Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53301) Vyndree válasza t72killer (#53299) üzenetére


Vyndree
őstag

Felesleges piszkálni az órát geotagghez, úgyis megnézed a korrekciót. Az most 3 vagy 300 mp mindegy, miután leszedted egy kattintással úgyis a pontos időre állítja (pl Geosetter).

(#53302) t72killer válasza Vyndree (#53301) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Persze, lehet utólag korrigálni, de ahhoz is rá kell nézni, mennyit késik/siet. És ha lusta voltam, és csak fél év múlva taggelem a képeket, akkor már nehéz besaccolni, nincs-e egész percnyi sietés (az e-pl5-öm órája elég sietős, asszem évi 3percet is csinál), inkább nyaralás/hosszabb út előtt belövöm, és az érintett 2-3 hétre rendben van.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#53303) asdf_ válasza t72killer (#53299) üzenetére


asdf_
veterán

Arrol nem is beszelve, hogy ott van a tapis supermenu (mas kerdes, hogy asszem nem default, tehat a usernek kell bekapcsolni), annal egyszerubb es jobb dolgot el sem tudok kepzelni.

(#53304) t72killer válasza asdf_ (#53303) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Őszintén nem vacakoltam vele, az elmúlt 2 évtized termésének 95%-a rekeszelőválasztással, ha választható volt, középresúlyozott fény/fókuszméréssel született a lehető legkisebb ISO-n, alkalmi extraként csúszott be a "szelfi" késleltetett kioldó, bulk+MF csillagfotó, ennyi. Egyiket sem röptében/ejtőernyő-nyílásra várva szabadesés közben kellett átkonfigurálni.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#53305) DonMenyet válasza Vyndree (#53295) üzenetére


DonMenyet
tag

Egy hasonló mini állványom van, ha épp nálam van, szoktam használni.

(#53296) jjeahh: Jól mutat az olyn! :K Nekem már az is valami, ha kevésbé csúszik. De még alszok rá párat, hogy meg tudnám-e csinálni hasonlóan igényesre (na meg ha később le kell szedni, ne legyen nyoma.)
Azt a bumszlit amit ilyesmiként írtál, azt hogy hívják? :)

(#53306) makoss


makoss
addikt

Üdv!

Bocs ha netán kérdeztem volna: FZ 200-ra ki milyen állványt használ?
Köszönöm!

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#53307) Quent1n válasza Bici (#53277) üzenetére


Quent1n
senior tag

RX100 markolat: [link] Drága de sok jót olvastam róla. Én G7x-hez is innen akarok venni.

Ha az MK II nem elég fényerős akkor G7x, több dologban jobb gép, bár összességében szerintem kb kiegyenlítik egymást.

(#53291) lugomon Az MK IV pofátlanul túlárazott max 250 körül érne reálisan nézve. De amíg 300 sőt 400 ezerért is megveszik addig nincs miről beszélni. A Sony menük olyanok amilyenek vagy utálni vagy imádni lehet őket. :)

(#53294) t72killer Kipróbáltam, jó gép de sajnos irreális áron fut. Ha amiket írtál hiányosságok benne lennének máris azt mondanám, hogy OK megéri. Én pl. nem értem minek erőltetik a beépített keresőt. Inkább egy csatlakozó a tetejére aztán azt tesz rá mindenki amit akar (persze ez ellenkezne kicsit a kompaktsággal de cserébe professzionálisabb célokra is használható lenne a gép). Ha kell vakut, ha kell keresőt. Mindkettőre úgysincs olyan gyakran szükség. Illetve nálam azért a zoomtartomány gyenge pont, ha a Canon képes volt megcsinálni a 100mm-t akkor egy Sonytól is elvárnám. De ez csak én vagyok. :) Na meg az érintő kijelző szerintem már filléres cucc lenne bele.

(#53306) makoss Ahogy nézem 537gr tehát egy duplaennyit bíró állvány kéne hozzá. Nekem ilyen van [link] kompakt alá. Gyengébbet nem nagyon ajánlanék. Ilyet akartam venni [link] de sajnos akkor nem volt raktáron és pláne nem ennyiért. :) Illetve ami kérdéses, hogy van e hozzá tok ami azért nem hülyeség. Vannak Manfrotto állványok is kb ennyiért de ott a nevet fizeted meg inkább, mert se egy súlykampót nem voltak képesek rájuk tenni, se tüskéket a talpakba.

[ Szerkesztve ]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#53309) makoss válasza Quent1n (#53307) üzenetére


makoss
addikt

Az jobb mint a manfrotto compact action?

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#53310) jjeahh válasza szaubisz (#53298) üzenetére


jjeahh
nagyúr

"Nekem volt a kezemben Olympus Stylus 1....kegyetlen bonyolult, átláthatatlan volt a menüje"

Így van, viszont a menün egyszer kell végigfutnod az elején oszt csók. Azok a ficsőrök amiket gyakran használ az ember elérhetőek a gyorsmenüből vagy super control panelből ami viszont zseniálisan jó, egy lapon elérhetsz mindent, pl. a pana q menüje mellette logokátlan és bonyolult szerintem.

"valszeg én vagyok itt a 2. olyan, akinek nem tettszettek a vele készült fotók. LX7-et vettem helyette, és jól tettem!"

Egészségedre, jó kis gép, de megint ne írjuk le az olympusokat laikusként ezzel félrevezetve a topiktársakat, nem egy user viszont elégedett vele... A képet te lövöd, a gép csak egy eszköz, egy szerszám és az x-z2, stylus 1 jó kis vasak, csak valszeg meg kéne tanulni az alapfogalmakat, technikai alapokat és egyszerűen a helyén kell kezelni a dolgokat.
Amúgy ketten panaszkodtok az olykra de érdekes módon hiába kértem, még nem kaptam egy példa tesztképet sem, ami alapján meg lehetne mondani, hogy a géppel van-e a gond vagy user error az egész mizéria kiváltó oka.

(#53299) t72killer: "ki váltogat percenként módot+ISO-t+képarányt+stb?"
Bárki aki nem automata módban fotózik.

(#53300) szaubisz: "Made in China...LF1: Made in Japan. Nekem senki ne mondja, hogy csak rá van írva, és tök mindegy, hol gyártják. Ez egyszerűen nem igaz."

Lehet, hogy a markolatot elcseszték, de ez hidd el valszeg nem azért van, mert kínában gyártják, a technikai kütyük 99,9%-a kínában készül, a nagyjával még sincs semmi gond, szériahiba meg néha előfordul japán cuccoknál is simán.

(#53305) DonMenyet: Én simán grip-ként kerestem rá ebayen

(#53309) makoss: Ha esetleg külföldről rendelés is játszik, akkor a Weifeng 6615-re is nézz rá, fancier meg benro név alatt is fut, kínai márka, de a nagyon jó ár/érték arányáról híres, mint vakukban pl. a yongnuo, hasonló áron megy mint a manfi compact, de annál sokkal masszívabb és többet nyújt.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#53311) atty76


atty76
csendes tag

Sziasztok!

Tanácsot kérnék. Már 10. éve használok egy Canon A 520-as kis gépet, hát bőven eljárt felette az idő és cserélnék. Két gép között nem tudok dönteni. Igazság szerint korábban néztem MILC-eket is, de az obi cserélgetés nagyon nem vonz, és mire összeszedtem, hogy milyen obikat vennék, már 1 milliónál jártam :( .
Szóval a Canon G7x 1 colos szenzorral jó lenne, csak rövidnek érzem a 100 m-es tele véget. A másik jelölt a Sony RX 10 I-es verzió kb 230000 ezerért. Hát még így is elég fájdalmas az ára, de a zoom tartomány sokkal jobbnak tűnik (bőven elég is szerintem), az obi viszont kevésbé fényerős (persze érthető okoból). A video opció nem különösebben izgat, sem a 4k. A súly miatt viszont aggódok kicsit.

Mit gondoltok, ne aggódjak a rövid tele miatt és vegyem a Canont, vagy képminőségben nem rossza a Sony sem, és mehet az. A cipelésbe beletörődnék.

A fényképezési témák általánosak: család, kirándulás, szeretek kis mütyűröket fotózni a természetben (nővények, bogarak, gombák, stb.).

Köszönöm a segítséget!

(#53312) lugomon


lugomon
tag

[link]

Omega Testamentum

(#53313) makoss válasza jjeahh (#53310) üzenetére


makoss
addikt

Inkább itthoni bolt érdekel.
De felírom a Vanguard Espod CX 203AP állványt, meg utánnanézek a neten milyen, köszi az infót! :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#53314) szaubisz


szaubisz
újonc

Itt az oldalon hirdet egy fickó Olympus XZ2 -őt. 65 ezernél nem adja olcsóbban. Szerintetek megér ennyit? (2 akku, kis táska plusz) Ja, és állítólag 1, 5 gari. ( nem márkaboltban vette).

(#53315) atty76 válasza lugomon (#53312) üzenetére


atty76
csendes tag

Szia!

Ha a válasz nekem jött, úgy az Olympussal az a bajom, hogy a szenzora kisebb és a nagylátó is csak 28mm-nél kezdődik, úgyhogy ezt kiejtettem már régen.

Azért köszi.

(#53316) cidalain válasza szaubisz (#53314) üzenetére


cidalain
veterán

Siman meger annyit szerintem a kiegeszitokkel egyutt meg plane.
A gyengebb videofelvetel (LX7-hez kepest) miatt nem vettem csak meg.

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#53317) Quent1n válasza makoss (#53309) üzenetére


Quent1n
senior tag

Én a Manfrotto Compact Advanced-el szemeztem sokáig de a súlykampó és a tüskés lábak hiánya miatt lemondtam róla. Súlykampó könnyebb gépeknél szerintem nagyon jó dolog, mert ráakasztom a hátizsákom és máris jóval stabilabb az egész pl egy hídon. Tüskés láb meg laza talajon jön jól, bár a Vanguardnak nincsenek hosszú tüskéi (tehát nem ezzel fogod mondjuk leszúrni a földbe) de laza köves talajon azért jó. Egyébként én a neten lévő képek alapján úgy láttam, hogy a 203AP modellnek nincsenek tüskés lábai (ld itt) de mikor a Digitcamnál kihozta a srác akkor láttam, hogy mégis vannak neki. Mindenesetre érdemes ránézetni telón vagy személyesen, biztos ami biztos. Ami fontos a max kihúzott magasság, nekem a Cullmann 170 centije volt nagyon szimpatikus de ennek a 155-160 centije rossz azért. 140 körülit én nem vennék, inkább cipelek kicsit többet de ne legyen gond abból, hogy nem lehet normális magasságba felállítani.

(#53311) atty76 Ugye a Canon előnye főleg a méret. Szerintem a 8.3x zoom nem akkora ajánlat ami miatt egy ekkora masina kéne. Ha már "zoom-gép" kéne akkor ott az FZ1000 bár megoszlanak róla a vélemények.
El kell döntened mit szeretnél fotózni. Én még sosem éreztem hátrányát a 4.2x zoomnak de nem is akarok állatokat fotózni meg ilyen távolabbi dolgokat, azt akarom, hogy mindig nálam legyen a gép. :)

(#53314) szaubisz Ha a gari valami normális boltba szól (vagy közvetlen Olympus-hoz) akkor nincs vele gáz, én se márkaboltba vettem a Canont de a garijegy a Canonhoz szól. Szerintem megér 65-öt de tudd, hogy volt már 50 is csak most egyszerűen eléggé kihalt szegény így feljebb mászott az ára.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#53318) pandur99 válasza szaubisz (#53314) üzenetére


pandur99
aktív tag

Megéri. Nekem volt, anyagi okokból megváltam tőle, most pedig, amikor megtehettem, visszavettem. Igaz, mellette van E-PL5 és E-M5 is, de így képeznek igazi egységet.

Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!

(#53319) atty76 válasza Quent1n (#53317) üzenetére


atty76
csendes tag

Nos a Panasonic FZ 1000 zoom átfogását már túlzásnak tartom, méretre nagyobb a sony-nál és nehezebb is, ráadásul a tele tartomány felé jócskán sötétedik is, nem vágytam soha erre a gépre.
Mint írtam, inkább makrózgatok (csak hobbi, nem komoly), nem távoli állatokat fényképezek. A zoom amiatt kéne, hogy amikor a gyerekemet fotózom egy fellépésen például, nos a régi canon A 520 kb 140 mm-es tele vége kissé rövid volt, teljesen a színpadhoz kellett mennem, hogy tudjak rendesen fotózni, ez nem is mindíg jön össze, meg nem is mindíg tolerálják.
Nos valóban nem könnyű dönteni, de jó meghallgatni mások véleményét, mert segíthet, rávilágíthat olyan dolgokra, amikre nem gondoltam.

(#53320) makoss válasza Quent1n (#53317) üzenetére


makoss
addikt

A Vanguard Espod CX 203AP -ot elnézve a legrövidebben úgy néztem kb 57 centi, és jó volna ha asztalon sem lenne túl nagy, a manfrotto compact action meg még rövidebb, csak ugye ahogy írták nem olyan stabil.
Még nem jártam utánna a Vanguard Espod CX 203AP állványnak, biztos jó, de nem néztem eddig egyiknél sem, hogy milyen legyen a legvége, tüskés, vagy nem :B

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#53321) sideburns válasza atty76 (#53319) üzenetére


sideburns
aktív tag

Szerintem vedd meg nyugodtan a G7X-et. A menüje már ismerős lesz, a zoom miatt meg ne aggódj, hogy csak 100 mm-ig megy, mert a 20 megapixelből sokkal jobban tudsz vágni, mint a 4 megapixeles 140 mm-ből.
Ha nagyon sokszor kellene a színpadfotózás, akkor meg mégis érdemes lenne egy MILC-en elgondolkodni. (Olympus E-PL6 duplakittel simán kijön ennyiből). De mindenesként jobb a Canon.

(#53322) Quent1n válasza makoss (#53320) üzenetére


Quent1n
senior tag

Stabil a Vanguard én szeretem, mondjuk még 10 centit el tudnék fogadni magasságba :) Stabil jó cucc, belépős állványnak tökéletes szerintem, de a Cullmannra is tartom ezt. Tüskés vég jól jön ha lazább talajon fotózol. Ha valami nagyon rövid állvány is kell akkor érdemes mellé még nézni valamit, kevés olyan van ami mindenre jó. Vannak ilyen 4-5 szekciósok amiket kisebbre lehet hagyni de azok meg teljesen kihúzott állásban nem olyan stabilak sajnos.

(#53319) atty76 Akkor viszont vagy a Sony vagy a Canon. Ha a 140 mm kevés és a súly nem gáz (na meg az ára is megvan) akkor a Sony szerintem mindenesebb masina és hát a rohangáló gyerkőchöz nem árt a zoom, hacsak nem akarsz utána rohangálni :D Meg hát ha koncertek is játszanak akkor pláne. Mondjuk az tény és való, hogy súlyos egyéniség de ha ezzel meg tudsz barátkozni akkor így az általad leírt szempontokra jobb választás lehet mint a Canon.

[ Szerkesztve ]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#53323) fireman123 válasza makoss (#53320) üzenetére


fireman123
őstag

Én megvettem a múlt héten a D5300 18-105 alá a Cullmann Nanomax 460 + RW20 3D fej állványt ebben az akcióban. Még nem használtam, csak rápróbáltam a gépet, szerintem ennyiért jó ajánlat, eléggé stabilnak tűnik, alig kell kihúznom a középső részen, hogy szemmagasságban legyen a kereső, így nyilván stabilabb mint teljesen kihúzott állapotban. Minőségre jónak tűnik, kicsavarhatóak tüskésre is a lábak és van kampó is :D , valamint ki lehet venni teljesen a középoszlopot és van hozzá egy plussz ~10-15 cm-es középoszlop amivel jó alacsonyra lehet állítani szétterpesztett lábakkal, ....sajnos normális táska nincs hozzá csak egy tároló "szütyő-szerűség" itt látszik a szütyő az állványra akasztva amire feleségem szerint lehet hevedert varrni (pont van egy felesleges nem használt állítható vállhevederem a laptoptáskámról :B ). Nyilván egy 50-80e-es manfrotto más kategória, én annyit nem tudok/akarok érte adni.
Évi néhány használatra szerintem megfelelő lesz. Én is néztem többek tanácsára a kínai fancier állványokat, több külföldi fórumot is végig olvastam róla, azért elégg vegyes volt a kép, voltak kevésbé elégedett userek is ....az ebay-es oldalakon megadott 8 kg teherbírás mindenki szerint nagyon kamu.

[ Szerkesztve ]

(#53324) makoss válasza Quent1n (#53322) üzenetére


makoss
addikt

Akkor a Vanguardot ajánlod inkább mint a manfrotto compact action-t?

(#53323) fireman123: Ez sem rossz, gondolom, így más fej is jó a Cullmann Nanomax 460-hoz, mivel letekerhető..

[ Szerkesztve ]

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#53325) Quent1n válasza makoss (#53324) üzenetére


Quent1n
senior tag

Vanguard vagy ez a Cullmann. A Vanguardhoz amúgy adnak hasonló kis tokot de szerencsére tettek rá egy vállon átdobható ilyen hm... kötelet :) hevedernek azért nem nevezném de legalább lehet vele szállítani a cuccot, nekem már csak egy ilyen kézi fogantyút kell rá varratnom és tökéletes lesz. Illetve az egyik hátitáskámat szeretném átalakíttatni, hogy rögzíteni lehessen rá, mert a fotós táskák nagyon drágák és nekem feleslegesek is.

Manfrottonál szerintem mindkettő jobb ebben az árkategóriában.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#53326) fireman123 válasza makoss (#53324) üzenetére


fireman123
őstag

Igen letekerhető a fej ...néztem is hozzá cullmann gömbfejet (csakhogy legyen olyan is ...az évi néhány használathoz :D ), de majdnem annyiba fáj mint az egész állvány volt akciósan 3d fejjel...

(#53327) makoss válasza Quent1n (#53325) üzenetére


makoss
addikt

Köszi majd nézegetem őket :R Én sem szeretnék túl sokat, inkább kevesebbet költeni rá.

(#53326) fireman123: Mikor a Manfrottot nézegettem akkor is ez volt a helyzet, a fej kb annyi mint az állvány, :F de szerintem túlzás FZ200 alá egy monstrum állvány.
Persze a Manfrotto azon kategóriája már jóval másabb, hisz a középkonzolt is be lehet dönteni vízszintbe és forgatni azt. Akárhogy kerestem más márkánál ott is inkább a 40e Ft feletti ársávban tudja ezt a variációt. :(
Lényeg nállam, hogy kellően megtartsa az FZ 200-at és videóhoz is jó legyen! :K

[ Szerkesztve ]

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#53328) fireman123 válasza makoss (#53327) üzenetére


fireman123
őstag

Az D5300 18-105 kb. 0,9-1 kg, szerintem bőven elegendő a 4 kg teherbírású Cullmann, stabilan állt rajta, és még a kampóra is lehet táskát akasztani, úgy mégstabilabb :D
A videó azért más tészta, oda az okosok fluid fejet mondanak, az simábban jár ....(mondjuk még nem volt olyanom, sőt ez a Cullmann az első állványom :) )

(#53329) makoss válasza Quent1n (#53325) üzenetére


makoss
addikt

Most nézem, hogy az újabb Vanguard Espod 203AP -oknál már nincsen az a szivacsozott markolat?
(hidegben a közvetlen fém érintése kellemetlen lehet)
régi
új

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#53330) Quent1n válasza makoss (#53329) üzenetére


Quent1n
senior tag

Idén vettem nyár elején, nekem van rajta. :) Jó dolog, úgy a hideg miatt, illetve kényelmesebb úgy vinni, hogy azt fogom meg.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#53331) fireman123 válasza makoss (#53329) üzenetére


fireman123
őstag

Cullmann Nanomax 460-on is van... :)

(#53332) sideburns


sideburns
aktív tag

(#53333) Vyndree


Vyndree
őstag

Megjegyzés:
logumon és szaubisz fórumtársunk mint tegnap este kiderült ugyanaz a személy. Képes volt magával is megbeszélni a dolgokat, volt mikor győzögette, de olyan is mikor vitatkozott önmagával.
Csak azért szólok, mert néha felkavarta viharos megjegyzéseivel a topic életét. Aki esetleg nem emlékezne rá, elsőként "a nem csinál jó képeket a Stylus 1"-el írta be magát az emlékeinkbe #52925-től legalább 100 hozzászóláson keresztül.

[ Szerkesztve ]

(#53334) jjeahh válasza Vyndree (#53333) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Bazz... :DDD

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#53335) Lacy6 válasza Vyndree (#53333) üzenetére


Lacy6
senior tag

Hát ezen kiégtem.... :W

Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!

(#53336) vond válasza Vyndree (#53333) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Nem gyengén tolta. Van bőr a pofikáján. :DDD

(#53332) sideburns: Ez egy nagyon jó ötlet volt. ;)

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#53337) t72killer válasza Vyndree (#53333) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

"Képes volt magával is megbeszélni a dolgokat, volt mikor győzögette, de olyan is mikor vitatkozott önmagával."

Made my day:))

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#53338) Baggio321


Baggio321
újonc

Sziasztok!

Hozzáértők segítségét kérném, melyik viszonylag profi kis méretű géptípusban érdemes gondolkodni főleg családi (beltéri-kültéri vegyesen) képek készítéséhez.
APS-C érzékelős MILC aminél az optika fényerő gyengébb, vagy profi kompakt 1"-os érzékelővel és jobb fényerejű optikával?
A két kinézett típus: sony alpha ILCE 5000, vagy sony DCS RX100II.

Köszönöm előre is!

(#53339) hito válasza Baggio321 (#53338) üzenetére


hito
nagyúr

Én az utóbbira szavazok, mert a MILC-hez olyan minőségű zoomobjektívet nehezen fogsz találni, mint a Mark3-on van. Ha van is, az 200eFt fölött van. Ezen kívül lefele nem dönthető az 5000 kijelzője, nincs EVF és a többi.

Nyilván az 5000-nek is megvannak az előnyei, de én inkább az RX100-at választanám.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#53340) sideburns válasza hito (#53339) üzenetére


sideburns
aktív tag

Szerintem elszámoltad a római egyeseket, a kolléga a mark2-t kérdezte. :)
Egyébként szerintem is RX100, generációtól függetlenül.

(#53341) t72killer válasza hito (#53339) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Jaja, ezért is váltottam RX100-ra (IV-es), m4/3-ra ilyen minőségben egyetlen obi, a 2.8/12-40 létezik az olytól, annyiért, amennyibe egy rx100iv kompletten kerül...

#53340: jogos, bár tudtommal mindegyik generáció jó lencsét kapott, a mkII-ben a hosszú végét eresztették ki egy kicsit.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#53342) Baggio321 válasza hito (#53339) üzenetére


Baggio321
újonc

A Mark3 valóban egy jó választás lenne, de árban addig már nem tudok elmenni, ezért a Mark2-t néztem. Ennek valamivel gyengébb az optikája sajnos mint a Mark3-é, de még jobb mint a MILC.
A Mark2-t is előnyösebbnek gondolod mint a MILC-et?

Lemaradtam egy frissítéssel, köszi mindenkinek a válaszokat, akkor Mark2 lesz. :)

[ Szerkesztve ]

(#53343) hito válasza sideburns (#53340) üzenetére


hito
nagyúr

Sorry, tényleg :Y :D Ez kicsit árnyalja a képet, viszont talán még mindig áll a véleményem így is.

t72killer: II és III között történt komolyabb lencseváltás. A csiszolása más, sokkal élesebb rajzolatú és 1.8-2.8.

Baggio321: hajrá! :)

[ Szerkesztve ]

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#53344) Vesztor87 válasza Vyndree (#53333) üzenetére


Vesztor87
senior tag

Durva:D Próbált nekem is eladni egy fényképezőgépet.... nem is néztem mikor reg, mindkettő elég friss... én meg azt hittem valami 1000 éves szakértő ő itt. :F

(#53345) t72killer válasza hito (#53343) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:R Nem tudtam, h minőségben is volt előrelépés, mindenképp jó hír.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#53346) wms válasza Vyndree (#53333) üzenetére


wms
senior tag

Na ez aztán tényleg nem semmi :C

(#53347) makoss válasza fireman123 (#53331) üzenetére


makoss
addikt

Átmentem az állvány topikba... :R

Vyndree (#53333): Nem lepődök meg, hisz elég sokan járnak ide, és néhány boltnak ez igen jó reklám, vagy épp lejárató kampány.
Ha azt nézzük én momentán a magasabb rangúaknak hiszek jobban ha már épp vásárlás előtt állok, de ez nem azt jelenti, hogy a frissen regisztráltaknak nem hiszek, van mikor idegesítően sűrűn körbejárok 1 témát mielőtt vásárlásra adom a fejem :B

[ Szerkesztve ]

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#53348) lambda5


lambda5
tag

Sziasztok !

A barátnőm szeretne ~60e körül egy kompakt gépet kiránduláshoz és családi fotókhoz. Sajnos eddig az én ZX-1 -emet használta (Amit a forumon ajálottatok...) és emiatt vannak minőségi elvárásai... :)
Az összefoglalót elolvastam, de nem igazán találtam árban megfelelőt...
Szóval az örök kérdés: Van ennyi pénzért ajánlható kompakt gép ?

...Szürkék vagyunk. Félúton állunk a fény és az árnyék között!

(#53349) PofaJenö válasza Vyndree (#53333) üzenetére


PofaJenö
senior tag

Hmm ez nekem is gyanús volt ,az S 1s-el kapcsolatban. :D

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#53350) Vyndree válasza lambda5 (#53348) üzenetére


Vyndree
őstag

60k-ért ne kompaktot vegyél neki Nikon 1, NX mini, Pana, Oly MILC is kijön belőle. Méretre ugyanakkora, viszont sokkal szebbek lesznek a képeitek Nézz át ide..

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.