Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
zgospel
őstag
válasz Topiccsendőr #145194 üzenetére
Voltam ott a múlt hetinél hűvösebb időben, nekem sosem táncolt a motor hátulja Az FZ6-on amíg a Power 2CT volt azzal volt valamennyi bizonytalanság, de az melegen is ugyanolyan szarul viselkedett mint hűvösben, nem a hőmérséklet számlájára írnám
Egy szó mint száz, amikor van napközben 20 fok az még simán jól tapad az Euroringen is. Bár az utóbbi években sokat romlott az aszfaltminőség.#145195 Xero az eleje nem kéne hogy megcsússzon, ott más lesz a baj szerintem, de ezt látatlanban nehéz kitalálni. A hátulja nem a visszaváltások miatt csúszott meg inkább? Ezek az utcai csúszókuplungok azért nem annyira jók, hogy teljesen kisimítsák a dolgokat. Illetve ha tényleg elég keményet fékeztél, akkor elkönnyülhetett annyira a hátulja, hogy kicsit betáncoljon, de az minden hőmérsékletnél minden gumival megtörténhet.
Plusz azon a féktávon már egyre gyűröttebb az aszfalt, nem könnyíti meg a dolgokat, bepumpálja a futóművet is rendesen.https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
duni84
aktív tag
válasz Oppenheimer #145187 üzenetére
azta! nekem eddig még soha senki nem problémázott, pedig most googlemap-en lemértem, hogy kerek 66 métert szoktam gurulni a járdán a munkahelyemnél, mert ott van a legközelebbi felhajtó a járdára. mindig úgy képzeltem, hogy majd előadom, ugyanezt a "legközelebbi parkolóhelyet közelítettem meg", de ezek szerint ezt gondolom 5-10 ezer forintért adhatom elő alkalmanként pedig még anniyra tekintettel vagyok a környezetemre, hogy ha látom, hogy nem kell megállni irodaház előtt cigizők miatt, akkor eleve már billentem is a kill switchet a járda elején, hogy zero-emission módban álljak le a bejáratnál
#metszéspontok
-
vihartigris
őstag
válasz Oppenheimer #145185 üzenetére
Csak a baj van a rokonokkal , közeli hozzátartozókkal
bármi reciproka a semmi
-
Xero
nagyúr
válasz Topiccsendőr #145196 üzenetére
1.26-7 korul volt a legjobb.
szerk: Nyilvan azert is mert cibaltam a bajszat, hogy meddig tudom beengedni. Ott mar tobb volt kettonel. Utana egy srac nem sokkal el is dobta pont ott.
[ Szerkesztve ]
-
Topiccsendőr
addikt
válasz zgospel #145192 üzenetére
Euroringen az a feher aszfalt nem tapad annyira, mint a hungaroring, de ket iranyban "tancolhat" a segge.
Ha fektavon hatsofekezel kanyarba befele, eros elsofek kozben- ami ebben az esetben vezetesi hiba- vagy kigyorson,
amennyiben tancol, az megint egy hiba a sok lehetseges kozul, peldaul tul puha hatso rugo.De az is lehet, hogy egy kis lelkesseg is belekerult a hsz-be, mint legutobb a gumikepeknel is.
Explosión de dos tiempos
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz macilaci78 #145190 üzenetére
Jó megoldás, köszi
Ma cseréltettem olajat a gépben, 5100-as motul helyett 7100-ast kértem bele, kicsit simábban jár vele a motor, smoothabb a váltás.
Holnap hosszabb teszt, megyek Pilis + Bajna-Héreg túrára
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
zgospel
őstag
"mult hetvegen mar delutan is jart a segge gazdagon az Euroringen"
Ezt nem igazán értem. Bemelegedve nem tapadt a gumi a hűvösebb idő miatt?
Én voltam Hungaroringen 13 fokos délelőtti menetben, gumimelegítő nélkül, a szokásosnál háromszor lassabban melegedett be a gumi, de semmi gond nem volt vele, utána ugyanúgy csináltam mindent mint 30 fokban. Napközben felment 17 fokra is a hőmérséklet, akkor mentem is egy egyéni legjobbat.Múlt hétvégén azért még elég jó idő volt, 20 fok fölött napközben, teljesen ideális. Szerintem valami más gondod volt, pl guminyomás. Vagy a kivezető körökre gondoltál?
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
Xero
nagyúr
válasz gonger #145184 üzenetére
Altalaban szetszedik, ha kelloen sokan vannak, de ahogy kozeledik az ideny vege ez szerintem egyre ritkabb lesz.
Mostanaban a delelottel mar ovatos lennek, mult hetvegen mar delutan is jart a segge gazdagon az Euroringen. En mar tele is raktam 100-assal, meg kap egy csutakolast es ennyi volt.Jovore veszem mar csak elo, lehetoleg eladasra.
-
macilaci78
nagyúr
válasz Oppenheimer #145189 üzenetére
Megvan a megoldás! Ne tartson addig a manővet, hogy legyen ideje elindítani a felvevőt!
Ha fixen telepített kamerája van, ami közterületre néz, nyomd fel a GDPR megsértése miatt. A kibaszás egy társasjáték.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
zgospel
őstag
Bizonyítékot is mutattak egyébként? Vagy csak egy mama ezt bejelenti, behívnak, aztán vagy bevallod vagy nem?
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz macilaci78 #145186 üzenetére
Kerdeztem, azt mondtak tolni kell a jardan. Mindegy, van egy masik felhajtasi pont is ami kicsit kozelebb van, majd megkerem a rokonokat hogy onnan kozelitsek meg es toljak...
-
macilaci78
nagyúr
Nem lehetett azzal védeni, hogy a motor parkolási helyéhez legközelebbi lehetőségnél hajtottak fel a járdára? Elvére megvan annak a lehetősége, hogy a motort a járdán támassza le az ember.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz macilaci78 #145183 üzenetére
Lakotelepen feljelentettek, mert jardan gurultak a motorral. Kozeli hozzatartozom volt, es nem kivantam tovabbi vallomast tenni. Megkerek majd minden kozeli hozzatartozot hogy a jardan inkabb toljak, mert a lakotelepen sok a kurvara mindenre raero nyugger / kismama / szimplan idiota ember.
[ Szerkesztve ]
-
gonger
senior tag
Szomorú, nagyon sajnálom.
Ugyanakkor elgondolkodtat az eset.
Voltam Kakucson egy szervezett tréning keretében, ahol nap végén kaptunk 30 perc pályázást is, amikor mást nem engedtek fel. Mindenkinek így volt jó, mi sem lassítottunk másokat.Van még pár szabim, ugyan lehet idén már nem lesz túl sokszor jó idő, de szeretnék kimenni gyakorolni kicsit. Működik az ott, hogy szétszedik idősávokra a lassúakat és a tapasztaltakat, vagy mindenki megy egyszerre?
Ha délelőtt megyek jobb eséllyel lesznek kint kevesebben? -
bacus
őstag
válasz lumpy92 #145181 üzenetére
"A szabálysértési eljárás és a közigazgatási eljárás közötti különbség sok egyéb mellett az, hogy a közigazgatási eljárás során az eljáró szerv az ún. objektív felelősség elve alapján is bírságolhat. A szabálysértési eljárásnál ez nincs így. Ennek eseteit és lehetőségeit viszont jogszabályok rendezik: ne gondoljuk, hogy a rendőrség kénye-kedve szerint alkalmazza az objektív felelősséget, mert mondjuk az a számukra kényelmesebb bírságolási pozíciót tesz lehetővé."
[ Szerkesztve ]
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
mokus1
addikt
válasz Oppenheimer #145179 üzenetére
Ez valószínűleg csak ilyen lehet, gyorshajtásért nem hívnak be ezért is írtam.
Lehet drága, de hát közeli rokon motorozott... -
bacus
őstag
válasz Oppenheimer #145174 üzenetére
Ez nem az az eset amikor nem vagy majd köteles családtagra terhelő vallomást tenni? Nem te vezettél, bárki használhatja a családból a járművet..., stb?
Azért idéznek be, hátha elvállalod, hogy nem is olyan ismeretlen az a tettes, akkor fizetni fogsz.
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
norbert1998
nagyúr
válasz macilaci78 #145172 üzenetére
Sehol semmi értelme. Az általa generált hangot kirakták egy őz etető mellé a Mythbusters-ben, és akárhogy kapcsolgatták, szó szerint letojták az őzek és zabáltak tovább
-
mokus1
addikt
válasz Oppenheimer #145174 üzenetére
Gyorshajtásért nem idéznek be, csak küldik a csekket.
-
Oppenheimer
nagyúr
Ha tanúként beidéznek szabálysértési ügyben (ismeretlen tettes ellen) az már súlyos esetet feltételez? Az idézésben "kisebb fokú" szerepel, de gondolom az is lehet drága. Lehet gyorshajtottam vagy ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
Reggel kicsit benéztem és felmentem motorral a dunakeszi mobelixtől az M0-ra buda felé. Ugye egy felhajtóval arrébbtól lehet matrica nélkul felmenni. Van ott kamera izguljak?
-
macilaci78
nagyúr
válasz vihartigris #145168 üzenetére
Autós topikban a héten merült fel a kérdés általános jelleggel. A folyamatos üzemű hajókürt és a semmi értelme között nem volt javasolható átmenet.
-
zgospel
őstag
válasz vihartigris #145168 üzenetére
Igen, nyitott kipufogónak hívják
-
veterán
-
vihartigris
őstag
Valaki szerelt már fel vadriasztót motorra?
Van értelme?bármi reciproka a semmi
-
palfitom
félisten
válasz Zsírkrétamen #145145 üzenetére
Tegnap reggel 10 fokban indultam BP-ről az M2-esen északra, és kora délután 12,5 fokban jöttem vissza. Alsó és felső aláöltöző (Nike Pro Warm) volt csak a perforált bőrruha alatt, és a dzsekiben a gyári thermo bélés. Teljesen jól vizsgázott, nem fáztam, de azért hidegebb időben már kétszer is meggondolnám.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
bajnokpityu
félisten
válasz Topiccsendőr #145165 üzenetére
kérek engedélyt sirni.
-
Topiccsendőr
addikt
Nemreg lattam az iconicbikes- on a valszeg Torsten Durbahn epitette rc30 ast.
mielott rc213v s trikolor szinekkel es egy igazi kendács szar rovid hangos kipufogoval elbaltaztak volna, a
a mobile.de-n igy nezett ki:
Elol cagiva v593 fejidom, hatul aprilia rs250 faridom.
Elegge gyanus, hogy a dhr feliratu sajat gyartasu deklivel es az idomok egyezesevel ez a motor, ugyanaz a motor. Nem gondoltam volna, hogy amerikaban kot ki. Es hogy szarul is fog kinezni.[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
-
pepucs
tag
válasz Zsírkrétamen #145161 üzenetére
Van akinél a mugen és plus racing bőrszett is sokévig bírja. Eltudom képzelni, hogy nem lesz szükséged másik szettre
"azt mondta reggel a rendszer, hogy adjak meg új jelszót. Beírtam, hogy faszom, erre kiírta, hogy túl rövid ..."
-
senior tag
-
pepucs
tag
válasz Zsírkrétamen #145159 üzenetére
Kevertem egy másik üzlettel, bocsi ez pozsonynál van. MOTOZEM (SK)
vagy MOTOZEM.hu"azt mondta reggel a rendszer, hogy adjak meg új jelszót. Beírtam, hogy faszom, erre kiírta, hogy túl rövid ..."
-
senior tag
válasz pepucs #145157 üzenetére
XLmoto-n néztem, de ott is 500+ eutól kezdődik, annyiért meg már itthon is van.
Louis-t is néztem, ott Probiker vagy Vanucci szettet össze lehet vadászni ennyiért, de azok kevésbé tetszenek és nem hiszem hogy jobb minőségűek. (Meg, a Louis-al már volt negativ tapasztalatom, az FC-moto-val nem)
Szlovák határnál hol? Van esetleg webshop?Alapvetően nem tervezek benne elázni, meg nem feltétlen lesz ez az elsődleges szettem. Nagyon melegre meg hidegre van más.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz pepucs #145157 üzenetére
Nekem kb~10 eves arlen ness borkombim van. Parszor elaztam benne. nem repedezik.
Valoban kenyelmetlenebb, mint egy szovetkabat-denim kombinacio, de ha szerpentinen mesz egy ilyen kenyelmes komboban orommotorozasra, az sem jo, mert a farmer csuszik az ulesen, ez elegge ki tud zokkenteni a ritmusbol.
Arra a borruha a legjobb.
Amennyiben a borruhaban szeretne vki varostnezni, termeszetesen arra nem jo, es kenyelmetlen.
Esetleg ismerek embereket, akik varost neznek benne, de ok alapvetoen pozerkedni hasznaljak. Nekik arra is jo. Kinek mire kell eppen.[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
pepucs
tag
válasz Zsírkrétamen #145154 üzenetére
Rendeld meg, ha nem tetszik küld vissza (addig viszont állni fog benne a pénzed). XLmoton is nézz körbe hátha. Szlovák határnál van egy hatalmas motoros ruha üzlet, ott tudsz próbálni méretet tuti.
Szerintem kényelmetlenebb a bőrszett (legalábbis nakeden nekem az) viszont van aki a kötözött sonka érzés miatt jobban szereti Párszor elázol és elfog kezdeni kirepedezni a bőr."azt mondta reggel a rendszer, hogy adjak meg új jelszót. Beírtam, hogy faszom, erre kiírta, hogy túl rövid ..."
-
vihartigris
őstag
"megszabadulok minden más ruhámtól is"
bugyira, melltartóra még szükséged lehet azután isbármi reciproka a semmi
-
Shadowbull
addikt
"akkor esélyesen megszabadulok minden más ruhámtól is."
https://marharepaszerint.blogspot.com
-
senior tag
válasz zgospel #145153 üzenetére
Azért ha már másodjára sem találom el a méretet, akkor esélyesen feladom
Akkor mennyitől van a "minőség"? Sokan hordanak mugenrace ruhát, az is "csak" 150 pénz. Értem én hogy nem csúcs márka/termék, de most van egy beugró keret, kipróbálom mert izgatja a fantáziám, aztán ha jó, akkor veszek egy jobbat - akkor esélyesen megszabadulok minden más motoros ( ) ruhámtól is.[ Szerkesztve ]
-
zgospel
őstag
válasz Zsírkrétamen #145151 üzenetére
Ez világos, de minél többször van lyukrafutás a rendeléssel, annál jobban drágul a dolog. Illetve 100 ezerből én nem tudom hogy milyen minőséget kapsz, gyanítom a kidobott pénz kategória
-
macilaci78
nagyúr
válasz Zsírkrétamen #145151 üzenetére
Bőrfestés.
-
senior tag
válasz zgospel #145150 üzenetére
Az a bajom, hogy itthon 100k alatt nem nagyon vannak női bőrruhák. Ha van, akkor is mind rózsaszín, vagy virágos- nem tetszik.
Hiába megyek be egy boltba felpróbálni egy ruhát, attól még nem fogom tudni a méretemet.
Néztem már használt szetteket is, de a méretemben lévőt még nem találtam (vagy drágábban), pedig mindenféle fb csoportba bent vagyok.
Egyébként, tételezzük fel, hogy 10k körül lesz a visszaküldési díj. Még akkor is 100k alatt sikerült megvenni, itthon nincs annyiért. -
zgospel
őstag
válasz Zsírkrétamen #145148 üzenetére
Inkább úgy értettem, hogy egyedül jó eséllyel nem fogod tudni eldönteni hogy jó-e az adott méret. Illetve el fogod dönteni, csak valószínűleg nem az lesz a jó döntés
Női ruhában meg pláne nagyobb a variáció, nagyobb a lutri. Ott ugyanannak a modellnek egyik évjáratról a másikra is megváltoztatják a szabását a gyártók ha épp úgy van. Az egyik még jó csipőben és vállban, aztán ugyanannak a modellnek ugyanaz a mérete egy évvel későbbi szabásban már ha jó csípőben akkor lóg a válladon, és ezek számtalan variációja.
Egy normális eladó ilyenkor sokat tud segíteni. Ez nem az aboutyou, hogy visszaküldöd a 10 kilós ruhát ingyen[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz dellfanboy #145147 üzenetére
Igen, nő vagyok, csak a nevem megtévesztő kemény 160 centi és 50kg, tehát tuti, hogy a legkisebb méretet kell rendelnem
-
senior tag
válasz zgospel #145146 üzenetére
Köszi neked is!
A legkisebbet veszem, így biztos nem lesz baj a mérettel, max ha nagyon kicsi, akkor max az egyel nagyobb kell, de nem para a visszaküldés se, gyakran rendelek mindenféle ruhát(/kesztyűt/sisakot) netről.Téli aláöltözőt most vettem a hétvégén, nyárim ugyan nincs, de az még ráér.
Szerencsére ez is perforált így talán jobban tudok mozogni benne, persze nagyobb eséllyel ázik be, a cél csak az, hogy egy nyári záport kibírjon.
Belülre tisztító sprét már láttam, akkor hozzácsapok a rendeléshez majd egy olyat is, ha az elég. -
dellfanboy
őstag
válasz Zsírkrétamen #145145 üzenetére
mondjuk ezt amit linkeltel mar a meretezesnel el van bszva. mi az hogy 34? 48tol indulnak kb 56ig? mint egy oltony. ezek meg egy farmert vettek alapul?
jah es noi. most akkor csaj vagy?
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
zgospel
őstag
válasz Zsírkrétamen #145143 üzenetére
Próba nélkül ne vegyél, mert tuti rossz lesz a méret! Ha még nem volt rajtad bőrruha akkor nem fogod tudni, hogy mennyire kell passzentosnak lennie, és valószínű hogy eggyel nagyobbat fogsz venni, ami esésnél problémás lesz. Általában akik újonnan vesznek fel bőrruhát azok amire azt mondják hogy jó méretben annál 1-gyel kisebb kell. Én is így voltam
Vastagon aláöltözni nem tudsz, ha hűvös időben is mész akkor kell egy téli aláöltöző szett is. De pl 15 fokban egy pályanapon elég a nyári is, mert azt is teleizzadom, miközben sima túrázgatáshoz már 18 fok környékén a télit veszem fel. Egyszer voltam Hungaroringen októberben, 13 fok volt, ugyanúgy vizes lett a nyári aláöltöző is, szóval ha mozogsz rendesen akkor nem fogsz fázni
Hogy melegben ki mit bír az egyénfüggő, az enyém nem perforált, de 35 fokban is elpályázgatok benne, persze nem ideális. Egy cimborám meg 25 fok felett a napra nem bír kiállni mert elájul kb, ő nála csak a perforált ruha játszik.Nem teszi tönkre az eső, nem ázik át, kivéve ha lyukas, illetve a bőrruhák többségén a kevésbé kritikus pontok nem bőrből hanem szövetből vannak, hogy lehessen bennük mozogni, az egy idő után átázik.
Nekem kb 3 teljesen szétizzadós pályanap után tört be a nadrág kényelmesre, úgyhogy kell neki idő mire kényelmes lesz. Utána megszoktam annyira, hogy bőrruha nélkül motorra ülve már furcsán érzem magam.
Én az enyémet sosem tisztíttattam még, a belsejét szoktam fújkálni erre a célra való sprékkel, a külsejét meg sima szappanos vízzel vagy bőrhöz való tisztítókendővel takarítottam. Vannak tisztítók ahol vállalnak bőrruhát.
-
senior tag
válasz dellfanboy #145144 üzenetére
Köszi minden választ meg a tippeket
Alapvetően kb 15 fokig tervezem használni, van téli aláöltözőm, az csak aláfér. Gondoltam hogy pulcsi nem, mert akkor nyáron lógna rajtam.
Mivel dolgozni is ezzel járok, és esőben is el kell menni dolgozni, ezért én szoktam esőben is motorozni (mondjuk akkor felveszem a cordurát max), de olyan simán előfordulhat, hogy menet közben elkap egy zápor, de nincs időm megállni és megvárni az esőt.
(Mondjuk én elmebeteg vagyok, mentem már pályán is olyan esőbe, hogy 3 deci vizet öntöttem ki a vízálló csizmámból, meg a vízálló cordurám is beázott, de mondjuk ezt nem ismételném meg mégegyszer )
Nyáron minden nap motorral megyek dolgozni, viszont rövid távra, éves szinten 5-7e km-t tolok a motorba úgy, hogy idén nem jutottam el sehova túrázni, még a balcsira se, egy produktív nyáron simán megvan a 15e km. Ahogy az eső, úgy a 35+ fok sem szokott megállítani, mondjuk 35+ fokra van hálós protektoringem.
Egyébként egyelőre ezt néztem ki, tudom, olcsó, nem nagy cucc, egyelőre egy belépő szettet néztem, hogy tetszik-e egyáltalán. Ebből van 34-es, nekem méretben esélyesen az kell. -
dellfanboy
őstag
válasz Zsírkrétamen #145143 üzenetére
Milyen időben lehet hordani bőrruhát?
egyeni preferencia, de kb. mindig
Nyáron gondolom meleg,
a perforalt nem, (persze ha full fekete es kifexel benne napozni az necces, de a perforalt tok jol muxik nalam olyan+40km/h felett
de télen/átmeneti időben? Ezekben is van téli bélés, vagy ezalá alá kell öltözni jobban?
van benne ilyen halos beles, amit ki lehet venni az ujabbakban. ha nagyon ala tudsz oltozni tobb reteg ruhat akkor nemjo a meret(nagy)
Kb. hány fokig türhető? egyeni preferencia, ami neked jo, lehet nekem nem...
A felsőben gondolom van protektor mindenhol, de a nadrágban, ha a térdénél ilyen "koptatós", alatta van protektor? sztem a bornadragokban, kb 2x nagyobb a terdprotektor mint a corduraban, szepen leer sipcsontig..
Esőben átázik, tökreteszi az eső? (esőruhám még nincs, nem is tervezek venni, a cordurám vízálló) milyen eso? mennyire kap el?milyen intenzitas?, 1-2x elkapott amig nem talaltam menedeket tuleli, de nem motoroznek benne esoben,+erre van kulon esoruham. ami a reggeli hidegekben is jo szolgalatot tesz.
Ezt le lehet fújni impregnálóval? Segít az itt bármit? nemprobaltam
Mosógépben gondolom nem mosható, tisztíttatni szezononként hányszor érdemes? (a cordurát szezon végén, meg közbe mosom egyszer) mennyit mesz?hanyszorr izzadsz bele?
Alapvetően kényelmesebb viselet, mint a cordura? nekem AZGondolom az elején be kell "törni", viselni kell egy darabig, mire rendesen fogok tudni benne mozogni, a kérdés, hogy aztán kényelmes lesz-e, vagy végig nagyon merev?
ha nagyon merev, megveszed, beallsz vele a zuhany ala, aztan mesz1karikat
Sajnos még nem láttam élőben bőrruhát, és próbálni se fogok tudni, mert nem igazán van a méretembe (vagy nem nekem tetsző), csináltatni nem szeretnék, úgyhogy marad a külföldi rendelés eleg nagy hiba faktor felproba nelkul nem rendelnek[ Szerkesztve ]
eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
senior tag
Bőrruha vásárláson töröm a fejem, bár van egy teljes szett cordura ruhám, de mindig is ki akartam próbálni (eddig húztam, mert az Adventure-n hülyén néztem volna ki benne).
Milyen időben lehet hordani bőrruhát? Nyáron gondolom meleg, de télen/átmeneti időben? Ezekben is van téli bélés, vagy ezalá alá kell öltözni jobban? Kb. hány fokig türhető?
A felsőben gondolom van protektor mindenhol, de a nadrágban, ha a térdénél ilyen "koptatós", alatta van protektor?
Esőben átázik, tökreteszi az eső? (esőruhám még nincs, nem is tervezek venni, a cordurám vízálló)
Ezt le lehet fújni impregnálóval? Segít az itt bármit?
Mosógépben gondolom nem mosható, tisztíttatni szezononként hányszor érdemes? (a cordurát szezon végén, meg közbe mosom egyszer)
Alapvetően kényelmesebb viselet, mint a cordura? Gondolom az elején be kell "törni", viselni kell egy darabig, mire rendesen fogok tudni benne mozogni, a kérdés, hogy aztán kényelmes lesz-e, vagy végig nagyon merev?
Sajnos még nem láttam élőben bőrruhát, és próbálni se fogok tudni, mert nem igazán van a méretembe (vagy nem nekem tetsző), csináltatni nem szeretnék, úgyhogy marad a külföldi rendelés -
Oppenheimer
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz Oppenheimer #145140 üzenetére
Nnna, ez az. Tavaly még én is úgy fejeztem be az évet, hogy jövőre felderítem.
Aztán úgynézki, hogy idén is azt mondom, hogy majd jövőre -
-
vlevi
nagyúr
válasz Oppenheimer #145137 üzenetére
"egy olyan szerpentint"
egyet?
Az elmúlt években eszméletlen mennyiségű utat építettek, és mindegyik kb ilyen minőségű.
Itt lakok, viszonylag közel (Nyíregyháza azért mégis közelebb van Erdélyhez, mint Zalaegerszeg ), de idén bakker úgy alakult az év, hogy vagy más dolgom volt, vagy más miatt nem volt alkalmas az idő(járás), stb., szóval nem sikerült eljutni egy Zilah környéki karikára sem.
Na, majd jövőre ! (Igaz ezt mondtam tavaly is...)
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz martonx #145136 üzenetére
Egyébként végül nekem nem kellett, mert motoros testvéreim szóltak hogy 40 perce nem haladtak semmit, mert bebugolt a határátkelő. Másik átkelőn meg nem volt sor.
Erdélyben találtam egy olyan szerpentint amit senki sem használ és vadonatúj aszfaltja van. A kanyarok rohadt élvezetes ívekben követik egymást, és nem rövid szakasz, fél órás körülbelül! Elképesztően jót mentem, megtettem 3x, aztán utána indultam csak vissza Magyarországra. Ehhez fogható nálunk sehol sincs.
Berakok róla képet, a 764-es út az. Ne reklámozzátok, nem akarok rajta forgalmat látni jövőre sem!
-
martonx
veterán
válasz Oppenheimer #145120 üzenetére
Szerbia - Mo között kötelező. Rengeteg ingázó csak ezért jár motorral, különben napi 2-4 órával több lenne a menetideje.
Én kérek elnézést!
-
ratkaics
senior tag
Köszi mindenkinek a tanácsot.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó ....
-
senior tag
válasz ratkaics #145117 üzenetére
Én tuti valami ycf-imr pitbike-ot vennék, abból már vannak egész komoly teljesítményűek is, váltósok és viszonylag megbízhatóak, cserébe annyira nem is drágák. Ebből van mindenféle méretű/erejű.
Esetleg még egy crf(?)110, az is már váltós, de ez újonan már drágább.
Esetleg egy Keeway RKF 125, ez kinézetre hasonlít nagyon a Duke-okhoz, csak alacsonyabb, erről már talán leér a lába. (nem ismerem mennyire megbízható, de nálunk most a motoros iskolába az a 125-ös tanuló motor pár éve, és nincs baja) -
válasz norbert1998 #145129 üzenetére
Még ki vagy mivan?
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
macilaci78
nagyúr
válasz norbert1998 #145122 üzenetére
Most 196 cm vagyok.
-
23 óra alatt vitték el. Első telefonáló, este. Másnap vittem a motor után a cuccait. Ámen!
[kép]2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Topiccsendőr
addikt
Tobbszor csinaltam, amikor a vamtiszt latta, akkor felreallitott, es elhuzta az idot, hogy szopasson. (Nemet rendszammal)
azota csak addig megyek elore, amig nem latjak.De volt hogy ezzel a modszerrel is megallitottak, az R1 el, mert hallani akarta a hangjat. Azon mondjuk rohogtem.
[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
Xero
nagyúr
En siman mennek, de en mozgo autok kozott is ilyen vagyok, szoval nem mervado:
-
crocy
tag
kresz szerint nem teheted meg.
az mas kerdes, hogy nyaron kint 35 fokban ez nem varhato el motoron ülve, mig a többiek ülnek a klimas kocsiban.dodor elvtars amugy epp pont emlegette, hogy a következö szezonban lehet indit egy mozgalmat a kreszmodositert.
-
Pfiucska
aktív tag
Sokan csinaljak, en is ezt tennem, bar en a trogerek koze sorolom magamat ilyen szempontbol
iPhone 15, PS5, 18’ cbr500r, 23’ Octavia 2.0 TDI
-
norbert1998
nagyúr
válasz macilaci78 #145119 üzenetére
Valahogy én is így lehettem, de végső méreteimet el is értem 24 évesen. Van olyan pulóverem, ami 10+ éve jó rám és már általánosban megvolt
-
macilaci78
nagyúr
Nem, sokszor láttam Röszkénél.
-
Oppenheimer
nagyúr
Határátkelőnél nagyon gáz előregurulni mintha piros lámpa lenne? 🤔
-
macilaci78
nagyúr
válasz ratkaics #145117 üzenetére
12 évesen már Wartburgot, Samarát vezettem, lehettem 160-170 cm. 14 évesen mértek 180-nak.
Fb dob fel videókat "short girls on motors" témában, vannak használható technikák sík terepen. Pl bal láb a lábtartón, jobb lábbal a gép bal oldalán áll. Amikor picit megindult a motor, átlendíti a nyergen a lábát és meg is van. Mintha csak egy nagy méretű bicikli lenne.
A másik, hogy egyszerűen fél seggel ül a nyergen induláskor, megálláskor.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
ratkaics
senior tag
válasz Pocee #145116 üzenetére
12 éves, nincsenek nagy motoros ambíciói, de szeret motorozgatni. Inkább óvatos, nem igazán próbálgatja a határait, szereti biztonságban érezni magát. Szóval olyan motorral biztosan nem menne, amiről nem ér le a lába rendesen.
-
Pocee
senior tag
válasz ratkaics #145115 üzenetére
Hány éves,mennyire veszi komolyan?
A pw50 kicsit tér el egy futóbiciklitől,az után elég nagy ugrás minden,jó egy Simson nem.Kawasakinak van 65ös gépe kis kerékkel,egy méregzsák az a kis motor.
Aztán vannak 85ösök,azok már nagyon bolond gépek a súlyukhoz képest,és szerelik őket kis és nagy kerékkel,de ezek versenykrosszok,üzemórásak.
Ha olcsóbbat kevesebb élménnyel,akkor valami pitbike,amit én nem vennék.
Amúgy ha szeret motorozni,nem fogja érdekelni hogy nem ér le a lába,anno én is fal vagy kerítés mellett álltam meg,csak a motor menjen minden nap.[ Szerkesztve ]
Mr.Brightside
-
ratkaics
senior tag
válasz A Zéé #145114 üzenetére
Semmi "komoly" felhasználás nem lesz. Csak ilyen hobbi mocizgatás a réten, földúton, ilyesmi. Nincs komoly terep, és közút sem.
Én úgy gondolom, hog pl egy dt80-ról sem érne még le a lába. (Volt a családban ilyen).
[ Szerkesztve ]
-
pepucs
tag
válasz macilaci78 #145111 üzenetére
Jöhet az R6
"azt mondta reggel a rendszer, hogy adjak meg új jelszót. Beírtam, hogy faszom, erre kiírta, hogy túl rövid ..."
-
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
146cm-es gyereknek milyen mocit ajánlanátok PW50 után?
-
pepucs
tag
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz yodamastah #145105 üzenetére
Engem azért érdekelne, hogy tanuljunk belőle. Már ha van mit.
Lehet, hogy csak nem adta ki és ahogy írták, nem álltak együtt a csillagok.Nyugodjon békében!
-
Xero
nagyúr
Nagyon szerencsetlen eset, nyugodjon bekeben.
Meg mindig nem tudom hova tenni az esetet igazan. Nyilvan mindenki tudja a kockazatokat, de hogy ennyire ne alljanak egyutt a csillagok az nagyon szomoru.
-
GTVili
tag
Nekem tegnap este mesélte egy ismerősöm, aki szintén kint volt. Nem volt biztos a végkifejletben.... csak annyit mondott, hogy nagyot bukott valaki....
-
yodamastah
őstag
Előbb utóbb el fog jutni ide is a hír, úgyhogy inkább leírom. Tegnap halálos baleset volt kakucson pályanapon. Sajnos Barta Laci barátunk átmotorozott a túlvilágra. Rutinos pályázó volt, már a 90es évek közepe óta nyomta. Mellettem volt a parkolóban, talán én beszéltem vele utoljára. Nagyon jó kedve volt, jól ment neki tegnap a motorozás. A balest körülményeiről nem szeretnék írni nyilvános fórumon. Nyugodj békében Laci
-
Xero
nagyúr
Holnap delutan valoszinuleg idenyzaro Euroring, ha valaki arra tekeregne.
-
d@vee
őstag
válasz dellfanboy #145099 üzenetére
Egyetértek. Nem ezen fog valszeg lenyugdíjazni. Figyel az ember a gépére persze, de van egy határ.
Ja
-
Topiccsendőr
addikt
válasz Predator2 #145098 üzenetére
A motorok fenyszoroja nincs gyarilag foliazva, az autoke sem. Lakkozva vannak altalaban.
A motoroknal nem mindegyikre rakhatsz foliat, ezt fel is tuntetik a manualban, vagy a fenyszoro mellett matricaval, hogy tilos barmit raragasztani.A velemenyem, hogy felesleges.
Explosión de dos tiempos
-
macilaci78
nagyúr
válasz dellfanboy #145099 üzenetére
Az UV-álló fólia azért UV-álló, mert az UV nem szedi le olyan hamar. Az UV-védő fólia hivatott védeni azt, amire ráteszik.
A búra mattulása több dologtól is lehet, nem csak az UV eheti meg. Sok mikrokarc mondjuk a gyakori mosástól is mattítja a felületet. A kavicsfelverődés sem kedvez neki nyilván.Szerintem pont ugyanannyi létjogosultsága van motorkerékpár lámpáján, mint autóén.
Az más tészta, hogy a kb 3 éves motornak lesz-e alkalma bemattulnia a jelenlegi tulajdonosánál?Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest