Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#26301) Joshi válasza renatto (#26262) üzenetére


Joshi
titán

Az OLED márkás cicaharcba most inkább nem folynék bele, de a 4K@120Hz-hez hozzáfűznék egy-két dolgot. ;]

"Abszolút nem. Azt jelenti, hogy nekik nincs HDMI 2.1 forrásuk, így nem tudják tesztelni. Majd ha lesz, letesztelik."
De miért kellene egy külső HDMI 2.1-es HDMI eszköz? Ha tudja a technika, akkor azt nem tudja a tévé belső lejátszója mondjuk egy Demo anyaggal? :Y Szerintem még készíteni is lehet ilyen videókat amit aztán MP4 vagy MKV-ba csomagolva ki lehetne próbálni.

(#26302) Joshi


Joshi
titán

Az OLED tévék árazásaival kapcsolatban azért lenne egy megjegyzésem. Amikor egy LG 65B8 akcióban volt ~450k körül(nem emlékszem pontosan), akkor azért elgondolkozik az ember hogy ezt vegye vagy egy 150-200k-val többe kerülő más gyártó megoldását. Szóval LG nagyon is alul árazza az OLED tévéit a konkurenciának. Ki az a hülye akinek ekkora különbség nem tétel? ;]

[ Szerkesztve ]

(#26303) torma1981 válasza Joshi (#26302) üzenetére


torma1981
veterán

Na ezért veszek megint majd LG-t. Most volt 460k mi lesz majd év vége körül? Évről évre rohamosan megy le az ára. Jövő ilyenkor a B9/C9 lesz 400k is ha így folytatódik. Én 17-ben 475k-ért vettem a 55B7-t

(#26304) rothfb válasza daneel_hu (#26296) üzenetére


rothfb
veterán

"Pana nem tudom mit nyert".
Olvasd el a tesztet. 2018 legjobb tv-je lett. Nem akárkik és akármilyen körülmények között tesztelték őket.
A kedvedért ismét belinkelem:
[link]

"R9, W9 pedig kuriózum, sem Pana sem SONY tv még csak hasonló sincsen, tehát nem tudom mivel lehet hasonlítgatni. :C"
Még egyszer mondom, még szép, hogy elsőnek az LG jön ki feltekerhető panellal. Oledben. Hiszen ő gyártja őket. De azért:
[link]
[link]

(#26305) renatto válasza Joshi (#26301) üzenetére


renatto
őstag

Ezt én sem értem és erről nem is írnak semmit. Még az is lehet nem tudja?! :F Mondjuk ez egy érdekes helyzet lenne.
Rtiings-en ez van ugye: "LG advertises that the C9 supports a 4k @ 120Hz input from external devices" és ez a belső lejátszóról nem tesz említést.

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#26306) so_ha válasza rothfb (#26304) üzenetére


so_ha
senior tag

A teszteken elért pontkülönbség az Oled tv-k között annyi, mintha a pöcsöd 1 mm-el nagyobb lenne a másikénál, és ezzel még dicsekednél is. Ennyi erővel nyugodtan nézhetsz tesztábrákat is, hátha kiderül, hogy mégsem mindem tökéletes a tévéden. ;)

(#26307) rothfb válasza so_ha (#26306) üzenetére


rothfb
veterán

Nem tudom, hogy jön össze nálad egy hivatalos teszt belinkelése, a p@cs és a tesztábrák (amikről elmondtam, hogy nem nézegetem). De te biztosan látod az összefüggést.
Én csak daneel számára linkeltem, mert azt írta, nem tudja mit nyert a Pana, nem tudtam, hogy ez neked ennyire fáj.
Ahogy elmondtam, nem kellenek ábrák ahhoz, hogy lássam, ha valami nem stimmel a tv-kkel.

[ Szerkesztve ]

(#26308) torma1981 válasza so_ha (#26306) üzenetére


torma1981
veterán

Pontosan. Ezért mondom hogy az ár, szerviz a legfontosabb. Ebben meg az LG messze a legjobb. Sony is csak a nevéből él. Régen jó tv-t gyártott most semmivel sem jobbak mint a többi gyártó, csak feláras. Képernyő rezgéses hangkeltés? Minek? Ilyen értékű tv-t aki vesz gondolom van komoly hangrendszer pluszban.

(#26309) so_ha válasza rothfb (#26307) üzenetére


so_ha
senior tag

Nálam ha szignifikáns különbségről írnak több tesztben egy termékről, az már befolyásolja a véleményemet/döntésemet, de ha ilyen minimális az eltérés, mint ebben az esetben, akkor a szubjektív tényezők, vagy egyéni prioritások fontosabbak számomra. :K

(#26310) rothfb válasza so_ha (#26309) üzenetére


rothfb
veterán

Már változtattam az előző hozzászólásomon, mert azt veszem észre, bármennyire is próbálok simulni a fórum hozzászólóihoz, mindig akad egy okosabb, aki megmondja a tutit és baromi okosan beszól, kiforgatva a szavaimat. Ráadásul olyan kapcsán, ami egy hivatalos teszt belinkelése. De a lényeg Daneel-nek szólt.

"de ha ilyen minimális az eltérés, mint ebben az esetben, akkor a szubjektív tényezők, vagy egyéni prioritások fontosabbak számomra. :K"

Egyébként nálad mit jelent a minimális eltérés, hagy kérdezzem már meg? mi alapján ítéled meg, hogy itt minimális az eltérés? Ott voltál?
Vagy ha az LG nyer, akkor szignifikáns az eltérés, ha másik márka, akkor meg nem?

A magam részéről lezártam.

(#26311) so_ha válasza rothfb (#26310) üzenetére


so_ha
senior tag

Láttam, hogy kiszerkesztetted a vigyorgó fejeket, és komolyra vetted a figurát.

Megvetted a tv-t, használd örömmel, és nem kell bizonygatni senkinek sem, hogy jó (legjobb) vételt csináltál, csak szimplán örülj neki. Nem kell senkit sem megtéríteni, hogy mi a legjobb, mert aki ekkora összeget kiad tv-re, az többnyire utána jár úgyis (tudatos vásárló, mint itt a többség), ha meg nem ilyen típus, akkor úgyis sz@rik mindenki véleményére, és megveszi az első "elé ugró" készüléket. Én eddig sem vitatkoztam, csak véleményem volt, remélem nem baj?! peace ;)

[ Szerkesztve ]

(#26312) daneel_hu válasza rothfb (#26310) üzenetére


daneel_hu
addikt

Demokrácia van, mindenki azt vesz amit akar, büntetlenül lehet hülye bárki. :) (vagy okos)

(#26313) Joshi válasza so_ha (#26311) üzenetére


Joshi
titán

A mérlegnek azért általában két oldala van. Ha én és rothfb úgy gondoljuk hogy szerintünk a Sony/Pana jobb mint az LG, akkor lehurrog a többség hogy minek annyival drágább tévét venni annyival nem jobb. Azt viszont a másik oldalnak is el kell fogadni hogy sokan máshogy gondolják. Szerintem most a Pana idei modelljei a legjobb megoldások, mert támogatnak minden HDR formátumot, legszívesebben egy GZ2000-et vennék.

ui.: a jelenlegi Sony A1 tévémet csak akkor fogom cserélni ha az OLED, mentes lesz minden negatív dologtól. Addig meg élvezem a képminőséget mert tinting ide banding oda, azért nagyon komoly képminőséget képviselnek ezek a tévék. :K

[ Szerkesztve ]

(#26314) rothfb válasza daneel_hu (#26312) üzenetére


rothfb
veterán

Na ez jó végszó... :R

(#26315) AkosKJ


AkosKJ
tag

Azért néha néha visszanézek mi itt a szitu, de olyan kis vicces a forum mindig jön valaki aki elkezdi ezeket hogy melyik jobb meg miért stb ezek a tesztek is halottnak a csók 🤣😂
Ki gyártja az alap oled panelt, az LG 😂
Tesztek meg megmutatják hogy kinek a szarja jobb az adott alap panelon, a sonyé a panáé vagy az LG é 🤣

AZÉRT néha hasznos infók is vannak fent 😉

[ Szerkesztve ]

(#26316) Celtis válasza OPiiPO (#26288) üzenetére


Celtis
veterán

Megszólítva érzem magam, mivel sokat panaszkodtam itt a tintingre.

Könnyű kigúnyolni azt aki egy tesztábárn demonstrálja a TV hibáját, nehezebb megérteni, hogy az a hiba amit egyesek észre sem vesznek, mást végletekig zavar, és nem azért mert teszt ábrákat néz, hanem azért mert normál képtartalomnál is látja. Persze nem az áruházi demo dzsungel felvételeknél, hanem pl egy focimeccsen folyamatosan, és kibaszottul zavarja.

Ma vettem egy XF9000-es Sony-t. Hiába csúcs kategória, az OLED után hiányérzetem van. Viszont nincs zavaró képhibája. Alig várom, hogy újra OLED TV-m legyen, de már normális színtisztasággal.

(#26317) AkosKJ


AkosKJ
tag

Én támogatnám hogy egyre több Sony meg Pana oled TVt vegyenek azok akik megtehetik. Érdekelne a ügyintézés illetve szervíz szolgáltatása ha gond van, szerintem sok ember elgondolkodna ha azonos áron vagy kicsit drágábban tényleg jobbak, illetve megfelelő a szervíz garancia háttér is. 😉
Az lenne a legjobb ha egyiknél se kéne szervíz vagy garancia mert 99% ig jók 15 éven keresztül, de most nem azok az idők járnak.

[ Szerkesztve ]

(#26318) Joshi válasza Celtis (#26316) üzenetére


Joshi
titán

Tinting ügyben semmi gond nincs a 65A1-el normál körülmények között, a Sony LCD topikba inkább nem offolnék ez ügyben. ;]

(#26319) Celtis válasza Joshi (#26318) üzenetére


Celtis
veterán

Az enyém sajnos nem ilyen volt. Offolni nem én kezdtem.

(#26320) Joshi válasza Celtis (#26319) üzenetére


Joshi
titán

"Offolni nem én kezdtem."
Nem azért írtam, csak nem akartam LCD topikba OLED témáról beszélni.

Ha rám hallgatsz, akkor ~1év múlva megpályázol egy Pana GZ1000 vagy 1500-at. Persze tesztet mindenképpen nézni kell mielőtt dönt az ember. A GZ2000 túl lesz árazva, de hogy azon nem lesz tinting és banding az is biztos. :K Nem mellesleg ezek a Panák már támogatják a Dolby Visiont a HDR10+ szabvány mellett. :C

[ Szerkesztve ]

(#26321) bigmasterg válasza torma1981 (#26308) üzenetére


bigmasterg
addikt

"Sony is csak a nevéből él."
Akkor ezt időre linkelem neked. Plusz [link]
Annyi jogos, hogy nem feltétlenül ér annyival több, mint egy Pana, vagy LG.

[ Szerkesztve ]

(#26322) torma1981 válasza bigmasterg (#26321) üzenetére


torma1981
veterán

Az ár a legfontosabb nem? Nem csak itt Magyarhonban. Külföldön sem veszik meg a túlárazott dolgokat.
Régen a Sony képcsöves tényleg komoly cucc volt. Nem volt ellenfele. Most már van. És ahogy írtad messze nem érnek annyit mit amit kérnek érte. Ár/érték mutatóban rosszabbak jóval mit az LG. Mivel az LG gyártja a panelt, és nagyon úgy tűnik, hogy most érik be lassan a sok fejlesztés, ezért náluk lesz mindig az előny. Hiába a csilli vili képernyős hangzás az, hogy mennyibe kerül az mindig fontosabb lesz. Azért kíváncsi vagyok milyen arányban részesednek az OLED gyártók. Az tuti messze a legtöbbet az LG ad el. A többi csak kullog utána. Persze, hogy nagyobb a meghibásodás is netán.

[ Szerkesztve ]

(#26323) Joshi válasza torma1981 (#26322) üzenetére


Joshi
titán

Amikor én vettem a Sony 65A1-et 1milláért, akkor az LG 65B7 normális üzletben 950k volt. Az Emagnál volt azt hiszem ~850k körül, de onnan én semmit nem veszek. Az LG 2018 óta áraz keményebben, de meg teheti hiszen minden panelt ő értékesít, még az enyémet is pedig Sonym van. :DD

ui.: néha ki lehet fogni jó Sony/Pana akciókat is, csak figyelni kell a netet. :K

[ Szerkesztve ]

(#26324) Celtis válasza Joshi (#26320) üzenetére


Celtis
veterán

Ilyesmi a terv, vagy még hamarabb.

(#26325) robroy7919


robroy7919
tag

Sziasztok , szeretnék pár kérdéssel fordulni hozzátok. 1: ki lehet e kapcsolni a tv képernyőjét , hogy csak hang legyen. Egyszerüen nem talalom :( 2: milyen médialejátszot ajánlatok hozzá kb. 100-ig 3: kell e , érdemes e kalibráltatni és itt a forumon erre találok e esetleg valakit :)
Előre is köszönöm. :R :R :R

(#26326) daneel_hu válasza robroy7919 (#26325) üzenetére


daneel_hu
addikt

Milyen tévéről van szó?

(#26327) daneel_hu válasza Joshi (#26323) üzenetére


daneel_hu
addikt

Nálam 77-es van tervbe véve, de sajnos egyelőre sony és pana fronton ezek csillagászati árban vannak.
Még az LG is necces, de a 77C8 volt 1,25 milla is, SONY 2,35... Pana 3,6 millió. :C
Csere pedig csak akkor lesz ha képátlóban is előre lehet lépni, ez egyértelmű.

(#26328) lala666 válasza robroy7919 (#26325) üzenetére


lala666
senior tag

Energiatakarékos üzemmód, ott lehet kikapcsolni.
Nekem HimediaQ10pro-m van.

Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501

(#26329) robroy7919 válasza daneel_hu (#26326) üzenetére


robroy7919
tag

Lg65 b8 :K

(#26330) robroy7919 válasza lala666 (#26328) üzenetére


robroy7919
tag

Nagyon köszönöm :R :R :R :R :R

(#26331) Gtaati


Gtaati
őstag

Helló Mindenki!

Ha már megy megint az Oled "szar" és mennyi baj van vele téma... Akkor jelezném, hogy nálunk az 55B7 él és virul mindenféle hiba mentesen már több mint 5000 órával a háta mögött!!!! Tv, játék, monitor, filmek stb. a felhasználás jellege:)

(#26332) Peter.Kalasz válasza Gtaati (#26331) üzenetére


Peter.Kalasz
tag

Örülök neki, kérdés, hol lehet megkukkolni, hány órát ment a tv? 55 C8

(#26333) Pro Koryak válasza Gtaati (#26331) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Az itt felhozott problémák 90%-ban a 8-as szériát érintik.

(#26334) ribarszki válasza Gtaati (#26331) üzenetére


ribarszki
őstag

Ennek igazán örülünk! :K Viszont nekünk nem az Oled tartósságával van bajunk,hanem azzal, hogy fél millióért azt kell néznem, hogyan sárgul a fű a focimeccsen a kép bal szélén. (B8)
Ha csak tesztképen látnám pont nem érdekelne, de sajnos valós használat közben is előjön..

Már egyszer cseréltek panelt, pont ugyan olyan rossz lett az új is.. Most fogalmam sincs, hogy belenyugodjak vagy fárasszam őket tovább a problémámmal...

[ Szerkesztve ]

(#26335) daneel_hu válasza Peter.Kalasz (#26332) üzenetére


daneel_hu
addikt

Szerviztávirányítót szerzel, vagy IR-alkalmas mobilra telepítesz mondjuk egy általános távirányító appot.

(#26336) renatto válasza robroy7919 (#26325) üzenetére


renatto
őstag

Nálam is Himedia van, bár Q30 (35k). Az előttem írt Q10-hez képest ez csak külső vinyót kezel (nincs belső hely), nincs BD menü lejátszás, valamint venti sincs benne, így teljesen néma. Hibátlanul visz mindent 2 éve. Nincs kalibrálva a tévém, nem is fordult meg a fejemben.

KLIPSCH DOLBY ATMOS 5.1.4 - RP-280F - RP-450C - RP-150M - RP-140SA - Monoprice Monolith 12 THX Epson TW9400 4K HDR - Yamaha RX-A2080 - Zidoo Z9X - XBOX SERIES X - ASUS TUF DASH F15

(#26337) daneel_hu válasza Pro Koryak (#26333) üzenetére


daneel_hu
addikt

Kivéve a beégések, mert azok közül egyik 2018-ast sem.
Avforums-on is a legjobb/legellenálóbbak a 2018-asok ezen a téren. (legalábbis a szavazás alapján)

Persze akinek egy nagy vörös paca virít a cucc jobb szélén és normál tartalom mellett is látszik, azt nem fogja ez vígasztalni.

[ Szerkesztve ]

(#26338) daneel_hu válasza ribarszki (#26334) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ha normál tartalom mellett látod, akkor az nem elfogadható.
Fáraszd őket.

(#26339) Strezi válasza Pro Koryak (#26333) üzenetére


Strezi
őstag

Úgy néz ki, hogy ebből a szempontból ez a széria visszalépés lett. C6, C7-en egyértelműen csökkent a tinting (sárgásodás, lilásodás) az előző sorozatokhoz képest.

Vagy az LG tényleg elkezdte válogatni a panelokat szériák szerint? Mondjuk az is aggasztó lenne, hiszen csak a B-C sorozatokból adnak el a legtöbbet, és ha ott konzisztensen rosz, akkor gond lehet a gyártással.

Nem azért, hogy a használt modellek árát húzzam fel, de ezen a ponton egy bejáratott, de beégés és tint mentes kipróbálható használt készülék sokaknak jobb választás lehet mint a gyári új. Gari is lehet rá még bőven, szóval úgy sem lutri.

[ Szerkesztve ]

Használt LiFePo 15kWh akuk eladóak! ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...

(#26340) chros válasza Strezi (#26339) üzenetére


chros
őstag

Ez rendben van, de olyat ki akar eladni? :)

(#26341) Gaben360 válasza Strezi (#26339) üzenetére


Gaben360
senior tag

Én is azon agyalok,hogy használt 65e7 legyen,vagy új 55b8...6-os szériát már nem vennék.

Az éj sötét,és tele iszonyattal! "Néha szívesen lennék egy régi gyárépület ablaka....csak állnék ott beb@szv@"

(#26342) Pro Koryak válasza Strezi (#26339) üzenetére


Pro Koryak
addikt

Van benne valami. Ezért kezd kevésbé szimpi lenni az LG oled fronton.
Jöhetne már a Pana 77GZ2000 700e ft-ért. :B

Ha nekem másodszorra is ugyan olyan szar panelt adnának, tuti visszakérném a pénzt vagy csere egy értékelhető modellre.
Lenne anyázás rendesen... :W

(#26343) daneel_hu válasza Pro Koryak (#26342) üzenetére


daneel_hu
addikt

Ahhoz érzésem szerint kellene valami oled-killer technológiának jönnie, hogy ennyire lenyomja az árakat.
A 77-esek közül pedig egyelőre az LG-nek volt emészthető(bb) ára.

(#26344) Gtaati válasza Peter.Kalasz (#26332) üzenetére


Gtaati
őstag

Helló!

Mint ahogy írták is, vagy szervíz távval vagy fizetős android app.-al lehet megnézni.

(#26345) Joshi válasza Pro Koryak (#26342) üzenetére


Joshi
titán

"Jöhetne már a Pana 77GZ2000 700e ft-ért."
A Pana GZ2000-es széria prémium minőség lesz, az ára meg csillagászati amit már a megjelenése előtt is emlegettek. :DDD

(#26346) Gtaati válasza ribarszki (#26334) üzenetére


Gtaati
őstag

Igen, igen láttam, hogy a 8-as szériánál az elszíneződési problémák vannak... Ne nyugodj bele, cseréljék megint vagy adjanak csereutalványt és vegyél másikat.... Én biztos nem hagynám rá! Pedig elgondolkodtam, hogy jó lenne az 55B7-t egy 65B8-ra cserélni:)

(#26347) chros válasza Joshi (#26318) üzenetére


chros
őstag

Ez jonak tunik, de a baloldali vilagos sav sotetebb mint a tobbi. De egy allokepbol nekunk nehezebb eldonteni, igy hiszunk neked :) Hasznald egeszseggel, es ne csereld le soha, amig mukodik :)

(#26348) dh66e válasza Joshi (#26318) üzenetére


dh66e
veterán

dehogy nincs gond bár ahogy nézem nem olyan nagy mint a B8-nál álltalában. :D

(#26349) Joshi válasza chros (#26347) üzenetére


Joshi
titán

Mert az sötétebb is a valóságban, már mint a videón. De egy belépős Samu J5 telóval amúgy se lehet normálisan lefotózni. Nem tervezem a cserét, legalább is nem mostanában.

(#26350) Joshi válasza dh66e (#26348) üzenetére


Joshi
titán

Egyértelműen van tinting A1-nél is, de bőven át lehet nézni rajta. Engem a vertical banding néha jobban zavar, habár az se olyan vészes. Pont azért nem váltanék mert ezek a dolgok még nem oldódtak meg, de amúgy sincs sok értelme a váltásnak hacsak nem a nagyobb méret miatt.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.