Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
S. Szabi
őstag
Üdv!
Anyukánknak vennénk karácsonyra egy normálisabb fényképezőt, nagyjából 60 000 Forintig mit tudtok ajánlani? Van best-buy ebben a kategóriában?
-
hito
nagyúr
"Egyelőre annyit biztosan tudok mondani, hogy jpeg-ben jóval gyengébb az RX100m3-tól, kis túlzással nem egy liga."
Módosítanám a kijelentésemet. Abszolút egy liga a két készülék. Megnéztem ma az RX100m3-mal készült képeket és meglőttem őket az FZ1000-rel is. Nagyjából pariban vannak. RX100m3-mal kapcsolatban jobbra emlékeztem, és amikor először kattingattam az FZ1000-rel, akkor lényegesen rosszabbak voltak a körülmények.
Zajra talán egy kicsit tényleg érzékenyebb az FZ1000, de erre a problémára meg ott a PS bizonyos határokon belül.
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
DonMenyet
tag
Hmm.. nem találtam túl sok jó ajánlatot í black friday keretében.
-
Doki16
addikt
Szeretnek egy nagyon egyszeru, de elfogadhato kompakt gepet. Talaltam egy ilyet, alig hasznalt. [link] Meger szerintetek ez a gep 180000 Ft-ot?
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
-
Zoluska
tag
válasz Quent1n #52950 üzenetére
Jól összefoglaltad, köszönöm. Az olvasottak alapján nekem is pont ez jött le. Szerintem Canon lesz. Az érintőképernyő nálam erős pont mellette. Jól működik az "odabökős" fókuszálás? Videóban szerintem a Canon is tud annyit, ami nekem kell. Igazából a kis fény melletti zajosodás alapján döntöttem volna, de ahogy nézem, ebben nincs nagy különbség. Ahogy nézem, a Canont inkább az RX100m3-hoz hasonlítják, de az azért jóval drágább, annyit már semmiképp nem költenék rá. Még így is nehéz magam meggyőznöm, hogy ennyit elköltsek rá.
Már csak el kell adnom a MILC-em, aztán karácsonyra valószínűleg meglepem magam eggyel. -
cidalain
veterán
válasz Doki16 #52958 üzenetére
Az árához viszonyítva? ugyanazt tudja képminőségben mint a 15-20000 forintos. ha így nézzük akkor nem éri meg a 50-et. Oké, te használtan vennéd, de a 20e Ft-osat is lehet használtan venni.
Most ideiglenesen egy Fuji AX650-nel fényképezek, amit 2 év hazai garanciával újonnan 12000 Ft-ért vettem. Ok, ebbe nincs Wifi, meg nem 21×-es a zoom, de biztos vagyok benne hogy a képminősége nem rosszabb.Szóval itt azt szokás mondani, hogy 60 alatt (amik fent az ajánlottak között vannak) nem érdemes gépet venni. De ha mégis vennél akkor tökmindegy. ha 40-et szánsz rá akkor sem kapsz szebb képet mintha 15-ért vennéd. Amelyik tetszik. Amelyikre futja. Még így is 5× olyan jó lesz, mint egy átlagos minőségű telefonos fotó.
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Vyndree
őstag
válasz Doki16 #52958 üzenetére
A ZTE nem egy csúcs telefon ami a képeit illeti, jócskn elmarad a társaitól ez igaz, ha szeretnél fotózni kell mellé valami. Viszont igaza van Cidalainnak: Fuji AX650 12e-ért és ugyanazt tudja képminőségre mint az 50e-s Samsung használtan 18e-ért. Ha akarod vedd meg, de nem látjuk értelmét hacsak nem a zoom a lényeg, viszont akkor sem ez a legjobb választás.
-
Doki16
addikt
válasz Vyndree #52961 üzenetére
Teljesen egyetértek veletek. Nem számít se wifi se a zoom. Egy táskába bevágós gép kell csak amire ezek szerint tökéletes lesz a Fuji AX650. Lényegében ezért fordultam hozzátok és maximálisan jó választ adtatok
-
cidalain
veterán
válasz Doki16 #52962 üzenetére
AX650 mar nem kaphato ujonnan. Ennel gombos a zoom, talan celszerubb lehet olyan modell ahol az exponalo gombnal van egy zoomkar.
Nekem gyorsan kellett anno, es olcson, es kethet alatt, es hogy mindenkepp ceruza akkus legyen, mert potakkut ideiglenes gephez nem veszek...Szoval ilyen aprosagokat nezz: Szenzormeret mindnel 1/ 2/3" lesz, fenyero valahol f3-f5 kozott. Kepminoseg a szenzormerettol, es a fenyerotol fugg (itt az f kisebb a jobb). A zoomkar kenyelmes, cerka akku praktikus (de ha nem is ilyen, lesd meg a csereakkuk arat) , minden mas marketing....
>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
Doki16
addikt
válasz cidalain #52963 üzenetére
Igen, látom, hogy sajnos nem lehet már kapni. Nem nagyon értek ezekhez a kompakt gépekhez sajnos. Tudnál ajánlani egy olcsó ilyen 15-20k körüli kompakt gépet ami most jónak nevezhető. Semmi komolyra nem kell csak tényleg a telefonomnál legyen jobb. Mindig nálam lenne csak bevágom a kocsiba/táskába és viszem. Zoom nem számít a videofelvétel se fontos. Ceruza akku az jobb, mert abból van eneloop itthon. Lényegében semmi komoly igény nincs felé
A rendes fotózáshoz úgyis dsrl-t fogok venni, de bringázáshoz jó a kompakt is
-
Bjorngolf
tag
Sziasztok Szeretnék tanácsért fordulni hozzátok
Szeretném megvenni első DSLR gépemet. Eddig egy kompakt Samsung WB100-as gépel dolgoztam együtt de úgy érzem ideje váltanomSzóval kb 150 e ft lenne a gépre. De elégé tanácstalan vagyok h milyet vegyek. Ahogy elnéztem a Nikon-nak és a Canon-ak vannak belépőgépei ezen az árkategórián.
Mire szeretném a gépet? Legtöbbször tájfotókat készítek szóval a tájfotózás megmaradna, viszont most már embereket, életképeket is szeretnék megörökíteni.
Szeretném hogy ha minimális mértékben de tudjam legalább este használni (értem ez alatt hogy a záridővel lehessen játszadozni, ezáltal fénycsikos képeket létrehozni).Köszönöm szépen a segítségeteket
Üdvözlettel -
Quent1n
senior tag
válasz Bjorngolf #52966 üzenetére
Nikon D3300 18-105mm ~150ezer forint, szerintem ez kell neked.
Zoluska: Teljesen rendben van Ráböksz fókuszál és mehet is a képkészítés. Sőt ha utcán szeretnél fotózni mondjuk embereket, akkor be lehet állítani érintéses kioldásra is. Rx100 m3-ban nekem csalódás a 70mm na meg az ára. Mondjuk a IV-el rátett a Sony egy lapáttal és olyan szintre árazta ami kimeríti a nonszensz fogalmát
Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...
-
lugomon
tag
A mai Edigitalos fekete péntek botrányosan sz@r volt... A Panasonic LF1-em mellé vettem a digitcam-nél LX7-et. Fantasztikusan jó gép! ( A Stylus 1 képminősége kutysz@r mellette)
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz cidalain #52970 üzenetére
Nem volt akciós. A jó cuccok ritkán azok. Nagyon kifutó modell már, de nagytudású gép. ( az LF1 gyakorlatilag már nem kapható. Szeretem bennük még azt is, hogy " Mada in Japan" . A töltő, meg a vállszíj kínai. Mindent a maga helyén). Most is tartom, hogy a Stylus 1 sz@r gépl Továbbra is hirdeti a 2 tulaj. Én voltam 1 napig a harmadik. Most, 5 hónaposan a 4.-re vár. No comment...
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz Mercutio_ #52972 üzenetére
Ezért van LF1-em is...abban bőven jó, ha hétágra süt a nap...de az LX7-hez, igaz nem olcsón, de lehet venni opcionálisan EVF nézőkét..Az a gép meg is érdemli.
Úgy gondolom, hogy a képminőség mindenek előtt, ha fotómasináról beszélünk. Bármilyen klassz nézőkéje volt az Olympus Stylus-nak, nálam megbukott. ( de gyanús, hogy lehetnek optika hibás példányok is belőle..madeinchina...)¥
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz Vyndree #52976 üzenetére
A Panasonic 2014-től, a többi gyártóhoz hasonlóan fényképezőinek legjavát Kínában gyártatja le.
Ezt mind a dobozon, mind a készülékeken fel is tüntetik. ( legalább ez a márka nem hazudik. ezért is valszeg a 2013-tól visszamenőleg készült "Made in Japan" felirat igaz lehet. Ezt a Digitcam-nél is megerősítették)
jjeahh: az LX7 is élből baromi élethű fotókat készít vaku nélkül. Az Oly optikáját ért kritikákat nem én találtam ki...)[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
cidalain
veterán
Fuji XQ-2 velemeny? Foleg LX7 osszehasonlitas erdekelne.
Milyen lehet belterben vaku nelkul? Nagyobb a szenzor, de kisebb a lencse fenyereje. Teleben meg nagyon fenyerotlen (ami mondjuk belterben kevesbe relevans, hisz ott nem nagyon zoomolgatsz, mert nem a pok az erdekes a sarokban...)>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
-
Tua
tag
Sziasztok, szerintetek az Olympus XZ-10 gépemet megéri lecserélni Panasonic LX7-re? (képminőség)
[ Szerkesztve ]
-
lugomon
tag
Igen van. Egy barátomnak volt XZ 10-e. Nekem érdekes mód ott sem jött át az a híres Oly szín. Tény, hogy a Stylusnál szebb fotókat csinált, fénygazdag viszonyok között. De beltéren vaku nélkül kvázi használhatatlan, és a kép élességével is van ott már gond.
Egyértelműen az LX7 az igazi . ( 72-ért meg hülye az eladó. Az életben el nem adja...A Vaterán sem kell a kutyának 45-65 között. Max. 30-35 között megy el.)[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Ezt az Oly-t vettem a héten, és adtam vissza 1 nap után. Nem kapkodnak érte...Az ED-ben újként 124 ezer pénz.( a srác másik gépe, amiről a hirdetésben említést is tesz, LX7 volt. Érdekes, azt nem adja el....)
[link][ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
S. Szabi
őstag
Üdv!
Ti meg mernétek venni? Főleg, hogy ajándék lenne. De nagyon jó ajánlat: Panasonic LUMIX DMC-LX7 - ebay.de
Két akksi van hozzá, táska, 60 000 Ft. Azt írja, nagyon minimális használatból eredő sérülés, kifogástalan állapot.
-
jjeahh
nagyúr
Hová tart ez a topik is? Jöhetne egy topikgazda vagy valami már sztem, aki kicsit helyrerakja a dolgokat... de ha ez normális én nem szóltam és többet nem erőltetem a dolgot.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
asdf_
veterán
-
vond
MODERÁTOR
válasz lugomon #52989 üzenetére
Megértettük, Neked ez a véleményed a Stylus1-ről és az XZ-10-ről. Többször már ne írd meg, legyél szíves. Főleg, hogy ezzel azért eléggé félrevezeted az érdeklődőket. Mert mindkettő igenis jó gép. Kategóriájukban abszolút ajánlhatóak (mondjuk XZ-10-et már nem nagyon lehet kapni).
Kicsit mélyedj el a fotózás alapjaiban, olvass, tanulj, gyűjts tapasztalatokat, és utána Te is máshogyan fogod látni a dolgokat. Pl. nem mondasz majd olyan őrültségeket, hogy manuális módban is sárgásak a színek. (Ha Te arra állítod, akkor persze hogy azok.), meg hogy abszolút használhatatlan a Stylus beltérben.
Ja, és nem utolsó sorban, 5 percen belül szerkeszd a hozzászólásaidat, ne írj mindig újat. Többször is előfordult, hogy minden mondandódnak új hozzászólást nyitottál.
Ha továbbra is valótlanságokat állítasz (leginkább a tájékozatlanságod miatt), akkor annak HSZ törlés és figyelmeztetés lesz a vége.
Köszönjük szépen!
(#52983) jjeahh: Azért az LX7 szerintem sokkal jobb, mint az XZ-10. Szenzorméretben, fényerőben, és sok más egyéb dologban is gyengébb az Oly. Utóbbi talán a mérete és a "természetesebb" automata színei miatt lehet jobb.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest