Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Maci-
addikt
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani profi akksi töltőt 12V motor akksihoz? Valami több funkciós, processzor vezérelt töltőt szeretnék, ami tud csepp töltést is.
Ki mit ajánl?Köszönöm szépen előre is.
If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz bacus #134387 üzenetére
Bajorhoz kellene főleg. Leginkább csepp töltésre.
Úgy tudom, hogy a kiépített 12V csatiba csak speckó töltőt lehet dugni, mert felismeri és nem engedi tölteni akármivel.
Igazából [Ezt] nézegetem. Ez jó lehet? Közepesebb méretű autó akksit is töltenék vele időnként, azért 8A-es és nem kisebb.
Buta töltőm az van.If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz bacus #134392 üzenetére
Köszi.
Végül mégis megrendeletem, amit linkeltem.
1.)A motor szempontjából sem izgulok a Can Bus kompatibilitásra. Egyrészt könnyen oda férek az akksihoz. Egy mozdulat le venni az ülést és ott van. Másrészt ehhez adnak gyors csatit, amit kb 10 perc alatt be lehet kötni az akksira, majd ki vezetni.
2.) Mivel mást is fogok tölteni vele, kell az áram.Mindenesetre köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz DonThomasino #134632 üzenetére
Lehet, hogy az egyik henger nem indult be. Azért azt észre lehet venni a hangján is.
A kipufogó könyökök felforrósodnak? Mind a 2?If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz bacus #134647 üzenetére
Szia,
Nekem Galaxy W4 Classic van. BT verzió.
Létezik belőle ESim -es verzió is.
A BT verzióval is tudsz telefonálni, hívást fogadni stb BT távolságon belül. Szóval motorozáshoz elég az is sztem.
Az órán is lapozható képernyők vannak, hasonlóan a telefonhoz. 1-1 képernyűre ki lehet tenni óra névjegyzéket, vagy direktbe 1-1 kontaktot. Utóbbi esetben csak rá böksz és hívja.
Viszont kesztyű levétel nélkül nem fog menni. Oda kell lapozni a névjegyhez és rá kell bökni.
Esetleg hang vezérléssel működhet. Ezt nem tudom, sosem próbáltam még. De a Samsungnak van ez e Bixby szolgáltatása lehet az tudja.
Illetve a tárcsázó előzményeket (fogadott hívás, nem fogadott hívás stb.) is ki tudja tenni egy kártyára az óra.[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz -Maci- #134649 üzenetére
Közben nézegetem az órát, hogy tudok e még segíteni.
Van egy olyan opció is, amikor be tud állítani, hogy mi történjen az óra felső gomjának 2x-i megnyomására. Jellemzően mindenkinek a Gpay van beállítva ide.
Viszont most kipróbáltam, be lehet állítani a Bixby-t. Akkor a gomb 2x-i nyomására egyből felugrik és ha bemondod, hogy "Call xxxy", akkor egyből tárcsázza is xxxy-t. Tehát ez esetben működik kesztyű levétel nélkül is.[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz bacus #134650 üzenetére
" A classicnak vannak gombjai, meg tekerhető tárcsája, azt hittem ezzel lehet kezdeni valamit."
Nem sajnos.
A lünetta forgatása csak a fő képernyők közötti lapozásra illetve scrollozásra használható. Nem testre szabható.
A gombokkal is csak annyit lehet ügyeskedni, amit utóbb írtam.
Szóval kesztyű levétel nélkül csak úgy tudsz telefonálni, hogy felső gomb 2x megynyom és megmondod a Bixby-nek, hogy kit hívjon.
Máshogy nem lehet érintés nélkül sajnos.Szerintem amit Te szeretnél, arra ez az óra nem jó.
[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz Sys85 #134681 üzenetére
Nekem pont ez van R1200GS-en. Én szeretem.
Szerintem elég jól csillapítja a rezgést, de én is a biztonság kedvéért egy nyugdíjas Samsung Galaxy S7e -használok navigálásra már rég óta.
A ~350e-s S21U-t nem is lenne kedvem oda tenni.
Szerintem egy optikai képstabilizátorral rendelkező telóval nem érdemes ezt reszkírozni.[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz Sys85 #134686 üzenetére
Nekem adta magát a Galaxy S7e.
Személyes véleményem szerint az AMOLED képernyő a legjobb. Navira is: szuper fényerő, legjobb láthatóság. Nekem nagyon bevált.
Ezt tudom javasolni neked is. Egy Galaxy S szériát, vagy egy öreg Note-ot. Annak szép nagy a képernyője és van hozzá ceruza is.
Iphone-om sosem volt.(Mikor meg vettem a mocit, nekem is Zümo 660 volt rajta, de kb 2 próba után kukáztam is. Egy rakás szar bármelyik telefonhoz képest)
-
-Maci-
addikt
Sziasztok.
Valaki fel tudna homályosítani engem BT kihangosító/átbeszélő ügyben?
Mik az alap fogalmak? Milyen kategóriák vannak? Melyik mivel tud kommunikálni? stb.
Ezeket az alapokat szeretném megérteni, képbe kerülni. Esetleg, ha van erről valami jó cikk, én annak is örülnék.
A képbe kerülés mellet, van konkrét kérdés is.
A haveromnak ilyenje van: [link]
Az én bukósisakomba (Shoei Neotec 2) ilyen való hivatalosan: [link]
Van egy aprócsak árkülönbség a kettő között. Lehet, hogy a Sena ennyivel jobb is? Vagy csak a márka? Milyen műszaki küönbségek vannak köztük? Ez a 2 átbeszélő vajon tudna egymással kommunikálni? Vagy honnan tudom melyik fajat kommunikálna és melyik nem, a haveréval?
Esetleg van köztünk, akinek szintén Shoei Neotec2 van és a bele való Sena cuccal használja?Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
tboy93
Mentolka
norbert1998
[-HERO-]
Gixxer88
bacus
Köszönöm szépen a válaszokat! Most már van min gondolkoznom.#135019Gixxer88[-HERO-]#135018
Az estleges szél zajra eddig nem is gondoltam. Akkor ebből a szempontból a bele való Sena leg kevésbé zajos.#135023bacusGeresics#135021
Akkor az a csúcs, ami tudja aMesh 2.0-át?! Ha jól értelmezem.
A BT-S3 3 sisakot tud összekötni, az általad javasolt sena 50R vagy interphone u-com 16 pedig jóval többet a Mesh miatt? Ugye?
Akkor az én sisakomba való Sena amolyan közép út lehet ebből a szempontból? Ott 8 embert ígérnek.Tehát akkor ha a sisakba való Sena mellett döntök, elvileg tudnia kell kummunikálni a BT-S3-mal is, ugye? Jól értem?
-
-Maci-
addikt
válasz bacus #135030 üzenetére
Pfff, ez ennyire nehézkes?!
A konferencia hívás hogy működik a gyakorlatban?
A MESH lenne az újdonság mostanában? Az a jövő?Azért kérdezgetek ilyen alap dolgokat, mert bár ~25 éve motorozok, de azt eddig 99.9%-ban egyedül tettem. Se utas, se cimbi. Korábbi motorjaim nem is tették lehetővé, hogy tudjam tartani a lépést másokkal, főleg azokkal akikkel szándékozni mentem volna.
Tavaly januárban hozta az élet, hogy az öreg R100GS-ről át ültem egy R1200GS-re és kitágult előttem a horizont. Mostmár tudom tartani a lépést, alakul 1-2 közös motorozás, vagy még több is remélem.
A cimborámnak van BT-S3 kommunikációja. Ha már vennék én is intercomot, akkor egy szempont, hogy vele működjön a kummunikáció.
Aztán ki tudja mi lesz a vége?! Mire fogom még tudni használni majd az intercomot?! Ki tudja?![ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz duni84 #135042 üzenetére
Á, ééértem. Szóval folyamatos hívásban vagytok.
No és ha ha telefon nélkül használod az intercomot, az hogy megy: Ott is folyamatos a hang átvitel, vagy van olyan opció is, hogy gombot kell nyomni a beszédhez?(Mint pl egy walkie-talkie)If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
Sziasztok!
Tudnátok segíteni akksi töltőt választani?
Az elvárások:
-14.4 - 14.7 V töltő feszültség Ez a legfontosabb paraméter!
Továbbiak:
-Aktuális töltő fesz és áram kijelzés (LED, vagy LCD)
-kb 14Ah-70Ah akksihoz
-Gyors csatis, sarus csatlakozás
-Csepp töltés/téli állandó töltés opció
-Ár max. kb. 30e-40e
Esetleg:
-Bluetooth kapcsolat, telefonos app
Dióhéjban ennyi.Ti mit használtok? Mi vált be
-
-Maci-
addikt
válasz vlevi #139892 üzenetére
Nah, kipróbálom. Van egy Aldis töltőm. Azon a bogárhátúm tölti téli álmát, de az is csak kb 13.5V-ot mutat. De kipróbálom a mocin.
Sajna eü okokból 1 évig nem vezethetek. Ez talán májusba lejár és akkor lehet nyergelni.
A motor akksija 1 éves és kb 500km-t tudtam menni vele. A hosszú leállításhoz vettem egy ilyet: [link]
Abban a hitben voltam, hogy ezzel csepptöltőn tartom és biztonságban van 1 évig. Aztán múlt héten be akartam indítani a mocit kb Október óta először. Hát alig tekert, küszködött. Nagy nehezen indult csak be. Először azt gondoltam, hogy kiment a sav a folytonos töltéstől, de nem, mert zárt az akksi.
Gyorsan rá mértem:12.4 Volt... A töltő pedig azt írta: Fulll
Na elő kaptam az 5000Ft-os Tescos töltőt és szépen felvitte 14V fölé.
Szóval az Osram volt a hibás. Nem értem miért csak 12.4 V-tal tölt. Ötlet esetleg?
A "Henry" márkanevű hagyományos töltőt nem merem rajta hagyni.[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz Topiccsendőr #139899 üzenetére
Okés, köszi. Így lesz.
Este meg is nézem, mert az "incidens" óta nincs rádugva a töltő. Akkor (kb 1 hete) 1x feltöltöttem hagyományossal, kíváncsi leszek most hány V lesz benne. Remélem nem makkant meg az akku a folyamatos 12.4V-tól.
De még mindig ez a jobbik eset, minthogy ülnék rá Májusban és akkor derül ki... Mák, hogy rá néztem.If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz bacus #139903 üzenetére
Értem. Viszont az enyémet ali-alig tekerte. Azt hittem be sem idndul.
Persze nem mértem mennyit esik a fesz. indításkor,mert elhittem, amit kiírt a töltő: "ful". Szóval váratlanul ért a dolog.
Én úgy tudom, hogy 14V alatt már lemerültnek számít az akksi. Szerintem óvatosan kezeld a tiédet,nehogy pont egy túrán essen még 1V-ot és nem indítít.
Szerintem a 14.2V töltés is kevés a motorotdól.If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
Sziasztok.
Véleményeket szeretnék kérdezni erről link .
Kicsit tekintsünk el tőle, hogy kib. drága.
Valaki használ ilyet? Mi a tapasztalat? Jó lehet? Elvileg ez is Sena, csak konkrét sisakhoz tervezték. Nekem pont ilyen sisakom van, ez lenne a bele való.
Haverékkal kommunikálnék, ha jól tudom nekik olcsóbb és vegyes intercomjuk van. Vajon ezzel lehet bármelyikkel kapcsolódni?If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz -Mosquito- #139947 üzenetére
Eddig 1 szezont tudtam használni a sisakot, a tavalyi év sajnos teljesen kiesett.
Szóval kb még új asisak. Gondos mérlegelés utnajárás után választottam ki és pont passzol a motor nem mindennapi színvilágával.
Ráadásul nálam minden cucc sokáig bírja, mert nagyon vigyázok mindenre.
Szóval még nagyon sokáig ez a sisakom lesz.
Haverékat megkérdezem. Annyit tudok, hogy az egyiknek System7 sisakja van, a hozzá való intercommal. Másik haveré valami kici óccó cucc. Rákérdezek.
Köszi a tippet.If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz -Mosquito- #139947 üzenetére
Meg is van az info.
Szóval:
-BMW Sytem7 a bele való Sena-val.
- Egy ilyen: [link]
-Egy CardoEzekkel működhet?
-
-
-Maci-
addikt
válasz Steven #139957 üzenetére
Köszi szépen.
Bacus:
Úgy lennék vele, hogy 1x veszem meg, csak jó legyen.
Viszont az esetek90%-ában egyedül motorozom. Ha mégsem, akkor az említett 3 haverhoz csatlakozom.
Ha velük nem megy a kommunikáció, akkor csak zene hallgatásra tudnám használni, illetve tudnának hívni. Ez utóbbi sem szokott előfordulni.
Szóval zene hallgatás... Nem tudom szeretnék e zenét hallgatni motorozás közben, ha ott az isteni kipuff hang. Ti szoktatok?If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz bacus #139961 üzenetére
Oksi, köszi az infokat.
Amit néztem az pont tudja a Mesh-t is.
Illetve Haramn Cardon és van benne rádió is, szóval ahhoz nem kéne teló sem, ha jól értem.
Kiderítem, hogy van e rajta 1 gombos némítás, arra az esetre ha pont pofáznának a rádióban zene helyett.[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
Sziasztok,
Shoei Neotec2 sisakom van, amibe nemrég bele került a hozzá vanó Sena kommunikáció.
Próbáltam hétvégén kiismerni, de nem jártam nagy sikerrel.
A poén a hangvezérlés lenne, amit ugye ennek tudnia kell.
A baj az, hogy valamiért csak a saját magát érintő parancsokra reagál . : Pl. FM Radio, Battery check, Volume up/down stb.
A telefont viszont nem akarja kezelni. Összepárosítom őket. Tudok spotify-t hallgatni a telóról és ha engem hívnak, fel tudom venni gombbal. De én pl nem tudok hívást indítani, mert nem reagál a parancsra.
Olyan, mint ha nem lenne jogosultsága bármit is kezdeményezni a telefonról.Van valakinek tippje, hogy mi lehet a gond?
A telefon Androidos Galaxy S23UltraIf you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz macilaci78 #142376 üzenetére
Igazából nem tudom hol, mit kell engedélyezni hozzá?
-
-Maci-
addikt
válasz macilaci78 #142378 üzenetére
Rendben, akkor megkérdezem ott is.
Köszönöm szépen.
-
-Maci-
addikt
Sziasztok,
Motochargebar vezeték nélküli töltő és tartó nem sok használat után elhagyta magát. Ki méregettem és nem vagyok hülye témában. Ez bizony kifingott.
Nézem, 50e Ft körül van ez a fos. Eddigi szereplése alapján max 10-et ha adnék érte.
Kérdés:
A,) Ajánlanátok valami alternatívát?
B.) A most szabadon álló 2 vezetékre hogyan tudok rákötni egy type C kábelt? Mármint egy Type C kábelt elvágva melyik 2 ér a táp?Az alany egy R1200 GS. A gyári navi kábelekre (2 ér) tudom rákötni.
Ja és ne gondoljátok, hogy köcsög bmw-s 40-50e frotinton zsidózik! Mógadnám a pénzt, csak egy kalap szarra nem szánnék ennyit (mégegyszer).
[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz tboy93 #143601 üzenetére
Az a baj, hogy anno nem volt ez olyan drága és megbíztam benne, mondván mi tud elromlani egy szimpla tekecsen?!
Szóval sanszos, hogy nincs meg a számla.
Illetve vissza fejtettem a kábelezést. (Villamos mérnök vagyok btw.)
Ott indultam el, hogy az általam eszközölt forrasztás engedett el. De nem.. Volt a tötő eredeti kábelében is egy valamilyen toldás. Ki iktattam, de semmi.
Most ott áll a dolog, hogy kb 5cm kábel maradt a töltőből, de úgy sem csinál semmit. Másik akkuról, másik telefonnal sem.
Szóval most kb az alapig vissza van bontva a kábel.... Így necces a gari. Aztán lehet megpróbálom hívni őket. De nem szeretnék még egyszer ugyanabba a szarba lépni.
Még jó, hogy egy rutin guruláson derült ki, nem egy nagyobb túrán.If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz vendingo #143718 üzenetére
Szia
Szerintem mindenképp szét kell szedni.
Biztos valami 1000 éves olajmaradék van benne, ami már nem áramlik kb. sehogy.
Ebben az esetben szét kell szedni és alaposan eltakarítani. Új szimeringek, friss olaj.
Mindenképp szét kell szedni, ha más gondja van, azt is csak így lehet kideríteni.
Nem nagy dolog, ha nem lehúzós helyre viszed.If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz vendingo #143721 üzenetére
Ha tisztességes szereőhöz viszed:
-kb. netto 4 óra munka 16e
-2db szimmering 8e
-friss olaj kb 2e
Nagyságrendileg.
Ha rugót kellene cserélni, az több, annak utána kellene nézni.
De szerintem csak simán el volt hanyagolva, így a fentieket számolnám kb.
~30-40 e szerintem.Én így gondolkoznék.
De ha olyan helyre viszed, lehet előzetes kb. árajánlatot kérni.Szerk.
Legrosszabb esetben:
Már besúrolta a becsúszó szárakat a retek. Na az pénz.
De ezt Te is meg tudod állapítani: mikor koppig kint van mindkét teló, nézd meg a szimmeringeknél: ha "csíkos" (besúrololt) a kemény krómba, akkor a szár is eldobós.
Erre már tényleg csak ex has: 100-150e Ft.[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
Sziasztok,
Szeretém megosztani veletek, hogy milyen kellemes csalódás ért.
Korábban vásároltam egy motochargebar vezeték nélküli töltős telefon tartót.
Eléggé robosztus, strapabíró eszköz. Nagyon elégedett voltam vele. Aztán történt, hogy egyszercsak megszűnt tölteni vasárnap.
Kontakt hibára gondoltam, úgyhogy elkezdtem szétszedni a mocit hogy lássam a korábbi forrasztásomat, gondolván az tört el. De nem. Mivel ott szépen tudtam feszültséget mérni, elindultam hát fölfelé. Kivágtam egy darabot a töltő vezetékéből, hogy lássam azt kiiktatva mi történik. Semmi. Minden lépésnél róbáltam másik akksiról is, másik telefonnal is. De semmi.
Nem maradt más csak a bölcső és a belőle kijövő 2 vezeték. Megtörtem a kis gumi átvezetőt (széjjel csesztem), háta ott engedett el. Hát nem.
Csak a bölcső maradt mint gyanúsított. Megpróbáltam egy sniccerrel levenni a fedelet, de lehetetlen. Csak összekarcolni sikerült.
Szóval a vélt kontakt hiba miatt kb. szétbarmoltam az egész cuccot.
Emlékeztem rá, hogy nem volt ez olyan olcsó régen és kb 2 éve vehettem. Keresgéltem, de csak a korábbi rendelést megerősítő emailt találtam meg. A garancia pont lejárt.
Kiderült, hogy ~35e volt a cucc. Egy új most ~45.
Gondoltam hát, hogy hétfőn írok nekik egy üzit, hogy hogy járam. leírtam nekik is a fent kifejtett sztorit is. 1-2 órán belül jött a válasz, hogy segítenek, küldjem el nekik a hibásnak vélt töltőt. Kedden elküldtem futárral és már szerdán jött is a válasz:"A mai napon megkaptuk a készüléket, és bevizsgáltuk. Javítani sajnos nem tudjuk, ezért helyette tudunk Önnek küldeni egy megmaradt, ugyanilyen új készüléket (MCB-922, 2022-es modell) kedvezményes áron 17000 Ft-ért, és garancia nélkül. Mivel egy kifutott termékről van szó, ezért nem tudunk rá vállalni garanciát."
Ezt egy nagyon korrekt ajánlatnak gondolom! 45e-ért tudnék venni, helyette küldik 17e-ért.
Ráadásul ha helyükbe képzeli magát az ember: kaptak egy szétcseszett töltőt a fele kábellel, papír nélkül. Nyugodtan elküldhettek volna a búsba így. De hála Istennek jó szándékúan álltak a dologhoz.
Hát ilyen is van még. Nem sűrűn fordul elő, de amikor mégis annál nagyobb az öröm.
-
-Maci-
addikt
válasz Predator2 #143742 üzenetére
Nekem Suomy van
Nem tartottam egy nagy márkának, de gondoltam első komolyabb ruhának megteszi. Anno annyira nem is örültem, mintha Daynese felirat lett volna rajta.
Viszont azóta eltelt 20 év. A ruha még megvan Pedig estem is vele.
Utólag csak 2 dolgot kell nézni egy bőr gúnyán: Minél több protektor és minél vastagabb legyen bőr. Elvégre azon fogsz csúszni 200m-t az autópályán 120-szal.De tudnod kell a bőrről:
Rögtön beleizzadsz és rohadt büdös lesz. És nem lehet minden gurulás után kimosni. Tisztítóba kell adni. Melóba csak 2-3 alkalommal voltam vele, mert megszóltak az irodában, hogy büdös a kabim[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz dellfanboy #143745 üzenetére
Motoroztál már tartósan bőr cuccban?
Nyáron a 30-35 fokban ki motorozik bélésben? Ha kipróbálod, kb 20-25 perc múlva facsarni lehet a vizet a bélésből és ezt a bőr is beszívja.🙂
A bélés csak hűvösebb időre való.Perforált bőr? Szerintem adja magát, hogy sokkal kevésbé kopás/szakadás tűrő...
Szóval tartom a véleményem: ha már bőr, legyen vastag. Bármi ami gyengíti a textúrát, viszi a védelmet.
-
-Maci-
addikt
Na jó, elbeszéltünk egymás mellett. Illetve a személyeskedés miatt nem is választ írok. Nem ezért vagyunk itt.
Motorozzatok 35 fokban perforált bőr cuccban, kivehető bélés nélkül.
Az olyan jó😁 Minden más meg helikopter.If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz bardi #143754 üzenetére
Ahogy írod: próbálós.
Van "cipő", ha bokáig ér a nadrágod protektora. Van feles megoldás lábszár középig.
Illetve van csizma térdig, sípcsont protektor nélküli "külső" lábszáros nadrághoz.
Nekem van mind a 3.
Legjobban a térdig érő, 3 csatos TCX csizma jön be. Erre lábszárvédő nélküli textil nacit tépőzárazok körbe.[ Szerkesztve ]
-
-Maci-
addikt
válasz macilaci78 #143864 üzenetére
Nézzétek meg a képeket.
Hiányzik a bal oldali doboza.
Lehet abban volt a sártor. Kinyílt a doboz, onnan téphette ki a szél.
legalábbis nekem ez a tippem.If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz Micsurin #143873 üzenetére
Vagy csak trehányul bevágta a sátrat a dobozba és észre sem vette, hogy rosszul zárta le.
kikandikált a sátor sarka, azt meg elkapta a huzat 140-nél.
Csak abból gondolom, hogy hiányzik a bal oldali doboz.
Persze nyilván csak találgat az ember ilyenkor, értetlenül.If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
Sziasztok.
Az alábbi fényszóró van az én BMW-men is.
A neten láttam, hogy többen "LED-esítették" a sajátjukat.
Gyárilag ehhez a típushoz nincs LED, a későbbi modellek lámpája nem csere szabatos ezzel.
A különböző oldalakon lehet látni utángyártott megoldást, amik a vélemények szerint jók is. 80e-100e HUf egy ilyen egység.
Azon gondolkoztam, hogy ha most nem engedhetem meg magamnak, akkor kompromisszumként tudok bele tenni LED "izzót" legálisan? Ami hozza a wow faktort.
Esetleg tudtok ajánlani jót, elfogadható áron?Az izzó egyébként H7-es.
A fentebbi képet a netről szedtem.[ Szerkesztve ]
-
-
-Maci-
addikt
válasz csongi #147582 üzenetére
Hu, ezt nagyon szépen összefoglaltad nekem!
Köszönöm szépen!
Akkor egyelőre nem eröltetem a témát. Kókányolni vagy sufni tuningolni nem akartam, szóval ha nem legális, akkor hagyom. Később esetleg megveszem a komplett LED lámpát (ezek már E jelesek).If you don't know where you are going, any road will take you there! [--o--] The world is flat!! [--o--]
-
-Maci-
addikt
válasz bacus #147566 üzenetére
Nekem egy régi, Samsung Galaxy S7 edge van rendszeresítve navira.
Egyáltalán nem lassú, sőt!
Többféle térképet is le tudsz hozzá tölteni, többek közt a Google Maps-ot is. Nem kell bele SIM kártya és Wifi-t se kell vele osztani. Offline navigál, a GPS meg adott.
Én egy Motochargebar-ral használom. Pont annyit tölt vezeték nélkül, hogy full fényerővel, állandó navigáció közben nem merül a teló.
Nekem nagyon bevált.Nekem is egy drága telefonom van, azt nem tenném ki semmilyen tartóval sem. Ezekben a telefonokban "lötyög" az optika lencse. Ha a füled mellett megrázod, hallani fogod. Ez folyamatosan zötykölődne bármilyen tartón és véleményem szerint nem tesz jót neki.
Szerk.
Nekem is volt gyári Garmin navi a mocin, mikor vettem. Zümo 660-as. Mivel már az előző BMW-n is az emltett telefonnal navigáltam, pár nap alatt meg utáltam a Zümo-t és adtam is el a fenébe.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest