Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21783) janos666 válasza energomatt (#21771) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Szerintem kell majd az elejére egy tartalomjegyzék, és pár hosszabb pont kompletten átkívánkozik egy-egy logout bejegyzésbe, amire itt majd csak egy link mutat címként (mint pl. az új mozgáskezelés szekció).

(#21764) renatto - A beégés kockázata jelenik meg egy pontként a hátrányok listán, és abból ágazik le az, hogy mi igyekszik ezt csökkenteni (pl. kompenzálás, eltolás...).

Ezt a mi és mi nem ég be dolgot szerintem még nem is ismerjük teljes egészében, túlmagyarázni viszont már most is lehet.
Szerintem az sem teljesen igaz, amit te írsz a játékok váltogatásáról, de nyilván az is egy légkalapácsütés a rajszögre, ami most az összefoglalóban van.

Személy szerint úgy látom, hogy leginkább csak azt számít, hogy néz ki az elméletben végtelen hosszan exponált kép, ha egymásra rakod az élettartam alatt megjelenített összes képkockát. Ez ég bele az öregedéstől, ennek a negatívja jelenik meg foltként.

A másik potenciális probléma az lehet, ha számít az alpixelnek, hogy egy huzamban mennyit világít (persze figyelembe véve az intenzitást is szorzatként az idővel). Ez esetben szerintem már mindegy, hogy 20 percet vagy 10 órát játszol egy huzamban HUD-al, addigra biztos kicsúcsosodik a dolog és nem fogja úgymond "kimosni" a pihentetés ha más játékra váltasz (csak azt az időt veszed el, ami az úgymond "feltöltődéshez" kell, ahonnan érzékenyebb a pixel a terhelésre, mint általában --- persze ez csak spekuláció részemről --- bár igaz hogy ha nem 1-2, hanem 20-30 perc ez a teoretikus szaturálódási idő, akkor pont jó 30 percenként szüntet tartani, de ha 2 perc, akkor mindegy).

Ez persze csak spekuláció. Részben saját tapasztalatból (én megnéztem már azt is, hogy néz ki a panel ha teljesen lenullázod a kompenzációs térképet egy 14 hónapos képszüléken --- nem is olyan hajmeresztő, szerintem normál használatnál még nem zavarna).

Erre a "telítődés" (vagy bemelegedés, vagy akármi) jellegű dologra pedig csak a IR miatt következtetek, mert látni néha olyat, hogy kompenzációs ciklusok közt is megjelenik és eltűnik a folt (de megerősíti az is, hogy reset-elt kompenzációval hajmeresztő lenne 1 év után, ha mindig akkumulálódhatna a napi szinten előállható IR).

Ugyanakkor IR-t még úgy igazán csak a 2016-os paneleket, vagy a "bejáratós" '17-eseken láttam, most a friss '18-ason se.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.