Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A fénynél gyorsabban
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Locutus
veterán
válasz #72042496 #27499 üzenetére
De PC-ről hajtva senkit se érdekel a 4:2:0. Annyi erővel kvarcjátékról 720p/30fps-el is lehet bohóckodni
Meg mondjuk az 1440p se tudom hogy jelenik meg egy 4K kijelzőn. Egyáltalán élesebb, jobb lenne mint az FHD? Ami legalább kerek pixelszámra osztható le. Meg mit kell ezen támogatnia a C9-nek? A 8-as széria is tudja az 1440p-t, nem? Vagy 120Hz-et nem enged hozzá?
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Locutus
veterán
válasz torma1981 #27502 üzenetére
Nekem FullHD-vel nincs igazán gondom a B8-on. Annyira nem rossz az, főleg mozgalmasabb játéknál nem venni észre. (Nem úgy, mint a 4:2:0-t, pl mozgó szövegeknél, hud-nál, hátmég desktopon, böngészőben stb.) Kérdés, hogy 1440p egyáltalán előrelépés e hozzá képest élességben, ha 4K a natív.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
törölt tag
válasz Locutus #27501 üzenetére
A Panasonic tud 2x2 FullHD-ról 4K-ra skálázást. Az LG-nél viszont nincs ilyen. Ott semmit nem jelent az oszthatóság, a FullHD és 1440p közül pedig az utóbbi lesz az élesebb. A 8-as sorozat egyáltalán nem fogad 1440p jelet.
"De PC-ről hajtva senkit se érdekel a 4:2:0. Annyi erővel kvarcjátékról 720p/30fps-el is lehet bohóckodni"
Téged nem élrdekel. Mást viszont hadd érdekeljen, OK?
[ Szerkesztve ]
-
Tulku
veterán
A szememnek nem hittem pénteken...MM-ben olcsóbb volt a 65 C8 mint a 65 B8 (520-ért volt kiírva a C8)
Még fél éve talán 680-ért vettem...baromira mennek le az árak...persze tudom, kifutó modell... -
janos666
nagyúr
válasz #72042496 #27505 üzenetére
Már a C7-en is ment az 1440p60 (HDR10 is), csak az 1440p120 az újdonság.
Játékban nekem is szebbnek/gazdagabbnak tűnik az 1440p, mint az 1080p, de Windows asztalon szebbek/olvashatóbbak a betűk 1080p-ből. Ebben gondolom inkább az aliasing-nak van szerepe (kevesebb és jobban elmaszatolódik játéban az aliasing, ha nagyobb a felbontás. akkor is ha nem kijelző-natív és nem is egész szám arányú, olyasmi ez is mint az SSAA 1080p-re, csak extra blur-el).2160p-ben tényleg nem annyira rossz a 4:2:0 játékra. DolbyVision módban gyakorlatilag csak ez lehetséges most (fixen YCC 4:2:0 van bepakolva RGB-be). Nem szeretem, látszik hogy furák a színes élek (akár falevelek, sziklák peremei elütő színű háttéren, stb) de nem folyik ki tőle a szemem. Ez összességben még mindig jobb, mint az 1080p 4:4:4 (de főleg 1080p 4:2:2 és már azzal is elvoltunk régen FHD korszakban). Sőt, aki bekapcsolva hagy mindenféle blur filtert és hasonló maszatoló effektet (ami konzolon általában nem opció), annak valószínűleg többnyire édes mindegy (a 4:2:2 biztos, de a 4:2:0 sem hasal el annyira úgy).
Persze apró szöveget olvasni, főleg ha színes a betű és/vagy a háttér, akkor a 4:2:2 is kaka, a 4:2:0 pedig borzalom. Ez nyilván előjöhet akár játékban is néha, de általában ~12 pontostól nagyobb betűket szoktak használni HUD-okon.
Ha működne a 2160p120 4:2:0 a C8-on, biztos kísérletezgettem volna vele és talán azt használnám néhány játékhoz. De e tekintetben abban sem vagyok biztos, hogy minden VGA HDMI 2.0 portja tudja ezt, vagy hogy minden DP 1.4 -> HDMI 2.x átalakítóval működik (mindkét VGA gyártó driver-ével).
De általános PC használatra nyilván erős pozitívum a 4:4:4 / RGB még a 4:2:2 felett is. Jó enne ha el tudnánk felejteni a subsampling-et.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
törölt tag
válasz janos666 #27508 üzenetére
Persze, subsampling nélkül lesz ez az igazi.
A RTINGS alapján írtam, hogy a C8 egyáltalán nem fogad 1440p-t. De ha 60 Hz-en fogad, akkor tévedtem, és az RTINGS is tévesen közölte ezt a részt.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz #72042496 #27499 üzenetére
Csak HDMI 2.1-en engedi az LG-n, de HDMI 2.1 forrás még nincs, így nem tudják tesztelni. A Samsung ugye nem tud HDMI2.1-et így az általad vázolt módon működik is HDMI 2.0. Nem tudom, hogy az LG okkal vagy véletlenül nem tudja az utóbbit, de kinézem, hogy miután az övék tudja a teljes HDMI 2.1-et így nem is foglakoznak a HDMI 2.0-ás megoldással. A Samsungnak viszont nem volt más választása. Bár megjegyezném, egyesek az írták tudhatják a Samuk is a 2.1-et, csak a hivatalos "papírozás" csúszik, de mivel ugye nincs eszköz, ezt sem tudják tesztelni...
[ Szerkesztve ]
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
törölt tag
válasz renatto #27510 üzenetére
"Csak HDMI 2.1-en engedi az LG-n, de HDMI 2.1 forrás még nincs, így nem tudják tesztelni."
Igen, elvileg így van, mindenesetre érdekes megkötés.
Az új Samsungokhoz tudtommal később megvásárolható lesz a HDMI 2.1-es connect box. De az előzményeket ismerve nem lepne meg, ha jobban megérné a komplett tévét újra cserélni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz torma1981 #27513 üzenetére
RGB-nél nincs 4:2:2 vagy 4:2:0, ott mindig pixelenkénti a színmintavételezés. Azért RGB.
A chroma subsampling (RGB helyett YCbCr kimeneten érhető el) lényege, hogy csak a fényességre van pixelenkénti mintavételezés, arra érzékenyebb a szem. A színeket viszont bizonyos pixelek a szomszédjaiktól öröklik meg, mert az kevésbé szembeötlő, a sávszélesség-igény viszont csökken. A Wikin illusztrálják is a különböző eljárásokat.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
válasz #72042496 #27514 üzenetére
És hogy teljesen ki legyen maxolva a válasz, itt az Rtings magyarázata, ahol már csak a 3 "szöveges kép" érdekes, amin látható, hogy is romlik a kép.
KLIPSCH - 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monolith 12 THX Ultra - Yamaha RX-A2080 Epson TW9400 4K HDR - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15
-
ice cube87
csendes tag
Ezek lennének a megbukott Hisense Oled Tv-k ? Hisense H65U8B
Európában próbálják elsózni az Ausztráliában megbukott Hisense OLED tévéket
-
nagyúr
válasz ice cube87 #27517 üzenetére
Nem OLED.
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Pro Koryak
addikt
Az 'X' széria az oled.
-
Calogero
addikt
Én is belépek OLED tv tulajok körébe
LG OLED65E8PLA vagy PANASONIC TX-65FZ800E a kiszemelt változat.
-
daneel_hu
addikt
válasz Calogero #27520 üzenetére
Egyikkel sem jársz rosszul.
A Pana szerintem messze alulmúlja esztétikumban az E8-at, de ez ízlések és pofonok.
Van akinek tetszik a baltával faragott talp, nekem nem. Mások szerint az E8 a csicsa, a Pana pedig a konzervatív design.
E8 az exkluzív minimál... (szerintem)
Na... de tényleg mindkét készülék jó, ez biztos.Nekem E8 van, jó cucc. Banding és tinting itt is lesz arra készülj. (mint minden olednél)
-
daneel_hu
addikt
válasz Pro Koryak #27523 üzenetére
65 colos?
Mert az 55-ösön nekem se vót'.
65-ösből nem sok olyat láttam amin ne lenne. -
alaves
addikt
Hisense O8B az 55" OLED TV-jük. 1400 EUR
Szerintem sem versenyképesSamsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
Beni2360
félisten
Volna egy kérdésem a TV-m LG OLED55C8PLA
Adott egy HM rendszer egyebek közt van egy IP TV kábeles T-komtól és egy DIGI kábeles DVB-C boxxal. + stb médi box. Ezek mennek egy AVR-be és egy HDMI-n a TV-be.
Na most az IPTV adását 2160p-ben jelenití meg a TV-n, a digi adását meg csak 1080i-ben. pedig az a jobb minőség üvegszálas technikával.
Mi lehet a gond ?
Többi adat lentebb olvasható.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
renatto
őstag
válasz Beni2360 #27527 üzenetére
A tévén biztos hogy 2160-ban jelenik meg mindkettő. Te legfeljebb a forrást láthatod 1080i-nek és 2160p. Az elsőnél ezek szerint az erősítő "átengedi", míg a másikat 2160-ra konvertálja. Az enyémen úgy van beállítva az AVR, hogy mindent 4k-ra konvertál, így a tévén mindig 2160 jelenik meg.
-
Joshi
titán
-
Beni2360
félisten
válasz renatto #27528 üzenetére
Köszia választ.
Hát átnéztem az avr beállításait mindkettőn azonos és a video signál is 1080i stb mindkettőnél.
A kép alapján jóval szebb a DIGI képe és gondolom a TV vált. (Ez megvolt az elözző FHD TV-nél is.)
-------------------------------------------------
Ami még lemaradt az előbbi kérdésemnél.Amikor át vált HDR-re a TV nagyon erőssek a színek. Esetleg erre az opcióra kellene egy másik beállítást csinálni? Nagyon szaturáltnak tűnik.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
renatto
őstag
válasz Beni2360 #27530 üzenetére
Az erősítőben állítsd át a video-n belul a Conversion és Ip scaler-t ON-ra és 4K-ra, így mindkettőt felkonvertálja az erősítő 4k-ra.
Attól hogy 1080i a forrás/sugárzás, maga az adás lehet rosszabb minőségű.Mikor vált át HDR-re a tévé? HDR filmnél? Ha megy a HDR film nyomd meg a beállítás gombot, majd képi beállítások és állítsd át a képmódot pl technicolor-ra (vagy másra).
-
Beni2360
félisten
válasz renatto #27532 üzenetére
Hálás köszönet a leírásért rendbejött. Elösszőr az IP Tv-nél állítottam át ahol már eleve volt 2160p és a digin nem változott. Nem gondoltam, hogy minden bemenetnél meg kell csinálni.De most DIGI-n is megjelent a 2160p.
Igen a digi mindig is jobb képet adott más rendszer.
A HDR meg a 4K hdr filmeknél van majd megnézem a lehetőségeket.[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
65-ös lg-t szeretnék venni. Várható szerintetek még valami értelmes akció, vagy inkább cuppanjak rá az egyik modellre, amíg egyáltalán még kapható. Xbox One X-hez és filmekhez lenne használva.
Milyen feltételekkel ajánlatos használni, hogy ne fussak lékre beégéssel, egyéb anomáliával és mennyire zavaróak a banding és tinting jelenségek?
Egy 2012-es 55-ös Sony LCD-ről váltanék, ahol bár tinting nincs, a banding sokszor elég keményen meg van már. Sok helyen olvasom, hogy az 55-ös oledeken nincs banding és tinting, de 55-ről 55-re nem látom értelmét 2-300 ezret ráfizetni, a 65-ös méret azért már jóval csábítóbb 2,7-3 m-ről. Persze a megerősítés mindig jól jön.
A legjobb ajánlat. LG 65b8 Megkísértett a gondolat, hogy berendelek egyet poénból. Ennyiért még garanciáztatásal is megérné.
[ Szerkesztve ]
-
renatto
őstag
Miután biztos voltam benne, hogy kamu/elírás megrendeltem 1-et és fél percen belül jött is az üzenet: "Rendelési megbízásod, a beszállítói forrásokat megvizsgálva, nem teljesíthető."
Ettől függetlenül az a TV nagyon jó, csak 3x annyiba kerül.
-
Celtis
veterán
Hogy mennyire zavaró a banding és tinting az nem annyira a TV-től mint inkább tőled függ.
Azt gondolom, hogy a felhasználók túlnyomó többségét nem zavarja, valószínűleg a legtöbben észre sem veszik. Nekem konkrét tapasztalatom is volt, amikor megnéztem egy 65B8-at. Ott volt rajt a tinting, a tulaj pedig megkérdezte, hogy látok-e tintinget, mert ő nem. -
-
daneel_hu
addikt
válasz Pro Koryak #27536 üzenetére
Majd ha mutatsz egy 5% gray homogén felületet megfotózva töksötétben, és nincs rajta látható banding akkor elhiszem. De addig...
Nemzetközi fórumokon sincs olyan info, hogy a Panát ne érintené ez a "probléma". -
veterán
válasz daneel_hu #27546 üzenetére
Te biztosan jobban tudod, hogy mások mit látnak a tv-jükön és mit nem.
Ne csináld már... Ember.
Az elképzelhető, hogy vannak akik nem vizslatják nagyítóval a tv-jüket. De pl annyit én is megtettem, hogy megnéztem sötétben a fehéret, szürkét, pirosat, zöldet, kéket totálban. Hamar megállapítottam, hogy semmilyen rendellenességet nem tapasztalok.
Tehát engedtessék meg nekem és Panás fórumtársamnak is, hogy azt leírjuk, amit látunk. Ne Te mond meg, hogy márpedig az amit nem látunk, ott van. Pedig nincs.
A következő fokozat az lenne, hogy leírnád azt, hogy szükségünk van panelcserére, mert az LG-nél ez a "divat". És ha az LG-nél vannak ilyen irányú problémák (bandingok, tintingek, panelcserék), akkor márpedig minden Oled márkánál ez lehetséges és szükségszerűen előfordul. Minderre még azt is felhozod, hogy ez azért van így, mert az LG gyártja a paneleket. Itt jegyezném meg csendben, hogy a vezérlést viszont nem az LG gyártja, plusz a paneleknél is előfordulhat, hogy a többi gyártó akármit nem vesz át panel szintjén sem.
Tehát, kérlek tisztelettel, hogy mérlegeld, amit leírtam és ne erőszakolj olyan dolgokat mások tv-jével kapcsolatban, ami tényleg nincs. Soha senki nem állította hivatalosan, hogy a fent említett hibák globálisan minden márka, minden oled tv-jére vonatkozik.
Szerk.: Mondom mindezt úgy, hogy két Pana is van a családban, egy 55 és egy 65 colos.[ Szerkesztve ]
-
Pro Koryak
addikt
válasz daneel_hu #27546 üzenetére
Az volt az első, hogy tesztképekkel átnéztem a panelt.
Azóta még egyszer, de már csak pixelhibát kerestem, találtam is, de csak sub és 40-50cm-ről már nem látni, szemből nézve meg közelről sem.Nem baj, hogy LG-t vettél, de vannak más gyártók is. Én bevállaltam és eddig bejött.
-
renatto
őstag
válasz Pro Koryak #27536 üzenetére
Ha a vezérlés bele is szól, nem sokat ér. Flatpanelshd.com teszt kép:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest