Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagynorbi
aktív tag
válasz bacus #145899 üzenetére
Nálunk felnőtteknek nincs ajándék, csak a gyerekeknek. Ha kicsi a gyerek, akkor mindenkitől kap valamit, ha gyerek már nagy, akkor csak a saját szüleitől kap.
Ha téged nyomaszt az ajándékvásárlás, akkor hagyd a nejedre, és engedd el a dolgot. Ő szívesen vásárol, te meg nyugodt maradsz a többivel ne törődj.
Ha az utazást nyűgnek érzed, akkor ne utazz! Utazzanak a többiek hozzátok!
Eddig ti utaztatok, most ők jönnek, ennyi. Aki elmarad, az nem is igazán fontos.A valódi ajándék az, amikor összegyűlünk, kajálunk egy jót, ritkán egy kis iszogatás, jó beszélgetések, szunya, aztán megint egy kis kaja, stb... Én ezt baromira élvezem. A legjobb az egészben, hogy ehhez még karácsony sem kell
-
bacus
őstag
válasz Shadowbull #145895 üzenetére
Az én két gyerekem 23 ill. 22 évesek. Megkérdezem őket mit szeretnének, akkor a válasz "mindenünk megvan". Aztán persze mindig sikerül egy egy újabb ruha, cipő, stb darabot beszerezniük, amit kifizettetnek, de már novemberben hordják .
Tavaly Prágában voltunk, mármint ez volt a közös ajándék magunknak, 3 nap fél misi mindennel. Na jó, ebben már volt egy kis külön zsebpénz a kölköknek (úgy hogy mindent én fizettem). Idén karácsony előtt nem sikerült elutazni, majd talán tavasszal bepótoljuk.
Ennek ellenére sok apróság van, tavaly nejem minden rokonnak vett "valamilyen" parfümöt, rossmann, dm -ből, én meg kiakadtam, mert már nincs 5e ft alatt parfüm, meg ezek teljesen viszonzatlanok voltak pl a nejem testvére felől. És még oda is kell utazni, amit mindig megkapok a nejemtől, hogy "régen" hogy szerettem. Régen. De elmúlt, most már ezt is csak nyűgnek érzem.
Csak tudnám, hogy ha mindenki ilyen lightosan vásárol, akkor ki az aki ott tülekszik a mm-ban az air fryer-ért, meg az okostelefonokért, meg tabletért, a tv-k évek óta sláger...
Azt sem igazán értem, hogy ezek miért ajándékok, miért karácsonykor, bár nejem szerint is velem van a baj, mert én akkor veszek ilyet, mikor szükségem van rá, ha az május, akkor nem várok egy percet sem, nem hogy karácsonyig... Nem is nagyon kapok semmi értelmeset, mert azt mondják, már megvetted magadnak.., ami igaz is. A ruha neműnek meg nem igen örülök, mert az nálam nem számít ajándéknak, amit úgyis meg kell vegyek.Csongi: nem hangzik túl jól
Kolondrum: az értelmes dolgokat már megvettem vagy gyárilag tudja (pl akku töltés), a marhaságokért egy fillért nem adnék (színre fújt hasidom.. lol)
Vihartigris: nem szerettem a pálinkát sosem, persze volt amit ittam helyette, de pár éve cukros vagyok, kerülöm az alkoholt.
Pttypang: hajrá, szemüveg nélkül mindenképpen kényelmesebb
Csendőrünk: na ez eddig a legtetszetősebb megoldás
Rottenbull: mindegy mikor kezded, de akkor azért sok felesleges dolgot sikerül összevásárolni, van rá majd 3 hónapod
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
Shadowbull
addikt
válasz Topiccsendőr #145896 üzenetére
A H2 SX nekem nagyon tetszik, ha nem lennék BMWs akkor azt vennék
R 1250 RS-re várok. Ha az nem lesz, akkor egy F900R lesz szerintem, abból van egy csomó a kínálatban.https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Topiccsendőr
addikt
-
Shadowbull
addikt
válasz bacus #145887 üzenetére
Egyszem gyerek már 19 éves, ő megmondja mit szeretne aztán kész. Asszony kap valami apróságot, meg én is, nem csinálunk ebből ügyet. Nagyszülők csokit kapnak, rokon gyerekek pénzt.
Igyekszünk kiélvezni és nem stresszelni. Az utazás része amúgy is fárasztó. (München -Győr -Debrecen, aztán meg vissza, pár napon belül).Amúgy meg lelkileg készülök arra hogy 19 év után először fogok motoron ülni
Motor még nincs meg, sajnos olyan eddig nem volt a céges kínálatban ami nekem kéne. De hátha lesz tavaszig. Sisakot mindenképpen kell vennem, a többit meg majd meglátjuk. Majd ha lesz egy kis időm elmegyek és felpróbálok egy Schuberth C5-öt.https://marharepaszerint.blogspot.com
-
A Zéé
addikt
én elkezdtem októberben bicajozni. Azon -2-3 fokig elvagyok, ha nincs eső vagy nagy köd. És azzal -a motorral ellentétben- tudok úgy kanyarodni, hogy leér a pedál/cipőm orra az aszfaltra
Karira meg évek óta nem ajándékozunk nagy dolgokat, csak 1-1 üveg bort vagy pár üveg flancosabb sört. Unokahugik se kapnak nagy dolgokat, mert nem értékelik... Sütünk nekik valami mintás kekszekből 1-1 kis adagot, az legalább el is fogy.Just a simple Lineman...
-
macilaci78
nagyúr
Nálunk megbeszélték a felnőttek, hogy bizonyos generáció/kor fölött nem ajándékozzuk egymást. Kisebb a nyomás, nem kell teát, kávét, bort, nyakkendőt venni, adni, tárolni, fogyasztani.
Általában van egy közös program, amire mindenki megveszi magának a jegyet, például színház és az igazi ajándék, hogy együtt a család, egymásra szánja mindenki az idejét.A gyerekek, tesók persze kapnak valamit, velük ugye szorosabb, naprakészebb a kapcsolat, így a személyes, jól kifundált ajándék is könnyebben jön.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Most telesírtam a párnámat miattatok.
Ajiba plusz hátsó gumi, gyetya szett, 2 olajszűrő, légszűrő, táskák, táska tartó, egyedi fényezés a tankon, óra elé szélterelő, közép sztender, végig pecsételt sz.könyv, sárvédő toldás (nem veri a sarat a hűtőre), túrásított kormány (feljebb és közelebb került), bukógomba, blokk díszek (gyári), színre fújt hasidom, USB port, kiszerelés nélkül tölthető akku, egyedi zselés ülés (hátrább is került), módosított hátsó lábtartó.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
rottenbull
senior tag
En kb szeptemberben kezdek ajandekokat venni. Azt is csak a ket fiamnak meg a feleségemnek, kb black friday utan mar nem veszek ajandekot. Mindenki más sms-t kap. Jelenleg lazulok es azon agyalok milyen mocit vegyek jovore, meg idonkent random learazott cuccokat rendelek online. A heten behuztam egy uj csizmat, de lehet jon meg egy szemuveg is, mert most olcso az a szin ami tetszik. Meg ilyenkor kicsit iszogatok is délutánonként , ugyse gurulok ki sehova sem.
-
bacus
őstag
Áhh, hagyjátok már, beszólogatás nélkül már nem lehet élni?!
Inkább azt mondjátok meg, ki hogy éli túl ezt az időszakot, nem elég, hogy k.hideg van, de még ez a karácsonyi nyomás is az emberen van, hogy kinek mit..., 20 éve nincs karácsonyi hangulatom, de lassan már inkább utálom az egészet, mint kedves lenne. Ez a szeretet ünnepe, aztán nem szól másról csak a pénz elveréséről marhaságokra.
Teljesen rosszul vagyok, hogy ezt a rengeteg pénzt mind elutazhatnám .
-
-Mosquito-
őstag
válasz macilaci78 #145885 üzenetére
Kolondrumot még így sem lehet überelni.
Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz -Mosquito- #145883 üzenetére
Látod, ez egy olyan közösség, ahol elismerik a munkát.
-
Hát úgy alakult, h el is hozzák, nem kell fuvar.
-
-
válasz -Mosquito- #145875 üzenetére
Te még mindig egy "nagyon" iritatív személy vagy. Véletlenül sem mennél el szó nélkül a téma mellett.
-
palfitom
félisten
válasz bacus #145868 üzenetére
Szerintem is inkább reális, mint sok. És jogos a kérdés felvetés
Te mennyiért vállalnád?
...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
macilaci78
nagyúr
válasz GTVili #145876 üzenetére
VW Transporterrel jár az egyik szerelő ismerősöm, az enyémet egy Ducatoval hoztam Békés megyéből Budapestre. Jó, a Ducato nagy...
De például egy TRK502 elvileg 220 cm hosszú. Átlósan biztos befér, de lehet, elég, ha a kormány el van fordítva. egy ilyen dobozosban szokott lenni rögzítési pont elöl, hátul, esetleg középen is a kerékdob előtt. Biztosan le lehet rögzíteni egy motort.
-
GTVili
tag
válasz macilaci78 #145871 üzenetére
Annak idején én is egy rövid Doblo rakterében hoztam fel a motort Nagykanizsáról januárban... keresztben pont befért.
-
macilaci78
nagyúr
válasz macilaci78 #145871 üzenetére
Kiszámoltam: 71.300 Ft a Limo Cargo 700 km távval.
Aki meg erre van berendezkedve, az pénzért, mi több: haszonért csinálja.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz Kolondrum #145870 üzenetére
Mol Limo raktér kb 2,1m hosszú, és mehet átlósan is. Szolgáltatási terület egész Magyarország. Egy napra fix díj, van benne 100 km és országos matrica. A további km-ek is fix árasok, szóval tervezhető.
Tényleg csak egy rámpa és rögzítő kell, mert még rögzítési pontok is vannak benne.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
válasz bacus #145868 üzenetére
Össz 600km lenne. Bp telephely esetén na bumm legyen 700km. Akkor is sokallom. Ők erre vannak bejelentkezve, nem akkor kell venni matricát meg ilyenek. Nem baj, csak fejfájást okoz ha oda kerül a dolog. Erőset.
macilaci78! Crossyn nincs vonóhorog. Lábon csak az a baj h közel vagyunk a fagyponthoz, elég egy árnyékos hely és belrina módjáról fogok betáncolni egy árokba.
Vagy szólok hádalórinak azt berakjuk a barkasba. Jó videó alap.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz Kolondrum #145865 üzenetére
Ha van vonóhorgos autó a közeledben, akkor bérelj egy utánfutót. Vagy dobozos autó.
MOL Limo XL-ben ha elfér, akkor emlékeim szerint 90 ezerből megvagy. Csak ne felejst el betenni egy szál deszkát rámpának néhány spanifert.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
bacus
őstag
válasz Kolondrum #145865 üzenetére
Ez szerintem kb az, mármint némi nyereség + önköltség. A benzin költség nem valós, annak szerintem közel a 2x-e az önköltség, elvégre az autó, gumi, stb kopik is.
600 km-re, az 1200 km oda vissza?Te mennyiért vállalnád? Teszem azt van egy utánfutód és itt valaki megkérne rá, hogy fuvarozz. Matricák + 8l/100km-re fogyasztással már 80e forint, még nincs biztosítás, nincs gumi kopás számolva, nincs egyéb javítás erre a km-re eső költsége, nem evett a sofőr, nem aludt (mert azért ez már inkább 2 nap, azaz 1 ott alvás), és még nem keresett.
Ahogy számolom, ez az ajánlat inkább 300 km-re, (oda vissza 600) reális.
-
veterán
Everybody lies.
-
Üdv. Foglalkozik itt valaki motor szállítással? Kaptam egy 145.000ft-os ajánlatot 600km-re. Valami benzin költség + némi nyereség felállás érdekelne, HA úgy alakul. Indulási hely Dunakanyar lenne.
[ Szerkesztve ]
-
bacus
őstag
válasz -Mosquito- #145860 üzenetére
Minden cigány a maga lovát dícséri.
More, ákkorá dzsuvába dzsaltam, Dzsenniffer buláján kijegyenesedett a dzsindzsa...
-
-Mosquito-
őstag
válasz Steven #145858 üzenetére
Itt mit kell nézni? Hogy csepereg az eső,vagy,hogy a plexi mögött szélvédett viszonylag esőt alig kapó telefont?
Tedd a telefont a kormány közepére, függőlegesen kb 45°-ben indítsd el a navigációt esőben. De nem kell hozzá motor,tedd ki az esőre vagy tedd a zuhany alá indítsd el a navit. Meg fog hülyülni a kijelző.Jut eszembe..
Pinlock. Az öntapadós verziót próbáltad már? [link] , [link]bacus:
Hagyjuk már a Quadlockot.Ha senki nem utál,valamit rosszul csinálsz. [ Doktor House ]
-
bacus
őstag
válasz Steven #145858 üzenetére
Nem kis eső volt ez (bár inkább csak szemerkélt ) , de hol van ez attól, mikor elég 3 perc, hogy bőrig ázz még esőcuccban is. Nekem volt pár olyan is Ez ami a videón van még az, amikor még egy pillanatra sem kell megállnod (ha már rajtad az esőcucc) és még száraz maradsz.
Nem tudom, hogy jutsz el A-B-be, csak feltételezem, hogy pont úgy navigál nálad is gm, mint nálam. Én nem tudom fixálni az utat, te hogyan csinálod?
Én egyébként szoktam egyedül is menni, akkor nincs másik motoros.., nincs kétféle navi, egy eszközön legalábbis, én még mindig dönthetek úgy, hogy a telefont is bekapcsolom navigálásra.. (szoktam is néha).A bmw appra kiváncsi vagyok, én inkább a BMW Connectedride Navigator -ra lennék kiváncsi, ha látnék ilyet élőben egy kicsit ki is próbálhatnám, megrendelném.
-
Steven
addikt
Amúgy sehol nem írtam, hogy Gmaps.-t kell használni ... szvl no comment .
Mosqutio ... ha ebbe az esőbe nem hülyült meg ... akkor valamit jól csinálok...
Bacus ezt már megbeszéltük csak te gondolod , hogy én nem úgy jutok el A-B be ahogy szeretnék mert a csúnya SW áttervezi az útvonalam.
No meg azt is mondtam , hogy akivel megyek mindig két félét használunk biztos ami tuti és ,hogy hetekkel előtte megtervezem az utat és 5 ször megnézem hova megyek.[ Szerkesztve ]
Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
bacus
őstag
válasz -Mosquito- #145856 üzenetére
Quadlock kínál rá megoldást, egy ráhúzható poncho képében. Nem vettem meg, de ez állítólag megoldja az esőbeni problémát. (épp csak nem látod a telefont )
-
-Mosquito-
őstag
válasz macilaci78 #145855 üzenetére
Próbáltál már esőben IP védett telefonnal navigálni? Kicsit meghülyül a kijelző.
-
macilaci78
nagyúr
válasz -Mosquito- #145833 üzenetére
Azért egy iPhone flagship árából az adott korosztályból bőven lehet venni IP-védett telefont venni, ami telefonnak, navigációnak megfelel. Kapacitív kijelzők ebben a szegmensben gyakoribbak, az már megy kesztyűben is. A Google Maps-en túl is van élet, de legrosszabb esetben előre le kell gyártani pár térképet. Az accounton belül erre van lehetőség, Androidon pedig ki lehet rakni gyorsindító ikont is az alapképernyőre.
-
bacus
őstag
válasz rottenbull #145850 üzenetére
Nekem ILO -s volt és lesz is a telefon, amíg az EU tiltja a hívás rögzítést..
-
bacus
őstag
válasz bardi #145844 üzenetére
Nem vettem észre , most megnéztem van ilyesmi beállítás, engedélyezve is van, na majd ma hazafele bekapcsolom gm-t navigálásra. Pont a múltkor olvastam -ezek szerinte egy elavult cikket - hogy google szándékosan nem írja ki, nehogy erre hivatkozzanak.
-
bardi
senior tag
válasz bacus #145842 üzenetére
Valami nemrégi frissítés óta már a google maps is mutatja a megengedett sebességet.
Szerpentines részen én kb arra is használom, amit leírtál.Esőben meg nekem csak akkor ment víz a telefonra, ha megálltam, amúgy az idom eltereli a vizet, de ez persze motorfüggő dolog.
'92 Honda VFR 750
-
-Mosquito-
őstag
válasz Steven #145834 üzenetére
Ha a telefonnal akarsz navigálni,és nem csak napsütésben,hanem esőben is oda kell az IP védelem.
A Bmw térkép az érdekes lesz majd meglátod.😃Igen, szoktam a Garmint nyomkodni menet közben, zene, vagy jobb oldalon feldobja a látnivalok, benzinkutak, éttermek, amit beallitok.
-
bacus
őstag
válasz Steven #145837 üzenetére
Teljesen másképp használjuk a navigációt szerintem. Gondolom te nagyjából megtervezed a nyári túrát, talán van pár pont is amit meg akarsz nézni és azokat berakosgatod egymás után. Aztán pedig a továbbiakban nem érdekel, hogy az egyik pontról a másikra hogy jutsz el, hogy az menet közben miért "terveződött" át.
Én (és még sokan rajtam kívül) úgy motorozunk, hogy a két pont között SEM mindegy, hogy merre megyünk, mit látunk, ritkán tervezünk át valamit az út közepén, stb.
A felsorolt navigációs appok többsége alapvetően vagy távolságra optimalizál vagy időre. A google maps képes áttervezni vmit, mert arra nyersz 1 percet, menet közben újra tervez észrevétlenül és persze, neki van igaza, hiszen mindent is figyelembe vesz, forgalmat, többi autó navigációjából származó online adatokat, stb. Éppen ezért én/mi is használjuk, másodlagos navigációnak!
Amit nem tud, nem mindenkinek van bmw-je, wonderwheelje (jog), bár nekem van, de azért sokszor kell menet közben is nyomkodni a telefont/navit.
Google ragaszkodik a köztes pontokhoz pl, ha elmész egy mellett, mert pl beírtad a város nevét utca nélkül, akkor ő kijelöli a városközpontot, te meg egy utcával arrébb mész át, notóriusan vissza akar fordítani és nem tudod kihagyatni vele simán.
A naviban el van tárolva az egész út, sok sok köztes ponttal. Ami előfordul, hogy mondjuk vmit ki kell hagyni, mondjuk többet is, ugyanazt a megtervezett utat el tudom indítani úgy is, hogy nem a kezdettől, vagy ami onnan következne, hanem 5 ponttal arrébbról. Akkor onnan a leggyorsabban oda navigál, majd onnan folytatja a túrát.
Nekünk fontos pár adat, amit a goggle maps (a többi programot nem vagy csak felületesen ismerem) nem is értelmez. Pl mikor van a következő pont, mikor érek oda, mikor érek a túra végére, mennyi km-t jöttem eddig, mennyi km még a túra vége.
Lássam, hogy merre terveztem (nyomvonal) ehhez képest hol megyek, ha újratervezett (mert azért egy útlezárást pl itt is online látja a telefon internetén keresztül) mikor és hol térek el.
A tervezésnél több féle pont letehető, megálló, ott mennyi időt töltök el (ezt belekalkulálja a végső érkezési időbe is pl), vagy csak "shaping" pont, azaz arra vigyen, de nem fontos pont, automatikusan átugorja stb.
Google maps NEM mutatja (és nem is akarják, hogy mutassa) az útra vonatkozó megengedett legnagyobb sebességet. Ez azért sokszor egy jó tájékoztatás pedig, hogy szerinte mennyivel lehet menni. (és 99% ban igaz is).Független eszköznél nem probléma a telefonálás, nem vált át a képernyő, nem teszi háttérbe a navit, stb, sőt pofázik a háttérben továbbra is. Sajnos én sokat telefonálok, igaz jó időben munkaidőben is (anélkül, hogy szabit vennék ki, vagy bejelenteném) elmegyek motorozni, mert telefonon elérnek, elég nagy részét a problémának vagy meg tudom oldani telefonon vagy át tudom ütemezni a megoldás pár órával későbbre. Ha csak telefont használnék, abból is kettő kellene, ha legalább néha ránéznék a képernyőre is.
A google mapsnál nem emlékszem, hogy egy szerpentines szakaszt, hogy mutat, rázoomol és látod, hogy itt most lesz egy pár hajtűkanyar pár 100m múlva, de a navin jól látszik. Ez is segít, hogy az előtted lévő buszt még most meg kell előzd, vagy ráérsz kivárni vagy beszopod tutira a következő pár km-en.
Végezetül pedig: nem vagyunk egyformák !, kinek a pap, kinek a papné. Neked ez jön be, bevált, ne változtass rajta, pláne ne a mi kedvünkért.
-
Shadowbull
addikt
válasz Topiccsendőr #145839 üzenetére
RT-n például ki lehet tenni a telefonon futó navigációt térképpel mindennel teljes képernyőre.
Többi modellben csak nyilakat lehet, alap megoldásnak az is jó.https://marharepaszerint.blogspot.com
-
Steven
addikt
válasz Topiccsendőr #145839 üzenetére
Olyat tud hogy alulra ki küldöd a nyilacskákat ,hogy merre menj (ilyen alap cucc) tükrözni nem tud. Egy gombnyomással tudsz váltani a bmw monitor vs iPhone között , hogy épp min babrálj kb ennyi.
Amúgy 3 éve használunk haverral "harapott almát" és mindketten DL1000/1050xt
és semmi issue nem volt eddig... pedig nekem senki nem mondja ,hogy 2001 dl vaj simán jár és 0 rezonancia ...Persu melyik iphone kapcsolt ki nálad ?
XS, 13pro és 14 pro val semmi ilyen nem volt eddig nálunk.Nálam kocsiba jobban melegszik pl ablakba mint a motoron ahol "szellőzik".
-
Shadowbull
addikt
-
Steven
addikt
válasz Shadowbull #145836 üzenetére
Erre kérdeztem , hogy mik az érveid ,mert az iphone jól látszik napsütésbe... és a bmw app teljesen integrált a bmw rendszerébe .
Szvl nekem nem jött át , hogy mivel tud többet egy navi6.De amúgy is nekem inkább úgy jön le ,hogy ízlés kérdése nálad te abban hiszel mint sem valós különbségek vannak és hát ha ízlésről beszélünk abból diszkurzus felesleges.
-
Steven
addikt
válasz -Mosquito- #145833 üzenetére
"Mennyibe kerül egy IP53, 68-as legalább 6" kijelzős mobil amit kesztyűben is tudsz kezelni? 😉"
Nem értem a kérdést... BMW konzollal mindegyik telefont tudod "jog" al írányítani .
Amúgy ,ha navit beállítod egyszer utána nyomkodod menetközbe motoron??
Mennyibe kerül ip68 telefon legolcsóbb nem tudom ,de nem is érdekel a kérdés fent az volt ,hogy kell e vásárolni X eszközt ,ha egy tud mindent. Szerintem nem kellHa jól emlékszem amúgy meg van kesztyű amivel tudod a telefont is nyomkodni már ,ha menetközbe szeretnéd nyomkodni.
A Google térkép 10 pontnál nem tud többet rögzíteni a térképen.
Ezt se értem én azt állítottam , hogy engem wazze és google kiszolgál ... de ha valakit nem... csak pár példa bár ez egy TECH oldal szvl gyanítom te is tudod ,hogy van még ezen kívül :
- Sygic
-tomtom goride
-bmw navi
-Apple maps
-Here wego
-garmin
etc...[ Szerkesztve ]
-
csongi
veterán
válasz Fáraó #145783 üzenetére
Kiderul. Elegge ongol lenne, ha a reszletekkel fednek el a silanysagot.
Kiderul egy 50 ezres futas utan. De ha igy folytatja kina, 10 even belul innen a japan motor kivonul.
A szerviz hatteret fel kel hozni, es ha gyengebb minoseg is lesz, akkor is eletkepesebb marad. A marka szervizek ithhon elegtek. -
Steven
addikt
válasz Shadowbull #145829 üzenetére
Kinek mi, én a telefont preferálom és egyébként meg céges ... van rá biztosítás és 3 év gar.
De nyilván nem akarom kinyírni ,ha nem muszáj. (sokan írják ,hogy megmurdel a kamera)
Hát nálam a v2-n se murdelt meg pedig az szét rázta a telefont az tuti.Volt navim ,de szerintem navigáció kora lejárt nem is értem minek 5 eszközt vásárolni mikor egy tud mindent is. Nav 6 meg ~280k ami kicsit vicces ár .
Bejártam már Balkánt és fél europát nekem google és wazze tud mindent ami nekem kell.
De most ki próbálom a híres bmw térképet mivel jobb mint a többi.Egyébként komolyan érdekel milyen érv szól a nav6 mellett az ára tuti nem
-
Steven
addikt
válasz bacus #145815 üzenetére
Ide dobom közösbe hátha valaki tervez bmw motort venni.
Szvl bacus
Nah megjött a BMW Connected Cradle .
Ugye ezzel megkapom
-a gyári BMW navigációt
-telefon töltését
-irányítás lehetőségét telefonon bmw JOG al.
-tudom 2.kijelzőnek használni ,hogy ki írjon valami faszságot a motorról "éljen"
-telefon hívás kontakt választása stb.
-média vezérlés joggal
-Sena vezérlése joggalEz tényleg mind faszán működik egy bajom van csak....
Iphone 14 pro csak úgy megy bele hogyha leveszem a tokot .de akkor mint Katiban a gyerek.. viszont akkor kb olyan mintha egy beton tömbben állna magyarul semmi puhaság azaz tényleg 0 rezgés elnyelés.Szvl next mission ,hogy nézek egy olcsó szutyok vékony tokot rá valami kínai szart hátha azzal bele megy. (ugye a minőségi tokok vastagok )
-
Steven
addikt
válasz rottenbull #145824 üzenetére
Itt kb 1500-3000 ember van (attól függ ki hogy van HO ba) ... ilyenkor szerintem már csak én szoktam motorral bejárni
Amúgy meg mindenki 9 re jár ez kb 650 kor volt. Én szeretek korán érkezni ,hogy le lépjek hamar.[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz rottenbull #145824 üzenetére
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
laccczka
tag
válasz macilaci78 #145820 üzenetére
Van bogárháló, egy próbát megér.
"...mert a víz melegebb mint a hőmérséklet..." egy ismeretlen zseni értekezése a víz felett lévő ködről.
-
macilaci78
nagyúr
válasz laccczka #145819 üzenetére
A maszk szájat, orrot takarja?
Milyen sisak? Felhajtható állrészén van kivehető textil, anélkül lenne rendesen légmozgás, de a maszk miatt talán nem fáznál.Fura, mert 50-nél sem párásodik a Crivit (Lidl) sisakom a pinlock részen, de alatta a műanyagon konkrétan csurog is...
-
laccczka
tag
válasz macilaci78 #145792 üzenetére
90-es tempónál is párásodott.
Szellőzők nyítva voltak, a plexi egy hajszálnyit nyítva, maszk volt rajtam.Azért zavar mert nem a plexi párásodott (a pinlock dolgozott) hanem maga pinlock a sisakbelső felőli oldalon.
Sisakcsere (pl. jobban szellőző endúró sisak) megoldaná a problémát?
Nem fázok a motoron még 4 fokban sem így nagyon frusztráló, hogy nem én vagyok a leggyengébb láncszem
"...mert a víz melegebb mint a hőmérséklet..." egy ismeretlen zseni értekezése a víz felett lévő ködről.
-
rottenbull
senior tag
Van itt valaki MT 07-el? Ma kiprobaltam egy picit es elegge megtetszett. Erdekelne, ha van valakinek tapasztalata.
-
bardi
senior tag
válasz Steven #145811 üzenetére
Utolsó körömöm már kurvára fáztam abban a ruhában, ami még jó volt 10 fokban
Amit írsz, azzal teljesen egyetértek, csak azért írom, mert nekem a pinlock nélküli hjc után megváltás volt felvenni a pinlockos bukót, végre nem kellett választanom a látás meg az orr és szem kifagyás között, és fura azt itt leírt tapasztalatod, hogy semmit sem ér a pinlock.
'92 Honda VFR 750
-
bacus
őstag
válasz Steven #145813 üzenetére
Van az az idő, mikor a szar is szar
Nekem az előző sisakomban 2 évet élt a pinlock, utána kidobtam belőle,, mert rosszabb volt, a következő 3 év pinlock nélkül volt sok szellőztetéssel, egy kis melegragasztó pöttyöt tettem a zárhoz, hogy ne csukódjon le teljesen.
A mostani sisakom is 2 éves, de még nem vettem észre, hogy nem jó a pinlock, pedig a múltkor bent jártam az Euromotorban és az eladó srác mondta, hogy már lazult, alá tud menni a levegő, cserélni kéne. (csak ott rontotta el az eladást, hogy megmondta az árát )Szerintem általában véve javít vmit a pinlock (egy ideig), én legalábbis ezt tapasztaltam, de azért a fizikát nehéz kijátszani, a pára az kicsapódik mindenre ami hidegebb és ahova tud.
Én nem használok maszkot, van, de nem igen szeretem. A nyakra húzható neoprén melegítő bevált, azt fel tudom húzni a szám elé, így a kilégzett párát is szűri, meg a belégzett hideg levegőt is csökkenti. A hajszálnyi rés engem nem zavar a sisakon, szinte sosem szoktam teljesen lezárni a plexit, hogy bekattanjon.
Steven: megnézem majd azt a gyári tartót, hogy működik. Sztem csak a bmw appjával megy a vezérlés, de majd kiderül. Gratula hozzá. Én is nézegettem, hogy mit kéne még vegyek a mocira, mocihoz, de semmi értelmeset nem találtam. Telefont cseréltem, így kipróbálom a quadlock -t, kínai quadlock alap + rezgéscsillapító 3e, quadlockcase.eu -ról a vezeték nélküli töltő 23e, quadlock tok a motobox-tól 15e, már így is átléptem 40e-t
[ Szerkesztve ]
-
Steven
addikt
válasz bardi #145810 üzenetére
Nem tudom hány bukód volt meg te is télen nyáron motorozol e... de sajnos a 80% os pára+fejmaszk párossal párosodott minden bukom ... igen ki lehet nyitni a bukót résnyire.... DE én zárt bukóban akarom pára mentesen élni....
+ 3 fokba nem élvezem reggel mikor befúj a szél a szememre a kis résen keresztülValami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile
-
bardi
senior tag
válasz Steven #145809 üzenetére
Azért ezt így ki lehet jelenteni?
HJC sisakomban nincsen, és párásodik mint az állat, hűvösebb időben csak résre nyitva lehet vele közlekedni, AVG-ben van pinlock, és ugyan olyan időben semmi pára nem volt rajta, csak álló helyben láttam nagyon picit, ahogy lélegeztem. Pedig minden szellőző zárva volt rajta.edit: Van belőle több "szint", attól függően meddig tudja megakadályozni a párát. Nem lehet, hogy akinek most párásodik, annak "túltelítődött", és ki kéne szárítani valahogy? Ahogy én értelmezem, az anyaga kb elnyeli a nedvességet, és ezért nem párásodik.
[ Szerkesztve ]
'92 Honda VFR 750
-
Steven
addikt
Lehet lemaradtál ... de beszéltük fentebb ,hogy majdnem semmit nem ér a pinlock.
bacus:
Amúgy megrendeltem a gyári bmw mobiltartót nem bírtam ki. Péntekre várom.... kíváncsi vagyok milyen lesz vezérelni kormányról.Amúgy nálam a senna nem csatlakozik automatán a motorhoz szvl. majd meg kéne néznem mit basztam el.
Néztem gyári dobozokat kicsit vicces, hogy Bécsbe 330 hunba 412k a márka kereskedésben.
Most komoly? Annyiért tuti elkocsikázom vagy motorozom addig.Szerintem holnap nem bírom ki és motorral megyek melóba
[ Szerkesztve ]
-
xmad
őstag
válasz teleahocipöm #145807 üzenetére
pinlock?
-
teleahocipöm
senior tag
A plexi-szemüveg párosodással küzdök én is, ezért ha esik már fel ülök a motorra.
Először a plexi fűtés megoldásán agyaltam, de ha ezt meg is oldanám a szemüvegem még párásodna, úgyhogy az egész sisakot kellene fűteni vagy levegő nyomatnia az arc környékére, lehetőleg vezeték nélkül. Cpu ventilátort akartam felhasználni, csak nem vízálló. Ha valakinek sikerült kitalálni valami házilagos megoldás legalább a plexi párásodás ellen, ne tartsa vissza . Borotvahab és társai nem ér -
csongi
veterán
2004 600as banditra melyik gyári fémhálós fékcsövet lehet feltenni?
Volt valamelyik típus tárásán amivel csere szavatos? -
Mentolka
senior tag
válasz Mentolka #145797 üzenetére
Rákérdeztem, csak még nem válaszoltak, hogy milyen specifikációi vannak a cuccnak.
Ha van már amúgy is egy powerbankom, akkor a lényeges cucc ára a gyári pinlock duplája. Ha vigyáz rá az ember, akkor akár meg is érheti.Az enyém már kissé karcos, és a plexi+pinlock együtt: 45e HUF - az a sok!
-
Biqci
aktív tag
válasz macilaci78 #145788 üzenetére
Ja, van az, szeretem, de ha meleg van inkább a kendő
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
-
bacus
őstag
válasz Pttypang #145800 üzenetére
De van ilyen készen? Vagy neked kell barkácsolnod? Én hajlamos vagyok barkácsolni, egyedi megoldást keresni, de ez azért nem egyszerű, nem akarok úgy járni mint bazi nagy görög lagziban a nő, mikor fejhallgatóval a fején megfeszül a zsinór
Van egyébként barátom, aki 10+ éve csak vezetékes mp3 lejátszóval összekötve (ami a kormányon van), mint egy köldökzsinór - motorozik. Biztos meg lehet szokni, benne van, ahogy száll le már bontja a zsinórt, illetve nyilván egy rántásnál is szétjön a csatlakozó, de én semmilyen módon nem akarok összekötve lenni a motorral.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Steam topic
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Autós topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Windows 11
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Irodai forgó szék - Kékeszöld Delight (Beliani) Eladó!
- Dyson akkumulátoros porszívók
- Romet Rambler R9.3 MTB Vadi új, 0 perces, Garanciás!
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest