Hirdetés
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Geri Bátyó: Miért fontos a reset gomb? XD
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sza_Sa
senior tag
Kösz, akkor beszerezek egy ellenállást, is...
Hogy rohadna meg az amerikai-német mérnökgárda, szidtam őket rendesen, míg kivettem a ventilátorházat, hogy legalább valamilyen állásban ideiglenesen tudjam a lapátot rögzíteni, lyukat fúrtam, kábelkötegelővel rögzítettem, egy élmény volt... -
Sza_Sa
senior tag
Srácok,
ha cserélem a külső-belsőlevegő-választó házat lapáttal együtt, akkor módosítottat kapok vagy marad az eredetileg tervezett eltörős fajta? A motort meghagynám, ahogy nézem, eléggé beteg az ára (45000.-ft)
Sajnos a lapátcsere lehet, hogy nem megoldás, ahogy néztem - nem szedtem ki - a házból is kitörhetett a motor felfogatás körül.Astra H, természetesen
-
Sza_Sa
senior tag
1.8 motoros H-ként megszólítva érzem magam, 4 hónapnyi tapasztalatom van.
Kezdésnek cseréltem szelepfedelet, az alapjárat ingadozás miatt, (valamit segített, majd később) ezzel a tömítés is új lett, előtte egy nagyon minimális olajpára volt a jobb oldalon, azóta csont száraz.Vezérlésmódosító kerekek nekem is egy picit zakatolnak hidegindítás után kb. 0.5mp.-ig, addig nem cserélem amíg nem egyértelműen problémás, egyébként szép hangja van. A szolenoidról én is levettem a paláston lévő szűrőt, azóta hidegen sokkal rövidebb ideig ad hangot az okoskerék, a végén lévő szűrőt csak átmostam meg kifújtam sűrített levegővel.
És akkor az alapjárat-ingadozás. Azt vettem észre, hogy nagyobb melegben 30+°C a klímakompresszor picit furcsa hangot ad, ilyenkor jobban ingadozik az alapjárat, hidegebb időben, kb 25 fok alatt semmi baja, nem is rángatja a fordulatszámmérőt. Ezt mondjuk nehezebben tudom ellenőrizni mivel nem én járok vele, de már többször mentem egy nagyobb kört és fixen állt a mutató ha nincs dög meleg. Azt hiszem, egy felújítás vagy csapágyazás lehet, hogy befigyel.
Ezenkívül kapott vízpumpát, feszítőt, szíjat, termosztátot (valami leette a termosztátról a gumigyűrűt) új vízcsövet, 2x teljes hűtőkör mosást, új kiegyenlítő tartályt, gyári fagyállót, most olyan a folyadék mint egy pár hónapos kocsinál. Vettem még 2db hátsó ajtó teleszkópot, a gyári már gyengült de még tartotta, most olyan mint amilyennek lenni kell.
Nagy probléma eddig nincs, ezek sem olyanok amikkel ne lehetne együtt élni, de én szeretek mindent gyári állapotban látni, persze ami nagyobb összeg mint a két okoskerék azt nem cserélem le azért mert reggel halványan becsörren. Szerintem egy gondosan karbantartott H jó kocsi, ez a motor meg örök élet. Nekem meg jó, hogy kevés van belőle, később könnyebben el tudom adni.

-
Sza_Sa
senior tag
Srácok, honnan tudnám kideríteni, hogy milyen csomagtértálcát kellene rendelnem? 5 ajtós, az ajtó alatt van egy kisebb, csomagtartóba benyúló üreg. Csomagtér rendező szerintem nincs benne, bár nem is tudom hogy néz ki.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Ezért kapott a feleségem automatát. No shift, no shit. (vagy valami ilyesmi
) -
Sza_Sa
senior tag
Az emberi szem csodálatos egy szerkezet, képes korrigálni a színhőmérsékletet. Egy fehér papírlappal könnyedén be lehet bizonyítani, vegyetek elő egyet és nézzétek meg naplemente környékén (3000K) vagy borult reggeli időben (8-10.000K) vagy hagyományos lámpafény alatt, mindenhol fehérnek fog látszani, amennyiben nincs mellette valami referencia.
-
Sza_Sa
senior tag
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi, reméltem, hogy te válaszolsz, mégiscsak vágod a dolgokat.

Viszont nekem ott nem ez van, hanem a hőmérséklet szenzor.Ami így néz ki ha belenézek a csőbe: [link]
-
Sza_Sa
senior tag
Kérdés: z18xer-ben van map vagy maf szenzor? Ha igen, merre kell keresni?
Mert a levegő hőmérséklet eladó megvan, map vagy maf, akárhogy keresem, nem találom. De ami furcsább, alkatrészként hozza a Cromax, de még beépítve képet nem látta, róla... -
Sza_Sa
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Mohabá, van z18xer-ben alapjárati motor?
-
Sza_Sa
senior tag
Na, megvolt a vízpumpa és feszítő csere, tanulságos eredménnyel.
Az alkatrészeket már írtam, de hogy ne kelljen visszakeresni: feszítő Ruville ami egy átcsomagolt Litens, vízpumpa Hepu, Conti szíj, GM fagyálló.A cseréhez (z18xer) ki kell venni a légszűrő házat, amit a legegyszerűbben a felső tartó lebontásával tehető meg, így egyben kiemelhető a helyéről, nem kell szétszedni, persze előtte a levegő csöveket levettem. Ahhoz, hogy hozzá lehessen férni a feszítőhöz, le kell bontani a motortartó bakot, ehhez viszont érdemes a olajteknőnél megemelni és alábakolni a blokkot, máskülönben nem lesz könnyű visszatenni a csavarokat. Én először kivettem a motortartó és az öntvényt összefogó 3db csavarokat, majd lebontottam a motortartó bakot (szintén 3db M6 csavar) így már hozzáférhető és könnyedén kifordítható az öntvény, amit szintén 3db csavar tart.
Ha ez megvan, hozzá lehet férni a hosszbordás szíjhoz. Mielőtt levettem volna, meglazítottam a vízpumpa tárcsáját tartó 3db bk torx csavart, ha a szíj levétele után szeretné valaki le lazítani az szívás, mivel nincs semmi amivel ellen tudnál tartani neki. Aztán egy dugókulccsal már lehet is a feszítőt lazítani és levenni a szíjat a helyéről. A vízpumpa könnyen jön, 5db külső torx tartja.
Itt jegyezném meg, hogy ezekhez a csavarokhoz nem feltétlen szükséges torx dugókulcsot venni, megteszi a hagyományos crova is, bár nekem speciális, 12 csillagos crovám van, lényegében pont passzol a torx fogaihoz
A vízpumpát 8 Nm nyomatékkal kell lehúzni, majd a feszítőt 55 Nm-el, a vízpumpa tárcsájára nem találtam értéket, ezt amúgy sem tudtam volna pontos nyomatékra húzni, mivel nincs belső torx bitem ami 1/2-colos crovához lenne. Szóval, az új feszítőben van egy stift, ez megkönnyíti a szíj felrakását, ha betekertük a szíjat a helyére, ellentartva a feszítőnek, fogóval ki lehet húzni a stiftet, és szépen visszaengedve a feszítőt máris helyén van minden.
Aztán mehet minden a helyére, a motortartó bak és az öntvény tartó elem csavarjait szintén 55 Nm nyomatékkal húztam meg, előtte szerelőpasztával megkentem a csavarok elejét, hogy ne rágjanak össze. A végén felkerült a légszűrőház is.A másik projekt a termosztát és a hűtő alsó bekötése közötti cső cseréje volt, ennek csak annyi volt a baja, hogy a múltkori termosztát csere után észrevettem, hogy morzsolódik a belső fal az elején, biztos kidörzsölte a termosztát fém része. Ami nem lenne baj, csak visszatéve a csövet telenyomta a rendszert gumitörmelékkel. Lehetett hűtőt is takarítani.
A cső bilincse önzáró fajta, ami tök jó, ha van hozzá gyári szerszámod, különben szívás. Nagyjából 1 órát vett el az életemből a két bilincs levétele, a termosztát oldalán lévő még csak-csak, de a hűtő alján találhatót látszik, hogy akkor rakták fel amikor a motor és a hűtő még a kasznin kívül volt. Olyan szinten be volt forgatva oldalra, hogy először azzal kellett kezdenem, hogy egy drótot befűztem a hornyos részébe, aztán a drótot megfogva próbáltam felcibálni a bilincset, hogy olyan irányban legyen ahogy egyáltalán hozzá lehessen férni. Legközelebb, ha nem fogok sajnálni egy szerszámot, egy fogót beáldozok és csinálok hozzá célszerszámot. Visszafelé kb. 5 percig próbálkoztam, majd 2db vérhólyag után vettem elő az awab bilincseket...Aztán már csak a hűtő átmosása volt hátra, bár ebben is a bonyolultabb változatot vettem elő, lekaptam a kiegyenlítőtartályt. Amit szintén nem egyszerű levenni, ki kell venni az akksit (már előtte kivettem a tartójával együtt mert a vízcső alsó csatlakozását csak így tudtam egy kézzel! megközelíteni) a fém konzol elején van egy műanyag elem azt az autó eleje irányában vízszintesen le kell feszegetni, majd ha az lejött, egy határozott mozdulattal a motor irányban lehúzható a tartály, ezután könnyen le tudtam venni a bilincseket a csövekről és a szintjelzőről lehúzni a kábelt. Ezt is próbáltam kimosni, de az eredmény nem nyerte le a tetszésemet, ebből szerintem veszek egy újat, persze gyárit.
Majd feltöltés, járatás, leengedés, pihenés, feltöltés gyári fagyállóval 50-50%-ban, járatás, öröm.És a lényeg: néhány napja kérdeztem, hogy mi lehet az a csörgő, furcsa hang a motorból, ami alapjáraton való terheléskor jön elő. Na ezt a mai napig nem tudom biztosan, de nagy valószínűséggel a vízpumpa lehetett, mivel a csere után nincs hangja a kocsinak gázadásra. Csak a szívás-zaj, meg a tiszta motorhang, szuper!
Egyébként megvizsgálva a vízpumpát, egy pici holtjátéka volt a tengelynek, de ezt én még minimálisnak mondtam volna, ennyiért biztosan nem cserélt volna egy szerelő sem. Persze ezt levéve lehetett csak érezni, fenn a feszítés közben semmit nem lehetett érezni, sőt, tutira nem volt hangja, legalábbis alapjáraton.Nagyjából ennyi, aki szeretné megcsinálni és több infó kell, szívesen segítek, ha győri, akkor meg élőben is el tudom mondani a fontosabb lépéseket.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
3 hónapig bújtam a hirdetéseket, elmentem - többször - az ország másik végébe, aztán üres kézzel jöttem haza. Pedig nem egy márkát és nem egy tipust keresrem.
A család már rajtunk röhögött, a hátunk mögött biztos ment a - nekik semmi sem jó - szöveg, pedig de, csak illatos trágyát nem veszek. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
amargo
üzenetére
Nem, nekem z18xer van, de az após autója amit jobbára én tartok életben 1.4 H. Nem egy erőgép, klímával és nélküle is kelletlen 1500-as fordulatig, de azért bőven használható. Ment már vele majd' 300 ezer km-t
Az a poén, hogy tudtommal az alapmotoros h astrákat nem jelölték hátul, az 1.6-1.7-1.8-1.9 stb mind ki volt írva a hátsó ajtóra. Na nekem nincs, pedig gyári minden. -
Sza_Sa
senior tag
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
az 1.8-at nem fogja ennyire, a másik autónkon meg lényegében nem veszem észre, vagy mert újabb technika, vagy nem tudom, pedig alapjáraton nem nagyon tol a turbó

Más: megrendeltem a vízpumpa készletet, feszítő Ruville, pumpa Hepu, tömítés Febi, szíj Conti. Remélem nem lőttem mellé, ez gyári alkatrészekből nem gyári szíjjal lett volna 68 ezer, így meg 41 ezer. Gyári mániás vagyok, igyekszem mindenből azt venni, na de a feszítő ára ledobta a szíjat, egy huszassal került volna többe mint a Ruville, ami 5 ezerrel több, mint egy inkább jónak mondott Ina / SKF A pumpa 22 ezres ára csak szimplán sok, ott inkább a kíváncsiság vezérelt a Hepu irányába.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Ott már valami gondod lehet, a kompresszor nem foghat ennyit.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Akkor nem úszom meg a cserét... Skf jó lesz bele? A gyári opel iszonyat drága. Skf 16e, Gates 22e, opel 40e.

Vagy a Gates ami még belefér, abból a szíj, vezérlés nagyon ott van, azt szoktam venni. -
Sza_Sa
senior tag
Ha elővigyázatosságból vízpumpát cserélek, - mivel visszanézve a papírokat még a gyári van benne - a hosszbordás szíjjal együtt a feszítőgörgőt is érdemes cserélni? Látszólag semmi nem indokolná, de nem tudom, hogy mennyire érdemes plusz 15 ezret erre költenem.
-
Sza_Sa
senior tag
Mi adhat morgó hangot alapjárattól való induládkor? Csak ha nagyobb gázzal indul a kocsi akkor hallható, és csak alapjáraton való terhelésnél.
-
Sza_Sa
senior tag
Volt akit érdekel mennyit forog egy z18xer 4 sebességes automataváltóval autópályatempónál, 3250-3300 fordulat óra szerinti 130km/h sebességnél.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
4 sebesség, nem kifejezetten autópályás váltó. Nem igazán használtuk eddig pályán úgyhogy majd fel kell mennem, hogy megmondjam mennyit forog, 100 körül 2200 környékén van a fordulatszám
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nem, az enyém automata.

-
Sza_Sa
senior tag
Ma levettem a fojtószelepházat kitakarítani, nem volt vészesen koszos. Illetve nem vettem le mivel egy vizcsövet nem tudtam lehúzni, így kifordítottam a helyéről, úgy pucoltam meg.
Mikor visszatettem mindent a megtisztított map szenzorral együtt, a sarut visszatéve első-második-harmadik indítás után alalcsony alapjárat fogadott, illetve ha a gázra léptem a motor fulladt és leállt. Majd egyszercsak a valahányadik indítás után minden jó lett, vette a fordulatot.
Mi lehetett a baj? Hibajelzés van ilyenkor, bekerülhet a tárba? -
-
-
Sza_Sa
senior tag
Na én meg frissítettem a küszöb üregvédelmét 2db dinitrol 1000 spray+ 60cm-es szórószárral a furatokon keresztül. Az biztos, majdnem olyan a cucc mint a víz, folyik mint állat, viszont a speciális szár körkörösen porlaszt és eléggé rendesen, dőlt a küszöbből a festékköd.
A semmitől biztosan többet ér, aztán majd meglátjuk. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
Sukta 95
üzenetére
Nem olyan egyszerű ez, te lehetsz a legjobb, ha a felvett kollégák hanyagok, tudatlananok, stb. Azért egy pl. autójavítás nem sormunka, nem lehet a végtelenségig egyszerűsíteni, muszáj a beosztottnak is gondolkodni.
Az audinak, mercinek könnyebb dolga van, ők összeszerelőüzem, droidot lehet találni eleget (ők hívják így)
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Egyébként már multkor elmélkedtem miért működnek így a dolgok minden szakmában, sőt szinte minden területen és azt hiszem rájöttem.
Az a legnagyobb baj, hogy mindenki túlterhelt, ebből fakadóan ideges és kapkod. Ahány normális szakinál járok, legyen az festő vagy autószerelő, hegyekben áll a munka. Ez egy darabig megnyugtatja az embert mert van rendes bevétel, de amikor a sokadik feszített nap után sem látod a végét, meg már hulla vagy és még mindig ömlik a meló, na az kicsinál.
Voltam nem egy szerelőnél, ahol hegyekben állt az autó, mondta, 0-24-ben is dolgozhatna, nem lenne elég.
Na persze mikor magadnak dolgozol az más, majdnem hobbi, én is szetszedtem akár háromszor is a burkolatot a motoron, hogy a kábelek alatta úgy legyenek a vázhoz rögzítve ahogy kell, aztán nem is látszik.
Napokat kerestem gyári kábelsarut, hogy úgy nézzen ki a cucc mint a gyári, aztán raktunk a kábelre roppantós hüvelyt, az sem néz ki rosszul. Ha ebből élnék meg, azért nem lennék ennyire maximalista mert valószínüleg nem érné meg. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Csak nem neked is? Van a küszöb alján 2db U alakú leeresztő dugó, aminek az lenne a feladata, hogy az a kevés vagy több vizet le tudja engedni. Már ha nincs el tömődve porral, sárral, mivel ezek a dugók direkt nem hermetikusan zárnak, a por is bejut a küszöbbe.
Ezt kell kikapni, eltakarítani, majd tisztán visszatenni, így ellátja a feladatát -
Sza_Sa
senior tag
Volt ma termés, ahogy látom. Mindenkinek balesetmentes km-eket, meg lelépésmentes károkozókat. Mert nálunk valamikor a hétvégén nekitolatott valami fasz a hátsó lökös jobb oldalának, rendesen belekarcolva a műanyagba. Persze számot nem hagyott, csináltathatom meg saját pénzen. Még jó, hogy az elem nem tört, a rögzítők nem törtek és a fém egy gyufafejnyi helyen sérült csak.
-
Sza_Sa
senior tag
1.8 motoros astrám van, hagyományos automatával. Megyeszékhely, dugók elkerülve, 7km-es utakkal jön ki a kb 10l-es fogyasztás. Annyi neked is meglesz, de inkább több,
Egyébként jön-megy mint faluba a traktor, nincs vele gondom, de nem egy erőgép, inkább átlagos. Persze ebben a váltó is ludas, de az isigniánál meg a tömeg miatt lesz ilyen érzésed.
-
Sza_Sa
senior tag
Akksisaru levétel után hogy lehet megtanítani az automata ablakokat? A bal megy, a jobb csak addig amig nyomom neki.
-
Sza_Sa
senior tag
Ritkán nézem, de a termosztát cseréig simán 10 liter elment, napi 2x7km-es távokkal.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Estleg az érzékelő vezetéke feszülhet, szakadás vagy test léphet fel...
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Attól félek, nem lesz meg. Maximum arra gondolok, hogy valamelyik leeresztő dugó engedte be a vizet, hiszen verettem rendesen az alját. Bár akkor meg ki tudott volna folyni, de be volt tömődve porral, illetve a víz miatt sárral.
Mindenesetre gyakran fogom figyelni, hátha nem jön elő többé, szeretem ezt a dögöt, sokáig tervezem megtartani. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Nekem a küszöb külső részében volt a víz, de a belső rész porszáraz volt, küszöbborítás szintén száraz.
Azért kösz, hogy utána néztél, nálam más lehet a hiba.
Mindenesetre rendeltem dinitrol üregvédő viaszt, szórócsövet, aztán majd ha kiszárítom megfújom, legalább ne rohadjon, aztán egyszer csak kiderül honnan jutott be víz. -
Sza_Sa
senior tag
Találkozott már valaki olyannal, hogy a h astránál a küszöbbe volt víz? Másfél hete lemostam, de mivel nem én járok vele, csak a hétvégén hallottam, hogy fékezésnél víz bugyogás hallatszik, akkor azt gondoltam, hogy a tankból jöhet. Tegnap lementem a kocsihoz mert nem hagyott nyugton, aztán addig mentem vele, míg be nem azonosítottam a zaj forrását, a bal küszöb felől jött a hang, mintha az egyik pohárból önteném át a vizet egy másikba.
Alábújtam, az egyik dugót kivettem, majd kb 1 liter víz jött ki a küszöbből, de csak a balból, a jobb csont száraz. Ma minden dugót átnéztem, megvoltak, dobbetétet a küszöb felől megbontottam, ott is látszólag minden a helyén volt, a dugón még a gyári alvázvédő is rajta volt.
Honnan kaphatott ennyi vizet? Lehetséges, hogy a tavaszi intenzív alvázmosás ( sima slagos, nem magasnyomású) be tudott nyomni ennyi vizet, de ha igen, hol? -
Sza_Sa
senior tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha jól gondolom, a használati végén lévő szervizciklusok, külön műveletekre lebontva. Tehát, hogy milyen időközönként, mit kell ellenőrizni vagy cserélni az autón.
Erre gondoltál, ugye athomi?
-
Sza_Sa
senior tag
Liqui moly hűtőtisztító folyadékkal valakinek van tapasztalata?
-
Sza_Sa
senior tag
Akkumulátor pozitív saruján a gyári préselés eléggé melegszik, ami nem jó, cserelni kellene. Járt már valaki hasonlóan? Hogy javították, csere vagy kapott új sarut, új préssel?
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Nem láttam a visszavezetést ezért nem gondoltam a kartergáz lecsapódásra
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Hát igen, ezért nem szabad félni a "sokat futott" autóktól, sem a gyári gm olajtól. "Anyu" aki a gyerkeket viszi oviba, bölcsibe, stb, napi 2x3km-re, aztán a 8 éves 50 ezer km-t futott autója után kap a tipikus használtautó vásárló.
Egyébként nekem is termosztátot kell cserélni, nem melegszik a vizem, biztos savasodik az olaj.Sanki #81879: mennyi van benne?
-
Sza_Sa
senior tag
Astra h 1.8 fagyálló gyári feltöltési minősége milyen? Rózsaszín vagy lila?
-
Sza_Sa
senior tag
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
üzenetére
Most adtam el a conti gumikat, hogy vegyek 4évszakos gumit rá. Ez nálam azért nyerő, mert ősszel így is, úgy is vennem kellene téligumit, így meg jobban jövök ki, mert:
1; ritkábban kell vinnem gumishoz a felnit, most is egy helyen leverte a szélét plusz grátisz lenyúlta a fém szelepsapkáimat. Finom de erélyes fellépésemre azért visszaadta
a felnit már meg sem említettem, úgy is letagadják. És teljesen mindegy hová megyek...
2; több pénzem marad, a mostani 4évszakos gumik nagyon jók, hacsak nem pályanapozol. Eddig a télit is meg a nyárit is csak azért kellett cserélnem, mert elöregedtek, nem azért mert elkoptak volna. Ez meg ablakon kidobott della.Szóval az én ajánlásom, Kleber quadraxer vagy valami hasonlóan jó, vagy jobb gumi. Aztán lehet veretni télen-nyáron
-
Sza_Sa
senior tag
-
Sza_Sa
senior tag
Van itt valaki a győri és tud segíteni a komfort dolgok felprogramozásában? Kísérőfényt szeretném bekapcsoltatni, persze nem szertném ingyen.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
< DominuS >
üzenetére
Velem kifejezetten Bosch-t vagy a gyári GM -ami szintén Bosch- gyertyát vetettek az 1.8 motorhoz.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Dupla
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Sógoré így járt, ( szintén g) Győrben tudok kontaktot, kiütötték neki a kódot.
-
-
Sza_Sa
senior tag
Hátha tudok segíteni. A j 1.4 net motorját dícsérik, csak a kasztni súlya miatt nyög szerencsétlen motor, ezért aztán a fogyasztása nem baráti. Előnye, hogy szívócső befecskendezéses, nem koxolódik. Az 1.6 sidi már közvetlen befecskendezős, több törődést igényel.
A k astrával debütált 1.4 és 1.6 már mind közvetlen befecskendezéses.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Jogos. Én az alapjel behelyettesítésére gondoltam.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
< DominuS >
üzenetére
Az biztos, hogy a lambda nem okozhat ilyen hibát, sem az első, sem a katalizátor utáni.
-
Sza_Sa
senior tag
Nekem meg termosztát hibám van, az már biztos. 50 foknál is meleg a termosztát utáni cső, átenged.
Ahogy néztem eléggé vacak helyen van, a csövön lévő bilincset le lehet venni úgy, hogy később visszarakható legyen? -
Sza_Sa
senior tag
válasz
gzbotii
üzenetére
Mielőtt h astrát vettem, néztem a d corsát is, illetve a szomszédomnak van egy 1.4-es.
Jó autó, kevés hibával. Az 1.2-est nem vezettem, az 1.4 teljesen élhető motor, bár ha az após 1.4-es astrája is megfelelt futkosós autónak, a jóval könnyebb corsa is elmehet az 1.2 motorral. -
Sza_Sa
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Néztem, de nem mertem belekezdeni. Ettől függetlenül a levett fedélen megpróbálom, hátha sikerül.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Teljesen igaz amit linkeltél, csak a vákuum alapján senki ne hozzon olyan döntést, hogy dobja a szelepfedelet. Hacsak nincs sok pénze, a gyári fedél 110 ezer teli áron, chevrolet cikkszámmal "csak" 70, de szerencsére adják hozzá a gyári tömítést is. Az utángyártottat meg nagyon meg kell nézni ki csinálta, de ott meg nincs tapasztalat, így marad a gyári, ha nem akar az ember bosszankodni.
Nekem egyébként segített, azóta fixen áll a fordulatszámmérő. -
Sza_Sa
senior tag
Valakinek van tapasztalata beépíthető és az autó fejegységét kezelő kihangosítóval h astába? Feleségemnek kellene valami olyan, ami bt-os, és némítja a rádiót hívásnál.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem mentem többet, lehet, hogy a fűtés vette el a hőt.
-
Sza_Sa
senior tag
Srácok, astra h 1.8 termosztát mikor nyit? Ha előcsalom a titkos menüt, nekem a vízhőfok 70 foknál megáll kb 6-7 km nyugodt tempó után. Nekem ez kevésnek tűnik...
Más. Kicseréltem a szelepfedelet és a gyertyákat, ezek után az alapjáratom egyáltalán nem ugrál. Készítettem képeket a művelet egyes részeiről, ha valakit érekel, szívesen felteszem.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Persze, megnézem. Ennek a membránnak egyáltalán mi a szerepe? Miért van rákötve a vákuumcső?
Új hozzászólás Aktív témák
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 / LAPTOP 1
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)

a felnit már meg sem említettem, úgy is letagadják. És teljesen mindegy hová megyek...