Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52701) rinpocse válasza zolikaDB (#52700) üzenetére


rinpocse
tag

Szia!

A Sonyt javaslom! :K A Sony szenzora: 1″ (13.2 x 8.8 mm), a Panasonic szenzora: 1/1.7" (7.44 x 5.58 mm)

(#52702) vond válasza rinpocse (#52701) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Szenzorban tényleg erős, de nem vagyok benne biztos, hogy megérne plusz 60 ezret az f/1.8-4.9-es optikával, a 28mm-es nagylátóval, meg a 25/30p-s FullHD videóval. Nekem legalábbis nem. Főleg, amikor pár napja +10-ért már LX100-at lehetett venni.

zolikaDB: Szépen zongorázd végig, hogy milyen dolgok a leginkább fontosak számodra. Szimplán a specifikációkat összehasonlítva. Lehet, hogy mire a végére érsz, már meg is van a nyertes. ;)

Gondolok itt olyanokra, hogy kell-e pl. érintőképernyő, wi-fi, vakusaru, kihajtható kijelző, vagy mennyire fontos a jobb fényerő, a nagyobb felbontás, a szebb videó, a több beállítási lehetőség, a kezelőszervek, stb., stb...

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52703) Lacy6 válasza zolikaDB (#52700) üzenetére


Lacy6
senior tag

Az RX100 I-es változatát is érdemes figyelembe venni. Egy árba van az LX7-el de a nagyobb szenzor sokat számít még a kicsit rosszabb optika ellenére is.

Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!

(#52704) Carasc0


Carasc0
őstag

Elintézve minden! S még csak 2-3 hét múlva kell fizetnem...170K.... :R

Egy kérdés!

Egyből tegyem fel az akksit tölteni? Könyvében ezt olvastam! :F

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#52705) jjeahh válasza Carasc0 (#52704) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Irigyellek :DDD Grat!

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#52706) Márton válasza Carasc0 (#52704) üzenetére


Márton
nagyúr

de mi a hátránya? hitelre? valamit csak kérnek cserébe,
nincs ingyenebéd

Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"

(#52707) sideburns válasza Carasc0 (#52704) üzenetére


sideburns
aktív tag

Miért, mikor szeretnéd feltölteni az akksiját? Két hét múlva?
Lítiumos akksi, persze hogy fel lehet egyből tölteni.

(#52708) Carasc0


Carasc0
őstag

jjeahh:Köszi! Lesz mit tanulnom...

Márton:Éves kártyadíj (5e Ft)...Másról nem tudok...Annyi hogy mikor megjön a Cetelem kártya, akkor a szerződésben lesz egy számlaszám. Arra kell utalnom az összeget és ennyi, kész. :)

sideburns: OK

[ Szerkesztve ]

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#52709) DonMenyet


DonMenyet
tag

Nem értek az állványokhoz, de az edigitalban most az ügyes ajánlatok között van egy akciós Cullmann.

(#52710) Carasc0


Carasc0
őstag

LX100 első tapasztalatai:

Mivel a számítógépemet nem készítettem fel a fogadására, így csak annyit tudok elmondani róla, amit eddig bütyköltem vele:

- Doboza tetszik, meglepően kicsi de nehéz ami azt sugallta, hogy ami benne van az masszív!
- Kibontva minden tartozék a helyén volt, igényes csomagolás és elrendezés.
- Nem mellékelték a netről letölthető teljes ~330 oldalas kézikönyvet, hanem egy rövidített változatot. Ezt egy picit hiányoltam, de semmi gond, letöltöttem és gépről fogom majd olvasgatni.
- A gép meglepően kicsi. Fogása kényelmes, igaz a Canon S3 IS-nek volt egy kiemelkedő fogó felülete, de semmi gáz teljesen szokható.
- Kissé féttem az LCD kijelzőt. Erre lehet kapni valami védőfóliát?
- Sapka és a Pánt rögzítésre került. Szöszmösz meló volt, de sikerült, jól néz ki.
- Életem első akksis gépe, így azonnal feltettem tölteni az előírásoknak megfelelően. Töltő igényes, kijelzős, s még villogással történő jelzéssel ad figyelmeztetést, ha az akksi hőmérséklete nem megfelelő! Ez tetszik! Jó lehet ez már alap, de nekem új!

Egyenlőre egy 4GB-os Sony alapkártyával fogom használni, míg meg nem jön a 32GB-os Extreme kártyám. Tegnap jött E-mail hogy feladták, gondolom 2 hét mire megjön...

Egyenlőre ennyi. Tudom ez még uncsi meg minden, de én ilyen vagyok, leírok inkább mindent, hátha kedvet kap valaki egy LX100-hoz. :)

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#52711) jjeahh válasza Carasc0 (#52710) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Nekem nem uncsi, szívesen olvasok mindent erről a cuccról, egyike a legfrankóbb kompaktoknak spec alapján... én már pár éve fotózgatok cserélhető obis gépekkel, de simán elfogadnám az lx100-at is és valszeg gond nélkül ellennék vele :D
Fóliával tele az ebay pl.

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#52712) t.benedek válasza Carasc0 (#52710) üzenetére


t.benedek
tag

Kb minden GSM boltban lehet kapni méretre vágható kijelzővédő fóliát, nem egy nagy ördöngösség méretre vágni, ekkora kijelzőre meg felrakni sem vészes szerintem.

(#52713) asdf_ válasza Carasc0 (#52710) üzenetére


asdf_
veterán

Abbol, ami nekem bevalt, nincs a neten erre a gepre, mindenesetre en mindenkeppen matt foliat javaslok, a fenyes kijelzot kenje a hajara mindenki :)

[ Szerkesztve ]

(#52714) Quent1n válasza zolikaDB (#52700) üzenetére


Quent1n
senior tag

Canon erősebb fotóba, Sony meg videóba + vakucsatlakozó (bár erről tudni kell, hogy aranyárban van rá minden). Nekem jobb fényképező kellett ezért választottam a Canont, videót konkrétan max tízszer vettem fel eddig vele :) LX7-nél szenzorméretbe jobbak elsősorban, de fizikai méretben is odaverik. De mondhatnám a kihajtható kijelzőt is ami szerintem egy elég hasznos dolog. WIFI szintén nem hülyeség.

Hogy megérnek e 50-el többet mint a Pana az csak tőled függ. Nekem a Canon abszolút megérte a 60ezres különbséget: szenzorméret, kisebb fizikai méret, érintőkijelző (szerintem jó dolog a fókusz kézzel való állítgatása, akár videóban akár fényképek esetén), kihajtható kijelző, majdnem ugyanolyan fényerő (1.8-2.8), wifi. Három dolog kéne számomra a tökéletességhez, vakucsatlakozó (bár el tud villantani külső vakut + lehet szabályozni a vaku erejét), 120fps videóba és mikrofon bemenet. :)

Hiányosságuk talán, hogy a méret miatt a fogásuk nem a legjobb de ez orvosolható egy markolattal. Nekem a Canon volt szervizbe olyan hibával amivel még nem találkoztak - expo gomb nem fókuszált félállásban - cserélték a felső burkolatot, most jó. Nem találtam róla infót neten (pedig túrtam eléggé), hogy szériahiba lenne vagy bármi, inkább tükrösöknél fordul elő. A 3 év gari a Sonyra amúgy nagyon baráti. Nekem adtak 1 évet a Canonra ami vicc. Persze tudom fényképezőkre nem szoktak sokat adni de legalább egy 2 évet elvárna az ember ennyi pénzért.

vond: Sajnos már újra 215 ezer az meg azért jelentős difi. 170-ért igen jó vételnek tartottam bár továbbra is tartom, hogy kissé konzervatívak voltak pár dologba a Panások a géppel kapcsolatba ezért én annyiért se vettem volna meg, nekem az LX7 után kicsit csalódás volt a gép.

Carasc0:Gratula hozzá, használd egészséggel, várjuk a képeket! :) 215ért nem hiszem, hogy sokan kedvet kapnak de ennyiért nagyon jó vétel volt! Fóliát ebayen találsz tonnaszám, érdemes venni minden gépre. Hogy matt vagy fényes.. Én vettem ilyet is olyat is :D

[ Szerkesztve ]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#52715) vond válasza Quent1n (#52714) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Jah, 215-ért már egyáltalán nem jó vétel az LX100. Az érintőképernyő és a kihajtható kijelző hiányát én is nehezen nézem el nekik. Meg a 75 millis kistele sem túl acélos.

Mindig ezt csinálják (nem csak ők, a többi gyártó is). Valamit "hagyni kell" a következő gépbe is. Ha csinálnának egy tökéletes masinát, senki nem cserélné le, míg be nem döglik.

Plusz még valami, amit nem értek. Ha 100 mbps 25/30 fps 4K videót rögzít a gép, akkor miért nem tudják megoldani, hogy 100/120 fps legyen a FullHD és 200/240 fps az 1280x720? :F

[ Szerkesztve ]

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#52716) makoss


makoss
addikt

Sziasztok!

Most, hogy már kint hideg van, olyan kérdésem lenne, hogy mennyit vártok a géppel, hogy átmelegedjen szobahőmérsékletűre, úgy hogy biztonságosan tudjam használni, lementeni róla a képeket anélkül, hogy bármi baja lenne? (FZ200)
Köszönöm! :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#52717) PofaJenö válasza makoss (#52716) üzenetére


PofaJenö
senior tag

Hali
Itt írnak 1-2 sort róla [link]

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#52718) lugomon


lugomon
tag

Sziasztok! A barátom vett egy Sony HX 60-as gépet. Mindig bújja vásárlás előtt a teszteket...most viszont nagyon elégedetlen a gép képminőségével. Van valakinek ilyen gépe? Szerintetek ilyen utazó zoom-nál van egyáltalán kiváló, éles fotót készítő gép? ( állítólag az élességgel vannak nagy gondjai)

Omega Testamentum

(#52719) makoss válasza PofaJenö (#52717) üzenetére


makoss
addikt

Köszi!

Így járt már valaki?
[link]
Hogyan lehet ezt olvashatóvá tenni?

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#52720) lood55


lood55
tag

Sziasztok! Megint én, egy apró kérdéssel. Ahogy nézem a mostani kompakt gépek (de talán a többi kategória is) Li-ion akksit használ. Tudnátok ajánlani olyan gépet (főleg használtat), ami ceruzaelemmel megy (70-80k)? Ennek talán az lenne az előnye, hogy nem kell pótakksi illetve ha bármi történik a meglévővel nem válik használhatatlanná a gép. Vagy ilyentől nem kell tartanom mert a méretek, kialakítások már kellőképp szabványosítottak és bárhol kapok hozzá akkut akár 5 év múlva is?

(#52721) lood55 válasza makoss (#52719) üzenetére


lood55
tag

Mintha már lett volna hasonló. Esetleg, jobbklikk tulajdonságok > Részletek fül > Tulajdonságok és személyes adatok eltávolítása. Vagy csak átmásolod valahova máshova és megpróbálod ott megnyitni.

(#52722) makoss válasza lood55 (#52721) üzenetére


makoss
addikt

ok, de mitől van ez?
Sajna már másodszor csinálja ezt, azt hittem csak pillanatnyi hiba :(

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#52723) asdf_ válasza lood55 (#52720) üzenetére


asdf_
veterán

AA elemmel jellemzoen csak a bridge kategoria gepei mennek, ahol a markolatban csinalnak helyet az akksiknak. Sima egyszeru kompaktban mar reg nem fer el a ceruzaakksis bohockodas. Bridge gepet viszont jellemzoen nem tul jo otlet vasarolni :) 3-4 ezrekert kapsz utangyartott Li ion akksit az ebayrol, en inkabb a kepminoseget helyeznem elore gepvasarlasnal, fo szempontkent, mint azt, hogy ceruzaelemes-e vagy sem.

(#52724) PofaJenö válasza makoss (#52719) üzenetére


PofaJenö
senior tag

Ez videó file, ahogy látom. vagy sérült vagy kodek hiba. de ott a nevében a KMP azaz KMP Player van fent a gépeden?

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#52725) DonMenyet válasza asdf_ (#52723) üzenetére


DonMenyet
tag

Ha már szóba került az akksis téma... :)
Utángyártottból van ajánlott márka, esetleg megbízható eladó ebayen? (Korábban olvastam, hogy pl többen rendeltetek már ugyanattól az eladótól memóriakártyákat, és minden rendben volt vele. Van esetleg bejáratott ph-s kontakt akkuhoz is?)
Panasonic gyári akku 12k, utángyártott kb fél áron van itthon, de ha van valóban jó minőségű olcsóbban, az érdekel.

[ Szerkesztve ]

(#52726) makoss válasza PofaJenö (#52724) üzenetére


makoss
addikt

Igen, KMPlayer van fent, de csak a fényképezőről szerettem volna átmásolni a PC meghajtójára a videót, nem volt ilyen probléma, talán 1×, de jó volna valami ötlet mivel lehetne ezt megszüntetni, mert ha egyszer lesz egy fontosabb videó, azt szeretném meg is tartani!

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#52727) zolikaDB válasza Quent1n (#52714) üzenetére


zolikaDB
veterán

Nagyon szepen koszonom a segitseget :)
A Sony nagyon tetszik, ha kompakt lenne, valszeg arra hajlanék, h azt vegyem.
Viszont elkezdtem olvasgatni, belemélyedni a "dologba", es a Nikon D3300, Pentax K-50 temakort bújom :B Ki tudja, mi lesz ebbol :D

(#52728) faki_ válasza DonMenyet (#52725) üzenetére


faki_
senior tag

Wasabi vagy Patona akku a német, esetleg más EU-s eBay-ről.

(#52729) ANOka válasza DonMenyet (#52725) üzenetére


ANOka
őstag

DSTE márka a dx.com-ról. De onnan vagy ~1 hónap, mire megérkezik!

(#52730) Quent1n válasza vond (#52715) üzenetére


Quent1n
senior tag

FullHD-ben a 120fps hiányát énse igen értem, lassan már megoldhatnák. :) Ami jobban zavar az LX100-nál a 75mm ami szerintem kevés ha kompakt gépről beszélünk. Na meg se érintőkijelző, dönteni se lehet.. Normál esetben egyetértenék azzal, hogy hagyni kell valamit a következő gépbe de ezek már az LX7-be is hiányosságok voltak és azóta kijött egy pár gép ugye. Szerintem egyszerűen csak úgy álltak hozzá, hogy ez most egy csúcskompakt igazi profi gép és akkor nem kellenek rá ilyen dolgok. Pedig hogyafrancba ne kellenének egy csúcskategóriás kompakt gépre olyan dolgok mint a kihajtható érintőkijelző.. Ha szeretnék, hogy az emberek vegyenek egy ilyen gépet a telefonjuk mellé akkor a minimum, hogy azokat a dolgokat tudnia kell fotózásban amiket a telefon tud. A WIFI-vel is mennyit szenvedtek anno... Őszintén én azt se bánnám ha lennének a fényképezőkön ilyen basic appok amikkel lehet felrakni képeket a netre elég ha WIFI-n csatlakozok a telefon által megosztott internetre vagy valami hálózatra. Ilyen szempontból pl. a Sony RX100 szériának jár a pacsi, mert ott legalább van valami. Az a baj, hogy nagyon lassan mozdulnak a gyártók nem csoda ha a telók szinte kiütötték az olcsóbb kompaktokat. Egyszerűen a képminőség ma már közel nem minden.

lugomon: Ezek a gépek ennyit tudnak. Utazózoom gépek erről szólnak. Kis méret, kis szenzor, nagy zoom, fényerőtlen obi, viszonylag jó videó, WIFI stb. Ha jobb minőség kell akkor máris nagyobb szenzor kell és persze jobb optika ergo azonnal bukós a 20x-30x zoom. Ha jobbat akar akkor a következő Sony gép az RX100 vagy a Pana LX7 esetleg LF1.

zolikaDB: Ha tükrös akkor szerintem a Nikon D3300-al jól jársz. De vedd figyelembe, hogy nagy és nehéz tehát jól gondold át, mert az nem az a gép ami mindig nálad lesz mindenhol :) Nem véletlen, hogy sok profi fotós is tart a zsebében egy csúcskompakt gépet (jellemzően Sony RX100 MK I-IV) ami mindig nála van. Illetve hogy a cserélhető objektíves gépeknek nagy előnye a cserélhető objektív, amit érdemes kihasználni de nem két fillér. :) Helyedbe még a MILC gépek közt szétnéznék azért. Illetve ha már tükrös akkor ott a Nikon D5200 is kihajtható kijelzővel, arra is ránéznék.

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#52731) Muerte68 válasza Carasc0 (#52710) üzenetére


Muerte68
addikt

Telefonos boltban méretre is vágják fel is rakják a fóliát

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#52732) Muerte68 válasza zolikaDB (#52727) üzenetére


Muerte68
addikt

A Sony A-széria akkora mint egy kompakt,a kezdőtől a profiig lehet belőle találni nagyobb a szenzor mint a kompakt gépeken.A Nikon is jó de nem kompakt méret :)ha azt választod nem biztos hogy mindig tudod vinni magaddal

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#52733) sideburns válasza Quent1n (#52730) üzenetére


sideburns
aktív tag

A 75mm valóban nem sok, de vedd figyelembe, hogy Micro4/3 méretű szenzorra rajzol (majdnem). Valójában mérnöki csoda, hogy meg tudták oldani ilyen fényerővel ilyen kompakt méretben. Nézd meg mekkorák a Pana 12-35 és Oly 12-40 objektívek, ez utóbbi is csak ekv. 80mm.

Az érintőképernyő hiánya nálam is óriási rossz pont, ez tudatos kicseszés, amikor ma már egy 50 dolláros telefonban is 5 inch-es 120 ujjat érzékelő érintőképernyő van.
Illetve még egy negatívum van, a vaku. A Samsung NX-nél pl. ügyesen megoldották, le lehet csukni a kis vakut, így nincs útban, be lehet tenni a tokba de mégis könnyen aktiválható, ha éppen szükséges. Ennél meg folyton attól tartanék, hogy beakad valamibe és letörik.

(#52734) DonMenyet válasza faki_ (#52728) üzenetére


DonMenyet
tag

faki_, ANOka: Köszönöm a tippeket! Rendeltem a németektől egy patona akkut.
(Bár a fényképező státusza még mindig csak beszerzés alatt.. remélem azért a gép hamarabb lesz a kezemben mint a pótakku. :) )

(#52735) hito


hito
nagyúr

Sziasztok! Lehet, hogy kicsit off lesz, de szedett szét már valaki RX100 Mark III-at? Meggyűlt a bajom a megbontással, de tudok továbbhaladni, erőszakoskodni meg nem szeretnék vele a 50 helyre futkorászó szalagkábelek miatt.

Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.

(#52736) zolikaDB válasza Quent1n (#52730) üzenetére


zolikaDB
veterán

Most, h egyre többet olvasgatok róla... Egyre nehezebb a döntés is :)
Megtaperoltam a MM-ban (de bekapcsolni nem tudtam, ugye akksi 0-n) ami volt: Nikon D3300, Sony RX100 II...
A tükrös nagyon kézreáll, jó a fogása, a Sony meg elveszett a tenyeremben kb...
Pár alap fotós fogalmakkal foglalkozó írást (Scott Kelby is) átolvastam, és ezeket is nehéz megérteni, nemhogy azt, h milyen beállítás mit eredményez, ill. a különböző természeti adottságokból fakadó hibákat mivel is kell kompenzálni, és még emellé hogyan kell "komponálni" egy fotót, h az jó legyen (Digitális fotóskönyv -> virág inkább oldalról vagy különleges pozícióból, mintsem felülről... :DDD )
A Pentax K50-ről amit olvasok, ott az áll, h fényképezőgépnek kiváló, viszont pár modern dolog kimaradt belőle (dönthető kijelző, wifi stb), a videójától meg félek, mivel nem fókuszál folyamatosan és pl a pixinfó hátrányként említette a nehézkes videózást.
Ellenben a Nikon D3300 igen, de annak pl az objektíve tudja a képstabilizálást, az előbbinek a vázába van építve...
Mindezektől függetlenül nem hinném, h bmelyik is olyan rossz választás lenne.
De butaság lenne egyébként egy ilyen gép birtokában nem kihasználni a tudását (ha nem is maximálisan).

Ezekkel szemben ott van a "könnyebbik" út, a Sony RX100 vagy Canon G7X. Ha itt beég valami fotózás közben, akkor az úgy maradt, nem? Ott nem mutatja a kijelzőn a megfelelő funkció, h komám, javíts valamin :)
Bár ezeknek fényerősebb az optikája, mint az alap kitobjektíveknek, nemde? A szenzora meg feleakkora (sem)....

Félek, h megveszem a DSLR-t, és nem leszek elég türelmes, és ami a rosszabb, JÓ - ahhoz, h jó képet csináljak: jól beállítottat, és jól megkomponáltat.
És félek attól is, h egy olyan dolog történhet egy csúcskompakttal, ami a mobiljaimmal. Ez baromi durva hasonlat lesz, kérem kisípolni :DDD Megveszem az adott telefont, h kiemelkedően jó fotós része van. És onnantól kezdve kattintok, amikor tudok, de 100 képből 10 sikerül jól, ezek is azért, mert HDR-ek...
Anno a Canon Powershot A530-asommal elégedett voltam, sokkal jobban, mint az akkori telefonokkal, ami nem meglepő.
De mégis bennem van a félsz, h lövök egy képet, ami PC-n nem lesz szép, és okolom magam, h DSLR-rel tuti jobb lett volna....

Dilemma :)) :U

[ Szerkesztve ]

(#52737) Lacy6 válasza zolikaDB (#52736) üzenetére


Lacy6
senior tag

"Ezekkel szemben ott van a "könnyebbik" út, a Sony RX100 vagy Canon G7X. Ha itt beég valami fotózás közben, akkor az úgy maradt, nem? Ott nem mutatja a kijelzőn a megfelelő funkció, h komám, javíts valamin "

Ez alatt mit értesz?

Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!

(#52738) zolikaDB válasza Lacy6 (#52737) üzenetére


zolikaDB
veterán

Konnyebbik ut -> kompakt, kevesebb tanulas
Scott Kelby csucsfeny figyelmeztetesnek hivja, Highlight. Szoval pl ilyen nincs kompakton?! Meg ehhet hasonlo finomsagok.

(#52739) Quent1n válasza zolikaDB (#52736) üzenetére


Quent1n
senior tag

Nikon D3300 egy komplettebb gép de én a helyedbe ránéznék az 5200asra is :)

A beégésről annyit, hogy a kijelzőn is láthatod ha beég valami, ha meg mégse akkor RAW aztán korrigálod de G7X-en van expozíció állító tárcsa pl, illetve hisztogram is van. Valóban, olyan csúcsfényes cucc nincs mint a D3300-on de nem ettől lesz profi egy gép, ezek inkább hasznos újítások. :) Ha egy kép nagyon fontos helyre készül, vagy valakinek, akkor úgyis érdemes ránézni a RAW fájlra PS-be vagy Lightroomba, ha meg nem akkor egy kicsit fényesebb rész még nem tragédia. :)

Az a baj, hogy a kompakt gépeket marha nehéz összevetni a tükrösökkel... Mindkét fajtával lehet ocsmány és csodaszép képeket is lőni. A tükrösök szebbre képesek hisz nagyobb a szenzor és ha kellően fényerős obival van párosítva akkor nem kétség melyik ad szebb eredményt. Cserébe nagy és nehéz és az obik/vakuk stb. méregdrágák hozzá és csak ámítás a 100 ezres ár, mert egy tükrös alá normális állványt nem kapsz 20 alatt nemhogy egy jobb vakut. Egy táska is igen szép összegbe tud fájni, márpedig azon kár spórolni. Na meg hacsak nem 18-105ös obival veszed akkor lehet, hogy kevésnek érzed ami rajta van. Sokan beleesnek abba, hogy megveszik a Nikon D3xxx-et a helyes kis kitobival mert "csak 100ezer de király, profi gép" aztán az idő nagy részét otthon az asztalon tölti. Nagyon át kell gondolni, mert ha már eladod akkor buksz rajta ez 100%. Én azért vettem kompaktot mert szinte mindig nálam lehet és semmiről nem maradok le. Látok valami érdekeset, lekapom. Melóból hazafele fotózgatni van kedvem, felmegyek a Budai várba és fotózok stb. Nincs megkötés. Kompromisszum az van, hisz a zoom 4.2x ergo oda kell mennem a témához, hát bumm. :) A szenzor is csak 1" hát ez van, őszintén én még hátrányát nem éreztem, nap mint nap látom a G7X facebook csoportjában milyen képeket lőnek vele a profibbak hát.. nem gyenge. Nekem ez hobbi, játék, kikapcsolódás. Ha egyszer majd komolyabban fog érdekelni akkor is csak a kompakt mellé vennék tükröst, semmiképp sem helyette.

HDR miatt Canonnál ne fájjon fejed ugyanis a beépített HDR mód,,, hát mondjuk ki, egy rakás szar, semmit sem ér. :D RAW -> Photomatix fényévekkel jobb eredményt produkál. :)

Nem beszéllek le se rá semmiről/semmire. Nézegess képeket, olvasgass, próbálgasd őket (ha lehet), találd ki mire kéne és dönts. Max ha nem válik be akkor hamar eladod, kevés expoval aztán váltasz. :) Nekem ha most tükröset kéne vennem 200 alatt akkor a NIKON D5200 + 18-105 VR KIT-et választanám.

---------TÖBBIEKNEK FONTOS INFÓ-----------------

Ma láttam Europarkos Media Marktba Olympus XZ-2 -őt 84.990 forintért. Le is fotóztam ha kell átdobom privátba, nem kamu. :) Ennyiért szerintem nagyon jó ajánlat még akkor is ha volt már olcsóbb!

[ Szerkesztve ]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#52740) Dzsudfuztro


Dzsudfuztro
újonc

Sziasztok! Nekem is kell egy fényképezőgép.
Nem kell 4K, de full HD azért lehetne 60 fps. Nagyon kezdő vagyok ilyen téren, de remélem tudtok mondani néhányat 80000 körül

(#52741) pibácsi válasza zolikaDB (#52736) üzenetére


pibácsi
senior tag

Szia zolikaDB!

Az Olympus XZ-2 .nél van lehetőség a beégett, ill a túl sötét részek korrigálására úgy, hogy a kijelzőn látod a sajátságos terület jelzést: a bégetteket, vagy túl világosakat világosbarna, a túl sötéteket jék színnel jelzi az adott területen. Ezután rajtad áll, hogy mit módosítassz. DE: ezen kivül van egy fix lehetőség árnyék és csúcsfény beállításra, amikor is előzetesen rögzítessz egy adott csúcs és árnyék lehetőséget és azután már automatikusan ezeket leszabályozza és pl. nincs beégett kép. Persze nem az automata módban. Ha ezt beállítod az lehet, hogy a beégés helyén egy világos részt ad, de nincs beégve. Egyébként a Quentin által beadott XZ-2 ár nagyon jó, különösen, hogy új gépről van szó. Ennél olcsóbb 78.000.- Ft. volt akcióba, (pl. az enyém), de azóta már nagyon felment az ára (140-150.000.-Ft). Használtan is kb. 68-75e Ft. körül van, ha egyáltalán eladja valaki. Mondjuk a videó necces - a kép jó, de a hang sajnos kerreg, a zoom is behallatszik és zoomolás közben leveszi kicsit a hangerőt és még tompítja is. Dehát ez fényképező és ha nagyon kell, akkor van rajta videó is. A lapkája 1/1.7-es.

Üdv. Pibácsi

(#52742) cidalain


cidalain
veterán

Udv emberek.
Karacsonyra szeretnek csaladi fotogepet venni. Nem vagyunk fotomuveszek. Elore programozott temakat hasznalnank elsosorban, de ha par dolog manualisan is allithato, akkor van szandek hogy kitanuljuk (az adott gepet, fotomuveszek tovabbra sem szeretnenk lenni)
Inkabb kompakt meretben gondolkozunk. Sok belteri hasznalat is lenne, baba/gyerkoc fotozas elsodleges feladat. Azert kirandulason tajkep is lenne egy ketto. Iranynak legyen belove 100k. Picit dragabb is lehet (10-20%), max kivarom amig beakciozzak 100 kornyekere (black friday, karacsonyi leakciozas, stb). Nem baj ha nincs kimaxolva a keret: nem a penzemert keresem a legdragabbat, hanem a feladatra a legjobban megfelelot a keretosszegen belul.
Koszi

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

(#52743) pandur99 válasza cidalain (#52742) üzenetére


pandur99
aktív tag

Panasonic lx7.

Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!

(#52744) zolikaDB


zolikaDB
veterán

Quentin, pibácsi: koszonom nektek! Tkp nem lett konnyebb a dolgom :) Az Oly nekem nem jo, Debrecenben nincs a Mediaban.
Plusz arra jutottam, h a video fontos, legyen nagyon szep es passzoljon benne minden.
Amit mondott Quentin a G7X-rol, azert ott is van par apro negativum.
Szoval, vagy kompakt, vagy tukros, mert akkor nem allok bele MILC-be.
Jelenleg az RX100 vezet, megpedig amiatt is, h van keresoje. Engem zavarna, h csak az LCD-n kereshetek.
A D5200 tul draga, es ahogy olvasom, olyan brutal kulonbsegek nincsenek a D3300-hoz kepest.
RX100-hoz hasonlo kepessegu gepek a 140-170e kozotti kategoriaban mik még?

(#52745) pandur99 válasza zolikaDB (#52744) üzenetére


pandur99
aktív tag

Az RX100-nak csak a III. kiadástól (mark III, IV) van keresője! Az meg jó drága még, 200e fölött kezdődik.

Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!

(#52746) zolikaDB válasza pandur99 (#52745) üzenetére


zolikaDB
veterán

Jjja, akkor beneztem, ui a II-esre palyazok.
Kategoriajaban (ar&tudas) az LX7-G7X-RX100 szentharomsagon kivul van meg keszulek, ami figyelmet erdemel (es a jo kep mellett jo videot is keszit)?

(#52747) pandur99 válasza zolikaDB (#52746) üzenetére


pandur99
aktív tag

Fuji X30. Jelenleg újonnan 133e Ft, és van keresője is.
A videó képességéről nem tudok semmit, én minden gépemet (jelenleg Oly E-M5) csak fotózásra használom, életemben még nem videóztam, csak véletlenül, azt is rögtön kitöröltem.

[ Szerkesztve ]

Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!

(#52748) PofaJenö válasza zolikaDB (#52744) üzenetére


PofaJenö
senior tag

Hali
Itt van Oly is [link] a Malompark-ban fent az emeleten.

[ Szerkesztve ]

Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.

(#52749) pandur99 válasza zolikaDB (#52746) üzenetére


pandur99
aktív tag

Megfontolandó még az Olympus Stylus1 is.

Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!

(#52750) cidalain válasza pandur99 (#52743) üzenetére


cidalain
veterán

Koszonom. Ezt en is neztem, mert benne van az ajanloban.
Mas nem johet szoba, akar kis keretemelessel, vagy esetleg a Milc kategoriaban hasonlo arban (termeszetesen itt indulo obi-val egyutt)?

>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.