Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-12-12 22:14:59

LOGOUT.hu

OLED Televíziók - témaösszefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18709) janos666 válasza PuMbA (#18708) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Az teljesen mindegy. Ezek a TV-k is eldobják a chroma felét alapbeállításokkal, csak PC módban vagy Panasonic-nál "pure direct" kapcsolóval őrzik meg a teljes felbontást (Sony most passz, talán Graphics és esetleg Game preset-ekben, de talán soha), de az már az ő bajuk, küldeni küldhetsz rá RGB-t (kivéve persze ha valamelyik TV hibásan kezeli, mert előfordulhat, de az már elég ritka manapság). Én RGB-t szoktam küldeni, mert a HDMI sávszél az egyik legszűkebb manapság, szóval menjen át a legkevesebb babrálással és majd a TV processzora babrál velemi amit muszáj neki.

Reméltem, hogy a HDR-el együtt rákényszerülnek majd a gyártók a 3DLUT-ra, ami nagyjából így is lett, de az a része nem vált be a "jóslatomnak", hogy azzal együtt el elehet majd felejteni a chroma subsampling-ot is (a TV belső feldolgozásánál). Makacsul ragaszkodnak hozzá, minden cent számít, na meg hiába van 3DLUT, csak van real-time része is a képfeldolgozásnak (akkor is ha a legtöbb ilyet kikapcsolja a menüben aki jót akar magának, de attól még beleszámít a "bödzsébe"). Mindig valami újra költik el a megfizethetővé váló kapacitásokat az ilyesmik levetkőzése helyett (mint ahogy pl. nem is tudjuk rendesen etetni ezeket a 120Hz-es 4k kijelzőket HDMI 2.0-al, de már KELL a 8k, mint kígyóméregre az ellenszer, amihez megint kevés lesz a HDMI 2.1 és megint ki lesznek centizve a megfizethető képfeldolgozó processzorok...).

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  OLED TV topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.