Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-02-08 20:34:45

LOGOUT.hu

Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52001) vond válasza Zafi (#52000) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Wáháháááá... Állat! ;]

Eladó Panasonic G9 + 12-35 II + Sigma 10-20 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#52002) DemonDani


DemonDani
addikt

Hello!

Van itt bárki, aki képben van az olcsóbb fényképezők terén is?
Szüleimnek kellene valamit vennem, és meglepődve kellett tapasztalnom, hogy a választék nemhogy jobb lenne, mint pár éve, hanem sokkal rosszabb 30 ezer forint alatt.

Gondolom a gyártók elfogadták, hogy sokan inkább a mobiljukkal fotóznak már, és nem vesznek ilyen gépeket, ami egy igazán remek trend... :W

A célom annyi lett volna, hogy elsősorban legyen valamilyen hardveres képstabilizálás, EIS OIS már mindegy, csak jó legyen, másodsorban pedig beépített akkusra vadásznék.

Sokszor nagyon rossza a tájékoztatás ebben a mezőnyben azt tapasztaltam, így lehet, hogy valami elkerülte a figyelmem, de csak és kizárólag a Sony W800-at találtam ebben az árban, de annak is olyan az EIS rendszere, ami némi utána olvasást követően kiderült, hogy egy kalap szar lehet a valóságban.

Nem tud valaki valamit javasolni? Egyszerűen nevetséges, hogy már nem lehet rendes kis kompaktot kapni olcsón, holott pár éve még voltak ilyenek. :(((

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#52003) geristar


geristar
tag

Jól látom, hogy a nikons2900 és a 3700 között csak annyi a különbség, hogy wi-fis a 3700 és egy kicsivel jobb a zoom? Csak azért kérdezem, mert nem biztos, hogy ez a 2 dolog megér +10000ft-ot nekem.

(#52004) makoss


makoss
addikt

Sziasztok!

Sok kölümbség van a két gép között videófelvétel minősége terén?
Panasonic Lumix DMC-FZ72
Panasonic Lumix FZ 200

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#52005) impmammuth


impmammuth
csendes tag

Sziasztok!
Van egy eladó, garanciális Olympus Stylus XZ-2-m, ha esetleg érdekel valakit.

[ Szerkesztve ]

(#52006) Tin_Shield válasza makoss (#52004) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Mindenben jobb az FZ200. 50/60p vs. 25/30p, 28Mb/s vs. 17 Mb/s, nagysebességű video (240 és 120 fps). És ez csak elektronika, a fix f2.8-as objektívről még nem is beszéltünk...

(#52007) makoss válasza Tin_Shield (#52006) üzenetére


makoss
addikt

Érezhetően jobb?
Kicsit sokallom a 100-at érte.
Nem nagyon látok írást itt az FZ72-ről, ennyire rossz?

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#52008) Tin_Shield válasza makoss (#52007) üzenetére


Tin_Shield
őstag

Az FZ72 átlagos bridge gép, a "kit-tud-nagyobb-zoomot" kategória indulója. Nem rossz, de ha az FZ200-ért sokallod a 100-at akkor ezért végkép sokalld a ~80-at, a két gép között nem ekkora különbség, hanem sokkal nagyobb. Az FZ200 javára.

(#52009) makoss válasza Tin_Shield (#52008) üzenetére


makoss
addikt

Nekem lényegében utazásra kellene, nem ártana beltéri képeket is csinálni ugyanúgy kintieket is, no meg az, hogy ne kelljen még külön kamerát vegyek videózásra. :N

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#52010) DemonDani válasza makoss (#52009) üzenetére


DemonDani
addikt

Mindenképpen azt a választ akarod kapni, hogy "hát nem is olyan rossz az az olcsóbb, vedd meg bátran"?

Tényleg vegyél FZ200-at, ha sokallod, akkor meg nézz tökmindegy, hogy mit olcsóbban. Megkaptad a választ, örülnél inkább neki. Sokan ebben a "szakmai" topikban nem igazán kapnak választ, pl. én sem, neked meg segítenek, erre fel még erősködsz meg görcsölsz a dolgon.

Ha egyszer mindenben jobb az FZ200, akkor mit nem értesz meg azon, hogy azt éri meg megvenni? :B

Már bocsi, de tényleg sokak nem kapnak választ, te meg kapsz, és még ennek sem örülsz, fogadd el, hogy ki kell adni 100-at egy jó gépért.

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#52011) makoss válasza DemonDani (#52010) üzenetére


makoss
addikt

Rendben, köszönöm a türelmeteket, :R még 1 kérdés:
Az FZ 200 géphez milyen akkut ajánlotok, és honnan érdemes beszerezni?

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#52012) DemonDani válasza makoss (#52011) üzenetére


DemonDani
addikt

DMW-BLC12 való bele, utángyártott akku annyira nem javallott, de mérlegelni kell az árakat, a gyári minden bizonnyal drága.

[ Szerkesztve ]

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#52013) Quent1n válasza DemonDani (#52002) üzenetére


Quent1n
senior tag

Hali!

Én mikor olcsóbb kompaktot kell ajánlani valakinek akkor azt szoktam javasolni, hogy google kereső "best compact cameras under 100$" mondjuk aztán megnézni miket dob ki, összehasonlítani (nagy különbség nem lesz) aztán megnézni itthon mi mennyi és választani egyet. 30 ezer alatt tényleg szinte semmi különbség, ezért szoktuk javasolni, hogy használt fronton is nézegessetek pl. múltkor volt egy Lumix LX-2 20 körül ami nem volt rossz vétel.

Egyébként a jobb mobilok tényleg csinálnak olyan képeket, a videós képességekbe meg le is nyomják az olcsó kompaktokat. Már OIS is egyre több telóba van. :) Amit nem tudnak az optikai zoom de sokszor ez nem is kell. Ha játszhat használt azt mondom nézz szét dobj be nekünk 2-3-4 szimpatikus típust aztán biztos mondunk valamit.

Exom: Azért mondanék le a nagyobb zoomról, mert azon kívül minden másba jobb gépek. :) Nekem sose volt még a tulajdonomban olyan gép ami 4.2x zoomnál erősebb volt. Egyszerűen nem érzem szükségét. Sportra tudnám elképzelni, illetve a természetbe állatok fotózására, videózására. Utazásnál meg amihez lehet közel kell menni annyira, hogy jó kép legyen, ami meg távol van azt szépen kell komponálni és akkor szép emlék lesz akkor is ha nem látszik minden porszem az épület falán. :) A videos dolgot meg a kolléga leírta de youtube-on látod mit tudnak, szerintem mindkettő egész meggyőző az LX7 főleg a fényerős optikája miatt.

geristar: Jól látod, kb ennyi köztük a különbség. Neked kell tudnod megéri e a 10k pluszt, mert pl. a WIFI nyaraláskor nem hülyeség ha szeretsz megosztani képeket még "melegébe". :)

makoss: Csak azért sokallod érte, mert annyiért már majdnem tükröset kapni de ne tévesszen meg a dolog. Attól mert az FZ200 nem cserélhető obis gép, elég sokuldalú masina nem véletlen lett népszerű. Vedd meg bátran, nem hiszem, hogy csalódnál benne. Igen 100k de itt kezdődnek a komolyabb gépek. Akksik tekintetében az eredeti 14k az utángyártott meg fele annyi. Én egy 100k-s géphez megvenném az eredetit DE az utángyártottak sem olyan vészesek csak hát minőségbe nem mindig az a szint. Felrobbanni nem fog :D Ha eredeti kell akkor digitcam boltot érdemes megnézni én ott találtam. Vásároltam már ott szerintem teljesen rendben van a hely.

[ Szerkesztve ]

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#52014) makoss


makoss
addikt

DemonDani: Jó drága az eredeti, viszont voltam valamelyik nap egy Fotó centrumban, és megnyugtattak, hogy az utángyártott is megbízható

Quentin: Valahol azt olvastam, hogy az FZ 200 képei elég zajosak nagyfelbontáson, viszont ha hinni lehet, hogy ez a videó FZ200-al készült, akkor az valami űber brutál! :K

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#52015) vond válasza makoss (#52014) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Csatlakozom a többekhez, sokkal jobb gép az FZ200, mint az FZ72. 80 ezer körül pénzkidobás az utóbbi. Persze a 100 sem kevés pénz, de gyakorlatilag az FZ200 az első nagyzúmos brigde gép, amit érdemes megvenni. Sokoldalú masina, remek optikával és EVF-fel, nagyon jó videós képességekekkel, sok manuális beállítással, mikrofon bemenettel, brutál erős stabival, és kitartó akksival, stb, stb...

Ami a képeket illetni: Persze, hogy nem mérhető egy jóval nagyobb szenzoros tükrös, vagy MILC géphez, vagy akár egy csúcskompakthoz, de ISO400-ig, 800-ig egész értékelhető képeket lehet vele lőni. És a 25-600mm, konstans f/2.8-as optika sokat segít, hogy ne kelljen ezek fölé menned.. Ha megveszed, a zajszűrést vedd le mínusz 2-re, esetleg az élességre adj rá plusz 1-et. Talán így lehet a legjobb jépegeket "kidobatni" vele. De fotózhatsz RAW-ban is, az mégjobb.

Párszáz képet találhatsz itt is: [link] A legutóbbi 6 galéria már FZ200-zal készült. Valamint pár kivétellel ezeket is ezzel lőttem: [link]

Videóból meg ezt tudom mutatni: [link] Kézből felvett, színben módosítatlan snittek, csak vágtam őket. A youtube elég rendesen beletömörít, de azért látszik, hogy milyen.

Akkuból meg nemrég rendeltem egy ilyet: [link] Kemény 4 ezer forint volt, és kb. másfélszer annyit bír, mint a gyári, pedig az is nagyon pöpec. Ezzel a két akksival kis túlzással egész nap folyamatosan fényképezhetsz, videózhatsz. :)

[ Szerkesztve ]

Eladó Panasonic G9 + 12-35 II + Sigma 10-20 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#52016) DemonDani


DemonDani
addikt

Jelenleg ott állok, hogy Canon IXUS 160 vagy Sony W800?

Az előbbi akciós 25 ezerért, az utóbbi 23, de még erre jönne egy év garancia kiterjesztés, hogy legyen rá legalább 2 év, így 24k lenne.

(#52013) Quentin

LX2? Biztos ez? Az 50 ezer forintos gép. Persze lényegtelen már. :(

[ Szerkesztve ]

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#52017) makoss válasza vond (#52015) üzenetére


makoss
addikt

Szia!

Nagyon szép képeket csináltál!
A videó is nagyon szép, éles! :R
1 kérdésem lenne a képekkel kapcsolatban:
Mivel az FZ 200 nagyobb megapixeles felbontást is tud amiket betettél, nem lennének nagyobb képeid amiket megnéznék és amiket lehet nagyítani is?
Az a "baj", hogy Full HD a monitorom és a tévém is. :(
A videót amit betettél clipconverter.cc -ben leszedtem, mert nem tudom néhány éve mit csináltak rosszul a youtube-nál de szaggat... :(
Ahogy leszedtem, néztem is, nagyon jó! :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#52018) vond válasza makoss (#52017) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Küldd el privátban, hogy melyik képeket szeretnéd nagy méretben is, aztán átdobom őket. ;)

Eladó Panasonic G9 + 12-35 II + Sigma 10-20 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#52019) makoss válasza vond (#52018) üzenetére


makoss
addikt

Ment privát, köszi előre is! :R
SD kártyát milyet érdemes venni?

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#52020) DemonDani válasza makoss (#52019) üzenetére


DemonDani
addikt

Még ha indokolatlan is, érdemes keresni rajta az UHS-I jelölést, mert az egy viszonylag jó szempont, vélhetően akkor nem valami régi lassú szutyok tulajdonosa leszel. A kapacitást neked kell megválasztani, de nem árt legalább 16 GB-ban gondolkodni, hiszen a RAW képek termetesek tudnak lenni a JPG mellé mentve, és a Full HD videózás is előszeretettel viszi el a tárhelyet.

Én a Sandisk Ultrát javasolnám talán az ár/értéket figyelembe véve, meg nekem még sosem volt ilyekkel problémám, de lehet, hogy más másként látja ezt.

NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.

(#52021) vond válasza DemonDani (#52020) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Csatlakozom. Érdemes UHS-I kártyát venni. Nekem pl. ilyen van most a gépben. Érezhetően gyorsabb a sorozatfényképezés, és úgy általában a képek mentése is.

Eladó Panasonic G9 + 12-35 II + Sigma 10-20 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#52022) makoss válasza DemonDani (#52020) üzenetére


makoss
addikt

Köszi az infókat! :R

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#52023) pibácsi


pibácsi
senior tag

Tisztelt blogtársak!

Elfogadható áron keresek használt Olympus VF-3 elektronikus keresőt.
Várnám válaszotokat. E-mail: nove.istvan@globonet.hu

Üdv. Pibácsi

(#52024) DigitXT


DigitXT
félisten

Index felfedezte magának a P900-at, vigyázat, fájdalmas cikk: [link]
Ha nem gondolnám, hogy egy fizetett hirdetés, szarkasztikusnak is
gondolhatnám, hiszen tényleg a zúm a minden, ha bemozdul sebaj!

[ Szerkesztve ]

(#52025) Quent1n válasza DigitXT (#52024) üzenetére


Quent1n
senior tag

Az emberiség 99%-nak... Jézusom.. Szégyen, hogy ilyen cikkek kikerülhetnek az index-re de bárhova. Ez tényleg fizetett reklám cikk semmi több, csak mondjuk akkor oda kéne írni, hogy ez a cikk a Nikon Magyarország megrendelésére készült. Ezt tényleg fájdalmas volt végigolvasni. Tipikusan az a cikk amúgy ahol amúgy lehúzná a csávó a gépet ha nem fizetnének a cikkért, mert ír nem egy negatívumot de a konklúzió mégis a, hogy csudaszép meg csudajó és az a sok hiba az csak apróság ám..

Ha a fényt akarjuk, el kell fogadni az árnyékot is...

(#52026) gyga


gyga
senior tag

üdv.
Olyan fgépre lenne szükségem amit szgéppel tudok vezérelni. A másik szempont hogy ne legyen drága.
Ha ismertek ilyet osszátok meg velem. Köszi.

A kisebbség is számíít, teszkó.

(#52027) KTU válasza gyga (#52026) üzenetére


KTU
addikt

Webkamera!?
:U

"Sajnálom, a válaszok készen vannak, csak jól kell kérdeznie."________Magyar Xiaomi Mi 10 Lite 5G #monet____https://t.me/MagyarXiaomiMI10Lite5G

(#52028) sideburns válasza gyga (#52026) üzenetére


sideburns
aktív tag

Ilyen gép engem is érdekelne. Most mennem kell, beteszem a szennyest az mgépbe, meg fel kell fúrnom egy polcot a falra egy fgéppel. :D

(#52029) MrChris válasza DigitXT (#52024) üzenetére


MrChris
nagyúr

Eddig aszittem a MegaPixel a lényeg. A milyen kamera kérdésre a Canon vagy Nikon volt a helyes válasz, második kérdés hány megapixeles, arra pedig legalább 12 de inkább a 16 a minimum. Aki pedig a zoomot kérdézi az már profi, ért hozzá. :D

(#52030) gyga válasza KTU (#52027) üzenetére


gyga
senior tag

Fényképezőgép kellene :) nem webkamera.

MrChris: nem fúrógép :D

[ Szerkesztve ]

A kisebbség is számíít, teszkó.

(#52031) mazsi70 válasza gyga (#52026) üzenetére


mazsi70
senior tag

Mit szeretnél vele vezérelni ? Zoom ,AF ,sorozatfelvétel ? stb stb
Nekem volt Sony SLT-A58-as gépem .Azt usb-n keresztül tudtam vezérelni . [link]

Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)

(#52032) sanzi89 válasza mazsi70 (#52031) üzenetére


sanzi89
addikt

Köszi, ezt ki is próbálom a Sony A5000-esemmel. :)

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#52033) lorcsi


lorcsi
veterán

sziasztok

nem tudom ez e a megfelelő topik, de nem találtam jobbat :F

a hozzáértőktől kérdezem, hogy a cikkben írt gép tényleg iylen jó ?
enynire ez a tuti vétel ?
[link]

nem egy oycsó gép: [link]

[ Szerkesztve ]

(#52034) mazsi70 válasza sanzi89 (#52032) üzenetére


mazsi70
senior tag

:D

lorcsi

Inkább Pana Fz200 ,fele ennyiért .

Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)

(#52035) jjeahh válasza lorcsi (#52033) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Legalább három másik topikban órák óta ezen a cikken röhögnek a júzerek :D

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#52036) vond válasza lorcsi (#52033) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Nahhh, működik a marketing gépezet. :W

Tipikusan a külsőségekkel, hangzatos számokkal, és sok rizsával (meg persze pénzzel) eladott gép. Nehogy megvedd!

Ennyiből már majdnem vehetsz egy FZ200-at, meg egy LX7-et. Vagy egy komolyabb bridge gépet (FZ1000), vagy egy jó belépő/közép DSLR-t, 1-2 jobb üveggel, de akár egy jó MILC gépet is, akár több lencsével.

Ezek mind-mind körberöhögik képminőségben (meg másban is) a szóban forgó csodamasinát.

[ Szerkesztve ]

Eladó Panasonic G9 + 12-35 II + Sigma 10-20 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#52037) lorcsi válasza vond (#52036) üzenetére


lorcsi
veterán

nem tervezek venni..csak a főoldalon tegnap nagyon a képembe jött
tx a tanácsokat :R

jjeahh:
melyik topikokba.. átmegyek olvasgatni..tájékozódni kicsit :D

[ Szerkesztve ]

(#52038) Khelben


Khelben
nagyúr

Sziasztok!

A nyaralás megerősített benne, hogy kell a dslr mellé egy kisgép, amit kivihetek a strandra és egyéb olyan helyekre, ahova a nagyot nem akarom. Úgyhogy keresek egy kompakt kisgépet kategórián belül normális képminőséggel és videominőséggel (nyilván nem várom a 650D képminőségét, de azért a telefonos képeknél legyen jobb), és ami fontos, hogy víz, ütés és egyéb álló legyen, mert egy régebbi kis Nikont már ki kellett dobnom amiatt, hogy a gyerekek nem épp úgy kezelik, mint én... A tesztek böngészése után most ott tartok, hogy Olympus TG 850. Ez kb. 70k Ft, ennél feljebb nem akarok menni. A legjobban az 1 másodperces feléledési idő tetszik benne, mert gyerekek mellett ez elég fontos tulajdonság. Mit mondanak erre a szakértők?

(#52039) jjeahh válasza lorcsi (#52037) üzenetére


jjeahh
nagyúr

[link] Szerintem se vedd meg, csak ha valamiért a nagy zoom a legfontosabb számodra :N

[ Szerkesztve ]

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#52040) ANOka válasza lorcsi (#52033) üzenetére


ANOka
őstag

Mielőtt döntenél, azért egy szakmai tesztet is olvass róla!

(#52041) Dida104 válasza vond (#52036) üzenetére


Dida104
tag

Azért ez elgondolkodtató... Nem is olyan rosszak az itt található képek.

[ Szerkesztve ]

(#52042) makoss válasza mazsi70 (#52031) üzenetére


makoss
addikt

Persze elöbb jó volna ha meg lenne a Pana FZ200 gép, de engem is érdekellne számítógépről pld. FZ200-at lehet-e vezérelni?

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#52043) Khelben válasza Dida104 (#52041) üzenetére


Khelben
nagyúr

Hát nem tudom, én az ilyen képeket még a gépen törlöm...

(#52044) mazsi70 válasza makoss (#52042) üzenetére


mazsi70
senior tag

Tudtommal nem .Csak vezetékes távkioldóról tudok .Viszont az Fz1000-nél szinte mindent tudsz vezérelni okostelefonnal .

Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)

(#52045) jjeahh válasza Dida104 (#52041) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Nyisd meg bármelyiket nagy méretben, az a "részletesség" kiábrándító...nem elég, hogy pici a szenzor és nincs raw, a jpeg motor sem valami extra, meg a zajszűrés elég agresszívnek tűnik. Arról ne is beszéljünk, hogy egy ekkora átfogású obit ennyiért nem igazán lehet jól megcsinálni, szal az sem egy borotva... az átlagnál picivel nagyobb zoomos igazán jó gépek valahol itt kezdődnek szvsz :)

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

(#52046) vond válasza Dida104 (#52041) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Hát, azért nem túl szépek, ha megnézed őket nagyban. Sőt, én némi svnidlit is érzek az érzékenységeknél. Nem hiszem, hogy ez pl. ISO1600 (középső), amikor ez meg elvileg ISO250.

Mindenesetre összehasonlítottam gyorsan magas ISO-n az FZ200-zal. Még azonos érzékenységen is rosszabb, ha az f/2.8 és f/6.5 miatt odébb megyek 2 fé-t a Panán, akkor meg pláne. Persze 600mm és 2000mm, de akkor már előhozhatjuk a többi dolgot is.

Egy területen látom értelmét ennek a P900-nak: Sok fényben, nagyon messze lévő dolgokat lekapni, és a képeket leméretezve visszanézni. 1200 pixelen, kicsit élesítve már egész értékelhető ez a sasmadár is.

jjeahh: Hát igen, az a Stylus1. Mekkora kár, hogy nem 24-25-ről indul az átfogás.

[ Szerkesztve ]

Eladó Panasonic G9 + 12-35 II + Sigma 10-20 + Viltrox speedbooster: https://t.ly/C88YY

(#52047) makoss válasza mazsi70 (#52044) üzenetére


makoss
addikt

Nem lenne rossz!
Még csábítóbb gép lenne, persze így is :B

Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"

(#52048) ANOka válasza jjeahh (#52045) üzenetére


ANOka
őstag

Az Oly Stylus 1 szerintem már nem "átlagnál picivel nagyobb zoomos" gép. Szerintem a ~10x-es zoomot már rég átlépték a vetélytársak.
Ennek ellenére a képminőségét jónak tartom, a m4/3-os Oly gépeim mellett - valamiért - vágyom rá.

[ Szerkesztve ]

(#52049) Dida104 válasza vond (#52046) üzenetére


Dida104
tag

Nem kell ezeket a fotókat nagyítgatni, képernyőméretben, vagy 10x15-ös papírképen pedig egész jók. Arra teljesen jók, hogy feltegye őket a G+-ra. Én sem venném meg a P900-at, inkább a Stylus 1-et, nagyságrendekkel jobb, nyilvánvaló.

(#52050) jjeahh válasza ANOka (#52048) üzenetére


jjeahh
nagyúr

Átlagos alatt természetesen nem a fosképű 50x zoomos bolhapattanás méretű szenzoros bridge gépekre gondoltam, de ha neked az az átlag, hát oké. Ahhoz képest, amit a legtöbb sima kompakt-csúcskompakt meg cserélhető obis gép kitobija tud, a 28-300mm szerintem már nagy zoomnak számít. De végülis mindegy, nem fogok ezen vitatkozni :D

Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.