Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Maci-
addikt
Sziasztok,
Motochargebar vezeték nélküli töltő és tartó nem sok használat után elhagyta magát. Ki méregettem és nem vagyok hülye témában. Ez bizony kifingott.
Nézem, 50e Ft körül van ez a fos. Eddigi szereplése alapján max 10-et ha adnék érte.
Kérdés:
A,) Ajánlanátok valami alternatívát?
B.) A most szabadon álló 2 vezetékre hogyan tudok rákötni egy type C kábelt? Mármint egy Type C kábelt elvágva melyik 2 ér a táp?Az alany egy R1200 GS. A gyári navi kábelekre (2 ér) tudom rákötni.
Ja és ne gondoljátok, hogy köcsög bmw-s 40-50e frotinton zsidózik! Mógadnám a pénzt, csak egy kalap szarra nem szánnék ennyit (mégegyszer).
-
Xero
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Na igen ez egy reggeli elso etap utan volt.
A delelott vegere ilyen lett a kis draga:
Amugy lapon valoban nem nagyon huzom neki, ritkabban is villog igy be a kiporgesgatlo. Inkabb logok es fokozatosan felegyenesitem es amikor mar nem tancol akkor adagolom tovig. Nyilvan ezert is vagyok lassu.

#143588Oppenheimer: Nekem tour van, egyelore ez elegnek tunt.
-
neutron23
csendes tag
válasz
yodamastah
üzenetére
-
yodamastah
őstag
válasz
neutron23
üzenetére
Nos ha kivonod a forgalomból, gyakorlatilag pályamotort csináltál belőle.
Tudom hogy megy Oncsik motoroztam vele idén már párszor (meg régen is). De ne ő legyen neked a referencia. Azért mert ő jól tud menni vágott slicken egy öreg szakadt Fazerrel, nem kell neked is ezt erőltetni.
-
neutron23
csendes tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Nem pályamotort, azt nem nagyon lehet csinálni belőle. Nem akarok rajta sokat alakítani, kap fém fékcsöveket, a testsúlyomhoz való rugókat, meg egy normális gumit. Lábtartón 1centit lehet emelni sport lábtartóval és ennyi...Arra jó, hogy ne jöjjek ki a gyakorlatból, legyen mivel gyakorolnom olyan alap dolgokat, ami minden motornál kell. Oncsik ugyenezen a motoron 45-öt megy kakucson, úgyhogy végülis van min dolgozni
-
HoaryFox
őstag
-
törölt tag
Akkor jó hogy megrendeltem 2 szettet a túrára. Én gyakran DM-es füldugóval alszom, és tudom hogy mindent nagyon tompít, beszédet is abszolút.
Kérdés hogy melyik alpináról van szó? Mert van túrás, meg race is, én csak bedobtam a racet a kosárba mielőtt észre vettem volna hogy van túrás is.
Attól tartok nem hallom majd a motort. -
yodamastah
őstag
Rosso 4 corsa oldalain sc keverék van. Ezen a linkelt fótón az látszik, hogy lapon nem húzod neki, csak gurulsz. Max dőlésszög közlében nem kap terhelést a gumi, és egy 5 cmes sávban összegyűlik a morzsalék. Ha kened neki rendesen, akkor kis 2-3mm galacsinokban kihordja a gumi szélére a morzsalékot és a teljes felületen sima lesz a gumi. Szóval ez nem "bántva" volt, hanem kímélve

-
neutron23
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
160/60 R17. Nem nagyon motorozok már közúton, a terv hogy jövőre ki is vonom forgalomból.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
neutron23
üzenetére
Milyen meret kell a motorodra? Rosso corsa2-bol nincs olyan?
Ha utcara is hasznalod a motort a supercorsa eleg hamar kopik. Nekem jelenleg 2 motoromon is az van, a turamotoromon az oldala - ami erintetlen volt- ~1400 km alatt kopasjelzoig kopott, a garda toi szerpentineken.
Az nem sok, es gyarilag elol alig van rajta valami. -
Xero
nagyúr
válasz
neutron23
üzenetére
Azert a diablo rosso meg elegge az eloszobaja csak a supersport gumiknak. Nekem is Rosso IV van fent 11 honapja es valoban kurvajo gumi, de ez meg vastagon utcai. Az is teny viszont, hogy szereti, ha bantjak.
-
3800+
őstag
Meglett a gumicsere, Diablo Rosso III lett végül. Hát valóban hatalmas a különbség, annyira precízen, kiszámíthatóan lehet terelgetni... egy álom. Szoknom kell, mert most kb minden kanyar belső ívére ráesek.
Persze a Pilot Power 2CT elég kockás is volt már, de ami viszont egyértelmű, hogy sokkal feszesebb a Rosso III. Nagy tempós kanyarnál is stabil, nem inog. A tartósság meg majd idővel kiderül. 
-
Biqci
aktív tag
-
Xero
nagyúr
válasz
neutron23
üzenetére
Mind a kettot probaltam nagyobb turan 70-220 kozott.
Alpine-t kevesbe macera berakni, ha hasznaltal in-ear fulest, akkor kb azonos a dolog csak picit melyebbre megy. Az Alpine jellemzoen tenyleg csak a zavaro savokat szuri ki. Ha nincs rajtam a sisak meg ugy ahogy tudok beszelgetni benne, a sargaval nem igazan, az blokkol mindent.
Reszemrol jobban kedvelem az Alpine-t, 100-as tempoig meg az ebayes intercomot is hallom benne.Egyetlen fajdalmam, hogy egyikben sem hallom az amugy is csondeske kipufogomat, szoval olyankor mar leginkabb tenyleg erzesbol megyek. Erre mondjuk majd jovore orvossag lesz egy tuono vagy duke 890r.

Kimondottan fura erzes amikor kierek palyara vagy szerpentinre, kiveszem es jeee hallom a motort, legalabb +20LE.
-
bacus
őstag
-
A Zéé
addikt
válasz
csongi
üzenetére
A pontos fizikáját nem tudom, gondolom a kiálló szilikon pöcök az, ami felveszi-tompítja a rezgéseket, aztán annak az anyaga-lyuk átmérője függvényében változik a csillapítás mértéke.
Én anno azért vettem, mert volt egy olyan időszak munka közben, amikor több zajos gép volt viszonylag zárt térben, és nagyon bántotta a fülem, ugyanakkor muszáj folyton szabadnak is lennie a fülemnek, mert telefonálni meg folyton kell. Beraktam reggel, a zavaró hangokból nagyon sokat tompított, de tudtam telefonálni, beszélni is. Utána 1-2 évig nem is használtam, aztán a motorozáshoz újra elővettem. A szélzajból (és a furcsa zörzésekből)nagyon sokat tompít. -
neutron23
csendes tag
Köszönöm!
-
pepucs
tag
válasz
neutron23
üzenetére
Próbateremben és hétvégén a koncerteken nőttem fel fülvédő nélkül ezért alapból nagyon vigyázok a maradék hallásomra

Én Alpine Motosafe tour nélkül fel se ülök a motorra (6p-re van a gym és még oda is) mert a k3 sv-be fájdalmasan süvít. Túrázáshoz, haverokhoz ki se veszem a fülemből mert simán tudok beszélgetni benne. Autópálya, szlovák túra, kakucs motosafe race.
Haver 3M 1100 narancssárga munkavédelmi sima szivacsot használ. Melóból ingyen neki jobb. Beszélgetéshez kevésbé.Hátránya, hogy hamar megsárgul és nekem sokadikra sikerült csak pontosan beilleszteni még a műanyaggal is.
-
tboy93
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Es tudja azt is, hogy mellette hallod a forgalmat? Az alpineban en azt szeretem, hogy a kialakitasa miatt csak a szelzajt veszi le, de a forgalmat es a fülesben lévő beszedhangot siman hallom.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
A Zéé
üzenetére
En munkavedelmit hasznalok. El kell sajatitani a modszert, ahogy berakod, es akkor mukodik. Mivel olyan helyen is dolgoztam, ahol ez eloiras volt, volt idom megtanulni. Semmi baj nincs vele. Osszegyurod, benyalazod, amig ossze van nyomodva berakod, normalisan, melyre. Ezutan a helyen kiereszt, nem faj, nem nyom, nem esik ki. Es nagyon csillapitja a zajt is. Mindez fillerekert.
-
A Zéé
addikt
válasz
neutron23
üzenetére
Szerintem a szivacs dugó szar. Bárhol, bármikor. Mindig is utáltam.
Az Alpine füldugó viszont jó! Kényelmes, nem nyomja a fülem 10 perc után, és ha jól a helyén van, kiesni sem akar. Bár nem a motoros van jelenleg, de ha a mostani tönkremegy, olyant veszek helyette. PartyPlug van most, lassan már kezd látszani rajta a kor így 5 év után. -
Hőguta
csendes tag
válasz
bacus
üzenetére
Mi is tegnap este értünk haza(feleségemmel) szintén a Dolomitokbòl(Sella-Giau)stb.Màr voltunk ott,de megunhatatlan.Elötte a Timmelsjoch-on,majd a Silvrettàn voltunk egy kicsit àtugrottunk Svàjcba is.Szàllàsunk Ausztriàban Ischgl-ben volt ahol kaptunk Silvretta kàrtyàt.Olaszban Paluzzàban volt a szàllàs, sz@rrà àzva épp hogy odaértünk este 8-ra.Aztàn hazafelé Körmendtöl az utolsò 80 km szakadò esõben...Összesen 2130 km-t mentünk.Làttunk sok magyar motororost csapatban,és szòlòban is.Lehet hogy làttuk is egymàst?
-
neutron23
csendes tag
Van itt olyan esetleg, akinek van tapasztalata motorozás közben sima munkavédelmis szivacs füldugóval és valamelyik Alpine MotoSafe füldugóval? Érdekelne pro-kontra vélemény, évek óta elvagyok a szivaccsal, leginkább lustaságból, de érdekelne a kifejezetten motorozáshoz tervezett füldugó is.
Próbálom körbejárni a témát, de nehéz objektív véleményt találni, két tábor van akik vagy a szivacsra vagy a motosafe-re esküsznek.Szerk.: Ja nem, bocs van a harmadik tábor, aki azt mondja hogy nem füldugót kell venni hanem Schubert sisakot...
-
lumpy92
aktív tag
válasz
vihartigris
üzenetére
És el is alszol mert másfél óráig nem történik semmi

-
törölt tag
válasz
vihartigris
üzenetére
Lazán kapcsolódó kérdés: az Alföldön vannak jó motoros útvonalak? Síkság ellenére el tudok képzelni kanyargást, de ötletem sincs hogy van-e ilyen.
-
vihartigris
őstag
Alföldi motoros felvonulás, találkozó:
július 23.: motoros felvonulás Békéscsabán
augusztus 5.: 7. Újkígyósi Motoros Nap -
GTVili
tag
válasz
vihartigris
üzenetére
.... legendás.... 
-
GTVili
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Rendőrt alig láttunk. Az utak többnyire jók, néhol van friss aszfalt is......bár mentünk vacakabb erdei utakon is.... minimális kavics, inkább a sárfelhordásra kellett figyelni néhány helyen.
Sok motoros, de nem túl sok....
Lehetett azért tempósan is haladni, nem volt tömeg.... -
bacus
őstag
Tegnap este hazaértem a Dolomitokból, 3 napot csillagtúráztunk ott, meg az oda és visszaúton is tekeregtünk. Haza 680 km. (Balatonalmádiig).
A jó: a táj gyönyörű, két hihetetlen szinű tavat is láttam, a fénykép nem adja vissza. Imádom a hegyeket, hágó hágó után, sok technikás visszafordítóval, nagyon szűkek, a stelvio lófütty némelyikhez.
A rosszak: az utak gyatrák sok helyen, kanyarokban felmarva az íven, mindenhol kamerák, van ahol 200m-ként, persze lehet ezek némelyike nem mér, csak térfigyelő kamera. Indokolatlan helyeken 30-as tábla, lakott területen kívül is, esetleg 50-es.. Jövőre pedzegetik a létszámkorlátot, meg fizetőssé tételt

Átlag sebesség béka segge alatt (kb 40 km/h), 9h indulás 230 km, este 7 érkezés... egy másik nap 260km, persze rengeteg látnivaló, sok megállás.
A kaja vagy rossz vagy gyerek adag, vagy mindkettő, mind ezt olyan árban, hogy ehhez képest most a balatoni árszint fillérek. Szarul beszélnek angolul, simán nem a rendelésed hozza ki az asztalhoz, pl húsleves helyett hagymalevest.mesh 2.0: összességében remekül működik, az én sisakbeszélőm egy u-com16 nagyon merült, az insta360 távirányítója nem csatlakozott a kamerához, azaz simán össze tudott akadni. Csatornaváltás, majd öröm és boldogság, minden jobb. 5-ös csatorna kerülendő, 1 napig azt használtuk, wifik is bezavarják, lakott területen belül torz hang, 300m hatótáv max. A 6-os csatorna remek, itt már 500m felett is jó volt rálátás mellett, hágókon is sokszor jó volt még annak ellenére, hogy több szikla, kanyar, lakóautó stb volt köztünk.
1-es csatorna szintén kerülendő, mivel az az alapértelmezett, simán beledumálnak.A majrécsíkot hazafelé az osztrák oldalon közel 0-ra redukáltuk, a többit majd lepketárcsával és flex-el.

-
neutron23
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem gyári se a kormány, se a végsúly. Nem sok vibráció van, súly nélkül sem. Egyébként 6,5kg mínusz lett a vége

-
neutron23
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Király a vidi

Nem unatkoztam reggel óta. Leszedtem a doboztartó konzolt, utaslábtartókat, kiszedtem a középsztendert, kormánymagasítást, lerövidítettem és könnyítettem a kormánysúlyon. Forgattam a kormányon meg a karokon is, most jóval kényelmesebb lesz vele sportosan menni. Kíváncsi leszek

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
pepucs
üzenetére
V2 nek joval nagyobb nyomateka van alul, illetve nalad vmi volt a karbival eleve, ezt korabban irtad. A legtobb utangyartott felujitokeszlet nem stimmel. Motorfek uzemben legtobb karbin van egy kis membran, ami kinyit egy csatornat a venturinal, lehet ez nem mukodik jol, vagy az uszoszint nem jo a karbidban, az utangyartott alkatreszek miatt, stb. millio dolog lehet. Vagy csak ami neked rantas, az normalis.
-
Topiccsendőr
addikt
-
pepucs
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nekem is ugyan ez a jelenség van az SV-n gyári kipu. - karbival. Néha ránt óvatos gázadásnál kanyarban pedig 2 éve felújított karbi. Nagyrészt szerencsére nem. Mondjuk lehet az a V2 miatt van
-
neutron23
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Rendben, köszönöm mindenkinek a segítséget
-
neutron23
csendes tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Lehet érdemes lenne nem sima szinkronra vinni, hanem padon állítani?
-
neutron23
csendes tag
válasz
yodamastah
üzenetére
oké
-
neutron23
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hát nekem ez már magas, de nagyjából értem, amit mondasz. Ha csak az én szintemen gondolkozom, és abból indulok, hogy hármasban már nem nagyon csinálja, akkor arra gondolnék, hogy kettesben nem elég feszes a hajtás és ezért ránt egyet.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ránthat az akár, mikor a Delke lekerült és visszament a gyári engem meglepett mennyivel simábban veszi a lapot. Kicsit el is szégyeltem magam.
Ahol eddig ~4000 körül ha hirtelen belemartam mert indulni kellett mindig rántott és úgy indult el, most vaj puhán veszi. Ahogy az alig észrevehető torpanás is megszűnt alacsony fordulatról indulva nagyobb fokozatban.Ki van az számolva gyárilag hiába...

yodamastah ez a kicsit terhes a feleségem szitu?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
neutron23
üzenetére
Karbisnak nem kellene rantania, az nem annyira erzekeny, mint egy regebbi open loop befecs.
De lehet van olyan fordulatszamtartomany, ahol nem mukodik jol a karbi. Nem biztos, hogy fuvokaval meg lehet oldani, mert bizonyos fordulatszamon a problema az, hogy mondjuk a zart szivoszelepekrol lepattan a lenduletben levo gazoszlop, ami visszafele fog aramolni, ami megegyszer atmegy a fuvokan es ujra benzint fog felvenni a venturibol. Majd ez a gaz a szivoszelep nyitasanal ugyancsak jo iranyba fog menni, es ujra benzint vesz fel.
Probald ki a gyari setupot.
-
neutron23
csendes tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Micron sportdob van rajta, killerrel, csak slip-on. A karbisor hozzá lett hangolva. A gyári dobbal sosem mentem. Gázreakció amúgy jó, csak amikor "lebegtetném" kanyarközép körül a motort, tehát se nem ad le erőt, de elzárva sincs, akkor néha ránt mikor visszaadom neki. Lehet ezt majd elmesélem ha legközelebb viszem állítani.
De amúgy a power commander nem erre van, hogy ezeket a problémákat meg lehessen oldani vele?
-
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ja nekem is akkor lett szar a gázreakció amikor kapott egy nyitott rendszert. A gyárival hibátlan volt. Ebből a szempontból hiba volt azt lecserélni.
-
Valakinek van tippje, mekkora csapszeg kell a cb 600 hornet labtartoiba? 200 km-el odebb vagyok, de pont az iroda mellett van egy csavarbolt, kiugranek venni, mert ki kene cserelni, kicsit lefittyen a labtarto

-
neutron23
csendes tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Húú, nagyon köszönöm a részletes választ!
Ez a gázreakció dolog már most gond nekem a fazeren, kettesben jó körbemenni vele, de nagyon nehéz neki finoman adni, random ránt egyet ha finoman visszaadom a gázt. Hármasban jobb a helyzet, de ott meg elég lomha a gép
mindegy amúgy, egyelőre nem emiatt nem jönnek a köridők, csak zavaró. -
tboy93
nagyúr
válasz
csongi
üzenetére
Ki kell menni Kakucsra, aztán benő az ember feje lagya. Ott helyre tudod rakni magad, hogy mennyire is motorozod ki a vasad. Jomultkor a par eves tapasztalatommal siman kerulgettem ott 600-1200ccm kozotti gepeket külső iven az 500-assal, aztan amikor mar azt hittem fasza gyerek vagyok akkor jottek a 8 evesek es korbemotoroztak a 125ccm-en
Ja meg persze yodamastah, a robogojaval.
-
yodamastah
őstag
válasz
neutron23
üzenetére
Érdemes pályamotort venni, sok munkát megspórolsz vele, de teljesen lutri mit veszel. Már a K6 is 17 éves motor. Sokat láttak már ezek. Nem tudod mennyi és milyen esés van benne, a blokkba nem látsz bele, stb. A futómű is lehet mókolva van, milyen rugók vannak benne, szelepelés volt e cserélve. Gyári geometriától van e eltérés, sokan ezt sem tudják megmondani amikor pályamotort árulnak.
Pár tipp.
1. Jól átnézni a vázat, van e nagy esés nyom, és egy lézeres váz mérés (nem drága). Villák legyenek egyenesek, motor egyenesfutása legyen jó.
2. Blokkba nem tudsz belenézni, esetleg meghallgathatja aki nagyon ismeri azt a blokkot, de sok értelme ennek sincs. A csapágyak állapotát lehetne ellenőrizni, de ahhoz le kell bontani az alját.
3. Ha megveszed komplett futőmű szét, súlyodhoz felrugózni, és egy szakember csináljon egy baseline setupot. Te nem fogod tudni beállítani. Ahhoz kell 10-15 év motorozás meg gyakorlat (sok szopás, pöcsölés a futóművel) hogy magadnak tudd állítani.
4. 90% hogy a gyári fék jó lesz. Suzukin nem a legjobb a felső pumpa, nagy a szórás a nissin fékmunkahengereeknél. Ha probéma van vele: brembo rcs pumpa nem drága. A féktárcsa ha kotyog, vagy kopott kell egy új. Fontos hogy jó fékbetétet válassz. Tipp: Versrah SRLJ XX. Ez a betét ver mindent. Nincs fading, szuper adagolhatóság trail brakinghez, nem eszi a tárcsát, iszonyat sokáig bírja. Fékbetét típus csere előtt a tárcsáról a régi betét anyagát le kell csiszolni (rotor hone)
5. Blokk ne legyen tuningolva. Ez úgyis csak az utolsó 1 másodperchez kell, az meg lehet 15 év múlva se fogod elérni
Stock állapotban mindegyik blokk sokkal jobban bírja. Ami viszont lehet kelleni fog, az egy jó Power Commaderes beállítás. A gázreakció lehellet finom kell legyen, enélkül nem lehet jó tempót menni. -
neutron23
csendes tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Igen, 600-as lesz mindenképpen. A 636-on azért akadtam fenn, mert jó áron vannak és nem nagyon írnak róla rosszat, de akkor kuka. CBR-ek valamiért drágák. Suzukik, Yamahák vannak lementve pár darab. Ez ilyen téli, jövő nyári projekt lesz, ha minden rendben megy.
750-es, 1000-es kategóriát hagyom egyelőre, sok lesz nekem, így is szerintem kell majd legalább 4-5év a 600-on is mire jól fog menni és esetleg merek majd versenyre is nevezni.
Nem tudom érdemes-e kifejezetten pályamotoros csoportból venni pályagépet. Lehet hogy lenne értelme, és akkor nekem már nem sokat kell rajta alakítanom. Csak nem tudom ezek mennyire vannak legyepálva, de aki ilyenre adja a fejét, arról azt gondolnám, hogy van pénze rendesen szervizelni a motorját.
-
martonx
veterán
Gumi kérdés. A három közül melyiket válasszam 600-as Honda Hortnetre.
MICHELIN Pilot Road 4 - 100K
CONTINENTAL ContiRoadAttack 4 - 110K
MICHELIN ROAD 6 - 147K -
martonx
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Attól még, hogy valaki gazdag, nem biztos, hogy okos is, és kulturált. Még ha a pénz magabiztossá tesz is, és ők ezt hiszik magukról.
-
yodamastah
őstag
válasz
neutron23
üzenetére
600ast vegyél. Olyat amihez van sok bontott alkatrész, és pálya cuccok. Gsxr-600 K6-tól. R6R. (Gsxr megbízhatóbb, R6R gyári állapotban gyorsabb megfelelő kezekben)
K4-5 600 egy beton stabil választás, de ez inkább még egy oldschool motor. Gyári futóműve kicsit harmat. k6 tól minden szempontból jobb motor.
750 jó ötlet. Pont olyan kezes mint a 600, de sokkal jobban megy. Viszont ha versenyeken akarsz indulni, akkor 1000ben fogsz menni. Köridőben nagyon jót lehet vele hozni, de rajtnál meg fognak előzni 8-an, és utána az egész verseny arról szól hogy azt a 8at visszaelőzgeted
Mondjuk mókának jó 
-
neutron23
csendes tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Köszi! Nézegetem a sportmotorokat, és olyat szeretnék venni, amivel egyszer majd indulni tudnék. Ne ezen bukjak el

-
-
neutron23
csendes tag
Esetleg arra tudja valaki a választ, hogy amatőr versenyen 600-as kategóriába a ZX6R-nek a 636-os verziója az belefér, vagy csak az 599cc verziót engedik? Pl. egy 750-es gixerrel milyen kategóriába lehetne nevezni? Nyilván a legjobb lenne mindig az adott rendezésre vonatkozó szabályokat elolvasni, de az érdekelne mi a jellemző.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Anno mikor fektarcsat kerestem gyarton belül is volt több minőség. Autóknál a brembo gyárt hulladékot is kiváló tarcsakat is .
-
csongi
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Jelen esetbe az elhasznalodas volt a lenyeg, alacsony km futas mellett.
Ha jol emlekszem a brembo gyarban keszult brembo tarcsa volt.
. -
Topiccsendőr
addikt
Ez egy streetfighter v4sp hatso kereke.
A tulaj majdnem egy friss jogsis nő lett, de aztan inkabb a fickojáé lett a motor. Mert kezdesnek tul sok volt amikor a varosban 50 kornyeken araszolt vele a dugoban.
Karbon felnivel. 208 loerovel. Joganadragban.
A lenyeg, hogy legyen penz lovéra. Mert akkor telematricazhatod a kifinomult izleseddel. -
Predator2
addikt
Helló
Aki szerelt már fel bukósisakra Sena sisak kommunikációt, mennyire bonyolult?
Vásároltam egy 50R-t de az én bukómhoz sehol nincs, hogyan is kellene.
Vagy bízzam inkább szakira? Kicsit eltántorít a próbálkozástól, hogy ahol vásároltam közölték, hogy a felragasztható részeket nem tudnak adni/pótolni, ha netán nem sikerülne rendesen felrakni.THX
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nem tudom miert mas a min ertek, de azt kell betartanod, ami az aktualis tarcsara van irva.
Amennyiben azt betartod, ami ra van irva a tarcsara, barhova mehetsz. -
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az egyik,másik gyártó minért ír rá különböző MIN értéket?
Szóval, ha osztrákba, németbe lenne egy műszaki vizsgás rendőrségi ellenőrzés,akkor a MIN 3mm tárcsával ezt meg lehet ugrani,vagy ott helyben kapok cekcuális felvilágosítást?
-
csongi
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem éltszerű. Csak egy 15+éves motornál már nem lesz baj ha megejtik. Az a plusz 2 óra a következő 10 évre kifizetődő.

Azt nem tudom ennél a féknél mennyire van kint a porfogó gyűrű. Van amelyiknél nagyon a szélén van, és szépen berakja kosszal, és összenyomja a munkahenger oxidációja.
Talán a Bandit tociko féknyergek ilyenek.
Igazából csak informatív kérdés volt.Oppenheimer
"Ez a fek kb 50% on van jelenleg."
Ez mit jelent?
Azt hogy a fele felület még nem érintkezik a fékbetéttel.
De semmi extra, ilyennek kell lennie. Hamar összekopik, és a fékhatás egyre jobb lesz.Sztem a jobbos tárcsán van a kombinált, azért is kopik be hamarabb.
-Mosquito-
A deauvillen 39 ezernél kukára kopott a hátsó tárcsa. Az elsők meg nem koptak 1,5tizedet.
Ezek az alaktrészek amiknél nem lehet megmondani mennyit futhat. használat függő.
A vadi új brembo fétárcsa+betét szett pumpált a r1200-rtn.
Cserélni kellett. -
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Nem szerelesi hiba, hanem szar a tarcsa. Gyarilag. Nemelyik gyari tarcsa.
A min ertek az adott tarcsanak a kopashatara, nem altalanossagban hasznalhato tarcsavastagsag ertek. -
etnies
senior tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
És ha az EBC később éri el a kopáshatárt, mint a TRW? Brembo is gyorsabban kopik, mint az EBC, tehát a végén a kevesebb a több.
Továbbá, egy fékkel kapcsolatban mi fontosabb? A költséghatékonyság vagy a fékezés tulajdonságok? És még: lesz még egy százas abban a Varában? -
-Mosquito-
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az meg gyártási,szerelési hiba lehet. Én még csak utólag felszerelt tárcsánál hallottam (BREMBO,autó,motor) ,hogy probléma volt vele. Bár erre neked nagyobb rálátásod van.
"Milyen min erteket nem tud egy vadonat uj tarcsa?"
Amit kérdeztem privátban is. Anyagában lehet különbség.
Gyári 5mm, MIN 3.5mm
TRW- LUCAS 5mm, MIN 3.5mm
EBC,BREMBO 5mm, MIN 4.2mm -
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Milyen min erteket nem tud egy vadonat uj tarcsa?
-
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Igen, es a tarcsak is gyariak, amik raznak azert, mert a vastagsaga valtozo a tarcsanak. Sok japannal problema ez, es garanciaban csereltek tarcsat. 30e km es futasteljesitmeny alatt is. Kawasakinal, bmw nel hondanal jellemzo
-
törölt tag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Jó, de te sem gondolod komolyan hogy egy tárcsának nincs más tulajdonsága mint a min és max vastagság.
-
etnies
senior tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Mikroszalás rongy. Előbb lelocsolod a plexit sok vízzel és vársz egy percet. Vagy teszel rá egy vizes rongyot vagy valamit, lényeg, hogy ázzon. Utána letörlöd két mozdulattal. Így lesz karcmentes, nem kellenek drága csodaszer, meg egyéb, PW csodaszerek. A PW nagyon átszövi a motorozást, jelentése: parasztwakítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Horgász topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Milyen TV-t vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Építő/felújító topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Így viseli a Samsung az okosszemüveget
- További aktív témák...
- Asus ROG MAXIMUS Z690 EXTREME Alaplap!
- 27% - Dell Alienware AW2524HF 500Hz GAMING IPS Monitor! 25" 1920x1080 / 0.5ms / FreeSync
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
- Asus STRIX Gaming PC! 7800X3D / RoG RTX 5070 TI / 32GB 7600MHz / SSD 1TB / 850w Gold! BeszámítOK!
- 279 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

.... legendás....
valamint Kárászköblény