Hirdetés
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Ventoy- univerzális multiboot máshogyan
- leslieke farmerzsebe
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Online jogosítvány megújítás kishazánkban,és user error :)
-
LOGOUT.hu
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
adik
őstag
válasz (Kolombusz) #1047 üzenetére
A legnagyobb gyújtótávolság a minimális zoomot jelenti, ugye?
ráközelítesz, amennyire csak tudsz.
A mélységélesség, az mi? Azt nem ismerem.
tőled, mint fotóstól nézve, mekkora az a távolságtartomány, amekkora éles. (pl. az 5-15 m távolságban lévő dolgok --> mélységélességed 10m. nem túl szaxerű magyarázat, de érthető azt hiszem)Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
válasz (Kolombusz) #1034 üzenetére
Nem érdemes. Horror ára van, és utána semmit nem tudsz vele kezdeni. Az a70 a maga idejében jó gép volt, ma már kicsit elment az idő fölötte. Ugyanabból a pénzből tudsz venni egy olyan újabb gépet, ami jobb minőségű képeket készít és az egyik előtétre nem lesz szökséged.
A képek jók lennének, talán csak egészen keveset kellene tanulnod. Ha megfogadod azt, hogy csak indokolt esetben szabad objektumot félbe vágni (képet úgy készíteni, hogy előtérben erdő van jó ötlet, de hogy csak a fakoronák látszódnak belőle, törzsek nem, az nem túl szerencsés), illetve az agresszív döntést is csak nagyon ritkán szabad használni. Illetve amit Fórumtárs mondott: tájképeknél érdemes A módban dolgozni, és akkor f6-f8 körüli értéket megadni. Élesebb képet fogsz kapni, nagyobb (van értelme ennek egy kompaktnál?) mélységélességgel.Kettő, csipkebokor vessző!
-
somé
őstag
LZ5-öt nem éri meg megvenni,eléggé felemás véleménnyel vannak a képminőségéről,valamint annyiba kerül mint a TZ1 és ''csak'' 6x-os zoom.Viszont cerka akksikkal üzemel,ellentétben a TZ-vel,ami Li-ion.
Bár itt 43-ért árulja maross az övét,ennyiért elgondolkodtató lehet.
Jelen pillanatban én sem tudom mit vegyek,nem tudok választani.Ami biztos,hogy SD-s gép kell.
A döntésedet megkönnyítendő,kell-e átnézeti kereső?Így erősen leszűkül a kör.Persze sok más szempontot is figyelembe vehetsz,de ez előbbi fontos lehet.Tech-No-Logical World.
-
orbano
félisten
válasz (Kolombusz) #1043 üzenetére
jó kérdés. a lehető legnagyobb gyújtótávval és a lehető legközelebbről (érdemes a tesztábrát is kisebbre vennni, hogy minél közelebb mehess). ez azért kell, hogy letudd esetleg annyira csökkenteni a mélységélességet (nem tudom mennyire lehet egy ilyen kompaktnál), hogy lásd rendesen, ha félremegy a fókusz.
Ja és a lehető legtágabb blendével készítsd.
Esetelg megcsinálhatod az egészet nagyban, valami kerítés mellett keresett témával. A lényeg a kis DOF.A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz (Kolombusz) #1041 üzenetére
elég egyszerű home teszt:
Fog egy nagyobb tárgyat, mondjuk egy könyvet, aminek elég éles minták (pl szöveg) van a borítóján. Tedd le állítva az asztalra.
Mellette átlósan tegyél le legalább fél tucat elemet, hogy szemből mindegyik látszódjon, valamint a középső darab egy síkba essen a könyvvel. ezek után fotózd le szemből az összeállítást úgy, hogy a könyvre fókuszálj. (ilyesmi tesztek vannak/voltak pl a pixinfón).
mindjárt linkelek ilyen fotót amivel a 24-70-et teszteltük...
[link]
ha fókuszprobléma van, akkor ezzel ki fog jönni.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]A vér nem válik VAZZE!™
-
somé
őstag
Volt jópár gépem,de a tulajdonságaikat most félretéve arra kell rájönnöm,hogy ilyen kis zsebben elférős gépre lenne szükségem nekem is.(Bárhova bármikor a méretéből adódóan)Persze így a nagy zoom eleve ugrik,bár ott van alternatívának a Pana TZ1-es.(Ha 50e-et kiadnék egy A540-re,akkor inkább 58-ért vennék TZ1-et.
Ma volt a kezemben egy ilyen Canon,sajnos nekem eléggé gagyinak tűnt.Nagyon pici (nagyon könnyen bemozdul),a háza ittott ropog.(Mellékesen jegyzem:Made In Malaysia)Tech-No-Logical World.
-
Dare2Live
félisten
válasz (Kolombusz) #1034 üzenetére
elöbb derítsd ki miért ennyire ratyik ezek a képek. Mertha A70el van a baj akkor fölös rá bármit is venni.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
orbano
félisten
válasz (Kolombusz) #1033 üzenetére
rekeszelj jobban. tájkép fotózásakor nagyon ritka esetben szabad/érdemes f4 alá menni. menj le f8-ig, szerintem bőven tudsz ezen javítani. (ha megnézed az f4-es, hegyormos kép lett kb. a legélesebb, a 2.8-as, 3.2-esek pedig eléggé haloványak).
Nem mondom, hogy egy drágább géppel nem tudsz ennél jobbat, csak egy DSLR-rel, csak nem feltétlenül éri meg neked cserélni...A vér nem válik VAZZE!™
-
Dare2Live
félisten
válasz (Kolombusz) #1033 üzenetére
hát itt nemtudom mivel van baj, mindennel. beégés, aberáció, fokusz mintha sehol se lenne de mosás egekben..... okosak majd részletezik ennél jobban én még piskota vagyok.
Ez most készült 1.5hete hó mindhol azaz beégésre bőven van esély, mind auto mert másban nemműködött oszt mégis jó. [link]
A gép egy Canon A610.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
(Kolombusz)
veterán
Ja és még 1 kérdés.
Az A70hez lehet kapni nagy látoszógű, meg tele előtétlencsét. Meg makrót is.
Ezekre érdemes benevezni? -
(Kolombusz)
veterán
-
orbano
félisten
válasz (Kolombusz) #1031 üzenetére
akkor a hiba az ön készülékében van, nagyon sok szép éles kpet láttam én már abból a gépből kijönni.
azt meg ne mondd hogy kevés a 3.2 mpixel. netán pósztereket akarsz nyomtatni A0-ás méretben? Elárulom ilyet nem sok komapkt géppel fogsz. Aról nem is beszélve, hogy ne reméld, hogy egy nagyobb felbontású kompakttól jobb minőséget kapsz, amikor minden valamirevaló tesztoldal folyamatosan azon sír, hogy mennyire haszontalan és rossz dolog a nagyobb felbontás ilyen érzékelőméretnél.
a 2.5''-os LCD pedig megér neked 100e forintot? ennyiért kapsz 20''-osat isA vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
válasz (Kolombusz) #1025 üzenetére
egy régi barátom anno 130ezerért vette gy ilyen gépet és teljesen jl megtanult vele fotózni. csak ámultam, milyen szép képeket csinált...
de te sem érted mit mondok. nem feltétlenül ÉRDEMES neked 100e forintot akkor elklteni fényképezőgépre. ez úgy látszik mindenkiben ilyen kényszer, hogy na most akkor én fejlesztek, ennyi és ennyi pénzből.
Akkor inkább tedd be a bankba a pénzed, örülj az A70-ednek, aztán ha lesz elég pénzed, vegyél egy olyan gépet, ami majd megéri a pénzét.
16 évesen nem feltétlenül van értelme megvenni egy olyan gépet, amit vagy kinősz hamar, vagy méghamarabb elavul, és igazából lényegesen többet nem nyújtott, mint az A70 (ami egy nagyon jó kis gép).
Egyébként valaki aki a fotóbörzén kint volt mesélte hgy látott egy korodbeli srácot venni egy eos 10d-t. ő helyes kompromisszumot kötött. lemondott az új gépről, cserébe egy tényleg jó és használható gépet vett...
de hogy ne csak azt észt osszam: mi hiányzik az A70ből?A vér nem válik VAZZE!™
-
Dare2Live
félisten
válasz TexT-BoY #1012 üzenetére
igen kb 20-30Kt bír a zárszerkezet, bár ez erősen változó, hallani 15K után szevasz és 60Kt megélt 300Dkről is.
Jellemzően nem a tükörrel van a baj hanem a zárnak annyi.
én ajánlottam. használtról volt szó. (300D máshogy nincs is vagy tudszmutatni?) és a 350Dt is kap használtan ennyiért.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
(Kolombusz)
veterán
Nem tudom, olvastad-e az előzményeket.
Most egy A70-es Canonom van, de szeretnék ennél egy komolyabb gépet, amivel meg tudom tanulni a fényképezés alapját, ami nem fog ebben gátolni és szép képeket lehet vele csinálni.
Én erre fiatal korom (16) miatt ennyit tudok rászánni és többet jelenleg nem is akarnék. -
orbano
félisten
válasz (Kolombusz) #1023 üzenetére
Maradandót és értékeset? Vegyél aranyat
De ha mindenáron el akarsz pazarolni 100e forintot valamire amivel fényképeket lehet készíteni, akkor talán egy fz7/8 vagy s6500
Sosem értettem ezt az ''ennyi pénzt akarok elkölteni'' dolgot... Tudatosabb viselkedésre vall, ha megnézi az ember melyik kategória mit tud, mennyire tetszik, aztán eldöntöm, nekem melyik kellene. Ha szerencsém van és megvehetem, akkor szerencsém van, ha pedig nem, akkor elgondolkodom, hogy jó e nekem a kompromisszumos megoldás. Viszont ez a aggyál valamit százé' attitűd nem valami szerencsés szerintem... kicsit olyan tesco gazdaságos ''feeling''A vér nem válik VAZZE!™
-
(Kolombusz)
veterán
Köszi a tippeket srácok, bár én használtan se dslr-t se normált nem vennék.
Ragaszkodok az újhoz.
Akkor mit ajánltok a 100k-s árkategóriában? -
BEE
addikt
válasz ThufirHawat #1020 üzenetére
Jó az új pókod !
Viszont ilyen rövid próba után nem írtam volna cikket.
Gyakorlatilag nincs benne információ.
BEEFradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
ThufirHawat
senior tag
Sziasztok!
Egy ideje nem járta erre...
Volt alkalmam kipróbálni a Fujfilm Finepix S9600-as ''csúcsbridge'' gépet. Elég kiábrándító az eredmény. Az oldalamon van fent pár kép vele az írásaim között, ha érdekel valakit.
[link]Képeim, írásaim: http://www.miklosrabi.com
-
orbano
félisten
ahha. és mire jön jól az a +1 megapixel? nézzük:
-töb zajt kapunk: ennek mindenki nagyon örül
-gyorsabban telik meg a memóriakártya: mindenki rejtett vágya ez
-lassabban tudjuk átmásolni gépre, a gép is többet vacakol kártyára íráskor/vagy többet fogyaszt az erősebb képfeldolgozó proci miatt (mondjuk ez a legkevésbbé lényeges)
-lassabban tölti be a képnézegető: imádom
-lassabban kezeli a képszerkesztő: ha 20mp-nél gyorsabban végez a gép egy gaussian blurrel, akkor az már derogál?A vér nem válik VAZZE!™
-
Allien
veterán
A +megapixel (szvsz) ezeknél a gépeknél (nagy általánosságban) nem annyira baj. Iso 100 felett szerintem mind zajos, akkor meg mindegy. Bár, lehet, hogy a legújabb gépeknél már lehet fotózni iso 200-on is, ezt nem tudom. Az enyémmel alapban mostmár kizárólag iso 50-n nyomom, és ha nagyon muszály, akkor rakom iso100-ra. Iso200-nál már azért zavaró a zaj, de, mondom ez az én, relative régi gépemnél igaz.
A manuális beállitás pedig CSAK jól jöhet!Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
orbano
félisten
pl nekem számít a videominősége, a 20fps elég gyér. lehet te sosem fogod használni.
a rekesz/zár előválasztás nekem létminimum, lehet te elnyomogatod alap módokban életed végéig.
a 2.5'' LCD-n (ha nagyobb a felbontása is) jobban látod a kép élességét, mint a picikén. persze cserébe többet fogaszt...
a + megapixel pedig egyértelmű hátrány...A vér nem válik VAZZE!™
-
ftc
nagyúr
Még mindig én a nagy kérdés maradt 2 gép
A540 és A530
eltéréseket irom:
A540 6 megapixeles,helyezhető rá szűrő,rekesz és zársebesség -előválasztás,2,5 colos LCD
A530 5 megapixeles,1,8 colos az LCD
kb ez a 2 gép közti eltérés....ezek plusz 20K-ba kerülnek a video nem érdekel azt azért nem irtam...540-es 640x480-ban 30FPS az 530-s 20FPS
megéri e a plusz költséget ez a pár dolog? -
TexT-BoY
addikt
válasz Dare2Live #1010 üzenetére
beszéltem innen a forumrol Dtomival és ő 30000képröl beszélt /tapasztalatbol és nem ilyen olvastam a forumon hogymivanha stb/ ebben a gépben 6000expo van amit készitettem.
Amugy a tükörcsere 30k lesz ha eltörik, a gép pedig nem tud annyival kevesebbet mint amenyivel olcsobban vettem a kittet. (80k) vs 168k. (tükörcsere 30ezer jeleleg) ez össz 110k ha mind2 gépnél kitt obival vesszük.. 2x annyit tud t a 350D?
[Szerkesztve]HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
Dare2Live
félisten
válasz TexT-BoY #1009 üzenetére
hamár olcsó dslr akkor 350D vagy D50. 300D hirhedt arról, hogy zárszerkezete nem túl hosszú életű. és természetesen befáradni camera kfthez, hogy mennyi is az annyi.
ha össz/sacc kb egy max 150Kja van rá az embernek és fontos a 35-420/macro énis sokkal inkább fz30ra szavaznék. Ha 24-120 akkor meg R1re. Más esetben DSLR.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
TexT-BoY
addikt
válasz Hydra SR #1001 üzenetére
Hasonlo cipőben jártam mint kolombusz de én nem bántam meg hogy a 300D melett döntöttem az FZ30al szemben.
Lehet hogy mire elérem azt a szintet amire igazán vágyok (most épp egy 70-300 DG Macro Sigma obin gondolkozok mert amcsibol elküldenék nekem elég olcson). Viszont a fényképezést nagyon élvezem vele Pár kép a digitális fényképeim totyikbol: [link] . szóval eddig nagyon tetszik. Csak annyi a negativum hogy nem kaptam Crupler Ben's Pizza táskát a többi kocka meg annyira nem tetszik.
[Szerkesztve]HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."
-
Dare2Live
félisten
az szép. Egy hete jöttem haza síelésbő, kbakár -10C/-20C is volt + 1hétig végig hátitatyóban gép síelés közben (Minden nap 2-10esés) +néha hóvihar [link], vagy írtózatos köd[link] és jópár bunyóban is résztvettem. [link](Ezt pont fotóztam.)
Az egy bajom azvolt a géppel, hogy sacckb -10Calatt a bekapcs/expo gombon kívül semmijen más gomb nemmüködik. (flélállásban megáll visszafele expo gomb.) Ezen kívül idén se semmi prb.
Elöző gépnél kari hátitatyó aljába kiömlött narancslében úszott, lemostam/megtöröltem beraktam és fotóztam.
Képeket csak gyorsan felöttem javítva sehol semmi.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
törölt tag
Na így több mint két hét elteltével elmondhatom, hogy nem a fényjképezőgép volt a szar, ugyanis a most benne lévő Ansmann akksival nagyon jól bírja, sőt meglepően jól így első feltöltés után, még mindig nem jelezte ki, hogy gyenge az elem. Pedig állt is egy hetet, a Duracell már az egy hét állás után kimerült.
Ja egyébként elemmel is próbáltam előtte, azzal hozta a szokásos formáját.
Még egy kérdésem volna: Írják a használatiban, hogy az elektronika károsodásának a megóvása érdekében csak Nikon akksival szabad működtetni. Ezt a szöveget mennyire érdemes komolyan venni?
[Szerkesztve] -
Mercutio_
félisten
válasz (Kolombusz) #999 üzenetére
Keress FZ30-at garisat, apronet [link], pixinfo.com apró-rovatában [link] szokott lenni.
Pixinfón van is ahogy nézem egy garis, próbálj meg picit alkudni
[Szerkesztve]Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Hydra SR
addikt
válasz (Kolombusz) #999 üzenetére
Mert kifutottak. Használtan lehet csak kapni. Nemrég itt PH-n láttam FZ-30-at, de lehet, hogy elkelt már.
Félre ne érts, nem rossz az a 300D csak tükörrefissel nehezebb elindulni. Ha mindent ráhagysz a gépre, akkor is egész jó képeket csinál egyszerűbb esetben, és sosem érzel kényszert, hogy belepiszkálj. Ha meg szakértelem nélkül belepiszkálsz, abból többnyire borzalmas eredmény lesz. Ez elveheti a kedved attól, hogy legközelebb is belepiszkálj. Végül maradsz automatában, sosem tanulsz meg fényképezni és meg is unod. Kompaktoknál sokkal kevesebb paramétert basztathatsz, és elég nyilvánvaló, hogy milyen kombinációból mi jön ki. Tükörrefisen 5-ször annyi dologba nyúlhatsz bele és azt se tudod, hol kezdjed.
Meg mondjuk az FZ-30-ban ott a 12-szeres zoomátfogás, képstabilizátor, kihajtható LCD, míg egy 300D-n nem is látsz képet az LCD-n csak a keresőben. Mire veszel úgy 2-3 obit amivel eléred ezt a zoomot, ilyen fényerővel, képstabilizátorral, meg egy szögkeresőt a nehezen hozzáférhető témákhoz....húúúú....kocsi elad, kevesebbet eszik, család kitesz, és te leszel a legjobb fotósfelszereléssel rendelkező csöves
[Szerkesztve]A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gmail
- Assetto Corsa
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest