Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52551) hedgehog01


hedgehog01
tag

Sziasztok!

Nemrégiben vettem egy Olympus Stylus 1-et, használtan. Azt kell mondjam, kiváló gép. A Pana LX7 volt a másik versenyző, végül az Olympus a kereső és a nagyobb zoom miatt nyert. Persze alapból elég nagy árkülönbség van, de így használtan jó vásár volt.

Egy kérdés azokhoz, akiknek szintén Stylus 1-ese van: bekapcsolt állapotban a géphez közel hajolva folyamatosan egy surrogó hangot lehet hallani. Ez alapvetően nem zavar, az viszont igen, hogy videofelvétel közben emellett valami folyamatosan kattog a gépben, és ez a kattogás a felvételen is teljesen jól hallható. Engem nagyon zavar. Ez vajon bug vagy feature? Másnál is jelentkezik a jelenség? Érdemes bevinnem szervízbe? Még garanciás.

Köszi szépen előre is!

(#52552) asdf_ válasza hedgehog01 (#52551) üzenetére


asdf_
veterán

A surrogás a szenzorstabi (de ennek szerintem csak félig lenyomott expogombnál kéne mennie, ha tényleg szenzorstabi), a videós kattogás meg az autofókusz.

(#52553) PofaJenö válasza hedgehog01 (#52551) üzenetére


PofaJenö
senior tag

Hali
Nekem ilyen van,de nincs kattogó hangja videó lejátszása közben pedig használva volt a zoom is.

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#52554) hedgehog01 válasza PofaJenö (#52553) üzenetére


hedgehog01
tag

asdf_, PofaJenő: Köszi szépen a válaszokat.

A kattogó hang felvétel közben is hallható, ha közel hajolok a géphez, lejátszás közben pedig szintén hallatszik. A zoom hangja is behallatszik, de azt olvastam korábban egy tesztben, illetve nem is nagyon szoktam használni.

Szóval akkor szerintetek ez üzemszerű állapot vagy sem? :)

(#52555) asdf_ válasza hedgehog01 (#52554) üzenetére


asdf_
veterán

Ha ilyen hangja van, akkor az autofokusz.

(#52556) hedgehog01 válasza asdf_ (#52555) üzenetére


hedgehog01
tag

Hát igen, ez az a hang.
A kommentek között azt írták, hogy az Olympus válasza az volt, hogy küldjék vissza és kicserélik. Ez alapján én is bemegyek a szervízbe.

(#52557) asdf_ válasza hedgehog01 (#52556) üzenetére


asdf_
veterán

Szerintem folosleges kor lesz, mert ez ilyen, de hajra.

(#52558) Rodzser Mór válasza hedgehog01 (#52556) üzenetére


Rodzser Mór
senior tag

Megvettem a Canon IXUS 160 -as gépet az Emagról. Az is kattog veszettül videó módban :(
Néztem egy-két amatőr általi tesztvideót a youtube-on, azon nem kattog. Még egy párat azért megnézek, hogyegyértlmű legyen. De mintha valahol olvastma volna egy magyar nyelvű tesztben, hogy kattog olyankor. Ha nem kattogna, jó kis gép lenne.

(#52559) pibácsi válasza Rodzser Mór (#52558) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia Rodzser Mór!
Az E-maggal kapcsolatosan mondanám, hogy a garancia az ő általuk kijelölt műhelyben érvényes és nem az itteni Canon szervizekben. A másik, hogy a 14 napot ők tényleg betartják és szó nélkül viszaveszik, ha valami nem tetszik, nem kell indokolni sem. Azért tudom, mert nekem volt velük üzletem egy Nikon géppel, amit vissza kellett adnom, mert hibás volt. Sajnos a 18. napon jöttem rá. Ezt a hibát az ő szervízüknek kellett igazolni. Elég bonyolultan sikerűlt visszakapni a pénzemet.

Üdv. Pibácsi

(#52560) pibácsi válasza hedgehog01 (#52556) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia!
Nekem XZ-2 van, de megerősítem, hogy ezek a kattogások benne vannak. Korábban írtam is erről. Az aut. élesség általában működik és bekattog, a zoom nyilván csak akkor, ha alkalmazom, de az nem olyan erősen kattog, viszont a zoom-olás ideje alatt a hang kicsit letompúl, és egy kicsit leveszi a hangerőt is. A szervíz nem írt rá semmit, ill. azt, hogy vigyem be és megnézik, de azt nem írták, hogy ez a gyártásból adódó konstrukciós hiba. Nem tudtak mit mondani. Egy szóval sem mondták, hogy kicserélik. Már más is írta- talán ezen a fórumon is, hogy a hang sajnos így működik. Ha az élességet manuálisra állítjuk, akkor csak a zoom hanggal kell törődni, de viszont akkor egy helyben kell az illetőnek, vagy a tárgynak állni. Kompromisszum.
Próbáld meg kicseréltetni, de sztem a másik is ezt csinálja majd.

Üdv. Pibácsi

(#52561) Rodzser Mór válasza pibácsi (#52559) üzenetére


Rodzser Mór
senior tag

Szia pibácsi :)
Köszi az infót. Azért megkérdezem a Canont is, hogy mit tudnak kattogásügyileg.

(#52562) fireman123 válasza pibácsi (#52560) üzenetére


fireman123
őstag

Sziasztok!
Nekem Nikon D5300 dslr gépem van, és videónál ennél is behallatszik az autómata élességállítás kattogó hangja, sőt ha a stabilizátor is be van kapcsolva az obin akkor az is.
DSLR videós fórumon az az alapvető vélemény, hogy kizárólag manuális élességállítás az üdvözítő dslr-nél, ne az automatika döntse el, hogy mi legyen éles és mi legyen mosott....ha már egyszer dslr-t használunk videóra, használjuk ki a kis mélységélesség előnyeit, szépségeit.
Átálltam a manuális beállításra és így már nincs kattogó hang, és valóban szép felvételeket lehet készíteni, "játszani" az élességgel ...persze sok gyakorlást igényel, hogy az lcd kijelzőn rendesen állítani tudjam az élességi síkot ha olyan felvételt akarok ahol kicsi a mélységélesség ...igaz ehhez is vannak hatásos segédeszközök.

[ Szerkesztve ]

(#52563) hedgehog01 válasza pibácsi (#52560) üzenetére


hedgehog01
tag

Köszi szépen mindenkinek a válaszokat!

Hát ez nem túl jó hír alapvetően. Nekem a videózás másodlagos, inkább fényképezni akarok, arra meg tökéletes, de azért kicsit b*ssza a csőrömet, hogy a gyártók szerint ez az üzemszerű állapot.

Próbáltam a manuális fókusszal, a legszűkebb rekesz mellett, ahol a mélységélesség nagyobb. A fényképezőn visszanézve egész elfogadható volt még mozgás közben is az élesség, majd megnézem a tv-n is.

Amúgy érdekes, hogy a gépet letéve az asztalra, egy teljesen mozdulatlan jelenet filmezésekor is folyton kattog. Vajon olyankor mit állítgat a fókuszon?

[ Szerkesztve ]

(#52564) Silentfrog


Silentfrog
veterán

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani, hogy milyen gépet kellene vennem ami ilyen képeket tud készíteni auto beállítás mellett?
/Ez egytelefonnal készített kép, sajnos nem az enyém /

Márka és leginkább a "tól" ársávban nézelődnék elsőnek. :B

[ Szerkesztve ]

(#52565) DonMenyet


DonMenyet
tag

Sziasztok!
Kompakt fényképezőgépet keresek 100e Ft-ig, ha valami olcsóbb, az persze nem baj. :)

Sajnos annyira nem vagyok képben az elmúlt évek történéseivel a piacon, ami fontos lenne, hogy relatíve kis méretű legyen és jó minőségű optika/szenzor lapuljon benne, optikai képstabilizátorral.
Ha strapabíró háza van az jó pont.

Ezeken felül bármilyen egyéb tulajdonság a "jó ha van" kategória.
Az egyik kiszemelt gép a Nikon S9900, aminél plusz pont a beépített WiFi/NFC, így nyaralásnál a fotók könnyen feltölthetők a telefonra vagy pl a felhőbe laptop nélkül is. Valamint nagyon szimpatikus a forgatható kijelző (néha egy-két alkalommal használtam egy Sony gépet hasonló forgatható kijelzővel, és sok helyzet volt, amikor kifejezetten jól jött). Van benne gps, de az nem hoz lázba meg az utólagos képmanipuláló eszközök sem.
Itt a fórumon olvasgatva még megtetszett a Panasonic TZ70 is, már volt Leica objektíves kisgépem korábban és nagyon szerettem, viszont drágább mint a Nikon. Ennél kézzel állítható a zoom valamint van keresője is. Ezek nélkül eddig megvoltam, bár szimpatikus tulajdonságok.

Ha a leendő fényképezőmmel jó makrókat lehet készíteni, illetve tud panoráma képet készíteni, az szintén plusz pont (pl telefonnal lehet gömbpanorámát is csinálni, van olyan kompakt gép, ami gyárilag tud ilyet?). Ha hosszú záridővel rendelkezik amivel lehet esti "piroscsíkoslámpás" fotókat csinálni a városban, az szintén jó.

A két gép közül Ti melyiket ajánlanátok? Esetleg a Pana TZ60, TZ57 mint kistesók vagy a szintén wifis Olympus SH-1? Vagy valami más modell ami jó vétel lehet?

A cserélhető objektív nem szempont a vásárlásnál, raw formátum előnyeit pedig személy szerint nem használnám ki.

Köszönöm a segítséget, elnézést a hosszú posztért. :)

[ Szerkesztve ]

(#52566) Carasc0


Carasc0
őstag

Sziasztok!

Van egy Canon S3 IS gépem, amit 1 évben talán már csak 1x veszek elő. Egyszerűen elavultnak érzem, gondolom nem hiába. Szeretnék egy méltó utódot, amely korszerűbb lehetőségekkel rendelkezik. A kiszemelt a Panasonix LX7-es lenne, amelyről sok jót hallottam, de nincs rajt kereső. Van-e olyan masina amely LX7 szint de van keresője? Max keret 150K. Ultrazoom nem érdekel, inkább a fényerő meg ezek a fontosabb dolgok. Csak új jöhet szóba.

Előre is köszönöm a tippeket. :R

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#52567) Tin_Shield válasza Carasc0 (#52566) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Fuji X30 vagy Olympus Stylus1(s), de csak ha nem nagyon akarsz videózni. Ha akarsz akkor a Panasonic/Sony vonalon lenne érdemes mozgolódni, bár a 150ezerbe nem fér bele a fényerős objektíves és keresős gép.

[ Szerkesztve ]

(#52568) Carasc0 válasza Tin_Shield (#52567) üzenetére


Carasc0
őstag

Szeva Tin!

Te mindig megtalálsz engem. Na már csak azért cimbizek itt, mert én vagyok aki sokat vacilált egy Oly EM10-es masina megvételén. Te meg sokat segítettél nem. :R Lehet már bánom, hogy nem ugrottam bele amikor volt az a vételi akció! Amúgy nem tudom az EM10 Mark II-nek jobb-e a videója. De tudom ez itt nem téma... :)

Még mindig ott a problémám, hogy félek ha belevágok egy MILC-be akkor az alapobival nem tudok jó képet csinálni...

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#52569) Tin_Shield válasza Carasc0 (#52568) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Most is van két jó vétel az Oly Mintaboltban, egy E-M10 duplakit 170 ezerért, és egy palacsintazúmos E-M10 155-ért. Az E-M10mII videója jobb lett, már nem csak 30p van hanem 60p és 24p is, és az algoritmuson is reszeltek vmit, persze még így is messze van a Panasonic videótól.
A két leggyengébb(nek tartott) Oly kitobival (12-50 és 14-42EZ) is remek képeket lehet lőni:[link][link] csak Robin Wongnak kell hozzá lenni ;) De igaz, a m43 rendszerhez számtalan jobbnál-jobb objektív van, amivel kitárulnak a lehetőségek.

A Pana LX100 vagy Sony RX100 mIII(mIV) lenne a (közel) ideális kompakt, nagy szenzor, fényerős objektív, kereső, jó videó, csak még messze vannak a 150 ezertől. Illetve a várható Canon G5X is kifejezetten ígéretes (igaz elég ronda), de ezt még be sem jelentették.

Szerk: OFF-ba tettem a nagy részét

[ Szerkesztve ]

(#52570) _csocso_ válasza Tin_Shield (#52569) üzenetére


_csocso_
senior tag

Sziasztok! Az LX100 most kamatmentes részletre megvehető az edigital-nál. Esetleg ez is lehet egy opció.

https://www.youtube.com/watch?v=teRMe7DA1Lk -ha vki még nem látta volna

(#52571) Carasc0 válasza _csocso_ (#52570) üzenetére


Carasc0
őstag

De hatalmas dilemma hogy MILC (EM10 duplakit 170K) vagy LX100. Na ki melyikhez nyúlna? A felhasználási cél: átlagos fotózás,a felvétel esetleg PS módosítása, feljavítása hosszútávon.

EM10 mellett azért voksolnék mert jó az ára, és ott a svájci bicska jelző mellette. Illetve ott az obi csere lehetősége, viszont ratyi a videója.

LX100-at most nézegettem. Egy kicsit drága, viszont tuti nem tud annyit mint az EM10 de jobb a videója és ott a 4K ami a jövőre nézve nem rossz, képekben sem gagyi.

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#52572) Tin_Shield válasza Carasc0 (#52571) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Az LX100 (illetve a Leica verzió jobb színekkel és jpg motorral) bár drágának tűnik, de a tudásához képest kifejezetten baráti árú, a hasonló átfogású és fényerejű Pana 12-35 f2.8 objektív önmagában drágább mint az LX100.
Az LX100 legnagyobb hátránya szerintem az, hogy amikor X év múlva megérik a csere, akkor a géppel együtt megy az objektív is, míg a cserélhető objektíves gépnél elég a vázat cserélni. Persze máshonnan nézve ugyanez akár előny is lehet, nem köteleződsz el semmilyen rendszer mellett, egyszerűbben ki lehet szállni belőle, ki lehet próbálni mást.

(#52573) Chebbie


Chebbie
tag

Sziasztok!

A családnak kellene egy fényképezőgép, kirándulások, családi események fotózására. Utómunkázva is lennének a nagyon jól sikerült képek (RAW legyen). Régen volt DSLR-ünk, de attól a méretei miatt megváltunk, most valami kompaktabb méretet keresünk. Egy kis nikon milcet kinéztem már, de a másik topikban lebeszéltek róla, mert nincs hozzá fényerős obi. Tudnátok olyan kompaktot ajánlani, ami viszonylag fényerős érzékelővel rendelkezik? (1.8 ebben a kategóriában létezik?)
A gépet CSAK újonnan vennénk, 100.000 forintos összeghatárig.

[ Szerkesztve ]

(#52574) hedgehog01 válasza Chebbie (#52573) üzenetére


hedgehog01
tag

Mivel csak a fényerőt írtad szempontnak, szerintem itt sokan a Panasonic LX7-et javasolnák, én is azt teszem. F1,8-2,8 fényerő, (szerintem) szép színek, kompakt méret jellemzi. És a 220volt-nál 99-ért láttam újonnan.

(#52575) vond válasza Chebbie (#52573) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Panasonic LX7, Ön nyert! :C

De az objektív fényerős, nem az érzékelő. :N

hedgehog01: :N f/1.4-2.3

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52576) hedgehog01 válasza vond (#52575) üzenetére


hedgehog01
tag

valami másik filmet néztem... :)

(#52577) Chebbie válasza hedgehog01 (#52574) üzenetére


Chebbie
tag

Na érdemes volt itt is rákérdezni, ez lesz a befutó!

(#52578) Carasc0


Carasc0
őstag

Nos hát tovább böngésztem a gépeket. Az álláspontom továbbra is az, hogy ha vennék is egy MILC-et, annak nem használnám azon előnyét, miszerint lehetőség van célirányos obivásárra. Én nekem az az elvem hogy mielőtt vásárlok, akkor végiggondolom hogy mit szeretnék s mire akarom használni. Nem akarok rossz vásárt sem csinálni.

Tehát MILC és tükrös kilőve, mivel oké hogy többet tud, meg hogy az obi örök és csak idővel vázcsere, de én szintén a családi általános fotózásra használnám a dolgot és ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor talán 2 hetente vagy esetleg havonta venném elő a masinát. Tehát marad a kompakt.

Kompakt vonalon viszont nekem fontos a testreszabhatóság. Arra teljes mértékben hajlandó vagyok, hogy amatőr szinten megtanuljam az alapfunkciók témacentrikus legoptimálisabb kihasználását. Ha már nincs obi csere, fontos a fényerősség. Itt jött nekem is az ötlet hogy LX7. Szerintem remek kis gép, szerintem videóban sem rossz (jó mondjuk nem tudom egy iPhone 6 videójával mennyire vetekszik). De jött a kereső hiánya. Kereső nélkül kezembe se veszek gépet.

Tehát ott tartok, hogy kéne nekem egy LX7 szintű gép+kereső.

De furcsa mód a MILC világot sem tudom kiverni TELJESEN a fejemből. Mert néha belegondolok hogy veszek egy Oly EM10-et csak vázat+ fix obit 1.8-ast aztán jóccakát. De ez 200K. LX7 meg 85K lenne (azért 85K mert eladnám a régi masinát). Most ha így nézzük azért EM10 nem hiszem h annyival jobb lenne hogy +100K-t megérjen nekem. És hát a videója jaj de nem tetszik. :(

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#52579) Quent1n válasza Carasc0 (#52578) üzenetére


Quent1n
senior tag

A csatlakoztatható kereső nem jó a gépre? :) Oké plusz zsé de ha ragaszkodsz hozzá meg szereted + a gép is bejövős akkor szerintem érdemes lenne megfontolni. :)

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#52580) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Nem tud valaki itt a prohardveren olyan topikot ami az FZ200 működését, beállításait lehet megbeszélni?
Köszönöm! :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#52581) didros


didros
senior tag

Szerintetek nagyon gáz ez a fényképezőgép?
[link]
Tesztet nem találtam róla, de talán nem rosszabb, mint az itthon kapható 20-ezres alapgépek...

(#52582) Zozzant válasza didros (#52581) üzenetére


Zozzant
addikt

Ipari hulladék, fix lencse??? digitális zoomot meg lehet b...ni, brbrbr....

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#52583) sideburns válasza didros (#52581) üzenetére


sideburns
aktív tag

Nagyon gáz.
Kisgyereknek játszani, maximum.
"Image Sensor 5.0MP CMOS sensor
Pixels 18.0 mega pixels"
Ennyiért inkább egy használt régi Canon A5xx.

(#52584) DonMenyet


DonMenyet
tag

Sziasztok!
Ti melyik gépet választanátok?
Nikon S9900 vagy Panasonic TZ60?
Gondolkoztam még a TZ70-esen, de nem tudom megér-e 20k-t az a pár változtatás (hosszú távon) az elődmodellhez képest.
Alapból azt mondanám, hogy jövő év elején úgy is olcsóbb lesz a tz70 ha bemutatják az utódját, viszont most novemberben már szükségem lenne egy új gépre.
Minden segítséget köszönök! :)

[ Szerkesztve ]

(#52585) Zozzant válasza DonMenyet (#52584) üzenetére


Zozzant
addikt

Én a panát, bár húznák a fogam ha egy 1/2.3" érzékelős "vacakért" kéne ennyit kiadni, gyakorlatilag évek óta csak az érzékelő köré épített sallangokból él mindenki. Ha az extra dolgok nem számítanak simán bevállalnék egy régebbi kivitelt használtan szép állapotban.

https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html

(#52586) DonMenyet válasza Zozzant (#52585) üzenetére


DonMenyet
tag

Köszönöm a válaszod!
Most kíváncsivá tettél és rágugliztam, hogy a régi fényképezőmben, ami egy Pana LC70-es, abban 1/2.5" (5.744 x 4.308 mm) szenzor van. Ehhez képest az 1/2.3" nem egy nagy előrelépés 10 év távlatából.
Az új gép vásárlásánál az elsődleges szempont, hogy kis méretű legyen és ahogy gyorsan szétnéztem a piacon, akkor lepődtem meg, hogy milyen ígéretesnek néznek ki ezek a gépek és mekkora zoom tartománnyal rendelkeznek.

Abszolút kezdő vagyok, így nekem nem mondott sokat, hogy az 1/2.3".. bár most pl egy LX7-tel (pláne egy Sony rx100-zal) összehasonlítva azért látszik a különbség.

(#52587) macimeister


macimeister
aktív tag

Sziasztok!

120e magasságában leginkább sportfotózásra milyen gépet érdemes néznem? Néha megnehezíti majd, hogy nem verőfényes nappal kell majd képeket csinálni :)

(#52588) DonMenyet válasza DonMenyet (#52586) üzenetére


DonMenyet
tag

Ma még találtam egy Sony HX60-t, 10e-rel olcsóbban (70e) mint a Nikon, Sony G lencsével (amit nem ismerek). A szenzor mérete ugyanaz.. egyre bizonytalanabb vagyok. Pl a TZ70-es árát sokallom, viszont több helyen írták, hogy jobb képeket készít mint a Sony.

(#52589) vond válasza DonMenyet (#52584) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ha nem kell mindenképpen ekv. 100 mm-nél nagyobb tele, akkor inkább vegyél LX7-et, vagy RX100-at. Sokkal jobb minőségű fotókat és videókat készíthetsz ezekkel a nagyobb szenzoros, jobb objektívekkel szerelt gépekkel.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52590) DonMenyet válasza vond (#52589) üzenetére


DonMenyet
tag

Anno ezek azért estek ki nálam, mert szerettem volna valami olyan gépet, ami 10x vagy nagyobb zoommal rendelkezik és mégis kompakt méretű.
De most kezdenek újra beszivárogni ezek a képbe. :) Keresek majd egy üzletet, ahol meg tudom őket nézni élőben.

(#52591) asdf_ válasza DonMenyet (#52590) üzenetére


asdf_
veterán

Van a viszonylag alacsony ar, a jo kepminoseg* es a nagy zoom harmas. Ebbol egyszerre csak kettot tudsz valasztani.

* jo kepminosegbe beleertendo az is, hogy nem egy standard sotet obi van a gep elejen

[ Szerkesztve ]

(#52592) lorcsi


lorcsi
veterán

sziasztok!

50-80 ezer között miylne fotósgépet érdemes?
általános fotózásra használnám

egy fuji s1500-at váltana fel

(#52593) mateus


mateus
senior tag

Egy Nikon Coolpix S7000 átlagos felhasználásra elég lehet? Semmi nagy elvárás, főleg tájképek, virágok, meg néhány családi fotó, hobbi célra. Vagy erre valami olcsóbb készülék is megfelel?

(#52594) lorcsi válasza lorcsi (#52592) üzenetére


lorcsi
veterán

bocs..
visszaolvastam:
Panasonic LX7

(#52595) vond válasza lorcsi (#52594) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Tökéletes választás. :K

mateus: Ezzel az LX3-mal sokkal többre mész szerintem.

Amúgy aki 65-70k körül nézelődik, most van fent HA-n egy XZ-2, több mint 1 év garival, pótakkuval, táskával. Az is jó vétel.

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52596) lorcsi válasza vond (#52595) üzenetére


lorcsi
veterán

viszont azt nézem, hogy 2013-ban jött ki

azóta nem adott ki egy gyártó sem jobbat ?

(#52597) vond válasza lorcsi (#52596) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ebben az árban nem. :N

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52598) mateus válasza vond (#52595) üzenetére


mateus
senior tag

Köszi, igen, azt én is néztem, nagyon jó áron van.
Annyi az én gondom, hogy ajándékba lesz, ráadásul anyósom megbízásából, így csak új gép jöhet szóba:/

(#52599) vond válasza mateus (#52598) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Értem. A 30-40-50 ezres új gépek általában csak a szolgáltatásokban különböznek, képminőségben nem igazán, mivel mindegyikben pöcsköszörű 1/2.3"-es szenzor van, és objektívben sem túl erősek.

Persze azért érdemes nem noname gépet venni, de ez gondolom egyértelmű.

Azt vedd/vegyétek át, hogy mire van leginkább szükség. Pl. méret, szín, átfogás, széles nagylátó, hosszú tele, videó minősége, wifi, nfc, kereső, kihajtható kijelző, érintőképernyő, vaku, ki- és bemenetek, kezelőszervek, stb, stb...

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52600) mateus válasza vond (#52599) üzenetére


mateus
senior tag

Egy idősebb úrnak lesz, aki nem fogja ezeket az extrákat kihasználni (wifi,nfc,érintőkijelző stb.), videózni sem fog vele, egyedüli fontos dolog az árhoz képest a legjobb képminőség automata üzemmódban XD
De ehhez lehet elég egy 30ezres is ezek szerint, csak 50ezerben lőtték be a max összeget.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.