz az 1.4 NZ-n 175/70 R13-as "papucsok" voltak.

athomi: Igen, sőt a CC+ téli tulajdonságán jelentősen javítottak. Nyilván a Goodyear, Vredestein, Hankook stb. négyévszakosok sem rosszak. Ésszerű kompromisszumok tudnak lenni. Persze a gumisok szerint semmire sem jók. Na, ja..
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
rumos XIII
üzenetére
Joautot.hu
-
rumos XIII
aktív tag
Sziasztok!
Opel c corsa vásárlás előtt állok, viszont az ismerősöm, aki szerelő, 50 kilóméterre lakik, illetve a ráérési ideje kevés, ezért ha találok valamilyen autót, amit szeirntem mint laikus, érdemes megnézni, mire egyeztetek vele egy időpontot, elviszik.
Kérdésem az volna, hogy Budapesten tudnátok-e ajánlani egy szerelőt, aki fain, és eljön velem, megtekint egy-egy autót? Esetleg valamelyikőtök jártas ebben?
Kösz előre is!
-
bbmt
senior tag
Van aki találkozott már ilyennel?
2003-as Astra Caravan Njoy felszereltség X14XE. Gyárilag riasztós kp zár.
A kpzár azt csinálja, hogy ötször visszanyit, majd a hatodik kulcselfordításra lezár. Ezután, ha kinyitom, becsukom tökéletesen zár egészen addig amíg gyújtást nem adok rá.
Akkor elkezdi elölről, ugyan úgy ötször nyit majd hatodikra zár.Mi lehet a baj?
-
AMD Power
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
En az eletben nem veszek meg egyszer olyan autot ami hajlamos rozsdasodasra.
Nekem a kov Japan lesz valoszinuleg. Mazda pont ezert is esett ki.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Az A zafi sem rozsdásodik, pedig nem volt vigyázva rá. Előtte anno a kadettet tényleg ette a rozsda.
-
amargo
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
A 14 éves G astramon nem volt rozsda. Sőt kevés rozsdás példányt látok.
-
Tikakukac
titán
válasz
trassher
üzenetére
Ki fog jönni, csak nem mindegy mikor. Nem atomfizika a rozsda, ha van mit ennie az oxidnak plusz kellően jó a fillerezés a fényezés alatt és nem diffundál be a nedvesség akkor nincs gond.
Szalonból volt véve a kocsi, áll kint meg garázsban is, de az öreg lakatos (is) és épp elég táblalemezt gyilkolt bele kocsikba, hogy ebbe ne kelljen, szóval itt 12 éve úgy van tartva, ahogy kell. Hűtőrácsot is simán ki szoktam venni, ott is körülötte megáll a szutyok. Pölö.
-
trassher
addikt
-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem véletlenül van patyolatra sikálva az első torony is belülről, lebontva minden takaró és doblemez, locsolócsővel átfolyatva az esővíz elvezető
Ezeket látod, tudod, hogy lesz vele valami. Nyáron alvás és üregvédelem is jön, mert a kavicsokkal viszont nehéz mit kezdeni, hátul 3 pötty van, amit javítottam, de többet nem akarok, szóval menjen csak rá a kezelés mind a 4 sarokban meg a küszöbökben is. -
diablo1984
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
az f is a tanknyílás körül, de belső oldalról rohad és nem a nyílástól! a tanknyílás tartja ott a retket , a cső mögött is beáll a dzsuva és azért is rohad. lehet persze mosogatni, időhúzásnak jó, de télen nem túl életszerű belső peremeket öblögetni, mikor alig lehet hozzáférni.
De aki maximalista, az maximalista.
Ennél a g-nél is a hátsó sárvédő peremet megcsiszolnám, rozsdaátalakítót neki és 2 sor alvázvédő(kéknél a fekete belső perem nem üt ki, az ívnél ha tartós munkát akar a tulaj, akkor lemezmunka is kellene, de várjon vele, 1-2 év mire kinyílik és akkor is annyiba fog fájni, mint most(festés ide kevés). -
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Ha valaki Ladában nőtt fel, akkor pontosan tudja mit teszünk: mindig mossuk a dobokat és falcokat, ha épp tél van akkor főleg. Önmagában nem azért eszi a rozsda az ívet, mert neki olyanja van és azt szereti, hanem mert a visszaperemezésen megül a szutyok, ami tartja a nedvességet és alatta dunsztolja a fémet.
Ennyi a titok

Ja és tankajtó, falcok, vízelvezető, ajtónál kivezető, küszöb belseje. Ezt mindet-mindet szépen takarítani kell, műanyagokat időnként bontani, patenteket akár pótolni, de meg kell csinálni. Tankajtó pont ilyen mosás után hányan nyitják ki, törlik ki és hagyják úgy? Nem sokan. Pedig kéne. Ez mind-mind olyan apróság amivel elképesztően sokat lehet lendíteni 1-1 elem állapotán hosszabb távon.
Sanki: 60 rugót félrepakolnék, abból esélyesen lesz 2 íved szépre megcsinálva
De ez csak így tipp, az eddigiekből kiindulva. -
diablo1984
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
2008-as g astrát láttam már én is, szép állapotú, mégis ette a hátsó íveket a rozsda! Ezek épp olyannyira jellemző g hibák, mint az f-nél az ívek és tankajtó környéke, akármit csinálsz vele, jönni fog, nincs mese! H-nál nincs ennyire kategorizálható pont, az első doblemez mögött gyűlik meg a sár és attól rohad ki az első sárvédő alja, de egy kis odafigyeléssel, takarítással megelőzhető! A g-nél bentről jön a vörös vész, azt nem tudod tisztítani, ez van....
-
Tikakukac
titán
válasz
diablo1984
üzenetére
Sankival kopp ugyanaz a kocsink van, évjáratra, mindenre. Lehet, hogy valakinek eszi a rozsda, de akkor tett is érte

-
Sanki
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Yep, 2005.
Ez amúgy a jobb hátsó kerékjárat. -
válasz
Skynet258
üzenetére
#82784 Skynet258, #82785 athomi: Attól hogy gumis az illető, régóta ismertem, és tudta hogy ha vennék is, nem nála fogom. Végül maradt az 5 téli Nokian, és vettünk 4db Nexen-t mellé, ugyan abban a 205/60 R16-os méretben.
#82798 TFSi: Nagyon régen Wagon R+-on volt Hankook 4 évszakos, de az nagyon gyatra volt. Télen mint ha szánkóban ültem volna, főleg jeges, lejárt hóban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Új AKRACING CORE EX gamer szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Na, mindegy. Igazából, az a lényeg, hogy városban jól érezze magát és ne a turbós astra legyen gyilkolva az állandó araszolásban.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)