Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52601) DonMenyet válasza asdf_ (#52591) üzenetére


DonMenyet
tag

Ha jól sejtem kompakt méretben az igazán jó képminőség (nem profi szemmel nézve) és nagy zoom már inkább a milc kategória sajátossága. Viszont nekem nem jelent pozitívumot a cserélhető objektív.

(#52602) fefe9


fefe9
tag

Szép napot.

Lassan (tényleg lassan, talán jövő év eleje-közepe) cserélni szeretném a mostani Fujifilm T200 gépem. Sok baj nincs vele, ha van elég fény, egész jó képeket készít, de szeretnék kicsit előrébb lépni.
A felhasználás teljesen átlagos, kirándulás, (ez inkább kültér), családi események, szülinap, stb. (ezeknek döntő többsége beltér), jó lenne a kompakt méretnél maradni.
Az árkategóriát kb. 80 ezer környékére lőttem be magamnak, nyilván ez csak egy irányadó szint, de ennél sokkal több nem fog összegyűlni.
Elkezdtem nézelődni, tájékozódni, és felfedeztem, hogy néhány gépnek a vakuja felfelé fordítható, és ez beltérben kis előnyt jelenthet. Bevallom, barbár módon (némi alufólia segítségével) egy házi "lightscope"-al a Fuji T200-al is kipróbáltam, valóban lenne értelme.

Ehhez kapcsolódnak a kérdéseim, amiben kérem a tisztelt topiclakók segítségét: pl. a Nikon P340 rendelkezik ezzel a tulajdonsággal? (a képek, videók, ill. user manual alapján nem tudtam eldönteni)
Illetve milyen gépek vannak még, amik ajánlhatók a 80k-s ársávig, és rendelkeznek ezzel a tulajdonsággal?

Előre is köszönök minden iránymutatást.

--- https://flic.kr/ps/37w6iv ---

(#52603) jjeahh válasza fefe9 (#52602) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Cserélhető obis kizárt? Csak új vagy használt is jöhet?

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#52604) vond válasza fefe9 (#52602) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Használt is játszik? Csak mert tegnap linkeltem egy Oly XZ-2-t az apróról, ami pótakkuval, táskával, és még másfél év garival 68-at szerintem simán megér (nem ismerem a hirdetőt).

Telében jóval fényerősebb, mint a P340, kihajtható a kijelzője, plusz van rajta vakupapucs is (használtan nézel valami olcsó villanót hozzá), és szerintem kezelőszervekben is jobban áll, mint a Nikon.

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52605) fefe9 válasza jjeahh (#52603) üzenetére


fefe9
tag

Bevallom, teljesen zöld vagyok a cserélhető objektíves gépekhez, még csak a kezemben sem fogtam soha. Ez persze nem lehet kizáró ok, meg kellene néznem egyet.
Használt is szóba jöhet, ezt nem írtam le a hsz-emben, garanciával rendelkező jó lenne, annyi a hátrány, hogy ugye most még nincs a kezemben az összeg, egyelőre tájékozódni próbálok.

#52604 vond: ahogy fentebb írtam, lehet használt is.

Ez az Oly jónak tűnik, szerintem hamar elkel.
Nyilván célszerűbb lenne akkor visszajönnöm, ha már kézben van a pénz, így is teszek majd, addig is nézelődök.

Köszi mindkettőtöknek.

Ez a dönthető vaku kérdéskör továbbra is érdekel, van-e jelentősége, vagy túlmisztifikált a dolog?

--- https://flic.kr/ps/37w6iv ---

(#52606) vond válasza fefe9 (#52605) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ha szeretnél kompakt méretnél maradni, akkor a DSLR ugye nem játszik, MILC is csak úgy, ha kicsi a váz, és az objektív sem túl nagy darab.

A felfordítható vaku valamennyit biztos számít, de csodákat azért ne várj tőle (főleg ezektől a beépített jószágoktól). Akkor már inkább tényleg egy olyan kompakt (vagy MILC), amin van vakupapucs, és beszerzel valami olcsó, de a beépítetteknél fényévekkel használhatóbb villanót.

Mondjuk ha bevállasz egy ilyen jó fényerős kompaktot, mint az Oly XZ-2, vagy akár egy Pana LX7, akkor sokkal kevesebb esetben lesz szükséged a vakura, mint gondolnád. Az egész jó szenzoroknak köszönhetően feljebb emelheted az érzékenységet, mint a régi gépeden.

A MILC-eket pedig meg lehet küldeni jó kis használt fényerős fix-ekkel (a sötétebb kitobikon kívül). És itt a nagyobb szenzornak köszönhetően még feljebb lehet nyomni az ISO-t.

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52607) jjeahh válasza fefe9 (#52605) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Panasonic gx1: 30-35k, egész jó szenzor, dönthető vaku, érintőkijelző, gyors az af, de nincs kukucska és a kijelző nem forgatható
Panasonic g3: 30-35k, ez valamivel magasabb, de van kereső és kihajtható kijelző, minden másban ugyanazt tudja kb. amit a gx1, itt meglesheted ha érdekel, milyen képeket szoktam kb. lőni vele.
Olympus e-pl5: nem tudom Mo-n mennyiért megy, asszem 45k körül, nincs kukucska, gyenge a videója, de a szenzor még jobb és legendásan jó a jpeg motra.
Ezekhez 20-25k egy kitobi ami kezdésnek elég lehet, aztán ha fejlődsz vehetsz hozzájuk fix optikákat, telét, vakut, amit akarsz, vagy ha nem akarsz, akkor nem :D Esetleg ha szűk a kereted és úgy érzed meg tudnál barátkozni a manuális fókuszálással is, akkor már 3k-ért is be lehet szerezni egy manuális fix obit, amivel aztán lehet kreatívkodni.

Ha viszont minél egyszerűbben akarod megúszni és nem szívesen mélyednél el a fotózás rejtelmeiben, akkor az említett xz10 is megteszi :K

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#52608) fefe9 válasza vond (#52606) üzenetére


fefe9
tag

A kompakt mérethez ragaszkodnék.

Ez a vakupapucs, mint opció eddig fel sem tűnt, új dimenziókat nyitottál, így azért több lehetőség lesz.
Vélhetően az lesz a cél, amit írsz, egy fényerős kompakt, külső vaku csatlakozási lehetőséggel.
Ha az anyagiakat nem tudom úgy szintre hozni, hogy ilyen kategória beleférjen, akkor a jelenlegi T200-hoz képest megpróbálok használtba valamit keresni, ami előrelépés.

(#52607) jjeahh: erre a vonalra is ránézek, de egyelőre úgy gondolom, nem mélyednék el ennyire a beállításokban.
Titkon mindenki arra vágyik, (én is) hogy kevés időráfordítással tökéletes képeket készítsen, persze ez az esetek többségében nem annyira működik.
Általában 4-5 évente megpróbálom cserélni a fényképezőimet (mondjuk ebben az is benne van, hogy eddigi gépeim nem a felső ársávból kerültek ki), talán egyszer ez a cserélhető obis vonal is lehetőség lesz.

Köszönöm mindkettőtöknek az iránymutatást, és a válaszokat. :R

--- https://flic.kr/ps/37w6iv ---

(#52609) Mr.Peter


Mr.Peter
aktív tag

Sziasztok!
Valakinek van tapasztalata Panasonic DMC SZ10-el kapcsolatban?
Esetleg ebben az árkategóriában hasonló gép? (40-50eFt, kompakt) Elsősorban benti használatra lenne, így fontos lenne a nagy látószög, illetve a nagy fényerejű optika. Nagyszülők régi filmes gépét helyettesítendő kellene. :)) Olvasgattam, itt a fórumban, illetve a neten keresgettem, de nem találtam egyértelmű bestbuy, jó minőségű budget gépet.

<<<KEEP IT REAL!>>>

(#52610) sb válasza Quent1n (#52537) üzenetére


sb
veterán

Köszi a választ.
Az a gondom, hogy igazából nagy igényeim nincsenek. Legalábbis a felsoroltakra, mert az azért önmagában nagy igénynek tekinthető sajnos, hogy gyengébb fényviszonyok mellett (értsd: zárt tér, nem éjjel, vaksötétben) is szeretnék használható kép és videofelvételt.

A felsoroltaknál a fényerős optika és a stabilizátor ennélfogva ami nekem kellene. És itt bizonytalanodok el, mert videoban egyértelműen jónak találom a komolyabb mobilokat, az újabb típusokba stabi is kerül és a fényerősebb optika is megjelent. Ráadásul, bár telefonból sem szívesen vennék csúcsot, pl. 150k körül, de ha egy valamirevaló fényképezővel sem jövök ki jobban akkor tök mindegy sajnos. Sőt, ilyenformán ha mondjuk 100k-ig telefonban amiért szintén igen tisztességes kamerás mobilokat kapni akkor mobil+fényképező összeállításban már kb. 50+50k-nál járok. 50k-ból meg az ajánlatok alapján semmi jóra nem számíthatok fényképező terén. :(
Jól értem?

(#52611) sideburns


sideburns
aktív tag

Most az ediginél van egy pár jó ajánlat, Pana FZ200 94k, Sony A5000 98k, Oly E-PL6 duplakit 117k, Pana GX7 153k...és erre Cetelemmel még -10%, bár annak nem ismerem a feltételeit.

(#52612) PofaJenö válasza sideburns (#52611) üzenetére


PofaJenö
senior tag

Cetelemmel ,legyen folyószámlád 3 havi fizetés ráutalással , amit magaddal viszel számla kivonat és egy másik számlakivonat pl víz ,villany, és a befizetés csekkje.ennyi kell hozzá és fél óra és viheted .

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#52613) mateFLASH


mateFLASH
csendes tag

Sziasztok!

Valamilyen "családi" fényképezőgépet szeretnék venni, max. 50 ezer forintért. Memória kártya nincs itthon. Jó lenne, ha sokfajta lehetőség lenne benn a manuális beállításokra. Néztem az összefoglalóban a Samsung WB50F-et, ez még aktuális? Még mindig megéri megvenni?

[ Szerkesztve ]

(#52614) coolt16


coolt16
újonc

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Munkához szeretnék gépet venni. ( Törött gépjárművek - biztosítós, saját káros - fotózásához. De az se baj ha nyaraláson is helytáll :) )

Alábbi szempontok lennének fontosak:

- tűrhető képminőség
-a kijelzője kihajtható legyen ( ne oldalra hanem fel és le, mivel nehezen hozzá férhető helyeket is le kell kapnom pl.: gk alja)
-borús illetve napsütéses időben is használnom kellene

Mivel annyira egyenlőre nem szeretnék belemerülni a fotózás rejtelmeibe egy teljesen automata gép is jó lenne.

Amit eddig találtam egy Nikon Coolpix L840-es (ár ez az ultrazoomos okosság nem igazán fontos nekem)

A keret összeg kb. 80.000 ft.

Bármilyen javaslatot, segítséget örömmel fogadok. Köszönöm!

(#52615) Carasc0


Carasc0
őstag

Sziasztok!

Komolyan mondom megőrülök! Lassan kezdem azt hinni hogy a kedves fotós fórumba író emberkék csak a hibákat keresik a gépekbe és alig-alig mondják hogy igen ez egy frankó gép! Akinek nem inge nem veszi magára. Itt van az általam kinézett LX100. Először tényleg azt hittem kompaktba fullos. Erre kiderül hogy Jpeg motorja nem is olyan jó, pedig nekem fontos az állókép minősége is. Én nem tudom, a netet bújva nem érzékelem hogy hamar zajosodna a kép, pláne azt nem, hogy jpeg képei gagyik lennének. Megint bizonytalanság a 60.-kon. :O

Néztem azt az RX100 MIII-at... Még drágább mint az LX100. :D

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#52616) jjeahh válasza Carasc0 (#52615) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Ha kell a jó videó, akkor mindenképpen le kell mondanod a szuper jpeg mociról, mert abban csak a fujik meg olyk kiemelkedőek, amik pont videóban sz*rok :D Amúgy meg ha te a pana jpg-kben nem látsz semmi kifogásolni valót sztem vegyed meg ;)

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#52617) vond válasza Carasc0 (#52615) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Nincs az LX100 JPG motorjával semmi gond. Lehet, hogy ugyanekkora méretű szenzornál picit kellemesebb képe lenne az Olympusnak, vagy Fujinak, de Panasonic moci is teljesen jó. Leginkább színben vannak különbségek, de azon meg lehet finomhangolni, ha szükségét érzed.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52618) jjeahh válasza vond (#52617) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Nem tudom az új panák milyenek, de a g3, gh2-őm jpg anyaga nem csak színekben gyengébb, hanem full méretben nézve valamiért életlen is akkor is, ha kikapcsolom a zajszűrést. Ez mondjuk monitorméretben nem érdekes, csak akkor bosszantó, ha van egy frankó objektíved aminek az élességében nem tudsz gyönyörködni, mert a jpeg moci elszöszöli :DDD No meg utómunkánál is hátrány lehet, de gondolom aki utómunkázik, az raw-ot használ... Lx100 már lehet nem ilyen, érdemes keresni pár full méretű alacsony iso-s jpg-t.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#52619) vond válasza jjeahh (#52618) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Persze, lehet egy kis különbség élességben is, de az LX100 szerintem nincs annyira lemaradva más Four Thirds szenzoros gépektől.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52620) OTika válasza vond (#52619) üzenetére


OTika
aktív tag

Egyik ismerősömnek LX100 van. Megvan elégedve vele, jó képeket csinál. Persze videóban a Panák élen járnak. Most igen akciós az ED-ban.

(#52621) sideburns válasza sideburns (#52611) üzenetére


sideburns
aktív tag

Ediginél most az LX7 csak 84k, FZ200 93k, LX100 187k! :Y

(#52622) vond válasza sideburns (#52621) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Ejjj, ha lenne most szűk 200 ezrem... :O
Vagy akár csak 84 az LX7-ért...

FZ200 már van, az nem köll. :P

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52623) OTika válasza vond (#52622) üzenetére


OTika
aktív tag

Akkor cseréld FZ1000re, az 191k. :))

(#52624) DonMenyet válasza sideburns (#52621) üzenetére


DonMenyet
tag

Hmm.. ez bonyolítja nálam a dolgokat. :DDD
Vegyek egy TZ60-ast, vagy válasszak inkább az LX7 illetve LF1 közül.
LF1 zoomja már oké nekem, ugyanakkora szenzor van benne mint az LX7-ben, de a modellről nincs semmi infóm.

[ Szerkesztve ]

(#52625) vond válasza OTika (#52623) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Nem gyó, 37 milliről indul a 4K nagylátó, meg ugrabugrál a fókusz. :N

Az a baj, hogy 84k sincs az LX7-re, pedig már egy jó ideje fáj rá a fogam. :(

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52626) Carasc0


Carasc0
őstag

Értem!

Most az Edigital-nak köszönhetően 170K-ért elhozhatom a masinát (LX100). Sztem annyiért ajándék! :R

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#52627) makszi válasza vond (#52625) üzenetére


makszi
aktív tag

Szia!

Ezt az "ugrabugrál a fókusz" ezt kifejtenéd bővebben? Gondolkodom egy FZ1000-esen pont a videózás miatt, beltérben nagy távolságról(lelátó). 4K nem érdekel, 1080p /50fps -t használnám, de jó lenne ha a fókusz az nem ugrabugrálna....

[ Szerkesztve ]

(#52628) vond válasza makszi (#52627) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Még a megjelenés után nem sokkal láttam pár videót a youtube-on, ahol erről volt szó. Most próbáltam megkeresni, de nem találom. Valami olyanra emlékszem, hogy darabos volt a zoom és a fókuszálás.

Szerk.: Megvan: [link]

Amúgy FullHD 50p-t az FZ200 is tud, és nem sokkal rosszabb videós képminőségben, mint az FZ1000. Viszont fele annyiba sem kerül. Ha ez a legfőbb felhasználási terület, és tényleg nem kell a 4K, akkor én elgondolkodnék rajta. Főleg ilyen jó pénzért, ahogy az ED most adja. :K

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52629) Carasc0


Carasc0
őstag

Sziasztok!

Olyat szeretnék kérdezni hogy SanDisk Extreme PLUS kártya szükséges-e egy LX100 megfelelő használatához? Úgy értem mindenképp kell-e a 80MB/s? Nem lenne elég a 60MB/S?

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#52630) ANOka válasza Carasc0 (#52629) üzenetére


ANOka
őstag

Milyen célra akarod használni? Talán ez segítene a válaszadásban...

(#52631) Carasc0 válasza ANOka (#52630) üzenetére


Carasc0
őstag

fHD videózás, 4K, fotózás! Gyakorlatilag minden képkészítési funkcióra.

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#52632) vond válasza Carasc0 (#52629) üzenetére


vond
MODERÁTOR

UHS-I-es, sima extreme is elég. A 60 MB/s az 480 mbit/s ám. Igaz, hogy ez a maximuma a kártyának, de az LX100 4K videójához szükséges ~100 mbit/s-ot simán hozza átlagban is.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52633) vond válasza Carasc0 (#52626) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Gratula, igen jó vétel volt! :K
Pár sort majd írhatnál a tapasztalataidról.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52634) Carasc0 válasza vond (#52633) üzenetére


Carasc0
őstag

Szia!

Ohh köszönöm szépen! Igyekszem majd megírni a tapasztalataimat, de hozzáteszem, hogy én nekem ez a gép olyan, mint csecsemőnek a felsírás születéskor. A fotózást csak úgy ismerem, hogy zoom meg kukucskába belenéz és fotóz. Úgyhogy most kostolok igazán bele csak.

Azért ugrottam bele, mert jó áron van, és a családi események megörökítéséhez szerintem hoz egy kellemes szintet. Életemben nem volt Pana gép a kezemben sem, gyakorlatilag lutrira vettem meg. Igaz, az elhatározást megelőzőtt 2 hét körülnézés a neten, a géppel kapcsolatosan.

Lenne egy kérdésem!

Ha én egyszerer két terméket rendeltem. Legyen mondjuk a végösszege 200e. Ha én kérem a Cetelem 10%-ot, akkor a végösszegből jön le, vagy csak 1 termék esetén aktiválható? :R

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#52635) makoss válasza Carasc0 (#52634) üzenetére


makoss
addikt

Háát nekem is eléggé új az FZ 200 :K
Ma végre ismét kisütött a nap, elég régen volt ilyen világos, és végre találtam egy jó beállítást a gépen, így képeket is és videót is (szerintem) jót sikerült csinálni. :K
Az biztos, hogy az FZ 200 szinte sóvárog a napfényért, jóval jobbak a képek! ;)
Beltéren is ez a helyzet, jobb vakuval mint a nélkül.

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#52636) Carasc0 válasza makoss (#52635) üzenetére


Carasc0
őstag

Szia!

Minden bizonnyal az FZ200 is klassz gép lehet ahogy nézegettem a paramétereit. Minden állásban fix fényerő ami nem is magas érték ráaádásul (2.8). Én pont azt várom az LX100-tól hogy gyenge fénynél is penge képeket csináljon, hiszen az LX7 is nagyon szép képeket ont magából. Eredetileg LX7-et akartam venni én is, de most hogy jött ez a lehetőség, szerintem vétek kihagyni. No meg én nekem nem téma a fényképezőgépek cseréje, szóval minimum 5-6 évig ez tuti meglesz. :)

Vicces tény, hogy a vizonyítási alapom egy 9 éves kompakt masina (Canon S3 IS). :DDD

A masinám amúgy hétfőn érkezik ha minden jól megy...

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#52637) forras2


forras2
őstag

Sziasztok!

Kérdésem az lenne, hogy van nekem 1 Nikon Coolpix L340-es fényképezőm. Idén júniusban vásároltam, így még több mint 1,5 év gari van rá. Mennyit érhet így? Nincs rajt semmi karc, se kopás, összesen sztem 200 képet nem lőttem még vele.

(#52638) Carasc0


Carasc0
őstag

Sziasztok!

Dillema adódott a leendő LX100-as gépemmel kapcsolatosan. A kérdés az hogy milyen memóriakártyát vegyek bele. Ezzel kapcsolatosan már tettem fel korábban egy kérdést. Viszont én nézem az ár/teljesítményt is. Az alábbiak közül melyik éri meg a legjobban?

SanDisk Extreme Plus SDHC 16GB 10K
SanDisk SDHC kártya 32GB Extreme UHS-I Class10 14K
Samsung SDHC kártya 32GB Pro Class10, UHS-I Grade1 13K

Én amúgy elsőre a középsőre szavazok. 4K-hoz is elég. :)

Illetve némi útravalót szeretnék kérni!

Milyen programot használjak RAW képekhez? Életemben nem állítottam elő RAW-ot. Erre jó a Lightroom?

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#52639) vond válasza Carasc0 (#52638) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Én is a középső kártyát venném (olyan van nekem is). :)
RAW feldolgozáshoz pedig abszolút jó a LR (én is azt használom).

forras2: [link]

makoss: A napfényt biza' minden gép szereti. :K

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52640) Carasc0 válasza vond (#52639) üzenetére


Carasc0
őstag

Rendben. Ez el van döntve akkor. Edigital-nál nem olcsó ez a Sandisk kártya de máshol meg nem adnak rá 30 év garit... 14K de ez van. Egyszer kell megvenni, meg úgy hallottam a Sandisk eléggé prémium márka.

Lightroom-ot meg Camera Raw-t életemben nem láttam még, tehát ez nagyon új lesz nekem...

Lehet nevetséges, de én egy az egybe elolvasom a kézikönyvét a masinának. Ez a prémium gép már megérdemli, illetve abból is lehet alapokat tanulni. Utána meg ha belejövök jöhetnek a fotós könyvek... :R

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#52641) makoss válasza Carasc0 (#52638) üzenetére


makoss
addikt

Mi ez a Lightroom?
Photoshop?

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#52642) PofaJenö válasza makoss (#52641) üzenetére


PofaJenö
senior tag

;) [link]

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#52643) fireman123 válasza Carasc0 (#52640) üzenetére


fireman123
őstag

itt egy "picit" olcsóbb ....legfeljebb nem viszem vissza Kínába 29 év után ha megadja magát :DD, 30 év múlva talán már memória kártya sem lesz, hanem közvetlenül az agyban tárolunk mindent és a szemünkbe épített kütyüvel fotózunk, vagy a (franc se tudja mi lesz addigra) ....már aki megéli :))
Most komolyan ennyit számít a 30 év egy technikai dolognál?

[ Szerkesztve ]

(#52644) vond válasza fireman123 (#52643) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Én is pont innen vettem. :K
Meglátszik az árán, hogy nincs rajta ÁFA, artisjus, meg egyéb adók és hasznok. :(((

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52645) Carasc0 válasza fireman123 (#52643) üzenetére


Carasc0
őstag

Azta!

Kár hogy nem jönne meg jövőhéten! És ha meg tönkremegy mit csináljak vele.... :(

De ha tényleg megbízható... Akkor olyat lehetne csinálni hogy valaki megrendeli nekem, elküldi nekem postán, és adok érte mondjuk 9K-t (ebbe a postakts is benn van). És még a megrendelő is picit jól járt!

asdf:Igaz!

Nos ki rendeli meg nekem? :R

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#52646) asdf_ válasza Carasc0 (#52645) üzenetére


asdf_
veterán

És ha meg tönkremegy mit csináljak vele....

Veszel meg egyet, es meg mindig csak 10 400 ft-nal tartasz 14 000 helyett...

[ Szerkesztve ]

(#52647) vond válasza Carasc0 (#52645) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Egyrészt majdnem hármat vehetsz az itthoni árából, másrészt én úgy emlékszem, hogy közvetlenül a SanDisk-kel is le lehet ügyezni a gariztatást.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52648) Carasc0 válasza vond (#52647) üzenetére


Carasc0
őstag

Most regeltem be paypal oldalra. Mivel kegyetlen olcsó, és ettől az embertől találtam ezt, akkor inkább azt rendelem meg.

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#52649) ANOka válasza Carasc0 (#52648) üzenetére


ANOka
őstag

Ezt a témát inkább a memóriakártya topicban kellene folytatni...

(#52650) Carasc0


Carasc0
őstag

A sok aggódalom után, egy kis előzetes nyugtató számomra hogy az LX100 nem is olyan rossz gép! Gyönyörű képeket lőttek vele.

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.