Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53751) sb válasza cidalain (#53748) üzenetére


sb
veterán

Haccázezer. :DDD :DDD

Direkt nem írtam árat, de azért a referenciaként leírt elvárásaim szerintem árulkodóak. Magyarul a telefonok árai és fénykép/videó minőségei. És az ár/érték arányuk egymáshoz képest főleg ami érdekes.

Nem millás csúcsgép kell mert se igényem se tudásom nincs hozzá.
- Csak egy jó/átlagos fényképező - ezt szerintem bármelyik, nem a legolcsóbb, leggagyibb kompakt hozza. A telefonokhoz képest is, bár a top kategória abban is hoz azért egy átalgembernek bőven jó minőséget.
- De kéne az elfogadható videózás is. Ebben viszont úgy láttam gyengék és a telefonok simán lenyomják a kompaktokat.

Szóval ha mondjuk egy top telefon 150k és ezért hoz egy jó fénykép minőséget + jobb videót. A 100k-s kompakt meg mondjuk jobb (de nem szükséges) fénykép minőséget és egy f*shomály videót akkor nem vagyok igazán előrébb. Főleg ha még vmi telefont is veszek mellé...

Ha viszont videóban legalább hozza azt a szintet és plusszt is kapok, jobb állókép minőség, stabilizátor ami telefonban ritka, stb... plussz előny, hogy külön eszköz. Akkor megérhet némi plusszt is. Ehhez mérten... tehát ha kicsivel jobb akkor bajosan ér meg 2x annyit pl.

Ja és ne gonoszkodjunk, hol akartam én 52x zoomot. :D

(#53752) Vyndree válasza sb (#53751) üzenetére


Vyndree
őstag

Mondom nézd meg ezt a Lumiát, már olcsó, kicsi, viszont 1/1,5" BSI-CMOS (hátsó megvilágítású) szenzor és jók a képei, nem a 41 Mpixel (7728 x 5368) miatt. A videója is egész jó. Ár/érték az egyik legjobb.

(#53753) sb válasza Vyndree (#53752) üzenetére


sb
veterán

Akartam írni, hogy telefonból csak droid jöhet szóba de rájöttem, hogy fényképező helyett írod, telefon mellé. :D Végül is jogos.
Youtube-on nem nagyon látszik agyontömörítve a videó, de majd rákeresek normális tesztben.
Köszi!

Akkor a többieknek még átfordítom/egyszerűsítem a kérdést.
1. Mobilarénán van van fent Galaxy S5 és LG G4 teszt képekkel, videókkal. Melyik az a kompakt, ami ugyanazt vagy jobb állóképet hoz normál fénynél, este (Az LG F/1.8) és legalább olyan videót tud. És nem 2x annyiba kerül. Mondjuk 80-130k sáv. (Persze az igazi az lenne, ha olcsóbb egy alap telefon árával, pl. 40k-val. De az már tuti lehetetlen. Szvsz már így is. :) )
2. Van-e drágább ami lényegesen jobb. Azokban főleg amit leírtam: fényerősség, kevés fény melletti képek. Stabilizátor.

[ Szerkesztve ]

(#53754) cidalain válasza sb (#53751) üzenetére


cidalain
veterán

Vili. Csak olyan jol kijott a poen, no.
Nekem az LX7 nagyon bevalt. Tetszenek a kepei (marmint tecnikailag szep. Muveszileg mas kerdes, mert ugye kompozicios venam nem nagyon van. Na meg egy fekvo gyereket nem nagyon tudok mashogy fotozni meg...) a videoja jo, bar nem FHD-ban veszek fel, mert ugy sok helyet foglal. Egy egy par masodperces gugyoges boven elegendo HD felbontasban. Viszont az nagyon jo.
De en nem ertek hozza :)

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#53755) PofaJenö válasza pFEFErohni (#53737) üzenetére


PofaJenö
senior tag

Hali
Nekem ez az egyik amatőr képem [link] :B

Vyndree azért is amatőr mert akkor nem azt néztem hogy egyenes -e . :P

[ Szerkesztve ]

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#53756) Vyndree válasza PofaJenö (#53755) üzenetére


Vyndree
őstag

Volt ám benned rendesen, majd le esek a székről úgy borul jobbra. :)

(#53757) Lacy6 válasza sb (#53753) üzenetére


Lacy6
senior tag

RX100 széria nem rossz videózás tekintetében sem.
Itt pl. egy RX100 M2 videó, amihez persze kellett pár kellék hogy ilyen legyen de sztem nagyon jó minőség.

Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!

(#53758) Lacy6


Lacy6
senior tag

Ez csak úgy eszembe jutott a fényképező vs okos telefon kamera összehasonlításról.
Link
Viccesen fogalmazza meg, de van benne igazság :D

[ Szerkesztve ]

Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!

(#53759) kispusi017


kispusi017
csendes tag

Hosszú-hosszú gondolkodást követően a választásom végül a Canon G7X-re esett. A holnapi napon megrendelem, csak annyiban kérném a gyakorlottabbak segítségét, hogy honnan érdemes, ahol normal garival adják. 148e-től indul, de az nyilván bolti garis. A digitcamot sokan dicserték, csak ott egy 20e-rel hosszabb lenne. (sok helyet átnéztem, de nem mindegyiken igazodtam ki) Előre is köszi a segítséget :):D

[ Szerkesztve ]

kispusi017@gmail.com

(#53760) #86322688 válasza kispusi017 (#53759) üzenetére


#86322688
törölt tag

engem marhára zavar ha csak a kijelzőn látod a képet...

(#53761) kispusi017 válasza #86322688 (#53760) üzenetére


kispusi017
csendes tag

Remélem meg tudom majd szokni ;)

kispusi017@gmail.com

(#53762) #86322688 válasza kispusi017 (#53761) üzenetére


#86322688
törölt tag

Erős napfénynél gáz lesz...

(#53763) pFEFErohni válasza PofaJenö (#53755) üzenetére


pFEFErohni
tag

:) Egyelőre még nem aggódom, majd ha pár hónap múlva is ilyeneket lövök lesz egy eladó stylus s1... Viszont tegnap elkezdtem a műhelytitkos könyvet olvasni és tök jól/érthetően írja le a dolgokat, úgy érzem már megtanított pár dologra!

ps4 Id: pFEFErohnii

(#53764) kispusi017


kispusi017
csendes tag

Edigitalon 194e akciósan az LX100, ha valakit érdekel :D

kispusi017@gmail.com

(#53765) sb válasza cidalain (#53754) üzenetére


sb
veterán

Értettem. :)
Nálunk már szaladgál a gyerek pár hónapja úgyhogy azóta minden kép elmosódott vagy elmosódott+zajos. :D Rövid záridő, magas iso mellett se lesz jó, nyilván részben a gyenge eszközök miatt is.

Az is világos, hogy ezek fényképezők, nem videóoamerák, de ha egy vacak mobilban sokkal jobbat tudnak kihozni akkor nekik is illene a sokkal jobb optika+érzékelők mellett. A többi csak feldolgozás és sw kérdése.
Az LX7 is 90k és videóban nem kicsit rosszabb mint egy 90k-s mobil, hanem nagyságrendileg. Szerintem.

Lacy6
Köszi, az RX100-at már néztem én is. Azok valóban jónak tűntek, a mobilok szintjét hozzák talán videóban is. :) De a II/III széria 200k körül van amire megint nem természetes a mosolyom. (szerk: Tévedtem, a II-es csak 130k, nemrég 160 volt. Akkor ezt régen nézhettem...)

Az összehasonlító videóhoz még kiegészítve a fenti gondolataimat. Nem vitaképp, csak mert szerintem egy hozzá nem értő másképp látja és ezt érdemes figyelembe venni. (nekem is amikor az ajánlatokat kapom):
Az a baj, hogy egy laikus apróbb hibákra nem érzékeny. Hiába jobb sokkal egy fényképező. Annyit lát, hogy kattint, vagy alapszinten állítgat és szar a kép. Főleg kevés fénynél ami ugye nem egy egyszerűen orvosolható probléma. Nekem is van pár éves középkat kompaktom meg FZ7 ami azért nem rossz, bár régi.
Ehhez képest pedig 1-2 mai mobil igazán jó képeket lő. Sokkal jobbakat mint ezek.
Persze van jobb fényképező egy rakás, de jellemzően az alsó/középkategória már nem hoz laikusként észrevehető sok extrát a mobilokhoz képest. Csúcskompakt vagy DSLR meg lemosná őket, de többszörös áron, 2-400k között és ahhoz átlagusernél nagyobb fotós tudás is kellene, hogy ki tudja hozni belőle.
Ezek az állóképek.
Videóban meg amit írtam: Ott még rosszabb az arány a mobilokhoz képest. A fényképezők 80%-a alulmarad egy igazán jó videós mobillal szemben szvsz.

Én így látom, laikusként...

[ Szerkesztve ]

(#53766) #86322688 válasza sb (#53765) üzenetére


#86322688
törölt tag

Nem tudom ki miért tartja drágának a dslr-t de a személyes tapasztalatom az,hogy nem fél millás géppel kell kezdeni, gondolom ti is fényképeztetek már olyan képeket kompakt-al, persze valami jó fényerősre gondolok,hogy első ránézésre nem tudták megállapítani,hogy dslr-el vagy kompakt-al készült.

Most ezek után vásárolsz egy 1200D-t ( mondjuk) használtan, és egy-két obit, persze nem fix 2.8 300mm-re gondolok ,-),akkor nehogy már ne lehessen jó képeket készíteni,mellesleg nagyon is olcsón meg lehet úszni.
Jók a használt obik is és töménytelen mennyiségű van a neten.

Természetesen megértem azokat a véleményeket, akiknek a munkájuk miatt kell a több millás befektetés, de sokan nem ezért vásárolnak gépet, és azért szálljunk le a magas lóról, ha valaki nem tud egy belépőszintű dslr-el jó képeket készíteni, az ne fotózzon tovább.

50-100 évvel ezelőtt is voltak például esküvő fotósok és akkor csak álmodoztak ilyen gépekről,mégis jó képek lettek.

Ami számomra is sokszor kellemetlen, az a cipekedés, és nincs pénzem 300mm-nél nagyobb obira, ennyi, csak ennyit kell elviselni ,-) de sok fotós vásárol magának mondjuk egy lumix tz-60 at kirándulásra stb....így is meg lehet oldani ;-)

(#53767) sb válasza #86322688 (#53766) üzenetére


sb
veterán

Igen, a méretet nem említettem, de sajnos kizáró ok.
A használt árakban igazad lehet, nem ismerem az árakat. Mert ehhez sajnos már érteni is kéne. Van amiből használt cuccokat veszek, de fényképezőből, főleg amikor külön vázról, objektívről van szó nem mernék belevágni szakértelem nélkül.
És még mindig ott a harmadik tényező amit írtam: amatőr kézben sokszor semmivel nem jobb egy DSLR amennyire én nulla tapasztalattal látom...

Amúgy nekem is pl. annyira kéne csak, hogy a gyerekről 20-ból 19 kép ne legyen totál zajhalmaz ha nem kültéren, verőfényes napsütésben fényképezem. Plussz legyen meg ugyanez videóban. Valós FHD-nak megfelelően részletes (tehát nem mosottszar meg felkonvertált) videó formájában.
Ezt úgy látom, hogy:
- Napfényben egy jó kamerás (50-70k) mobil megoldja.
- Egy hasonló árú, közepes kompakt viszont már csak az állókép részére jó, videóban ennyit sem tud.
- Kevesebb fénynél, zárt térben már állóképnél sem tudja egy átlagkompakt szvsz, csak vmi drágább, fényerős objektívvel. 100-150k
- Ha videó is kell akkor akkor inkább 150-250k. ?
- Telefonban viszont ezt hozza talán egy 100-150k-s "csúcsmobil".

Na most már hatféle módon összefoglaltam. De remélem megcáfolnak és jönnek a jobbnál jobb ajánlatok. :D

(#53768) #86322688 válasza sb (#53767) üzenetére


#86322688
törölt tag

Természetesen nem is rábeszélni akartalak a dslr-re, én látom a kompaktok előnyét is, és bizony az sem kevés, múltkor megálltam valahol az autómmal, és épp akkor szállt le a szántóföldre egy gyönyörű nagy daruféle madár, szép helyen is volt, az ideg ölt meg,hogy nem lát el addig az obim....ilyenkor bizony nincs párja a kompaktnak, az is biztos, hogy nem fogok fél méteres obival mászkálni ,-)
Sokszor kevés a 70-300mm is, az FZ20-am többet tudott, és fényerőben is.

Tehát nem vagyok elfogult, de mivel szeretem fotózni a csillagos eget,háttérben egy házzal vagy egy tábortűzzel stb...és utálom a zajos képeket, ezért is váltottam, hozzáteszem fogalmam sincs mit tud egy mai 100-200 ezres kompakt ISO-ban, de ahogy hallom meg olvasom , még vannak gondok...

(#53769) g@bo


g@bo
nagyúr

sony rx100 10 megapixelen, scn mode, nem állítottam még semmit csak nyomtam...

[link]

[link]

[link]

(#53770) pandur99


pandur99
aktív tag

Hátha valakit érdekel:
A budaörsi hülyeboltban 115.000 Ft-ért van kitéve Olympus Stylus 1s - du. 2-kor jártam ott.

Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!

(#53771) pFEFErohni válasza pandur99 (#53770) üzenetére


pFEFErohni
tag

Akkor pont most buktam egy állvány árát... YES!!! :O

ps4 Id: pFEFErohnii

(#53772) Vyndree válasza g@bo (#53769) üzenetére


Vyndree
őstag

Nem akarlak megbántani, meg nem is értek a képek kiértékeléséhez, de nem vagyok tőle elájulva. Az egy dolog hogy mindhárom képen túl kék minden, de egy kicsit többet vártam volna egy csúcskompakttól. Az első képen a hajó még szép, a híd éppen elmegy, de ami mögötte van az már maszat, olcsó mobilos minőség. Kis rekesz lehet segített volna.

(#53773) g@bo válasza Vyndree (#53772) üzenetére


g@bo
nagyúr

a tesztek alapján én is többet vártam... nem hinném hogy az én példányom lenne ocska. :D valami még nem oké.

20 helyett ezek 10 megapixeles képek ám. scn állásban

[ Szerkesztve ]

(#53774) Vyndree válasza g@bo (#53773) üzenetére


Vyndree
őstag

2Mpixelen néztem, annyit tud a monitorom. Ha 1:1 arányban, tehát 10Mp nézem akkor még inkább "olyan", 20Mp-en ez szerintem még fokozódna. Nem a pixelek száma számít, sőt! Nem véletlen szokták leméretezni, ugyanis azzal a hibákat (zajt, életlenséget stb) is leméretezed.

(#53775) Quent1n válasza kispusi017 (#53759) üzenetére


Quent1n
senior tag

Én Focus Cameraba rendeltem és rendes Canon garival adták amire sajnos szükség is volt már... Egyébként jó kis gép, meg vagyok vele elégedve, ha a gari lejár megcsinálom rajta a dönthető vaku modot is, de van hozzá szűrő adatper meg vakutükör is. Jah és lehet kapni egész jó külső vakut amit képes elvillantani (Yungnuo YN560IV).

Nem tökéletes, AF sebessége nem nagy szám (bizonytalan is néha), sorozatfelvétel RAW-ba lassú (1kép/mp), videója nem a legerősebb, de cserébe szép képeket csinál. :) Masszív darab, szerintem a Sony RX-eknél minőségibb a kialakítása. Használd egészséggel aztán jöhet egy-két kép! :)

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#53776) net91 válasza sb (#53765) üzenetére


net91
senior tag

Mire alapozod azon állításod, hogy rossz az lx7 videoja?
Használtad? Kipróbáltad?
Én használom és összehasonlíthatatlanul jobb, mint a telefonoké.
Van lx7_ed? Készítettél vele videot, amelynek rossz volt a minősége?
Kérlek, valós ismeret, tapasztalat nélkül ne tegyél felelőtlen kijelentéseket.

Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és a

(#53777) Vyndree válasza net91 (#53776) üzenetére


Vyndree
őstag

Ezen én is felkaptam a fejem: "Az LX7 is 90k és videóban nem kicsit rosszabb mint egy 90k-s mobil, hanem nagyságrendileg. Szerintem."
...viszont mivel nem volt még neki LX7-ese nem tudja mit beszél. :) Mondjuk az gáz, ha valaki idetéved, szeretne informálódni és ezt a hülyeséget olvassa, de egy válemény nem vélemény, aki erre alapoz az meg is érdemli.

(#53778) jjeahh válasza sb (#53765) üzenetére


jjeahh
nagyúr

"Az LX7 is 90k és videóban nem kicsit rosszabb mint egy 90k-s mobil, hanem nagyságrendileg"
"az RX100-at már néztem én is. Azok valóban jónak tűntek, a mobilok szintjét hozzák talán videóban is"
"Videóban meg amit írtam: Ott még rosszabb az arány a mobilokhoz képest. A fényképezők 80%-a alulmarad egy igazán jó videós mobillal szemben szvsz."

Milyen mobilod van? Kell nekem is!! :DDD

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#53779) rinpocse válasza g@bo (#53773) üzenetére


rinpocse
tag

Csak portrait mód van azon a masinán? :N

(#53780) g@bo válasza rinpocse (#53779) üzenetére


g@bo
nagyúr

hát nem, majd tökölök ma vele. :D

(#53781) cidalain válasza Vyndree (#53777) üzenetére


cidalain
veterán

En is csak azert nem hokoltem meg, mert en az ellenoldalt nem tudom cafolni: nincs 90k-s mobilom, es nem is lesz :)
Ismeros iphone 5s videoja viszont elegge ratyi volt amit felrakott facera: gondolom a videominoseget nem skalazza le a face, mint a kepeket, nem? Vagy de?
Na ahhoz kepest az LX7 babavideoim Hollywoodi minoseguek.

Egyebkent az priceless, hogy tegnap este le tudtam fotozni a babat alvas kozben ugy, hogy feny csak az volt ami az ajton beszurodott, es ehhez elegendo volt 1sec zarido. Kiprobaltam 8seccel is: ugy "nappali" kep lett volna, de sajnos ennyit mar nem birtam kitartani kezben ;)

[ Szerkesztve ]

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#53782) aProPeti87


aProPeti87
aktív tag

sziasztok ... nem vagyok nagy foto zseni nem nagyon ertek a fenykepezo gepekhez sot semmit nem ertek sose volt meg gepem es most tervezek venni egyet innen hardveraprorol csakis hasznalt cuccos erdekel :) a kerdesem az lenne hogy tetovalasokat szeretnek felvenni vele lenne benne egeszen kozeli felvetel is .amikor elkeszul a tetko utana pedig fenykep tehat fontos h reszletes legyen a video es a kep keszites is . melyik tipusu gep lenne szamomra a leg megfelelobb ?
van itthon egy toshiba videokameram 1920x1080p @60fps rogzit de szereny velemenyem szerint a galaxy s3 neo val szebb videot lehet rogziteni :)

Isten lustának teremtett, én pedig nem akarom romba dönteni a terveit...

(#53783) gaben1000


gaben1000
tag

Sziasztok!
Kompakt gépet szeretnék venni.
40-50 ezret szánnék rá, igazából annyi érdekel, hogy az árához képest jó minőségű képeket csináljon, lehetőleg alapból, nem értek a fényképezéshez, nagyon nem is akarok állítgatni semmit. Az egyetlen kritérium, hogy tudjon sorozatképet csinálni.
Azt szokták írni, hogy ebben az árkategóriában szinte mindegyik egyforma tudású, de azért talán mégiscsak tudtok olyat, amelyik kiemelkedik egy picit.

(#53784) Multibit válasza gaben1000 (#53783) üzenetére


Multibit
veterán

Nem véletlenül szokták azt írni. Vedd azt, amelyiknek jobban tetszik a színe! 😉
Akkor van nagyobb mozgástered, ha használt is szóbajöhet.

[ Szerkesztve ]

(#53785) Vyndree válasza aProPeti87 (#53782) üzenetére


Vyndree
őstag

60 ezer alatt nem fogsz olyan kompakt gépet készíteni ami az S3 neo-nál jobbat készít, ha csak erre kell akkor ne vegyél fényképezőt. Főleg ha olyan jó, hogy egy full HD Toshiba 60fps-nél is jobb, akkor fényképezőben sem fogsz jobbat találni ésszerű áron. Mondjuk használtan más, de kompakt ott se lesz jobb.
Amennyiben előrelépést szeretnél, gondolkozz nagyobb szenzoros gépben, vagy a Lumia 1020 aminek szép a képe és videója a telefonok között.

[ Szerkesztve ]

(#53786) aProPeti87 válasza Vyndree (#53785) üzenetére


aProPeti87
aktív tag

megfogadom a tanacsod :) ez nekem kicsit furcsa hogy pl egy telefon jobb kepet es jobb felvetelt keszit mint egy gep amit kulon erre talaltak ki ...

Isten lustának teremtett, én pedig nem akarom romba dönteni a terveit...

(#53787) kurtyka


kurtyka
csendes tag

Sziasztok!

Kompakt gépet szeretnék venni, a kíváncsiságom főleg a hosszú expozíciós idejű fotózás felé irányul. Szeretnék éjszakai városi és égbolt fotókat is készíteni, trajektóriákat láthatóvá tenni. Ezen kívül jó fényviszonyok mellett is szeretnék hegyekről, tájakról képeket készíteni.

Gyakorlatilag egy tanulásra elfogadható gépet szeretnék állvánnyal együtt. Az egész mutatványra kb. 100-120 eFt-ot tudok szánni.

Azt kérdezném a tapasztaltabbaktól, hogy milyen gépet és hozzá való állványt javasoltok kezdésnek?

Köszönettel,
kurtyka

(#53788) Bastee válasza kurtyka (#53787) üzenetére


Bastee
tag

Tökéletes tanulógép a Canon Poweshot G16 ezt 110e körül meg lehet kapni. A G15 is jó lenne, bár egy ideje már nem nagyon kapható. Ha valahol van akkor megéri az is mert olcsóbb :)
Ha pénzügyileg a felső határ feszegethető, akkor Nikon Coolpix P7800 is bőven ajánlható.

[ Szerkesztve ]

(#53789) Vyndree válasza aProPeti87 (#53786) üzenetére


Vyndree
őstag

Sokkal nagyobb pénz van az okos telefonokban, mint a kompakt gépekben, ezért talán érthető hogy a svájci bicskának kicsit rágyúrtak a fényképező részére is.
Vannak jó kompaktok a Sony RX100 (bár a múltkori képek után ebben nem vagyok biztos) vagy a Olympus Stylus 1. Ilyen képeket még talán nem tudnak a telefonok, de az ára is annyi, hogy inkább meg sem említettem neked mint lehetőséget. Ettől független ha tetszik nem állok utadba, de ennyiért más kategóriából jobbat vehetsz. Arról nem beszélve, hogy nem ilyen képek potyognak ki belőle, ehhez kell némi fotós tudás és utómunka, amit meg kell tanulni majd el kell sajátítani.

(#53790) kurtyka válasza Bastee (#53788) üzenetére


kurtyka
csendes tag

Köszönöm a válaszod. Az RX100-al szemezek, a nagy szenzor és a beszerehezhetőség miatt. Az viszont már nagyon a felső határt súrolja. RX100 körüli versenyzőket/labdába rúgókat tudnátok mondani? :-)

(#53791) szenesember válasza kurtyka (#53790) üzenetére


szenesember
aktív tag

Olympus xz-2, ha találsz még valahol, Canon G16, esetleg Fujifilm X30, de az 125e ft-tól kezdődik.
Szerk. Ja, hogy állvánnyal, bocs. Akkor X30 kihúzva.

[ Szerkesztve ]

(#53792) vond válasza kurtyka (#53790) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Pana LX7. Kisebb (de az átlagnál nagyobb) szenzor, viszont fényerősebb optika. 100 alatt megkapod, így állványra is marad pénz.

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#53793) cidalain válasza aProPeti87 (#53786) üzenetére


cidalain
veterán

Azert itt tegyuk tisztaba hogy nem egy telefon es egy fenykepezogep.
Egy alap fenykepezo nem osszehasonlithato igy egy csucs telefonnal. Illetve egy normalis fenykepezo kenterbe ver barmilyen mobilt kepben, es videoban is.

A 60k-s fenykepezot a 30k-s telefonhoz hasonlitsad (ennyiert fixfokuszos nokia (M$) van csak pl, vagy doogee x5 extrafos kepminoseggel)

Bar hasznaltan azert ennyiert lehet fenykepezot venni.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#53794) #86322688 válasza szenesember (#53791) üzenetére


#86322688
törölt tag

Igazán nincs mit ;-)

http://mikrobot.hu/shop/fenykepezok/olympus-xz-2-digitalis-fenykepezogep-fekete/

(#53795) aProPeti87 válasza cidalain (#53793) üzenetére


aProPeti87
aktív tag

Igen én is olyan 50-60 k gondoltam fényképezőre de persze használtan mert egy normalisabbat boltban dupla annyiért tudnék beszerezni :D

Isten lustának teremtett, én pedig nem akarom romba dönteni a terveit...

(#53796) kurtyka válasza vond (#53792) üzenetére


kurtyka
csendes tag

Köszönöm a válaszokat. Az LX7 (plusz az LF1 is) szimpatikus :) Az időzített fotókhoz intervalométert vagy inkább a gép beépített időzítőjét szokás használni? Esetleg mobilos appról van lehetőség az időzítést megoldani? Ahogy elnézem az LX7 és LF1 sem támogat hosszabb időzített sorozatfelvételt, számomra pedig ezek nagyon fontos paraméterek. Ha ezt is figyelembe vesszük, olyan irányba mozdulnék, ahol ez alapból támogatott.

Mit javasolnátok?

(#53797) asdf_ válasza kurtyka (#53796) üzenetére


asdf_
veterán

Nezz utana, hogy a kijelzot ki lehet-e kapcsolni, egyeb esetben az folyamatosan kajalni fogja az aramot es 2-3 ora utan vege az akksinak, igy ha egy teljes ejszakas timelapse-et akarnal csinalni, az kulso idozitovel sem fog menni.

(#53798) birooo


birooo
tag

Sziasztok!

Innen érdemes lehet Lx7-et vásárolni?: [link]
Mert ahogy visszaolvastam LX7 és LX7 között van különbség.

(#53799) cidalain válasza birooo (#53798) üzenetére


cidalain
veterán

Pedig nem nagyon van kulonbseg.
Usa/Eu piacos mas egy kicsit, annyi.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#53800) pibácsi


pibácsi
senior tag

Szép estét Fórumtársak!
A multkor témáztam azon, és válaszolgattatok, hogy az LX7-nél nem engedi a gép, hogy ha PC-re csatolom USB-vel és ott kimentem a képeket, majd akarom törölni, akkor azt nem engedi. Marad a digigépen belűli törlés vagy a kártyás beolvasás és törlés. Nahát most megdőlt ez a dolog. Eléggé tele lett a kártyám és olvasót használva törölgettem. Most jön a buktató: a törlés után visszatettem az LX7-be és amiket töröltem (elég sokat) a gép LCD-je mindet hozza egy fekete alapon felírva, hogy "Ez a mozgókép nem játszható le". (ezeket a helyeket a Windows nem mutatja ki, ott nincs semmi). Na jó, akkor a gépen belűl töröljük. Akkor viszont azt írja, hogy "Ez a kép nem törölhető" .Na ez most jó. Előbb-utóbb tele lesz ilyen fekete kockával ami sehogy sem törölhető, max, ha ujra formattálom a kártyát.
Mi ebből a tanúlság: az LX7-nél csak a fgépen belűl szabad törölni bármit - akár képet, akár videót.
Nem tudom, hogy közületek találkozott-e már valaki ezzel a problémával?
Nem tudom, hogy milyen rendszerben dolgozik, de a Windowst biztos nem szereti. És az is érdekes, hogy a Windows-al letörölt képek helyét még hozza, de a sajátjával töröltet nem.
Ha valakinek van valami meglátása azt szivesen veszem. Esetleg más Pana géppel is történik ilyen?
Semmi féle lakatot, vagy zárat nem jelez, hogy azért nem tudja törölni.

Üdv. Pibácsi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.