Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Biqci
üzenetére
Vagy 40p reggel motoron vagy 100p MÁV-on a 36 fokos nem szellőző vagonban majd a nyomorgó 4/6-os a pisi szagban.
Heti 2 napot meg azért illene irodában tölteni ha már a többi HO. Plusz nem fogom egész júliusra letenni a motort már pedig a nyarak csak melegebbek lesznek.

palfitom Köszi

Eljött a kabát, marha jó 45-ért (+10 megint a SASTEC hátra) nagyon megérte (Sixgear Airforce) marha kényelmes volt hazafele.
Szélálló vízálló kivehető bélésre kíváncsi leszek tapintásra hasonló mint a goretex kesztyűk belső rétegei.Amennyire ódzkodtam pár éve a Shoxtól az elmúlt évben annyira kellemes meglepetés mennyire rendbe szedték a saját Sixgear minőségét, nem igen látni difit egy Mugennel pl.
cardo spirit HD zseniális
130-ig kristálytisztán másokat és engem, ~140-nél még érthetően. Felette felejtős túl zajos vagy az N80-8 vagy a nakedre kéne valamelyest szélvédelem. De ha azt veszem ~50k/db-ra kijött marha jó deal volt. 
Az app meg ritka jól kezelhető mind az EQ mind a balance, hogy épp FM-et Music vagy Voice-t akarsz hallani és mekkora hangerővel egymáshoz mérten. Auto volume control szintén kellemes szépen dolgozik, az meg nagy extra, hogy a két eszközt is lekezel. (eldobós telo GPS rendes teló Apple Music
)N80-8 előkészített könnyen belementek a 40mm-es HD speaker-ek holnap megy be páromnak az N60-6-ba is na az lesz az érdekesebb kör mert abban semmi előkészítés nincs.
-
Biqci
aktív tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Nekem van hálós kabát és nem érzem magam kényesnek, mert akár 30 fokban is lenyomok egy kemény lábedzést a teremben, de motorozni jobban megterhel. A menetszél nem nagyon hűt, izzadok mint a ló, aláöltöző sem segít. Szóval ilyen melegben inkább az edzés, ott minden percben ihatok...
-
zgospel
őstag
Nem voltam ott, nem láttam, nem tudok az eset részleteiről se semmit, és nyilván alapvetően igazad van a felelősséget illetően.
De!
Így tök látatlanban és nem ezt a konkrét esetet minősítve azért annyit hozzátennék, hogy van különbség előzés és előzés között. Mindig a hátul jövő feladata, hogy biztonságosan oldja meg az előzést, kezdő csoportokban meg aztán pláne figyelni kéne. Egy haladó/gyors csoportban például nem gond ha már rakom rá a kanyarívre a motort és még ott beszúr nekem valaki, csak állítok egy picit a motoron, aztán elférünk mindketten és megyünk tovább. De volt párszor, hogy olyan paraszt és veszélyes módon előztek meg engem, hogy üvöltve anyáztam a sisak alatt. Egyáltalán nem vagyok egy agresszív ember, de ott a pillanat hevében azért szívesen pofozkodtam volna.Az egyik nagyon pozitív hozadéka annak hogy a közepes és gyors csoportokban tudok motorozni, hogy az ott motorozó emberek általában jobban képben vannak, több a pályarutinjuk, ügyesebben kezelik a motort. Okosabban, tisztábban és gyorsabban oldják meg az előzéseket. Nyugisabban és élvezetesebben lehet menni, lehet vele számolni, hogy kb ugyanott fogja elkezdeni a féktávot ahol gondolnád, kb ugyanott kezd gyorsítani, kb azon az íven fog menni, stb, szóval kiszámíthatóbb.
Ha kiállsz egyszer nézni a gyors csoportot mondjuk pancsin, szinte minimális időveszteséggel olyan szépen előzgetik egymást, hogy öröm nézni.A kezdő és lassabb csoportokban ezzel szemben rengeteg az erőlködés, befeszülés, se az aki előz, sem akit előznek nem tudja hogy mit is kéne csinálni, és a legrosszabb amikor egyikük sem engedi el a másikat. Hungaroringen 2:30-as köröknél olyan vérre menő csatákat látni néha, hogy fúú. Gyakran kiszámíthatatlan íveken mennek, hamarabb és emiatt váratlan helyen fékeznek, kigyorsításon nem húzzák a gázt, stb.
Ezeket mind-mind bele kell számolni amikor a lassú csoportban motorozunk és ennek megfelelő távolságot tartva minél tisztábban megcsinálni az előzést.Szóval simán el tudom képzelni, hogy nem teljesen a csaj hibája a dolog (továbbra is csak általánosságban, a részletek ismerete nélkül).
-
Micsurin
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Rátapintottál a problémámra.

Szeretem a bőr adta lelki nyugalmat, hogy van kopás védelem és a sastech-ek is fixen ott maradnak ellenben ami szimpi volt és méretben jó volt az zsebes és nem perforált mint az elődje. Öreg hiba volt....
A nyugisabb túrázgatásokhoz agyalok a hálóson. Nem tudom nagy a dilemma emiatt fejben.

Poloban biztosan nem, még csak utcai cipőben sem. Vagy csizma vagy kisebb távokra a Forma Stinger + kevlár farmer + bőrkabi. A két részesről leszoktam mert mondjuk úgy pocakban kierősödtem.
palfitom
köszi neked! Páromon fixen marad a bőr azzal futottunk egy pár kört sajnos ami annyira leér, hogy a dereka ne kaphasson sehogy huzatot az nem hálós. (Volt egy vese ciszta egy éve kb azóta nem játsszunk se huzattal se hideggel.
) -
válasz
yodamastah
üzenetére
Nekem is hálós...nagyon jó a szellőzése, viszont azzal számolni kell, hogy a bogarak nagyon keményen beleragadnak és ki se jönnek csak mosással.
-
yodamastah
őstag
válasz
Micsurin
üzenetére
Nagyon jó a hálós kabi. Annyi hogy ha bukta van, a kabát szinte biztos hogy kuka. A hálós rész, pedig kb semmi csúszás elleni védelmet nem nyújt. A kabát feladata annyiban kimerül hogy a protektorok a helyükön legyenek esésnél. Magyarul max városba ajánlanám. Persze ha az alternatíva az hogy pólóban motorozol, akkor bárhova jobb annál

-
Micsurin
nagyúr
Ezek a hálós cordua kabátok mennyire segítenek a melegen? Tudom ~8 év bőr után olyan lesz mintha klottgatyában mennék de egyre melegebbek a nyarak és eljátszottam a gondolattal.

-
neutron23
csendes tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Tényleg billeg szépen... "nem acélos" köridő
ha már 50alatt tudnék menni boldog ember lennék 
-
pepucs
tag
válasz
dellfanboy
üzenetére
-
Xero
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Na ezek nagyon szep ivek. En sok esetben azert huzom szukre, hogy ne kelljen annyira boritanom. Ki kenne mar szednem a tapogatokat a labtartobol, mert azok ernek le allandoan, de mindig ellustalkodom. Igy marad legtobbszor a behuzott iv es lelogas amennyire csak tudom.

-
Xero
nagyúr
válasz
yodamastah
üzenetére
Ahh engem a supermotosok csak kerulgetnek.

Az iveket meg boven keresem, ahogy a fektavokat is, de igazan nem megyek annyira attack modban tovabbra sem, csak probalom feszegetni a comfort zonat.

szerk: Az a baj, hogy pl tegnap a lassu csoport tul lassu volt, a gyors meg tul gyors. Kellett volna meg egy kozepesen balfasz vagyok csoport. Ott ereztem volna jol magamat.
-
pepucs
tag
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Hornet csoportban irtak nekem konkret ceget, de sehol se talalom mar a bejegyzest

-
yodamastah
őstag
Esti motorozás felejtős. Tegnap délután voltam kint, mondhatni üres volt a pálya. Supermoto versenyzőkkel volt tele, jó velük menni, van tempó. (Bár csak úgy 3-4 volt aki nem tartott fel
)Estibe be voltunk engedve felváltva gyors/esti, mert egy mentős eset miatt több mint 1 óra állás volt délután. Na ezt nem kellett volna
Ilyenkor mindenki fent van a pályán, mert alig van aki kimegy pihenni. Durva tömeg volt, ennyi embert nem lenne szabad felengedni. 
Videó: Nagyobb tempóva mehetsz még befele a kanyarokba. Sok helyen túl hamar érintesz, szélesebb íveken kéne menni, később érinteni.
-
bacus
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
De miért cifrázod? Tudni kell abbahagyni, akkor is ha igazad van meg akkor is ha nincs.
-
-Mosquito-
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
-
norbert1998
nagyúr
Azt mondjátok meg, hova lehet küldeni hátsó rugóstagot felújíttatni?
Nem mondanám bíztatónak a google eredményeket... -
Xero
nagyúr
Na a ma esti Kakucs kicsit hogy is mondjam kohom... fos volt.

Az egy dolog hogy fel oraval kesobb kezdtunk mert versenyzok voltak a palyan, az is egy dolog hogy sokan voltak, viszont a versenyzok egy jelentos resze maradt. Szoval 2 felmenetel utan a gyors csapatban el is engedtuk a dolgot. A vegere meg 1 KTM-es urge volt csak aki felmereszkedett veluk. Kicsit fos volt, hogy folyamatosan a nyakamban lihegtek a supermotok es ofkorsz kozom nem volt a tempojukhoz.
A lassu csapat meg tomegparade volt. A vege elott nem sokkal egy holgyike el is dobta magat a francba. Aztan ment mindenkit szamonkerni, hogy miattad estem el? Valami szurke gyorsasagi bevagott ele es fekezett. Azt igazandibol nem akartam megkerdezni, hogy ha mar elotte volt akkor miert is o a hibas, dehat ki szamolja. Ahogy azt sem nezzuk, hogy bejaratnal alairta, hogy sajat felelosegre.
Nem is igazan ertettem mit szeretne. Hozzam is odajott a kedves parjaval, hogy miattad estem el? Mondom mit szeretnel?
En a tukorben lattam a porfelhodet ugy 50m-rol csillagom, es ha megnezed ez se nem gyorsasagi se nem szurke. Csak azt sajnaltam hogy ma nem vittem goprot, annyira szivesen megmutattam volna neki.
Szoval ez igy fel is tette az i-re a pontot.
Most egy ideig nem eroltetem Kakucsot, amilyen jo volt vasarnap reggel, keves emberrel, annyira fos volt igy most.
Megnezem hatha lesz nyitva Euroring vagy valami ertelmes idoben.
-
hroberto
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Gratulálok a stílusodhoz!
-
kovacss72
aktív tag
Tegnap voltunk egy gumisnál. Egyszercsak megjelent egy fiatal srác egy Suzuki Gladius -szal. Az egyik fórumon megmondták neki, hogy az a gumi, ami neki elől van, az max. 5e km -t bír. Mivel ő már 3e -nél jár és hosszabb külföldi túrára indul, úgy döntött inkább kicseréltetné, biztos ami biztos. A profilmélység kb. 4 mm volt, csakúgy mint a hátsón. Amit akkor már szintén cseréltetne, hogy elöl-hátul egyforma legyen. Megdöbbentő, de komolyan gondolta, hiszen a fórumon is megmondták neki. Szerencsére a gumis srác normális volt, végülis 3 -an meggyőztük, hogy nincs szükség cserére. (Semmi problémája nem volt egyébként a gumikkal.)
Amennyiben nem a saját szememmel látom és hallom, el se hinném hogy ilyen létezik. -
dellfanboy
őstag
válasz
hroberto
üzenetére
te tenyleg nem kotozkodsz, csak nem tudod ertelmezni azt a par mondatot amit leirtam lehet kimaradt az altalanos iskola? vagy csak siman sok volt reggel a cucc? (nemtom melyik a rosszabb)
felhivtam oket, hogy van-e R-uk mondtak most nincs de megkerdezik a kozpontot,
erre szereztek valahonnan, majd hivtak 2 het mulva hogy mehetek kiprobalni.az R-t ami nincs a listan. erted??
R baszki, superduke, erted, vagy kitalalod 1 van belole az orszagba csakis a te seggedd alatt? -
hroberto
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Úgy jött ide, hogy 1290 SDR-jük nincs amit kölcsönadnának, csak 1290 SD GT. Szóval GT-t kaphattál nem R-t, és a kettő nem ugyanaz.
-
törölt tag
-
csongi
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Meg ilyet nem hallottam.
Ha elektromos rendszeru a kuplung, es szofveresen lehet modositani, akkor rossz a szofver.
Ha mechanikus, Akkor gyorsulasnal is csusznia kellene, es a sebbessegbe tetel sem zokkeno mentes. -
Zoli bácsi
őstag
Szerintetek az normális, hogy olajcsere után drasztikusan eltűnik a motorfék..?
Benelli Imperiale, újan vásárolt, pár napja volt ezres revízión. Eddig határozott motorfék volt, visszaváltva a lámpák előtt 2. fokozatig, és ráengedve a kuplungot szinte böktek le a telók, úgy fogott a motor. Szerviztől 200m-re az első rendőrlámpánál szinte vészfékkel álltam meg, mert 2. fokozatban kiengedve a kuplungot vígan vitorlázott a motor......
Kawasaki ELF 10w50 olajat kapott.
Szervizlap szerint olajcsere, meg átnézés történt, mert az is felmerült bennem, hogy a szoftverét frissítették. De nem....
Amúgy megy a motor, sehol nem érzek igazán nagy változást, de a motorfék, az eddigi erős, határozott motorfék eltűnt, szinte nulla, vígan gurul 2. fokozatban is.
Azt persze olvastam Indiai teszteken, hogy valami brutál sűrű olajat raknak bele gyárilag...De ennyire..?
Féltem a léghűtéstől, de 36 fokban semmi jelét nem mutatta hogy melege lenne. Persze városban nem sokat ment, a főúton rotyogtattam vele.
-
hroberto
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nem kötözködni akartam, de az 1290 R az más mint az 1290 GT.
-
dellfanboy
őstag
válasz
hroberto
üzenetére
meg egyszer leirom 1290r es naked, felhivtam oket, ez a modell erdekelne ok meg mondtak visszahivnak, 2 het mulva csorgott a telo, hogy mehetek.
am onnan vettem a krosszmotorom is ami350 sx-f .vetel elott gondolkodtam h 250 v 350 legyen, mondtak adnak mindkettot probara, igy lett a 350
-
hroberto
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
1290 ből csak GT van náluk ami bérelhető úgy rémlik.
-
Xero
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nagyon jo! Koszi az infot!
-
Xero
nagyúr
Na kicsit ON tema:
Nem tudjatok van veletlenul valamelyik magyar KTM kereskedesben proba lehetoseg? Nem kell sok max 5km, de kiprobalnam a 890 Duke R-t. Ulespozicio, ergonomia, ilyenek.
Erosen jatszom a valtas gondolataval, de Tuonoig nem akarok elmenni sem anyagilag sem eroben meg. -
Pocee
senior tag
válasz
üzenetére
Komfort zóna és kényelem ami miatt az emberek 95%a azt mondja "a rossz genetikám miatt nem tudok fogyni"
és mivel a mai világban senki nem mondja meg az igazat és nyitja fel a szemellenzőt,nehogy sértődés legyen,adott ember elhiszi,hogy neki tényleg a genetika miatt nem megy. -
Micsurin
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Személyiedző és dietetólógia aztán majd irányba raknak nem a neten lesz ez megoldva.
Sok sikert tudom nem könnyű az életmód váltás, mióta pám cukros mi minden lisztet és tésztát kicseréltünk lowcarb lassú glikémiás indexű megoldásra azóta pizzától lazanyáig vagy tésztáig bármit tud enni Ő is én meg képtelen vagyok a 79Kg-ról elmozdulni.

Nehéz megindulni de ha egyszer van szakember aki út irányba rak és van kitartás akkor a végén jó lesz az.
---
Feucht-ban vannak az interkomok, szerintem ha benyeli őket a feketelyuk fixen agyvérzést kapok.
Hétvégére az volt a terv a lévai vár már azokkal karöltve lesz.
-
törölt tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Szerintem nem gondoltam én azt ott túl, csak toltam

-
macilaci78
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Sirokai Diánára kerestem rá, hátha van valami fitnesz videója is, mint más pluss size modellnek, de hirtelen nem találtam.
Pedig sok modell dolgozik ebben a szegmensben, én meg lusta vagyok ennyi szót egyesével és összefüggéseiben is idézőjelbe tenni. 
Amúgy kicsit olyan ez is, mint a kávé topik.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Shadowbull: a sisakot se volt hova tenni? Tükörre például?
-
törölt tag
válasz
bacus
üzenetére
Pedig igaza van. Az emberi szervezet sem tudja felülírni az energiamegmaradás törvényeit.
A gond ott szokott lenni, hogy az emberek jelentős része erősen alulbecsli a bevitt kalóriát és erősen túlbecsli a kalóriaigényt, illetve utóbbit összekeveri az éhségérzettel.
(Persze van olyan betegség amikor az ember például vizesedik, de az egy másik kávéház)
-
bacus
őstag
válasz
üzenetére
Ezek az Oppenheimer törvények !!!
Axiómák.
Mégis itt vitatjuk, hol a hízás/fogyást, hol a kis/nagy ccm motort kezdésnek, vagy egyszerűen csak a hogyan túrázzunk, motorozzunk többen. De az axióma az axióma.
Még jó, hogy a te családodban valószínűleg nincs elhízott, még a nagymamák is 22es BMI indexel élnek.
-
törölt tag
válasz
etnies
üzenetére
Hormonhaztartas valtozasa lassithatja vagy gyorsithatja a metabolizmust ami hatassal van az ehsegerzetre, de akkor is csak a kaloriaszam szamit. Nem lehet hizni kevesebb kaloriabol mint amennyit elhasznalsz, akkor se ha pont lefekves elott eszed, mert az ellentmondana a termodinamika 1. torvenyenek.
-
Vajon körbeérve eljutunk oda, hogy azért kell a kezdő motornak kicsi, mert azt könnyebb tolni és minden nap tolja fel km-t, aztan amikor mar nagyon konnyen megy, valthat nagyobb motorra?
(En 10 kilot adtam le januar ota, de az csak sima kevesebbet eszek modszer volt.) -
macilaci78
nagyúr
válasz
üzenetére
Kalóriaszámolós dolgot gimi végén csináltam, kollégiumi nevelőtanár (egyetem tesit, bioszt oktatott) segített. Becsülettel írtam minden falatot, még a gondolatát is, 3 hónap alatt 9 kilót híztam. 1-2 éven belül látott endokrinológus, akkor nem talált semmit, igaz, nem is nézett meg alaposan.
Volt, hogy lejártam gyúrni, erősödtem is, de nem fogytam. Fekpadon 60 kilóval szériáztam, 3 hónappal később már 80 kilóval, tudtam húzóckodni is, 150 kilósan, mellette ping-pongoztam, fociztam, bicikliztem, úsztam.
Utána eljártam sokáig airsoftozni, csapatedzésen egymásba kapaszkodva csináltuk a felüléseket, mindenki meglepetésére én húztam a többieket felfelé.Koleszterinem, vércukrom, húgysavam jó, vérnyomásom 130/85, 60 környéki pulzussal, mindezt akár favágás után 10 perccel mérve.
Reggelizek 7 körül, ebédelek, amikor időm van, a vacsorát igyekszem 19 előtt letudni, vagy elhagyni. Csokit nem tudom, mikor vettem utoljára magamnak, üdítő se fogy el egy üvegnél több egy hónapban, az is jellemzően cukormentes. Alkoholt nem fogyasztok, nem dohányzom. Egy 32 centis pizza 2/3-a esik jól, ott megállok, a maradékot elteszem a következő étkezésre.
Gyakorlatilag csak csak szendvicsnek eszek pékárut, egy zsömle, vagy hasonló mennyiség. Fehér, barna, félbarna, korpás, teljes kiörlésű vegyesen. Szerintem főétkezéshez 10+ éve nem ettem kenyeret. Ilyen melegben kb úgy, ahogy van, nem kívánom az ételt.Ami fáj, hogy az ebédre nem tudok fix időkeretet kiszakítani, munkában nem úgy jön ki a lépés. Több mozgást iktatok be. Érettségi környékén a térdeimen éreztem a súlyt, hol az egyik, hol a másik roppant meg, egy hétig fájt, sántítottam. Elmúlt. Tizenpár éve egy ciszta megdagadt a gerincem alsó részénél kb borsónyira (születési rendelleneség, többmillió embernek van), nyomta az ideget, konstans fájt a bal vádlim. Contramal cseppekkel tudtam aludni, 2 hónap után egyik napról a másikra elhagytam a gyógyszert. Azóta derékfájós vagyok. 4-5 éve elmentem gyógytornára, panaszmentesen, hogy megtanuljam a szakorvostól a tornasort. Azóta egyrészt sokkal ritkábban jön elő, másrészt 2-3 alkalom után már nem okoz kellemetlenséget felvenni a zoknit. Pedig volt közben egy lakásfelújítás, költözés saját részről, stb. Múlt héten egy 40 kilós lemezszekrényt tettem be a kocsiba, vettem ki a kocsiból, vittem fel a lakásba, egyedül annak kockázata nélkül, hogy megint beállna a derekam.
Más miatt kezdtem orvoshoz járni, ő küldött átt mellékesen endokrinológushoz.
-
pepucs
tag
Olyan jó olvasni, hogy másokra akarjátok ráhúzni a saját módszereteket/étkezési szokásaitok mert ha neked bejött akkor biztos mindenkinek úgy működik... nem lenne 8millio személyedző magyarországon ha ilyen egyszerű lenne... CICO az alap és a körítés minden esetben egyénreszabott

-
etnies
senior tag
válasz
üzenetére
Emésztés megzavarja az alvás minőségét, a rossz alvás a hormonokat, a rossz hormonháztartás pedig elhízást is okozhat.
Elalvás előtt 3-4 órával be kell fejezni az evést. Természetesen vannak egyedi esetek, de a fenti állítás általánosságban igaz.Természetesen a fenti állítás akkor igaz, ha elhiszed. Ha nem, akkor én hülyeséget tanultam az iskolában. Ugorjunk plz.
-
bardi
senior tag
válasz
üzenetére
Egyik főnököm paleo diétával meg dohányzás elhagyásával adott le ránézésre 50 kilót nagyon gyorsan, de azt láttam, hogy sokkal kevesebbet eszik. Két ember, akinél láttam, hogy mennyit esznek minden nap, annyi kalóriát vitt be délig, ebéd nélkül, ami nekem elég lenne hétvégén egy montis dobogókő mászásra, persze mindkettő szerint én vagyok a szerencsés, hogy bármennyit ehetek
de amint annyit vagy kevesebbet ettek nap közben, mint én, mindketten fogyni kezdtek. -
törölt tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Majd egyszer számold össze a kalóriákat mondjuk egy teljes hétig, de mindent amit megeszel, nasit, üdítőt, jajezcsakpárfalatnemszámit dolgokat is, aztán átlagold vissza egy napra.
Nagy összegben mernék fogadni hogy brutális értékek jönnének ki.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Endokrinológus! Ez a szó nem jutott eszembe.

Nem akarom offolni a topikot az eddigi probálkozásokkal és hatékonyságukkal. Legyen elég annyi, hogy kicsinek is nagy voltam, amire volt példa abban a paraszt családban, amibe születtem.Amikor volt némi sikerem, akkoriban a rendszeresség megvolt. Ha jól emlékszem, az a próbálkozás ebben különbözött a többitől.
-
-
etnies
senior tag
válasz
bacus
üzenetére
Már lentebb írtam, dietetikus. Sok ok állhat az elhízás mögött, ezt egy szakember segít feltárni.
Lehet rossz étrend, lehet jó étrend, de rossz időben (pl lefekvés előtt), lehet rossz minőségű alvás, lehetnek lelki okok (stressz evés), akár lehet szervi probléma, stb.Itt mindenki általános megoldásokról beszél, de hogy visszakanyarítsam a szót a motorokhoz: BMW GS1250 a legjobb motor, mindenkinek az kell, vegyen azt!
És ilyenkor a pályanapos srácok benyomják a caps lock-ot a futárokkal együtt, stb.
Ha a motorokban nincs egy általános igazság, akkor az étkezésben hogyan lenne?
Vannak szakemberek, akik segítenek. -
törölt tag
válasz
Pocee
üzenetére
Én próbáltam ezt a módszert is, full ketogén diétát is, hagyományos kalóriaszámolóst is.
Kinek mi jön be, de én is arra jutottam hogy a kalóriadeficit a lényeg. És elég hosszú idő kell mire valaki kitapasztalja hogy neki pontosan mennyi az annyi, a különféle táblázatok maximum irányadó értéknek jók. (nekem például mindegyik túl sok kalóriát ajánl, jóval kevesebbel tudok fogyni).
Akármelyik módszert is használja valaki, baromi kemény dolog. Én egyszer kíváncsiságból leadtam 20 kilót két részletben, hát nem egyszerű, pláne a vége felé, de én sportoltam is mellé relatív intenzíven.
50 kilót nem is lehet gyorsan leadni, saccra két éves program minimum.
-
neutron23
csendes tag
-
neutron23
csendes tag
válasz
Pocee
üzenetére
Próbáltam a sok kevés kaját egy nap. Nekem nem ment, mert sosem laktam jól. Nekem kell az az érzés, hogy tele legyen a gyomrom. Az hogy mi önszopatás, így nézőpont kérdése, nekem a sok kevés kaja az önszopatás. Ott muszáj számolni, rengeteget kell hozzá készülni, csomagolni, és sosincs jóllallkottság érzésed. Több önfegyelmet kíván szerintem. Mindenkinek más működik. Ez egy kutatómunka mindenkinek saját magán, semmit sem érdemes a nagykönyv alapján csinálni, mert mindenki egyedi. Én is magamra alakítottam az intermittent fastingot. Szerintem a lényeg, hogy életmód szerűen kell csinálni, nem kell sietni semmivel. Az alvást is nagyon érdemes rendberakni.
-
bacus
őstag
válasz
neutron23
üzenetére
Nekem meg azt mondták ezért hiztam meg. Napi 1x étkezés, igaz akkor többet 20 éven át. Ma 50 elmúltam, cukor beteg vagyok, olyan keveset eszem, hogy a 70 kg körüli ismerőseim éhen halnának, mondanom se kell, hogy 0 cukor bevitel, pl kávé vagy üdítőbe. Kevés a mozgás, ezt elismerem , de nem is nagyon bírok.
A sok doki mind mondja, hogy ma ettől a cukor gyógyszertől így fogysz, hogy havonta ruhatár csere. 3 éve hallom, de mégse fogyok.
A rengeteg kövér embert elnézve pedig nem csak én lehetek így, nem mind torkos borz ám, akik két pofára tömik magukat. -
Micsurin
nagyúr
válasz
üzenetére
Mindig rögöhök mikor valaki összetéveszti az általánoos műveltséget és az olvasottságot valamint ezek keverékét a szakmai tapasztalattal és tudással majd megpróbál szagérteni egy telex, 444, hvg, bbc netalántán lancet cikk alapján. S akkor nem vettem bele a legjobbk.hu, maihirek.hu, eztneked.hu és egyéb isten tudja facebookról nyíló hirdetés kollekció oldalakat ahol három naponta megoldják az energetika problémáját meggyógyítják a cukorbetegséget és ellenszert találnak a rákra.
9 millió omnitool országa vagyunk hát hiába ez önmagában Guinness rekord.
-
Pocee
senior tag
válasz
neutron23
üzenetére
De a gyúrósba azt is leírták hogy ez egy önszopató módszer...
Nekem sokkal egészségesebb hogy apró evésekkel folyamatosan ellátni a szervezetet energiával és nem kitenni peaknek,és így is le lehet fogyni.
Ahogy pedig előttem már jelezték,a kalória deficit a kulcs,a fogyáshoz,az azt megelőző mélytorkos önszopatás az egyén bevállalósságán múlik melyik utat választja. -
törölt tag
válasz
Micsurin
üzenetére
Mindig röhögök azokon akik azt képzelik hogy nem lehetséges az, hogy valaki több témához is érdemben hozzá tudjon szólni.
Nyilván kell hozzá egy széles érdeklődési kör, olvasottság. Régen ezt általános műveltségnek is nevezték.
Na ez az amit nem lehet 15 másodperces TikTok videók nézésével elsajátítani. -
neutron23
csendes tag
Srácok, én ezt azért írtam le, mert én így csinálom. 3éve napi két étkezést tartom. 80-ról 67kg-ra fogytam le 10hónap alatt, azóta életmódszerűen tartom. A munkámhoz rengeteg energia kell, és szükséges hozzá a tudatos étrend. Igaz néha beesik egy harmadik étkezés, de néha meg csak egyszer eszem. Már megtehetem. Nekem működik. Edzek is mellé, jelenleg 70-72kg között vagyok, sokat alakult a testem. Több, mint egy éve igazából már csak arra figyelek, hogy az étkezésem minőségén javítsak. Elmúltak a kajaparák, nincs olyan hogy iszonyatosan éhes vagyok, a testem akkor jelzi ha éhes, amikor tényleg az.
Szóval nem csodát szeretnék tenni, hanem tapasztalatokat osztok meg, segíteni szeretnék. Az ember ha a súlya miatt nem talál motort, akkor úgy gondolom egy életmódváltás az win-win. Megjönnek a lóerők a motorba és a testbe is
Egyébként dietetikushoz fordulni a legjobb első lépés. Hajrá
-
macilaci78
nagyúr
FYI: vérvételen ülök a soromra várva, hétfőn megyek dokihoz.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
etnies
üzenetére
Én csak olvasok, abba ne hagyjátok

Épp az van, hogy velem harcol az asszony, amiért szólok neki, ha többet talál enni, mint szerintem kéne. Itt most a strandszezonra 5 kilót téma számokra pontosan igaz lenne... A végső cél meg 10 kiló, akkor lenne igazán pöpec a látvány.
Namost a lelkem eljár edzegetni, sokszor gyalog megy munkába, ha nincs kánikula, akkor gyalog is jön haza (ez olyan 3 km távolság/út), de az evésen egyszerűen nem hajlandó annyit változtatni. Tegnap este is megsértődött, mert szólni mertem neki, hogy elég lesz egy rozsos toast is vacsorára, nekem is elég, akkor neki is legyen elég. "De ő nem éhezni akar..." Néha úgy érzem magam ilyenkor, mint te a mellékelt ábrán.
Én ugyanazt csinálom, amit neki mondok. Rólam lement 2 kiló 3 hét alatt, nekem maradt 3 kiló hátra, de sajna a nyaralásig már csak 2,5 hét
Róla meg semmi. Nyilván az edzésektől tónusosabb lett, de hogy zsír nem ment le, az fix, én nem jutok el edzeni mostanában az egyetem (most lett vége) és a lakásfelújítás miatt....Na mindegy, continue

-
neutron23
csendes tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
Nem egészen..
lényege hogy minél kevesebbszer kényszerítsd inzulintermelésre a hasnyálmirigyed egy nap, ami akkor történik ha eszel. Ezért sem mindegy hogy mit eszel akár abban az egyetlen étkezésben, mert vannak amik nagyon fellövik az inzulinszinted, vannak amik pedig szinte egyáltalán nem. Cél a minél laposabb görbe. És persze a májad is megköszöni, hogy nem dolgozik nonstop. Egyetlen étkezéssel is kalóriatöbbletbe lehetsz egy nap, és leszel is még a kezdetekkor, nincs ezzel baj. A lényege, hogy amíg üres gyomorra vagy, a szervezeted a zsírként elraktározott energiát tanulja meg felhasználni. Az angol ezt úgy mondja, hogy "fat adopted". Nem mellesleg a gyomrod szép fokozatosan össze fog szűkülni, tehát ha teljes jóllakottságig eszed magad, akkor is hétről-hétre egyre kevesebb étel kell majd a jóllakottság érzéséhez. Egy 5-6%-os testzsírszázalékú embernek is közel egy hétre elegendő energiaraktára van. Nem is beszélve arról, hogy az éhgyomri állapot iszonyatos mértékben megdobja a növekedési hormon termelésedet. (HGH) A rutinosabbak néha beiktatnak 2-3-4 akár 5napos kajaszünetet is, ilyenkor többszáz százalékos termelésben vagy a normál állapothoz képest. Persze azt mondani sem kellene, hogy rendszeres testmozgással, sportos hobbik beiktatásával az egész sokkal könnyebb és gyorsabb. 
-
etnies
senior tag
válasz
Pfiucska
üzenetére
Azért, mert a komment szekció azt írja, attól még nem igaz. Ha 16 órán keresztül nem eszel, akkor 8 órád van enni, ezalatt kétszer eszel, mert az étkezés után 3-4 óráig jóllakottság érzésed van. Viszont kb 5 óra alatt megemészted a legdurvább húsokat is, a maradék időben elkezded égetni a szénhidrátokat, s ha elfogynak, akkor a zsírokat is.
A kórosan túlsúlyos emberek általában napi 5x esznek, ha ezt kettőre redukálják, már elindul a fogyás. 160 kilóról elindulni nem olyan, mint 5 kilót leadni a strandszezonra, orvosi felügyeletet igényel. Én ebbe nem akartam belefolyni, mert könnyű a partvonal mellől megmondani a tutit, de 16 órát koplalni legalább egy évig, nagyon nehéz.
Ha ő elszánja magát, akkor le fog fogyni, de attól nem, hogy mi noszogatjuk vagy javasoljuk. Bármilyen életmódváltozás akkor működik, ha belülről fakad.Szerintem fórumok helyett érdemes konzultálni egy dietetikussal.
-
Micsurin
nagyúr
Ez egy nobel díjas csoport pár nap alatt vezetés technikai oktatókat és tehetségeket majd dietetológiát két mondatban megfejtő szakértőket adott a világnak, csoda tétetett.

-
Pfiucska
senior tag
-
neutron23
csendes tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Intermittent fasting. Próbáld ki. Először napi két étkezéssel, majd napi egy étkezés. Kalória számlálás nincs, egy időablakban lehet enni. A lényeg, hogy minél többet legyél üres gyomorral. Tehát mondjuk 11-14óra között eszel, előtte-utána semmi. Legalább 14-16órát kellene üres gyomorral lenni, de a legjobb 18-20óra. Nasi, édesség nincs, üdítő nincs, pékáru nincs. Víz, hús, magvak, sok zöldsèg, kevés rizs/krumpli/tészta, egy kevés gyümölcs
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Pocee
üzenetére
Bő 20 éve ennyi a súlyom. Komolyabban egy szűk éve foglalkozom vele, de egyelőre hatástalanul. Elvileg pár héten, hónapon belül történik valami.
Behajlított térddel, előre dőlve a dobozos motorra is lazán felülök úgy 90 cm nyeregmagasságig, a biciklim váza ilyen magas, a nyerge magasabb.
A futás, hegymászás nem megy, de kellő vízzel és 2 zsömlével 20 km-t is lesétálok.De mindenképpen terhelhető motor kell, mert 120 kilósan utassal, csomaggal, felöltözve is határon leszünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- További aktív témák...
- Apple iPad 10. Generáció / Wi-fi / 64GB / Újszerű állapot / 12 Hó Garancia
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
- Lenovo ThinkPad X13 Gen 3 i5-12. gen-16GB DDR5 RAM 256GB SSD FHD+ gari. 4g modem Érintőkijelző
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4518, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szélálló vízálló kivehető bélésre kíváncsi leszek tapintásra hasonló mint a goretex kesztyűk belső rétegei.
130-ig kristálytisztán másokat és engem, ~140-nél még érthetően. Felette felejtős túl zajos vagy az N80-8 vagy a nakedre kéne valamelyest szélvédelem. De ha azt veszem ~50k/db-ra kijött marha jó deal volt. 
)

ha már 50alatt tudnék menni boldog ember lennék
)
Pedig sok modell dolgozik ebben a szegmensben, én meg lusta vagyok ennyi szót egyesével és összefüggéseiben is idézőjelbe tenni.