Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lugomon
tag
Sziasztok! A barátom vett egy Sony HX 60-as gépet. Mindig bújja vásárlás előtt a teszteket...most viszont nagyon elégedetlen a gép képminőségével. Van valakinek ilyen gépe? Szerintetek ilyen utazó zoom-nál van egyáltalán kiváló, éles fotót készítő gép? ( állítólag az élességgel vannak nagy gondjai)
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Sziasztok. Panasonoc LF1-et jó áron, megbízható helyen hol lehet venni? Előre is köszönöm.
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
A Panasonic TZ60 nagyon kaki gép? Van valakinek tapasztalata vele?
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz DonMenyet #52756 üzenetére
Kvázi az LF1-et sehol nem lehet kapni, és információim szerint nem is érkezik már. Én egyet megcsíptem, 88 ezer pénzért , igaz 1 év garival. ( rbx.hu) . Az Edigitalnál ezért nem is lehet kapni. A digitalko.hu webàruháznál 3 hetes beszerzésről beszélt a vezerő, de azt i hozzá tette, hogy nem biztos, hogy sikerül hozatni..( 24 hónap garis lenne. .Kifutott teljesen.
[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz DonMenyet #52793 üzenetére
Szerintem le akartak pattintani...A TZ 60-as, amit 75 rendeltem, holnaptól átvehető az ED-ben. AZ LF1 meg 2 helyen is rögtön, de 1 év garival, 88-ért . .nem igazán tudom, hogy mit csináljak...Bemegyek a Panasonic márkaboltba. Érdeklődöm náluk is. Mivel nem tőlük veszem, nem hiszem, hogy hazudnának.. De még egyszer Sony HX60 eset nem lesz. Ahogy kiderül milyen fotót csinálnak, vagy maradnak, vagy elállunk a vásárlástól. A 3 hetes Sony-n 20 ezer volt a bukás....Ocsmány képeket készített.
[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz prime77 #52835 üzenetére
Nagyon gyenge, hidd el. Pont gyenge fényviszonyoknál meg pláne.Elfogadhatatlan. Legalábbis a HX60. Szívesen küldök vele készült fotókat, privátban.( életlen, fakó). Az egyik, valóban független teszt oldal gyenge képminőségét emeli ki.,100-ból 69%-os értékelés...több angol tulaj vissza is vitte, ahogy olvastam a fórumokon.
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Segítséget kérnék! Olympus Stylus 1 , vagy Panasonic LF1?
Omega Testamentum
-
-
lugomon
tag
válasz DonMenyet #52855 üzenetére
Igen , a kis szenzor miatt vetettem el a Pana 60-at. Meg a nagy képzaj miatt. Most viszont gondban vagyok. Olympus Stylus vagy Pana LF1? A Pana EVF-je egyszerűen bohóckodás. Viszont nézem a netet, és az Oly-t sokan kutyázzák a fakó színei miatt...A Sony HX 60 botrányos volt. Nagy veszteséggel ment el...3 hetesen, de a mi hibánk volt, mert nem tudtunk időt szánni a vizsgálatára. Mot viszont , kíméletlenül visszaviszem, ha nem tettszik bármelik is...használtan ezért nem is mernék venni. A netes teszt oldalak, szakmai, szerintem lefizetett tesztek. Kitartasz a Pana mellett?
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Megvettem szombaton a Panasonic LF1-et. Annyira nem vagyok elragadtatva tőle. Ami botrányos, hogy a specifikációk szerint 250 lövést bírva 3,9 W-os akkuja. Vaku nélkül 120-at sikerült csinálni. Szerintetek mit csináljak? Álljak el,a vásárlástól, vagy szervízzel beszéljek? Egy eredeti akku hozzá, 13 ezer pénz..a 89 ezres géphez nonszensz indìtás. Panasonic LX7 legyen helyette? ( Black Friday-tól ne várjatok sokat! Csalódas lesz megint..)
Omega Testamentum
-
-
lugomon
tag
válasz DonMenyet #52888 üzenetére
Valóban 950 mAh-es, de csak 3,7 V-os. Így csak, 3,6W-os.
Ma voltam bent a Pana szervízben, megmutattam a bestmarkt-os vásárlás iratait. Semmi gond nincsen, 1+1 év garit kapok!!! ( bátor vagy, az országban jelenleg 2 helyen van raktáron csak. Mindenhol azt mondják, hogy nem lehet már beszerezni. Én a helyedben megrendelném, 1 hétig húzhatod az átvételt!) Ja...a 2. töltést csináltam tagnap, és ma elég sokat ment a kijelző, és 250 fotót lőttem.
A szervízes fickó azt mondta, hogy az akku a 3. töltési ciklusra áll be.
Egyébkent van egy bbshop.hu , ahol egy bizalmat keltő utángyártott akksit lehet kapni, 950-es, és 5900 ft.[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Gyerekek...megszívtam nagyon az Olympus Stylus-al...a második tulajtól vettem, aki itt az oldalon vette. Arról a gépről van szó, melyet az egyik fórumtárs belinkelt. Szeptember végén volt eladó először...
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Már régóta kinéztem magamnak, a márkaboltban is kipróbáltam...közben, mivel újként drága volt, ezért vettem egy Panasonic LF1-et. Nem tökéletes a Pana, de szép képeket készít minden körülmények között, és a kijelzője pazar! Ellenben a az Olympus-al..bárhogy is kalibráltam, mindig visszaáll az standard, gyári beállításra....nem éles, nem színhelyes, szoba fényviszonyokról beszélek...automata üzem módban messze gyengébb képeket készít ugyanarról a témáról, tök hasonló beállítások mellett. Nem véletenül én vagyok 5 hónap alatt a 3. tulaj...hatalmas csalódás..talán szerencsém lesz, mert az eladó megígérte, hogy visszaveszi. Nem örült, de a nem okézható kijelző beállítást talán rejtett hibaként elfogadja, mert ma a vásárlásnál 3 napos kipróbálási lehetőséget ajánlott fel...ha nem, kínlódhatok az eladásával..mennyi, de mennyi tesztet átnéztemma gépről...
Ennyit ért.....
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz jjeahh #52910 üzenetére
Beleástam. Ezzel az Olympus csodával minden manuális beállítást is végig zongoráztam. Az, hogy napos időben jó felvételt készít nem nagy kunszt. Szerény fényviszonyok mellett viszont bűn rossz felvételeket tud produkálni. Életle, bármivel bűvészkedsz, és az elkészült fotók jó sárga beütésüek. Vaku nélkül alkalmatlan fotózásra beltéren.
Ami miatt megvettem az 1/1,7-es érzékelő és a teljes rekesz tartománybani 2.8-as konstans fényerő, nagy méretű EVF nézőke.
Egy teszt oldal ír hibás objektív sorozatról. Lehet, hogy egy közülük,ez a f@s.
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Töröltem minden fotót. Egy user árul a jofogason egy ilyen gépet...állítólag kettő van neki, és az eladásra szánt, gari nélküli gépről a Stylus-al készített fotókat. ( tükrös gépei mellett van ilyen masinája...
[link] [link] [link] A sárgaság....
________________________________Képeket linkesítettem. Ne csináljunk magazint az topikból. - vond
[ Módosította: vond ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
[link]
Kiemel idézet: a Stylus 1 nem csinál jó képeket, és a beltéri fotók nem élesek....( ezt az oldalt sajnos csak most találtam meg...)[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz jjeahh #52919 üzenetére
A Pana LF1-é jó. Nagyon gondolkodom, hogy vegyek mellé, egy LX7-et, a nyitó 1,4-es fényerő miatt.
Kiderült, hogy annyi, de annyi sz@r kompakt van a piacon. Szerinted? Ismered az LX7-et? Nagy zoom-ról lemondtam már. Ahhoz milliós gép, objektívek kellenek..Az LF1 beltéren, totál hasonló viszonyok közepette szép, éles, nem sárgás fotókat készít alapból.
[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz scarabaeus #52921 üzenetére
"Az Olympus feltettem egy csomó pénzt egy kompakt fényképezőgép, de a Stylus 1 nem szállít jó minőségű fényképet köszönhetően kiváló objektív és kínálnak sok fejlett funkciókat." (google fordítás-fekete mező az oldal legtetején....)
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz scarabaeus #52927 üzenetére
Mindenestre jó tanuló pénz volt. Használt gépet,, ha csak valami baromira nem ismered, netán volt valaha, nem érdemes venni komoly pénzért. Úgy 50 ezer felett. Érvényesül,a drágább az olcsóbb örök érvényű axióma.
Az új gépet kipróbálhatom, és ha gondom van, 14 napon belül elállok a vásárlastól.
Ez a mai időkben fontos opció, mert egyre sz@rabb kompakt gépeket gyártanak.Az utöbbi 5 évre nézek vissza.A bevált jó gépeket ritkan teszi a haszált piacra.
[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
-
lugomon
tag
A mai Edigitalos fekete péntek botrányosan sz@r volt... A Panasonic LF1-em mellé vettem a digitcam-nél LX7-et. Fantasztikusan jó gép! ( A Stylus 1 képminősége kutysz@r mellette)
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz cidalain #52970 üzenetére
Nem volt akciós. A jó cuccok ritkán azok. Nagyon kifutó modell már, de nagytudású gép. ( az LF1 gyakorlatilag már nem kapható. Szeretem bennük még azt is, hogy " Mada in Japan" . A töltő, meg a vállszíj kínai. Mindent a maga helyén). Most is tartom, hogy a Stylus 1 sz@r gépl Továbbra is hirdeti a 2 tulaj. Én voltam 1 napig a harmadik. Most, 5 hónaposan a 4.-re vár. No comment...
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz Mercutio_ #52972 üzenetére
Ezért van LF1-em is...abban bőven jó, ha hétágra süt a nap...de az LX7-hez, igaz nem olcsón, de lehet venni opcionálisan EVF nézőkét..Az a gép meg is érdemli.
Úgy gondolom, hogy a képminőség mindenek előtt, ha fotómasináról beszélünk. Bármilyen klassz nézőkéje volt az Olympus Stylus-nak, nálam megbukott. ( de gyanús, hogy lehetnek optika hibás példányok is belőle..madeinchina...)¥
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
válasz Vyndree #52976 üzenetére
A Panasonic 2014-től, a többi gyártóhoz hasonlóan fényképezőinek legjavát Kínában gyártatja le.
Ezt mind a dobozon, mind a készülékeken fel is tüntetik. ( legalább ez a márka nem hazudik. ezért is valszeg a 2013-tól visszamenőleg készült "Made in Japan" felirat igaz lehet. Ezt a Digitcam-nél is megerősítették)
jjeahh: az LX7 is élből baromi élethű fotókat készít vaku nélkül. Az Oly optikáját ért kritikákat nem én találtam ki...)[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Igen van. Egy barátomnak volt XZ 10-e. Nekem érdekes mód ott sem jött át az a híres Oly szín. Tény, hogy a Stylusnál szebb fotókat csinált, fénygazdag viszonyok között. De beltéren vaku nélkül kvázi használhatatlan, és a kép élességével is van ott már gond.
Egyértelműen az LX7 az igazi . ( 72-ért meg hülye az eladó. Az életben el nem adja...A Vaterán sem kell a kutyának 45-65 között. Max. 30-35 között megy el.)[ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
-
lugomon
tag
Ezt az Oly-t vettem a héten, és adtam vissza 1 nap után. Nem kapkodnak érte...Az ED-ben újként 124 ezer pénz.( a srác másik gépe, amiről a hirdetésben említést is tesz, LX7 volt. Érdekes, azt nem adja el....)
[link][ Szerkesztve ]
Omega Testamentum
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest